Iran Reizen | Iran Reis op Maat | Dimsum Reizen

Iran Reizen. Bijzondere, Authentieke Iran Reizen. Individueel en geheel op maat reizen naar Iran. Laat u inspireren door ons aanbod aan individuele reizen naar Iran.

Individuele reizen

100% op maat gemaakt en uitstekend verzorgd

Origineel

persoonlijk samengesteld door onze zeer ervaren reisspecialisten

Kleinschalig

bewust lokale beleving voorop, duurzaam waar het kan en buiten het massatoerisme

BELEEF Iran MET DIMSUM REIZEN

Teheran - Yazd - Isfahan - Persepolis - Shiraz

 • rondreis
 • 10 dagen
 • €695 per persoon

Shiraz - Persepolis - Yazd - Isfahan - Kashan - Teheran

 • rondreis
 • 14 dagen
 • €1095 per persoon

Teheran - Shiraz - Isfahan - Yazd

 • rondreis
 • 10 dagen
 • €950 per persoon

Dasht-e Kavir woestijn

 • bouwsteen
 • 4 dagen
 • €650 per persoon

Shiraz - Isfahan langs de Ghasga'i en Bakhtiari nomaden

 • bouwsteen
 • 5 dagen
 • €795 per persoon

Met eigen auto op avontuur in Iran!

 • bouwsteen
 • 1 dagen
 • €0 Prijs op aanvraag

Rondreis Iran op uw manier

De ideale Iran rondreis begint bij ons al thuis. Wij organiseren uw geheel verzorgde Iran reis op maat waarbij u kunt vertrekken wanneer u wilt, slapen waar u wilt en verder alleen maar zorgeloos hoeft te genieten. Ter voorbereiding van uw Iran individuele reis wordt u persoonlijk geadviseerd door onze deskundige Iran reisspecialist die veel reiservaring heeft in dit land. Wij kleden uw privé-rondreis naar Iran aan met onze Dimsummetjes – bijzondere activiteiten.

Wij laten u graag naast de bekende hoogtepunten ook het onbekende Iran zien. 
We brengen u bijvoorbeeld graag naar de Bakhtiari en Ghasga'I nomaden en naar de zandduinen in de Kalout woestijn. We zoeken de hoogstaande Perzische cultuur op in Persepolis, gaan voor het avontuur in Koerdistan, een woestijntocht bij Yazd en wandelen in de bergen, valleien of woestijnen.

Maar ook: originele  wandel- en culturele tours om grote steden als Teheran, Shiraz en Isfahan op bijzondere wijze te verkennen. Zo’n groot land biedt een enorme diversiteit en daar praten we graag met u over! Slapen in leuke boutique hotels of Caravanserai, op de must-see-locatie van een stad of bij de mensen thuis. Dimsum brengt graag variatie in uw verblijven. 

Maak van uw rondreis Iran een belevenis!

Ter inspiratie presenteren wij hier unieke Iran rondreizen, bouwstenen, activiteiten en extra comfortabele hotels. Met onze vijf soorten belevingsactiviteiten wordt uw rondreis Iran gegarandeerd ingericht naar uw smaak.

Persoonlijke ontmoetingen op niet-commerciele basis.

Meet a local

Meet a local

Voer voor foodies; streetfoodtours, kookles, toprestaurants bezoeken etc.

Meet a local

Foodies

Avontuurlijk en off the Beaten Track

Ruig

Ruig

Hike, bike, raft etc.

Actief

Actief

Massages, yoga, zen, hot stone , slow travel

Mindful

Mindful

Onze reisfilosofie in uw rondreis Iran | Dimsum Reizen


Met hart en ziel organiseren wij al vanaf het jaar 2000 bijzondere reizen naar Iran. We verzorgen individuele maatreizen naar alle uithoeken van het land waar wij geen genoeg van kunnen krijgen!

We reizen op een bewuste manier rond en dragen graag bij aan het veelbesproken onderwerp 'verantwoord toerisme'.

Onze toegevoegde waarde zit 'm in onze service: 100% maatwerk - persoonlijke aandacht - diepgaande landenkennis van onze reisspecialisten - maar zeker ook in ons product:  Uitstekend verzorgd met een focus op Actief (wandelen in de bergen op verschillende plekken in Iran), vol lokale beleving (persoonlijke Meet-a-local- activiteiten), Ruig voor wie wil (avontuurlijk, off the beaten track zoals naar het zuiden van Iran), Mindful (slow (eco) travel) en voldoende voer voor foodies, tijdens een etentje bij de mensen thuis.

Overigens weten we als geen ander dat reizigers net zo verschillend zijn als de bestemmingen waarheen ze reizen. Daarom luisteren we in eerste plaats natuurlijk naar uw ideeën en verwachtingen en komen dan met onze suggesties en ''geheimen".

Onze Iran Reisspecialisten

Michel Hermans
‘Hello!’ Welcome to Iran.
Wildvreemde mensen begroetten me in hun land met een innemende hartelijkheid. Vaak ook willen ze een praatje maken; soms kort, een andere keer vliegt de tijd. Ze willen van alles van je weten en vertellen ook graag over hun leven. De bazaars zijn druk en fascinerend. Streng islamitisch gelovig!? Valt reuze mee. Ik bewonderde de pracht en praal van moskeeën, paleizen en mausolea. Verdwaalde in de straatjes van de oude lemen stad Yazd. Ging terug naar de tijden van Meden en Perzen bij Persepolis! En had ik al verteld over Isfahan en haar werkelijk schitterende plein… Iran! ik wil wéér terug!

Elske Spanjerberg
Vlak bij het Meidan Plein in Isfahan huur ik een fiets bij een van de stalletjes die op verschillende plekken in de stad te vinden zijn. Ik fiets naar de brug met drieëndertig bogen – de Si-o-Se Pol Brug - waar ik mijn fiets parkeer. Rustig wandel ik over de brug terwijl ik onderweg gestopt word voor een praatje en een paar selfies met wat jongeren. Aan de overkant loop ik onder de brug door en word door een familie uit Yazd uitgenodigd om mee pootje te baden.  Ik fiets door en kom op een pleintje terecht waar een Volkswagen bijeenkomst wordt gehouden. Een eigenaar van een T2 bestelbus is erg enthousiast dat ik er ben. Ik krijg zijn cowboyhoed op mijn met hoofddoek bedekte hoofd en moet achter het stuur plaatsnemen en poseren voor wat foto’s terwijl hij trots over zijn bus vertelt. Ik vervolg mijn weg naar een volgend pleintje en volgende brug waar me steeds weer een nieuw avontuur te wachten staat en waar ik nieuwe mensen ontmoet. Was fietsen in Nederland maar zo bijzonder..