Wie zijn wij?

100% op maat - kleinschalig - persoonlijk - buiten de massa- duurzaam waar het kan

Met ontembaar enthousiasme organiseren wij al vanaf het jaar 2000 bijzondere reizen naar Azië,  Midden-Oosten & Europa buiten de massa. We verzorgen individuele maatwerkreizen naar alle uithoeken waar wij zelf geen genoeg van kunnen krijgen.

Onze toegevoegde waarde zit 'm in onze service: 100% maatwerk met persoonlijke aandacht en diepgaande landenkennis van onze reisspecialisten,  maar zeker ook in ons product: uitstekend verzorgd met een focus op Actief (wandel en fiets) vol lokale beleving (persoonlijke Meet-a-local-activiteiten), Ruig voor wie wil (avontuurlijk, off the beaten track), Verdieping (kunst, cultuur, geschiedenis, architectuur) en voldoende voer voor foodies.

We zijn regelmatig zelf op reis in Azië, Midden - Oosten & Europa om up-to-date te blijven, onze landenkennis te verdiepen, en natuurlijk om te doen wat we zelf het liefste doen: Cultuur, mensen en natuur beleven op onze manier.

We weten dat reizigers net zo verschillend zijn als de bestemmingen waarheen ze reizen. Daarom luisteren we in eerste plaats natuurlijk naar uw ideeën en verwachtingen en komen bij u terug met een reisplan vol verrassingen waar u wellicht niet aan had gedacht.

We kijken op onze eigen manier naar duurzaam en verantwoord toerisme en daar dragen wij ook aan bij. Hoe we daar mee omgaan en waarom leest u hier.


Verdiepingskelder met middeleeuwse tongewelven
We zijn best een beetje trots op de locatie van ons kantoor in het historische hart van Utrecht. Ons kantoor huist in een 17e eeuws pand dat onder andere dienst deed als woonhuis en kantoor van de Utrechtse brandweercommandant  pal achter het stadhuis. De verrassing van ons kantoor ligt misschien wel onder de grond. De door ons gedoopte historische "verdiepingskelder" geeft onze reizen letterlijk verdieping. Hier organiseren wij regelmatig cursussen en workshops over taal, cultuur, kunst of geografie van onze bestemmingen. 

Dimsum is Kantonees (taal gesproken in Zuid - China) en betekent letterlijk: 'je hart raken'. Dimsum Reizen zijn dus reizen die ons hart raken. Dim Sum zijn natuurlijk ook die lekkere kleine Chinese snacks die zoet, zout, bitter en zuur met elkaar combineren op feestelijke wijze. Deze hartendiefjes vonden we zo bij ons passen dat we onze reizen er naar hebben vernoemd.

We stellen ons graag aan u voor:

Christel van Bree

in het jaar 2000 ben ik Dimsum Reizen begonnen omdat ik het idee had iets extra's te kunnen bijdragen aan het idee ''vakantie''. Als student sinologie reisde ik zelf veel door China en als reisbegeleider door dit immense land merkte ik dat ik vakantiegangers iets mee kon geven wat reisbureaus toentertijd niet lukten. Juist door mijn persoonlijke ervaring met de mensen, hun taal, leefgewoontes en niet te vergeten mijn plezier in de onverbeterlijke Chinese humor. Ziezo. Een eigenwijze reisorganisatie lag in het verschiet.  Ik specialiseerde me in mijn studie verder in de materiële cultuur van China en studeerde af bij het Museum voor Volkenkunde. Sinds mijn jonge jaren ben ik al verzot op Azië. Buiten China ben ik meerdere keren per jaar te vinden in Japan en op (pelgrims)paden in Bhutan, Mongolië, Tibet en Nepal. 

In 2020 verlegde ik mijn focus op de landen in het Midden - Oosten en de Balkan en raakte verrast en geïnspireerd door de schoonheid van Oman en de ruige pieken in de bergen van Montenegro en Albanië.

Omdat ik het zo heerlijk vind om te doen, geef ik af en toe een presentatie of een korte lezing over (kunst, cultuur van) China of je komt me tegen in het Rijksmuseum waar ik graag rondloop met mensen die wat meer willen weten over Aziatische Kunst in het mooiste museum van ons land.

Japan is de laatste 10 jaar het land waar ik veel mee bezig ben. Ik kook graag Japans, wil alles weten over de oude ambachtelijke fermentatie- en kooktechnieken van de Japanse chefkok en ben verzot op de oude Anagama (asglazuur) stookwijze van handgedraaide keramiek. Voortvloeiend uit deze liefhebberij en door mijn vriendschap met de Japanse thuiskok Yoko, schreef ik samen met haar een kookboek boordevol recepten en persoonlijke verhalen uit Japan. Het kookboek ligt vanaf november 2022 in de boekhandel uitgegeven door Becht (Gottmer).

Christel's specialisme:
China en Japan, kunst en cultuur van China en Japan en mede-eigenaar Dimsum Reizen
Email direct: christel@dim-sum.nl

Wim van Ginkel

Ik heb jarenlang over de wereld en door Azië gezworven voordat ik in Utrecht samen met mijn partner Dimsum Reizen begon. Ik ben als sociaal geograaf verslaafd geraakt aan Centraal-Azië, de Kaukasus, de Himalaya en alles wat met de Zijderoute van doen heeft. Daarnaast ben ik het liefst te vinden tussen allerlei obscure bergvolkeren in China, India en Zuidoost-Azië. Meerdere keren per jaar trek ik er op uit om de meest afgelegen gebieden te bezoeken die nog nauwelijks op de toeristische kaart staan. Zo reisde ik binnen twee jaar naar de binnenlanden van Myanmar, de hooglanden in Tadjikistan, Indiaas Arunachal Pradesh en verlaten gebieden in Oost -Tibet. De laatste jaren heb ik elke uithoek van mijn geliefde Iran verkend. Ook reis ik graag door de uithoeken van Europa als de Balkan en IJsland. Ik heb twee boeken en een aantal artikelen over Centraal-Azië, Tibet en Iran geschreven, waaronder 'Turquoise' en het reishandboek Oezbekistan en Kirgizstan en werk al jarenlang met veel plezier in de reiswereld.

Wim's specialisme: reispionier in afgelegen gebieden, mede-eigenaar Dimsum Reizen
Email direct: info@dim-sum.nl
 

Susanne Kamp - Weijts

Mijn eerste bezoek aan Azië was tijdens mijn studie Toerisme, sindsdien wil ik niets liever dan door Azië reizen. Ik werd verliefd op dit bijzondere continent en dan met name Zuidoost-Azië. De altijd zo ontzettend vriendelijke bevolking, ongerepte stranden en natuurlijk het heerlijke streetfood! Lokale ontmoetingen en het ontwijken van de massa is iets waar ik altijd naar op zoek ben tijdens mijn reizen. Naast Zuidoost-Azië heeft Japan mij enorm verrast! Met name de cultuur, tradities maar ook de natuur. Inmiddels ben ik moeder geworden en kijk ik er enorm naar uit om samen met mijn gezin Azië te gaan ontdekken! Sinds 2010 ben ik werkzaam bij Dimsum en nog steeds maak ik graag reizigers enthousiast over al die mooie bestemmingen te bereizen op onze manier.

Susanne's specialisme: 
operationeel manager en bestemmingen Indonesië, Vietnam, Cambodja, Laos, Thailand, Maleisië, Myanmar en Japan
Email direct: susanne@dim-sum.nl

Sharon de Boer

Gaat reizen ooit vervelen?
Nee, voor mij geldt dat zeker niet. Het leukste is om ‘gewoon’ onderweg te zijn. In het vliegtuig te stappen, niet wetend wat je precies te wachten staat en te laten verrassen door alles wat anders is. Op reis naar de rust en stilte in de bergen van Tadjikistan en Tibet of juist de hectiek en gekte in de grote steden van China en India. De passie voor China is geboren bij het eerste bezoek en sindsdien alleen maar gegroeid. Japan heeft mij enorm verrast en de cultuur en tradities hebben een grote indruk achtergelaten. Mijn reishonger is nog lang niet gestild maar tussen het reizen door is er niks leukers dan andere reizigers enthousiast te maken voor deze bijzondere bestemmingen en dat doe ik al sinds 2006 bij Dimsum Reizen.

Sharon's specialisme: China, Japan, Taiwan, Mongolië, Tibet, Indiase deelstaten Arunachal Pradesh, Orissa, Gujarat, Indonesie.
Email direct: sharon@dim-sum.nl

Sarah Bezuijen

Ik kwam voor het eerst in aanraking met een “grote reis” toen ik 13 jaar oud was. Mijn ouders namen mij en mijn zusje voor het eerst mee naar Azië, en vanaf dat moment wist ik dat ik later nog veel meer wilde gaan reizen. Een logische keuze was het dus ook om een studie Toerisme te volgen aan de NHTV.  Nadat ik mijn diploma had behaald, ben ik daarom ook direct naar Azië vertrokken om in Maleisië als reisleidster aan de slag te gaan. De ideale situatie voor mij omdat ik dan het werken en reizen op mijn favoriete continent kon combineren. Hier begeleidde ik met veel enthousiasme afwisselende en indrukwekkende reizen van het culturele en veelzijdige west-Maleisië tot in de jungle van Borneo. Met heel veel plezier heb ik bijna 1,5 jaar gewoond en gewerkt in Kuala Lumpur om daarnaast vele mooie reizen te maken binnen Zuidoost-Azië. De vriendelijke mensen, het altijd lekkere eten, de chaotische en hectische steden, - maar ook de rust in de prachtige natuurparken of op afgelegen stranden - maken voor mij een reis door Azië telkens weer tot een feest. 

Sinds augustus 2017 ben werkzaam bij  Dimsum Reizen als reisspecialist op verschillende bestemmingen in Zuidoost-Azië en Zuid-Korea. 

Sarah's specialisme: Maleisië (incl. Maleis Borneo), Indonesië, Vietnam, Myanmar Thailand, Cambodja en Zuid-Korea
E-mail direct: sarah@dim-sum.nl

Nina Vergouw

Mijn ouders namen me van jongs af aan al mee op reizen binnen Europa en Noord-Amerika, waar mijn passie voor reizen en liefde voor het ontdekken van nieuwe bestemmingen en culturen begon. Tijdens mijn studie in toerisme management, heb ik talloze kansen gekregen om naar het buitenland te gaan. Zo gingen wij op studietrip naar adembenemende bestemmingen Albanië, Bali en Singapore, heb ik gebackpackt in Thailand, Vietnam en Cambodja en heb ik stage gelopen in het prachtige Australië.
Een van de meest opmerkelijke ervaringen was mijn semester in Zuid-Korea, waar ik een geweldige tijd heb gehad terwijl ik studeerde en de rijke Koreaanse cultuur leerde kennen.

In 2022 keerde ik terug naar Zuid-Korea, waar ik een maand lang in Seoul heb gewoond en vervolgens twee maanden Engelse conversatielessen heb gegeven in Busan. Deze tijd heeft mijn liefde voor Korea en zijn levendige cultuur alleen maar versterkt.

Ik werk sinds mei 2023 bij Dimsum Reizen en geniet ervan om mijn collega's te ondersteunen bij het plannen van fantastische reizen door heel Azië.

Nina's specialisme: reisspecialist Japan, Taiwan en natuurlijk Zuid-Korea.
Email direct: nina@dim-sum.nl

Vera Janson

Mijn liefde voor het verkennen van de wereld is al op jonge leeftijd ontstaan. Mijn allereerste vliegreis bracht me toen letterlijk naar de andere kant van de wereld. Het was tijdens deze reis dat ik verzot ben geraakt op reizen en het kwam ook niet als een verrassing dat ik uiteindelijk in de toerismebranche terechtkwam! Het ontdekken van nieuwe bestemmingen en de opwinding van het plannen van avonturen behoren tot mijn favoriete bezigheden. De veelzijdigheid van de toerismesector past dan ook perfect bij mijn interesses.

In de winter scheur ik graag de bergen af op mijn snowboard, terwijl ik in de zomer juist vaak te vinden ben in de oceaan, op zoek naar de mooiste vissen. En hoewel ik graag grote steden doorkruis, kan ik net zozeer genieten van de rust en de sterrenhemel na het beklimmen van een berg. Tijdens mijn studie Toerisme kreeg ik al de kans om tal van bijzondere plekken te verkennen. Na mijn studie besloot ik met mijn backpack op verdere ontdekkingsreis te gaan in het warme Zuidoost-Azië. Het contact met de lokale bevolking, de culinaire ontdekkingen en de diverse landschappen oefenden een onweerstaanbare aantrekkingskracht op me uit. Er is zoveel schoonheid in de wereld en ik hoop dat iedereen de kans krijgt om dit te mogen ontdekken.

Sinds september 2023 werk ik bij Dimsum Reizen, waar ik de reisspecialisten ondersteun bij het samenstellen van de mooiste reisprogramma's.

Vera’s specialisme: ondersteuner reisspecialisten
Email direct: vera@dim-sum.nl

Anouk Ruitenberg

Als mensen mij vragen wat mijn hobby’s zijn, is mijn eerste antwoord altijd reizen. Van kleins af aan ging ik veel op vakantie en ik denk dat mijn voorliefde voor reizen hier al is begonnen. Van een simpele zonvakantie in Spanje tot een actieve wandelvakantie naar Madeira. Als ik maar op pad kan gaan! Ik ben altijd wel bezig met het plannen van een reis; vrienden en familie zeggen dan ook altijd ‘ga je nu alweer op vakantie!?’ Als ik op reis ben geniet ik het meest van de combinatie van prachtige, ruige natuurparken, ontspanning aan het strand en het heerlijke lokale eten. Niet gek dus dat ik me altijd al aangetrokken voelde tot Azië! Het reizen is mijn passie en ik hoop door middel van mijn werk als reisspecialist anderen net zo enthousiast te maken voor dit fantastische deel van de wereld!

Ik ben sinds oktober 2023 werkzaam als reisspecialist op verschillende bestemmingen in Azië.

Anouk’s specialisme:
Centraal Azië, Kaukasus Indiaas Subcontinent, en Midden-Oosten
Email direct: anouk@dim-sum.nl

Julia Kreikamp

Van kleins af aan heb ik al door Europa gereisd, van korte stedentrips, tot lange rondreizen door verschillende landen met de camper. Toen ik tijdens het derde jaar van mijn opleiding International Hospitality Management de kans kreeg om een half jaar in het buitenland te studeren zei ik volmondig ja.

Na drie maanden studeren in Zuid-Afrika reisde ik via Kuala Lumpur en Singapore door naar Indonesië, waar ik mijn hart verloor aan Azië. Toen ik daar rond reed op mijn scooter dacht ik; ‘de wereld en alle verschillende bijbehorende culturen zijn veel te mooi om niet te ontdekken, iedereen zou dit moeten zien!’

Het mooiste aan reizen vind ik dat je telkens weer in een compleet andere wereld terecht komt vol verschillende culturen, talen en gewoontes. Wanneer je aan het reizen bent besef je je weer even hoe ontzettend veel fantastisch mooie plekken er op de wereld zijn. Je vergeet even het alledaagse leven van thuis en waant je helemaal in de wereld van de mensen daar. En wanneer een land dan ook nog eens lekker eten heeft, ben ik helemaal om!

Met deze job hoop ik zoveel mogelijk mensen naar Azië te brengen zodat ook zij dit gave continent kunnen gaan ontdekken.

Sinds Januari 2024 werk ik bij Dimsum Reizen, waar ik de reisspecialisten ondersteun bij het plannen van de meest bijzondere reizen door heel Azië.

Julia's specialisme: ondersteuning reisspecialisten
Email direct: Julia@dim-sum.nl 

Rens Aarts

Al van kleins af aan ben ik geïnteresseerd in het ontdekken van andere landen, talen en culturen. Hoe gekker hoe beter! Zo kende ik op mijn achtste alle vlaggen en hoofdsteden uit mijn hoofd, en kon ik hele weekenden op het internet doorbrengen opzoek naar de gekste bestemmingen, en de goedkoopste vliegtickets, terwijl ik fantaseerde hoe het zou zijn om deze plekken écht te bezoeken.

Voor mijn zestiende verjaardag kreeg ik van mijn ouders de keus, ik mocht een scooter uitkiezen of een weekendje weg. De keus was voor mij direct gemaakt! Het werd een weekendje weg, en wat voor een. We reisden af naar Kiev in Oekraïne, daar waar mijn ouders het verschrikkelijk vonden raakte ik verliefd op de Oost-Europese cultuur, bevolking en alles wat erbij kwam kijken. Bij thuiskomst begon ik dan ook meteen aan mijn eerste cursus Russisch.

Op latere leeftijd was het dan ook geen verrassing dat ik ‘’Tourism Management’’ ben gaan studeren in Breda. Waar ik tijdens het tweede jaar van mijn opleiding de kans kreeg om in Letland te gaan studeren, waar ik zowel de Russische taal als mijn passie voor het voormalige Oostblok verder heb ontwikkeld. Zo reisde ik ieder weekend naar alle uithoeken van de Baltische Staten, de Balkan en Wit-Rusland. Mijn kleine jongensdroom om de wereld te ontdekken is dus zeker uitgekomen, en ik kan niet wachten om steeds meer de ontdekken waarbij de eerste reizen naar Azië al op de planning staan.

Na een geweldige stageperiode bij Dimsum Reizen, waar ik mijn passie voor het reizen kan delen, ben ik niet meer weggegaan, en hoop ik anderen te inspireren verder te kijken dan de bestemmingen bovenaan in een reisgids!

Rens specialisme: ondersteuning reisspecialisten

Email direct: Rens@dim-sum.nl

Jan Vos

Na mijn studie Accountancy in Groningen heb ik de halve wereld gezien, op finance gebied, van beursgenoteerd tot bonnetjes in een doos. Maar overal geldt: cijfers zijn slechts een resultaat van alles wat daarvoor gebeurd is en ik duik dan ook graag in het verhaal erachter. En waar finance vaak wordt gezien als een noodzakelijk kwaad, help ik graag mee om inzicht te geven. Geen moeilijke termen, maar in gewone taal. Bij Dimsum Reizen doe ik dit zo graag omdat dit werk me ook nog eens een weg verschaft naar de heerlijke Aziatische Keuken.

Jan's specialisme: alles wat met finance te maken heeft  (en Aziatisch eten).

Henk-Jan Koopmans

Vanaf mijn studie sociale geografie in Utrecht ben ik zowel in Duitsland als in Nederland werkzaam geweest. Tijdens mijn studie verbleef ik langere tijd in de Sovjet-Unie en later heb ik nog vele malen in verschillende voormalige Sovjet-republieken gereisd als Rusland, de Baltische staten en de republieken in Centraal-Azië als Turkmenistan, Oezbekistan, Kirgizstan en Tadjikistan. Afgelopen jaren w as ik ook in China en Tibet te vinden waar ik het liefst de verre uithoeken opzoek. Hoe desolater de omgeving hoe mooier ik het vind. Ik heb overigens bewezen dat het relatief makkelijk is om als vegetariër te reizen in gebieden zoals Mongolië waarvan de nationale keuken voor een belangrijk deel uit vlees bestaat! 
Vanaf 1 januari 2007  ben ik manager van de Duitse afdeling van Dimsum Reisen en houd kantoor in Emmerich am Rhein. 

Henk-Jan's specialisme: oud Sovjet- republieken langs de Zijderoute en manager Dimsum Duitsland
Email direct: info@dimsumreisen.de
Zie ook onze Duitstalige website www.dimsumreisen.de

Ontvang onze nieuwsbrief

Uw e-mail adres:

Cookies en privacy

De website van Dimsum Reizen maakt gebruik van cookies. Deze cookies onderscheiden we in de categorieën functionele, analytische, advertentie en Social Media Cookies.

Cookiebeleid Dimsum Reizen
Privacy policy

Social media

Facebook Flickr Twitter Instagram Youtube