Infodagen en beurzen Dimsum Reizen

Ontmoet Dimsum Reizen op de Infodagen en reisbeurzen

Beurzen en zo

Wij staan voor u klaar om persoonlijk uw droomreis in elkaar te zetten. Dat doen we aan de telefoon, per mail, op afspraak op kantoor maar ook op diverse beurzen. Hieronder vindt u waar wij aanwezig zijn:

29 september Zwolle: Maatwerkspecialisten: reis rond de wereld-beurs!

We hebben er nu alweer zin in! Met onze vrienden van de Maatwerkspecialisten.nl organiseren we deze gezamenlijke beurs in Zwolle. De deelenemers zijn Tioga Tours (Amerika en Canada Self drive), Bon Travel (Cariben), Beluga Adventures (Artic), Walkabout (Australie en Nieuw Zeeland), Out in Africa (Afrika) en Dimsum Reizen (Azië).

Presentaties Dimsum Reisspecialisten & vogelaar Arjan Dwarshuis
We verzorgen samen een boel zeer interessante landenpresentaties. Onze Dimsum Reisspecialisten Michel, Susanne en Lucy houden ieder een presentatie over hun favoriete landen in hun portefeuille. Dat zijn respectievelijk Georgië (& Armenië), Indonesië en Japan. Ook hebben we en we hebben vogelaar Arjan Dwarshuis uitgenodigd om te vertellen over zijn 365-dagen-reis-om-de-wereld op zoek naar de meest bijzondere vogels op onze planeet! Meldt u zich van tevoren even aan want vol is vol!

Presentatie Arjan’s Big Year (in Nederland: “Een Bevlogen Jaar”)
"In 2016 heb ik 6852 vogelsoorten waargenomen (ongeveer 65 procent van alle vogelsoorten ter wereld), waarmee ik het wereldrecord van de Amerikaan Noah Strycker heb verbroken. Tijdens deze reis van 366 dagen door 40 landen zamelde ik geld in voor het Birdlife Preventing Extinctions Programme, een baanbrekend beschermingsprogramma van Birdlife International dat zich inzet voor de 500 meest bedreigde vogelsoorten ter wereld. Inmiddels staat de teller op ruim 40 duizend Euro.

Mijn goede vriend Michiel van den Bergh besloot een documentaire te maken van mijn recordpoging en volgde mij samen met een cameraman in Indonesië en Ghana. Tijdens deze lezing zal ik jullie vertellen wat mij heeft doen besluiten om aan dit avontuur te beginnen. Welke voorbereidingen gingen aan mijn Biggest Year vooraf en hoe lang van te voren ben ik hiermee begonnen? Hoe kan je een dergelijke vogelrace rond de wereld meer diepgang geven en hoe documenteer je alles en waar komt mijn passie voor vogels nou eigenlijk vandaan?

Ik neem jullie mee op een duizelingwekkend avontuur door maar liefst 40 verschillende landen en 6851 vogelsoorten. Aan de hand van een aantal hoogte en dieptepunten zullen jullie ervaren hoe een Big Year precies in zijn werk gaat. Uiteraard zullen deze verhalen worden verteld aan de hand van spectaculaire foto’s en fragmenten uit de film: Arjan’s Big Year. Tot slot vertel ik jullie hoe het is om weer thuis te komen na zo een intensief jaar."


Bekijk hier de trailer!

Verre Reizen Event in Den Haag: 26 & 27 oktober 2019

Op 26 en 27 oktober 2019 zijn wij aanwezig op het Verre Reizen Event in Den Haag. Een gezellige, kleinschalige beurs vol maatwerkspecialisten en andere reisgerelateerde deelnemers. U vindt ons op standnummer 46.

Zolang de voorraad strekt: bestel hier uw gratis toegangsticket met de kortingscode DIMSUM19.

We ontmoeten u graag om uw reisplannen uitgebreid te bespreken en om onze reistips met u te delen. We hebben er genoeg! 

De beurs wordt gehouden in de Fokker Terminal aan de Binckhorstlaan 249 in Den Haag. U kunt hier gratis parkeren.

Houd ook de website van het Verre Reizen Event in de gaten voor meer informatie

Zaterdag

26 oktober

Zuid-Korea, Zuidoost Azië, Maleisië & Filipijnen

Sarah

Kaukasus, Centraal-Azië, Iran, India, Bhutan & Tibet 


Michel

Zondag

27 oktober

China, Taiwan & Japan


Lucy

Zondag: 11:50 - 12:20 in presentatiezaal 1: 'Japan 2020 op onze manier!'

Kaukasus, Centraal-Azië, Iran, India & Rusland

Elske

Dimsum Verdiepingskelder: workshops

In onze middeleeuwse verdiepingskelder van ons kantoor aan de Minrebroederstraat te Utrecht organiseren wij graag kleinschalige workshops, lezingen en informatiemiddagen of - avonden om zo onze reizen meer verdieping te geven.

Momenteel zijn er geen workshops gepland. Houdt deze pagina in de gaten, er komen regelmatig workshops/lezingen bij.

Verdiepingskelder met middeleeuwse tongewelven
We zijn best een beetje trots op de locatie van ons kantoor in het historische hart van Utrecht. Ons kantoor huist op de begane grond van een 17e eeuws pand dat onder andere dienst deed als woonhuis en kantoor van de Utrechtse brandweercommandant pal achter het stadhuis.  In de kelder houden we onze bijeenkomsten.

Zo is te lezen op het Monumentenregister van de Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed: 

"Het huis is een 17e eeuws samenvoeging van twee panden, waarvan het rechter met zekerheid middeleeuws is. Dit komt in de kelders duidelijk tot uiting.Het voorste gedeelte van de rechter kelder bestaat uit gordelbogen waartussen gordelbogen zijn geslagen. De voorste kelder van het linker gedeelte is ontoegankelijk. Aan de achterzijde liggen twee kelders met tongewelven naast elkaar. In het boven de kelders gelegen huis is de tweedeling minder te herkennen. Er is hier sprake van een ingrijpende verbouwing na de samenvoeging van de twee delen. Toch behoren delen van de moer- en kinderbalklagen tot een oudere opzet. Van de 17e eeuwse indeling getuigen de 18e eeuwse stucplafonds. In 1888 is de zolder uitgebouwd tot een tweede verdieping, waarbij de achtergevel met behoud van de oorspronkelijke lijst is verhoogd. Aan de achterzijde van het huis is in de 18e eeuw een, onderkelderd, achterhuis van twee bouwlagen gebouwd. Dit 17e eeuwse huis is van belang vanwege delen van het middeleeuwse casco, met name de rechter voorkelder, de 17e eeuwse gevel en 18e eeuwse details."


Waar ligt de Dimsum Verdiepingskelder?

Kantoor Dimsum Reizen
Minrebroederstraat 5
53512 GS UTRECHT