Dimsum Reizen en Duurzaam Toerisme

Dimsum Reizen probeert haar reizen zo duurzaam mogelijk uit te voeren met aandacht voor de sociale impact van het toerisme


Utrecht, 29 augustus 2018
   
15 september is het zo ver: Doe met ons mee met World Cleanup Day. Wij zijn een van de 50 promotors in Nederland en we ruimen graag mee op!  
  
Op 15 september ruimen wij - het team van Dimsum Reizen - het centrum (Stadhuiskwartier) van Utrecht op. Niet alleen om zo een klein steentje bij te dragen aan de plasticvermindering op aarde, maar vooral om samen met alle deelnemers ter wereld de bewustwording te vergroten van de gevolgen van ons plasticverbruik en de plastic soep. Iedereen die ons mee wil helpen is van harte welkom! 

We ruimen op van 10:00 – 12: 00 uur en maken daarbij gebruik van de Litterati app (die kun je heel makkelijk downloaden van de app store op je telefoon).   We starten om 10 00 uur vanuit ons kantoor op de Minrebroederstraat 5.   Koffie en koek staan voor je klaar!    

Heb je vragen of suggesties; schroom niet contact met ons op te nemen.  

Meer informatie over de World-Cleanup-day vindt u hier.

Met vriendelijke groet,

Dimsum Reizen
030 2300847
christel@dim-sum.nl

Verantwoord toerisme - hoe doen wij dat?


Duurzaamheid in toerisme is een breed begrip. Duurzaamheid in toerisme gaat bijvoorbeeld over de mate van CO2-uitstoot tijdens de vliegreis en hoe dit te compenseren. En hoe we met flora en fauna van bezochte natuurparken moeten omgaan. Dat zijn enkele belangrijke onderdelen in onze focus op duurzaamheid. Zo boekt u voor eur 14,- een Greenseat bij uw vlucht via ons zodat u de Co2 uitstoot als vanzelf compenseert.

Maar duurzaamheid in toerisme gaat nog verder. Het gaat ook over de impact die het toerisme op de sociale structuur van de lokale bevolking heeft. En dit laatste heeft extra onze aandacht. Omdat we zelf zien welke impact het heeft als we er niet over praten en het gewoon maar laten gebeuren. Daarom bespreken we dit met onze lokale agenten.  We werken er samen aan om onze komst - voor zover mogelijk-  positief te laten uitpakken. Dat is niet altijd makkelijk, want bewustwording is een langzaam proces.

Onze extra aandacht gaat uit naar de impact van onze reizen op de sociale structuur van lokale bewoners. Op kleine schaal doen we ons best om iets van bewustzijn bij te dragen. Door informatie te geven aan de reiziger over wat wel en wat niet op prijs wordt gesteld door de lokale bewoners. En door onze lokale partner te vertellen waar hij op kan letten bij de organisatie van de reis.

We laten onze reizigers graag kennismaken met lokale bewoners door op kleinschalige manier ontmoetingen te regelen via onze meet-a-local- activiteiten. Om elkaar een beetje beter te leren kennen, elkaar beter te begrijpen, ook al is het maar voor een paar uur. We begrijpen elkaar wel eens verkeerd omdat we opgegroeid zijn in een andere cultuur, in een andere maatschappij, arm of rijk. We leren elkaar zo beter begrijpen en tegelijkertijd genieten we van elkaars land, cultuur en natuur zonder elkaar schade toe brengen of iemand misdeeld te laten voelen. Omdat we dat belangrijk vinden. En leuk.

We werken altijd rechtstreeks met een lokale agent uit de regio zelf die de mensen en het gebied goed kent, weet hoe het reizen werkt en lokale mensen het werk gunt. We proberen het zo te sturen dat het verdiende geld ter plekke besteed wordt aan voedsel, vermaak, vervoer en verblijf.We kiezen daarbij graag voor een kleinschalige accommodatie die verbonden is met de eigen omgeving en slapen af en toe in een homestay waar we eten wat lokale mensen eten zodat het voedsel niet van ver hoeft te komen.

Wij doneren vanaf 2018 eur 5,- per boeking aan en duurzaam doel. Op dit moment is dat de Plastic Soup Foundation.

Wij ruimen ook mee plastic op tijdens de World Cleanup Day 15 september 2018. U ook?

Uw feedback naar aanleiding van onze reizen op dit vlak stellen we zeer op prijs. Het kan altijd beter. Of anders.

Dimsum Reizen 2018