Over ons

Over onze organisatie

Over onsMet hart en ziel organiseren wij al 17 jaar bijzondere reizen naar Azië. We verzorgen 100 % individuele maatreizen naar alle uithoeken van het continent waar wij zelf geen genoeg van kunnen krijgen. Onze regiospecialisten hebben dan ook ontzettend veel reiservaring en verzetten bergen om van uw reis een beleving te maken.

We zijn dus regelmatig zelf op reis in Azië om up-to-date te blijven, onze landenkennis te verdiepen, en natuurlijk om te doen wat we zelf het liefste doen: Azië beleven! Overigens weten we als geen ander dat reizigers net zo verschillend zijn als de bestemmingen waarheen ze reizen. Daarom luisteren we in eerste plaats natuurlijk naar uw ideeën en verwachtingen en komen dan met onze suggesties en ''geheimen".
We reizen op een bewuste manier rond en dragen graag bij aan het veelbesproken onderwerp 'verantwoord toerisme'. Het thema waar we veel aandacht besteden is ''mensen ontmoeten op reis''. Hoe we daar mee omgaan en waarom leest u hier.

Verdiepingskelder met middeleeuwse tongewelven

We zijn best een beetje trots op de locatie van ons kantoor in het historische hart van Utrecht. Ons kantoor huist in een 17e eeuws pand dat onder andere dienst deed als woonhuis en kantoor van de Utrechtse brandweercommandant  pal achter het stadhuis.
De verrassing van ons kantoor ligt misschien wel onder de grond. De door ons gedoopte historische "verdiepingskelder" geeft onze reizen letterlijk verdieping. Hier organiseren wij regelmatig cursussen en workshops over taal, cultuur, kunst of geografie van onze bestemmingen. 

Dimsum is Kantonees (taal gesproken in Zuid - China) en betekent letterlijk: 'je hart raken'. Dimsum Reizen zijn dus reizen die ons hart raken. Dim Sum zijn natuurlijk ook die lekkere kleine Chinese snacks die zoet, zout, bitter en zuur met elkaar combineren op feestelijke wijze. Deze hartendiefjes vonden we zo bij ons passen dat we onze reizen er naar hebben vernoemd.

We stellen ons als Dimsummers graag aan u voor:

Christel van Bree


17 jaar geleden ben ik met mijn partner Dimsum Reizen begonnen omdat ik het idee had iets extra's te kunnen bijdragen aan het idee ''vakantie''. Als student sinologie reisde ik zelf veel door China en als reisbegeleider door dit immense land merkte ik dat ik vakantiegangers iets mee kon geven wat reisbureaus toentertijd niet lukten. Juist door mijn persoonlijke ervaring met de mensen, hun taal, leefgewoontes en niet te vergeten mijn plezier in de onverbeterlijke Chinese humor. Ziezo. Een eigenwijze reisorganisatie lag in het verschiet.  Ik specialiseerde me in mijn studie verder in de materiële cultuur van China en studeerde af bij het Museum voor Volkenkunde. Sinds mijn jonge jaren ben ik al verzot op Azië. Buiten China ben ik meerdere keren per jaar te vinden op pelgrimspaden in Bhutan, Mongolië, Tibet, Japan, of Nepal. Met mijn kinderen reis ik elke zomervakantie graag door zuid(oost)-Azië met als topper China, Vietnam, Indonesië en het mooie Sri Lanka. Ik geef af en toe een presentatie of een korte lezing over (kunst, cultuur van) China of je komt me tegen in het Rijksmuseum waar ik graag rondloop met mensen die wat meer willen weten over Aziatische Kunst in het mooiste museum van ons land.

Christel's specialisme: China, kunst en cultuur van China en mede-eigenaar Dimsum Reizen
Email direct: christel@dim-sum.nl 

Wim van Ginkel


Ik heb jarenlang over de wereld en door Azië gezworven voordat ik in Utrecht samen met mijn partner Dimsum Reizen begon. Ik ben als sociaal geograaf verslaafd geraakt aan Centraal-Azië, de Kaukasus, de Himalaya en alles wat met de Zijderoute van doen heeft. Daarnaast ben ik het liefst te vinden tussen allerlei obscure bergvolkeren in China, India en Zuidoost-Azië. Meerdere keren per jaar trek ik er op uit om de meest afgelegen gebieden te bezoeken die nog nauwelijks op de toeristische kaart staan. Zo reisde ik binnen twee jaar naar de binnenlanden van Birma, de hooglanden in Tadjikistan, Indiaas Arunachal Pradesh en verlaten gebieden in Oost -Tibet. De laatste tijd  ben ik veel op pad in mijn geliefde Iran. Ik heb twee boeken en een aantal artikelen over Centraal-Azië, Tibet en Iran geschreven, waaronder 'Turquoise' en het reishandboek Oezbekistan en Kirgizstan en werk al jarenlang met veel plezier in de reiswereld.

Wim's specialisme: reispionier in afgelegen gebieden, mede-eigenaar Dimsum Reizen
Email direct: info@dim-sum.nl

Sharon de boer


Gaat reizen ooit vervelen? Nee, voor mij geldt dat zeker niet. Het leukste is om ‘gewoon’ onderweg te zijn. In het vliegtuig te stappen, niet wetend wat je precies te wachten staat en te laten verrassen door alles wat anders is. Op reis naar de rust en stilte in de bergen van Tadjikistan en Tibet of juist de hectiek en gekte in de grote steden van China en India. De passie voor China is geboren bij het eerste bezoek en sindsdien alleen maar gegroeid. Japan heeft mij enorm verrast en de cultuur en tradities hebben een grote indruk achtergelaten. Mijn reishonger is nog lang niet gestild maar tussen het reizen door is er niks leukers dan andere reizigers enthousiast te maken voor deze bijzondere bestemmingen.

Sharon's specialisme: China, Japan, Mongolië, Tibet, Nepal, Indiase deelstaten (Gujarat, Orissa, Arunachal Pradesh)
Email direct: Sharon@dim-sum.nl

Susanne Kamp- Weijts


Mijn eerste bezoek aan Zuidoost- Azië was tijdens mijn studie aan de NHTV, sindsdien wil ik niets liever dan door Azië reizen! Ik werd verliefd op dit bijzondere continent. De altijd zo ontzettend vriendelijke bevolking, het heerlijke eten en  prachtig  natuur. Na mijn studie wilde ik dan ook het liefst werken bij een Azië Touroperator. Dit heb ik gevonden bij Dimsum Reizen.  Ik ben in juni 2010 begonnen als Vietnam specialist en na vele studiereizen en vakanties mag ik mij nu een ervaren Zuidoost- Azië specialist noemen. Het is iedere keer weer een fantastische ervaring om naar een bestemming in Azië te reizen. Deze ervaring gebruik ik dan ook graag om voor klanten een unieke reis samen te stellen en organiseren.  Wat mijn favoriete bestemming is? Lastige vraag hoor, maar denk toch Vietnam!  

Susanne's specialisme: Indonesië (Sumatra, Java, Bali, Lombok, Flores, Komodo/Rinca), Vietnam, Cambodja, Laos, Thailand, Maleisië, Birma en de Filipijnen
Email direct: susanne@dim-sum.nl

Michel Hermans


Op mijn 30e verjaardag zat ik in de Transsiberië Express op weg naar Beijing. Net mijn baan opgezegd, een mooi avontuur en ongewisse toekomst voor de boeg. Ruim 20 jaar later mag ik concluderen dat het destijds een juiste beslissing is geweest. Het reisvirus was niet weg te krijgen en ik mag me gelukkig prijzen dat ik kon blijven reizen naar interessante landen. Azië is m’n favoriete werelddeel gebleken en gebleven omdat het er zo prettig reizen is. De vaak imposante natuur, de altijd goedlachse, kleurrijke bevolking en al die unieke, smakelijke gerechten maken reizen in Azië elke keer weer tot een feest. Nu mag ik als reisspecialist samen met u de ideale reis voor u samenstellen. Ik denk graag met u mee over alle facetten van de reis en samen met onze lokale vertegenwoordigers nemen we u het logistieke geregel uit handen zodat u zich kunt concentreren op het genieten. Het is deze persoonlijke touch die het werken bij Dimsum voor mij ook zo speciaal maakt.

Michel's specialisme: Iran, Turkmenistan, Oezbekistan, Kirgizstan, Zijderoute China, Tibet, Nepal, Ladakh, India, Bhutan
Email direct: michel@dim-sum.nl

Lucy Kilkens


Op mijn 19e zette ik voor het eerst voet op Chinese bodem. In eerste instantie voor studie in Beijing, maar al gauw begon het te kriebelen en trok ik er steeds langere weekenden op uit. Natuurlijk is China fantastisch om de culturele erfgoederen, de natuurlandschappen, de volkeren en het heerlijke eten. Maar het is ook het ‘alledaagse’ China waar ik verliefd op ben geworden: dansende oma’s in het park, hondjes op sneakers, haarspeldjes in de vorm van kippenbouten... Na mijn studie Talen & Culturen van China vond ik al gauw mijn plek als regiospecialist bij Dimsum Reizen. Wat is er – naast het reizen natuurlijk - nou leuker dan luisteren naar andermans reisplannen, vertellen over mijn eigen reiservaringen en praten over de meest bijzondere plekken in Azië, om dit vervolgens allemaal steeds weer samen te laten komen in een uniek reisprogramma voor onze reizigers!     

Lucy's specialisme:  China, Japan, Taiwan, Sri Lanka.
Email direct: lucy@dim-sum.nl

Joeri Bauer


Azië heeft voor mij alles te bieden waarom ik zo graag op reis ga: ontmoetingen met de vriendelijke bevolking, afwisselende natuur en uiteraard heerlijk eten. De veelzijdigheid van Azië is zo groot, dat ik ondanks mijn vele reizen naar dit continent nog steeds verrast ben als ik weer door een land reis. De fascinerende mausoleums en ruige natuur van Oezbekistan, het gekrioel van mensen, tuck tucks en heerlijke curries in India en de Vietnamese vriendelijkheid, geschiedenis en stranden maken deze landen voor mij tot mijn favorieten. Tijdens mijn reizen zoek ik contact met de lokale mensen, eet ik graag een hapje mee en struin de lokale markten af. Dat is nou precies wat Dimsum haar klanten wil bieden. Ik laat graag mensen zien wat ik heb ervaren tijdens mijn reizen om hen een net zo’n mooie reis te laten ervaren. Werken bij de Azië-specialist past dan helemaal bij mij! 

Joeri's  Specialisme: India, Bhutan, Sri Lanka, Vietnam, Cambodja, Thailand, Oezbekistan en Iran.
Email direct: joeri@dim-sum.nl

Rosalie de Roy van Zuijdewijn


De afgelopen jaren heb ik al een aantal prachtige bestemmingen in Azië kunnen bezoeken en het smaakt zeker naar meer! Ik heb een brede interesse in Azië, daarom heb ik met enorm veel enthousiasme en plezier mijn HBO-opleiding bij Dimsum Reizen afgerond en ben ik vanaf 1 oktober 2016 hier werkzaam als ondersteuner reisspecialist. Na mijn afstuderen aan de NHTV heb ik in een jaar tijd vele mooie reizen kunnen maken. Zo heb ik o.a. twee maanden in Sri Lanka rondgetrokken en vrijwilligerswerk gedaan. Het was een indrukwekkende ervaring en ook geweldig om de gastvrije Sri Lankaanse cultuur van zo dichtbij te kunnen meemaken. Mijn reis door Nepal was ook fantastisch! Daar heb ik in homestays overnacht en samen met lokale gidsen prachtige wandelingen door de Kathmandu vallei gemaakt. Het verblijf in homestays brengt je in direct contact met de lokale bevolking en hun manier van leven, dat is zeker een verrijking. De natuur en cultuur in Vietnam en Cambodja zijn bijzonder, maar ook de recente geschiedenis van deze landen hebben mij geraakt.  Werken bij Dimsum Reizen is voor mij erg uitdagend omdat ik mij bezig kan houden met prachtige reizen voor mensen die mijn passie delen: Azië!

Rosalie's specialisme: ondersteuning verkoop reisspecialisten en reiservaring in Sri Lanka, Vietnam, Cambodja, Indonesië, Thailand, China en Nepal
E-mail direct: rosalie@dim-sum.nl

Sarah Bezuijen


Ik kwam voor het eerst in aanraking met een “grote reis” toen ik 13 jaar oud was. Mijn ouders namen mij en mijn zusje voor het eerst mee naar Azië, en vanaf dat moment wist ik dat ik later nog veel meer wilde gaan reizen. Een logische keuze was het dus ook om een studie Toerisme te volgen aan de NHTV.
Nadat ik mijn diploma had behaald, ben ik daarom ook direct naar Azië vertrokken om in Maleisië als reisleidster aan de slag te gaan. De ideale situatie voor mij omdat ik dan het werken en reizen op mijn favoriete continent kon combineren. Hier begeleidde ik met veel enthousiasme afwisselende en indrukwekkende reizen van het culturele en veelzijdige west-Maleisië tot in de jungle van Borneo. Met heel veel plezier heb ik bijna 1,5 jaar gewoond en gewerkt in Kuala Lumpur om daarnaast vele mooie reizen te maken binnen Zuidoost-Azië. De vriendelijke mensen, het altijd lekkere eten, de chaotische en hectische steden, - maar ook de rust in de prachtige natuurparken of op afgelegen stranden - maken voor mij een reis door Azië telkens weer tot een feest.

Sinds augustus 2017 ben ik de nieuwste aanwinst van Dimsum Reizen en ben ik werkzaam als ondersteunend reisspecialist op verschillende bestemmingen in Zuidoost-Azië.

Sarah's specialisme: ondersteuning verkoop reisspecialisten en reiservaring in Maleisië, Indonesië, Vietnam, Myanmar, Thailand en Georgië.
E-mail direct: sarah@dim-sum.nl

Jan van Kleef


Ik voltooide in 1980 de Sociale Pedagogische Academie met creatieve inslag Middeloo te Amersfoort.  Naast mijn werk bij Dimsum Reizen, regel ik de administratie van veel zzp-ers in de culturele sector en organiseer ik evenementen, culturele festivals (o.m. Oerol, Lowlands, Festival a/d Werf en Parade), en geef ik trainingen. Ik heb als drijfveer mensen bij te staan die met mooie en goede dingen bezig zijn maar een broertje dood hebben aan sommige bijkomende klussen.  Sinds 2006 regel ik de administratie hier en nog steeds met veel plezier! Dit werk blijkt heel goed te combineren met mijn oude liefde: per fiets met tent rondtrekken. Soms kort, dan weer wat langer de wereld rond. Naast alle uithoeken van Europa, bezocht hij Patagonië, Indonesië, Vietnam, Thailand, Maleisië en China.

Jan's specialisme: financiën

Henk-Jan Koopmans


Vanaf mijn studie sociale geografie in Utrecht ben ik zowel in Duitsland als in Nederland werkzaam geweest. Tijdens mijn studie verbleef ik langere tijd in de Sovjet-Unie en later heb ik nog vele malen in verschillende voormalige Sovjet-republieken gereisd als Rusland, de Baltische staten en de republieken in Centraal-Azië als Turkmenistan, Oezbekistan, Kirgizstan en Tadjikistan. Afgelopen jaren w as ik ook in China en Tibet te vinden waar ik het liefst de verre uithoeken opzoek. Hoe desolater de omgeving hoe mooier ik het vind. Ik heb overigens bewezen dat het relatief makkelijk is om als vegetariër te reizen in gebieden zoals Mongolië waarvan de nationale keuken voor een belangrijk deel uit vlees bestaat! Vanaf 1 januari 2007  ben ik manager van de Duitse afdeling van Dimsum Reizen en houd kantoor in Emmerich am Rhein. 

Henk-Jan's specialisme: oud Sovjet- republieken langs de Zijderoute en manager Dimsum Duitsland
Email direct: info@dimsumreisen.de

Sebastian Amrhein


Mijn grote passie voor reizen,  pure natuur en snufjes cultuur uit vreemde landen voerde me vanaf mijn jeugdjaren door verschillende gebieden van onze wereldbol. Na een studie Toerisme in Moenchengladbach en Keulen ging ik op reis dwars door Latijns-Amerika. Daarna volgde al snel de stad Kuching in Oost- Maleisië (Borneo), waar ik werkzaam was als gids voor Duitse toeristen in de jungle. Hiermee werd mijn belangstelling voor Zuidoost-Azië definitief aangewakkerd en beleefde ik daarna mooie avonturen in Thailand, Cambodja, Vietnam en Indonesië.Terug in Duitsland begon ik als onderzoeker op het gebied van duurzaam toerisme aan de Hogeschool van Kleef alwaar ik nu nog bezig ben met mijn PHD. Sinds mei 2017 maak ook ik deel uit van onze Dimsum Duitsland afdeling in Emmerich en ben ik uw reisspecialist voor Thailand, Laos, Cambodja, Vietnam, Maleisië en Indonesië.

Sebastian's specialisme: Vietnam, Maleisie, Indonesie, Cambodja, Vietnam en Thailand
Email direct: sebastian@dimsumreisen.de