Teheran - Kashan - Isfahan - Persepolis - Shiraz

De culturele hoogtepunten van Iran, op onze manier
Sfeervolle karakteristieke accommodaties, inclusief ontbijt
Alle privétransfers bij aankomst en vertrek
Theeleuten op traditionele Bazaars 
Bewonder prachtige mozaïeken en paleizen


Tijdens deze reis maakt u in korte tijd kennis met de belangrijkste culturele hoogtepunten van Iran. Ontdek de paleizen in de hoofdstad Teheran. Geniet van het imponerende Imam plein in Isfahan en verbaas u over de prachtigste mozaïeken in de moskeeën en het paleis. Ga terug in de geschiedenis met de overblijfselen van het roemruchte Perzische rijk bij Persepolis. Eindpunt van de reis is het afwisselende Shiraz waar u heerlijk kunt dwalen door de bazaar. Maak ondertussen kennis met de gastvrijheid van de goedlachse, nieuwsgierige bevolking. 

Lees meer

Teheran - Kashan - Isfahan - Persepolis - Shiraz

De culturele hoogtepunten van Iran, op onze manier
Sfeervolle karakteristieke accommodaties, inclusief ontbijt
Alle privétransfers bij aankomst en vertrek
Theeleuten op traditionele Bazaars 
Bewonder prachtige mozaïeken en paleizen


Tijdens deze reis maakt u in korte tijd kennis met de belangrijkste culturele hoogtepunten van Iran. Ontdek de paleizen in de hoofdstad Teheran. Geniet van het imponerende Imam plein in Isfahan en verbaas u over de prachtigste mozaïeken in de moskeeën en het paleis. Ga terug in de geschiedenis met de overblijfselen van het roemruchte Perzische rijk bij Persepolis. Eindpunt van de reis is het afwisselende Shiraz waar u heerlijk kunt dwalen door de bazaar. Maak ondertussen kennis met de gastvrijheid van de goedlachse, nieuwsgierige bevolking. 

Kort Reisplan Iran Hoogtepunten reis (8 dagen / 7 nachten)

Dag 1: Aankomst Teheran

Dag 2: Teheran

Dag 3: Teheran - Kashan / via Qom

Dag 4: Kashan - Isfahan

Dag 5: Isfahan

Dag 6: Isfahan - Shiraz / via Pasargade, Persepolis, Naqhs e Rostam

Dag 7: Shiraz

Dag 8: Vertrek Shiraz

Kort reisplan & reisbeschrijving

Kies een dag

Aankomst Teheran

Bij aankomst wordt u opgehaald door een chauffeur en naar het geboekte hotel gebracht. Afhankelijk van uw aankomsttijd kunt u de stad al vast gaan verkennen of genieten van een eerste Iraanse maaltijd. Deze eerste dag heeft u de gelegenheid om kennis te maken met de verschillende bezienswaardigheden van de Iraanse hoofdstad. We kunnen een stadsexcursie met vervoer en Engels sprekende gids voor u regelen. Bespreek dat desgewenst met uw reisspecialist.

Teheran

Centraal in de stad ligt het Nationaal Museum, met een uitgebreide collectie die u een goed beeld geeft van de historische ontwikkeling van Iran, alsmede de islamitische kunst en cultuur. Vlakbij ligt het Golestan paleis uit de Khajar dynastie. De verschillende gebouwen geven een goed inzicht van het adellijke leven van weleer. Belangrijke attracties hier zijn de marmeren troon en de eerste 'flat-gebouwen' van het land; maar westers voorbeeld.   Het National Jewel Museum is zonder meer een van de beste musea van het land met haar wereldberoemde juwelencollectie. pronkstukken zijn hier 's werelds grootste rose diamant, de Darya-e Nur en de Fazanten Troon. Het museum is beperkt open: in de middagen van zaterdag tot en met dinsdag (14:00-16:30 uur).   In het noorden van de stad kunt u een bezoek brengen aan het Sa’d Abad park, waarin diverse residenties tezamen het oude zomerpaleis van de sjah vormden. Niet ver daar vandaan ligt het voormalige woon- en werkverblijf van de laatste sjah en zijn familie. Men zegt dat er niets is gewijzigd sinds de sjah in 1979 uit Iran vluchtte. Het Azadi plein (Plein van de Vrijheid) werd ter gelegenheid van de viering van 2500 jaar Perzische Rijk gebouwd. Tegenwoordig vinden er wel eens grote manifestaties plaats. De Milad toren biedt op een mooie dag een prachtige uitzicht op de stad en de omringende bergen. Populair bij de lokale bevolking en een nieuwe attractie is de groene en sfeervolle Tabiath brug over een van de drukste snelwegen van de stad.  Sla een bezoek aan de bazaar niet over, dit is een van de grootste en belangrijkste bazaars van het land (dicht op vrijdag).

Teheran - Kashan / via Qom

U verlaat de hoofdstad en reist via Qom naar het leuke oasestadje Kashan. De heilige stad Qom is de opleidingsplek voor mullah's. Maar bovenal de plek van de Hazret-Masumeh, de schrijn voor Fatemeh, de zus van Imam Reza. Dit is een van de belangrijkste pelgrimsplekken voor sji'ieten. Zodra u uit de immense ondergrondse parkeergarage boven op het plein voor het mausoleum stapt, bent u in een andere wereld. Talloze mullah's, vrouwen in chador en vele pelgrims uit Irak, Afghanistan, Pakistan, Centraal-Azië en de Golfregio. Een bijzonder gezicht, middenin het religieuze hart van de sji'itische islam. Vervolgens is het een uur of twee rijden naar Kashan; een prettig oasestadje met prachtige huizen van rijke handelaren en een van 's lands beroemdste tuinen: de Fin tuin. Wanneer u tijd heeft kunt u deze fraaie tuin aan de rand van de stad al vast bekijken. Iran is een warm en droog woestijnland en veel steden kennen dan ook een mooie tuin. Deze tuinen met veel schaduw en stromend, verkoelend water zijn populaire plekken voor de lokale bevolking.   De mooiste huizen van vermogende handelaren liggen dicht bij elkaar in het westen van het stadje. U kunt bijvoorbeeld een bezoek brengen aan de Khan-e Tabatabei, met maar liefst 4 binnentuinen, prachtig versierde kamers met muurschilderingen en mooi gekleurde glas-in-lood ramen. Een ander niet te missen huis is Bujerdihuis, van een handelaar in samovars. Dit huis kent een mooie binnentuin en een aantal prachtige fresco’s van de hand van Kamal al-Molk, een van Iraans meest bekende kunstenaars.   Vlakbij ligt een van de mooiste hammams (badhuis) van Iran: Hammam-e Sultan Mir Ahmed, met mooi gekleurde tegels in diverse ruimtes. Loop hier tegen zonsondergang eens binnen en geniet vanaf het dak van het prachtige uitzicht over Kashan. De bazaar van Kashan is niet al te groot en redelijk overzichtelijk. Mis de mooie caravanserai en het theehuis hier niet.

Kashan - Isfahan

U reist naar Isfahan. Isfahan is de mooiste stad van het land en de prachtige afsluiter van deze indrukwekkende reis. Deze wonderschone stad is het hoogtepunt van de Perzische cultuur. Ogen zult u er te kort komen om de vele moskeeën, paleizen, tuinen, medressen en bazaars te bezoeken. U heeft er in ieder geval ruim de tijd om alles te bekijken, een gesprekje met een nieuwsgierige 'local' aan te knopen en op zoek te gaan naar de leukste souvenirs op de bazaar. Misschien neemt u wel een Perzisch tapijtje mee naar huis. 

Isfahan

In het centrum van de stad ligt het 160 bij 500 meter grote plein Meidun-e-Emam. Aan weerszijden vindt u de Sheikh Lotfollah-moskee, het zes verdiepingen hoge Ali Qapo-paleis en de Imam-moskee (Masjed-e-Emam). Vooral deze laatste moskee moet u zeker bij zonsopkomst en -ondergang bezoeken. U zult versteld staan hoe anders de moskee iedere keer oogt. U kunt dit immense plein goed overzien van een theehuis op de eerste verdieping van de bazaar. Hier kunt u even bijkomen van de overweldigende indrukken die dit plein, maar ook de grote aanliggende bazaar op u zal maken. De immense bazaar is opgedeeld in afdelingen die ieder hun eigen producten aanbieden. Tapijten, antiek, gouden sieraden, kleding, pannen en potten, boeken en waterpijpen, alles wordt hier verkocht. Er is nog veel meer te doen in deze schitterende stad. Vergeet niet een bezoek te brengen aan de Vrijdagsmoskee (een hoogtepunt in de Islamitische architectuur), de christelijke en Armeense wijk Jolfa, de indrukwekkende begraafplaats Golestan-e-Shohada waar de slachtoffers van de Irak-Iran-oorlog liggen begraven en de ‘bewegende’ minaretten van Manar Jomban. Aan het eind van de middag moet u zeker afzakken naar de Zayande Rud-rivier. Onder verschillende bruggen over deze rivier vindt u zeer sfeervolle theehuizen. Naast uiteraard thee kunt u hier ook verschillende Iraanse lekkernijen proberen of aan de waterpijp gaan.  ’s Avonds kunt u misschien een bezoek brengen aan Zoorkhaneh, ‘Huis der Sterkte’ om een traditionele Iraanse sport te aanschouwen, waarbij gedanst wordt op het getrommel van drums.

Isfahan - Shiraz / via Pasargade, Persepolis, Naqhs e Rostam

Een lange, maar volle dag vandaag. Onderweg zuidwaarts naar Shiraz bezoekt u namelijk verschillende belangrijke plekken uit de rijke historie van het oude Perzische Rijk. Eerste historische bezienswaardigheid is het graf van Cyrus de Grote, de stichter van het Perzische Rijk, en de resten van de oude hoofdstad bij Pasargade. Bij Persepolis vindt u de overblijfselen van de paleisstad aan de voet van de Berg van Genade. Darius de Eerste liet hier een plek aanleggen waar tijdens het Iraanse Nieuwjaar (No Ruz op 21 maart) jaarlijks onderdanen uit het enorme Perzische Rijk naar toe kwamen om ‘giften’(belastingen) aan te bieden aan de koning der koningen. Alhoewel Persepolis ‘stad der Perzen ’betekent is het waarschijnlijk nooit een stad geweest. U komt er binnen zoals de gasten vroeger binnenkwamen via de 'trap der naties. Goed bewaard gebleven reliëfs in het complex laten afbeeldingen zien van 23 bevolkingsgroepen die  hun eerbetoon komen brengen aan de Perzische vorst. Niet zo ver van Persepolis liggen vier koningsgraven (Naghs-e-Rostam) die in een 65 meter hoge bergwand uitgehouwen zijn. Koningen als Darius I en Xerxes I vonden hier hun laatste rustplaats. Onder de graven zijn enkele indrukwekkende reliëfs uit de Sassanidische periode. Eindpunt van de dag is Shiraz, de stad van dichters, poëzie (en ooit van wijn) en een van de leukste steden van Iran om te bezoeken. Centraal in de stad ligt de Arg (citadel) uit de 18e eeuw ten tijde van de Zand-dynastie. Slenter over de Zand-boulevard, de belangrijkste winkelstraat van de stad. Bezoek ook zeker de levendige Vakil bazaar. Stap een van de toegangspoorten binnen en verdwaal in het labyrinth van steegjes. Zie koperslagers hun schalen bewerken, tapijtverkopers loom wachtend op een klant, Ghasga’I vrouwen in hun kleurrijke rokken op zoek naar lappen stof, oude mannen die bijeenkomen in het theehuis en, al lurkend aan de waterpijp, het leven van alledag bespreken. Bij de bazaar bevindt zich ook de mooie Vakil-moskee.

Shiraz

Breng (liefst vroeg in de ochtend) een bezoek aan de Masjid-e Nasir-ol-Molk. De kleuren op de vloer door het getinte glas in een van de hallen is in de ochtend namelijk fantastisch. Vlakbij deze moskee ligt de kleine tuin Bargh-e Naranjestan in de 19e eeuw gebouwd door een van de rijkste families tijdens de Qajar-periode. In het beroemde graf van de Koning van de Lamp, Shah-e-Cheragh, liggen de overblijfselen van Sayyed Mir Ahmad, zoon van de zevende imam (Imam Mussa). Vrouwen zijn verplicht hier een chador te dragen, die ze bij de ingang kunnen lenen. Het geheel met spiegeltjes ingelegde mausoleum is uitgegroeid tot een belangrijk pelgrimsoord. Overal ziet u families bidden, praten en eten. U kunt er gewoon tussen gaan zitten en het van nabij meemaken. Niet-moslims worden soms toegelaten tot het belangrijkste heiligdom. Een van de beroemdste lokale dichters is Hafez. Zijn graf ligt in een klein, rustig park. In de avond wordt de tombe mooi verlicht. In het achterste gedeelte is een traditioneel theehuis waar u zittend op kussens kunt genieten van mierzoete zwarte thee of de waterpijp. Bezoek ook het graf van die andere belangrijke dichter uit de stad: Saadi Shirazi. Even buiten het centrum ligt de mooie Eram tuin.

Vertrek Shiraz

U wordt tijdig naar de luchthaven gebracht voor uw vlucht huiswaarts.

De Reisroute

Onze keuze uit hotels in Iran

Onze Dimsum Iran reisspecialist kiest fijne liefst karakteristieke hotels uit voor u. Wilt u meer comfort of een verblijf op een écht onvergetelijke locatie? Kijk dan naar onze extra comfortabele opties.

  • Iran, Shiraz, Hotel Parseh

   Standaard hotel met recentelijk gerenoveerde ruime kamers met comfortabele bedden. Hotel ligt vlakbij de centraal in de stad citadel Arg-e Karim Khan en de Vakil bazaar. Goed ontbijtbuffet.

   Inbegrepen bij uw rondreis

  • Iran, Isfahan, Hotel Setareh

   Uitstekend hotel op loopafstand van het centrale Naghs-e Jahan Imam plein en de bazaar. De ruime kamers hebben alle douche en toilet. Het hotel beschikt over een heel goed restaurant en in de zomermaanden een mooi dakterras.

   Inbegrepen bij uw rondreis

  • Iran, Shiraz, Homa Hotel

   Een van de beste hotels van de stad, enigszins gedateerd, maar nog steeds comfortabel en een service gerichte bediening. Prettige tuin en goed restaurant. Het hotel heeft een binnenzwembad.

   Inbegrepen bij uw rondreis

  • Iran, Kashan, Manouchehri Traditional House

   Prachtige, luxe accommodatie in een van de mooiste traditionele huizen die dit stadje zo kenmerken. De kamers zijn sfeervol ingericht en liggen om een mooie binnenplaats. Uitstekende restaurant en de bazaar en de traditionele huizen liggen op loopafstand.

   Inbegrepen bij uw rondreis

  • Iran, Kashan, Ehsan House

   Leuke en sfeervolle accommodatie in een traditioneel huis met binnentuin in het centrum van dit stadje. De kamers waarvan de meeste in Perzische stijl liggen om de gezellige tuin. Vriendelijke en professionele service. Goed ontbijt en kleine, maar goede keuken.

   Inbegrepen bij uw rondreis

  • Iran, Teheran, Hotel Mashad

   Standaard hotel dat vlakbij de metrohalte Taleqani gunstig gelegen is om bijvoorbeeld de prachtige bazaar en het Golestan paleis te bezoeken. Het hotel ligt vlakbij de voormalige Amerikaanse ambassade.

   Inbegrepen bij uw rondreis

  • Iran, Shiraz, Hotel Pars International

   Comfortabel hotel, een van de betere van Shiraz. Goede, centrale locatie.

   + € 20 per persoon per nacht

  • Iran, Shiraz, Zandiyeh Hotel

   Gelegen in het hart van Shiraz ligt het Zandiyeh Hotel vernoemd naar de Zand Dynasty. Het hotel heeft een traditionele Perische architectuur en design met prachtig bewerkte tegels, mozaïken en houtsnijwerk. Comfortabele kamers met moderne voorzieningen en aanbod van internationale gerechten en een koffie- en theehuis.

   + € 75 per persoon per nacht

  • Iran, Isfahan, Hotel Aseman

   Comfortabel hotel vlakbij de rivier. Ruime kamers van alle gemakken voorzien. Het hotel kent een uitstekend restaurant en een leuk terras met mooi uitzicht op het dak.

   + € 20 per persoon per nacht

  • Iran, Isfahan, Abbasi Hotel

   Een van de meest bijzondere accommodaties die in Iran te vinden zijn. Vlakbij het centrale plein gelegen is deze voormalige caravanserai naar eigen zeggen het oudste hotel ter wereld. De kamers zijn vrij standaard maar het verblijf in deze unieke omgeving is onvergetelijk. De genoemde prijs is gebaseerd op een standaardkamer. Toeslagen voor iets ruimere kamers met uitzicht op de binnentuin zijn € 50,- (Cheshm Andaz) en € 90,- (Pardis) per kamer per nacht extra. Bijzondere suites zijn beschikbaar vanaf € 200,- per kamer per nacht

   + € 35 per persoon per nacht

  • Iran, Isfahan, Keryas Traditional Hotel

   Leuk nieuw gerenoveerd hotel met binnenplaats. 15 kamers nette kamers met douche en toilet hebben de naam van een vogel. Schoon, keurig, rustig en erg centraal gelegen: tegen de achterkant van de sjah moskee aan. Met wifi.

   + € onbekend per persoon per nacht

  • Iran, Kashan, Saraye Ameriha

   Prachtig boutique stijl accommodatie in een van de bekendste huizen van de stad. Gebouwd in de 18e eeuw door de gouverneur verantwoordelijk voor de veiligheid van de belangrijke doorgangsweg Teheran - Kerman. Geheel in lokale stijl, prachtige binnenplaatsen. Goed restaurant.

   + € 20 per persoon per nacht

  • Iran, Shiraz, Hotel Karim Khan

   Sfeervol, kleinschalig hotel in Iraanse stijl met standaard faciliteiten en kamer. Centraal gelegen ten opzichte van de citadel en de Vakil bazaar.

   + € 10 per persoon per nacht

  • Iran, Teheran, Hotel Escan

   Prima hotel met keurige kamers met nette douche en toilet. Hotel ligt op loopafstand van het Artist Park (2 restaurants) en het Ferdowsi plein (metro en geld wisselen). Het hotel heeft een restaurantje en een koffiebar. Prettige en klantgerichte service.

   + € 10 per persoon per nacht

Excursies in Iran

Deze optionele excursies zijn met zorg door onze reisspecialisten uitgekozen om nog meer beleving aan uw reis toe te voegen.

Iran, Isfahan, stadswandeling met gids

 • € 45 per persoon

Iran, Isfahan, stadswandeling met gids

€ 45 per persoon

Samen met een Engels sprekende gids maakt u een wandeling langs de verschillende bezienswaardigheden van deze stad. Samen met de gids bepaalt u wat u wilt gaan zien. Denk daarbij aan het centrale plein met haar fantastische gebouwen, de Vrijdagsmoskee, de bruggen over de Zayanruud-rivier en eventueel de Armeense wijk Jolfa.Wilt u ook een auto met chauffeur dan kost dit € 40,- p.p. extra

Iran, Shiraz, stadsexcursie gids en vervoer

 • € 85 per persoon

Iran, Shiraz, stadsexcursie gids en vervoer

€ 85 per persoon

Met een Engels sprekende gids en een chauffeur maakt u een dagexcursies langs verschillende bezienswaardigheden van Shiraz. Samen met de gids maakt u een planning en bezoekt u bijvoorbeeld de Arg, het mausoleum van Shah-e Cherag, de kleurrijke moskeeën, tuinen en graven van de dichters uit deze stad.

Iran - Meet a local eten of koken bij mensen thuis

 • € 0 per persoon

Iran - Meet a local eten of koken bij mensen thuis

€ 0 per persoon

In verschillende Iraanse steden (Teheran, Shiraz, Yazd, Tabriz)  hebben we families gevonden die graag contact willen maken met mensen zoals u. Ze heten u van harte welkom in hun eigen huis. Samen drinkt u thee, eet u mee met het gezin of in sommige gevallen - zoals in Shiraz - kookt u samen een Iraans gerecht. De meeste Iraniërs waar u op bezoek gaat spreken ook redelijk Engels.Vraag naar de mogelijkheden bij uw offerte-aanvraag en geef aan in welke stad u graag een persoonlijke ontmoeting geregeld wilt krijgen.

Iran, Shiraz, Meet-a-Local: koken en dineren bij Sahar in Shiraz

 • € 35 per persoon

Iran, Shiraz, Meet-a-Local: koken en dineren bij Sahar in Shiraz

€ 35 per persoon

Welkom bij Sahar en Mohsen. Deze enthousiaste inwoners van Shiraz heten u van harte welkom in hun huis. De familie van Sahar woont in een mooi huis aan de rand van het centrum. Ze vinden het leuk om gasten te ontvangen en kunnen heerlijk koken. Samen met Marzieh, de moeder van Mohsen en met vriend Hossein, leren ze u graag de fijne kneepjes van de Perzische keuken.   Rond een uur of vier komt u aan bij de familie en na de eerste kennismaking lekker samen in de keuken staan. U bereidt samen een uitgebreide maaltijd van vele Iraanse gerechten en enkele specialiteiten uit Shiraz. Misschien maakt u fasenjan, een beroemd Iraans gerecht van kip urenlang gestoofd in een saus van walnoten en granaatappel.  Ook leert u chelo maken, de heerlijke Iraanse safraanrijst met z'n gele korst. En misschien wel kalam polo, een specialiteit uit Shiraz, rijst met kleine gehaktballetjes en gefrituurde kool.   Al doende leert u niet alleen heerlijk Perzisch keuken, maar kunt u ook uitgebreid kennis maken met deze familie. Zo leert u meer over het leven 'achter de sluier' in Iran.   En dan natuurlijk 's avonds genieten van een uitgebreide en heerlijke Iraanse maaltijd. Noshe Jan!

Iran, Teheran, Trendy Teheran Tour

 • € 45 per persoon

Iran, Teheran, Trendy Teheran Tour

€ 45 per persoon

Iran conservatief? Alle vrouwen in een chador? Saai en grauw? Streng islamitisch? We laten u graag een andere kant van Iran zien. Ga met een 'local' op pad in het noorden van Teheran. U bezoekt hippe shopping malls waar de vrouwen er (bijna) bij lopen of ze op de catwalk staan, i.p.v. zich aan de strenge islamitische kledingvoorschriften te houden. U bezoekt hippe koffiebars, rijdt door de wijken waar de Happy Few van Teheran wonen en eindigt de excursie in een hip restaurant, waar u niet alleen heerlijk eet, maar het ook 'zien en gezien worden' is.

Iran, Isfahan, meet a local

 • € 35 per persoon

Iran, Isfahan, meet a local

€ 35 per persoon

In Isfahan gaat u op bezoek bij Mahnaz, die in een modern appartement in een van de buitenwijken van Isfahan woont. Ze ontvangt graag gasten, samen met haar man en twee dochters. U kunt met haar koken en zo zelf klassieke Iraanse gerechten leren maken, indien Mahnaz tijd heeft ook samen inkopen doen, maar er uiteraard ook voor kiezen om gewoon te genieten van de heerlijke Iraanse gerechten die ze voorschotelt. Ondertussen kunt u met haar en haar familie heerlijk bijkletsen over het leven in Iran en Nederland, de verschillen, maar zijn er niet net zoveel overeenkomsten? U kunt kiezen voor een lunch of diner en heeft de keuze of u mee wilt koken of niet.

Iran, Shiraz, op bezoek bij Ghasga'i nomaden

 • € 75 per persoon

Iran, Shiraz, op bezoek bij Ghasga'i nomaden

€ 75 per persoon

Vanuit Shiraz maakt u een dagexcursie naar de Ghasga'i nomaden.Afhankelijk van de tijd van het jaar rijdt u richting Firuzabad of naar Sepidan om op zoek te gaan naar de Ghasga'i nomaden die hier hun tenten hebben opgeslagen. De Ghasga'i families leven allemaal vrij verspreid van elkaar en u zult dan ook nooit meet dan 2-4 tenten bij elkaar zien. Een aantal families leeft nog in de traditionele zwarte tenten van geitenhaar, maar steeds meer families kiezen voor modernere canvastenten. Eenmaal uitgenodigd in een tent, zit u al gauw het dagelijkse leven van de nomaden; de schapen en geiten hoeden, binnenhalen, melken, soms scheren of slachten. Er wordt op traditionele wijze dough gemaakt (een yoghurtdrank, door flink te schudden met een zak van schapenhuid, of een melkbus), er wordt op eenvoudige wijze gekookt, misschien wel een tapijt of kelim gemaakt en uiteraard eindeloos thee gedronken. De meeste nomaden zijn uiterst gastvrij en heten u dan ook van harte welkom in hun tent.

Iran, Isfahan, op bezoek bij Bakhtiari nomaden

 • € 100 per persoon

Iran, Isfahan, op bezoek bij Bakhtiari nomaden

€ 100 per persoon

Vanuit Isfahan rijdt u naar de Koohrang regio, een prachtig berggebied waar Bakhtiari nomaden tussen mei en september hun tenten opslaan. U maakt kennis met deze gastvrije inwoners van de bergen en kunt een wandeling door de vallei maken, tussen de kuddes schapen en geiten in.Het is een lange tocht, het is drie uur rijden naar deze regio. U kunt er ook voor kiezen een tweedaagse tocht te maken en in Koohrang in een prachtig gelegen (maar eenvoudig) tentenkamp te overnachten, of in een nabijgelegen hotel in Chelgerd. De tweedaagse tocht, inclusief maaltijden en overnachting in een tentenkamp kost € 195 p.p.

Bouwstenen

Heeft uw ruimte voor nog meer beleving? Dan kunt u uw reis naar Iran uitbreiden met de volgende bouwstenen:

Iran Nomaden Reis

 • 5 dagen
 • vanaf € 690 per persoon

Iran Dasht-e Kavir woestijnreis

 • 4 dagen
 • vanaf € 485 per persoon

Noordoost Iran reis

 • 6 dagen
 • vanaf € 825 per persoon

Reissom

Iran Hoogtepunten reis

8 dagen

vanaf €795,-

Reissom vanaf € 795,- per persoon, op basis van twee personen in een tweepersoonskamer.

Het arrangement is inclusief:

 • accommodatie in Dimsum geselecteerde hotels inclusief ontbijt
 • privé transfers luchthaven hotel bij aankomst in Teheran
 • privévervoer in auto met chauffeur op dag 3, 4, 6
 • privé transfers hotelsstations en v.v.
 • bezienswaardigheden volgens reisschema (exclusief entreegelden)
 • uitnodigingsbrief t.b.v. visum Iran
 • privé transfer hotel luchthaven bij vertrek uit Shiraz

Het arrangement is exclusief:

 • internationale vlucht
 • overige niet genoemde maaltijden en drankjes
 • lokale Engelssprekende gids(en)
 • entreegelden bezienswaardigheden tenzij anders vermeld
 • Engels sprekende chauffeur (toeslag op aanvraag)
 • tips en fooien
 • persoonlijke uitgaven
 • optionele bij te boeken excursies (zie tabblad excursies)
 • toeslag (optionele) comfortabele hotels (zie tabblad hotels)

Offerte aanvragen

Ontvang onze nieuwsbrief

Uw e-mail adres:

Cookies en privacy

De website van Dimsum Reizen maakt gebruik van cookies. Deze cookies onderscheiden we in de categorieën functionele, analytische, advertentie en Social Media Cookies.

Cookiebeleid Dimsum Reizen
Privacy policy

Social media