Wat vonden andere reizigers van Iran?

Iran Reviews | Klanten Ervaringen over onze Iran Reizen


We kunnen natuurlijk heel veel zeggen over onze reizen, maar liever laten we de mensen aan het woord die de afgelopen jaren met ons mee zijn geweest!

September 2022

Onze chauffeur Kambiz was gezellig en vriendelijk, en qua rijden veilig en voorzichtig.
De hotels waren prima, over het algemeen naar tevredenheid.

We vonden het erg attent dat we van DimSum onderweg een mail kregen om te laten weten dat ze bezorgd waren over de toestand in Iran op dat moment en dat er de mogelijkheid was om naar huis te gaan als we dat wilden.

De route zat goed in elkaar. We hebben denk ik het uiterste uit de reis gehaald en heel veel kunnen zien op deze manier.
De reisbescheiden waren prima, niks op aan te merken.

We zijn vast en zeker van plan om vaker met DimSum te reizen.

Oktober 2018

We hebben een fantastische, geweldige reis gemaakt. Goed georganiseerd en ondersteund door jullie. We bewaren er hele mooie herinneringen aan. We zijn zeer tevreden over de organisatie. Altijd meteen antwoord op vragen. Ook het ondersteunen bij visum etc. ging vlekkeloos. Alles keurig verzorgd. Ook de goede suggestie  om Isfahan aan het einde te doen en een extra dag daar te besteden . Klopte allemaal precies.

De gidsen waren allemaal academisch geschoold, wisten antwoorden op de vragen (mijn man heeft geschiedenis gestudeerd, dus soms best wel moeilijke vragen). Ook Engels was heel goed (1x zelfs Phd in Engels). Chauffeurs zeer vriendelijk en behulpzaam (bleven zelfs wachten tot we “veilig” in de bus zaten. De accommodaties waren een mooie mix van verschillende typen hotel. Manouchri house verdient speciale vermelding want was echt heel mooi. Abassi kan wat de kamers betreft wel een opknapbeurt gebruiken (maar dat wist ik van te voren, dus was niet storend, hoort erbij)  

Shiraz, Juni 2018

Waah wat was dit een verbluffende reis! Dank jullie wel 

'Een van de bijzonderheden van Dimsum Reizen is het meet the local programma, waarbij je op een niet-commerciële manier kennis kunt maken met het echte lokale leven. Sahar en Mohsen zijn een jong stelletje die het leuk vinden om buitenlanders uit te nodigen voor een Iraans diner. We hielpen Sahar in de keuken en Mohsen speelde Perzische liedjes op de tar. We bereidden zes verschillende Iraanse gerechten en kletsten tot laat in de avond. Geweldig!'

Iran, mei 2018

Inmiddels zijn we alweer een paar dagen terug, maar nog steeds genieten we na van de prachtige reis die we door Iran hebben gemaakt. Dank voor het organiseren van de reis, want het liep allemaal werkelijk waar op rolletjes! Alles was tot in de puntjes geregeld, waardoor we echt konden genieten van de reis en ons nergens zorgen over hoefden te maken.
Kortom, we zullen Dim Sum zeker aan anderen aanbevelen.

De chauffeurs waren allen vriendelijk en erg behulpzaam. Enkel in Kashan waren ze zowel op de heenweg van het station naar het hotel als op de terugweg niet goed geïnstrueerd over hun bestemming. Een extra aanbeveling voor Parsa, onze chauffeur in Teheran. Hij rijdt heel rustig en spreekt goed Engels. Bovendien was zijn taxi erg luxe.

De hotels waren prima en de medewerkers allemaal zeer vriendelijk. Alleen het ontbijt in het Labe Kandagh (Yazd) was wel heel erg basic. Het Escan hotel in Teheran daarentegen was erg goed! En vormde een uitstekende uitvalsbasis tussen twee metrostations in.

We zijn erg tevreden over de gemaakte route. We hebben de indruk dat we alle belangrijke steden en overige highlights in Iran hebben gezien.

iran, oktober 2017

“Alles wat goed geregeld en georganiseerd. De service van de lokale agent was heel fijn. We werden via onze gids in Persepolis opgebeld om te horen dat zij voor ons een taxi hadden geregeld die op de laatste dag in Teheran bij ons zou blijven, vanaf het moment dat wij aankwamen op het treinstation, zonder extra kosten. Ook was onze bagage zodoende ‘mooi opgeborgen’, en we hadden vervoer! Ontzettend fijn en bijzonder sympathiek.  

Ook de chauffeur die ons van Shiraz, via Persepolis (e.o.) naar Yazd bracht was een bijzonder aardige man. De overige chauffeurs waren allemaal aardige mannen en over het algemeen stipt.  

Wij zijn over het algemeen ook tevreden over de gebruikte hotels. Het hotel in Isfahan was fantastisch! Wij kwamen er vrij vroeg aan wat betekende dat onze kamer nog niet klaar was. Maar het was het wachten dubbel en dwars waard! In principe hadden wij gewoon een standaardkamer geboekt, maar de vriendelijke Iraanse dame achter de receptie wilde die ons niet geven, deze kamers lagen aan de straatkant (een bijzonder drukke straat van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat). Dus had zij voor ons een upgrade geregeld, zonder dat wij hier om vroegen. We kregen uiteindelijk een kamer aan de achterkant van het hotel, met uitkijk op de binnentuin. Heel sympathiek! En het ontbijt ’s ochtends was top. Ook de hotels in Teheran, Kashan en Shiraz waren prima met allen een lekker en uitgebreid hotel.“

Iran, oktober 2017

"Tijdens de reis hebben we verschillende chauffeurs gehad die elk meer dan uitstekend reden, zeker gezien het chaotische verkeer in Iran! Onze eerste chauffeur die ons ophaalde van het vliegveld en ons van Teheran via Qom naar Kashan bracht, was meer dan uitstekend. Hij sprak goed Engels en was zeer behulpzaam, onze complimenten! De 2e chauffeur was een schatje; zijn Engels was dan wel  wat minder goed waardoor er soms wat onduidelijkheid was – maar dat had ook zeker zijn charme.  

Ook de gidsen in alle drie de steden waren super! In Isfahan had een van de gidsen ons met de bus meegenomen, hetgeen echt geweldig was. In Shiraz zijn we thee gaan drinken in het traditionele Guesthouse van Moshen, en in Teheran had onze lokale gids ons wat gouden tips gegeven wat betreft ‘to do’, en hebben we heerlijk met z’n drietjes geluncht in een restaurant waar alleen maar locals kwamen.  

De hotels waar we gedurende de reis hebben overnacht waren prima. Vooral de traditionele hotels vonden wij erg leuk. Ook was het heel fijn om in Shiraz in een luxer hotel te verblijven. Het hotel in Isfahan vonden wij persoonlijk wat minder, maar jullie hadden van te voren goed aangegeven dat je in dit hotel puur verblijft vanwege de ligging (en dat snapten we ook)."

Iran, oktober 2017

"Wij zijn heel tevreden over de organisatie. Onze chauffeur  had goede kennis van de weg en was een veilige rijder, met aandacht voor onze wensen. Het kostte aanvankelijk enige moeite om onze timing en belangstelling af te stemmen met die chauffeur. Zijn missie was om ons alle programma onderdelen te laten zien maar wij wilden soms meer tijd besteden aan voor ons interessante zaken, waardoor soms een programma onderdeel geskipt mocht worden. Ook was het erg fijn dat hij op eigen initiatief in Esfahan de taxi naar het vliegveld voor ons had geregeld. Over het algemeen waren de accommodaties prima. De Karavanserai in Anarak bleek gesloten te zijn wegens verbouwing, maar jullie plaatselijke agent had ons om kunnen boeken naar de Karavanserai Koopakera in Koopay, een goed alternatief."

iran, oktober 2017

“Wij hebben een prachtige reis gehad en de organisatie was overall gezien perfect. Het proces om tot een mooie reis te komen en het contact met jullie was erg plezierig en voor herhaling vatbaar.

Wat ons met name positief opviel was het feit dat afspraken altijd stipt, zo niet aan de vroege kant, op tijd waren. Ook het reisprogramma was goed bekend bij de chauffeurs en ze hebben dan ook niets ‘afgeraffeld’. De reisafstanden die we per auto hadden afgelegd waren dan ook prima; hetzelfde geldt voor de treinreis, een erg leuke ervaring! De treinen waar wij mee hebben gereisd waren dan ook uitstekend. Het programma gaf ons genoeg ruimte om uitgerust weer terug te keren, precies zoals we het bedacht hadden.

De hotels in Yazd, Farazad, Zein-o-Din en Kashan waren werkelijk prachtig, echte juweeltjes! Soms waren de kamers ook exceptioneel luxe (daar kunnen wij ook van genieten). Ook hadden de hotels allen een prachtige centrale ligging, op het hotel in Teheran na.

Als laatste tip: wij vonden ons verblijf in Teheran net iets te lang. De stad was voor ons te groot, te onpersoonlijk en te vies. Het juwelenmuseum en het museum van Contemporary Art vonden we geweldig, de rest hadden we ook zonder gekund. Achteraf gezien hadden we liever wat langer in de woestijn willen zijn.”

Iran, oktober 2017

"Alles was goed verzorgd door Dimsum reizen en we zijn dan
ook erg tevreden over de reis die we hebben gemaakt. Het was een goede afwisseling van reisdagen met relatief veel kilometers, afgewisseld met rustdagen in de steden.  

We waren erg blij met de verschillende gidsen tijdens ons verblijf in de grote steden. Na onze mening is dat zeker van toegevoegde waarde geweest. De gids in Teheran was erg goed; zijn Engels was perfect, hij was enthousiast en wist ontzettend veel te vertellen. Ook de gids in Isfahan was heel goed. Hij had veel kennis over de architectuur en geschiedenis; heel handig als je zoveel moskeeën en paleizen gaat bezoeken.  

De hotels waar wij onderweg hebben geslapen waren prima. Onze favorieten waren het Mashad Hotel in Teheran en het Setareh in Isfahan. Het Mashad hotel had een hele gezellige lobby waar je ’s avonds thee kon drinken. Het Setarah hotel had mooie kamers en het beste ontbijtbuffet van alle hotels! Het Parsian Hotel in Yasuj was wellicht het minste hotel, maar daar zijn ook niet veel hotels te vinden in de omgeving. Wel had onze kamer een balkonnetje met een mooi uitzicht en was alles schoon en netjes."

Iran, september 2017

"Ik kan beginnen met te zeggen dat we een onvergetelijke reis gehad hebben en dat was voornamelijk door de waterdichte organisatie van Dimsum Reizen! Wij zijn echt tevreden over hoe Dimsum onze zelf samengestelde route zo goed gepland heeft. Het paste allemaal prima en we hebben in een relatief korte tijd enorm veel gezien. Ook de variëteit aan vormen van vervoer beviel ons goed. In de nachttrein bijvoorbeeld, hadden we een coupé voor ons tweetjes terwijl andere coupés overvol zaten. Ik neem aan dat dit voor ons zo geregeld was; dit hebben we als heel prettig ervaren.

De lokale agent was goed bereikbaar en heeft adequaat gereageerd op veranderingen. Erg fijn dat Meryam goed Engels spreekt; een verademing. De hotels waren over het algemeen erg goed,  erg sfeervol en gelegen op een goede locatie. We zijn ook zeer tevreden over de gemaakte route. Wat we als heel prettig hebben ervaren is dat er taxivervoer was geregeld van de hotels naar stations en luchthavens, en v.v. Er stond steeds een taxi klaar bij aankomst waardoor we niet hoefden te onderhandelen met een zwerm aan chauffeurs. Dit was echt luxe!!  

Graag zouden wij nog een keer naar Iran gaan en dan nemen we zeker contact met jullie op.''

Iran, Juli 2017

Onze reis is zeer mooi geweest en goed verlopen. Na onze reis naar Oezbekistan in 2014 was Iran natuurlijk niet echt verrassend voor ons, maar zeker de moeite: Oezbekistan is puurder, maar Iran is een veel dynamischer land met een vriendelijke bevolking. In de zomer is het wel heet, maar zitten er (gelukkig) heel weinig Westerse toeristen.   

Wij zijn dan ook erg tevreden over de organisatie door Dimsum reizen. De route die we hebben afgelegd, waarbij we rechtstreeks naar Shiraz zijn gevlogen was perfect.  Ook de hotels waren over het algemeen goed, schoon en goed gelegen.

Iran, mei 2017

Even een berichtje over onze fantastische reis naar Iran.   De lokale agent heeft prima werk verricht. De chauffeur was een schatje en zoals afgesproken sprak hij geen woord Engels. Hij stond altijd op tijd klaar. Rolde op leuke plekjes zijn kleedje uit en zette thee voor ons. En belangrijk, hij had een goede auto en reed voorzichtig in het chaotische  Iraanse verkeer.   De kwaliteit van de hotels was uitstekend vooral in Shiraz, Bavanat, Yazd, Farahzad en Kashan.   DimSum heeft het allemaal erg goed geregeld, onze complimenten Joeri.  

De route gaf een aardig beeld van Iran. Qua tijdsindeling was het prima. We vonden het erg leuk dat het zo afwisselend was. Steden, platteland, woestijn, archeologie, islamitische cultuur, musea.   We kunnen DimSum iedereen aanbevelen. Voor herhaling vatbaar.

Vriendelijke groet,
H en A D.

review Iran Mei 2017

We willen jullie even laten weten dat onze reis naar Iran geweldig is geweest! Alles was perfect georganiseerd. In het hotel van Kashan kregen we de VIP-room, het leek wel of we in het sprookje van duizend-en-een-nacht sliepen! Wat een prachtige cultuur, woest en mooi landschap en wat een ontzettend aardige mensen! Ze willen echt contact met je en we zijn veel te weten gekomen over het leven in Iran. De dagexcursies met prive-chauffeur waren allemaal heel fijn, we hebben mooie dingen gezien, de chauffeurs zorgden heel goed voor ons, wij hebben ze ook lekker mee uit eten genomen tussen de middag. We hebben al veel van onze vrienden en collega’s enthousiast gemaakt met onze verhalen, wellicht nemen ze nog eens contact met Dimsum op..
Dank je wel voor de organisatie van onze reis en wie weet…

Iran April 2017

We hebben genoten van de reis naar Iran, zeer de moeite waard.  
De kwaliteit van de chauffeur en de lokale gidsen was prima. De chauffeur was zeer zorgzaam en wilde ons op alle mogelijke manieren van dienst zijn. Tevens reed hij plezierig en vaardig. De hotels waren overall goed. We hadden bij hotel Abbasi in Isfahan geluk dat er geen standaardkamer beschikbaar was, waardoor we een suite kregen aangeboden met uitzicht op de binnentuin! De organisatie van Dimsum was zeer naar tevredenheid en klantgericht. Voor wat betreft de route hadden we achteraf bekeken de uitstap naar de woestijn laten schieten. Moesten we 2 beste flinke reisdagen voor doormaken en we vonden
de woestijn in Marokko en Jordanië mooier.

Iran Oktober 2016

"We genieten nu nog steeds van de mooie reis! Het Visa on Arrival was makkelijk te verkrijgen op het IKA airport. De afhandeling loopt wel erg chaotisch en je bent wel gauw 1 à 1,5 uur kwijt, dus daar moet je wel rekening mee houden. De meeste vluchten komen in de nacht aan, dus dat vergt even geduld. De kwaliteit van de lokale agent was fantastisch. Ze reageert vriendelijk en snel op de e-mail. We hadden geen gids, enkel een chauffeur. De chauffeur was erg prettig in de omgang, kwam altijd op tijd en deed alles in overleg. Tijdens de route moest hij wel af en toe de weg vragen, maar hier hebben wij nooit last van gehad. De kwaliteit van de hotels was ook prima. Het hotel in Masouleh en Maku wat minder, maar daar tegenover stonden dan weer het Espinas hotel en het Laleh Rock hotel die van uitmuntende kwaliteit waren. Alle kamers waren schoon en het ontbijt was goed. We zouden volgende keer zeker weer bij Dimsum boeken als alle medewerkers zo zijn als Joeri. Mede dankzij hem hebben we reis bij Dimsum geboekt. Hij dacht in alles mee, reageerde erg snel en op een zeer prettige manier."

Iran September 2016

"Goed bevallen is te zwak. Het was super!

We hebben allemaal het gevoel van: hoe vertel ik aan een ander, kort, wat we allemaal hebben gezien, meegemaakt, ervaren, geroken hebben. Dat gaat dus niet. en we zijn allemaal “wereldreizigers” die ook al in Azië in Indonesië, India en China geweest zijn en ook het in het midden oosten wat gezien hebben (Jordanië,Israel, Marokko).

Maar Iran is anders en het zal uitmaken als je met een kleine groep of met 30 man bus in en uit gaat, reist). De bevolking is buitengewoon vriendelijk en nieuwsgierig maar dat zal je zelf ook allemaal wel net zo ervaren hebben."

Iran, November 2016

We hebben ons in Iran zeer welkom gevoeld en werden altijd prettig bejegend. Als we de weg vroegen werden we vriendelijk geholpen. Soms liepen mensen zelfs een stuk met ons mee om de weg te wijzen. Vaak werden we aangesproken om een praatje te maken. We hebben regelmatig gebruik gemaakt van taxis en werden altijd netjes vervoerd tegen de afgesproken prijs. Alleen in Isfahan probeerden een enkele taxichauffeur een slaatje uit ons te slaan. 
De opvang bij het vliegveld door de chauffeur was goed. Kambiz, onze chauffeur tijdens de reis, was uitstekend, sprak behoorlijk Engels en was altijd op tijd. Hij bracht ons steeds veilig van A naar B gebracht. Ons is het privé rondreizen erg goed bevallen. Alle ruimte om in eigen tempo dingen te bezoeken. Kambiz vroeg nooit hoe lang het ging duren, maar zorgde voor goede afspraken waar we hem konden vinden. Heel fijn! De organisatie in Iran was goed voor elkaar. De lokale agent heeft ons in het begin van de reis een keer gebeld om te vragen of alles naar wens was. Zeer attent.

Iran, Mei 2016

Beste Michel,
"De reis door Iran was super, de organisatie perfect!
Onze chauffeur (Kambiz) was bijzonder vriendelijk en kon zich redelijk goed in het Engels uitdrukken (afspreken was dus geen enkel probleem).            

Normaal gezien plan ik reizen volledig zelf (zonder reisbureau). De ervaring met Dimsum is echter dermate goed dat ik in de toekomst voor de wat minder evidente bestemmingen zeker overweeg weer een beroep op jullie te doen. Op ons verlanglijstje voor eind 2017 (kerstperiode) staat voorlopig Birma, ditmaal met onze kinderen (en misschien mijn ouders). De Lonely Planet ligt al binnen handbereik... :)"

R en V (nog nagenietend)

Iran, Juni 2016

"De hoofdboodschap had ik je al geschreven:  enorm genoten, een fantastische “chauffeur”. Onze gids was geweldig en heeft veel meer gedaan dan we hadden mogen verwachten, Bij aankomst had al een simkaart, een chador voor mijn vrouw en drie parapluis (tegen de zon) bij zich. Hij heeft veel dingen voor ons geritseld en geregeld. O.a. een gesprek met een moellah  in Qom, waar ik om gevraagd had. Maar ook op meerdere plaatsen geregeld dat ik mocht fotograferen, wat daar eigenlijk verboden was, etc. Ook zijn Engels was veel beter dan we verwacht hadden: genoeg voor een conversatie. Ook de auto was prima: ruim en met airco.

Onze gids heeft twee nomadententen in Chelgerd benaderd om toestemming om binnen te mogen komen. Onze stroopwafels deden hun werk en daar zagen we memorabele tafereeltjes, zoals een oude vrouw die yoghurt maakte door melk in een schapenhuid een uur lang te schudden.

Samenvattend: Een zeer divers land met ongelooflijk vriendelijke mensen. Een voortreffelijke chauffeur (dienstverlening, initiatieven, auto, vriendelijkheid)

Voortreffelijk werk door Dimsum bij de voorbereidingen en de uitvoering."

Iran, mei 2016

"Bavanat en “agritourisme” bij de nomaden is een aanrader. Het Boutiquehotel in Kashan ter vervanging van Manoucherih hotel was een absolute topper, prachtig zeer recent gerestaureerd paleisje.
Bent u tevreden over de gemaakte route?
Jazeker, vooral de nomaden en woestijnervaring was een rijke aanvulling op de steden en historische sites."

Iran, april 2016

"Lokale agent in Teheran heeft een keer geïnformeerd of alles goed was en snel geholpen bij een extra overnachting in Isfahan: heel goed dus. De chauffeur was een goedhartige lieve jongen, die alles overlegde met zijn vader. De hotels waren goed. Over Dim Sum zijn we verder dik tevreden: goed en efficiënt geregeld vooraf, goede informatie en prettig contact (zeker na bericht van de vluchttijden wijziging). De route van Shiraz via Yazd naar Isfahan en de o.i. beste route, want dan is last best.

Dus ja het zou kunnen dat we vaker via dimsum een reis regelen. Bestemmingen zijn er teveel om op te noemen.
Nogmaals dank en we zullen nog geregeld terugdenken aan dit prachtige en interessante land."

Ontvang onze nieuwsbrief

Uw e-mail adres:

Cookies en privacy

De website van Dimsum Reizen maakt gebruik van cookies. Deze cookies onderscheiden we in de categorieën functionele, analytische, advertentie en Social Media Cookies.

Cookiebeleid Dimsum Reizen
Privacy policy

Social media