Zuid Korea Reistips | Tips Reis naar Zuid Korea | Dimsum Rei

Praktische reistips voor een reis naar en in Zuid Korea

Praktische reistips Zuid-Korea

Geldzaken
In Zuid-Korea betaalt u met Won (KRW). Voor een euro krijgt u ongeveer 1300 Won (mei 2019). Voor de actuele wisselkoers verwijzen we u graag naar deze website.

Tijdsverschil
In de zomer is het 7 uur en in de winter is het 8 uur later dan in Nederland en België.
Zuid-Korea kent overigens geen verschil in winter- en zomertijd.

(Mobiele) telefonie en wifi
De landcode van Zuid-Korea is 0082. Tegenwoordig kunt u makkelijk bellen met uw mobiele telefoon vanuit Zuid-Korea naar huis. Afhankelijk van uw provider betaalt u meerkosten per minuut bovenop de normale kosten per belminuut. Het netwerk buiten de grote steden als Seoul, Daegu, Daejeon, Busan en Gwangju is echter minder dan u gewend bent in Nederland. 

Wifi is nog niet zo wijdverbreid buiten de grote steden als in Nederland. Vaak is er wel wifi in de lobby van het hotel maar niet in alle gevallen op de kamer. Wifi free spots komen in Seoul in de trendy koffieshops wel steeds vaker voor.

Voltage
Het voltage in Zuid-Korea is 220 V. Het is niet nodig om een wereldstekker mee te nemen omdat de stekkers dezelfde vorm hebben als in Nederland. De stekkers die gebruikt worden zijn van het type C en F.  Op deze website vindt u meer informatie over voltages en stekkers.

Verwarming
Zuid-Korea heeft koude winters. Traditioneel worden de huizen verwarmd met ondol, een uniek vloerverwarmingssysteem. Tegenwoordig gebruikt men ook andere verwarmingssystemen zoals airconditioningsystemen.

Tradities in taal en tijdens het diner
Het ziet er op het eerste gezicht in bijvoorbeeld de grote steden Seoul, Gwangju en Busan niet zo uit maar Zuid-Korea is een land waar (confucianistische) tradities hoog in het vaandel staan. Zo weet men altijd wie de oudste of de belangrijkste in het gezelschap is en deze wordt dan ook op een bepaalde manier aangesproken in het Koreaans. Drink ook nooit zo maar tijdens het eten. Pas als de oudste het glas pakt, mag de rest volgen. Neem een kom tijdens het diner aan met de rechterhand en leg je linkerhand op je rechter onderarm.
De Koreaanse taal is erg formeel. De manier waarop je iemand aanspreekt geeft aan in welke positie jij je bevindt ten opzichte van de ander.