Zuid Korea Klimaat | Zuid Korea Weer | Dimsum Reizen

Zuid Korea Klimaat en weer. Wat is de beste reisperiode voor Zuid Korea?

Beste reisperiode Zuid Korea

Zuid Korea Klimaat | Zuid Korea weer

Beste reisperiode
Zuid-Korea heeft net als Nederland vier seizoenen. In het algemeen is de lente, tussen april en begin juni, en de herfst, tussen eind september en november, de ideale tijd om naar Zuid- Korea af te reizen.

In de lente bloeit de bloesem volop en dat is ook de tijd waarin de stedelingen de nationale parken in trekken om tijdens een picknick de lente te vieren. Net zoals in de herfst overigens wanneer de berghellingen bedekt worden met prachtige rode, oranje en gele bladschermen. 

De moessontijd begint in juli en duurt tot laat augustus. Het is dan heet en vochtig en op sommige plekken buiten de steden kunnen er veel muggen voorkomen. Dit is duidelijk niet de beste tijd om naar Zuid-Korea te gaan. Het is dan ook typhoon- seizoen hoewel de meeste typhoons worden opgevangen door Japan en China.

Winters zijn koud in Korea. Noord- Korea krijt een staratje van de Siberische winters me maar ook Zuid-Korea kan koud worden. In het noorden van Zuid-Korea kan dan ook in de bergen worden geskied in de winter. Het is overigens niet onmogelijk om naar Zuid-Korea in de winter te gaan. Het openbaar vervoer werkt prima en de beroemde ondol-vloerverwarming doet zijn werk. Centrale verwarming zoals wij dat kennen is overigens minder bekend dus er zijn ook plekken waar je alleen maar kan genieten van een plaatselijke verwarming op een enkele plek in de kamer.

Klimaattabel

bron ANVR