Meet a local Zuid Korea | Dimsum Reizen

Persoonlijke excursies in Zuid Korea, kookcursussen, fietstochten en ontmoetingen in Zuid Korea.

Meet a local in Zuid-Korea

Persoonlijke ontmoetingen tijdens uw reis! 

Onze meet a local - activiteiten zijn beslist een aanrader: zo kunt u op bezoek bij mensen thuis met wie u samen kookt , eet of thee drinkt.

U maakt persoonlijk contact en ziet hoe de mensen wonen en leven. Of u ontmoet mensen op straat terwijl u op een krukje met ze kletst, ruikt, proeft en deelt tijdens een van onze Streetfoodtours. Voor u het weet is de avond te kort en wordt het een ontmoeting die voor het leven bijblijft! Onder het tabblad excursies zijn deze activiteiten herkenbaar aan de speciale meet a local - stempel.  

We hebben de volgende meet a local activiteiten opgenomen in ons Zuid-Korea-aanbod:

Streetfood in Seoul Rocks!

Seoul streetfoodmarkt Gyangjang

Ontdek samen met uw gids het dampige, kleurrijke, smaakvolle en intense geharrewar van een levendige streetfood-markt in hartje Seoul. Ga voor de verse bibimbap, pittige Kimchi, gebakken pajeon dat lijkt op een gewone omelet ( beware!) of een Koreaanse sushi genaamd gimbap. Zitten op een houten bankje naast een Koreaans gezin, al kletsend met de mevrouw achter de toonbank die met enorme rubberen roze handschoenen uw snack aanreikt. Als u geluk hebt met een stralende glimlach en een veelbetekenende knipoog. Streetfood in Seoul rocks! (17:00 - 19: 00 uur)

eet- en drink etiquette met Saehyun Koh in Seoul

Als je Zuid-Korea echt wil leren kennen, moet je eten en drinken met een Zuid-Koreaan en je houden aan de etiquette!

Soju is de meest geliefde Koreaanse alcoholische drank en Saehyun Koh leert u graag hoe u deze drinkt aan de Koreaanse dis met vriend of vijand.

De Koreaanse eet- en drink-etiquette is gebaseerd op strikt confucianistische principes en omvat meer dan je denkt. De Koreanen leren deze regels van hun ouders en grootouders. Saehyun Koh onthult het hoe en waarom tijdens een typisch Koreaanse tafel- barbecue met alle toebehoren die gegarandeerd bijdragen tot een geslaagde avond! Hij leert u onder ander hoe elkaar aan te spreken en hoe het glas te heffen of het vlees van de Koreaanse barbecue te ''knippen''.

Veel Koreanen houden van de "bom shot" (poktanju in het Koreaans). Het is favoriet onder de salarymen die na het werk tijdens het diner lekker kunnen klagen over het wel en wee van hun werk. De bereiding is vrij eenvoudig en je maakt het ter plekke. Hoe, dat leert Saehyun Koh u graag!  
U spreekt af met Saehyun Koh ( 26 jaar, ingenieur) in een restaurant in een populaire wijk van Seoul. U betaalt het eten en drinken voor hem (circa eur 35,-)