Van Hemelbed tot Mountain bike - Boeddhistische cultuur, safari's op de steppe, hiken op plateau

Actieve Huwelijksreis door Sri Lanka
Verblijf in kleinschalige boetiekhotels inclusief ontbijt
Verschillende safari's door het Yala Nationaal Park en Minneriya
Heerlijke stranddagen in het luxe Maalu Maalu Resort in Passikudah
Bootsafari's en lokale ontmoetingen in de Gal Oya Lodge
Bezoek aan de culturele driehoek (Anuradhapura & Sigiriya)
Wandel over de treinrails van Ella
24/7 bereikbaarheid

Sri Lanka is bij uitstek een land waar je de romantiek uitstekend kan afwisselen met lekker actief bezig zijn tijdens je huwelijksreis. De afstanden zijn kort, de afwisseling immens groot! Van safari’s op de steppe, op zoek naar olifanten en luipaarden, naar flink wandelen in Ella. Om dan via vrome Boeddhabeelden af te zakken via knalgroene theevelden naar het zachte zandstrand  Sri Lanka draagt gegarandeerd bij aan een unieke tijd samen!


Duurzaam op reis in Sri Lanka: Hoe doen wij dat?

Lees meer

Van Hemelbed tot Mountain bike - Boeddhistische cultuur, safari's op de steppe, hiken op plateau

Actieve Huwelijksreis door Sri Lanka
Verblijf in kleinschalige boetiekhotels inclusief ontbijt
Verschillende safari's door het Yala Nationaal Park en Minneriya
Heerlijke stranddagen in het luxe Maalu Maalu Resort in Passikudah
Bootsafari's en lokale ontmoetingen in de Gal Oya Lodge
Bezoek aan de culturele driehoek (Anuradhapura & Sigiriya)
Wandel over de treinrails van Ella
24/7 bereikbaarheid

Sri Lanka is bij uitstek een land waar je de romantiek uitstekend kan afwisselen met lekker actief bezig zijn tijdens je huwelijksreis. De afstanden zijn kort, de afwisseling immens groot! Van safari’s op de steppe, op zoek naar olifanten en luipaarden, naar flink wandelen in Ella. Om dan via vrome Boeddhabeelden af te zakken via knalgroene theevelden naar het zachte zandstrand  Sri Lanka draagt gegarandeerd bij aan een unieke tijd samen!


Duurzaam op reis in Sri Lanka: Hoe doen wij dat?

Kort Reisplan Sri Lanka Huwelijksreis (16 dagen / 15 nachten)

Dag 1: Aankomst Colombo - transfer Kalpitiya

Dag 2: Kalpitiya

Dag 3: Kalpitiya - Sigiriya / via Puttalam & stadstour Anuradhapura

Dag 4: Sigiriya / bezoek Leeuwenrots & Jeepsafari Minneriya Nationaal Park

Dag 5: Sigiriya / bezoek Dambulla grotten

Dag 6: Sigiriya - Passikudah / via Polonnaruwa

Dag 7: Passikudah

Dag 8: Passikudah

Dag 9: Passikudah - Gal Oya

Dag 10: Gal Oya / bootsafari

Dag 11: Gal Oya - Ella

Dag 12: Ella

Dag 13: Ella - Yala Nationaal Park / Jeepsafari in de middag

Dag 14: Yala Nationaal Park / ochtendsafari

Dag 15: Yala Nationaal Park - Galle / via Weligame

Dag 16: Galle - Colombo -vertrek

Kort reisplan & reisbeschrijving

Kies een dag

Aankomst Colombo - transfer Kalpitiya

Na aankomst op de luchthaven wordt u opgewacht door onze vertegenwoordiger in Sri Lanka en rijdt u naar het een paar kilometer noordelijker gelegen Kalpitiya. Afhankelijk van uw aankomsttijd, is de rest van de middag en avond ter vrije besteding. 

Kalpitiya

Een vrije dag om heerlijk te luieren en tot rust te komen aan het strand. Mocht u toch zin hebben om iets actiefs te doen boek dan een excursie bij. In de wintermaanden komen hier wel honderden en soms duizenden dolfijnen in grote scholen voorbij zwemmen. Ga met een bootje de zee op en bewonder dit spektakel! Wie weet bent u opeens omringd door ontelbaar veel dolfijnen, een fascineren de ervaring. Met veel geluk kunt u hier ook walvissen en zelfs orka's spotten. Via uw accommodatie kunt u deze excursie bijboeken in het juiste seizoen (november t/m maart).

Kalpitiya - Sigiriya / via Puttalam & stadstour Anuradhapura

In de ochtend verlaat u Kalpitiya en rijdt naar Anuradhapura. Onderweg bezoekt u het stadje Puttalam. Wandel over de kleine lokale vismarkt en wordt ontvangen door de vriendelijke visverkopers. Trots op hun vangst verkopen de vissers hier een ruim aanbod een kleurrijke vette vissen. Wie weet zit er vanavond wel eentje in de curry!  Kijk vanavond hoe u de zon ziet onderzakken in de zee en neem nog een verfrissende duik. Vervolgens reist u verder naar Anuradhapura. Anuradhapura was de eerste grote stad in Sri Lanka en is ongeveer 1400 jaar geleden gesticht. Er zijn nog vele overblijfselen uit de oude Lankan beschaving terug te vinden in deze stad. Anuradhapura staat daarom ook op de UNESCO werelderfgoedlijst. Naast dat er veel te zien is in deze oude Koningsstad is het ook een belangrijke pelgrimsplaats voor vele boeddhisten. Hier bevindt zich ook de beroemde 'Boom der Verlichting' waar Boeddha, zoals de naam al doet verklappen, zijn Verlichting vond. Bezoek de grote stoepa's van aarde en bakstenen gemaakt. Deze indrukwekkende stoepa's zijn tot 80 meter hoog en bewaren de relikwieën van boeddha. Eind van de middag komt u aan in Sigriya.

Sigiriya / bezoek Leeuwenrots & Jeepsafari Minneriya Nationaal Park

Na het ontbijt bezoekt u - het liefst zo vroeg mogelijk in de ochtend -  het spectaculaire fort van Sigiriya op de planning, een van de mooiste bezienswaardigheden van het land! Dit fort uit de 4e eeuw staat op de werelderfgoedlijst en is volgens de lokale bevolking is dit het achtste wereldwonder. De steile rots torent zo’n 200 meter boven het omringende landschap uit. U loopt langs een spiraaltrap omhoog. Halverwege ziet u de goed bewaarde muurschilderingen van de zogenaamde wolkenmeisjes. Dat de rots de bijnaam Leeuwenrots heeft beseft u wanneer u de 3 meter hoge leeuwenklauwen bij de ingang van het paleis ziet. Volgens de overlevering woonde boven op de rots namelijk ooit een koning, die het een mooie plek voor zijn paleis vond. Nadat u op de top van de rots bent aangekomen wordt u beloond over een weids uitzicht over de omgeving.  In de middag staat een gave Jeepsafari bij het fantastische vogel- en olifantenreservaat Minneriya. Bij de drinkplassen komen net ná zonsopkomst en net voor zonsondergang de dieren uit de jungle om te drinken. Afhankelijk van de droogte en het seizoen komen daar veel dieren op af. Naast prachtige kuddes olifanten, kunt u op de uitkijk voor krokodillen, reigers, kraanvogels, maraboes en neushoornvogels, een belevenis!Wijkt u graag af van de gebaande paden vol toeristen? Dan heeft u als alternatief, in plaats van het beklimmen van de Leeuwenrots, het beklimmen van de Pidurangala Rots. De klim omhoog is ongeveer een half uur lopen. Als u voor deze optie kiest, zult u de overblijfselen en de muurschilderingen van het paleis helaas niet kunnen zien. Maar het beklimmen van deze rots heeft wel andere voordelen. Zo heeft u ook hier adembenemend weids uitzicht en ziet de beroemde Leeuwenrots op een afstandje liggen, en is het hier een stuk minder druk!

Sigiriya / bezoek Dambulla grotten

Vandaag bezoekt u de grottempel van Dambulla. De Singalese koning Valagam Bahu vluchtte hier ooit heen toen hij uit zijn hoofdstad was weggejaagd. Hij was erg gelovig en liet vijf rotsen veranderen in een rotstempel en versierde het geheel met beelden van Boeddha. In het complex zijn muurschilderingen, van wel meer dan 2000 jaar oud. Een klim van 150 meter hoogteverschil brengt je er naar toe. Vergeet tijdens de klim niet af en toe te stoppen om te genieten van het mooie uitzicht en van de spelende apen.U rijdt door een gebied waar veel verschillende soorten specerijen worden verbouwd; zoals kruidnagel, peper en nootmuskaat.

Sigiriya - Passikudah / via Polonnaruwa

U rijdt naar de Oostkust van Sri Lanka, maar stopt eerst bij de Koningsstad Polonnaruwa. Dit is een van de beroemdste archeologische sites van Sri Lanka met prachtige tempels en stoepa's. Hier maakt u een leuke fietstocht langs de verschillende bezienswaardigheden. Polonnaruwa ligt prachtig aan één van de grootste ‘tanks’, kunstmatig aangelegde meren (pokunas), van Sri Lanka. Deze tanks uit de 12e eeuw zijn vrij ondiepe waterreservoirs, waarmee de moessonregens worden opgevangen en die als irrigatieopslag worden gebruikt. Tevens zijn zij broedplaatsen voor vele vogelsoorten. Polonnaruwa was een van de grote stedelijke centra van Zuidoost-Azië in de 12e eeuw en een voormalige hoofdstad van het eiland. Natuurlijk kunt u ook het mooiste meesterwerk van de omgeving zien: de groep van vier sublieme Boeddhabeelden, gehouwen uit één stuk graniet: Gal Vihare.  Vervolgens reist u verder naar de kust, met als eindbestemming de mooie stranden van Passikudah. Het oosten van Sri Lanka behoort tot de minst bezochte regio's van het land. Dat komt mede door een geschiedenis van burgeroorlog en de gevolgen van de tsunami. Dat is allemaal gelukkig verleden tijd en de regio is zich nu volop aan het ontwikkelen. Gelukkig maar, want er is van alles te beleven. U verblijft aan het strand van Passikudah, een van de mooiste baaien van Sri Lanka en bij uitstek geschikt om in de zomermaanden te bezoeken. U overnacht in een prachtig strandhotel, uitgeroepen tot een van de beste hotels van Sri Lanka.

Passikudah

Twee vrije dagen ter vrije besteding. Met een van de langst gestrekte kustlijnen ter wereld is dit een heerlijke plaats om van het strand te genieten. Het strand loopt geleidelijk af waardoor u kilometers de zee in kunt lopen zonder dat het te diep is. U kunt vandaag optioneel ook watersportactiviteiten bijboeken, vraag naar de mogelijkheden bij uw hotel.

Passikudah

Een vrije dag in Passikudah. Erg leuk is om vandaag eens een uitstapje naar Batticaloa te maken, gelegen op zo'n 40 minuten rijden van Passikudah. Dit is een leuk stadje, gelegen aan een lagune bij de Indische oceaan. In het levendige stadje zelf vindt u een oud Hollands fort, een leuke markt, enkele mooie hindoeïstische tempels en een paar moskeeën. Erg leuk is om de vuurtoren te bezoeken, gelegen daar waar de lagune in zee stroomt. Hier kunt u een bootje huren om een tochtje over de lagune te maken. U kunt het stadje zelf bezoeken met uw chauffeur, maar het is zeker de moeite waard om te kiezen voor een van de afwisselende meet-a-local excursies.(zie ook tabblad 'excursies'). Breng  een bezoek aan het Nederlandse Fort, gebouwd door de Portugezen in 1628. Of ga naar Bone Island, gelegen in het Batticaloa Lagoon. Dit is de ideale plaats om vogels te spotten.

Passikudah - Gal Oya

U verlaat Passikudah en reist af naar uw volgende bestemming Gal Oya. U zult hier overnachten in het Gal Oya reservaat in een lodge. Een unieke ervaring, bij het reservaat bevindt zich een groot meer met vele eilandjes. 's Zomers kunt u hier met een beetje geluk olifanten zien zwemmen tussen de eilanden. Het reservaat is ook een paradijs voor vogelliefhebbers en u heeft ook de kans om herten, krokodillen en wie weet, een luipaard te zien. Het verblijf in de Gal Oya Lodge is een belevenis op zich, schitterend gelegen open bungalows in de natuur, een heerlijk zwembad, geweldige service en uitstekend eten.  U komt 's middags aan bij uw lodge, prachtig gelegen in de natuur. Geniet van de omgeving, van uw mooie, open bungalows en neem een duik in het zwembad. Vanuit de lodge kunt u ook diverse excursies bijboeken, bijvoorbeeld een wandeling maken met de veda's. Dit zijn de lokale inwoners van Sri Lanka. Vlakbij de lodge is een dorpje waar veda's wonen. U kunt met de dorpsoudste een wandeling door het dorp en de jungle maken, waarbij hij van alles over medicinale planten kan vertellen. Ook kunt u een wandeling met een bioloog maken naar het nabijgelegen meer en/of nog een extra jeep-safari in het Gal Oya reservaat bijboeken. Kortom een hoop keuzes voor deze middag! Maar u kunt uiteraard ook heerlijk relaxen bij de lodge en genieten van het prachtige uitzicht bij dit paradijsje!

Gal Oya / bootsafari

In alle vroegte op, u rijdt naar het meer in het Gal Oya reservaat (zo'n 45 minuten rijden) en stapt daar op een eenvoudige boot voor uw bootsafari. In het meer liggen diverse eilanden die bewoond worden door grote kolonies aalscholvers, ibissen en zilverreigers. Met een beetje geluk ziet u olifanten zwemmen die van eiland naar eiland gaan, op zoek naar voedsel. In het meer leven ook krokodillen en als u heel veel geluk heeft kunt u een luipaard spotten op een van de eilanden.U picknickt op een van de eilanden en keert rond het middaguur weer terug naar de lodge.

Gal Oya - Ella

U maakt een prachtige tocht door de de hooglanden van Sri Lanka. U reist langs theeplantages, watervallen en met schitterende vergezichten over het groene heuvellandschap. De kans is groot dat u de kleurrijke theepluksters met hun manden op de rug aan het werk ziet. Onderweg brengt u een bezoek aan een theeplantage, waar u het hele proces van theeplukken tot het drinken van een kopje thee te zien krijgt. In de loop van de middag komt u aan in het sfeervolle Ella. 

Ella

Vanuit het plaatsje Ella kunt u heerlijk wandelen. U kunt kiezen uit vele wandelingen hier in de buurt. De twee hoogtepunten zijn wel de wandeling naar Little Adam's Peak. U loopt dwars door de theeplantages met een mooi uitzicht over de bergen. Of u loopt in de ochtend een stukje over de spoorlijn naar de beroemde Nine Arches Bridge! Waar kun je dat nu nog? Als de trein eraan komt hoort u dat van zelf en springt u even opzij. De trein rijdt niet hard dus u heeft de tijd. Wel goed uitkijken uiteraard. Let onderweg goed op want u zou zo maar eens een echtpaar neushoornvogels of bijeneters voorbij kunnen zien vliegen!

Ella - Yala Nationaal Park / Jeepsafari in de middag

U reist naar het beroemdste natuurreservaat van Sri Lanka; het Yala Nationaal Park. Maar eerst wat stops onderweg indien u dat wenst. U bezoekt de watervallen bij Ravana (enkel de moeite waar dindien er genoeg water is!) en het grote tempelcomplex van Kataragama. Van heiden en verre komen hier pelgrims naar toe om te offeren. Witgeklede pelgrims zijn boeddhisten en komen hier voor de immense stupa te offeren. De hindoeisten gaan naar hun eigen Tempel van Shiva om brandende kokosnoten kapot te slaan voor de goden. En zelfs een moskee is er gebouwd om ook de moslims te dienen. Het is hier altijd druk! In Karagarama vindt u 7 enorme boeddha's uitgehouwen in de rotsen, een monument gebouwd in de 8-10e eeuw.  Aangekomen in Yala wordt u naar u hotel gebracht en maakt u smiddags een geweldige Jeepsafari! Yala Nationaal park is een fantastisch savanne-achtig natuurgebied opgedeeld in 5 zones. Enkel in één zone worden game drives toegestaan om dit moment. Vlak voor zonsondergang gaat u per jeep het park in. Uw safari staat in het teken van het vinden van luipaarden! De kans op succes is zeker aanwezig maar ook niet gegarandeerd. Daarom is het o, zo wijs om ondertussen ook volop te genieten van het andere wildleven hier. Wilde buffels, olifanten, krokodillen, veel gazellen, wilde pauwen, wilde kippen, bijeneters en felgekleurde ijsvogels vliegen je hier letterlijk om de oren. Fantastisch! 

Yala Nationaal Park / ochtendsafari

In de vroege ochtend gaat u wederom op een spannende safari. U hoeft niet te ontbijten, want er gaat een lekker picknick ontbijtje met u mee. Eenmaal terug bij uw glamping tent, is de rest van de dag ter vrije besteding. Liefhebbers kunnen eventueel een extra safari bijboeken of een uitstapje maken naar het veel rustiger Bundula park, een paradijs voor vogelaars.

Yala Nationaal Park - Galle / via Weligame

U reist verder langs de zuidkust naar Galle. Onderweg bezoekt u Weligama, waar u misschien de beroemde 'stelt-vissers' kunt zien. De vissers staan hier op stelten in het water hun vis te vangen. Ze staan er alleen rond zonsopgang of zonsondergang en eerlijkheid gebiedt te zeggen dat ze er tegenwoordig alleen nog staan om een centje te vangen van toeristen. Dat levert een grotere vangst op dan de visvangst voor hen. Dit werk wordt enkel gedaan door een arme groep mensen dus hopelijk vinden ze elders alternatieven om hun gezin te kunnen onderhouden. Eenmaal aangekomen in Galle maakt een leuke wandeltocht door het oude Fort. In Galle werd in 1663 een groot Hollands fort gebouwd. Het enorme bouwwerk, eigenlijk meer een dorp, geeft een goed idee van de macht van de VOC in die periode. Tegenwoordig ligt het, in bijna originele staat, aan de ingang van de baai van Galle. Binnen de dikke muren lijkt de sfeer in meer dan driehonderd jaar niet veranderd, het is dan ook het best bewaarde fort van Zuidoost-Azië. Nederlandse namen als Grote Kerk, Leynbaan Straat, Utrecht-Bastion, Akersloot-Bastion en Clippenberg Bastion herinneren aan de tijd dat er een levendige kruiden- en specerijenhandel tussen Ceylon en Nederland gevoerd werd.

Galle - Colombo -vertrek

Afhankelijk van uw vertrektijd wordt u naar de luchthaven van Colombo gebracht voor uw vlucht terug naar huis. Eventueel kunt u de reis verlengen door de reis in alle luxe af te sluiten op de Malediven. Laat u het de reisspecialist weten?

De Reisroute

Onze keuze uit hotels in Sri Lanka

Onze Dimsum Sri Lanka reisspecialist kiest fijne liefst karakteristieke hotels uit voor u. Wilt u meer comfort of een verblijf op een écht onvergetelijke locatie? Kijk dan naar onze extra comfortabele opties.

  • Sri Lanka, Kalptiya, Blue Whale Resort

   Het Blue Whale Resort is een luxe hotel gelegen in het mooie Kapitya. Hier kunt u genieten van het uitzicht op het strand en is niet ver gelegen van het dorp. Bij het Blue Whale Resort doet het personeel zijn uiterste best om u zich thuis te laten voelen en dat doen ze met oprechte gastvrijheid. 

   Inbegrepen bij uw rondreis

  • Sri Lanka, Sigiriya, Water Garden

   Het adembenemende Water Garden Sigiriya Resort is gelegen net buiten Sigiriya zelf. Het resort wordt omringd door meren en beekjes en is aangelegd in de vorm van de oudere watertuinen van Sigiriya. Vanaf het resort heeft u een waanzinnig uitzicht over de Leeuwenrots. Er is een buitenzwembad aanwezig, maar sommige villa's beschikken over hun eigen zwembad. Doordat alle villa's worden omgeven door veel groen, heeft u veel privacy. Roomservice en privé butler zijn beschikbaar, maar u kunt ook heerlijk dineren in het stijlvolle restaurant waar zowel internationale als lokale gerechten worden geserveerd.

   Inbegrepen bij uw rondreis

  • Sri Lanka, Passikudah, Maalu Maalu

   Maalu Maalu is een comfortabel en sfeervol resort aan het strand van Passikudah. De kamers zijn verdeeld over mooie chalets. Elk chalet bestaat uit twee appartementen, en sommigen beschikken over een eigen privé-zwembadje. U kunt gebruik maken van een spa, ayurveda-behandelingen en massages, het heerlijke restaurant, een mooi zwembad en nog mooier zandstrand waar u vanuit uw chalet in een halve seconde op ligt.

   Inbegrepen bij uw rondreis

  • Sri Lanka, Ella, 98 Acres resort

   Dit resort is op een oude theeplantage gebouwd. Om het traditionele gevoel van dit gebied vast te houden heeft het 98 Acres Resort ervoor gekozen om het hotel geheel ecologisch  verantwoord te maken. Zo worden elektrische golfkarretjes gebruikt om de gasten naar hun verblijf te brengen. De luxe verblijven in de groene omgeving zorgen ervoor dat dit een idyllische plek is om te verblijven. Een resort dat u niet snel zult vergeten.

   Inbegrepen bij uw rondreis

  • Sri Lanka, Yala, Wild Trails

   Een onvergetelijk verblijf in Sri Lanka, overnachten in het Wild Trails Tented Camp in het Yala Nationaal Park. Het is ongetwijfeld een van de gaafste plekken om in alle luxe te kamperen in de diepe natuur. Ontwaak met de dierengeluiden terwijl u in uw comfortabele tent overnacht. Alle maaltijden zitten bij het verblijf inbegrepen. De tenten hebben ook een eigen badkamer met douche en toilet. Bij uw tent is tevens een terras.

   Inbegrepen bij uw rondreis

  • Sri Lanka, Galle, Mango House

   Het Mango House is een boetiekhotel gelegen in het Fort van Galle. Het hotel is gelegen in een  voormalige kaneelfabriek, vandaar de mooie, koloniale architectuur van het gebouw. Het hotel vormt een rustige oase in het drukke Galle. De locatie is uitstekend en de kamers zijn ruim en ingericht met hemelbedden en een klein balkonnetje.  Elke ochtend staat er een vers ontbijt voor u klaar in de binnentuin. Het café is geopend tot 19:00 uur ’s avonds. Een heerlijke plek om vanuit hier Galle verder te ontdekken!

   Inbegrepen bij uw rondreis

  • Sri Lanka, Yala, Cinnamon Wild

   Het Cinnamon Wild is niet zomaar een resort. Het is een verlengstuk van het Yala Nationaal Park. Het resort is zo gebouwd dat het naadloos aansluit bij de omgeving van dit park. Het resort bestaat uit meer dan 60 jungle chalets en 20 chalets aan het strand. Vanuit het resort kunt u verschillende leuke excursies boeken om zo uw verblijf nog leuker te maken!De genoemde meerprijs is een indicatie-prijs en kan per seizoen behoorlijk variëren. Wij berekenen de meerkosten graag voor u. 

   + € 95 per persoon per nacht

Excursies in Sri Lanka

Deze optionele excursies zijn met zorg door onze reisspecialisten uitgekozen om nog meer beleving aan uw reis toe te voegen.

Sri Lanka, Negombo, boottocht

 • € 50 per persoon

Sri Lanka, Negombo, boottocht

€ 50 per persoon

Het is erg leuk om een boottochtje door de laguna's van Negombo te maken. Dit kunt u het best eind van de middag of begin van de ochtend doen. U wordt naar de oude Hollandse kanalen gebracht en stapt daar op een bootje dat u een uur of twee zal rondvaren. U maakt een tocht door de lagune, ziet veel watervogels, vissers, wat dorpjes aan het water. Een aanrader om wat meer van het leven rond Negombo gade te slaan. Er kunnen maximaal 5 personen op een boot.

Sri Lanka, meet a local!, - kokkerellen in Kandy

 • € 28 per persoon

Sri Lanka, meet a local!, - kokkerellen in Kandy

€ 28 per persoon

Ontdek de authentieke Sri Lankaanse keuken in Thotupola Residence! U gaat in de ochtend samen met uw gastheer of gastvrouw naar de markt om de ingrediënten te kopen. Uiteraard duikt u vervolgens zelf de keuken in! Uw gastvrouw (en chef des huizes) leert u met veel liefde en passie alle ins en outs van het maken van de échte curry. Van de basisingrediënten (groene peper, ui, knoflook en curryblaadjes) tot het geheim van de 'double bubble'. U ziet hoe verschillende specerijen en kruiden worden verwerkt in typisch Sri Lankaanse curries. En u zult versteld staan van uw eigen kookkunsten! Vervolgens kunt u genieten van uw overheerlijke (zelfgemaakte) lunch!

Sri Lanka, Negombo, Fietstocht door Negombo met gids

 • € 25 per persoon

Sri Lanka, Negombo, Fietstocht door Negombo met gids

€ 25 per persoon

Ontdek Negombo tijdens een prachtige fietstocht samen met een lokale gids!  U maakt een interessante tocht met een aantal stops waarin veel uitleg wordt gegeven over de cultuur, feiten, gebruiken en historie van Negombo en Sri Lanka. Onderweg krijgt u een king coconut, lokale snack en een drankje. U kunt kiezen om de fietstocht ’s morgens van 08.00 – 12.00 uur of ’s middags van 13.30 – 17.30 uur te maken.  Bij de excursie zit de fietshuur + helm, gids, water, fruit, lokale snack inbegrepen.

Sri Lanka, Kandy, bezoek aan de theefabriek van Glenloch

 • € 15 per persoon

Sri Lanka, Kandy, bezoek aan de theefabriek van Glenloch

€ 15 per persoon

U brengt een bezoek aan de theefabriek van Glenloch, waar naar horen zeggen een van de beste theesoorten van de wereld groeit. U krijgt een korte rondleiding over de theeplantage waar de pluksters druk aan het werk zijn. Als u wilt kunt u zelfs uw eigen thee plukken; de theepluksters leren u graag de fijne kneepjes van het vak! Hierna brengt u een bezoekje aan de fabriek waar u stap voor stap het theeproces uitgelegd krijgt. En uiteraard kan deze ochtend niet worden afgesloten zonder een echt kopje Ceylon thee te hebben geproefd.

Sri Lanka, Kandy, excursie naar Udawatta Kele

 • € 35 per persoon

Sri Lanka, Kandy, excursie naar Udawatta Kele

€ 35 per persoon

’s Ochtends vroeg (om 06:00 uur) maakt u samen met een lokale gids een wandeling door het eeuwenoude bos van Udawatta Kele, gelegen achter de tempel van Sri Dalada. Naast een variëteit aan boomsoorten, waaronder bodhi bomen, kaneelbomen en olijvenbomen, zijn hier ook vele vogelsoorten en vlinders te vinden.duur: 3 à 4 uur

Sri Lanka, Nuwara Eliya, Tuktuk ritje naar Lovers Leap waterval

 • € 20 per persoon

Sri Lanka, Nuwara Eliya, Tuktuk ritje naar Lovers Leap waterval

€ 20 per persoon

’s Ochtends wordt u in uw hotel opgehaald en rijdt u per lokale tuktuk naar de indrukwekkende waterval van Lovers Leap. De waterval is gelegen op ongeveer 20 minuutjes rijden vanaf Nuwara Eliya. De laatste 500 meter kunt u hier alleen lopend komen. De waterval heeft zijn naam te danken aan een romantische legende waarbij een prins tijdens het jagen in de jungle, verdwaalde. Hij werd gered door een mooi dorpsmeisje en zij werden verliefd op elkaar. De liefde tussen deze twee werd echter niet goedgekeurd en doordat zij niet bij elkaar mochten zijn, sprongen zijn van de top van de waterval.

Sri Lanka, Galle, Foodies! Kookworkshop Fort Galle

 • € 40 per persoon

Sri Lanka, Galle, Foodies! Kookworkshop Fort Galle

€ 40 per persoon

Het Elita Restaurant is een van de meest toonaangevende visrestaurants van Galle. Het restaurant is gelegen op een fantastische locatie in het oude Hollandse Fort en vanaf het terras kijk je zo uit op de oude vuurtoren en de haven. Het restaurant wordt met veel liefde en passie, al 13 jaar lang gerund door chefkok Krishantha Suranjith. Sinds een aantal jaar geeft hij, samen met zijn team, interactieve en leerzame kookworkshops in zijn achtertuin om zo op een leuke manier kennis te maken met de overheerlijke Srilankaanse keuken. U kunt kiezen uit een ochtend (11:00 – 13:00 uur) of middag (16:00 – 18:00 uur) programma. Tijdens het ochtendprogramma maakt u een uitgebreide lunch en tijdens het middagprogramma maakt u allerlei heerlijkheden voor het diner. Voor zowel de lunch als het diner worden er 7 verschillende, traditionele gerechten gemaakt. Hierbij wordt met verse ingrediënten gewerkt zoals lotuswortel, bananenbloesem, verse kokos, rode bieten, gotukola (Indiaas kruid) en vleugelbonen. Uiteraard wordt er ook verse vis bereid! Tijdens de lunch / diner worden er verse sapjes en heerlijke toetjes geserveerd en aan het eind van de dag krijgt u een uniek curry basisreceptenboekje mee naar huis!Transfers van / naar het restaurant zijn niet inbegrepen in de prijs

Sri Lanka, Kandy, Koken met locals

 • € 75 per persoon

Sri Lanka, Kandy, Koken met locals

€ 75 per persoon

Ooit al traditioneel Sri Lankaans eten willen koken? Dan is dit dé perfecte mogelijkheid!  Vandaag gaat u eerst met een tuktuk de lokale markt van Kirinda Walauwa bezoeken. De markt staat ook wel bekend als 'pola' en is de plek waar de meeste lokale mensen hun ingrediënten kopen waarmee de traditionele gerechten gemaakt worden. Nadat u de markt heeft bezocht, gaat u naar een oud familiehuis van maar liefst 200 jaar. Hier proeft u vandaag letterlijk de lokale cultuur. U volgt hier een interactieve kookles van de vrouw des huizes. Zij zal u alle ins en outs vertellen over hoe u op traditionele manier de heerlijkste Srilankaanse gerechten kunt bereiden! Prijs voor volwassene: € 75,- per persoonPrijs voor kinderen: € 50,- per persoon

Bouwstenen

Heeft uw ruimte voor nog meer beleving? Dan kunt u uw reis naar Sri Lanka uitbreiden met de volgende bouwstenen:

Zuid Sri Lanka: Strandverlenging Tangalle

 • 3 dagen
 • vanaf € 195 per persoon

Malediven verlenging

 • 5 dagen
 • vanaf € 1095 per persoon

Zuid Sri Lanka: Strandverlenging Tallala

 • 3 dagen
 • vanaf € 195 per persoon

Reissom

Sri Lanka Huwelijksreis

16 dagen

vanaf €3345,-

Reissom vanaf € 3345,- per persoon, op basis van twee personen in een tweepersoonskamer.

Het arrangement is inclusief:

 • privétransfers: de gehele route reist u met dezelfdeauto en Engelssprekende chauffeur/gids (niet beschikbaar op vrijestranddagen)
  accommodatie in sfeervolle Dimsum hotels, metzwembad waar dat kan, incl. ontbijt
 • diner in Cinnamon Wild, Yala nationaal park
 • lunch en diner in Embudu village, Malediven
 • 1x safari Minneriya nationaal park
 • 1x safari Yala nationaal park
  kilometerkosten voor bezoek aan alle bezienswaardigheden volgensreisbeschrijving
  boot transfer van / naar accommodatie op de Malediven
 • informatiepakket bij boeking

Het arrangement is exclusief:

 • internationale vluchten
 • vlucht Colombo Male
 • meetalocal activiteiten
 • begeleiding en uitvoering huwelijksritueel (meer info op aanvraag!)
 • extra kosten early check in & late checkout (normaal: checkin vanaf 14:00, checkout voor 11:00)
 • overige niet genoemde maaltijden en drankjes
 • tips en fooien
 • persoonlijke uitgaven
 • entreegelden bezienswaardigheden (dus ook Minneriya en Yala National Park!)
 • optionele bij te boeken excursies
 • toeslag (optionele) comfortabele hotels

Offerte aanvragen

Ontvang onze nieuwsbrief

Uw e-mail adres:

Cookies en privacy

De website van Dimsum Reizen maakt gebruik van cookies. Deze cookies onderscheiden we in de categorieën functionele, analytische, advertentie en Social Media Cookies.

Cookiebeleid Dimsum Reizen
Privacy policy

Social media