Sri Lanka Reviews | Sri Lanka Reizigerservaringen | Dimsum

Feedback van Sri Lanka Reizigers bij onze Sri Lanka Reviews.

Wat vonden andere reizigers van Sri Lanka?

Sri Lanka Reviews | Klanten Ervaringen over onze Sri Lanka Reizen


We kunnen natuurlijk heel veel zeggen over onze reizen, maar liever laten we de mensen aan het woord die de afgelopen jaren met ons mee zijn geweest!

augustus 2018

Wat een geweldige reis hebben wij gemaakt deze zomer. In drie weken hebben we alles gezien en gedaan! De reis was perfect neergezet met prachtige hotels. Ook hebben we een keer op een boerderij gelogeerd: meet de locals. De kinderen deden mee met cricket met de kinderen uit het dorp. Onze gids was fantastisch en wilde het ons echt naar de zin maken. Stoppen bij een extra tempel voor mij of bij een shopping center voor de kinderen. We hebben zelfs aan het eind van de reis bij hem thuis gegeten met zn hele familie. Vooraf werd onze reis gepland door Lucy die een echte specialist is en alles exact kent.  Sri lanka begint al behoorlijk toeristisch te worden maar het lukt Dimsum om het net even anders te maken. Super dus!

augustus 2018

Onze chauffeur heette Ranjan Ananda en bleek ingehuurd door Heritage. Een oudere man, zelf opa, hij bleek een veilig chauffeur! Wel niet in een minivan (zoals geboekt) want die waren niet meer beschikbaar, maar een ruime personenauto. Zijn kennis bleek niet “standaard”. Toch wist hij vooral bij de boeddhistische objecten bijzonder veel te vertellen, misschien wel meer dan het standaardverhaal, wat hen wel bijzonder maakte. 

De hotels waren grotendeels goed tot zeer goed. Overal stond een extra bed klaar. De kamers waren ook groot genoeg.   

Op de bemiddeling van dimsum hebben we niets aan te merken. De papieren waren volledig en in orde. De vouchers hebben we eigenlijk aan niemand hoeven laten zien, Heritage had dit goed geregeld en onze namen doorgegeven.   Qua programma hebben we vooral in de laatste week een paar wijzigingen aangebracht. Het olifantenweeshuis hebben we overgeslagen en ook de tweede safari in Yala.

Nogmaals bedankt voor de goede adviezen, tips en het regelen van alles. 

Mei 2018

" De reis is ons heel goed bevallen! Prachtig land, veel te zien en te doen, en leuke mensen. Onze chauffeur/gids, Dushan was fantastisch! Allen maar lof; hij was sympathiek, doortastend, punctueel, rijdt veilig, spreekt goed (genoeg) Engels, was duidelijk, wist heel veel te vertellen en wist bij ad hoc wensen altijd wel te regelen wat we wilden. Hij heeft veel bijgedragen aan een leuke reis!

Het beste hotel hadden we in Sigiriya, daarnaast vonden we het verblijf in Negombo (Plegde3), Ella (Mountain Heavens) en Yala (Big Game Camp) ook erg fijn! Het hotel in Hikkaduwa vonden we wat minder. We zijn erg tevreden over de mooie en geslaagde reis, de communicatie liep vooraf erg prettig en ter plekke was alles goed geregeld. 
Qua route zijn we wel tevreden, echter hadden we achteraf toch liever ons strandverblijf bij Trincomalee gepland i.p.v. Hikkaduwa in verband met de moessonregens. 
Als we nogmaals een reis naar Azië plannen zullen we weer overwegen om met Dimsum reizen op pad te gaan. Maar dat zal nog wel even duren, het is nu te vroeg om al over bestemmingen te denken."

Augustus 2017

"Wij hebben een fantastische reis gehad. Alles was goed georganiseerd door Dimsum en wij zijn erg tevreden over hoe het allemaal is gelopen! De reis die wij hebben gemaakt was prachtig. De route was erg afwisselend. Het tempo was hoog, maar niet té hoog. Voor de reis die wij hebben gemaakt heb je wel minimaal weken nodig, anders is er niet veel tijd over om te relaxen. Sri Lanka is een heerlijk land met ontzettend aardige mensen en met een grote afwisseling van strand, jungle, stad, dorpjes en tempels, op korte afstanden van elkaar. Perfect voor een reis met jonge kinderen!  

Wij waren meer dan tevreden over onze gids: Indika. En dan ook echt op alle vlakken! Hij was vriendelijk, leuk met de kinderen en sprak goed Engels. Hij had duidelijk verstand van zaken. Zo wist hij ons veel te vertellen over de bezienswaardigheden, het land, de cultuur, landbouw et cetera. Met vrijwel al onze vragen kon hij overweg. Hij vertelde gevraagd (en ongevraagd) veel interessante en boeiende dingen. Ook waarschuwde hij ons voor typische tourist traps, gaf hij ons tips over - en hoeveel fooi te geven, en bood hij ons regelmatig aan iets te bekijken wat niet in de planning stond. Bovendien was hij een hele goede chauffeur die ons, in het voor ons eerste gezicht chaotische verkeer, een veilig gevoel gaf. Hij reed kalm en zelfverzekerd; fijn! Een betere chauffeur/gids dan Indika is wat ons betreft moeilijk denkbaar. Ook over de hotels zijn wij erg tevreden. Personeel was overal (zeer) servicegericht. De hoogtepunten waren ongetwijfeld Jetwing Blue, een heerlijk hotel in Negombo, het Amaranthe Bay in Trincomalee waar wij immense kamers met privé jacuzzi én met uitzicht op de lagoon hadden. Ook het Big Game Camp in Yala Nationaal Park was ongelooflijk. De service die ze op die locatie bieden is echt fantastisch.

Als extraatje willen wij ook de fietstocht van Let’s cook & Fish (in Passikuda) vermelden. Mooi dat deze excursie ook de lokale economie steunt. Ook hebben wij een ochtendexcursie gemaakt in Trincomalee: ‘dolfijnen spotten’. Echte een aanrader, we hebben hier zeker wel 200 dolfijnen gezien. Helaas geen walvissen gespot, maar daar was het seizoen ook niet na."

April 2017

" Sri Lanka is een fantastisch mooi land, heel veelzijdig en prachtige natuur. We vonden de safari's geweldig, de mensen heel vriendelijk, de wandelingen/hikes in Ella super, de treinreizen prachtig en Jim's Farm en Gal Oya lodge waren geweldige accomodaties, die moeten jullie zeker in het programma houden! Het duiken op de Malediven was ook echt heel erg mooi, en hebben we ontzettend van genoten." 

Maart 2017

" Alles liep goed, de lokale agent was op de achtergrond bezig. De gids was ook onze chauffeur, hij heet Dushan en hij was geweldig! Hij voelde alles top aan en was nooit teveel of te weinig. Hij was graag bezig om het nog beter te maken, elke dag was top! Dushan denkt in oplossingen en dringt niet aan. De hotels waren allen prima. We zijn zeker tevreden over de organisatie van Dimsum Reizen. De route was interessant en afwisselend. Wij waren al eens met Dimsum naar China geweest, nu Sri Lanka, en ik droom nog wel eens van Japan!"

Augustus 2016

"We hebben een fantastische vakantie gehad! Onze chauffeur was geweldig, voelde goed aan wat we wilden, meedenkend, veel mogelijkheden voorleggend zodat we konden kiezen, super betrouwbaar, wist veel van de omgeving, restaurants e.d. leuk met de kinderen. Hotels waren over het algemeen goed. Qua organisatie was het prima. Route was prima, goede balans tussen natuur, cultuur en strand. Als we weer zouden besluiten om naar Azië te gaan, dan overwegen we zeker Dimsum Reizen en we hebben jullie ook aanbevolen bij anderen."

Augustus 2016

"De reis was geweldig. We hebben ontzettend genoten van het land, de cultuur en de variatie. Voordelen voor ons waren de relatief korte reistijden, de grote afwisseling en de tijd voor ontspanning. Echt heel prettig om met kinderen te doen.  

De chauffeur was heel goed. Hij was vriendelijk, luisterde goed naar onze wensen en zeer behulpzaam. Hij sprak niet heel goed Engels maar voldoende om ons wegwijs te maken en praktische zaken te bespreken. Belangrijk pluspunt voor ons was zijn rijstijl, we voelden ons erg veilig bij hem. Zeker iemand om aan te raden als chauffeur. 
Lokale gidsen voor zover we die hebben gehad waren goed. Als het kon zijn we zelf op pad gegaan zonder gids. We hebben eigenlijk alleen voor wandelingen in de bergen gebruikt gemaakt van een gids en dat waren hele mooie tochten.  

De organisatie was uitstekend; we hebben niet alle activiteiten uit het programma gedaan. Maar dat was prima omdat we zelf konden kiezen.. Ook over de route zijn we zeer tevreden. We waren wel erg blij dat we extra rust dagen hadden ingelast.

Al met al een hele mooie reis, die we zeker aan anderen aan zouden raden. We zullen zeker kijken waar jullie nog meer reizen naar toe aanbieden.  

Bedankt namens ons allemaal."


juli 2016

"Dankzij het fruitboekje zei onze dochter: "ik heb op een markt nog nooit zo aandachtig naar fruit gekeken!". De andere dochter zei "Het is zoveel leuker om op een markt rond te lopen met een doel!" Dat boekje is echt een schot in de roos! Je mag ook pas afvinken als het gezien én gegeten is ;)"

Juli 2016

"We waren erg tevreden over onze lokale gids/chauffeur. We landden vroeg en waren supersnel door de douane en bagage heen, maar er stond al iemand te wachten namens de lokale organisatie en we werden snel naar de auto geloodst. Manjula, onze chauffeur en gids had veel informatie en let dat ook goed aansluiten bij onze belangstelling.

Hij kon ons veel achtergrondinformatie geven over de verschillende plaatsen die we bezochten en leerde ons tussendoor ook veel over het boeddhisme. En verder was hij een vaardig chauffeur (ook meegenomen). Extra service was dat hij veel foto's heeft genomen tijdens de trip die we bij thuiskomst in onze mailbox vonden.   Hotels waren allemaal prima. Vanzelfsprekend van variabele kwaliteit omdat in sommige streken toerisme nog weinig ontwikkeld is.

Maar kwaliteit was overal voldoende en we hebben vooral genoten van onze upgrade naar Vil Uyana in Sigiriya. Een dure optie maar heel bijzonder, we waren heel blij dat we dat gekozen hadden. Ook waren we blij met onze upgrade naar een villa in Tangalle.Omdat we de route in omgekeerde volgorde maakten, vanwege onze late aankomst in Colombo, was de eerste week relatief druk met trips en activiteiten en de laatste week een stuk rustiger.

Denk dat de gebruikelijke route dus inderdaad logischer is, maar geen spijt van onze keuze.

En verder waren we erg tevreden met de service van Dim Sum. Mochten we nog een keer een reis naar Azië plannen dan komen we zeker terug."

Juli 2015

Wij hebben een geweldige reis gemaakt. Alleen maar zon, aardige mensen en heel veel te zien. De kwaliteit van de gids/chauffeur was prima.De route was zeer interessant. De kwaliteit van de hotels was super. Misschien is het wel nuttig toekomstige reizigers erop te wijzen dat de entreegelden voor parken, bezienswaardigheden etc. enorm zijn gestegen de laatste 2 jaar. Voor alles moet apart betaald worden, er zijn geen combinatietickets meer mogelijk. Al met al komt er een heel behoorlijk bedrag bij de reissom. Maar dat deed niets af aan de reis.
 
April 2014
-------------------------------------------------------------------

Bedankt voor je berichtje, we hebben een fantastische, zelfs memorabele reis mogen beleven met heel veel superhoogtepunten (4 dagen festival, luipaard in Yala en een olifantenjong zien zogen op 10 meter afstand met geen enkele jeep in de buurt in Uda Walawe).
We hadden een oudere chauffeur (Witha) met zeer veel ervaring, geduld en diplomatie die ons erg veel heeft geleerd over Sri Lanka. Dit was een belangrijk voordeel om een volgende reis weer met jullie te doen. De auto was een Hyundai Santa Fee en die is fors groter dan waar vrijwel alle andere agenten mee toeren. Dit is een belangrijk voordeel om je er toch 17 dagen in zit. Dan betalen we veel liever wat meer voor deze kwaliteit. Ik zou dit ook beslist als “USP” (unique selling point) in jullie prijsaanbiedingen opvoeren als dat tenminste mogelijk is. Er was via de lokale agent alles mogelijk en de prijzen voor extra omrijden waren erg redelijk.
 
Het hotel in Habarana is werkelijk super met een ongelooflijk buffet. Ook het nieuwe hotel in Ella is erg goed/exclusief, geweldige ligging met theevelden rondom. De safari op de rug van de olifant in Habarana
was een afknapper: voor 50$ een rondje van drie kwartier door een vaste geul in het moeras achter elkaar.
Reisroute was perfect in balans, alleen Trincomalee is voor ons geen 2 dagen waard of je moet van strand en zee houden. De olifantensafari in Habarana is echt niet leuk meer, er staan alleen al ca. 50 jeeps rond het meer!!.
Aandachtspunt zijn ook de torenhoge toegangsprijzen voor Sigerya, Anuradhapura en Pollenaruwa.
 
Wij zijn heel tevreden over Dim Sum. Wij hebben een geweldige reis gemaakt. Alleen maar zon, aardige mensen en heel veel te zien. De kwaliteit van de gids/chauffeur was prima. Harold da Silva dacht met alles mee, kwam met leuke suggesties en was buitengewoon behulpzaam. Helaas moest hij nadat hij ons in Tangalle had afgezet terug naar Colombo voor een andere groep. Wij zijn met een taxi van Tangalle naar Galle gebracht en daar werden we na 2 dagen voor de reis naar Colombo opgehaald door een andere chauffeur/gids die veel minder was. Niet goed verstaanbaar en niet op de hoogte van de dingen die wij graag wilden horen. Verder een hele lieve man. ..
 
Maart 2014
-------------------------------------------------------------------
 
We hebben een fantastische reis gemaakt waarvoor ik Dimsum graag wil bedanken. Programma en hotels waren voortreffelijk. Graag vermeld ik ook aan jullie onze enorme waardering voor de chauffeur. Hij heeft ons op uiterst correcte en vriendelijke wijze begeleid en bovendien nog op een aantal andere bezienswaardigheden gewezen die zeer de moeite waard waren(bijv. Mihintale).

Augustus 2013
 
-------------------------------------------------------------------
 
We zijn laaiend enthousiast over onze reis.
Niet alleen wij maar de kinderen ook.
En dat is ook fijn om te horen.

De lokale agent was uitstekend: er was tijdens de reis een klein misverstand en dat hebben ze perfect opgelost. Onze chauffeur Janaka, onze chauffeur en gids tegelijk, was perfect. Hij wist heel veel en breed te vertellen over zijn eigen land (geloof, cultuur , natuur, dieren, verhalen, geschiedenis, wetens waardigheden etc) liet ons de belangrijke plekken zien, dacht met ons mee, loodste ons veilig door het verkeer (met name in Columbo was dit nodig) en heeft steeds in goed overleg met ons vastgesteld wat we wilden doen. Bovendien prettig in de omgang en altijd correct.


Deze eerste ervaring met Dimsum was erg positief. We hebben nog geen specifieke bestemmingen in ons hoofd. Als er een aanleiding voor is, dan zullen we zeker Dimsum Reizen benaderen.

Juli 2013
-------------------------------------------------------------------

Zondag zijn we teruggekeerd uit Sri Lanka. We hebben een fantastische reis gemaakt waarvoor ik Dimsum graag wil bedanken. Programma en hotels waren voortreffelijk.
Graag vermeld ik ook aan jullie onze enorme waardering voor de chauffeur Rathnayake. Hij heeft ons op uiterst correcte en vriendelijke wijze begeleid en bovendien nog op een aantal andere bezienswaardigheden gewezen die zeer de moeite waard waren (bijv. Mihintale). Daarnaast heeft hij mijn vrouw en dochters aan prima adressen geholpen voor kleding en juwelen in Kandy. Nogmaals dus heel veel dank.

April 2013
-------------------------------------------------------------------