Japan Reviews | Japan Reizigerservaringen | Dimsum Reizen

Feedback van Japan Reizigers bij onze Japan Reviews.

Wat vonden andere reizigers van Japan?

Japan Reviews | Klanten Ervaringen over onze Japan Reizen


We kunnen natuurlijk heel veel zeggen over onze reizen, maar liever laten we de mensen aan het woord die de afgelopen jaren met ons mee zijn geweest!

september 2019

Wij zijn gisteravond terug aangekomen van onze reis in Japan, moe maar immens blij.
We moeten jullie feliciteren voor de perfecte organizatie en begeleiding. Alles verliep vlot en volgens plan, zonder noemenswaardige problemen.

Onthaal op luchhaven in Osaka prima, machiya organizatie in Kyoto (Dozen) bijzonder behulpzaam, ryokans zeer goed, hotel in Kyoto perfect, bagagetransporten OK en ga zo verder..

We zullen je zeker aanbevelen.

augustus 2019

Wij hebben een indrukwekkende reis door Japan gemaakt. Zo’n ander land qua cultuur, landschap en taal zelfs in gebaren. Wat vaak grappige situaties opleverde, bijvoorbeeld dat de ober dacht dat zijn haar goed zat i.p.v. dat ik bedoelde dat het eten lekker was. :-)
We waren erg blij met het feit dat we meteen de eerste 2 dagen zijn rondgeleid door Stefanie en Melissa want daardoor kregen we allerlei tips om mee te kunnen doen met de Japanse gebruiken. We wisten al heel wat dankzij de goede informatie van jullie en de cultuur workshop van Maria bij Shofukan, maar om het allemaal in het echt te ervaren is het nogal overweldigend in het begin.
De route omschrijvingen en bezienswaardigheid tips die je erbij hebt gedaan bij elke nieuwe plek waren erg fijn waardoor we op een relaxte manier van Japan konden genieten.
Hoogtepunten voor ons waren Kamikochi de prachtige natuur en een heerlijke onsen, en de wandeling naar Ryokan Minshuku Adumaya waar we zo welkom waren en zijn verwend met het eten. Daar hebben we buiten in de regen in de prachtige onsen gezeten. Ook Koyasan vonden we erg mooi, en het slapen in de tempel was heel bijzonder inclusief het ochtend ritueel en het eten wederom heerlijk. 
De Japanse keuken is heerlijk, het was heel fijn dat we regelmatig in het hotel al een diner hadden want na een dag intensief rondkijken was het erg fijn dat we daar niet meer voor op pad hoefden. En dan als afsluiting van de reis bij Yoko thuis koken, zelf heerlijke Misosoep maken en vanalles te weten komen over het eten en waardoor sommige gerechten op z’n plek viel. 
Het is te veel om op te noemen hoe bijzonder fijn (en toch ook vermoeiend) we Japan hebben ervaren, dankzij jouw reis planning en bijzondere overnachtingen hebben we een koffer vol bijzondere herinneringen mee naar huis genomen.

Gidsen en locale agenten:
Vanaf het vliegveld in Tokyo werden we opgewacht door een Japanse meneer die ons vriendelijk heeft geholpen met de pocket WiFi ophalen en op de goede bus gezet. Dat was erg fijn vanwege de lange vliegreis en we nog niet helemaal helder van geest waren ;-)
Stefanie was super, veel informatie over Japanse geschiedenis en gebruiken. En erg leuk dat we zo’n speelhal binnen zijn geweest en hebben gespeeld want daardoor hebben we nog een paar keer getrommeld in andere steden, dat zouden we nooit hebben gedaan als zij ons daar niet mee naar binnen had genomen.
Met Melissa was het erg gezellig om te fietsen door Kamakura van het ene hoogtepunt naar de andere. Fietsen is toch wat Nederlanders graag doen :-)
De fietstocht met Atticus was geweldig, hij kon interessante delen van Kyoto laten zien waar het niet druk was en daardoor een uniek fietstocht. 
Bij Yoko was het erg gezellig, het regende flink toen we met de trein aankwamen, ze stond al op ons te wachten om met ons naar haar huis te lopen. Super lief. We voelden ons erg welkom en doordat het aan het einde van de onze vakantie was konden we haar uithoren over het Japanse eten wat het een en ander ophelderende en Yoko kon op haar plaats ons uithoren hoe wij het eten vonden en dat leverde grappige ontdekkingen op.

Hotels:
Waren goed tot zeer goed. Kamers waren prima zelfs voor Rutger en onze oudste dochter die erg lang zijn.
Wij zijn zeer tevreden over jullie organisatie! Het reizen met openbaar vervoer ging prima en dat kwam doordat alle kaartjes geregeld waren, goed voorbereid en elke reis gedetailleerd  beschreven hoe en waar we moesten zijn. Dat maakte dat we het allemaal goed te doen was, erg blij dat we niet met een auto op pad waren. De route was intensief, maar de afwisseling met natuur en grote drukke steden was prima. Ik denk dat wij nooit zo’n mooie reis hadden kunnen maken als we het zelf hadden moeten uitzoeken.
We kunnen ook geen verbeterpunten geven over de reisbescheiden, geheel volledig en samen met Google prima te doen. 
We zouden zeker nog eens een reis maken met Dimsum, we zijn nu al benieuwd naar het eiland Hokkaido.

augustus 2019

Het was echt een geweldige vakantie. We hebben het beeld van Saigo Takamori gezien in
Ueno park. We hebben gewandeld op Fuji Yama. Ons de ogen uitgekeken in Takayama.  Takayama is echt de moeite waard. Drie overnachtingen daar was ook goed geweest, er is heel veel te zien. Na een goed gekozen/geplande tussenstop in Shirakawago kwam Kanazawa. De tuinen, het kasteel, de Samoerai wijk, en een eettentje met verschillende soorten lokaal bier. Kyoto, Nishiki market, een zomerfestival, en natuurlijk het fietsen.

Kurashiki, ook leuke dingen gezien, en natuurlijk weer fietsen, een dagje op de Kibi hoogvlakte. Het regende die dag, de hele dag. Jassen hadden we in Nederland achtergelaten, we hebben bij de fietsverhuur wel regenjassen meegekregen, maar niet gebruikt. Het was zo'n 27 graden, de regen was warm, en we hebben ons kleddernat laten regenen. Was aangenaam koel na een aantal dagen boven de 30 graden, en bijna 40 in Kyoto. En genoten van wat we tijdens de fietstocht hebben gezien. Nara, met het Mikasa Ryokan hotel. Todai-Ji met het grootste houten gebouw ter wereld (volgens de boekjes), honderden loslopende herten, Horyu-ji, met volgens de boekjes de oudste houten gebouwen ter wereld, en nog veel meer. Mount Koya, één overnachting was misschien een beetje kort... Maar uiteindelijk wilden we toch naar Ise.

Na alle drukte en mensenmassa's is Ise een verademing. Ook veel te zien! Eén dag Ise is vrij kort. Ise Jingu is heel indrukwekkend. In een lange lange stoet loop je naar de meest belangrijke schrijn, waar je uiteindelijk maar een klein stukje van te zien krijgt: een stukje van het dak, dat boven de omliggende gebouwen uitsteekt. Maar de sfeer... heel speciaal. Heel weinig westerlingen, veel Japanse toeristen. Toen we in Osaka aankwamen waren we eigenlijk al verzadigd. En dan weer terug in de drukte. Dotonbori, mooi, indrukwekkend, maar gigantisch druk. Het aquarium, een uur in de rij langzaam vooruit schuifelen voordat je binnen bent. Osaka was voor ons niet de mooiste stad, maar de moeite waard!

Augustus 2019

“Allereerst wil ik Dimsum bedanken voor het samenstellen van een prachtige
reis. We hebben echt genoten en we hadden voldoende informatie om overal goed uit te komen. Er waren ook een paar juweeltjes van locaties bij, dat deel ik natuurlijk graag met jullie. De ontvangst op het vliegveld van Tokio was heel goed. De lokale vertegenwoordiger die ons alle kaartjes (en dat waren er nogal wat) en uitleg gaf was bijzonder hartelijk en samen hebben we direct alle reserveringen gemaakt voor de Railpas-treinen waarbij dat nodig was. Met kleur had hij alles genummerd en de nummers vervolgens weer op ons schema geschreven. Op de kaartjes die soms alleen in het Japans waren, had hij dan ook de bestemming in het Engels nog eens opgeschreven. Dit was erg handig!

Het hotel in Tokio was helemaal goed. Lekker luxe zo na de vliegreis, goed om even bij te komen en een hele leuke plek: centrum goed bereikbaar en ook een paar hele leuke dingen op loopafstand. En we hebben genoten van het uitzicht, we zaten lekker hoog, dat had je goed geregeld. Het bezoek aan Gibli was prima. Ook in Kawaguchiko sliepen wij in een heel goed hotel met geweldige maaltijden. Lag echt prachtig aan het meertje bij Mt. Fuji, met een heerlijk voetenbad op het dak, met uitzicht op de berg. Eerst was deze in wolken gehuld, maar de tweede dag zagen we hem daaruit komen. Een aanrader dus, dit hotel!  

Op Matsumoto zijn we een beetje verliefd geworden. Eigenlijk een pretentieloos klein plaatsje, met wat nietszeggende straten en verrassende plekjes, zoals het plaatselijk museum, een paar hele leuke straatjes met bijzonder huisjes en een mooi park op loopafstand. Het hotel was wat eenvoudig, maar het personeel was bijzonder behulpzaam en het ontbijt was goed. De sfeer in dit stadje was prettig, we hoorden later ook nog van andere reizigers dat ze dat zo hadden ervaren. Het was dus ook geen straf om hier nog even een nachtje terug te komen! En het hotel in Kyoto dan: wat een vondst! Een klein eigen huisje in een van de straten van deze stad. Buiten onopvallend, binnen helemaal mooi gemaakt, met goede airco (gelukkig) en zelfs nog dagelijkse schoonmaak en nieuwe handdoeken. Helemaal leuk, echt een aanrader vonden wij!

Ook Mount Koya was heel indrukwekkend. Ons onderkomen zat heel dicht bij het pad naar de Lantaarntempel, dat was een heel sfeervol pad over een eeuwenoud kerkhof en een bijzonder fraaie tempel, wat mij betreft de mooiste die we hebben gezien. Het plafond was helemaal gevuld met kleine lantaarntjes, sprookjesachtig! Ons onderkomen in de tempel was netjes en ruim en het eten was heerlijk en met zorg klaargemaakt.

Nogmaals veel dank. Wanneer we weer die kant op gaan, komen we zeker weer bij Dimsum terecht."

Augustus 2019

"We zijn terug van een nogal zweterig-heet maar ook fantastisch-indrukwekkend Japan! Zijn er nog niet helemaal uit wat we van Tokyo vinden (de woorden ‘onmenselijk groot” schieten te binnen…), maar de rést van onze reis was een fantastisch mooie beleving. We hebben genoten!

Bij aankomst op Osaka Airport werden wij ontvangen door een lokale vertegenwoordiger. Alles was tot in de puntjes geregeld. Ze nam de tijd voor ons om onze reis nog even door te nemen en waar we op moesten letten bij bijvoorbeeld het treinreizen in Japan. Ze was erg attent en had haar setje met envelopjes voor alle treinreserveringen en buskaartjes netjes bij zich. Het heeft onze reis vlekkeloos laten verlopen!

We hebben in erg fijne hotels overnacht met enkele uitschieters. Een uitschieter én highlight van onze reis was met stipt het Alpen hotel in Kamikochi. We hadden hier vooraf geen verwachtingen van maar wát een belevenis! Het hotel was mooi ingericht, schoon, goed onderhouden en gebouwd in Zwitsers/Oostenrijkse Alpen stijl. Ook had het hotel een zalige Onsen en was het lekker rustig gelegen. Maar dan het eten!! Hier zijn geen woorden voor…we hadden niet verwacht zo’n Michelin kwaliteit aan te treffen op onze reis. Kawaguchiko probeert een kai-seki maaltijd te serveren maar haalt het net niet – qua opmaak, kleuren en smaak, maar dit in Kamikochi…goddelijk. Fantastisch vriendelijke bediening en overig personeel. Gewoon ‘wauw’ in de overtreffende trap.

Wat ook een erg fijne start van de reis was, was een verblijf in het Machiya (Rikyu-an) in Kyoto. De Machiya lag in een rustig gedeelte van Gion en gewoon heerlijk om van daaruit Kyoto te verkennen. Door het verblijf hebben wij wat meer inzicht gekregen in hoe ‘anders’ wonen in een machiya moet zijn geweest ten opzichte van wat wij gewend zijn. Erg interessant!

Wij zijn dan ook erg tevreden over de organisatie door Dimsum Reizen. De reis was goed geregeld en er is goed meegedacht over onze wensen t.a.v. de reis. Japan was voor ons een totaal nieuw soort land om te bezoeken. We zijn dan ook heel tevreden over de gemaakte reisroute. We zijn heel blij dat we in Kyoto zijn begonnen en in Tokyo geëindigd. Het verblijf in de natuur in de tussenliggende plaatsen was een hele mooie combinatie."

Juli 2019

We zijn net terug van een fantastische reis naar Japan. De reis en het land hebben alle verwachtingen overtroffen.We werden ontvangen door een pittige Japanse die op het vliegveld alles, maar dan ook alles, geregeld heeft wat er nog moest worden gedaan. Dus echt Japanse efficiëntie ! Daar waren we heel blij mee.

Prachtige Rikyu-an in Kyoto midden in de belangrijkste wijk. Heerlijk om al die Japanse toeristen in een gehuurde kimono te zien lopen. Dan zijn wij maar grote boeren trienen . Gezellig overnachten op het platte land, Ilama. Een hele aardige familie en een prima locatie. Even op en neer naar Matsumoto.

Dan een hele bijzondere verrassing de 2 nachten in Kamikochi. Dit was wel echt het aller mooiste! De groene bergen maar ook het “Alpen Hotel” met het lekkerste eten wat ik ooit heb gehad, de kaiseki-maaltijden. En heel vriendelijk personeel. In Kawakochi aan het meer bij Fuji was het heerlijk vertoeven. Lekker gefietst en het was ook super om je maaltijd in je eigen huiskamertje geserveerd te krijgen. En natuurlijk de Onsen. Daar begonnen we al mee op het platte land en deze werden steeds luxer. Wat een genot maar ook een mooi bad ritueel.

Na al dat genieten kwam Tokyo, de stad met 37 miljoen inwoners. Prima hotel op een goede locatie. Alleen hier raad ik iedereen aan om een taxi bij de uitgang van het station te nemen. De massa rond 9.00 is indrukwekkend. En al die merkwinkkeltjes! Verder een bijna belachelijk schoon land. Om over de dienstbaarheid van de bevolking maar niet te praten, zo behulpzaam. En ook voor de Japanners is alles perfect geregeld tot aan het gebruik van de wc toe.

Al met al een reis die zijn geld meer dan waard was. Ik heb veel gereisd maar deze springt er wel uit.
Bedankt voor de organisatie!

juni 2019

We hebben een fantastische vakantie gehad. Hele mooie reis om op terug te kijken en op deze manier Japan te ervaren.

Met de gids in Tokyo  Stephanie Akkerman, hebben we een bijzondere tour gehad. Zij had een leuk programma samen gesteld voor zowel oud als nieuw Tokyo. En fijn om haar op dag 2 al te spreken, zij heeft geholpen onze JRP passen te activeren, want daar zijn we op het vliegveld door tijdtekort niet meer aan toe gekomen. Een prettige vrouw, professioneel. Zeker aan te bevelen, je krijgt stukjes Tokyo te zien die anders verborgen blijven.

Met de gids in Kyoto hebben we eveneens een hele mooie en bijzondere tour gehad. Laurent Sorbets, Fransman die goed Engels spreekt en die ons via de mail had gevraagd wat we wilden zien. In ons geval : niet zoveel tempels, maar afwisseling, een mooie ( onbekende ) zentuin erbij, Gion enz. Deze tour had ook echt meerwaarde voor onze reis. Hij weet veel, aardige man.

juni 2019

De kwaliteit van de lokale agent (in Tokyo) was prima; hij was uitermate dienstbaar en - nog belangrijker - hij zorgde ervoor dat wij in de juiste limousine-bus naar ons hotel in Tokyo werden vervoerd.

Haruka was onze gids  in Tokyo. Onvermoeibaar heeft zij ons de vele tempels/shrines laten zien en er ook de bijzonderheden over verteld. Ook heeft zij op ons verzoek een heel leuk vegan-restaurant gevonden in een van de trendy-wijken in Tokyo. Het eten was prima. Haruka was enthousiast, bevlogen en zoals gemeld onvermoeibaar. Wij waren zeer tevreden over haar.  

Thom was onze gids in Kyoto.  Thom is student: hij studeert Japans (thans in de doctorale fase). Als gids had hij daardoor een absolute meerwaarde: hij wist alle bezienswaardigheden in een historisch perspectief te plaatsen, met andere woorden hij vertelde niet alleen over de bezienswaardigheden sec, maar ook - indien aan de orde -  wat eraan  vooraf is gegaan. Ook hij was enthousiast en onvermoeibaar en daarnaast dat stukje extra. Ook Thom had een leuk vegan-restaurant aan het water gevonden voor ons. Wij zijn er nog een keer naar terug gegaan. Thom is een top-gids!

December 2018

Intussen zijn we al een week terug thuis en terug stevig aan het werk. Onze reis naar Japan was geweldig. Alles is vlot verlopen, zeker ook omdat we een wifi box hebben gehuurd. We hadden dan onbeperkt wifi, wat heel handig was om alles op te zoeken qua vervoer e.d. Dit  is zeker een aanrader voor wie naar Japan gaat. Op het luchthaven in Tokio zijn we opgewacht door 2 oudere heren. Zij hebben ons geweldig geholpen en de weg gewezen. Over jullie organisatie zijn we, net als vorige keer, erg tevreden. We hebben dan ook amper opmerkingen. Alle hotels waren prima geboekt, bij verschillende hotels stonden ze ons zelfs op te wachten. Heel fijn. Ook over onze route hebben we amper opmerkingen.

Wat zeker de moeite was, is de bouwsteen Iiyama met de bergsushi. (Shiroganeya ryokan) De 2 dames waren erg vriendelijk en behulpzaam, het eten in hun ryokan/hotel was erg lekker. Het groenten plukken met hen was erg leuk. Het was kortom erg fijn bij hen, je leerde hen en een aantal Japanse gewoonten zeker beter kennen. Ook de ryokan in Shibu Onsen was erg goed. Ook hier erg fijne en behulpzame mensen. In deze periode is ook het bezoek aan de “snow monkeys” zeker de moeite. Ongelooflijk hoe die apen tussen de mensen door laveren. Kurashiki is een erg fijn, gezellig stadje, met ook hier een geweldige Ryokan. (hotel new Tsurugata) In principe waren alle hotels dik in orde, met 2 uitschieters, 1 positief, 1 iets minder.  Het Benese hotel op Naoshima was absoluut top. Een mooi design hotel met geweldig zicht vanuit de kamer. En dan de kunst in en rond dit hotel, gewoon de max. En waar kun je dineren onder 5 echte Warholl’s.

Kortom: heel fijne reis, goed georganiseerd. We hebben heel mooie zaken gezien en beleefd. Een absolute aanrader. Of we een volgende keer met Dimsum op reis gaan; absoluut, zeker en vast. Heel erg bedankt Lucy voor het organiseren van deze reis, ook al was het vrij last minute. Het was wederom een geweldige ervaring.

oktober 2018

Bij aankomst op Tokio zijn we super hartelijk ontvangen door de lokale agent. Van hem kregen we de buskaartjes en hebben we tot de bus zou komen rustig alle treinkaartjes voor de JR gehaald. Hij was super nauwkeurig en duidelijk. Niets dan lof!

We hebben een kookworkshop gevolgd met Mari, dit was een heerlijke avond. Mari had duidelijk haar best gedaan en leuke gerechtjes uitgekozen. Dat ik vegetariër was, was geen probleem. Het is wat uit het centrum, dus een stuk reizen. Maar verder niets dan lof. In Takayama hebben we de Streetfood tour gedaan, onze gids was Momo. Deze dame maakte er een leuke ochtend van, de rest van het gezelschap was ook erg leuk, wat het een hechte club maakte. Omdat ik niet alcohol kon drinken, moest ik de Sake overslaan, dit compenseerde Momo door mij naar een ander winkeltje mee te nemen. Achteraf kregen we via haar de fotos die zij zelf gedurende de ochtend had gemaakt.

De kwaliteit van de hotels was allemaal goed. Het was dus even wennen dat alle kamers aparte bedden hadden. Alle hotels waren schoon en op prima locaties! 

De hele reis was tot in de puntjes georganiseerd, alles is soepel verlopen. Dankzij de JR passen hadden we enorm veel vrijheid en die planning kwam perfect uit. Het vooraf opgestuurde boekje met informatie was leuke voorpret maar ook tijdens de reis uiterst nuttig.

September 2018

Een prachtige ervaring, onze reis naar Japan. Een volgende keer zou ik jullie suggestie volgen en bij mensen thuis gaan koken/eten om zo wat meer contact te krijgen. Maar verder was het prima.     

Op het vliegveld opgevangen door jullie agent in Tokio (haar naam weet ik niet).  Het is prettig als je ‘in den vreemde’ wordt opgevangen. Zij legde uit hoe het werkte met de railpas, hielp met pinnen van het eerste geld en bij het kiezen van een telefoonkaart. Ze zette ons bij de trein naar Tokio af. Prima.  De hotels waren goed tot zeer goed. Prettig dicht bij stations, duidelijke routebeschrijving. Goede ontbijten en prettig personeel. De meeste hotels hadden een onzen, dat was ook fijn.

De snelle reacties op mijn ongeruste mailtjes over het KIX vliegveld waren precies wat ik nodig had op dat moment. Compliment voor Lucy!

Tanekura was een apart en leuk verblijf, maar de reis ernaartoe en terug kostte te veel tijd.  De reserveringen van de hotels en de foto en routebeschrijving naar het hotel waren erg handig. De beschrijvingen van de dagbestedingen in het programma klopten niet altijd maar dat vond ik niet zo erg.

Zou u in de toekomst nogmaals met Dimsum Reizen op pad gaan en in welke bestemmingen bent u geïnteresseerd? Zeker, al weet ik nog niet waarheen. Vooral de ondersteuning bij de tyfoon- en vliegveldperikelen was erg prettig en is een reden om ook een volgende keer met jullie in zee te gaan.

September 2018

We hebben een heerlijke reis gehad in Japan. Het is een fascinerend land. Het reizen per trein gaat erg gemakkelijk aangezien veel nu ook in het Engels op de borden staat. We werden opgewacht door een plaatselijke reisagent. Hij was erg aardig en behulpzaam en hield de tijd goed in de gaten zodat we de goede bus zouden redden. We waren over zijn opvang erg tevreden. Een dag later in ons hotel lag nog een briefje van hem met een advies voor reservering van de bus. Er was een traject die we met de trein zouden doen uitgevallen door de overstromingen een maand eerder. Dat was heel prettig en we konden zo makkelijk onze busticket reserveren. De hotels waren goed. de afwisselingen tussen ryokan, minsuku en hotels was goed. De minsuku in IIyama was uitmuntend. De eigenaresse erg vriendelijk en behulpzaam en we hebben heerlijk gegeten. Het ligt er ook prachtig en erg mooi om even bij tekomen van de hectiek van Tokyo. De ryokan in Kurashiki was ook top. Ook daar weer heerlijk gegeten. De hotels lagen erg gunstig tov de stations en waren makkelijk te vinden. De kookworkshop in Osaka was een aanrader, een erg leuke, spontane vrouw. We hebben er ook heerljk gegeten. Dit is echt een aanrader. We hebben geen tips. De route was goed en de afwisseling stad en platteland erg prettig. We zijn erg tevreden en als we weer naar Azie gaan zullen we zeker bij jullie boeken. Het was ook erg prettig om met jou contact te hebben. Je reageerde altijd snel en alles was prefect geregeld.

juli 2018

Wat hebben 3 ongelooflijke fantastische weken gehad in een bijzonder Japan. In 3 weken hebben we bijna alles gezien wat we wilden zien!! Wat een gastvrij land.  

Het ontvangst door de lokale agent was erg fijn. De man vroeg hoe de vlucht was, liep met ons mee naar de balie om de JRP-passen aan te vragen, hielp ons op weg naar de juiste trein. Een zeer vriendelijke man. Zijn naam weet ik echter niet meer.  

Ontbijten waren goed, goed assortiment. Jij/jullie, de organisatie DimSum Reizen heeft een goede route samengesteld, welke goed reisbaar was. De reisbescheiden waren dik in orde. Erg duidelijk en overzichtelijk. De informatie over het land, geldzaken, beleefdheden waren zeer nuttig. Mocht ik nog eens een reis gaan maken, dan zijn jullie wel het reisbureau waar ik in contact mee wil komen. Misschien nog een keer Japan?   

Beste Lucy, nogmaals bedankt voor hetgeen wat je voor ons gedaan hebt. Mede door jouw inzet, hebben wij (na 14 jaar) onze droomreis gemaakt, en hebben we de horizon verbreed van onze kinderen.

Juni 2018

" We hebben de lokale agent bij aankomst gesproken. Dat was erg prettig, ze nam ons gelijk mee om de belangrijkste zaken te laten zien en hielp ons met de Japan Rail Pass en reserveringen. Haar Engels was goed en ze was erg behulpzaam. We hebben ook nog een rondleiding gehad door Tokyo gehad door Stefanie, dat was ook erg goed. Ze mixte leuk het traditionele en moderne en nam ons mee naar leuke dingen en vertelde mooie verhalen. Ze had ook goede tips voor onze 'vrije' dag, welke dingen op te zoeken en hoe daar te komen.
De hotels waren allemaal schoon en netjes, het ontbijt ( en soms het diner) was altijd lekker en voldoende. We hebben een aantal leuke traditionele Japanse diners gehad.

We zijn erg tevreden over de organisatie met Dimsum Reizen. We vonden het fijn om de routebeschrijving naar-, en foto's van het hotel alvast te hebben ontvangen. En alles was erg goed geregeld, en duidelijk gecommuniceerd. De itinerary was fijn duidelijk.  
We vonden de route een prettige mix van grote steden en rustige natuur. We vonden het soms wel jammer dat je maar 2 dagen op een plek was, en daarna weer door moest.      

In de toekomst zouden we wel weer graag met Dimsum willen reizen, maar we hebben nog niet echt een concrete bestemming in Azië in het hoofd nu. 
Heel erg bedankt voor de onvergetelijke reis! "

Mei 2018

Wij zijn erg tevreden over DIMSUM het samenstellen van de reis en de voorbereiding en keuzes.  Het contact met de lokale agent ging erg goed! bij aankomst kregen we nog een keer het reisschema uitgereikt. Toen ik haar een keer nodig had, was ze goed te bereiken en heeft ze ons snel geholpen.

Kwaliteit gebruikte hotels en de ligging waren erg goed!

Voor een eerste keer tevreden over de route! We hebben zelf gesuggereerd niet helemaal de 'gezinsreis' te volgen, maar deze enigszins te mixen met de 'hoogtepunten van Japan' reis. Het aantal dagen Tokyo was beperkt, maar voor ons OK.

Matsumoto vonden we erg leuk; verfrissend zo'n klein stadje. Mooi zwart ‘kasteel'. Vervolgens de trein naar het dorp om de fietsen te huren voor de Wasabiboerderij was gek genoeg echt een hoogtepunt. Had ik nooit verwacht, maar gewoon lekker zelf op pad met de fietsen, rondstruinen bij de Wasabiboerderij en vanaf daar gewoon nog meer gaan fietsen richting een Alpenpark (national park) tot het einde van de dag was echt geweldig. 

De wandeling van Magome naar Tsumago ook erg leuk. Totaal niet zwaar.  goed geregeld met de bagage-afgifte. Magome wel een beetje een 'Volendam' qua drukte. Blij dat we de route gingen lopen en dat Tsumago wat minder druk was. 

Kanazawa weer een heel andere stad, modern, met mooi aangeklede Japanners (design kleding). Ligging hotel perfect om vaak even bij de Gardens te gaan wandelen. We hadden oorspronkelijk nog gedacht om vanuit Kanazawa dat Unesco-dorp te gaan bezoeken (ik weet even de naam niet meer, zit in de 'hoogtepunten' reis), maar dat bleek in de praktijk toch 2 uur reistijd heen en 2 uur terug te gaan kosten. Dat hebben we dus laten zitten helaas. 

Kyoto vonden wij persoonlijk de eerste uren overweldigend qua drukte en toeristen. Moesten we echt even aan wennen. Pas later gingen we zien hoe mooi t was. Erg fijn om de 1e hele dag gids Thom te hebben. Hij wist precies wat een handige keuze was qua drukte en highlights en we vonden het erg prettig een dag iemand anders alles te laten regelen en beslissen en alles van info te laten voorzien. Geweldig! daarnaast hadden we intussen heel veel vragen over Japan na meer dan een week rondlopen, en hebben we dus ook over veel andere zaken dan tempels gesproken 😊. 

Uiteindelijk hadden we in Kyoto best veel dagen, wat ook betekende dat we sommige plekken zelfs 2 x zijn gaan bezoeken. nog even overal konden gaan eten, wat we nog wilden proeven/ meemaken etc. Heel relaxed eigenlijk.

Samengevat: ja, de route was goed. Idealiter hadden we 2 dagen meer gehad, en die had ik dan zeker ergens in de Alpen of bij Mount Fuji willen doorbrengen. in ieder geval ergens 'kleins' , landelijks. Want ik vind Japan zo veel meer dan alleen de steden :)

April 2018

" De reis was geweldig. Goed geregeld en voor de agent in Japan alle lof. De mevrouw die ons kwam afhalen bij het vliegveld, was zo vriendelijk de pocket-wifi, JPR-pas en eerste reserveringen samen met ons te regelen. Bovendien was een heel schema toegevoegd met de aansluitingen van de treinen. Niets dan lof.   Hotels, ryokans etc. prima.   Hartstikke bedankt voor het begeleiden en mee denken van de reis  en de complimenten voor de Japanse reisagent." 

Maart 2018

Dit is onze tweede reis met Dim-Sum. De eerste, in 2014 door China, opgebouwd uit bouwstenen was zo soepel dat we deze keer naar Japan weer voor Dim-Sum kozen. Alles was ook deze keer perfect geregeld; hotelboekingen klopten en de trein- en buskaartjes en -reserveringen waren zoals de bedoeling was. Vooral ook een compliment voor de organisatie in Japan die al onze wensen voor Dim-Sum uitvoerde, ondanks onze late boeking. Op een punt hadden we zelf te hoog gegrepen. Een halve dag bleek voor Kyoto te kort. De dag waarop we heen en terug naar Nara zouden hebben we besteed aan een royalere bezichtiging van Kyoto. Dat kon zonder consequenties omdat die dag door onszelf ingevuld zou worden.

Japan Bijzondere bouwstenen

Wabi Sabi in Japan

Ontvang onze nieuwsbrief!

Uw e-mail adres:

Cookies en privacy

De website van Dimsum Reizen maakt gebruik van cookies. Deze cookies onderscheiden we in de categorieën functionele, analytische, advertentie en Social Media Cookies.

Cookiebeleid Dimsum Reizen
Privacy policy