Japan Reviews | Japan Reizigerservaringen | Dimsum Reizen

Feedback van Japan Reizigers bij onze Japan Reviews.

Wat vonden andere reizigers van Japan?

Japan Reviews | Klanten Ervaringen over onze Japan Reizen


We kunnen natuurlijk heel veel zeggen over onze reizen, maar liever laten we de mensen aan het woord die de afgelopen jaren met ons mee zijn geweest!

oktober 2018

Bij aankomst op Tokio zijn we super hartelijk ontvangen door de lokale agent. Van hem kregen we de buskaartjes en hebben we tot de bus zou komen rustig alle treinkaartjes voor de JR gehaald. Hij was super nauwkeurig en duidelijk. Niets dan lof!

We hebben een kookworkshop gevolgd met Mari, dit was een heerlijke avond. Mari had duidelijk haar best gedaan en leuke gerechtjes uitgekozen. Dat ik vegetariër was, was geen probleem. Het is wat uit het centrum, dus een stuk reizen. Maar verder niets dan lof. In Takayama hebben we de Streetfood tour gedaan, onze gids was Momo. Deze dame maakte er een leuke ochtend van, de rest van het gezelschap was ook erg leuk, wat het een hechte club maakte. Omdat ik niet alcohol kon drinken, moest ik de Sake overslaan, dit compenseerde Momo door mij naar een ander winkeltje mee te nemen. Achteraf kregen we via haar de fotos die zij zelf gedurende de ochtend had gemaakt.

De kwaliteit van de hotels was allemaal goed. Het was dus even wennen dat alle kamers aparte bedden hadden. Alle hotels waren schoon en op prima locaties! 

De hele reis was tot in de puntjes georganiseerd, alles is soepel verlopen. Dankzij de JR passen hadden we enorm veel vrijheid en die planning kwam perfect uit. Het vooraf opgestuurde boekje met informatie was leuke voorpret maar ook tijdens de reis uiterst nuttig.

September 2018

Een prachtige ervaring, onze reis naar Japan. Een volgende keer zou ik jullie suggestie volgen en bij mensen thuis gaan koken/eten om zo wat meer contact te krijgen. Maar verder was het prima.     

Op het vliegveld opgevangen door jullie agent in Tokio (haar naam weet ik niet).  Het is prettig als je ‘in den vreemde’ wordt opgevangen. Zij legde uit hoe het werkte met de railpas, hielp met pinnen van het eerste geld en bij het kiezen van een telefoonkaart. Ze zette ons bij de trein naar Tokio af. Prima.  De hotels waren goed tot zeer goed. Prettig dicht bij stations, duidelijke routebeschrijving. Goede ontbijten en prettig personeel. De meeste hotels hadden een onzen, dat was ook fijn.

De snelle reacties op mijn ongeruste mailtjes over het KIX vliegveld waren precies wat ik nodig had op dat moment. Compliment voor Lucy!

Tanekura was een apart en leuk verblijf, maar de reis ernaartoe en terug kostte te veel tijd.  De reserveringen van de hotels en de foto en routebeschrijving naar het hotel waren erg handig. De beschrijvingen van de dagbestedingen in het programma klopten niet altijd maar dat vond ik niet zo erg.

Zou u in de toekomst nogmaals met Dimsum Reizen op pad gaan en in welke bestemmingen bent u geïnteresseerd? Zeker, al weet ik nog niet waarheen. Vooral de ondersteuning bij de tyfoon- en vliegveldperikelen was erg prettig en is een reden om ook een volgende keer met jullie in zee te gaan.

September 2018

We hebben een heerlijke reis gehad in Japan. Het is een fascinerend land. Het reizen per trein gaat erg gemakkelijk aangezien veel nu ook in het Engels op de borden staat. We werden opgewacht door een plaatselijke reisagent. Hij was erg aardig en behulpzaam en hield de tijd goed in de gaten zodat we de goede bus zouden redden. We waren over zijn opvang erg tevreden. Een dag later in ons hotel lag nog een briefje van hem met een advies voor reservering van de bus. Er was een traject die we met de trein zouden doen uitgevallen door de overstromingen een maand eerder. Dat was heel prettig en we konden zo makkelijk onze busticket reserveren. De hotels waren goed. de afwisselingen tussen ryokan, minsuku en hotels was goed. De minsuku in IIyama was uitmuntend. De eigenaresse erg vriendelijk en behulpzaam en we hebben heerlijk gegeten. Het ligt er ook prachtig en erg mooi om even bij tekomen van de hectiek van Tokyo. De ryokan in Kurashiki was ook top. Ook daar weer heerlijk gegeten. De hotels lagen erg gunstig tov de stations en waren makkelijk te vinden. De kookworkshop in Osaka was een aanrader, een erg leuke, spontane vrouw. We hebben er ook heerljk gegeten. Dit is echt een aanrader. We hebben geen tips. De route was goed en de afwisseling stad en platteland erg prettig. We zijn erg tevreden en als we weer naar Azie gaan zullen we zeker bij jullie boeken. Het was ook erg prettig om met jou contact te hebben. Je reageerde altijd snel en alles was prefect geregeld.

juli 2018

Wat hebben 3 ongelooflijke fantastische weken gehad in een bijzonder Japan. In 3 weken hebben we bijna alles gezien wat we wilden zien!! Wat een gastvrij land.  

Het ontvangst door de lokale agent was erg fijn. De man vroeg hoe de vlucht was, liep met ons mee naar de balie om de JRP-passen aan te vragen, hielp ons op weg naar de juiste trein. Een zeer vriendelijke man. Zijn naam weet ik echter niet meer.  

Ontbijten waren goed, goed assortiment. Jij/jullie, de organisatie DimSum Reizen heeft een goede route samengesteld, welke goed reisbaar was. De reisbescheiden waren dik in orde. Erg duidelijk en overzichtelijk. De informatie over het land, geldzaken, beleefdheden waren zeer nuttig. Mocht ik nog eens een reis gaan maken, dan zijn jullie wel het reisbureau waar ik in contact mee wil komen. Misschien nog een keer Japan?   

Beste Lucy, nogmaals bedankt voor hetgeen wat je voor ons gedaan hebt. Mede door jouw inzet, hebben wij (na 14 jaar) onze droomreis gemaakt, en hebben we de horizon verbreed van onze kinderen.

Juni 2018

" We hebben de lokale agent bij aankomst gesproken. Dat was erg prettig, ze nam ons gelijk mee om de belangrijkste zaken te laten zien en hielp ons met de Japan Rail Pass en reserveringen. Haar Engels was goed en ze was erg behulpzaam. We hebben ook nog een rondleiding gehad door Tokyo gehad door Stefanie, dat was ook erg goed. Ze mixte leuk het traditionele en moderne en nam ons mee naar leuke dingen en vertelde mooie verhalen. Ze had ook goede tips voor onze 'vrije' dag, welke dingen op te zoeken en hoe daar te komen.
De hotels waren allemaal schoon en netjes, het ontbijt ( en soms het diner) was altijd lekker en voldoende. We hebben een aantal leuke traditionele Japanse diners gehad.

We zijn erg tevreden over de organisatie met Dimsum Reizen. We vonden het fijn om de routebeschrijving naar-, en foto's van het hotel alvast te hebben ontvangen. En alles was erg goed geregeld, en duidelijk gecommuniceerd. De itinerary was fijn duidelijk.  
We vonden de route een prettige mix van grote steden en rustige natuur. We vonden het soms wel jammer dat je maar 2 dagen op een plek was, en daarna weer door moest.      

In de toekomst zouden we wel weer graag met Dimsum willen reizen, maar we hebben nog niet echt een concrete bestemming in Azië in het hoofd nu. 
Heel erg bedankt voor de onvergetelijke reis! "

Mei 2018

Wij zijn erg tevreden over DIMSUM het samenstellen van de reis en de voorbereiding en keuzes.  Het contact met de lokale agent ging erg goed! bij aankomst kregen we nog een keer het reisschema uitgereikt. Toen ik haar een keer nodig had, was ze goed te bereiken en heeft ze ons snel geholpen.

Kwaliteit gebruikte hotels en de ligging waren erg goed!

Voor een eerste keer tevreden over de route! We hebben zelf gesuggereerd niet helemaal de 'gezinsreis' te volgen, maar deze enigszins te mixen met de 'hoogtepunten van Japan' reis. Het aantal dagen Tokyo was beperkt, maar voor ons OK.

Matsumoto vonden we erg leuk; verfrissend zo'n klein stadje. Mooi zwart ‘kasteel'. Vervolgens de trein naar het dorp om de fietsen te huren voor de Wasabiboerderij was gek genoeg echt een hoogtepunt. Had ik nooit verwacht, maar gewoon lekker zelf op pad met de fietsen, rondstruinen bij de Wasabiboerderij en vanaf daar gewoon nog meer gaan fietsen richting een Alpenpark (national park) tot het einde van de dag was echt geweldig. 

De wandeling van Magome naar Tsumago ook erg leuk. Totaal niet zwaar.  goed geregeld met de bagage-afgifte. Magome wel een beetje een 'Volendam' qua drukte. Blij dat we de route gingen lopen en dat Tsumago wat minder druk was. 

Kanazawa weer een heel andere stad, modern, met mooi aangeklede Japanners (design kleding). Ligging hotel perfect om vaak even bij de Gardens te gaan wandelen. We hadden oorspronkelijk nog gedacht om vanuit Kanazawa dat Unesco-dorp te gaan bezoeken (ik weet even de naam niet meer, zit in de 'hoogtepunten' reis), maar dat bleek in de praktijk toch 2 uur reistijd heen en 2 uur terug te gaan kosten. Dat hebben we dus laten zitten helaas. 

Kyoto vonden wij persoonlijk de eerste uren overweldigend qua drukte en toeristen. Moesten we echt even aan wennen. Pas later gingen we zien hoe mooi t was. Erg fijn om de 1e hele dag gids Thom te hebben. Hij wist precies wat een handige keuze was qua drukte en highlights en we vonden het erg prettig een dag iemand anders alles te laten regelen en beslissen en alles van info te laten voorzien. Geweldig! daarnaast hadden we intussen heel veel vragen over Japan na meer dan een week rondlopen, en hebben we dus ook over veel andere zaken dan tempels gesproken 😊. 

Uiteindelijk hadden we in Kyoto best veel dagen, wat ook betekende dat we sommige plekken zelfs 2 x zijn gaan bezoeken. nog even overal konden gaan eten, wat we nog wilden proeven/ meemaken etc. Heel relaxed eigenlijk.

Samengevat: ja, de route was goed. Idealiter hadden we 2 dagen meer gehad, en die had ik dan zeker ergens in de Alpen of bij Mount Fuji willen doorbrengen. in ieder geval ergens 'kleins' , landelijks. Want ik vind Japan zo veel meer dan alleen de steden :)

April 2018

" De reis was geweldig. Goed geregeld en voor de agent in Japan alle lof. De mevrouw die ons kwam afhalen bij het vliegveld, was zo vriendelijk de pocket-wifi, JPR-pas en eerste reserveringen samen met ons te regelen. Bovendien was een heel schema toegevoegd met de aansluitingen van de treinen. Niets dan lof.   Hotels, ryokans etc. prima.   Hartstikke bedankt voor het begeleiden en mee denken van de reis  en de complimenten voor de Japanse reisagent." 

Maart 2018

Dit is onze tweede reis met Dim-Sum. De eerste, in 2014 door China, opgebouwd uit bouwstenen was zo soepel dat we deze keer naar Japan weer voor Dim-Sum kozen. Alles was ook deze keer perfect geregeld; hotelboekingen klopten en de trein- en buskaartjes en -reserveringen waren zoals de bedoeling was. Vooral ook een compliment voor de organisatie in Japan die al onze wensen voor Dim-Sum uitvoerde, ondanks onze late boeking. Op een punt hadden we zelf te hoog gegrepen. Een halve dag bleek voor Kyoto te kort. De dag waarop we heen en terug naar Nara zouden hebben we besteed aan een royalere bezichtiging van Kyoto. Dat kon zonder consequenties omdat die dag door onszelf ingevuld zou worden.

November 2017

“Wij hebben een hele mooie reis gehad. Intens, dat wel, maar met veel toffe ervaringen en mooie activiteiten. Alles was naar wens en na verwachting verlopen. Het programma was vol maar zeker goed te doen, in balans – en de afwisseling van omgeving was precies zoals ik had gehoopt.

De kwaliteit van de geboekte accommodaties was dik in orde. Het Townhouse in Kyoto wat wij op jullie advies hebben aangedaan vonden we fantastisch! We hebben erg genoten van die locatie. Bedankt voor jullie hulp en diensten, het was erg prettig om met jullie hulp een reis in elkaar te zetten.”

November 2017

"Wij hebben een hele mooie en goede reis gehad.

In Kyoto hadden wij de hele dag een lokale gids, mevrouw Harumi Yamanaka, die ons heel erg veel heeft laten zien en ons hele waardevolle tips heeft gegeven voor de volgende dag die wij nog in Kyoto hadden.  

In Osaka hebben wij de food cycle tour gedaan. Wij waren samen met de gids Yuki en dat was ook zeker een aanrader. Erg leuk om op die manier meer lokale gerechten te leren kennen en ook grappig om op de stoep tussen de voetgangers door te fietsen.  

De minshuku vonden wij ook een hele leuke ervaring en de eigenaresse van Greentop Banba heeft werkelijk haar uiterste best gedaan om het naar ons zin te maken. De communicatie verliep via Google Translate op haar tablet; erg handig. Wij hadden dit zeker niet willen missen.

De Ryokan in Shibu onsen was ook heel erg leuk en alles was erg goed verzorgd. Het Japanse eten in zowel de minshuku als de ryokan waren zeer goed en met zeer veel zorg bereid. De overnachting op Mount Koya (Koyasan) was ook een mooie en bijzondere ervaring waarbij het bijwonen van het ochtendgebed van de monniken erg indrukwekkend was.  

Wij zijn erg tevreden over de organisatie door Dimsum Reizen."

November 2017

“Wij zijn erg tevreden over de organisatie van Dimsum Reizen. Erg persoonlijk, altijd bereikbaar en duidelijke beschrijvingen. Ook zijn we erg tevreden met de gemaakte route, maar het was wel een ‘drukke vakantie’. Hierdoor wel weer het maximale kunnen zien wat in 3 weken mogelijk is.  

Wel miste ik een beetje de vrijheid van het hebben van eigen vervoer, ten opzichte van andere reizen die ik heb gemaakt. Toch blijft het reizen met het Openbaar vervoer in Japan de beste keuze.  

De dagen met de lokale gidsen in Kyoto en Tokyo waren echt heel leuk. De twee keren dat ik bij mensen thuis kon eten waren echt heel leuk (en lekker). Zij spraken ook redelijk goed Engels (vooral Yoko) dus echt even de kans om de echte Japanner te spreken.  

Over het algemeen waren de accommodaties ook goed. Vooral het Seaside Hotel in Miyajima, het Konanso hotel en de Minshuku’s in Takahara en Tsugizakura vond ik echt super. Hotel Almont in Kyoto sprong er ook wel uit, voornamelijk door het buitengewoon vriendelijke personeel, al was het wel de allerkleinste kamer die ik ooit heb gezien!“

Oktober 2017

“Wij hebben een super mooie reis gehad. Zoveel nieuwe indrukken opgedaan en wat een vriendelijke, behulpzame mensen, stipt openbaar vervoer en overal zo schoon. Het is onvergetelijk, de prachtige foto's laten ons werkelijk nagenieten.    

In de ryokan Sugimoto werden wij als VIP’s behandeld en ook het verblijf in de minshuku Koshinzuka was een bijzondere ervaring; de eigenaar heeft ons tijdens de maaltijd verrast met verhalen en zang. We voelden ons als gasten in het gezin.  

Het Yochiin hotel heeft een wonderschone locatie en het verblijf was een bijzonder ervaring. De ceremonie die wij in de tempel bijwoonden is echt een meerwaarde van deze overnachting geweest. En wat echt een verassing was was dat we daar gebruik konden maken van een heerlijke onsen!  

De reis was top geregeld en heeft ons een heel divers beeld van Japan gegeven. Dimsum heeft zeker bijgedragen aan het succes van de reis: goede informatie ruim voor vertrek, snelle reacties via de mail en kloppende reisbescheiden.”

Augustus 2017

"We kijken met ontzettende veel plezier terug op onze reis en hebben een heleboel fantastische herinneringen die niemand ons meer kan ontnemen. Een van de hoogtepunten tijdens onze reis door Japan was misschien toch wel het koken met Yoko, in Osaka. Voor de jongste kinderen had ze Origami geregeld (held!) en wij maakten goddelijke Sushi. De kwaliteit van de hotels was over het algemeen uitstekend. De organisatie van Dimsum was top! Wij zullen jullie zeker aanraden als we gevraagd worden om tips voor reizen naar Azië. Het contact met jullie was plezierig, adequaat en snel. Heel fijn!"

Augustus 2017

"We hebben een geweldige reis gehad! Alles was perfect georganiseerd wat ons betreft. Enkele opmerkingen daarover:

- Meet en assist: heel handig en duidelijk.Vanwege onze vroege aankomst was het niet druk en konden we bij het in ontvangst nemen van de JR pas voor alle reizen stoelen reserveren.
- De gids Frank Witkam heeft ons 2 onvergetelijke dagen bezorgd, Kamakura en Tokyo. Zeer deskundig, aardig, ontspannen en zorgzaam. We konden veel aan hem vragen, hij heeft ons veel uitgelegd , wegwijs gemaakt.

Al met al was het een fantastische  vakantie, met een indrukwekkende laatste week in Hiroshima/Nagasaki. Heel tevreden dus."

Augustus 2017

"Een fantastische vakantie, we hebben enorm veel indrukken opgedaan. Elke dag was een hoogtepunt met verassende zaken en ontmoetingen. De reis was erg afwisselend; van High Tech Towers tot slapen in een klooster.

Aangekomen in Japan werden wij opgevangen door een gedistingeerde Japanse heer in pak die eens precies uitlegde hoe het schema in elkaar zat. Ook had hij alle benodigde kaartjes bij zich. Volgens mij was hij een aantal dagen later zelfs bij het busstation om te zien of we in de goede bus zaten. Zeer attent! Ontvangst door lokale gidsen / hostesses was op de andere plekken ook goed. Zo zijn we in Matsumoto opgevangen in het hotel door een Nederlandse hostess die daar werkt, en werden we in Magome opgevangen door een Filipijnse. In Tokyo hebben wij Japanse kalligrafie lessen gehad van Kozac, en werden we op onze laatste dag perfect op tijd naar het vliegveld gebracht vanuit Kyoto.

Ook de hotels waren van goede kwaliteit. Het hotel in Yunomine (Yunomineso) ziet er een beetje on-Japans onverzorgd uit van buiten maar was geweldig van binnen. We hadden een mooie kamer, het eten was prachtig verzorgd en zeker de onsen mogen we niet vergeten!  

Bent u tevreden over de gemaakte route?
De reis van Koyasan naar Yumonime is aan de lange kant; uren met de lokale bus. Eenmaal in Yumonime hadden we een prachtige wandeling gemaakt, maar de reis naar Kyoto was vervolgens ook vrij lang. Achteraf gezien is 2 dagen reizen voor 1 dag wandelen aan de lange kant. Kyoto is wat moeilijk te bereizen, dus daar was 1 dag aan de korte kant. Maar er is geen dag waarvan we zeiden dat het een verloren dag was. Elke dag bracht een verassing. Bijvoorbeeld, het was regenachtig in Matsumoto zodat we de tocht met de fiets naar de Wasabi boerderij hebben ingeruild voor een bezoek aan een museum. Op de terug weg naar het hotel vielen we midden in een optocht me tempel karren, prachtig!"

Juni 2017

"Het was een fantastische reis! We werden door de hostess al meteen prettig ontvangen en zijn door Stefanie en Steven leuk en boeiend rondgeleid. De fietstochten waren goed georganiseerd en door de organisator humoristisch begeleid. De hotels waren elk in hun klasse goed tot zeer goed te noemen en de organisatie klopte als een bus!
De route zouden we zo weer doen, met in het midden een iets langer verblijf op een plek, om zo rust in het geheel in de brengen. Bij nieuwe reisplannen zullen we zeker ook aan Dimsum denken!"


Allereerst willen wij jou ontzettend bedanken voor al je
moeite voor en tijdens onze vakantie! Wij hebben totaal geen moment ons ergens zorgen overgemaakt en alles was echt super netjes verzorgd! We hebben dan ook echt optimaal van onze vakantie kunnen genieten!!

-Hoe was de kwaliteit van de lokale agent / gidsen / chauffeurs?
TOP. Alles was in super georganiseerd!! Alle informatie was aanwezig.
- Hoe was de kwaliteit van de gebruikte hotels?  Wij wilde geen onnodig geld uitgeven aan hotels, dus naar ons budget mogen we absoluut niet klagen! Het was netjes en schoon. 

Mei 2017

We hebben een erg leuke reis gehad en alles is perfect gegaan. We hadden het geluk om de Sakura periode mee te maken en dat was natuurlijk een leuke extra.
We werden prima opgevangen bij het vliegveld en ook bij de tourist office in Kii-tanabe. Het hielp natuurlijk dat dit niet de eerste keer was dat we in Japan waren, dus vervoer en zo was voor ons geen probleem.
Tip: van de tourist office in Kii-tanabe kregen we een mooie, duidelijke plattegrond van het Wakayama gebied. Die is erg behulpzaam om uit te leggen waar alles precies ligt, (de Kumano Kodo route, Hongu Taisha, de bootreis, Nachi Taisha etc).
De accommodatie overal was prima. Bij onze verblijfplaats in Asuka bleek een nieuwe hostess te zijn, en zij heeft 5 jaar in Nederland gewoond. Dus dat was erg gezellig. De Machiya in Kyoto was in ieder geval ook fantastisch. Dat gaan we meer doen! 
Voor wat betreft de organisatie was alles gewoon goed geregeld. Alle reserveringen klopten, we werden overal vriendelijk ontvangen en hebben nergens problemen gehad. En niet een keer in de verkeerde bus of trein gestapt... Japan blijft nog steeds trekken. Waarschijnlijk niet meteen volgend jaar, maar daar na... En dan staat Dimsum zeker weer op ons lijstje.

Mei 2017

- Hoe was de kwaliteit van de lokale agent / gidsen / chauffeurs?
 Namen van de vertegenwoordigers van jullie reisorganisatie daar ter plaatse (tokyo) weet ik niet meer. Een meneer en een dame die als trainee stage liep. Zij waren beleefd, behulpzaam en gaven goede informatie. Ze bleven ons zelfs tot in de bus uitzwaaien!

Stefanie Akkerman in Tokyo was geweldig! Zij had een originele route over de dag, gaf veel informatie, wist heel veel over de cultuur van het land en de bevolking (daar lag onze interesse) en gaf na afloop nog een mail met tips. Echt een topper.

Cycle Kyoto beviel ons ook heel goed. Prima fietsen, leuke gids (eigenaar Kevin), hij nam ruim de tijd en vond het geen probleem over de tijdslimiet heen te gaan. Echt een aanrader om Kyoto per fiets te verkennen, dat zou iedereen moeten doen.

- Hoe was de kwaliteit van de gebruikte hotels?
Prima! De eerste locatie was onze eigen keus, die was geweldig, maar dat gold ook voor ryokan Hatanaka in Kyoto (Gion) (geweldig eten daar! Prima staff) en idem voor de tempel in Koyasan. Het was mooi daar een inkijk te krijgen in het ascetische leven. De maaltijd was verrassend goed en smakelijk, werkelijk een van onze betere diners.

We zijn absoluut tevreden over Dimsum als reisorganisatie. Alles was goed voorbereid, voldoende voorinformatie, alle afspraken klopten. Ook zijn we over de gemaakte route erg tevreden (ondanks de vele treinreizen), maar alles was de moeite waard. Daarnaast hebben wij de workshop Japanse taal & cultuur in Rotterdam bijgewoond, wat ook absoluut een positieve bijdrage aan onze reis heeft geleverd.

April 2017

"De reis was in één woord ge-wel-dig! De vliegreizen waren super, wat wil je: business class heen en terug, dat is echt heerlijk. We hadden gids Thom in Kyoto, hij weet heeel veel over de geschiedenis van Japan en Azië en dat is erg interessant. We hebben op ons verzoek, alles lopend gedaan en zijn aan veel dingen niet toegekomen, want er is zoveel te zien in Kyoto. Thom heeft ons voor de volgende dag nog veel tips gegeven en daar hebben wij veel profijt van gehad. In Tokyo hadden we gids Stefanie, ook zij was erg leuk en heel gezellig. Ze heeft ons een paar wijken laten zien en wist ons daar veel over te vertellen. 
Verder waren alle treintickets en hotel vouchers perfect in orde, alles is goed aan ons uitgelegd en we zijn bij aankomst goed ontvangen door de lokale agent. Kortom uitstekend!
De workshop bij Yoko was erg leuk, we hebben een hele leuke avond gehad en heerlijk gegeten. Ze heeft veel uitgelegd over alles wat we klaargemaakt hebben. Het is fijn dat zij goed engels spreekt. De reis was in één woord ge-wel-dig!! "

Februari 2017

Wij zijn net terug uit Japan.
Ik wilde je bedanken voor de goede keuze van hotels.
De reis was precies wat wij er ons van hadden voorgesteld.
De gids in Tokio was ook heel leuk en leerzaam.
De reis was een dikke 10!!

November 2016

" We hebben een geweldige reis gehad! De lokale agent ontving ons erg prettig op het vliegveld met de tickets en vouchers. De hotels waar we verbleven waren allen van goede kwaliteit, daar zijn we erg tevreden over. De reis zat goed in elkaar en was evenwichtig verdeeld tussen stad, cultuur en natuur. We hebben gekozen voor een beperkt rondje qua route en dat is ons goed bevallen omdat we daardoor wat langer op sommige plekken konden blijven. De bouwsteen Kumano Kodo was erg bijzonder, echt een aanrader vinden wij. Volgende keer als we weer naar Azië op reis gaan komen we zeker bij jullie langs. We willen nu graag landen in Zuid-oost Azië gaan bekijken zoals Indonesië, Thailand maar ook China. Bedankt voor het regelen en het bezorgen van een onvergetelijke reis!"

November 2016

"Het is een prachtige reis geweest! Japan heeft ons positief verrast! De ontvangst op het vliegveld vonden we handig. Vooral omdat we forse vertraging hadden opgelopen en we met hulp van onze begeleider nog net de laatste limousinebus naar ons hotel konden halen. De lokale agent sprak goed Engels en heeft duidelijk uitgelegd wat de bedoeling was. We zijn tevreden over de kwaliteit van de hotels. Vooral de locaties waren top! Meestal dichtbij een station of een andere zeer strategische plek. Vooral hebben we genoten van het hotel Miyajima Seaside. Lekker aan zee, fijne kamer en verrukkelijk eten! Ook het verblijf in het Fudoln klooster op Koysan was een belevenis op zich! De route was zeer naar tevredenheid. Het was wel een vol en druk programma, maar dat had vooral met onze planning te maken natuurlijk. Daarom vonden we het verblijf bij Miyajima zo heerlijk! Even weg uit de stad, het ruisen der zee op de achtergrond en lekker relaxen daar."

Oktober 2016

"Na onze reis naar Vietnam bij jullie geboekt te hebben en de tevredenheid die wij toen mochten ervaren, waren wij vol verwachting over deze reis naar Japan. Nou het was weer fantastisch en voldeed volledig aan onze verwachtingen. We hebben de Kumano pelgrimsroute in combinatie met Minshuku's en tempelovernachting in Koyasan als een absolute highlight ervaren. Daarnaast vonden we de Japanse Alpen ook prachtig en is alleen een trein of busreis al een aanrader. Kyoto als een groot openluchtmuseum en Osaka op de fiets en eten bij Yoko het was allemaal goed georganiseerd, en prachtig om te doen. We hebben dan ook alleen positieve herinneringen aan de mensen, de cultuur, de organisatie enzv. We hopen in de toekomst dan ook weer bij jullie te kunnen boeken."

Oktober 2016

"We hebben een prachtige reis gemaakt met veel hoogtepunten. Vooral de wandeling Tsumago Magome, het bezoek aan de Nagomi host en het koken met Yoko vonden we geweldig! Dit waren dingen die we zelf niet zo snel gevonden zouden hebben. Kwaliteit van de hotels was prima. Heel schoon en goed ontbijt. Kamers waren niet altijd heel groot, maar het was goed te doen. We zijn tevreden over de organisatie. De aanwijzingen voor de treinen op het reisschema klopten allemaal. De afstanden waren allen goed te doen. 
Wij vonden Shirakawago een schattig dorpje, wel een beetje geconserveerd maar Unesco world heritage dus een stop waard.In Kanazawa hebben we in het Geisha district optredens bekeken. Ik zou zeker overwegen nogmaals een reis bij jullie te boeken als wij weer een bestemming in het verre oosten willen bezoeken." 

Oktober 2016

"De begeleiding van de lokale agent ter plaatste was uitstekend! We zijn bij aankomst goed ontvangen Kwaliteit van de hotels was goed, vooral het Japanse Ryokan hotel. Het tweede hotel vonden we wat minder maar was wel erg authentiek. Ook het hotel in Tokyo was top! De gemaakte route gemaakt door Dimsum ook prima! Reizen in Azië heeft sterk onze voorkeur, we zullen zeker nogmaals aan Dimsum denken als we weer eens een reis gaan plannen."

augustus 2016

"De lokale agenten wachtten ons op en hebben met veel zorgvuldigheid alle vouchers en toeristische informatie overhandigd. Ze hebben ons geholpen om de JRpass te activeren. Hun Engels was beperkt maar voldoende om de noodzakelijke informatie over te dragen en alles wat ze ons meegaven klopte. Ik was blij dat we een aantal keren een Ryokan hadden gekozen, die waren heel erg leuk en op Miyajima echt ook heel goed. Het huisje in Kyoto was heel prettig, vooral ook het feit dat we een wasmachine hadden. 

Jullie hebben het prima geregeld, het aanbod om een dag met Dustin te fietsen was een heel goede aanvulling. Niet alleen vanwege de fietstocht maar ook vanwege de kans om allerlei vragen beantwoord te krijgen die je anders aan niemand kunt stellen. Houd die optie erin, zou ik zeggen. De route is goed, vooral Kanazawa was een verrassing in positieve zin. Dank voor je persoonlijke begeleiding!"

Augustus 2016

"Onze ontvangst was echt helemaal top, zo fijn! Een beetje verdwaasd sta je op Osaka en komt iemand alles met je doornemen, de tickets, de JR pas, de wifi pocket en we werden ook door deze dame naar de bus gebracht.
De fietstour in Kyoto was zeer de moeite waard, Meet a local klopte helemaal bij Miyoko thuis, we hebben zo lekker gegeten en zijn zeer hartelijk ontvangen door haar man en twee vriendinnen. Stephanie heeft ons Kamakura laten zien, ook een heel gezellige en prachtige dag! Wij zouden zeker weer met Dimsum willen reizen."

Juli 2016

"Wij hebben een super tijd gehad in Japan. De rondreis was geweldig ook niet
te inspannend. Het reizen in Japan is erg relax. Sayako heeft een perfecte uitleg gegeven met in details waar we moesten zijn. We sturen haar ook nog een mail. Soms moesten we een keer vragen aan iemand hoe we een kaartje voor de metro moesten kopen. Na een tijdje hadden we het door. Eerst persoon in uniform vragen om het bedrag van het kaartje en daarna op de machine English indrukken en dan spreek het voor zich. Super!

Het was wel warm, maar daar hadden we rekening mee gehouden en overal is er airco. Tokyo was wel erg warm en vochtig, musea bezoek in Tokyo, was geweldig. De accommodaties waren prima. Kyoto, Hakone, Kamakura en andere berggebieden bezoeken zijn zeker de moeite waard om terug te komen. Hakone heb je toch 2 dagen voor nodig. We hebben nog een foto toegevoegd aan de mail als cadeautje. Hopelijk tot volgend jaar. We zijn al begonnen met sparen! Groetjes en bedankt voor alles!"

Juni 2016

"Mijn reis was WAANZINNIG! Erg druk door de grote hoeveelheid mensen die
daar in de steden wonen, maar ook door de vele dingen die ik gezien heb en de indrukken die ik er heb opgedaan. Maar wat een land! Ik ga terug ! Dat wist ik al na twee dagen.
Alle activiteiten waren geweldig en ook het eten bij mensen thuis was super leuk en erg gezellig.  

Edouard, de gids, was erg gezellig. Hij stond op de afgesproken tijd bij het hotel en heeft me allereerst het systeem van reizen met de Suica card uitgelegd. We zijn daarna op diverse plekken geweest, waaronder twee winkels/galeries met kimono poppen (echt waanzinnig mooi) en een mooie tempel. We hebben echt heel gezellig gekletst over werkelijk van alles wat met Japan te maken heeft. Het is zeker een aanrader om met hem op stap te gaan.  

Het Meet-a-Local bezoek bij Mari Tan was zooo leuk. Ik heb sushi met haar gemaakt en daarna heeft zij de rest van het diner bereid. Dat was werkelijk een plaatje en heel erg lekker. We hadden meer gemeen dan we dachten, ze blijkt namelijk ook te houden van mijn grootste hobby, quilten. Echt hilarisch om daar achter te komen. Ze is een gezellige, open, nieuwsgierige vrouw die heel graag andere culturen wil leren kennen en ook heel open en eerlijk is over de Japanse cultuur. Het klikte zo goed, dat we nu vriendjes zijn op Facebook en zij ook mijn reis heeft gevolgd.   

De hotels waren over het algemeen heel goed. Alleen het hotel in Kyoto (Court Hotel Kyoto Shijo) was een beetje smoezelig. Vooral de ryokan in Hakone was heel erg goed. Zeer goed eten!  

Ik ben tevreden over Dimsum Reizen. Ondanks dat we elkaar niet in persoon hebben gezien, heeft Lucy erg goed werk geleverd. Als de gelegenheid zich voordoet, zou ik zeker weer met Dimsum op reis gaan. Ik ga Dimsum ook zeker aanbevelen als mensen naar Japan willen reizen."

juni 2016

"Wij zijn terug van de reis naar Japan. Het is allemaal fantastisch gegaan, we hebben veel gezien en gedaan. Het was zeer de moeite waard. Wel veel reizen, maar daar hebben we voor gekozen. Jij hebt ons in ieder geval een perfecte reis georganiseerd.

De Hotels waren van goed tot zeer goed, ook het overnachten in Shirakawago en Mount Koya waren verrassend. Ook de beschrijving van de reis was prima. Bij deze een hartelijk dank voor je werk wat je deed voor ons."

mei 2016

"Wij waren heel tevreden over onze gidsen. Stephanie heeft ons super veel bijgeleerd over de Japanse cultuur en ons heel mooie plaatsen laten zien. Ook de fietstour en meet-a-local in Osaka was super. Wij waren tevreden over de hotels, de ligging was altijd goed. De ryokans waren zalig, het is echt super om zo volledig ondergedompeld worden in het typische Japanse leven. 

De organisatie was zeer goed en met de uitleg gegeven zijn we altijd overal gemakkelijk geraakt. Het aantal dagen dat we op een bepaalde plek zaten was perfect om rustig alles te zien dat we wouden. De route was perfect, wij hebben hierdoor veel verschillende aspecten van de Japanse samenleving en cultuur kunnen zien dus hier waren we heel blij mee!"

mei 2016

"De lokale agent die ons opwachtte op het vliegveld in Tokyo was prima. Duidelijke uitleg over de reis en het gebruik van het openbaar vervoer. Jullie hebben mooie en afwisselende accomodaties voor ons uitgezocht. Wat fijn dat jullie overnachtingen in Shirakawa-go en Koyasan en Miyajima voor ons hebben weten te regelen. Top! 

Zeer tevreden over de organisatie van Dimsum Reizen. In verband met de aardbevingen moest een klein gedeelte van de reis worden aangepast. Dat verliep heel soepel. De nieuwe vliegtickets en hotel voucher lagen al klaar bij de receptie van het hotel. 

We zouden Dimsum zeker overwegen als we weer een grote reis gaan maken. Ook zouden we jullie zeker aanbevelen. Dankjewel voor de onvergetelijke reis, we hebben er van genoten."

mei 2016

"We hebben een fantastische reis achter de rug en het is een onvergetelijke vakantie geworden. We zijn fan van Japan geworden. Het heeft onze verwachtingen overtroffen. 

Wat betreft jouw vragen: we waren bijzonder blij met de ontvangst op de luchthaven door jullie lokale vertegenwoordiger. Zij heeft ons ontzettend goed en snel geholpen met het valideren van de reispas, gelijk voor ons ook alle reserveringen gedaan en ons vervolgens naar de bus gebracht. De voucher voor de airport limousine van Tokyo had zij niet. Gelijk heeft ze het voor ons uitgezocht en bij aankomst in ons hotel had ze al een bericht voor ons achtergelaten dat we die in Tokyo in het hotel zouden krijgen. En dat was inderdaad ook zo. De kwaliteit van de hotels was prima. Allemaal zeer goed en veelal gunstig gelegen voor wat betreft het openbaar vervoer. 

We zijn zeker tevreden over de organisatie van onze reis door jullie. Alles was goed geregeld en ook jullie advies om een fietstocht te maken en op bezoek te gaan bij mensen heeft bijzonder goed uitgepakt. Het heeft een extra dimensie aan onze vakantie gegeven. Mochten we nog een keer een verre reis maken, dan zullen we zeker weer van jullie gebruik maken."

mei 2016

"We zijn inmiddels 1,5 dag terug vanuit Japan en we hebben een fantastische vakantie gehad. Alles is goed verlopen! De Sweettrain was naast alle andere bijzondere ervaringen ook echt een belevenis! We kregen heerlijk te eten in een super mooie trein met onwijs vriendelijk personeel.  We hebben echt genoten! Bedankt voor de goede zorgen voor de onvergetelijke reis die we hebben gemaakt!"

april 2016

"Onze reis naar Japan is een geweldig avontuur geweest! De voorgestelde reisroute was een perfecte combinatie van grote steden, kleinere steden en dorpen. Op die manier hebben wij de zeer verschillende gezichten van Japan kunnen leren kennen! De lokale agent hebben wij maar één keer gezien bij onze aankomst in Tokyo. Hij heeft ons alle tickets overhandigd en ons op de bus naar Tokyo centrum gebracht. Dit was OK.   

Wat hotels betreft geef ik graag de volgende feedback:  Tokyo – Grand: zeer goed gelegen, goede kamers, keuze tussen westers of Japans ontbijt – overal heel goed  Hakone – Japans comfort maar toch zeer ruime kamers en goed ontbijt – keuze tussen westers of Japans; zeer goede onsen  Tsumago – Koshinzuka – zeer gastvrij gezin!, zeer authentiek!  Magome – daar hebben we bijzonder kleine kamer gehad, er waren nochtans grotere kamers beschikbaar – dit kon beter  Takayama – zeer goed!  Shirakawago – vergelijkbaar met Magome – kamers konden ruimer zijn  Kanazawa – beste hotel van heel onze reis!!! super goed! 

Kyoto – zeer goed gelegen, heel goede onsen maar geen keuze tussen westers of Japans ontbijt (wij vonden het Japans ontbijt niet zo lekker dus was dit een beetje jammer) 
Osaka – goed gelegen en mooi maar weer bijna geen keuze wat ontbijt betreft   

Over DimSum en jouw hulp bij onze reis zijn wij heel tevreden! We gaan DimSum zeker aanbevelen aan vrienden en kennissen! Bedankt!"

maart 2016

"Allereerst willen we onze complimenten overbrengen voor deze fantastische reis. Wat een prachtig land met zulke vriendelijke en behulpzame mensen en wat een mooie cultuur. We hebben al onze tijd benut om zoveel mogelijk mooie indrukken op te doen en dat is gelukt.

Alles was perfect verzorgd, tickets, hotels en de informatie die we van te voren van je hadden ontvangen. De begeleiding van Dustin in Tokyo was heel erg leuk, omdat je op plekken komt waar je als toerist normaal gesproken niet zou komen. De ontmoeting met de Japanse familie was ontzettend leuk en leerzaam, we hebben nog les gekregen in Japans. Zo fijn om te zien en te horen hoe ze wonen en leven en de belangstelling voor elkaars cultuur, heel mooi om mee te maken. Ook de overnachting in de minshuku in Ogimachi en in het tempelverblijf in Koyasan was voor ons een hele bijzondere ervaring.

Al met al een reis waar me met heel veel plezier op terugkijken."

september 2015

"Wij zijn gisteren weer teruggekomen uit Japan en we hebben er van de eerste tot de laatste dag van genoten. Het was een fantastische ervaring om te reizen in een moderne, hoogontwikkelde technologische samenleving die toch ook nog zoveel traditionalistische trekken heeft. We hadden ons redelijk goed voorbereid op wat ons te wachten stond en dat was nuttig en de informatie die we kregen, oa tijdens het seminar in Rotterdam, over gewoonten en gebruiken was zeer waarheidsgetrouw. We zijn altijd en onder alle omstandigheden buitengewoon vriendelijk en behulpzaam bejegend, op straat, in het openbaar vervoer en in de restaurantjes/Izakaja's. We hebben altijd zeer genoten van het eten! 

De lokale agent stond netjes op tijd op de luchthaven met de treinkaartjes en evt. vouchers. Hij heeft voldoende tijd genomen om zoveel mogelijk uit te leggen wat wij nog niet begrepen. 

De hotels, Minshuku's en Ryokans waren over het algemeen prima. De Minshuku in Tsugizakura verdient een bijzondere vermelding. Een erg mooi adres met werkelijk fantastisch lekker eten, een ster waardig. Wij waren er tegelijk met 5 Japanners die we ook in Kiri-no-Sato al hadden ontmoet. Wij kregen wel een enkele aanpassing: ze dachten kennelijk dat wij dat heerlijke Ajuu-visje niet aan zouden kunnen met stokjes. Wat we er voor in de plaats kregen was ook heerlijk en dat Ajuu-visje hebben we later elders nog wel genoten.  In Kyoto zaten we in hotel New Miyako. Prima hotel maar er werd aardig verbouwd aan hotel en station en het kostte ons enige tijd om te ontdekken dat het aan de andere kant van het station leuker was. De fiets-excursie was erg leuk en maakte ons veel beter wegwijs in Kyoto dan we zelf hadden gekund. We hebben de fietsen voor de rest van ons verblijf in Kyoto gehouden. Prima! 

We hebben de route ook als prettig ervaren met een goede mix van natuur en steden. Het was jammer dat we in Hakone geen mooi weer hadden maar verder hebben we over het weer ook niets te klagen. 

Het lopen van de Kumano Kodo vonden we erg prettig en we konden het conditioneel probleemloos aan. We hadden een extra dag in Kiri-no-Sato en die was niet echt nodig geweest. We hebben een beetje gewandeld maar we hadden net zo lief doorgelopen om de extra tijd elders te besteden, bv op Koyasan. De informatie over de Kumano Kodo die we kregen bij het kantoortje in Kii-Tanabe was bijzonder compleet en prettig. We hebben een nacht in Kii-Tanabe geslapen maar we hadden ook probleemloos diezelfde middag kunnen doorlopen naar Takanaka. De eerste etappe van de Kumano is eerst wel flink klimmen maar we hebben dat toch makkelijk in 2,5u gelopen. Maar ja, dan hadden we wel die bijzonder leuke eet-ervaring in Kii-Tanabe gemist.  

Na dit alles kan het niet anders dan dat wij zeer tevreden zijn over de organisatie van deze reis door Dim Sum. Wij zouden Dim Sum zeker aanbevelen aan anderen voor een dergelijke reis. Verder hebben we zelf geen plannen voor een nieuwe reis naar contreien in het (verre) oosten. Eerst dit maar even verwerken."

augustus 2015

" Onze reis is geweldig goed verlopen, mede dankzij jullie ondersteuning! De voorbereiding was zeer intensief, maar dat heeft zijn vruchten afgeworpen! Het contact met de lokale agent verliep vlot! Verder zijn we erg tevreden over de gids in Tokyo. Hij was zeer sympathiek en professioneel. Het was voor ons een erg goede intro op Tokyo én kregen nog erg bruikbare adviezen voor de dag erna. De hotels waren globaal gezien goed tot zeer goed. Het allerbeste verblijf was onze Machiya in Kyoto. Werkelijk fantastisch qua locatie en comfort! De organisatie vanuit Dimsum was zeer goed, we hadden alle informatie die nodig was. De communicatie verliep duidelijk en snel. 
De reisroute was voor onze situatie (i.v.m. rekening houden met het ophalen van onze oudste zoon van de luchthaven) zeer goed.  Indien we in de toekomst nog een reisagentschap in Azië nodig zouden hebben, zullen we zeker aan jullie denken! "

Augustus 2015

" We hebben een hele fijne en leuke vakantie gehad! Erg afwisselend, echt het gevoel dat we Japan goed hebben kunnen zien! (Nogmaals) heel veel dank, het was heel goed geregeld allemaal!  De agent in Kumano was echt fantastisch. Op het tourist informatie center in Kii Tanabe lag een setje met alle info klaar (tot en met de weersverwachting voor de komende dagen aan toe!), de medewerkers namen alle tijd voor ons en alles was heel duidelijk en goed geregeld.  

We zijn zeer tevreden over de organisatie door Dimsum Reizen. We hebben prettig contact met jullie gehad en kregen altijd snel antwoord op onze vragen (zelfs toen we al in Japan zaten). De route die we gemaakt hebben was zeer afwisselend! Van moderne steden tot traditionele plattelandsdorpjes. We zijn zeer tevreden! Achteraf hadden we misschien wel graag nog een extra dag in Kyoto gehad. 

Wij zullen zeker nogmaals aan jullie denken als we weer een reis door Azië willen gaan maken. Dit is voor ons de tweede keer dat we met Dimsum hebben gereisd (eerste keer was in 2007, de Trans-Siberië Express) en wederom hele positieve ervaring! Er staat nog zeker veel op ons lijstje om in Azië te gaan bezoeken."

Juli 2015

" In z’n algemeenheid hebben wij een schitterende reis gemaakt. Het was zeer afwisselend, goed geregeld, een interessant land, uiterst vriendelijke mensen, heel gastvrij, lekker eten en niet onbelangrijk met mooi weer. Wij hebben er dus enorm van genoten en denken er met veel plezier en nog regelmatig aan terug.

Alles was tot in de puntjes verzorgd door de lokale agenten, van treinkaartjes tot vouchers. Ook de ontvangsten door de lokale mensen was zeer goed. Alles werd uitgelegd en was bijzonder compleet op papier gezet. 

De tour met Dustin was heel erg leuk. Hij weet veel te vertellen over Japan in het algemeen en over Tokyo en de Japanners in het bijzonder. Zeker ook een aanrader om op de eerste dag te doen. Wij vonden het erg prettig dat het niet met een groep was, omdat we ons eigen plan konden trekken en veel vragen konden stellen. De fietstour met Kyotocycle was ook leuk. Dit was echter met een groep en dan is de informatie wat algemener. Ook hadden we op sommige plekken wat langer willen blijven, maar de groep ging verder. De gids Jamie deed het overigens heel goed, het was leuk om een dag naar hem te luisteren. De kookcursus bij Yoko was heel erg leuk (je moet de groeten van haar hebben).Naast de verhalen en persoonlijkheid van Yoko, was ook het Japans koken leerzaam en lekker. Ook dit vinden wij echt een aanrader voor anderen. We vonden het ook leuk dat het de laatste avond was, als mooie afsluiter.  

Over het algemeen waren de hotels prima. We hebben in verschillende soorten hotels/overnachtingsplekken geslapen en dat is heel erg leuk geweest. Wij zijn heel tevreden over jullie organisatie. Alles was perfect geregeld en jullie hebben leuke voorstellen gedaan. Helemaal niets om op aan te merken.

De route zoals we deze gemaakt hebben, was prima. De afwisseling van stad en platteland en eiland is ons goed bevallen. Zoals gezegd vonden wij de start met Dustin en de afsluiting met Yoko heel erg goed.  Maar ook de 2 nachten op Naoshima waren fantastisch. Het bezoek aan het Chichu-museum was een van de hoogtepunten van de reis. Wij vonden de integratie van kunst, architectuur en natuur hier zo bijzonder, bijna onaards. Voor kunstliefhebbers is dit echt een must en wij raden het onze vrienden en bekenden echt aan. De architect Tadao Ando kenden we wel zijdelings, maar door zijn werken op Naoshima zijn wij fans geworden. In Osaka zijn we ook gelijk op zoek gegaan naar zijn 'Church of light’ en hebben deze ook gevonden (helaas gesloten, maar ook van buiten was er veel te zien).  

Wij zullen in de toekomst zeker nog bij jullie terugkomen als we weer verder willen reizen. Sterker nog, we hebben onderweg en in Nederland flink wat reclame voor jullie gemaakt ;-) "

Wabi Sabi in Japan