Vietnam Visum | Vietnam reisdocumenten | Dimsum Reizen

Vietnam Visa: Welke reisdocumenten heb je nodig voor een reis door Vietnam?

Reisdocumenten Vietnam


Vietnam Visum

Reizigers die Vietnam willen bezoeken dienen er zelf zorg voor te dragen te beschikken over de juiste reisdocumenten. Hieronder vindt u informatie over de benodigde reisdocumenten zoals bekend op moment van schrijven.
Voor een reis naar Vietnam heeft u een paspoort nodig. Dit paspoort moet minimaal nog zes maanden geldig zijn na terugkomst van de reis. Tevens heeft u een visum nodig voor Vietnam. Er zijn verschillende mogelijkheden om een visum aan te vragen:

1. Online aanvraag
De eenvoudigste en snelste manier om het visum voor Vietnam aan te vragen is online. U vraagt dan een e-visum aan. Via deze link kunt u dit e-visum aanvragen. Klik vervolgens op "personally apply for e-visa" om de aanvraagprocedure te starten. Het gaat hierbij enkel om een visum voor maximaal 30 dagen en single entry. De kosten hiervoor zijn US$ 27,- per visum, online te betalen via creditcard. 

Let op:
Het is niet mogelijk een e-visum aan te vragen als:
- u de Belgische nationaliteit heeft.
- wanneer u het land in/uit gaat bij Tay Trang (grens met Laos in Noord Vietnam).

2. Zelf regelen via Ambassade van Vietnam
U kunt ervoor kiezen het visum voor Vietnam zelf te regelen bij de ambassade van Vietnam in Den Haag of Brussel. U kunt het echter ook uitbesteden aan een visumdienst, die daarvoor uiteraard bemiddelingskosten in rekening brengt. Zij gaan dan voor u naar de betreffende ambassade, staan vervolgens in de rij om uw aanvraag in te dienen, en halen ten slotte uw paspoort-met-visum ook weer bij de ambassade op. Dit scheelt u een hoop rompslomp.

3. Bij aankomst in Vietnam
Het visum voor Vietnam kan eventueel óók verkregen worden bij aankomst op de luchthaven van Hanoi of Ho Chi Minh Stad. Let op: om het visum bij aankomst te verkrijgen heeft u wél altijd een autorisatiebrief nodig. Deze brief kan Dimsum Reizen voor u regelen, nadat u uw reis geboekt heeft. Hiervoor hebben we dan een kopie (scan) van uw paspoort nodig. Houdt u er rekening mee dat deze autorisatiebrief pas op zijn vroegst 20 dagen voor aankomst in Vietnam kan worden uitgegeven.

Het visum bij aankomst op de luchthaven kost USD 25 en behalve de hierboven genoemde autorisatiebrief dient u 2 pasfoto’s mee te nemen. Houdt u er echter rekening mee dat het in het hoogseizoen (zomermaanden en kerstperiode) een tijdrovende en chaotische zaak kan zijn om het visum bij aankomst te verkrijgen.

Reizigers die per boot (bv. vanuit Cambodja) of over land in Vietnam aankomen zijn te allen tijde verplicht om vóóraf hun Vietnamese visum te regelen!

4. Via onze visumdienst
Indien u uw visum wilt laten regelen door een visumdienst, dan kunt u dit aangeven bij boeking van uw reis. Dimsum Reizen brengt u dan naast de consulaire kosten voor het Vietnamese visum (momenteel € 60,-) óók de bemiddelingskosten van die visumdienst (€ 35,- per persoon per visum), alsmede de verzendkosten voor het aangetekend terugsturen van uw paspoort (€ 15,- per zending) in rekening.
 
Visumprocedure via Visumdienst
Indien u bij boeking aangeeft dat u het (vooraf) regelen van uw visum via Dimsum Reizen wilt laten lopen, dan treft u de visumkosten (incl. bemiddelings- en verzendkosten) op uw Dimsum factuur aan. Tevens ontvangt u dan tegelijk met uw factuur een visumvoucher, met daarop o.a. de contactgegevens van de visumdienst waarmee we samenwerken.
 
Het visumvoucher stuurt u dan samen met het ingevulde visumformulier voor Vietnam en de overige documenten, zoals vermeld in de visumhandleiding Vietnam, op naar het adres op dit voucher.
 
Hieronder de downloadbestanden die u nodig heeft:
- Vietnam visumaanvraagformulier
Vietnam visumhandleiding
 
We willen u er graag nadrukkelijk op wijzen dat u altijd zélf verantwoordelijk bent voor het correct invullen en het op tijd aanleveren van de benodigde formulieren en documenten; controleert u alstublieft ook altijd goed of het verkregen visum de juiste data en gegevens bevat. Dimsum Reizen kan in geen enkel geval verantwoordelijk worden gesteld voor de gevolgen van foutief ingevulde formulieren, noch voor onjuist of te laat afgegeven visa.