Vietnam Reviews | Vietnam Reizigerservaringen | Dimsum Reize

Feedback van Vietnam Reizigers bij onze Vietnam Reviews.

Wat vonden andere reizigers van Vietnam?

Vietnam Reviews | Klanten Ervaringen over onze Vietnam Reizen


We kunnen natuurlijk heel veel zeggen over onze reizen, maar liever laten we de mensen aan het woord die de afgelopen jaren met ons mee zijn geweest!

Juli/Augustus 2019

“We hebben een fantastische reis achter de rug met  onvergetelijke ervaringen.  Het noorden van Vietnam heeft ons hart gestolen; we waren iets minder enthousiast over het Hué en Hoi An (mede omdat dit erg toeristisch was)  maar het was goed om ook wat rust te vinden in dit gedeelte van het land.

We vonden de organisatie van de reis erg geslaagd; iedereen was op het moment waar hij moest zijn – alles is gesmeerd gelopen, zeker ook door het toedoen van onze eerste gids in het noorden van Vietnam. Zijn voornaam was Thang.  Hij heeft onze reis echt wel een extra dimensie gegeven door ons kennis te laten maken met hoe de bevolking van Vietnam leeft en denkt, over hun (bij)geloof en hun complexe geschiedenis. Hij gaf ons het gevoel dat we het land enigszins hebben mogen leren kennen, verder dan zijn cultuur en natuur.  Zijn kennis van het Engels was van een uitzonderlijke kwaliteit, en bovenal is hij met ons gezin een relatie aangegaan als mens. Het gaf een ongedwongen sfeer aan het contact; onze dochters hebben hem op handen gedragen – ze weten nu hoe ze een vliegtuigje kunnen maken met een rijstplant en ook de chopsticks hebben geen geheimen meer voor hen :-).  Ook de chauffeur in het Noorden, Phong, verdient een vermelding: we voelden ons erg veilig met hem op de toch wel erg kwakkelende wegen.

Wat betreft de route zijn we erg positief; vooral de contacten met de lokale bevolking werden gesmaakt, zeker omwille van het lekkere eten dat telkens voor ons werd bereid.  Ook het feit dat er wat afgeweken werd van de toeristische paden hebben we erg fijn gevonden.  

De hotels waarin wij verbleven waren van erg goede kwaliteit; het zijn de hotels waar we graag verblijven, niet te groot, karaktervol, en zeker in Hoi An, persoonlijk.  We hebben dit erg gewaardeerd, ook de homestay Pu Luong was reuzefijn, zo gezellig midden in de overweldigende natuur. 

Erg fijn aan Vietnam is dat er ook af en toe wat Westers kan gegeten worden en dat er overal WIFI is – voor twee pubers is dit van groot belang :-).  We zouden zeker terug met Dimsum op vakantie willen gaan, maar een land is nog niet in zicht. In ieder geval veel dank voor jullie goede service!”

Augustus 2019

"Ik heb een fantastische reis gehad door Vietnam. Ik reisde alleen en in het begin was dat toch wel even spannend, maar alles was erg goed georganiseerd. Over het algemeen waren de gidsen erg informatief, leuk en professioneel. In Hue heb ik een leuke kookworkshop met Mr. Thanh gemaakt – een charmante man. De hotels waarin ik sliep waren ook allemaal erg goed. In het Hidden Charm hotel (Ninh Bin) was het personeel heel lief, evenals in Hoi An thuy Dong hotel. De (toch best luxe) homestays waren fantastisch gelegen en zijn makkelijker om contact te leggen met anderen.  

Ik zou, zonder meer, weer met jullie op reis gaan. Bedankt voor jullie zorgen, Dimsum Reizen!"

Juli/Augustus 2019

“We hebben genoten! We hebben een prachtige rondreis gemaakt en zijn erg tevreden over de route. En daarnaast ben ik ook heel tevreden over de service en snelheid van handelen van Dimsum Reizen. Chapeau!   Wat betreft de gidsen, onze gids in Noord-Vietnam, Than, was een kanjer. Spreekt goed Engels, staat 100% in dienst van de klant, is gezellig en weet ontzettend veel van de geschiedenis. Onze gids in Centraal Vietnam heette Viet en ook met hem waren wij erg blij.Viet deed er alles aan om het ons naar de zin te maken. Ook  zijn we enorm tevreden over de hotels.

Mochten wij in de toekomst weer plannen hebben om naar Azië te gaan, weten we Dimsum Reizen zeker weer te vinden!”

Mei 2019

"Wij hebben een geweldige vakantie gehad die ons nog lang zal bijblijven.  

De kwaliteit van de lokale gidsen was uitstekend. Invoelend als het programma voor ons te zwaar zou zijn, behulpzaam, goede kennis die voor ons interessant was. Onze gidsen waren, Ms Phuong, Mr An,  Ms  Dong.  Het Engels van Ms Phuong was het best te verstaan, dan dat van Mr. An en bij Ms Dong die heel veel over de maatschappelijke ontwikkelingen wist te vertellen ging het soms wat moeizaam. Maar alle 3 de gidsen verdienen een dikke 10. We zouden zo weer bij ze terugkomen.

De chauffeurs reden prettig, geconcentreerd en veilig en de auto’s waren comfortabel.  
De kwaliteit van de hotels was prima. Ook de route was prima. We hebben heel veel gezien en de route van Noord naar Zuid sloot heel goed bij ons aan. De dagen in de Mekong waren een kers op de taart, al was de hitte soms iets te veel. De Homestay was zo prachtig gelegen. Onze gids ms Dong regelde het zo dat we bij de aanlegsteiger van het park konden instappen. Ook het alternatieve vervoer was uitstekend geregeld! 

Wij zijn heel tevreden over Dimsum Reizen en zullen het anderen van harte aanbevelen.
Mochten wij ooit weer zo een verre reis kunnen maken dan staat Dimsum hoog op ons lijstje. Op dit moment zijn we nog zo vervuld van Vietnam dat we niets anders kunnen bedenken.  Ook Sarah was een prettig en uitstekend aanspreekpunt! Haar beschikbaarheid op afstand gaf een veilig gevoel. Nogmaals grote dank voor haar alertheid en meedenken!"   

Maart 2019

"We zijn net terug van een geweldig leuke vakantie in Vietnam. Onze complimenten aan het Dimsum-team! De gehele reis was perfect georganiseerd (tot en met het welkom thuis kaartje) en we hebben het alle vier heel erg naar ons zin gehad. Ook de dimsummetjes - de fietstocht in Hue en Oma's kookworkshop in Hoi An - waren een groot succes. Ontzettend bedankt en onze volgende Azië reis gaat zeker via Dimsum!"

Vietnam & China Maart 2019

"Dank voor jullie kaartje dat vannacht bij thuiskomst op de vloermat lag.  

De reis was extreem goed georganiseerd zowel in Vietnam als in China.!!!  Value for money.  
In Vietnam kregen we zelfs een ongevraagde upgrade naar een deluxe suite tijdens de cruise. De gids Ai waar we acht dagen mee hebben gereisd in China sprak voortreffelijk Engels en was uiterst behulpzaam. Zeer belangrijk in de berglanden van Yunnan.  

In de toekomst zullen we absoluut weer bij jullie boeken voor Azië bestemmingen.."

Januari 2019

"Wij hebben een geweldige vakantie gehad in Vietnam. De reis is goed verlopen en alles klopte! We hebben heel erg genoten van de dag excursie tussen Hue en Hoi An. Op stap met de visser en het lokale eten. De gidsen en/of chauffeurs waren op de afgesproken plekken en tijden, dat verliep goed! De gidsen gaven ruim informatie en spraken goed tot redelijk goed Engels.

De kwaliteit van de hotels was goed en voldeed aan onze verwachtingen. De accommodatie in Hoi-An stak er in positieve zin bovenuit, pracht kamers. De route zou ik (nu ik het land ken) denk ik wel iets anders zouden doen (wellicht nog de bergen in (Sapa) en dan geen Ho Tram en wellicht een dag Mekong Delta. Maar al met al zijn wij dik tevreden over de reis!"

Oktober 2018 (Vietnam & Cambodja)

“ Afgelopen oktober hebben wij een erg mooie reis door Vietnam gemaakt. De kwaliteit van alle services was boven verwachting. Vooral de goed Engelssprekende gidsen waren heel fijn, maar ook de chauffeurs die elke keer weer op tijd voor ons klaar stonden was perfect geregeld. Ook over de hotels zijn wij erg tevreden, vooral het hotel in Siem Reap waarin wij overnachtten was boven verwachting! We zijn zeer tevreden over de organisatie van Dimsum Reizen en in de toekomst zouden wij zeker nog eens op reis gaan met Dimsum Reizen. Heel erg bedankt voor het organiseren van onze reis door Vietnam!”

Augustus 2018

" Wij hebben een mooie reis door Vietnam gemaakt. De route was goed, fijn om alle echt toeristische plekken een beetje te ontlopen, al is dat in Hoi An best wel moeilijk. Prachtige natuur gezien, vooral in het noorden.  Vooral de eerste tien dagen hebben wij in het noorden gebruik gemaakt van een gids waar wij zeer tevreden over zijn. Hij was erg sympathiek, sprak goed Engels en probeerde ons echt wat meer te vertellen over het land en de gebruiken. Ook onze chauffeur reed erg netjes, alles liep perfect. De hotels waarin wij sliepen waren prima: erg mooi en overal goede service. Wij waren vooral over het Tam Coc Resort erg te spreken. Wij zijn erg tevreden over de organisatie door Dimsum Reizen, wij zouden zo weer een reis bij jullie boeken!"

Juli 2018

"Wat een prachtige reis door Vietnam hebben wij gemaakt afgelopen zomer. Overal werden we verwacht, opgehaald en onthaald. Alle aansluitingen en overgangen klopten en we konden zorgeloos reizen en verblijven.  

Tijdens onze reis door Vietnam hebben wij met drie verschillende gidsen gereisd en hebben we veel informatie gekregen over het land, de omgeving, de gewoonten en zeker ook over hoe het land in het noorden, het zuiden en het midden, de oorlog(en) heeft   (hebben) ervaren, de aanloop er naar toe en de verwerking er van. Hoewel wij denken dat er nog heel veel te verwerken is. We hebben drie verhalen gehoord, vanuit drie gezichtspunten. We konden heel veel vragen en de gidsen hebben veel persoonlijke verhalen verteld. Dat voegde een dimensie toe aan onze reis en dat kan alleen als je met mensen uit het land in goed contact komt en zij open staan voor wat wij graag willen weten.  

Via Dimsum Reizen zijn wij op plaatsen geweest waar anders weinig toeristen komen. Dien Bien Phu (voldeed volkomen aan onze verwachtingen), Son La, the hidden Bia, plekken in Hanoi, de Melkong Delta.. Precies wat wij wilden. We waren er blij mee.  

De rondreis in het Noorden was fantastisch, wat hebben wij mooie dingen gezien. Toen wij aankwamen in Hanoi was er juist een tyfoon geweest met enorme overstromingen in het noorden. We konden en mochten de weg naar Nghia Lo niet in, er stond een brug op instorten. Op de terugweg hebben we dat zelf kunnen zien. We moesten de reis dus in tegengestelde richting maken, maar dat ging naadloos. Dat duidt op goede organisatie!  

De Homestays in het noorden waren leuk, daar verblijven is een ervaring. Zeker het homestay in Nam Cat, wat een plek zeg! In Hue sliepen we in een heerlijk hotel op een fantastische locatie. De excursie naar de DMZ was prima, ook hier weer deels buiten de toeristenroutes gereden en dus vrijwel alleen op allerlei plekken geweest. Ook zijn we met de taxi vanuit Hue stad naar het strand gegaan: een aanrader. Prachtig strand, mooie zee en ontzettend rustig. In Saigon wederom een uitstekend hotel op een goede plek maar ons verblijf in de Mekong Delta was een hoogtepunt. De homestay, de rivieren, het fietsen, het eten, de kokosnootbossen, de sfeer..: fantastisch!  

Als afsluiter een aantal nachten aan in het Ho Tram Beach resort, waarover we kort kunnen zijn: alles was daar even mooi en goed (en luxe). Een heerlijk ontspannen eind van een intensieve reis. Wij waren vaak bijna alleen op het strand, samen met de vissers.  

Tja, Vietnam. Wat een land! Het landschap, de hectiek van de brommertjes, het eten, de mensen, de cultuur en de sporen van de oorlogen. Het eten was overal bijzonder en goed. Iedereen ontving ons buitengewoon gastvrij en we hebben zo veel mooie dingen/landschappen gezien. Goed gedaan Dimsum. Jullie kunnen op onze aanbevelingen rekenen. Reisbescheiden en alle info daar omheen: prima. Gidsen, chauffeurs en routes uitstekend. Mochten wij in de toekomst naar Azië gaan, dan weten we jullie te vinden!"

Juli 2018

"Wij hebben een prachtige reis gehad door Vietnam, met goede gidsen en leuke en erg originele excursies. De hotels waarin wij sliepen waren allen fantastisch, echte aanraders. Wij zijn dan ook zeer tevreden over de organisatie van Dimsum Reizen!"

Juni 2018

'We genieten nog na van een onvergetelijke beleef-reis! Het programma hield een hoop positieve verrassingen in die door de lokale gidsen schitterend werden georganiseerd. Zeer tevreden over beide gidsen. Spraken allebei perfect frans en hielden rekening met onze wensen. Brachten ons naar unieke plaatsen voor de lunch. Enkele van de homestays boden minimum comfort maar was voor ons zeer goed om contacten te hebben met de lokale bevolking. De hotels waren comfortabel. Organisatie door DimSum reizen was prima.

We hadden vele contacten om het reisprogramma op te stellen en het programma werd volledig naar onze wensen opgemaakt. Wij zouden zeker nog eens met Dimsum op reis gaan!'

April 2018

"We hebben een fantastische reis door Vietnam gehad! Alles klopte, de gidsen en chauffeurs waren continue netjes op tijd en alles was goed geregeld. Ook de excursies die wij extra bij hadden geboekt waren erg leuk en een stuk minder toeristisch dan de meeste aangeboden excursies ter plaatse.  Wij vonden Hoi An echt helemaal te gek, alsmede de wat kleinere boot in Halong Bay, waarbij wij door het minder bekende Bai Tu Long vaarde. 

Nogmaals heel veel dank aan Dimsum!"

februari 2018

"Mijn reis naar Vietnam was fantastisch. Ik had een erg goede
gids en chauffeur die mij plekken hebben laten zien in Vietnam, waar ik anders (op eigen gelegenheid) nooit was geweest! Hotels waren allen erg goed; de homestays waarin ik verbleef waren echt een hele mooie ervaring.

De uitgestippelde route die ik heb gevolgd was goed; ik ben erg blij dat ik dan ook eerst het noorden en dan pas het zuiden hebt bezocht. Mijn reis in het noorden wat vrij actief met vele wandelingen. In het zuiden kon ik wat rustiger aan doen en bijkomen van de reis. In de toekomst zal ik zeker weer een reis bij Dimsum boeken. Nogmaals bedankt voor het regelen van deze onvergetelijke reis."

januari 2018

"Na een prachtige reis door Vietnam zijn we terug in Nederland.
We willen Dimsum Reizen bedanken voor het organiseren van de rondreis. Alles ging goed, iedereen was op tijd op het goede moment.  

We hebben genoten van Hanoi, vooral de tweede keer toen we een extra dag hadden in de stad. De streetfood tour met de lokale agent was geweldig. Hij leerde ons wat te eten en hoe. Als bonus nam hij ons mee naar een dak restaurant voor een ei-koffie!  

We vonden de Zondagse markt in Bac Ha ook erg mooi, daar konden we de hele dag blijven. De mensen, de groenten, het fruit, alles was interessant. Hier hebben we veel foto’s gemaakt.

De hotels waren goed en schoon en de service was geweldig. Het Golden Rice Villa in Hoi An was speciaal vanwege het uitzicht, de grootte van de kamer en de gastvrije en zorgzame familie. Ook het Sapa Centre Hotel was erg goed, mooie kamer.  

De tour met de gids in Saigon was interessant en flexibel. Hij nam ons mee naar een klein restaurant van een vriend voor een traditionele Vietnamese koffie. Sterk maar goed!  

De auto’s met chauffeur waren comfortabel, wat fijn was omdat we veel door het land hebben gereden. De gids in de Mekong Delta sprak goed Engels en kon ons veel vertellen over de geschiedenis van Vietnam en het leven in de Delta.

Dus nogmaals bedankt voor de hulp en de organisatie. Het heeft bijgedragen aan een speciale reis in Vietnam."

Augustus 2017

"We hebben een ontzettend gave reis gehad die heel goed geregeld was. De route was prachtig en we zijn van de ene hoogtepunt naar de andere gegaan. Ook de kinderen konden dit goed volhouden. Iedereen stond overal keurig klaar en wij zijn ook erg tevreden over de kwaliteit van de gidsen en chauffeurs. De hotels waren goed en vaak met zwembad, wat met name voor de kinderen heel fijn was. Ik zou Dimsum zeker ook aanraden bij andere mensen, en zelf zouden we ook geen probleem hebben om weer met Dimsum te reizen."

Juli 2017

In juli hebben wij een mooie huwelijksreis door Vietnam mogen maken. De route die we hebben afgelegd was ontzettend leuk! We zijn zeer tevreden over de organisatie en ontzettend fijn dat alles al voor ons geregeld was.

De kwaliteit van de gebruikte hotels was goed, sommige waren zelfs erg luxe.  Hieronder een korte samenvatting van de hotels waarin wij sliepen en onze ervaringen:              

  • Hanoi:               Hanoi Boutique Hotel -> gezellig hotel dichtbij het centrum 
  • Mai  Chai:         Mai Chau Eco lodge -> luxe hotel gelegen tussen de rijstvelden. Heerlijk genoten van de rust!
  • Ninh Binh:        Ninh Binh Legend -> prima luxe hotel
  • Halong Bay:     Flamingo Cruise -> Leuk om te varen in Halong Bay, niet overdreven luxe
  • Hue:                  Scarlett hotels -> Mooi boetiek hotel!
  • Hoi An:            Golden Rice Villa -> Heerlijke plek om te verblijven en te genieten van de rust! 
  • Ho Chi Minh:    GK Central Saigon -> Prima stadshotel 
  • Phu Quoc:        Cassia Cottage -> Erg luxe hotel, een heerlijke plek om te verblijven!

Daarnaast waren onze lokale chauffeurs prima. Gelukkig hebben wij niet veel contact gehad met de lokale agent, maar het beetje contact wat we hebben gehad was duidelijk en goed. Onze lokale gidsen spraken redelijk goed Engels en konden ons over van alles genoeg vertellen.

Mei 2017

"We hebben een leuke reis gehad met goed weer. Het toeren door de 'afgelegen' gebieden en over onverharde wegen was zeker erg leuk, het werd meer spectaculair richting de grens bij China. Daar was het landschap mooier. Mai Chau was veel sprekender en daarmee een hele goede afsluiter van de reis. We hebben de bouwstenen gekocht, puur voor ons het stukje gemak. De ecolodge had prachtige kamers en uitzicht. Het restaurant was goed, zowel ontbijt als diner. Voor ons een heerlijke afsluiting van de vakantie. Wanneer we nogmaals een georganiseerde reis willen maken, zullen we zeker naar het aanbod van Dimsum kijken."

mei 2017

We hebben een buitengewoon mooie en plezierige vakantie in Vietnam gehad en waren ook zeer tevreden over hoe DimSum deze reis heeft samengesteld en hoe goed alles was geregeld. De hotels vielen allemaal in de smaak, zowel de eenvoudigere homestay was leuk vertoeven, de prachtige ecolodge in Panhou, het elegant hotel in Hanoi midden in de drukke oude wijk en ook de heel luxe hotels in HoiAn en Hue, het kon ons allemaal bekoren. De auto's met chauffeur waren zeer ruim en comfortabel, alle gidsen waren prima, al moest je wel een beetje aan het accent wennen. Alles werd goed volgens afspraak uitgevoerd, ook bv de aparte bedden in hotels. De enige onvolkomenheid was na de nachttrein de aankomst in Hanoi. We hadden moeite om de kamers bij het station te vinden en het kantoor bleek toen gesloten. Een telefoontje met de heer Dzeng heeft dat toen gauw opgelost. Na fantastisch luxe cruise op een fraaie kleinschalige boot, hebben we bij Dzeng thuis thee gedronken en in het plaatselijke café bier en een maaltijd. Leuk om persoonlijk kennis te maken. Kort samengevat niets dan lof, het heeft onze verwachtingen meer dan waargemaakt!

Oktober 2016

"We hebben een hele mooie reis in Vietnam gehad! We hebben echt een super tijd gehad met de gids Tom en “the driver”! Tom heeft ons heel veel laten zien en overheerlijke gerechten laten proeven/eten en we hebben op de meeste vreemde locaties gegeten. Hij heeft voor ons geregeld dat we verse vis en groentes zelf op de markt konden kopen en hier bij het avondeten van konden genieten. We hoefden tijdens het marktbezoek maar ergens naar we wijzen en hij vroeg ons al "you wanna try?". Voor we het wisten stonden we weer iets te eten dat we nog nooit hadden geproefd!  De chauffeur meneer Hong heeft het ook perfect gedaan! Een hele aardige, rustige man die erg zuinig was op zijn auto. Hij en Tom konden het goed met elkaar vinden.

We zijn erg tevreden over de hotels waar we hebben geslapen. Nette, schone kamers en een goede ligging. Vooral de homestay in Ba Be was erg leuk, hele vriendelijke mensen daar en heerlijk gegeten! Dimsum heeft het allemaal goed geregeld! De route in het Noorden was prachtig. Je zit redelijk veel in de auto maar we zijn geregeld gestopt om een stuk te lopen en als we foto's wilde maken was dat geen probleem. 

Als we nog een keer een reis in Azië gaan maken (en de kans is groot😊) dan gaan we zeker weer bij Dim Sum kijken wat jullie aanbieden. We hebben nog lang niet alles van Vietnam gezien dus wie weet! "

Augustus 2016

"Beste Susanne,

Zoals beloofd nog even een beter verslag van onze trip. Echt alles was zo ontzettend goed geregeld. De eerste dagen in Hanoi, Mai Chau, Tam coc en Halong Bay hadden wij een fantastische gids (Xiec).

Zo ontzettend enthousiast en vol met informatie die wij en onze kinderen heel graag wilden horen. Na een bijzondere nacht in de trein naar Hue hebben we daar 1 dag in de stad gefietst met een gids en ook in hoi an hadden we 1 dag een gids. Deze mannen zijn zeer professioneel en vertellen ook veel maar na zulke fantastische dagen met Xiec was het even schakelen voor ons.

De hotels waren echt heel goed, de transfers liepen geweldig. Gevlogen naar Ho Chi Minh en daar door een gids gereden naar Mekong Delta waar een andere gids het overnam. Deze laatste was 2 dagen met ons ook in de homestay en een oude man van 72 jaar die ons en de kinderen zoveel wist te vertellen. Wij hingen aan zijn lippen en hebben genoten van de omgeving en de verhalen.

De trip op de boot naar Phu Quoc was eigenlijk het enige minpuntje omdat het stormde en wij tussen de zieke Vietnamezen behoorlijk spannende momenten hebben beleefd. Achteraf een geweldig avontuur om te vertellen maar op het moment zelf was het gewoon eng en spannend.

De transfer naar Kuala Lumpur en daar nog een dag in zo’n andere wereld rondlopen heeft onze vakantie afgemaakt.

Dank voor je geweldige invulling van onze wensen. Voor ons niet-ervaren reizigers en voor onze kinderen als eerste ervaring met Azië heb je een heel mooie reis met veel afwisseling en bijzondere locaties weten samen te stellen. Heel veel dank hiervoor!  

We gaan nu weer flink sparen en komen graag voor een volgend avontuur met ons gezin bij je terug."

Juli/augustus 2016

"Inmiddels zijn we alweer een week terug van onze reis naar Vietnam en Cambodja. Hierbij willen we jou nog bedanken voor het regelen van een reis waar we enorm van hebben genoten. Vooral Halong Bay en de trekkings in Sapa (we hebben niet de toeristische asfaltwegen bewandeld maar zijn de buffelotrails gaan volgen de bergen in) waren indrukwekkend. Alles was goed georganiseerd en op tijd. De enige hotels die wat Minder waren, waren in Sapa en Bac Ha. Cambodja imponeerde op een andere wijze met Angkor Wat en The Killing Fields."

Vietnam juli 2016

"Beste Joeri,

We zijn heel tevreden over Dimsum en wat jullie voor ons georganiseerd hebben. Ik had het zelf niet beter kunnen doen! De lokale agent was heel goed en service gericht. Perfect gedaan. De gidsen en chauffeurs waren kundig en aardig. Het hotel in Sapa was helemaal geweldig na de nacht trein en het simpele hotel in Bac Ha.

Het hotel in Hanoi  was heel leuk gelegen midden in de drukte van het oude deel. We vonden het noorden van Vietnam schitterend! Ik zou daar nog best was langer hebben willen verblijven. Voor nu was het prima zo, omdat onze kinderen weer andere behoeften hebben.

Het was de eerste keer dat we een deel van de reis hebben laten organiseren en het is ons goed bevallen."

Vietnam juli 2016

"We hebben een geweldige vakantie gehad. We hebben meer regen gehad dan we gewend zijn in het regenseizoen, maar daar kan Vietnam niets aan doen. We vonden het een bijzonder land.   De kwaliteit van de hotels was prima. De afwisseling tussen homestays en hotels was ook erg leuk.

Het resort op Phu Quoc is een ontdekking. De organisatie door Dim Sum was ook prima. Dank daarvoor!!

Voor een volgende verre vakantie kloppen we zeker weer bij jullie aan. De route: Een aantal dagen hebben we wel erg veel in de auto gezeten. Op papier was de afstand dan wel niet lang, maar als je maar 25km/uur kunt rijden dan duurt de reis eindeloos.

Verder was het wellicht beter geweest om na Ba Be naar Sa Pa te gaan i.p.v. via Cao Bang 'rechtsom'. De 2 dagen in de auto na Ba Be vonden we m.n. wat lang. Verder was de route prima. Al met al hebben we een hele leuke vakantie gehad."

Vietnam mei 2016

"Hallo Susanne.

 We zijn net terug van onze reis naar Vietnam. We willen ten eerste jullie complimenteren met de perfecte reis die jullie voor ons hebben samengesteld. Alles klopte en was prima geregeld.

We hebben geen enkele keer hoeven te wachten op de gids. Goede, kundige gidsen, prima chauffeurs ( heel belangrijk in Vietnam).

Ook de accommodaties voldeden volledig aan de verwachtingen. Verder viel de zorgzaamheid van de gidsen op. Mochten er vrienden of bekenden ook naar Vietnam willen reizen dan zullen we zeker Dimsum aanraden."

Vietnam maart 2016

"Beste Joeri,

We hebben een zeer geslaagde Noord-Vietnam reis gehad. Bedankt voor de organisatie en de fijne contacten met jullie!

Noord- Vietnam is een aanrader voor iedereen die een combinatie zoekt van natuur en cultuur, veel markten, minderheden, veel contact met de lokale bevolking, lekker eten, redelijk tot goede hotels en weinig toerisme. Onze reis was heel goed georganiseerd door Dim Sum met een super fijne Vietnamese privé gids en geweldige chauffeur in een luxe Toyota, van half mei tot begin juni. Wel een wat hetere (nog droge) periode, maar daardoor veel groene rijstvelden. Voor ons was dit de eerste reis zonder groep, dit is ons heel goed bevallen. Met een lokale gids heb je veel contact met de lokale bevolking, hij vormt een brug tussen de toerist en de bevolking.

De gids en chauffeur deden veel extra dingen met ons maar gaven ons ook veel vrijheid. We hebben veel verschillende minderheden gezien op alle prachtige markten!

We hebben bij drie verschillende Vietnamese families overnacht! Een super leuke kennismaking met het Vietnamese leven! We hebben ook veel mooie wandelingen gemaakt, één waarbij we door een familie spontaan uitgenodigd werden voor een lunch."

Vietnam- November 2015

"Eerst en vooral was het een super reis, weinig of niets op aan te merken! Alvast bedankt!

Kwaliteit van de lokale agent/gidsen/chauffeurs: Zeer goed. Voor transfers waren ze bijna steeds stipt op tijd. Door verkeer af en toe wat later, maar niets om over te klagen. De gidsen waren ook zeer goed. Onze gids gedurende de eerste 7 dagen met de trekking in het noorden was een super kerel. Steeds goed gezind en gaf veel uitleg. Ook zeer flexibel. Niets op aan te merken. In het zuiden ook zeer vriendelijke gidsen. Was een kortere trip, dus minder een band met gevormd, maar ook zeer goed. 

Kwaliteit van de gebruikte hotels: In het noorden schrokken we dat er zulk een luxueus resort was als Panhou village resort, een aangename verrassing. Wij vonden het perfect deze luxe af te wisselen met de basic (maar super leuke!) verblijven tijdens de trekking. De eerste avond bij de trekking was het even schrikken bij aankomst in de eerste homestay, maar dat was al snel weg na een warm welkom en enkele glaasjes lokale rijstwijn. Ik zou dit meteen opnieuw doen. In de Mekong Delta was het ook een leuke homestay met heel wat meer luxe. Het enige wat de reizigers misschien aan te raden valt, is dat ze voor deze homestay een muskietennet moeten meenemen. Dit was hier namelijk niet. 

Organisatie Dimsum reizen niets op aan te merken. Steeds snel antwoord op vragen via e-mail. Zeer flexibel en je kan zelf alles kiezen wat je zelf wil organiseren en wil laten organiseren. Top! 

Route ook zeer tevreden. We waren zeer blij dat het noordelijk deel meer uitgebreid was dan het zuidelijk deel. Het noorden leek voor ons toch veel minder toeristisch dan het zuiden. Meermaals kwamen mensen naar buiten om naar de blanken te komen kijken. Terwijl in de Mekong Delta dit veel minder was. Hoe dan ook zijn we wel blij het zuiden gezien te hebben! Maar als we zouden teruggaan, zouden we meer naar het noorden en centraal Vietnam gaan. 

Als we in de toekomst nog een reis naar Azië doen, zullen we dit zeker via Dim Sum reizen doen."

september 2015

Wij zijn terug van een prachtige vakantie en zijn heel erg tevreden over de door jullie geplande reis! Alles is perfect verlopen. We waren heel erg tevreden over de organisatie ter plekke, de chauffeurs en gidsen waren altijd stipt op tijd, spraken goed Engels en waren enthousiast en erg bekwaam. Eerlijk gezegd hebben wij ons diverse malen afgevraagd of de goede organisatie bepaald werd door de keuze Cambodja/Vietnam of dat dit volledig aan de voorbereidingen van Dimsum lag. (dit met oog op event verwachtingen in de toekomst :) De route Cambodja/Vietnam was prima, maar in Saigon waren we eigenlijk 1 dag te lang (we hadden een erg vroege vlucht en ons hotel in Saigon was sober. Een wat luxer hotel, bv met zwembad was fijn geweest.   Het resort op Phu Qouc was prachtig, maar helaas heeft het daar alle dagen non-stop geregend. Jammer, toch nog te veel in de regentijd.   We zijn erg tevreden over Dimsum en hebben zeker interesse in volgende reizen met jullie. Met name in landen die nog niet zo lang toegankelijk zijn voor toeristen, maar dit wel gecombineerd met wat vakantieluxe: Iran,Pakistan, Bhutan, Myanmar, Tibet,etc,etc,etc Heel hartelijk dank voor uw hulp en organisatie!

oktober 2015

"We hebben een heerlijke rondreis gehad! We hebben prachtig weer gehad en amper regen gehad! De keren dat het geregend heeft was in de nacht. Alles was tot op de puntjes verzorgd door jullie! Daarvoor onze hartelijke dank.

Overal stond keurig iemand ons op de vliegvelden op te wachten. lokale agent Vietnam: aardige man, gaf goede informatie en reageerde adequaat toen het nodig was. De lokale agent in Cambodja hebben we niet gezien/gesproken. Dit was ook niet nodig. De gidsen waren over het algemeen goed tot zeer goed. Waar nodig was de geschiedkundige kennis ruimschoots aanwezig. Fijn dat dit goed is opgepakt door de lokale agenten!

De chauffeurs waren gewoon goed. De hotels waren goed tot zeer goed (Raffles was uitzonderlijk goed). De boot op Halong Bay was geweldig! We hadden hem zelfs een gedeelte van de dag helemaal privé ter beschikking. Voor de rest heerlijke hotels met goede ontbijten en restaurants. De locaties waren fantastisch, vooral in de hoofdsteden! Onze complimenten!

 We waren heel tevreden over de organisatie van de reis. Alle chauffeurs en gidsen stonden op de afgesproken tijd klaar en de vluchten waren keurig geregeld. We zullen een volgende reis richting Azië graag van jullie expertise gebruik maken.

We denken dan aan een reis naar Birma, Laos en Noord Vietnam. Wellicht over een jaar of 3... We hebben jullie al bij 2 vrienden/kennissen aangeprezen! Nogmaals hartelijk dank voor je/jullie geweldige voorbereiding!

maart 2015

Beste Susanne
Over de reis zijn we zeer tevreden, vooral daar waar het de organisatie van dim-sum betreft. Hoe was de kwaliteit van de lokale agent / gidsen / chauffeurs? .. uitstekend Hoe was de kwaliteit van de gebruikte hotels? .. top (boutique) hotels behalve die van Phnom Penh (ik meen Tea House) = middelmatig hotel en zeker geen boutique hotel (probeer voor toekomstige reizigers een ander hotel te boeken als ze het voor over hebben). En het hotel in Hoi An is ook geen boutique hotel, maar wel een heerlijke resort hotel (met alles erop en eraan en dus voor iedereen aan te bevelen) -  Bent u tevreden over de organisatie door Dimsum Reizen? .. jaaa!  Bent u tevreden over de gemaakte route?.. ja 

Kortom: wij hebben genoten en telkens tegen elkaar gezegd dat Susanne het weer prima heeft geregeld .

Ontvang onze nieuwsbrief!

Uw e-mail adres:

Cookies en privacy

De website van Dimsum Reizen maakt gebruik van cookies. Deze cookies onderscheiden we in de categorieën functionele, analytische, advertentie en Social Media Cookies.

Cookiebeleid Dimsum Reizen
Privacy policy