Laos Reizen Tips | Reistips naar Laos | Dimsum Reizen

Praktische reistips voor een reis naar en in Laos

Praktische reistips voor een rondreis naar Laos

Geldzaken
De nationale munt van Laos is de kip. In grote steden kunt u pinnen, maar in het noorden en op het platteland is dit vrijwel onmogelijk. Daar heeft u cash euro's, maar liever US dollars of Thaise baht nodig. We raden dan ook aan om een deel van uw geld in cash US dollars mee te nemen, aangezien dit het best te wisselen is in Laos. U moet de dollars in nieuwe, niet-gekreukte biljetten meenemen en van de nieuwste series (oude dollar biljetten, of gevouwen / gekreukte biljetten zijn niet te wisselen). Voor 100 en 50 dollar biljetten krijgt u een betere koers. Kleinere dollarbiljetten zijn handig voor souvenirs of uitgaven op de laatste dagen.

Een euro ongeveer 9.600 kip (maart 2019). Kijk voor actuele koersen op de website van Oanda. Kijk hier waar u dan eventueel kunt pinnen. U kunt van tevoren al vreemde valuta online bestellen door onze samenwerking met het GWK. Lees verder.

Tijdsverschil
Tijdens onze zomertijd is het in Laos 5 uur later dan in Nederland. Tijdens onze wintertijd is het in Laos 6 uur later. 

Gezondheid
Inentingen voor Laos zijn niet verplicht, maar over het algemeen worden vaccinaties tegen Hepatitis A en DTP aanbevolen. Voor meer informatie over de benodigde vaccinaties raden wij u aan contact op te nemen met een medische instelling als de GGD of uw huisarts.

Elektriciteit
Voor een reis door Laos heeft u een verdeelstekker nodig. Stopcontacten zijn anders dan in Nederland en België. In Laos wordt gebruik gemaakt van maar liefst 5 verschillende stekkertypes, namelijk: A, B, C, E en F. De netspanning is in de steden 230V, op het platteland kan dit ook anders zijn, namelijk 110V.

Internet
Tegenwoordig bieden de meeste hotels (m.u.v. erg afgelegen gebieden) gratis Wifi aan. In de meeste steden en toeristische plaatsen in Laos zijn ook nog internetcafés te vinden.

Telefonie
Bellen met uw mobiele telefoon in Laos is erg duur en daarbij is de verbinding vaak erg slecht. Houd er rekening mee dat bellen naar Nederland prijzig is. In internetcafés kunt u gebruik maken van bellen via internet. 

Lees dan verder op de Laos pagina van het Landenkompas of de ANVR.