Om 19:00 met een koffie op het terras van de Starbucks, ons afspreekpunt. Niet echt een Japans begin van de
avond, dacht ik. Maar ik zit nog geen twee minuten op de uitkijk of er komt een
jonge vrouw in een prachtige kimono lachend mijn kant op. Dat is Yoko, mijn
host van vanavond. We wandelen samen naar haar knusse appartementje in het
centrum van Osaka.
Het keukenblad staat al vol ingrediënten voor
de maaltijd die we samen gaan maken. Maar eerst moet ik plaatsnemen aan tafel,
tijd voor een korte introductie in de Japanse keuken! Ik leer over verschillende
smaken en krijg van alles onder mijn neus en in mijn mond geduwd. Als ik iets
vraag, gaat er weer een keukenkastje open en valt er nog meer te ruiken en te
proeven. Bijzonder interessant, leuk voor zowel de culinaire hoogvliegers als
voor de echte aardappeleters onder ons.
Yoko heeft veel aandacht besteed aan het
recept; een Engelstalig stappenplan hangt met een koelkastmagneet in de vorm
van een sushi-rolletje aan de wand geplakt. Op het menu staat onder andere
Wagyu roasted beef met zelfgemaakte wasabisaus, op speciale wijze bereid. Ik
had mijn reis niet beter af kunnen sluiten dan hier in de food capital van
Japan. Oishi!
De website van Dimsum Reizen maakt gebruik van cookies. Deze cookies onderscheiden we in de categorieën functionele, analytische, advertentie en Social Media Cookies.