Blog voor foodies in Japan

Persoonlijke reisblog foodies in Japan door Christel

Reisblog voor foodies in Japan

Voer voor Foodies Blog: Levende sushi in Japan

Over een kronkelend schelpdier die in zijn eigen huis het leven geeft.

Op een matzwart keramiekje ligt hij in zijn eigen schelp. Een centimetertje of 10 is ie. Dit is niet zo maar een opengemaakte kokkel uit de waddenzee. Het is schelpdier-superman? In ieder geval is ie grijswit gemarmerd. En hij krijgt het heet onder zijn voeten omdat er flinke vuurtongen onder hem zich een weg naar boven likken. Uit stress begint hij zichzelf van zijn eigen schelp te kronkelen maar vergeet dat hij vastzit met een dikke onbreekbare spier. Hij kronkelt als een dolle in het rond. Een regenbuitje sake krijgt hij er ook nog eens overheen. Totdat zijn bewegingen verkleinen en verkleinen, om uiteindelijk te verstillen.

De chefkok snijdt hem in perfect identieke schijfjes en besprenkelt deze met druppeltjes azijn. Hij smaakt naar coquille maar dan met een iets vastere structuur. Ik kan bijna niet geloven dat ik het eet. De rest van mijn avond hier aan het strand met ondergaande zon vlakbij Fukuoka is hij sowieso het onderwerp van gesprek en ik heb - geloof ik - net een juweel van een verhaal voor de komende borrels het komende jaar geoogst.

Pfffff

Christel - oktober 2018

Ontvang onze nieuwsbrief!

Uw e-mail adres:

Cookies en privacy

De website van Dimsum Reizen maakt gebruik van cookies. Deze cookies onderscheiden we in de categorieën functionele, analytische, advertentie en Social Media Cookies.

Cookiebeleid Dimsum Reizen
Privacy policy