Ervaringen van reizigers in China | Dimsum Reizen

Wat vinden onze reizigers van hun Dimsum reis door China? Lees hier hun persoonlijke ervaringen.

Wat vonden Dimsum reizigers van China?

China Reviews | Klanten Ervaringen over onze China Reizen


We kunnen natuurlijk heel veel zeggen over onze reizen, maar liever laten we de mensen aan het woord die de afgelopen jaren met ons mee zijn geweest!

september 2019

We zijn zeer tevreden over de reis en het voorgestelde reisschema. We hadden ook het grote voordeel in een rustige periode te reizen, zodat het aantal Chinese toeristen beperkt was (enkel in Yangshuo waren ze in groten getale aanwezig). Volgens de gidsen is het tijdens de schoolvakanties niet te doen.

Organisatorisch is alles perfect verlopen, ook de transfers van Longji naar Yangshuo, en verder door naar Guilin om de trein ten nemen naar Hongkong.
Het Yunnan programma heeft ons kunnen bekoren, en de gids (Ping) heeft ons zeer in de watten gelegd. Extra fruit bij de maaltijden en de nodige hulp om in eentalig Chinees gebied lekker te eten. Hij was ook een actief fotograaf, dus hij was meteen mee om ergens te stoppen en de nodige tijd te voorzien. De rijstvelden in Yuangyuang kleurden goudgeel, en een klein deel stond al terug onder water, wat ons een indruk opleverde hoe het er in de lente moet uitzien. Het hotel in Xinjie lag wel even verwijderd van de rijstvallei, maar we hebben er een volledige dag aan gespendeerd, dus dat was voor ons geen probleem. In de lente is een andere locatie, dichter bij de rijstvelden eerder aangewezen (Jacky's guesthouse). We waren zeer blij met het centraal gelegen hotel in Kunming (New era). De markten waren zeer kleurrijk, en helemaal niet toeristisch. De nieuwsgierigheid was hier wederzijds.

De gids in Guizhou was 'Jason'. Hij was ook zeer soepel in het tijdsgebruik, en behulpzaam voor het eten. Het was ook zeer kleurrijk, wel wat toeristischer in het algemeen. Het bezoek aan Langde die voormiddag was zeker zo belangrijk (en interessanter), omdat we daar een heel spektakel voorgeschoteld kregen van ontvangst in groot ornaat door het hele dorp en een dans/lusheng spektakel. Dit gebeurt blijkbaar elke dag om 10.30h. Mooi om zien, en zo hadden we ook een beeld hoe het er op de grote festivals aan toegaat, een aanrader! Huanghuang was ook een mooi Dong dorp om te bezoeken, met zijn 5 drumtorens.

Het mid-summer festival was een lusheng competitie van groepen uit de hele regio, en was best leuk om te zien. De serieux waarmee ze hun ding deden was ontroerend. De voorbereiding was in het stadje trouwens de hele avond vooraf al te horen in Zhaoxing zelf.

De rijstterrassen van Long ji stonden nog mooi frisgroen.We zijn dan maar met de gids (een jong meisje) langs de twee uitzichtpunten gewandeld, en tot het oude dorp van Long ji, zodat we toch hadden wat we wilden: genieten van het fascinerende landschap. Recent staat alles ook allemaal goed bewegwijzerd, zodat je au fond eigenlijk geen gids nodig hebt om je weg te vinden.

Het verblijf in Mountain retreat in Yangshuo was heerlijk met idyllisch zicht op de Yulong rivier. Je moet er wel de 'bamboe'raften bijnemen die geruisloos voorbijglijden van 8 uur 's morgens tot 6 uur 's avonds. Het lag wel wat verder van het centrum van Yangshuo dan gedacht, maar de excursie die we wilden doen op de Li rivier is dan door het hotel geregeld.
We vonden het een boeiende reis en stonden met verbazing te kijken naar de evolutie, die China doorgemaakt heeft de laatste jaren. Autostrades, hoge snelheidstreinen, en mobiel betalen doet hier iedereen, zelfs in het kleinste restaurantje.

Wanneer we nog eens aan Azië denken als reisbestemming zullen we jullie aanbod zeker in overweging nemen, maar voorlopig zijn er nog geen concrete plannen.

Bedankt nogmaals voor de goede samenwerking

Juli 2019

We hebben een heel goede super indrukwekkende reis gehad, er is helemaal niets misgegaan en we vonden de organisatie dan ook heel erg goed. Je hebt heel goed naar ons geluisterd en dingen voor ons geregeld die we echt interessant en leuk vonden. Het programma was voor ons nog steeds vol maar ook erg afwisselend en we zijn op prachtige plekken geweest.

Bijna alle hotels vonden we bijzonder, op goede locaties en goed van kwaliteit. Het hotel in Beijing, het boetiekhotel in Sahxi en het Hotel in Xizhou waren hoogtepunten. Het beste eten van onze trip was bij de eigenaresse van het hotel in Shaxi ze is een zeer goede kok en ik kan het anderen dan ook aanraden daar te blijven eten. 

Zoals gezegd het was een bijzondere reis die zeer goed bij onze interesses aansloot dus we zijn zeker tevreden over de route. De variatie was ook goed: grote steden en kleine plaatsjes. Accommodatie in de bergen (Wumu, rijstvelden (Xizhou) , en prettige wijken (Beijing).Van Xizou dachten we eerst "waarom niet in Dali zelf" maar dit plaatsje is gewoon veel leuker.

Mei 2019

We hebben erg genoten van onze reis door China. Ontzettend bedankt voor het meedenken en het organiseren! Het was voor ons de eerste keer om op deze manier te reizen (normaal was het altijd óf backpacken óf met een groep) en het is ons heel goed bevallen. Alles was perfect geregeld! 

Over de chauffeurs kan ik kort zijn: die hebben hun werk allemaal uitstekend gedaan. Op alle vliegvelden stonden ze op ons te wachten en zaten we binnen vijf minuten in de auto op weg naar het hotel. De lange fietsexcursie door Beijing was een groot succes. Monique was heel deskundig en heeft ontzettend veel informatie gegeven over allerlei aspecten van de stad en de samenleving. De lange hike van Gubeikou naar Jinshanling was erg indrukwekkend. De plaatselijke gids deed het prima, al leek het wel alsof het voor hem ook de eerste keer was. De fietsexcursie in Yangshuo werd niet gedaan door Edward (hij blijkt al een tijdje weer in NL te zitten) maar door de Nederlandse eigenaar van hotel Outside Inn. Ook hij wist een mooi inkijkje te geven in het leven op het platteland (maar misschien goed om de tekst op de site aan te passen).

Het Ronyard Hotel in Beijing beviel prima. Wat lastig te vinden (ook voor de chauffeurs), maar bijzonder gelegen midden in een hutong. Het Outside Inn voelt een beetje als een backpackers-hostel en heeft gastvrijheid hoog in het vaandel staan. Ligging is mooi, het eten is goed, alleen de kamers zijn een beetje gedateerd en versleten. Laozhai was in één woord geweldig, mooier dan dat gaat het niet worden. Het SSAW Hotel in Shanghai is een fijn hotel om de vakantie af te sluiten met alle gemakken die je kunt wensen. Luxe kamers, uitgebreid eten en ook gunstig gelegen. 

Zoals gezegd was het voor ons de eerste keer om op deze manier te reizen en het is heel goed bevallen. Alles was perfect geregeld, op geen enkel moment liep er iets anders dan voorzien. Dus zijn we tevreden? Zeker, meer dan dat. 

Voor een route van twee weken was het zeer afwisselend. Twee totaal verschillende steden en tussendoor het Chinese platteland. Onvermijdelijk waren de reisafstanden wat aan de ruime kant, maar met het vliegtuig is dat prima te overbruggen. Het hielp dat we wat langer op een plek bleven, zodat we tussendoor ook een beetje konden 'landen'.  

Ik zou zeker nog weleens terug willen naar China om andere delen van het land te bezoeken. Een andere potentiële reisbestemming voor de toekomst is Indonesië. Daarbij zou ik zeker naar de mogelijkheden van Dimsum kijken!

Vietnam & China Maart 2019

"Dank voor jullie kaartje dat vannacht bij thuiskomst op de vloermat lag.   De reis was extreem goed georganiseerd zowel in Vietnam als in China.!!!  Value for money.   
In Vietnam kregen we zelfs een ongevraagde upgrade naar een deluxe suite tijdens de cruise. De gids Ai waar we acht dagen mee hebben gereisd in China sprak voortreffelijk Engels en was uiterst behulpzaam. Zeer belangrijk in de berglanden van Yunnan.   

In de toekomst zullen we absoluut weer bij jullie boeken voor Azië bestemmingen.."

Januari 2019

"Vandaag zijn we weer thuisgekomen van een fantastische reis in China en Taiwan. Wat zijn wij blij met DimSum reizen, alles (maar dan ook echt alles) was tot in de puntjes verzorgd. Geheel volgens programma: de transfers, treinreizen, kundige gidsen, goede hotels etc.

We willen jou dan ook hartelijk bedanken voor het organiseren van deze reis. Uiteraard zullen we DimSum reizen bij anderen aanbevelen en wanneer wij weer een reis in Azië willen maken zullen we zeker weer van jullie deskundigheid gebruik maken."

november 2018

- Hoe was de kwaliteit van de lokale agent / gidsen / chauffeurs? 
Pauline was heel erg goed. Wij werden hartelijk ontvangen door haar bij ons eerste hotel. Daarnaast was zij altijd bereikbaar wanneer wij vragen hadden of opmerkingen. Echt een TOP agent!

- Hoe was de kwaliteit van de gebruikte hotels? Bijna alle hotels waren top! Enkel het hotel in Jinlun was het hotel iets gedateerd. Overal werden wij met open armen ontvangen en omdat het onze huwelijksreis is had Pauline geregeld dat we overal een cadeautje kregen, plus hadden we over het algemeen de mooiste kamer van het hotel! Echt FANTASTISCH!!

- Bent u tevreden over de organisatie door Dimsum Reizen? Meer dan tevreden! Ik kan jullie 100% aanraden om mee te reizen!

- Bent u tevreden over de gemaakte route? Onze route was top! Veel gezien en veel gedaan. Wij denken wel dat de reis ook nog wel langer had gekund omdat het af en toe nog wel doorrijden was. Maar zo mooi! Te gek!

- Heeft u suggesties ter verbetering van onze reisbescheiden?misschien in de route aangeven als er veel te zien is dat het raadzaam is om op tijd te vertrekken, wij hebben dat niet altijd gedaan en daardoor af en toe iets moeten overslaan. Dat is uiteraard volledig onze eigen schuld hoor!

- Zou u in de toekomst nogmaals met Dimsum Reizen op pad gaan en in welke bestemmingen bent u geïnteresseerd? 100%! Wij zijn meer dan tevreden met jullie service en aangeboden reis. Voor wat ons betreft was het een hele goede prijs-kwaliteit verhouding! Alle Aziatische bestemmingen hebben onze voorkeur! Fantastische landen met fantastische mensen! TOP!!

oktober 2018

Voor de laojia in Shiyanping geldt: Het was echt fantastisch. Het is een hele
belevenis en ik vond het één van onze hoogtepunten. Het enige jammerlijke was dat de communicatie lastig was. Ik had google translate maar dat werkte maar 1 kant op, dus een gesprek was niet mogelijk. Het eten en het bed waren goed.


- Hoe was de kwaliteit van de lokale agent / gidsen / chauffeurs? 
In 1 woord uitstekend! Hebben geen contact gehad met de lokale agent maar de transfers waren uitstekend geregeld met prima auto's en keurig op tijd. Haibo, de huismeester van het Laojia in Langshi was een geweldige gastheer. Hij deed ontzettend zijn best om het ons naar de zin te maken. De kokkin daar (Xiaomo) kookte heerlijke maaltijden, daar hebben we echt van genoten. In het Laojia in Laozhai was ook alles uitstekend geregeld. Complimenten voor Li Ayi en Shushu.

- Hoe was de kwaliteit van de gebruikte hotels? 
Het hele verblijf in Langshi was een aaneenschakeling van hoogtepunten. Het huis was prachtig, het feit dat we het hele huis voor onszelf hadden (ieder een eigen slaapkamer) was echt een luxe, de hike die ik met de moeder van Haibo heb gemaakt was ontzettend leuk (al liep ze me er wel uit met haar 64 jaar op haar simpele gymschoentjes 😀) en de boottocht over de Li rivier erg mooi (heb deze tocht al minimaal 6x gedaan maar nog nooit met zulk mooi weer😄). Haibo had voor ons een taxi geregeld voor de terugweg en dat ging prima.  Heerlijke bedden ook, een verademing na de harde matrassen in het appartement van onze vriendin in Guangzhou... Het Laojia in Laozhai was weer heel anders. Iets minder comfortabel, maar dat kwam vooral doordat het een houten huis was en dus veel stoffiger en tochtiger (kieren in de vloer). Ook hier weer ieder een eigen slaapkamer, heel fijn. Goede matrassen ook. Het eten vonden we hier wat minder, maar we hebben ook hier prima gegeten. Alleen het ontbijt zou wel iets beter kunnen. In Langshi heb je nog gestoomde broodjes en eitjes; in Laozhai alleen lokaal ontbijt of sojamelk en havermout. Misschien gekookte eitjes? Er waren hier veel excursiemogelijkheden maar sommigen zijn wel erg kort (het rice cake maken duurt denk maar een kwartier tot een half uur (ze zijn wel erg lekker...) en het proces van rijst maken is geen excursie van 2 uur maar max 1 uur. Je gaat niet de velden in om de rijst te oogsten (wat wij hadden afgeleid uit de begeleidende tekst) maar stampt alleen de rijst fijn in een ouderwets apparaat (nu gebruiken ze machines) en vervolgens is een oude man bezig met het scheiden van de rijst (je mag hem wel helpen). Leuk is wel dat je de rijst mee naar huis krijgt dus dat gaan we zeker nog een keer opeten.  Al met al vonden we Langshi een comfortabeler huis maar beide huizen beschikken over prima sanitaire voorzieningen (met goede waterdruk en goed warm water) en ook goede wifi (ook in Laozhai; geen hotspot meer maar gewoon een netwerk met wachtwoord)

- Bent u tevreden over de gemaakte route? 
Ja, we waren erg blij dat we toch 2 locaties hebben aangedaan om zo twee totaal verschillende huizen in een totaal ander landschap te ervaren.

September 2018

We wilden je graag bedanken, voor het samenstellen van een prachtige reis, maar ook voor de snelle interventie toen ze u een mail stuurden vanuit Wumu. We zijn dan ook zeer tevreden! Hieronder het antwoord op de vragen.

Over het algemeen waren we zeer tevreden over de lokale agenten, alles was goed geregeld en indien er problemen waren (meestal vertaalproblemen) konden we hen steeds bereiken. De gidsen waren ook erg goed en zorgzaam. Won-Li (Chengdu) is ons het meest bijgebleven- een bijzonder lief meisje die ons geweldig heeft gegidst, uitleg gegeven over het land en cultuur. De overige gidsen waren erg zorgzaam en behulpzaam en zijn we uitermate tevreden over.     

De hotels waren over het algemeen erg in orde, en we hebben hier enkel positieve commentaar over.

We zijn enorm tevreden over DimSum Reizen. Het reisaanbod is ongelooflijk goed. Het contact verliep zeer vlot, en we zijn erg tevreden over uw snelle interventie. We zijn erg tevreden over ons reistraject. Er was een zeer goede afwisseling van activiteiten en rustdagen (we hadden het zelf niet beter gepland). De reisbescheiden waren duidelijk en correct en prima in orde.

We zijn geïnteresseerd om in de toekomst nogmaals een reis te boeken via DimSum Reizen en zullen uw organisatie ook aanraden aan andere mensen.    

Nogmaals hartelijk bedankt voor alles.

Augustus 2018

"We hebben zeker genoten van onze prachtige reis! Alles is prima verlopen. We waren erg tevreden over de lokale agent/gidsen/chauffeurs. Vooral de gids in Beijing had een perfecte combinatie van kennis, service en humor. De gids van de fietstour in Shanghai deed het ook uitstekend (maakte bijvoorbeeld regelmatig foto's met haar mobiel van de groep en stuurde die door aan het eind van de tour).  Over de hotels zijn we ook erg tevreden! Het hotel in Yangshuo (Moondance) en in Xi'an (Grand Park geven we zelfs een 9! 
We zijn erg tevreden over de organisatie door Dimsum Reizen. Prima informatie en advies, snelle respons. Volledige set reisbescheiden, ruim op tijd ontvangen. Expertise die er toe doet!  Als we in de toekomst weer een keer richting Azië gaan, dan zullen we zeker Dimsum overwegen."

Augustus 2018

" We hebben het erg leuk gehad! Met name Wumu vonden we een prachtige ‘bouwsteen’. Goede chauffeurs en vriendelijke gidsen. Namen ben ik vergeten. Gids Kunming heel behulpzaam. Gids Shaxi ook vriendelijk.  We zijn zeer tevreden over de organisatie door Dimsum Reizen.  Alles is vlekkeloos verlopen alles klopte volgens aangegeven reisbescheiden en iedereen was op tijd en volgens afspraak. We zijn ook erg tevreden over de invulling van de route! In de toekomst zijn we nog wel geïnteresseerd om met jullie op pad te gaan! "

Juli 2018

"Graag wil ik je namens de hele familie bedanken voor het regelen van een perfecte reis.  Alles klopte.  Alles is goed verlopen.  Perfecte gidsen, goed transport, uitstekende hotels.  Echt alles was goed.   Je hebt ons een mooie vakantie gegeven.   Wij weten je te vinden als wij weer naar China gaan.  :) "

juni 2018

"Het was voor ons allen een boeiende, interessante en actieve vakantie. We zouden niks aan het programma willen veranderen. De activiteiten, de plaatsen die we bezocht hebben en de hotels zouden we dan ook zeker aanraden aan reizigers die op zoek gaan naar een eerste kennismaking met China!  

Tigerleaping is een mooie trekking. Gelukkig was ons bende voorbereidt op een stevige wandeling. Wumu was fantastisch! Door Wendy, onze gastvrouw, zijn we heel veel te weten gekomen over de streek en hebben we samen met haar de dagwandeling gemaakt. In Zhaoxing hebben we ook mooie wandelingen gemaakt. Gelukkig kon onze gids, Peter, genoeg Engels want daar spreekt men er enkel en alleen Chinees. Ons bezoek in Yangshuo kunnen we ook als een hoogtepunt markeren. De fietstocht met de Nederlandstalige Edward was leuk en interessant. Het hotel in Shanghai was goed gelegen en konden daar zeker (met de Hop on Hop off bus) zonder gids de stad grondig verkennen. Top als stad!  

Dim Sum zouden we zeker aanraden aan vrienden. Zoals reeds vermeld de eerste week was organisatie top. We hebben nooit moeten wachten op de busjes, gidsen en verbindingen."

Juni 2018

"We hebben een heerlijke vakantie gehad. De treinreis was uiteindelijk een hele (interessante) belevenis maar niet echt voor herhaling vatbaar, ook omdat het zo lang duurde. Fijn dat e.e.a zo snel om geboekt kon worden en de chauffeurs ook toen weer op tijd klaar stonden om ons op te halen en af te leveren. Hulde voor de snelle reactie van jullie en m.n. van de agent in Beijing!!   Dank voor al jullie advies en hulp!     

Chauffeurs en gidsen altijd ruim op tijd aanwezig, prettig en vriendelijk en de afspraken over de meeting times en points waren altijd helder. Gebruikte auto altijd heel schoon en comfortabel. De lokale gidsen waren altijd competent maar minder persoonlijk en betrokken dan de door jullie ingehuurde gidsen (Edward was hartstikke leuk en aardig en Jordan was echt geweldig). De lokale gids in Chengdu was een uitzondering; zij was wel enthousiast en betrokken, wat een schatje!

De hotels waren allen prima, een ruimte kamer met airco en goede badkamer. De ene keer heel mooi ingericht, de andere keer meer praktisch en comfortabel. O.h.a. prima ontbijt en aardig en behulpzaam personeel, al spraken ze niet altijd engels. 
We hebben een prachtige reis gemaakt.Het was wel behoorlijk vermoeiend maar dat kwam deels ook doordat ik zelf ook nog naar de hangende kloosters in de buurt van Datong wilde gaan. Eigenlijk moet je minimaal 2 en regelmatig 3 nachten op dezelfde plek blijven. 
Ja, ik zou een volgende reis zeker weer door jullie laten regelen. Misschien dat we nog een keer een Aziatische reis vastplakken aan een verblijf van mijn man in Hangzhou. Bijvoorbeeld doorvliegen naar Maleisië of Vietnam. "

Juni 2018

" We zijn gisteren terug gekomen vanuit China.  Het was in één woord: FANTASTISCH!!!   Wij hebben werkelijk geen enkele rot- of verveeldag gekend. Het was echt top, vanaf het begin tot het einde.   Een groot compliment voor Dim Sum en uiteraard ook een dikke pluim voor jou. Je hebt het echt goed geregeld en alles is vlekkeloos verlopen.  
De kans is overigens erg groot dat er in de toekomst een China Part II komt 😊.   Super bedankt voor alles! " 

Juni 2018

"Dankjewel, we hebben een geweldige vakantie gehad, mede dankzij jullie goede organisatie! We hebben eigenlijk geen verbeterpunten, want alles was gewoon prima geregeld. De hotels waren top, de gidsen en chauffeurs steeds perfect op tijd en de route erg mooi.  Ook is het wel een uitputtende reis geweest, maar dat kan ook niet anders met zo'n groot land en maar 3 weken tijd. Dat wisten we vooraf, en was ook geen probleem.  

We zijn zeker geïnteresseerd om vaker bij Dimsum te boeken. Over onze reis naar Japan, enkele jaren geleden, waren we toen ook al zeer tevreden. We zitten voor volgend jaar te denken aan Taiwan, Thailand of Noord/Zuid-Korea Nogmaals bedankt voor de goede zorgen en misschien tot in de toekomst. "

April 2018

We zijn erg opgetogen over het verloop van onze tocht door Yunnan. De erg goed organisatie en de professionele begeleiding hebben daar heel veel toe bij gedragen. Vooral de begeleiding van het eerste gedeelte van Kunming tot en met Xishuangbanna was uitzonderlijk goed met erg behulpzame en heel goede gidsen (Ricky en Michael).

De hotels waren prima; zoals we weten beter een charmant typisch onderkomen kiezen dan de “luxe” chinese sterrenhotels.; maar ook die laatste waren in orde.  In de “kleinere” hotels heb je zelfs meer kans iemand aan te treffen die een woordje engels kent.

Uw systeem van bouwstenen laat toe een interessante en leuke route uit te tekenen. Ganse organisatie, begeleiding en documentatie vanwege Dim Sum is en loopt perfect, prima werk van uw kant.  

Zonder twijfel is Dim Sum aan te bevelen om de organisatie van uw reis aan toe te vertrouwen en dat zullen we zonder twijfel ook doen bij onze vrienden en kennissen.

Januari 2018

'Onze agent was in één woord: geweldig. Ze was ontzettend behulpzaam en altijd en overal te bereiken. De chauffeur die ons heeft gebracht en gehaald van en naar het vliegveld was vriendelijk en behulpzaam.

De kwaliteit van de hotels was goed. Het Danty hotel in Taipei, het Fuward hotel in Tainan en het Red Garden hotel in Kenting waren uitmuntend!

We zijn heel tevreden over Dimsum reizen en de gekozen route. De reactie snelheid, de uitgebreide informatie en het geboden aanbod waren allemaal zeer goed.

Als we weer een lange reis willen maken zullen we zeker kijken naar het aanbod van Dimsum. Niet alleen om bovenstaande punten maar ook omdat er minder voor de hand liggende locaties worden aangeboden. We zullen deze organisatie bij iedereen aanraden!'