Ervaringen van reizigers in China | Dimsum Reizen

Wat vinden onze reizigers van hun Dimsum reis door China? Lees hier hun persoonlijke ervaringen.

Wat vonden Dimsum reizigers van China?


China Reviews | Klanten Ervaringen over onze China Reizen


We kunnen natuurlijk heel veel zeggen over onze reizen, maar liever laten we de mensen aan het woord die de afgelopen jaren met ons mee zijn geweest!
Augustus 2018

"We hebben zeker genoten van onze prachtige reis! Alles is prima verlopen. We waren erg tevreden over de lokale agent/gidsen/chauffeurs. Vooral de gids in Beijing had een perfecte combinatie van kennis, service en humor. De gids van de fietstour in Shanghai deed het ook uitstekend (maakte bijvoorbeeld regelmatig foto's met haar mobiel van de groep en stuurde die door aan het eind van de tour).  Over de hotels zijn we ook erg tevreden! Het hotel in Yangshuo (Moondance) en in Xi'an (Grand Park geven we zelfs een 9! 
We zijn erg tevreden over de organisatie door Dimsum Reizen. Prima informatie en advies, snelle respons. Volledige set reisbescheiden, ruim op tijd ontvangen. Expertise die er toe doet!  Als we in de toekomst weer een keer richting Azië gaan, dan zullen we zeker Dimsum overwegen."
Augustus 2018

" We hebben het erg leuk gehad! Met name Wumu vonden we een prachtige ‘bouwsteen’. Goede chauffeurs en vriendelijke gidsen. Namen ben ik vergeten. Gids Kunming heel behulpzaam. Gids Shaxi ook vriendelijk.  We zijn zeer tevreden over de organisatie door Dimsum Reizen.  Alles is vlekkeloos verlopen alles klopte volgens aangegeven reisbescheiden en iedereen was op tijd en volgens afspraak. We zijn ook erg tevreden over de invulling van de route! In de toekomst zijn we nog wel geïnteresseerd om met jullie op pad te gaan! "
Juli 2018

"Graag wil ik je namens de hele familie bedanken voor het regelen van een perfecte reis.  Alles klopte.  Alles is goed verlopen.  Perfecte gidsen, goed transport, uitstekende hotels.  Echt alles was goed.   Je hebt ons een mooie vakantie gegeven.   Wij weten je te vinden als wij weer naar China gaan.  :) "
juni 2018

"Het was voor ons allen een boeiende, interessante en actieve vakantie. We zouden niks aan het programma willen veranderen. De activiteiten, de plaatsen die we bezocht hebben en de hotels zouden we dan ook zeker aanraden aan reizigers die op zoek gaan naar een eerste kennismaking met China!  

Tigerleaping is een mooie trekking. Gelukkig was ons bende voorbereidt op een stevige wandeling. Wumu was fantastisch! Door Wendy, onze gastvrouw, zijn we heel veel te weten gekomen over de streek en hebben we samen met haar de dagwandeling gemaakt. In Zhaoxing hebben we ook mooie wandelingen gemaakt. Gelukkig kon onze gids, Peter, genoeg Engels want daar spreekt men er enkel en alleen Chinees. Ons bezoek in Yangshuo kunnen we ook als een hoogtepunt markeren. De fietstocht met de Nederlandstalige Edward was leuk en interessant. Het hotel in Shanghai was goed gelegen en konden daar zeker (met de Hop on Hop off bus) zonder gids de stad grondig verkennen. Top als stad!  

Dim Sum zouden we zeker aanraden aan vrienden. Zoals reeds vermeld de eerste week was organisatie top. We hebben nooit moeten wachten op de busjes, gidsen en verbindingen."
Juni 2018

"We hebben een heerlijke vakantie gehad. De treinreis was uiteindelijk een hele (interessante) belevenis maar niet echt voor herhaling vatbaar, ook omdat het zo lang duurde. Fijn dat e.e.a zo snel om geboekt kon worden en de chauffeurs ook toen weer op tijd klaar stonden om ons op te halen en af te leveren. Hulde voor de snelle reactie van jullie en m.n. van de agent in Beijing!!   Dank voor al jullie advies en hulp!     

Chauffeurs en gidsen altijd ruim op tijd aanwezig, prettig en vriendelijk en de afspraken over de meeting times en points waren altijd helder. Gebruikte auto altijd heel schoon en comfortabel. De lokale gidsen waren altijd competent maar minder persoonlijk en betrokken dan de door jullie ingehuurde gidsen (Edward was hartstikke leuk en aardig en Jordan was echt geweldig). De lokale gids in Chengdu was een uitzondering; zij was wel enthousiast en betrokken, wat een schatje!

De hotels waren allen prima, een ruimte kamer met airco en goede badkamer. De ene keer heel mooi ingericht, de andere keer meer praktisch en comfortabel. O.h.a. prima ontbijt en aardig en behulpzaam personeel, al spraken ze niet altijd engels. 
We hebben een prachtige reis gemaakt.Het was wel behoorlijk vermoeiend maar dat kwam deels ook doordat ik zelf ook nog naar de hangende kloosters in de buurt van Datong wilde gaan. Eigenlijk moet je minimaal 2 en regelmatig 3 nachten op dezelfde plek blijven. 
Ja, ik zou een volgende reis zeker weer door jullie laten regelen. Misschien dat we nog een keer een Aziatische reis vastplakken aan een verblijf van mijn man in Hangzhou. Bijvoorbeeld doorvliegen naar Maleisië of Vietnam. "
Juni 2018

" We zijn gisteren terug gekomen vanuit China.  Het was in één woord: FANTASTISCH!!!   Wij hebben werkelijk geen enkele rot- of verveeldag gekend. Het was echt top, vanaf het begin tot het einde.   Een groot compliment voor Dim Sum en uiteraard ook een dikke pluim voor jou. Je hebt het echt goed geregeld en alles is vlekkeloos verlopen.  
De kans is overigens erg groot dat er in de toekomst een China Part II komt 😊.   Super bedankt voor alles! " 
Juni 2018

"Dankjewel, we hebben een geweldige vakantie gehad, mede dankzij jullie goede organisatie! We hebben eigenlijk geen verbeterpunten, want alles was gewoon prima geregeld. De hotels waren top, de gidsen en chauffeurs steeds perfect op tijd en de route erg mooi.  Ook is het wel een uitputtende reis geweest, maar dat kan ook niet anders met zo'n groot land en maar 3 weken tijd. Dat wisten we vooraf, en was ook geen probleem.  

We zijn zeker geïnteresseerd om vaker bij Dimsum te boeken. Over onze reis naar Japan, enkele jaren geleden, waren we toen ook al zeer tevreden. We zitten voor volgend jaar te denken aan Taiwan, Thailand of Noord/Zuid-Korea Nogmaals bedankt voor de goede zorgen en misschien tot in de toekomst. "
April 2018

We zijn erg opgetogen over het verloop van onze tocht door Yunnan. De erg goed organisatie en de professionele begeleiding hebben daar heel veel toe bij gedragen. Vooral de begeleiding van het eerste gedeelte van Kunming tot en met Xishuangbanna was uitzonderlijk goed met erg behulpzame en heel goede gidsen (Ricky en Michael).

De hotels waren prima; zoals we weten beter een charmant typisch onderkomen kiezen dan de “luxe” chinese sterrenhotels.; maar ook die laatste waren in orde.  In de “kleinere” hotels heb je zelfs meer kans iemand aan te treffen die een woordje engels kent.

Uw systeem van bouwstenen laat toe een interessante en leuke route uit te tekenen. Ganse organisatie, begeleiding en documentatie vanwege Dim Sum is en loopt perfect, prima werk van uw kant.  

Zonder twijfel is Dim Sum aan te bevelen om de organisatie van uw reis aan toe te vertrouwen en dat zullen we zonder twijfel ook doen bij onze vrienden en kennissen.
Januari 2018

'Onze agent was in één woord: geweldig. Ze was ontzettend behulpzaam en altijd en overal te bereiken. De chauffeur die ons heeft gebracht en gehaald van en naar het vliegveld was vriendelijk en behulpzaam.

De kwaliteit van de hotels was goed. Het Danty hotel in Taipei, het Fuward hotel in Tainan en het Red Garden hotel in Kenting waren uitmuntend!

We zijn heel tevreden over Dimsum reizen en de gekozen route. De reactie snelheid, de uitgebreide informatie en het geboden aanbod waren allemaal zeer goed.

Als we weer een lange reis willen maken zullen we zeker kijken naar het aanbod van Dimsum. Niet alleen om bovenstaande punten maar ook omdat er minder voor de hand liggende locaties worden aangeboden. We zullen deze organisatie bij iedereen aanraden!'
november 2017

'' Graag willen we jullie bedanken voor de fantastische reis die jullie voor ons geregeld hebben. Eén grote bijzondere, indrukwekkende aaneenschakeling van ervaringen, indrukken, sferen, belevenissen en ga zo maar door! Fantastisch geregeld en alles liep op rolletjes, zo vlot en makkelijk! 

In Shanghai werden we meteen goed opgevangen. Daarna via de telefoon met ons contact persoon een strakke info lijn gehad waar geen ruimte voor twijfel was. En zo is het de hele reis gebleven. Zo’n vlekkeloze organisatie is wel heel prettig. Vooral in een land waar je de taal niet spreekt, niets kan lezen en Engels voor velen een brug te ver is. Je kunt behoorlijk onthand zijn dan. Zo hebben we ervaren toen we wandelend toch niet goed wisten waar we heen moesten en tegen deze obstakels aanliepen. Natuurlijk komt alles goed, maar je realiseert je eens te meer dat een goede organisatie wel heel erg prettig is!

De hotels waren heerlijk! Prima kamers, prima bedden. In Zhangye een heel bijzonder hotel…. Met een glazen badkamer in de kamer en lampen die op bewegingsmelders staan. Overal werden we super vriendelijk ontvangen en iedereen heeft enorm zijn best gedaan om het ons naar de zin te maken. Service met een hoofdletter!

Na alle ervaringen van grote goed georganiseerde hotels die we via jullie hadden geboekt, was het hotel in Hangzou (waar we in het donker aankwamen, met in ons hoofd een Boutique Hotel idee)  van een heel andere orde. In een woonwijk waar druk werd gebouwd/ verbouwd dachten we eerst heel erg verkeerd te zitten. De jonge man achter de balie die haastig aan kwam lopen ergens van buiten nadat we uit de taxi waren gestapt, deed erg zijn best maar heel veel wijzer werden we niet van hem. De kamer was klein maar het bed en het sanitair prima. De volgende morgen bleek  dat de locatie van het hotelletje, waar wij de enige gasten waren, perfect was! We zijn lopend om het West Lake gegaan en hebben de volgende dag elektrische fietsjes van het hotel gehuurd om naar de LingJin tempel te gaan.  Een reuze aardige, lieve, bescheiden, goed Engels sprekende dame bemande de receptie. 

De reis die wij gemaakt hebben kan ik iedereen aanbevelen. Hotels, de combi van vliegen, treinen, auto (waardoor je weer een heel nadere indruk van het land krijgt) was goed. Wij waren er heel blij mee. Lily, onze gids in Xi’An ( ook al zo’n indrukwekkende stad, en dan het terracotta leger!) , 100% aan te bevelen. Nooit langdradig, erg gezellig, goed Engels sprekend, onvermoeibaar en gewoon heel leuk. Een leuke meid. Aanrader dus alweer.

Oh ja, en het informatieboekje met een beetje chinees was ook wel heel handig, dank daarvoor! Ik kan nog uren doorgaan. We hebben zo’n mooie reis gemaakt, we zijn zo blij met jullie, de organisatie zat zo goed in elkaar, de mensen zo behulpzaam, vriendelijk en service gericht. En dan de after-sales service met je kaartje…..( minor detail, maar toch heel leuk!)  Het was een feest !! Dank jullie wel!! 

En of we nog eens met Dimsum op reis willen gaan? Ja, vast en zeker! Waar een zoektocht op internet en de behoefte aan een tweede vergelijkende offerte naast een andere al niet toe kan leiden.."
Oktober 2017

" De fietsexcursie met Edward was super! Die kunnen we iedereen aanraden. Weer heel iets anders dan het bezoeken van een grote toeristische attractie maar een manier om het echte China te leren kennen en de ontwikkelingen die het land meemaakt. De fietstocht met Edward is heel relaxed, uiterst leerzaam en hij stelt zich heel flexibel op ( past zijn route eventueel aan als er dingen zijn die je graag wilt zien). Aanrader voor andere Nederlanders!

Alle hotels waren prima. Locatie in Beijing was top! Kunming was super luxe. Outside Inn was prima hotel met veel persoonlijke aandacht en een erg goed diner. Het hotel in Xi'an was erg groot en luxe. We zijn zeer tevreden over de organisatie van Dimsum en de gemaakte route. Een prima manier om ons bezoek aan het WK drakenbootracen te combineren met een tour door China om het land beter te leren kennen. 

De treinreizen gingen met korte uitleg van de gidsen/lokale agent helemaal prima. Stations zijn overzichtelijk en het is daardoor duidelijk wat je moet doen.

Ik ben nog niet met mijn volgende vakantie bestemming bezig maar als ik overweeg weer naar Azië te gaan dan kijk ik zeker even bij jullie op de site. Zoals eerder aangegeven is deze reis ons goed bevallen! "
september 2017

We hebben een fantastische reis gehad! Echt heel bijzonder. Dank voor het uitgekiende reisplan en de leuke hotels. Alles liep op rolletjes! Bijna maken we plannen om nog een keer te gaan, maar niet volgend jaar. Eerst even bijkomen van deze reis, want was soms ook wel vermoeiend, vooral vanwege de hitte. Maar al met al zijn we erg tevreden en hadden het niet veel anders willen doen. 

De lokale agenten hebben we niet gezien. Treintickets waren altijd op tijd. Beide gidsen en chauffeurs waren prima. Vooral de gids bij de Witte dorpjes heeft ons veel laten zien en, ook leuk, geholpen bij de restaurants en hotels met het eten.
Ook de tip voor de gele bergen (geen koffer mee) heeft ons veel ongemak bespaard.
De hotels waren naar verwachting. Moon Bay home stak er wel met kop en schouders bovenuit: echt een prachtig hotel, mooie kamers en zeer goeie service
september 2017

De kwaliteit van de gidsen was prima( incl. hun Engelse vaardigheid ). Twee keer een lokale agent telefonisch benaderd en de telefoon werd meteen opgenomen en ik ben geholpen in prima Engels. Chauffeurs waren prima en we hebben ons geen moment onveilig gevoeld. Logistiek werden we overal goed opgewacht en zonder vertraging vervoerd OOK toen de binnenlandse vlucht 4 uur vertraging had.

Hotels waren goed tot zeer goed ( Wumu, Hong Tudi, Yang Shuo ). Alle kamers waren schoon met prima bad / toilet faciliteiten en prima keuken.   -

Zeer tevreden van begin ( vorig jaar alweer ) tot en met de uitvoering. Jullie hebben ons prima op de hoogte gehouden en ook geholpen bij de veranderingen onzerzijds.     
Route was perfect. We hebben vele verschillende aspecten van China gezien en ik denk dat de samenstelling van de reis een weerspiegeling is van jullie kennis / ervaring. 
September 2017

"Wij hebben een geweldige reis gehad, onvergetelijk mooi. Dankzij jullie professionele maatwerk liep alles op “rolletjes”. Een woord van dank naar Dimsum is zeker op zijn plaats.  

De vele indrukken en bezichtigingen in een relatief korte tijd waren precies zoals ik het had bedoeld. Met name onze gids Inge Jansen was en sympathiek en had een welhaast onnavolgbare kennis van de Chinese cultuur en wist het programma op een professionele wijze aan te passen. De hotels waren goed tot zeer goed. Het was even na Xi-an wennen aan de Giggling Tree, maar de gemoedelijkheid en de speciale ambiance hebben wij dankzij de Nederlandse echtparen zeer weten te waarderen. Ook de tour door het Kastgebergte met Ronald van de Weerd van Outside Inn was indrukwekkend. Al met al voor mij een reden om Dimsum zeer aan te bevelen en hoop in de toekomst nog eens gebruik te maken van jullie diensten!"
Augustus 2017

"We maakten een zeer mooie reis van Noord naar Zuid met Guizhou – Yangshuo, met Hongkong als mooie finale. Heel tevreden ook dat we Binnen-Mongolië hebben aangedaan. Hohhot vind ik trouwens aan te bevelen (luxe-holiday inn) ! Ik heb zelfs een beetje spijt dat we niet tot aan de Gobiwoestijn zijn gereisd, maar daarvoor was er niet genoeg tijd. Chengdu vond ik als stad ook heel mooi en was er achteraf gezien graag 1 dag langer gebleven. Het reizen met de binnenlandse-vluchten en nachttrein viel eigenlijk heel goed mee en was niet zo lastig als we vreesden, mede door de  perfecte organisatie. Al van bij aanvang kregen we van jullie heel snel informatie, medewerking en antwoorden op onze vragen. Zonder mekaar ooit te ontmoeten verliep de communicatie heel vlot. Ter plaatse was elke afspraak perfect geregeld. Kortom, de organisatie was SUPER.

De kwaliteit van de lokale gidsen en chauffeurs was zeer goed tot uitstekend, alleen viel de gids in Beijing een beetje tegen. Onze gids was een zeer aimabele, vriendelijke en behulpzame man maar zijn Engels was niet al te best. Een pluim voor Wu Zeng-Ou van CITS Guizhou; een zeer verstandige, rustige man die ons de Miao en Dong van dichtbij heeft leren kennen."
Juli 2017

"In juli hebben wij een prachtige huwelijksreis naar China gemaakt. De reis is op elk gebied boven onze verwachtingen verlopen. De route was ook perfect voor ons, mede dankzij de afwisseling. Ook vonden we het erg leuk dat wij bij verschillende hotels een attentie kregen na aanleiding van onze huwelijksreis. Alles was goed gelopen qua transporten en gidsen. We stonden zelfs een beetje versteld van hun stiptheid qua timing en bezorging van benodigde documenten! Wij zijn  erg tevreden en hopen in de toekomst zeker nog weer eens een mooie reis met Dimsum te kunnen maken."
juli 2017

"Allereerst willen wij jullie bedanken voor een geweldige en goed georganiseerde reis. De reis was prachtig en vol indrukken en we zullen er nog lang over napraten. De persoonlijke begeleiding, het meebewegen met onze wensen en het direct helpen in Hongkong hebben we zeer gewaardeerd. We zullen jullie aan iedereen aanbevelen. Jullie zijn klantgericht, flexibel en betrouwbaar. Echt heel fijn.  

De kwaliteit van de lokale agent/gidsen/chauffeurs Vooral de agent in Beijing heeft ons uitstekend geholpen. Ze hebben een vlucht om moeten boeken en ook toen er vragen waren over een gids hebben ze ons direct geholpen. Het Engels van beide Beijing agenten is uitstekend en ook dat hebben wij als prettig ervaren. Alleen in Hongkong kregen we geen contact met de agent toen de transfer er niet was. Wel kregen we van de chauffeur tijdens de transfer naar Hongkong airport een doosje chocolade vanwege het lange wachten op de transfer bij aankomst in Hongkong. Verder hebben wij geen contact gehad met agenten, maar zij hebben hun werk goed gedaan want alle (trein) kaartjes lagen klaar waar ze klaar moesten liggen. Ook over de gidsen en chauffeurs zijn wij tevreden, iedereen was op tijd.  

Kwaliteit van de gebruikte hotels
Beijing, Courtyard 7: Geweldig en authentiek hotel, schoon, servicegericht, fijn personeel, goed eten, ik voelde me er helemaal thuis.

Shanghai, Astor House Hotel: hotel met twee gezichten, chique en vergane glorie. Heerlijk en uitgebreid ontbijt, prachtige locatie (praktisch op de Bund), elke dag een schone en opgeruimde kamer.

Lijiang, Ivy Garden resort: prachtig hotel in de oude stad. Heerlijk bed, goede service, je waant in vervlogen tijden. 

Wumu, Huahuasei lodge
: Wat een locatie en wat een uitzicht vanuit onze kamer. Ik kon niet stoppen met kijken. Ook de wandeling en de ontmoeting met de locals was heel bijzonder. Wendy is een goede gastvrouw en het eten was fenomenaal lekker. 

Dali, Heyaho country resort hotel: Hip, eigentijds hotel met hele ruime kamers (wij hadden een appartement met twee slaapkamers).

Kunming, Silver Chest hotel: was by far het meest chique hotel. Qua locatie vergelijkbaar met Courtyard 7. Heel chique ingericht, als je ’s avonds terugkomt in je hotel kamer staan de lichten aan en staat er een toetje op je kamer. Echt een hele mooie locatie.

Yangshuo River Lodge: Ook hier weer een uitzicht om te zoenen. Heel vriendelijk personeel, heerlijk eten, goede service en makkelijk te regelen dagtrips. Iedereen spreekt verstaanbaar Engels en dat was voor het eerst op deze reis.

Hongkong, Butterfly Hotel on Morrison: Mooi en schoon hotel met bijzondere service. Er is geen ontbijt in het hotel maar een paar huizen verderop is er een Pacific Coffee shop waar je prima kunt ontbijten.


-----------------------------------------------------------------


Laat ik zeggen dat we écht een SUPER vakantie hebben gehad. We hebben het echt ontzettend leuk gehad en oh oh oh wat zijn we trots op ons dochtertje. Die heeft het helemaal fantastisch gedaan de afgelopen drie weken.    

Bejing Super hotel, een prachtige ligging in echt een fantastische leuke straat in Bejing. Goed (Engels) sprekend personeel. Goed restaurant. (heel leuk ook met onze dochter) Enige hotel overigens zónder internet-ban. (top) Je kon hier gewoon op google, Facebook, Gmail enz. Heel tevreden dus. Ook de transfer was helemaal goed geregeld.  Excursie naar de muur en het zomerpaleis waren goed. Goede gids (vrouw). Sprak goed Engels, vriendelijk. 

Pingyao Transfer wederom top geregeld Hotel was super. Allemaal aardige vrouwen. Goed ontbijt, mooie kamer, ruime badkamer. Ook helemaal prima om hier gewoon lekker twee dagen zelf rond te slenteren. Heel veel te zien/doen. Top stadje!  Treinreis naar Xi'an was ook prima. Leuk om een keer in zo'n snelle trein te zitten!    

Chengdu Ze hadden onze kamer ge-upgrade. Een prachtige kamer dus!! Waardoor we over dit hotel niks te klagen hebben... haha Nee, eerlijk.. goed sprekend Engels personeel, goed restaurant, leuk authentiek. Top! - De excursie naar de panda's was goed. De gids sprak erg goed Engels. Was een leuke excursie!  Tijdens en na de excursie had de gids het de hele tijd over een vriend die graag foto's van onze dochter wilde maken omdat hij fotograaf was en of dit ons leuk leek. Wij dachten dat dit een 'verkooppraatje' was en dat we dan flink moesten betalen. Toch namen we de 'gok' en bleek het simpelweg gewoon waar en hebben we een hele leuke (gratis) fotoshoot gehad. Was erg leuk...   

Yangshuo Super hotel. (!)  Sprookjesachtig... Persoonlijk was écht helemaal super. Allemaal leuke jonge meiden die helemaal weg waren van onze dochter. Elke dag speelde ze met haar, verzorgde haar, ontzorgde ons door haar te vermaken als wij rustig wilde eten, zorgde voor kinderzitje op de fiets, enz. enz. Helemaal top!   

We zijn HEEL ERG tevreden met Dim-Sum. We willen jullie enorm bedanken. Het was echt een SUPER vakantie. Ook echt te doen met een kleintje. De komende dagen gaan we de foto's uitzoeken, tassen opruimen en nagenieten! Bedankt... Bedankt...  Bedankt..."
Juni 2017

"In de eerste plaats bedankt voor de leuke verrassingskaart bij thuiskomst. Het was een prachtige, wel vermoeiende reis maar we hebben volop genoten. Zeker ook doordat alles goed was geregeld en de prive chauffeurs in dure auto's reden die zeer comfortabel waren.

- Hoe was de kwaliteit van de lokale agent / gidsen / chauffeurs? 
De agent weten we niet, maar de gids in Leshan was goed. Ook waren alle chauffeurs prima. We hadden ‘Dolma’ als chauffeuse op de route Lijiang – Zhongdian – Benzilan – Shaxi. Een geweldige chauffeuse die de weg kende als haar broekzak. Tevens was ze bijzonder hulpvaardig en probeerde zo goed mogelijk Engels te spreken.

- Hoe was de kwaliteit van de gebruikte hotels? 
Alle hotels waren goed en een aantal zelfs erg goed. We zijn daarom ook zeer tevreden. Alles was uitstekend geregeld! Het hotel in Lijiang was wel een flink stuk lopen van de oude stad, maar het  was geweldig. Ook genoeg eetgelegenheid vlakbij het hotel. Het hotel in Shaxi was enorm leuk en lag aan het oude marktplein. Shaxi is geweldig en nog niet zo toeristisch, een aanrader! Ook het hotel in Benzilan was prima en niet echt basic. Je kon er alleen niet ontbijten, maar gelukkig nam onze Dolma van alles voor ons mee.

- Bent u tevreden over de gemaakte route?
De route van de reis die we hebben gemaakt was prima, een enkele keer wel erg vermoeiend (maar dit hadden we grotendeels zelf uitgezocht). De route naar Zhongdian is spectaculair. Bezoek aan Tigerleapingkloof geweldig. Vanuit Xizhou zijn we  met de taxi naar Dali gegaan. Vanaf Dali zijn we naar 3 pagodes gegaan. Het busritje van Dali naar Kunming was ook een leuke ervaring. In Dali zette de chauffeur ons in een winkelstraat af. Wij maar zeggen dat we naar het busstation moesten. De beste man maar wijzen op een bord boven een winkel. Eindelijk drong het tot ons door dat daar inderdaad stond dat daar het “Busstation Dali-Kunming Express” was. 45 min. later kwam er inderdaad een bus en stonden er een heleboel Chinezen bij ons. We waren de enige blanken. Met 2 korte plasstops waren we na 6 uur bussen in Kunming. Was prima te doen.
juni 2017

Wij kijken met ontzettend veel plezier terug op onze reis.
We wisten van tevoren dat we een mooie reis zouden maken en dat is meer dan uit gekomen. We hebben veel mooie dingen gezien. We zijn erg tevreden over de reisformule en de mogelijkheden die er zijn om lokaal afspraken te maken met gids en chauffeur.
We hebben geen contact met de lokale agenten gehad. Chauffeurs reden goed en veilig. We hebben goede gidsen gehad. We vonden ook fijn om in de auto uitgebreid met de gids te spreken over het leven in China. We hebben hier open gesprekken kunnen voeren.

Ik zie de toegevoegde waarde van DimSum juist in de geboden flexibiliteit en de mogelijkheid om te reizen naar gebieden die andere reisorganisaties niet of nauwelijks aanbieden. We zijn zelf werkende mensen die in korte tijd veel dingen willen zien, en niet de tijd hebben om dat allemaal zelf uit te zoeken en (lokaal) te boeken. Ik heb nu geen concrete ideeën voor een nieuwe reis, maar als ik buiten de standaard gebieden wil reizen dan zou ik zeker weer met DimSum reizen.
mei 2017

We kijken terug op een indrukwekkende reis waaraan we veel plezier hebben beleefd.
Organisatorisch is (nagenoeg) alles uitstekend verlopen.
De lokale agent/ gidsen/ chauffeurs: deze waren goed tot zeer goed en zeer servicegericht. En nogmaals een pluim voor de helpende mevrouw in Guilin.
De hotels waren ook goed tot zeer goed. In positieve zin onderscheidde zich Yangshuo River Lodge, een klein hotel met een heel persoonlijke benadering. Heel plezierig.
Over de organisatie door Dimsum en de route zijn we zeer tevreden. Als dit aan de orde is dan zullen we zeker overwegen weer met Dimsum Reizen op pad te gaan. Voor de korte termijn hebben we echter nog geen concrete plannen voor een verre reis.
januari 2017

Januari 

We zijn moe maar voldaan weer teruggekeerd van twee weken China die voor de hele familie een onvergetelijke ervaring waren.

De kwaliteit van de gebruikte hotels was uitstekend met als echte uitschieters: Pingyao Yide Guesthouse en Double Happiness Courtyard in Beijing, die naast hun ligging en authentieke  karakter er uitsprongen door de geweldige service van het personeel. We zijn zeer tevreden over de organisatie door Dimsum en vonden alles prima geadviseerd en geregeld.  

De route was ook prima; wel zouden we bij een toekomstige reis naar China ( voor zover mogelijk) meer rekening willen houden met de smog die m.n. aantal dagen in Pingyao en Xian extreem was. Wellicht moet Dimsum hier in advisering meer rekening mee houden, alhoewel jullie ook niet het weer daar of een code rood in sommige plaatsen hadden kunnen voorspellen. Zelf hadden we redelijke maskers van Vogmask aangeschaft die enige bescherming boden. Nogmaals onze dank voor jullie ondersteuning bij het
realiseren van deze fantastische reis
2016

December 
" Onze reis zit er weer op. We hebben er ontzettend van genoten! De reis was super georganiseerd en we hebben het reizen in het laagseizoen als positief ervaren. Onze gids in Peking, Jack, heeft ons goed begeleid en gastvrij ontvangen. De lokale agenten waren goed bereikbaar, spraken goed Engels en wisten van onze reis. Ze waren erg behulpzaam. De hotels waren overwegend goed. Met name de hotels in Peking en Chengdu waren erg fijn. We zijn zeer tevreden over de organisatie door Dimsum Reizen. Onze reis was prachtig afwisselend van de meest moderne steden tot aan de kleinste dorpjes zoals Langmusi. We zouden in de toekomst zeker nogmaals met Dimsum op reis gaan. Nogmaals bedankt voor het regelen van de prachtige reis!"

Oktober
" Als je naar en door China wilt reizen op eigen 'houtje' en het is de eerste keer, weet je niet goed wat je er van kunt verwachten. Ondanks dat wij ervaren (wereld)reizigers zijn, onszelf groepsongeschikt vinden, en altijd graag onze reizen zelf organiseren, vonden wij het gegeven de korte tijd die wij hadden (3 weken) voor dit immens grote land, verstandig om onze hotels, trein- en vliegtickets van tevoren te regelen. Doorgaans kun je dat wel onderweg via internet doen, maar ook internet en wifi in de hotels, is in China niet altijd van dezelfde kwaliteit als wij gewend zijn. Wij hebben via DIM-SUM al onze hotel arrangementen en tickets geregeld. Van hoge snelheidslijn tot binnenlandse vluchten, van hotels en tot een enkele excursie. Voor het overige hebben wij zelf invulling aan onze dagen gegeven. Over de zaken die DIM-SUM voor ons geregeld had, kunnen we kort zijn. Alles was perfect geregeld! Bij iedere aankomst stond er wel een taxi of chauffeur klaar om ons naar ons hotel te brengen. En de hotels waren steeds geheel in overeenstemming met de wensen die wij in Nederland kenbaar hadden gemaakt. Kortom wij kunnen iedereen die naar China wil gaan op eigen 'houtje',  zonder groep, DIM-SUM van harte aanbevelen, ze maken waar wat ze zeggen!"


Oktober 
" We hebben een fantastische reis gehad die veel indruk op ons heeft gemaakt. Ik vond het erg prettig om samen de reis samen te stellen. Je goede ideeën bleken in het echt nog leuker! Alle chauffeurs die we hebben gehad waren erg attent. Vaak spraken ze bijna geen Engels maar het ging altijd goed. Bij alle transfers werd de chauffeur gebeld en werd naar onze reis geïnformeerd. Meestal belde mevrouw Apple, dat ging erg prettig en maakte voor ons de drempel laag om v ragen te stellen. Gids Lilly in Xi'an was erg goed. Ze besprak met ons wat we wilden en was erg vriendelijk. In Datong hadden we gids Lillian. Ze heeft meegenomen naar een leuk lunchadres en gaf ons ook nog tips voor Beijing! In Beijing hadden we de wandeling over de Chinese muur met gids Lucy. Onderweg was niets te koop qua eten, gelukkig hadden wij koekjes bij ons. Onze tip is om vooraf even te vermelden dat het handig is om wat eten en drinken mee te nemen bij deze excursie. Wij vonden het een prachtig ruig terrein rondom de muur, geweldig! De kwaliteit van de hotels was over het algemeen prettig. Wij zijn te spreken over de route die we hebben gemaakt. De reis gaf een mooi beeld van China en heeft ons een goede eerste indruk gegeven van het land.  We zien in de toekomst zeker mogelijkheden om nog een keer via Dimsum op reis te gaan. Er staan nog genoeg wensen op ons lijstje zoals Mongolië en Kirgizstan."

Oktober 
" Het was in één woord fantastisch. Goede gidsen en chauffeurs. In Xi'an was Lilli zeer bedreven en heel aardig. We zijn bij aankomst in Beijing goed ontvangen door Jack en naar hotel Courtyard 7 gebracht. Hoe hebben jullie dit hotel gevonden, het was prachtig, zo mooi en authentiek! De tweede dag in Beijing hebben we o.l.v. Rain de Verboden stad en het zomerpaleis bezocht. De derde dag hebben we in Beijing o.l.v. Jack de muur beklommen en het Tian'an men plein bezocht. Jullie organisatie van de reis was perfect, zelfs in de taxi van aankomst van het hotel nog even checken of alles goed is, keurig! Wij gaan in de toekomst, indien weer een verre reis gepland, zeker weer gebruik maken van de diensten van Dimsum en zullen waar mogelijk jullie ook zeker aanbevelen!" 

September
"Ik heb een avontuurlijke trip van 6 weken in China achter de rug. De route was goed uitgebalanceerd, af en toe een lange reisdag maar voldoende tijd om rust in te bouwen. Xiahe vonden we erg leuk, we hadden daar zeker minimaal twee dagen nodig om het Labrang klooster en de omgeving te bezoeken. In Songpan is ook voldoende te zien. We sliepen daar bij Old Townhouse Inn, een gezellig guesthouse dat wordt uitgebaat door een zeer vriendelijk koppel. Ze spraken geen Engels maar haalde alles uit de kast voor hun gasten. Alle afspraken met de gidsen en chauffeurs is vlot verlopen. De wandeling met de lokale gids in Ping'an was ook zeer leuk. Een mooie wandeling langs verschillende dorpen en de rijstterrassen. De accommodaties waren allen prima. Het Wenjun hotel in Chengdu, Villa Verde in Dali en Outside Inn in Chaolong waren allen top!" 

Augustus

"We hebben een prachtige reis gemaakt! Met de lokale agent hebben we via de telefoon af en toe contact gehad. Ze waren erg dienstverlenend en stipt. De gidsen en chauffeurs waren ook prima. Ze waren altijd ruim op tijd aanwezig voor vertrek. Alle chauffeurs spraken geen Engels maar was geen probleem. We checkten altijd even op het formulier of ze onze namen er op hadden staan. De accommodaties waren erg goed, gelegen op prachtige locaties en erg karakteristiek. Daar waren we erg over te spreken. Verder zijn we erg tevreden met de uitstekende organisatie van Dimsum. Het liep allemaal op rolletjes en ook vooraf hebben we tijdig alle informatie ontvangen. De reisroute was goed maar we hebben wel aan paar erg lange reisdagen gehad (van Dali naar Yangshuo en van Ping'An naar Beijing) maar dat kan niet anders bij zo'n groot land. Lijang vonden we wel mooi maar erg toeristisch. We hebben daarvandaan een fietstocht naar Baisha gemaakt, erg leuk plaatsje en rustiger dan Lijang! In Xixhou  (Dali) hebben we een excursie gemaakt naar Weishan  en Donglianhua (islamitisch) waren mooie plaatjes. In Wumu zijn we door Jeff meegenomen naar zijn familie om daar te eten, dat hebben we erg gewaardeerd. Shaxi vonden we ook prachtig. Gezien de snelweg die er komt, vrezen we wel dat het daar straks ook de kant van Lijang op gaat, maar het was nu nog relatief rustig. Erg leuk om hier ook te gaan fietsen.We zijn erg tevreden over jullie aanbod en dienstverlening. Het was erg prettig dat alles al geregeld was."

Juni

" We zijn weer terug na een hele mooie reis! Alles was super georganiseerd zodat wij konden verkennen, genieten, en ons verwonderen ... En de suggesties die jij op voorhand gegeven had, waren echt een meerwaarde voor de reis. De uitstappen waren goed geregeld, wij werden telkens een dag op voorhand geïnformeerd wanneer wij klaar moesten staan en alles verliep op tijd. Chauffeurs en gidsen namen ook ruim de tijd voor de uitstappen, in sommige landen heb je het gevoel dat ze zo snel mogelijk terug naar huis willen, maar dat was in China absoluut niet het geval."

Mei
"Wij hebben een fantastische vakantie gehad en genoten van de veelzijdigheid van China! Het reizen met onze 3-jarige zoon door China is ook heel voorspoedig gegaan, onder andere door de goed georganiseerde transfers en accommodaties.   De kwaliteit van de hotels was dik in orde! Mooie locaties, centraal gelegen, rustig en authentiek, mooie schone en ruime kamers met voldoende uitwijkmogelijkheden naar binnenplaats, tuin of balkon. Met name Courtyard in Beijing vonden we super, net als het hotel in Xi'an (prachtig gelegen naast de Grote Gans Pagode). In Hongkong hadden we minder mogelijkheden, maar dat wisten we van tevoren. In Pingyao kregen we een mooie kamer met een (eigen) binnenplaatsje, maar die binnenplaats moesten we toch delen met het keukenpersoneel van de keuken die naast onze kamer zat. Dat was minder prettig, maar we konden in het restaurant zitten met uitzicht op de kamer met daarin onze slapende zoon.... Over de route zijn we ook zeer tevreden, al was de (trein)reis naar Hong Kong wel erg lang. We vertrokken om 08.00 uur vanuit Ping'an met de taxi naar het station in Guilin en vandaar met de trein naar Hongkong met 1 overstap. We kwamen aan om 21.00 uur.   Onze ervaring met Dimsum is positief en we zouden in de toekomst best overwegen om weer via jullie te boeken. We hebben nog geen idee m.b.t. de bestemming, alhoewel Azië ons erg goed is bevallen!"

Mei
"Wij hebben een fantastische reis gehad. Alles was perfect geregeld. De lokale agenten en gidsen waren zeer vriendelijk en we konden in het Engels goed met elkaar communiceren. De chauffeurs verstonden hun vak en hebben ons keurig naar onze diverse bestemmingen gebracht.  Wat betreft de hotels, Bamboo Garden in Beijing was prima, uitstekende ligging, enig kritiekpuntje hier was het ietwat matige ontbijt. Hong qi in Datong was basic, maar prima ligging en niet veel op aan te merken. Ons hotel in Pingyao was helemaal fantastisch, leuke kamer en ontzettend goed eten. Het Astor House in Shanghai was ook geweldig. Wij zijn zeer tevreden over jullie organisatie, alles was goed geregeld. Bedankt hiervoor. De door ons gemaakte route was voor ons prima, precies zoals wij het wilden. Oud China, geweldige natuur in her gebergte en nieuw China in Shanghai, een prima combinatie.  Als we ooit weer naar Azië zullen afreizen dan zijn jullie voor ons de aangewezen reisorganisatie. Nogmaals bedankt voor de organisatie!"


Mei
"Onze reis is probleemloos verlopen. Alle chauffeurs waren op tijd en met een naambordje niet te missen. Ook de aflevering van de treinkaartjes verliep vlekkeloos. Het was wel lastig dat de chauffeurs alleen Chinees spraken. Maar met een vertaalapp op de telefoon kwamen we er meestal wel uit, zij het moeizaam. De kwaliteit van de hotels was over het algemeen goed. Je kon wel merken dat de hotels in Yunnan nog helemaal niet zijn ingesteld op westerse toeristen. Er was geen enkele informatie in het Engels beschikbaar en simpele dranken als koffie en bier waren vaak niet te bestellen. Onze chauffeur heeft zo goed en zo kwaad als het kon geassisteerd bij het bestellen van maaltijden. De andere kant van de medaille is dat we in Yunnan (uitgezonderd Kunming) geen enkele westerse toerist zijn tegengekomen. Een aparte ervaring. Dat was in Yangshuo en Ping'an wel even anders. Wij zijn uiterst tevreden over de organisatie door Dimsum. Er hebben zich geen problemen voorgedaan. Alles was geregeld zoals beloofd. Ook de route was zoals verwacht. De ervaring met Dimsum is zodanig positief dat ik jullie zeker opnieuw zal overwegen bij een volgende reis naar Azië. Nogmaals bedankt voor je adviezen en bemiddeling die hebben bijgedragen aan een onvergetelijke vakantie."

Mei
"We hebben een heerlijke reis gehad. Alles was perfect geregeld. Treintickets waren steeds ruim op tijd.  Transfers verliepen soepel.  We zijn erg tevreden over de chauffeurs en de reisroute. Courtyard 7 in Beijing is een fantastisch hotel met zeer service gerichte mensen.  Ook het Grand Metro Park hotel in Xi’An en Lijing Plaza in Tai’An waren erg goed.  We hebben ook heerlijk gedineerd in het Shaolin International Hotel, een soort fondue, echt een aanrader. We kijken terug op een bijzondere reis met mooie herinneringen!"

Januari
" De gidsen en chauffeurs waren allen vriendelijk en behulpzaam. We konden duidelijk afspraken maken en allen waren op tijd aanwezig. De gidsen die we hebben gehad in Chengdu(Lilian), Lijiang (Joey), Shangri-La (Lee), Shaxi (Tahwa), Xizhou (Gerard en Sunny) geven we allen een dikke 8! De chauffeur naar Kunming een 9!  Al met al een verbazingwekkende rij mensen die betrokken waren bij onze reis! De hotels waren allen prima en precies naar onze wensen. Voor de organisatie vanuit Dimsum een dikke 10 met een griffel! Het kost wat, maar dan krijg je ook wat! Route was fabuleus, afwisselend en verrassend. We hebben het gevoel een 'echt' stukje China te hebben gezien. We zullen dit zeker aanbevelen! "


Augustus
"We hebben een erg mooie en bijzondere reis gemaakt waar we nog lang van zullen nagenieten. De agent in Xi'an vonden we met afstand de beste. Bij aankomst haalde hij ons van het station en communiceerde hij duidelijk over het programma voor de komende dagen. Ook was er bij aankomst in het hotel een envelop met brief waarop alle tijden nogmaals vermeld stonden. De bus naar de luchthaven van Xi'an (airport bus) was prima. Wellicht nog een suggestie om bij de papieren een kaartje te doen van het vertrekpunt. Prima transfers/chauffeurs. De geboekte hotels waren niet alleen prima; we hadden ook vaak een van de mooiste kamers qua grootte/uitzicht! In Ping'an (onze favoriet wat betreft de charme van het hotel en het personeel) hadden we een kamer op de bovenste verdieping met mooi uitzicht en ook in Yangshuo werden we zeker niet teleurgesteld. In beide hotels was de service prima en ook het eten. We zijn tevreden over de dienstverlening van Dimsum. Zoals we telefonisch ook al aangaven vonden we het vooral een pluspunt dat jullie zo goed met ons mee dachten en ook konden inspelen op onze wensen. Wat we opvallend vonden was dat de transfers bij aankomst niet in de offertes werden genoemd maar er wel bijzaten. Dit zou ik als ik jullie was zeker opnemen in de offertes. Ook de visumbrief was een fijne meerwaarde in onze ogen." 

Juli
"Kwaliteit van de gidsen is goed, maar soms lag voor ons het tempo wat aan de hoge kant. Het was bijzonder leuk dat Leo, de gids in Beijing, goed Nederlands sprak en ook de jongens goed bij de verhalen kon betrekken. De chauffeurs reden allemaal netjes, één die wel gek reed. We weten dat de meeste chauffeurs volgens onze maatstaven als gekken rijden in China, dus eigenlijk reed de rest juist netjes en volgens onze "normale" standaard. Verder had iedereen altijd netjes de treinkaartjes en werden we naar de hotels gebracht, over dergelijke zaken hoefde we ons dus geen zorgen te maken. Het viel ons wel op dat we vaak vroeg bij de treinstations en vliegvelden werden afgeleverd en daar dan lang moesten wachten. Maar liever te vroeg dan te laat. De hotels waren allemaal goed en het personeel was gastvrij en behulpzaam. Sommige hotels zoals in Hongkong en het Holliday Inn zijn voor onze maatstaven zelfs luxe. In Chengdu en Yangshuo zaten veel Nederlanders, leuk voor onze jongens om even met Nederlandse kinderen te kunnen praten en spelen. Wat je echt anderen moet aanraden in Yangshuo is het modderbad in de water cave. We hadden fietsen vanaf het hotel naar de rivier (onder begeleiding) dan met de bamboevlotten een tocht tussen het Karst gebergte (voor de kinderen een watergevecht met andere vlotten onderweg) en dan fietsen naar de watercave met een korte rondleiding door de druipsteengrotten. Daarna hebben we lekker in het modderbad gedreven en in de hotsprings zelf en daarna terug gefietst. Was een topdag!" 

Juli
" We hebben een indrukwekkende reis gehad met veel variatie! Alles was goed georganiseerd en we hebben erg genoten. Bedankt voor het regelen! We werden meestal de avond van tevoren gebeld voor de chauffeur met de vraag hoe laat we wilden vertrekken erg ideaal. Wellicht is het wel handig om bij de informatie aan te geven welke chauffeur via welke contactpersoon te benaderen is. Dat is niet altijd even duidelijk. De hotels waren allen prima. Vooral het hotel in Wumu was goed gelegen. Wumu is echt een pareltje! Wij zijn erg tevreden over de organisatie door Dimsum Reizen. Qua route hadden we graag nog wat langer in Wumu gebleven. Wij zijn normaal gesproken gewend om zelf onze reis voor te bereiden. Maar in het geval van China zou ik iedereen aanraden om het via een constructie te doen die wij ook hebben gedaan. We zullen jullie van harte aanbevelen. Als we zelf weer voor een dergelijke constructie zouden kiezen, dan staan jullie zeker bovenaan om te benaderen."

 Juli
 "Complimenten voor de wijze waarop alles is georganiseerd. Natuurlijk had ik vertrouwen in het programma, maar het blijft toch altijd spannend om op bepaalde momenten alleen met je dochter in zo'n onbekend land te zijn. Met name kwam dit voor tijdens het reizen met de trein, maar alles ging goed. De keuze van de hotels is prima. Courtyard 7 in Beijing is werkelijk top! In Pinyao matige doucheruimte maar de rest wel sfeervol. Dank voor de goede organisatie, ik zal jullie zeker bij vrienden aanbevelen.

 Juli
"Hartelijk dank voor het organiseren van een super reis! Alles is prima verlopen en we hebben enorm genoten. Veel nieuwe indrukken opgedaan in een voor ons tot nog toe onbekende andere wereld/cultuur. De activiteiten die jij ons geadviseerd hebt waren allemaal erg leuk om te zien en te doen. Ook de gidsen hebben ons veel nieuwe informatie gegeven. Verder waren alle hotels prima. De een vanwege de centrale ligging, de ander weer vanwege het authentieke geheel."

 Mei
"Een prima reis die ons indrukwekkende insights gaf in de dynamiek in China, de mogelijkheden en de gevaren voor verdere ontwikkeling. Tevens een mooie eerste indruk van de levenswijze en de filosofische grondslagen van deze beschaving. Graag dank ik voor de reis die u voor ons heeft uitgezet. We zochten een reisbureau met voldoende lokaal inzicht om ons off the beaten track te brengen in het hart van de samenleving. Dat is goed gelukt."