Reistips buiten de massa

Ontvang elke maand onze gratis inspiratiegids

Curry Madras recept uit India

India leer je pas écht kennen aan tafel. Niet vanuit een kookboek, maar door je handen te kleuren met kurkuma, je keuken te vullen met de geur van gember en je smaakpapillen uit te dagen met chili. Met deze curry Madras maak je thuis een geurige reis naar Zuid-India een gerecht dat niet alleen voedt, maar verbindt.

Curry Madras is pittig, kruidig en vol gelaagdheid. Een klassieker uit Tamil Nadu, geboren uit de koloniale geschiedenis, maar vandaag de dag vooral een huiselijk gerecht dat staat voor warmte en gastvrijheid. Hieronder lees je hoe je dit gerecht zelf maakt, met ingrediënten die in elke goed gesorteerde supermarkt te vinden zijn of beter nog: op een Indiase markt tijdens een van onze reizen culinaire reizen.

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 2 uien

  • 4 tenen knoflook

  • 3 cm verse gember

  • 1 rode chilipeper

  • 400 g kipdijfilet

  • 3 el zonnebloemolie

  • 2 el curry Madras kruidenmix

  • 400 g tomatenblokjes (blik)

  • 100 ml water

  • 200 ml kokosmelk

  • 2 el koriander (vers, grof gehakt)

  • 300 g basmatirijst

Zo maak je het

  • Voorbereiden zoals in India:
    Snijd de uien fijn, rasp de knoflook en gember, en hak de chilipeper (zonder zaadjes voor minder pit). Snijd de kip in stukjes van 3 à 4 cm.

  • De basisgeuren bouwen:
    Verhit de olie in een diepe pan en fruit de ui 5 minuten op middelhoog vuur tot hij zacht en licht gekarameliseerd is. Voeg knoflook, gember en chili toe, roer 1 minuut mee.

  • Kruiden tot leven brengen:
    Voeg de curry Madras kruiden toe en bak kort mee tot de geur vrijkomt. Voeg dan de kip toe en bak rondom bruin.

  • De saus laten spreken:
    Voeg de tomatenblokjes, het water en de kokosmelk toe. Breng aan de kook, draai het vuur laag en laat 20 minuten zachtjes sudderen met de deksel op de pan. Roer af en toe door.

  • Rijst koken:
    Kook intussen de basmatirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat eventueel even staan met de deksel op de pan voor extra luchtigheid.

  • Afmaken en serveren:
    Proef de curry en voeg zout of extra chili toe naar smaak. Serveer met rijst en garneer met verse koriander.

Meer dan een maaltijd

Met elke lepel proef je Zuid-India: de diepte van specerijen, het zachte zoet van kokos, de pittige warmte van chili. Maar ook het ritme van het dagelijks leven, de markten vol kleur, de keukens waar generaties samen koken. Zin om deze smaken ter plekke te ontdekken? Ga dan mee op een culinaire reis door India.

Wil je India niet alleen proeven, maar ook écht beleven? Onze reisspecialist Anouk helpt je graag met culinaire tips en bijzondere reisroutes. Neem contact met haar op of plan direct een afspraak. Ze heeft al wat tips als het gaat om eten in India. Bekijk het hier!

Voor nu zeggen we: eet smakelijk. Of zoals in Tamil Nadu: Sapāṭu sāppiduṅga! 

Onze populairste India rondreizen

Noord-India Natuurreis

Spot wildlife in verschillende natuurparken tijdens deze rondreis
  • 19 dagen
  • vanaf €2995 per persoon

India Orissa reis

Meerdere weekmarkten en dorpjes van de Khondh, Bonda en Muria stammen. Ook bezoek natuurreservaten en tempelsteden.
  • 14 dagen
  • vanaf €1795 per persoon

India Rajasthan reis

Een afwisselende reis langs schitterende woestijnsteden, exotische paleizen en imposante forten
  • 17 dagen
  • vanaf €2250 per persoon

Ontvang onze nieuwsbrief

Uw e-mail adres:

Cookies en privacy

De website van Dimsum Reizen maakt gebruik van cookies. Deze cookies onderscheiden we in de categorieën functionele, analytische, advertentie en Social Media Cookies.

Cookiebeleid Dimsum Reizen
Privacy policy

Social media

Facebook Flickr Twitter Instagram Youtube