Bhutan Visum | Bhutan reisdocumenten | Dimsum Reizen

Bhutan Visa: Welke reisdocumenten heb je nodig voor een reis door Bhutan?

Reisdocumenten Bhutan

Bhutan Visum

Reizigers die Bhutan willen bezoeken dienen er zelf zorg voor te dragen te beschikken over de juiste reisdocumenten. Hieronder vindt u informatie over de benodigde reisdocumenten zoals bekend op moment van schrijven.
 
Voor een reis naar Bhutan heeft u een paspoort nodig. Het paspoort moet minimaal nog zes maanden geldig zijn na terugkomst van uw reis. Tevens heeft u een visum nodig voor Bhutan. Dit visum kunt u bij aankomst aan de grens, of op de luchthaven van Paro, verkrijgen op vertoon van een  uitnodigingsbrief uit Bhutan. Deze uitnodigingsbrief wordt door Dimsum Reizen voor u geregeld, nadat u uw reis geboekt heeft. De kosten van zowel het Bhutanese visum als de uitnodigingsbrief zitten inbegrepen in de reissom.
 
Visum India
Houdt u er rekening mee dat u - uiteraard afhankelijk van uw reis - doorgaans ook een visum voor India nodig hebt. Aangezien de meeste reizigers Bhutan binnenkomen (en vaak ook weer verlaten) via India, heeft u een single of double entry visum voor India nodig.
 
Er zijn twee mogelijkheden om een visum aan te vragen:

1. online e-visum 
2. via het Indiase consulaat.

1. Aanvragen online e-visum India
Het aanvragen van een Indiaas visum online is snel en bespaard u een rit naar één van de Indiase consulaten. Echter is het aanvragen van een online visum aan een aantal voorwaarden verbonden: 

Aanvraag voorwaarden:
- U mag India twee keer inreizen binnen de geldigheid van uw e-visum (double entry).
- Het e-visum is 120 dagen geldig. Binnen die periode mag u naar India reizen. Na uw eerste aankomst mag u maximaal 60 dagen in India verblijven. U mag India twee keer inreizen binnen de geldigheid van uw e-visum (double entry). Uw tweede entry dient binnen 60 dagen na uw eerste entry te zijn.
- Het e-visum is alleen geldig bij aankomst op de volgende luchthavens: Ahmedabad, Amritsar, Bagdogra, Bengaluru, Calicut, Chennai, Chandigarh,Cochin, Coimbatore, Delhi, Gaya, Goa, Guwahati, Hyderabad, Jaipur, Kolkata, Lucknow, Mangalore, Mumbai, Nagpur, Pune, Tiruchirapalli, Trivandrum, Varanasi en Vishakhapatnam.
- De aanvraag kan vanaf 34 dagen tot uiterlijk 4 dagen voor aankomst in India worden gedaan. En dient direct per I-Deal betaald te worden. 
- Een e-visum kan binnen één jaar maximaal 2x aangevraagd worden.

Het aanvragen en verkrijgen van een e-visum is niet mogelijk wanneer u:
- in India aankomt over land- in het bezit bent van een diplomaten paspoort
- alleen in het bezit bent van een ID-kaart
- een single entry of multiple entry visum voor India nodig heeft           
- langer dan 60 dagen aaneengesloten in India wil verblijven           
- voor de 3e keer of meer in één jaar naar India reist   - uw paspoort binnen 6 maanden na binnenkomst in India verloopt
 
Visumprocedure online aanvraag
Via onze visumpartner kunt u via  deze link eenvoudig uw visum voor India aanvragen. U vult hiervoor het online visumaanvraagformulier (in het Nederlands) in. U ontvangt dan, na betaling via iDEAL (credit card is dus niet nodig), binnen 24 uur het visum. Doordat u met iDEAL betaalt, is dit de makkelijkste en snelste manier voor u om een visum voor India aan te vragen. Daarnaast is onze partner bereikbaar per telefoon (050 - 210 0245) indien u vragen heeft omtrent uw visumaanvraag. De kosten voor een visum bedragen € 84,95 per persoon.

Alternatief
Het e-visum is tevens u aan te vragen op de website van de  Indiase visumdienst.  
Deze aanvraagprocedure neem enige tijd in beslag. We adviseren u dan ook voor het invullen van het online formulier de tijd te nemen. Daarnaast is het visumaanvraagformulier erg uitgebreid en in het Engels. U dient het formulier dus ook in het Engels in te vullen. 
Voor het invullen van het formulier treft u hieronder een handleiding:
India visumhandleiding online visumaanvraag

2. Visum India aanvragen via het Indiase consulaat
Verblijft u langer dan 30 dagen in India, reist u naar Orissa, wilt u een single of multiple entry visum of bent u in het bezit van een diplomaten paspoort, dan moet u het visum persoonlijk aanvragen via één van de Indiase consulaten (BSL) in Den Haag, Rotterdam, Amsterdam. In België kunt u naar de Indiase Ambassade in Brussel.

De ambassade heeft een biometrisch systeem, waardoor iedereen zelf langs moet komen. De visumprocedure uitbesteden aan een visumdienst kan dus niet. De gegevens blijven wel 5 jaar opgeslagen, dus als u daarna nog een keer een Indiaas visum nodig heeft, hoeft u niet meer persoonlijk langs te gaan.

Meer informatie van de Indiase ambassade over visa vindt u hier.
 
Visumprocedure via het Indiase consulaat
De visumprocedure voor het aanvragen van het visum voor India is ingewikkeld en neemt enige tijd in beslag. We adviseren u dan ook hiervoor de tijd te nemen. Wij kunnen helaas niet meer bemiddelen, maar we willen u middels de visumhandleiding graag informeren over de visumprocedure. Daarnaast vindt u hier ook het declaration en undertaking formulieren.
 
Hieronder de downloadbestanden die u nodig heeft:
- India visumhandleiding (regulier)
India Declaration formulier
India Undertaking formulier

Permit Sikkim
Mocht u op uw reis tevens een bezoek brengen aan de Indiase deelstaat Sikkim, dan heeft u - naast een visum voor India - óók een Sikkim permit nodig. Dit permit kunt u (kosteloos) tegelijkertijd met uw Indiase visum aanvragen. U krijgt dan van de Indiase ambassade een aantekening op uw visum. Eventueel kan dit permit voor Sikkim ook nog ter plaatse geregeld worden.

--- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- ---

Verantwoordelijkheid
We willen u er graag nadrukkelijk op wijzen dat u altijd zélf verantwoordelijk bent voor het correct invullen en het op tijd aanleveren van de benodigde formulieren en documenten; controleert u alstublieft ook altijd goed of het verkregen visum de juiste data en gegevens bevat. Dimsum Reizen kan in geen enkel geval verantwoordelijk worden gesteld voor de gevolgen van foutief ingevulde formulieren, noch voor onjuist of te laat afgegeven visa.