Bijzondere wandelreis door het Land van de Stenen

Actief door de ongerepte natuur van Armenië
Combinatie van dagwandelingen, een meerdaagse tocht en een pittige klim
Verblijf in comfortabele, sfeervolle guesthouses en hotels
Begeleiding door ervaren wandelgidsen


Armenië is een ideale wandelbestemming. De natuur is nog grotendeels ongerept, er zijn vele heuvel en berglandschappen waar heerlijke tochten gemaakt kunnen worden. Op deze reis wisselt u eenvoudige dagwandelingen af met een meerdaagse tocht in het gebied rond het Sevan meer en pittige klim naar Mt. Aragats, de hoogste berg van het land. U maakt o.a. dagwandelingen in de kloof bij Garni, in de fraaie omgeving van Jermuk en in het kleine Kaukasus gebergte bij Dilijian. Tijdens de klim naar Mt Aragats klimt u naar een van de pieken en overnacht in een tent bij het kratermeer.

Lees meer

Bijzondere wandelreis door het Land van de Stenen

Actief door de ongerepte natuur van Armenië
Combinatie van dagwandelingen, een meerdaagse tocht en een pittige klim
Verblijf in comfortabele, sfeervolle guesthouses en hotels
Begeleiding door ervaren wandelgidsen


Armenië is een ideale wandelbestemming. De natuur is nog grotendeels ongerept, er zijn vele heuvel en berglandschappen waar heerlijke tochten gemaakt kunnen worden. Op deze reis wisselt u eenvoudige dagwandelingen af met een meerdaagse tocht in het gebied rond het Sevan meer en pittige klim naar Mt. Aragats, de hoogste berg van het land. U maakt o.a. dagwandelingen in de kloof bij Garni, in de fraaie omgeving van Jermuk en in het kleine Kaukasus gebergte bij Dilijian. Tijdens de klim naar Mt Aragats klimt u naar een van de pieken en overnacht in een tent bij het kratermeer.

Kort Reisplan Armenie Wandelreis (15 dagen / 14 nachten)

Dag 1: Aankomst Yerevan

Dag 2: Yerevan / dagtocht Garni met wandeling en Geghard

Dag 3: Yerevan - Jermuk / Khor Virab en Noravank

Dag 4: Jermuk - Goris / via wandeling Gndevaz en Karahunge

Dag 5: Goris- Hermon / bezoek Khndzoresk en Tatev (met wandeling)

Dag 6: Hermon / wandeling Smbataberd, Tsakhats Kar

Dag 7: Hermon - Sevan / via Selim pas, Sevsar wandeling en Noratus

Dag 8: Sevan / trek naar Kalavan

Dag 9: Kalavan / trek naar Gosh

Dag 10: Gosh / trek naar Dilijian (Parz meer, Haghartsin)

Dag 11: Dilijian - Haghpat / via Molokanen dorpjes

Dag 12: Haghpath - Aragats / via wandeling Sanahin

Dag 13: Beklimming Mt. Aragats

Dag 14: Mt. Aragats - Yerevan

Dag 15: Vertrek Yerevan

Kort reisplan & reisbeschrijving

Kies een dag

Aankomst Yerevan

Bij aankomst op de luchthaven van Yerevan wordt u opgewacht door een vertegenwoordiger van onze lokale agent en naar het geboekte hotel gebracht. De hoofdstad van Armenië is verreweg de grootste en belangrijkste stad van het land. Gelegen aan de Hrazdan rivier is het omringd door bergen. Meest imposant is, bij helder weer, het zicht op de Mt. Ararat, gelegen in buurland Turkije. Het gebied wordt door de Armeniërs wel als historisch Armeens grondgebied gezien. Volgens vele gelovigen zou de Ark van Noach op deze, voor Armeniërs, heilige berg gestrand zijn. Yerevan is een prettige stad met een aantal interessante bezienswaardigheden in de stad en in de nabije omgeving. Afhankelijk van uw aankomsttijd kunt u (desgewenst met een lokale Engels sprekende gids) een wandeling door de Armeense hoofdstad maken. Zie hoe de stad zich ontworstelt aan het Sovjet-verleden en op zoek is naar een nieuwe identiteit. Het Plein van de Republiek (voorheen Leninplein) is het hart van de stad. Hier liggen het Nationaal Historisch Museum en het Nationale Kunst Museum. Wandel van het plein over de Hanrapetutyan straat met haar statige gebouwen daterend uit de Sovjet-tijd, afwisselend met  moderne nieuwbouw. Op het Plein van de Vrijheid bevindt zich de Nationale Opera. Op dit plein bevinden zich talloze restaurants en cafe’s; hier is het vooral ’s avonds goed toeven. Van de Opera is het een kort stukje lopen naar de ‘Cascade’, lange trappen met een waterval. Loop hier naar boven voor een mooie uitzicht over de stad. Onder de trappen bevinden zich verschillende galerieën met moderne kunst. Ook het standbeeld van 'Moeder Armenië', dat hoog boven Yerevan uittorent biedt een fraai uitzicht over de stad. Het monument ter herinnering aan de genocide van begin 20e eeuw mag niet op wandeling door de stad ontbreken. Met beeldmateriaal, foto’s en krantenartikelen wordt een beeld geschetst van de tragische geschiedenis die het land kent. De Matenadaran is de bekendste bibliotheek van het land vol eeuwenoude Armeense manuscripten en miniaturen.

Yerevan / dagtocht Garni met wandeling en Geghard

Vandaag maakt u een uitstapje naar de niet zover van Yerevan gelegen bezienswaardigheden Garni en Geghard. Op een uurtje rijden oostwaarts van Yerevan ligt bij Garni een Romeinse zonnetempel daterend uit de eerste eeuw. Nadat Armenië zich in de vierde eeuw tot het christendom bekeerde werden veel tempels verwoest. Deze bleven gespaard omdat het inmiddels de zomerresidentie van de koninklijke familie was geworden. In de restanten van het badhuis is een goed bewaard gebleven mozaïek te bezichtigen. In deze kloof maakt u de eerste, eenvoudige wandeling, die ruim een uur zal duren. Onderweg passeert u grillig gevormde rotspartijen. Na de wandeling krijgt u een traditionele lunch in een Armeens dorp aangeboden. In de tuin, onder de wijnranken, wordt een overdaad aan gerechten op tafel geserveerd. Wandeling: Afstand 10 km ; 3 uur ; hoogteverschil -120m/+130m Na de lunch rijdt naar het grotklooster van Geghard. Dit klooster uit de vierde eeuw ligt aan de rand van een bergwand en is gedeeltelijk ook in die wand gebouwd. De donkere in de rotsen uitgeholde kapellen zorgen voor een geweldige akoestiek en bijzondere lichtinval. Volgens de overlevering werd de speer (‘geghard’) die Jezus doorstak hier bewaard.

Yerevan - Jermuk / Khor Virab en Noravank

Vandaag verlaat u de hoofdstad om zuidwaarts te reizen. Desgewenst kunt u onderweg het fraai gelegen klooster van Khor Virab bezoeken. Met slechts de Turkse grens als obstakel tussen het klooster en de imposante heilige berg Ararat. Oorspronkelijk was het een gevangenis waar Sint Gregorius de Verlichter gevangen zat. Hij slaagde er in het jaar 301 in om de koning tot christen en Armenië tot het christendom te bekeren Het dorpje Areni is befaamd om z’n Armeense rode wijn. Een stop bij een van de fabriekjes is mogelijk. Opvallend zijn hier de vele kraampjes met grote colaflessen gevuld met rode wijn. Vooral populair bij Iraanse truckers die zo wat flessen wijn in hun alcoholvrije land proberen te smokkelen.  Een korte bergpas brengt u naar een verlaten bergkloof. Te midden van prachtige gekleurde rotspartijen ligt hier het Noravank klooster uit de 13e eeuw. Gesticht door bisschop Hovhannes was dit ‘nieuwe klooster’ lang niet toegankelijk voor vrouwen en leken. De roodbruine kleuren van het klooster in de fraaie omgeving met steile rode rots hellingen levert fraaie plaatjes op. Eindpunt van de dag is Jermuk (ook wel geschreven Dzhermuk) in Armenië vooral bekend om het heilzame bronwater en de verschillende kuuroorden die er liggen. Het plaatsje ligt op 2100 meter hoogte in een fraaie omgeving. Een kabelbaan kan je naar een hoogte van 2285 meter brengen, waarbij je wordt getrakteerd op een mooi uitzicht over de glooiende omgeving. Geïnteresseerden kunnen een tocht per 4WD naar de warmwaterbronnen in de omgeving maken.

Jermuk - Goris / via wandeling Gndevaz en Karahunge

Na het ontbijt wordt u naar het startpunt, bij het Kechut stuwmeer, van de wandeling naar het dorpje Gndevaz gebracht. U wandelt door de kloof van Arpa en bezoekt  het klooster van Gndevank. Gelegen in de fraai omgeving is het klooster als het ware opgenomen in diezelfde omgeving. In de kerk zijn mooie fresco’s van Christus en St. Mariam bewaard gebleven. Buiten het klooster liggen oude  khachkars en grafstenen met inscripties. wandeling 9 km; 3 uur hoogteverschil -450m/+280m Uw chauffeur wacht op u in Gndevaz om u via Karahunge naar Goris te brengen. Bij het stadje Sisian ligt Zorats Karer, een verzameling van meer dan 200 rechtopstaande stenen. Ook bekend onder de naam Karahunge wordt het wel de Armeense Stonehenge genoemd. Het deed naar alle waarschijnlijkheid dienst als observatorium. In feite is het een paar eeuwen ouder dan z’n beroemde Britse versie.  Het stadje Goris is de meest oostelijk gelegen plaats van het land. Het is de basis voor een bezoek aan het Tatev klooster en de grottenstad Khndzoresk. Tevens voor een bezoek aan de enclave Nagorno Karabach.

Goris- Hermon / bezoek Khndzoresk en Tatev (met wandeling)

Op zo’n 15km van Goris ligt het grottendorp Khndzoresk in een mooie, groene kloof. Tot in de jaren ’50 van de vorige eeuw werden in de grotten uitgehakte huizen nog bewoond. Tegenwoordig worden ze nog gebruikt als stallen en opslag. Het grottencomplex wordt wel vergeleken met Cappadocië in Turkije. Vanuit Goris is het een uurtje rijden zuidwaarts naar het Tatev klooster. Prachtig, hoog op een rots gelegen hoort dit klooster, oorspronkelijk uit de 9e eeuw, tot de mooiste van het land. In de hoogtijdagen telde het klooster zo’n 1000 monniken; maar is in de loop der tijden verwoest. In de 17e en 18e werd het gerenoveerd tot wat het nu is. U bereikt het klooster middels een ritje van ruim 10 minuten met een van de langste kabelbanen ter wereld. De gondels voeren u over twee diepe kloven en beidt prachtige vergezichten over de omgeving en de Vorotan rivier. Wanneer u het klooster bekeken heeft volgt een wandeling naar en door de Vorotan kloof richting de Duivelsbrug. Op de rechteroever van de Vorotan-rivier bevinden zich de ruïnes van de beschutting van de Kharants kluizenaars uit de 17e eeuw. Een aardbeving in 1658 dwong de kluizenaars de gemeenschap te verlaten en een nieuwe te bouwen op enkele kilometers van Tatev. Wandeling: afstand  7 km ;  2,5 uur Hoogteverschil: -550m/+80m Vervolgens reist u over de zelfde weg terug noordwaarts. Eindpunt is het dorpje Hermon, waar u morgen een mooie wandeling door de omgeving gaat maken.

Hermon / wandeling Smbataberd, Tsakhats Kar

Na het ontbijt wordt u naar het dorp Artabuynk gebracht. Hier start de wandeling naar het Smbataberd fort. Fraai  gelegen op de top van een heuvel tussen de dorpen van Artabuynk en Yeghegis. De oudste delen van Smbataberd stammen uit de 5e eeuw. in de 9e en 10e eeuw werd het fort zwaar versterkt. Om in de 13e eeuw vernietigd te worden door de Mongoolse horde. Van het fort loopt u verder tot aan de ruïnes van het klooster van Tsakhats Kar. Het complex bestaat uit twee groepen monumenten: de oudere westelijke kant met twee kerken uit de 10e eeuw. De oostelijke kant omvat de St. Karapet-kerk met een koepelzaal en de gewelfde kerk van het Heilige Teken. Vanaf hier loopt u naar het dorp Yeghegis, waar de chauffeur op u wacht om u terug te brengen naar het hotel. Wandeling: afstand 12 km / 5 uur ; hoogteverschil +450m/-480m

Hermon - Sevan / via Selim pas, Sevsar wandeling en Noratus

Een prachtige tocht met mooie vergezichten brengt u vandaag naar de 2400m hoge Selimpas. Deze pas is al vanaf de tijden van de Zijderoute een belangrijke doorgang over handelswegen. Vlak bij de top van de pas vindt u er een redelijk goed bewaard gebleven 14e eeuwse karavanserai. Op de pas wordt vanuit het dorp Nshkharq een wandeling van drie uur gemaakt naar de 3000 jaar oude petrogliefen bij Sevsar (zwarte berg). Deze rotstekeningen zouden mogelijk een oude sterrenkaart zijn, die teruggaat tot minstens de 3e millennia voor Christus. Wandeling: afstand  10 km / 4,5 uur ; hoogteverschil +450m; -450m U daalt vervolgens af naar het Sevan meer en stopt bij het dorpje Noratus. Hier vindt u een kerkhof met een groot aantal khachkars. Dit zijn grote liggende met rozetten en kruismotieven bewerkte plaatstenen of stèles, die ter nagedachtenis dienen van een belangrijke gebeurtenis. Terwijl de jongens voetbal spelen met de khachkars als doelpalen verkopen oudere vrouwen en jonge meisjes tussen de zerken hun borduursels. Eindpunt van de dag is het gelijknamige dorpje Sevan aan het meer. Het meer is één van de drie heilige Armeense meren, en het enige nog op Armeens grondgebied (de andere twee zijn het Van meer in Turkije en het Meer van Urumiye in Iran). Dit op 1900m hoogte gelegen meer is oorspronkelijk van vulkanische oorsprong en herbergt veel vis. Op een schiereilandje in het meer ligt het kleine Sevanavank klooster. Het meer is een van de populairste plekken voor een zomervakantie voor de Armeense bevolking. Er vinden diverse wateractiviteiten plaats en men neemt de tijd om hun sjasliks te roosteren en te genieten van een picknick. In het voor- en najaar kan het er erg stil zijn.

Sevan / trek naar Kalavan

Na het ontbijt brengt de chauffeur u in een kwartier naar het startpunt van de driedaagse wandeling over de Trans-Kaukasus. De trek begint met een klim naar het Vardenyats-gebergte, vanwaar u een prachtig uitzicht heeft op het Sevan-meer, het "blauwe oog van Armenië". Dit zoetwatermeer van vulkanische oorsprong ligt op een hoogte van ongeveer 1900 meter. Het kristalheldere, transparante water verandert meerdere keren per dag van kleur. Het is turkoois in direct zonlicht, wordt dan groenachtig en wordt tegen de avond grijs. U daalt vervolgens langs een pad naar het dorp Kalavan; waar de eerste overnachting in een klein guesthouse gepland staat. Wandeling: afstand 13 km / 5,5 uur ; Hoogteverschil +450 m, -850 m.

Kalavan / trek naar Gosh

Vandaag wandelt u over een glooiend pad verder over het trans-Kaukasische pad naar het dorp Gosh. Onderweg luncht u bij het Gosh-meer, een klein meer verborgen in het bos. In het dorpje Gosh overnacht u in een klein guesthouse vlakbij het 12e eeuwse klooster Goshavank. Dit klooster dankt zijn naam aan Mkhitar Gosh. Hij was een Armeense geleerde, schrijver, publieke figuur, denker en priester. Hij schreef het "Book of Laws", de eerste Armeense juridische tekst. Het mooie vervallen complex kent enkele kerken, klokkentoren, binnenplaats en verschillende ‘kachkars’, de zerken die u in Armenië op vele plaatsen ziet. Wandeling : afstand 16 km / 5,5 uur ; Hoogteverschil: +350 m/-550 m.

Gosh / trek naar Dilijian (Parz meer, Haghartsin)

De laatste dag van deze trek brengt u weer over een glooiend pad naar het dorpje Dilijian in de Lage Kaukasus. Dilijan staat in Armenië bekend als het 'Armeense Zwitserland. De lucng gebruikt u aan de oevers van het klein, mooie Parz meer. In de Sovjet-tijd was het een populair kuuroord met een groot sanatorium. In het dorpje staan enkele typische, gerestaureerde houten huizen uit de 19e eeuw. Heeft u nog energie over dab kunt u naar het klooster van Haghartsin lopen (anders met de auto). Dit van oorsprong 10e eeuwse klooster werd in de loop der eeuwen steeds uitgebreid en was lang een belangrijk cultureel, religieus en educatief centrum. Wandeling: Afstand 16 km/ 5,5 uur ; hoogteverschil: +450m/-500m

Dilijian - Haghpat / via Molokanen dorpjes

U reist langs de Debed rivier die in Georgië uitmondt in de Koera rivier naar het stadje Alaverdi. U overnacht in het nabij gelegen dorpje Haghpat. Onderweg kunt u enkele dorpjes van de Molokanen bezoeken. Dit is een Russische minderheid, die twee eeuwen geleden door tsaar Nicolaas I naar Armenië werd verbannen. Het is een bevolkingsgroep met lichte huid en blonde haren, een opvallende verschijning tussen de donker getinte Armeniërs. In het dorp zijn Russisch uitziende baboesjka’s te zien, grootmoedertjes met hoofddoeken en kleurrijke schorten. De mannen dragen indrukwekkende baarden. De Molokanen hebben alle moderne comfort afgezworen en zijn een sekte van non-conformistische christenen. Zij leven zoals in de 19e eeuw. In de omgeving van het stadje Alaverdi vindt u de prachtige kloostercomplexen van Haghpat en Sanahin. Van oorsprong stammend uit de 5e eeuw waren zij belangrijk in de verspreiding van de Armeense cultuur. Beiden staan, vanwege hun bijzondere architectuur, op de werelderfgoedlijst van de Unesco Haghpat betekent hoge muur en wanneer u voor het klooster staat, zult u begrijpen waarom. Hier bevinden zich de graven van verschillende Armeense dichters en filosofen. De akoestiek in het klooster is bijzonder en het is erg fotogeniek.

Haghpath - Aragats / via wandeling Sanahin

U begint vandaag met de mooie wandeling van Haghpat naar het klooster van Sanahin. Deze wandeling brengt u langs Armeense kleurrijke dorpen, waar u kunt geniet van de rust, het leven van alledag en prachtige uitzichten. Het klooster van Sanahin was met name bekend vanwege zijn school voor kalligrafie. We eindigen onze wandeling in het dorp Sanahin. Dit dorp is de geboorteplaats van de broers Mikoyan: Anastas - een prominente Sovjetpoliticus; en Artem - een van de ingenieurs van MIG-jets. Na de wandeling wordt u naar de streek rond Armenië's hoogste piek., Mt. Aragats, gebracht. In de omgeving van Artashavan bevindt zich aan de rand van de Ashtarak kloof het Saghmosavank klooster. Niet ver daar vandaan vindt u een opvallende bezienswaardigheid in het lege landschap: de 39 letters van het Armeense alfabet, dat in 405 n. Chr. door Mesrop Mashtots is ontwikkeld. In het jaar 2005 bestond het Armeense alfabet 1600 jaar en werd de letters hier geplaatst nabij de laatste rustplaats van de man die het alfabet destijds ontwikkelde. Daarna wordt u richting de berg Aragats gebracht. Vandaag overnacht u op een hoogte van 3.200 meter boven zeeniveau in een tent.

Beklimming Mt. Aragats

Vandaag staat de beklimming van de hoogste piek van Armenië op het programma. U wandelt naar de noordelijke top van de Aragats-berg, 4050 meter boven zeeniveau. De wandeling begint op een hoogte van 3.200 meter boven zeeniveau. het kamp ligt nabij het zoetwatermeer dat bekend staat als Kari Lake (stenen meer). De schoonheid van het meer wordt sterk geaccentueerd door de omringende alpenweiden, gevarieerde bloemen, bergachtige frisse lucht en door het uitzicht op de besneeuwde toppen van Aragats. Alhoewel het gebied bedekt is met sneeuw zou het weer toch aangenaam kunnen zijn. Er is een weg van 1-2 km die naar het meer leidt met 2-3 meter hoge sneeuwformaties die zich langs beide kanten van de weg uitstrekken, met interessante vormen die zijn gecreëerd door de invloed van de zon. Deze besneeuwde formaties zullen eind juli volledig smelten en de rest van de sneeuw in de omgeving zal ergens tussen augustus en september volledig zijn gesmolten. U wandelt over zuidelijke hellingen naar het zadel tussen de zuidelijke en westelijke toppen (3800 m), vanwaar u afdaalt naar de krater (3600 m) om het zadel  tussen de oostelijke en noordelijke toppen (3850 m) te beklimmen. Vervolgens klimt u naar de hoogste top. Na een picknicklunch volgt u nagenoeg hetzelfde pad terug. Wandeling: afstand 16 km / 8 uur.   NB Bij slecht weer of om andere redenen kunt u eventueel naar de westelijke top (4010m) klimmen. De afstanden van deze wandeling is ongeveer 10 km, ongeveer 5 uur.

Mt. Aragats - Yerevan

Na het ontbijt wandelt u naar het Amberd Fort. Dit is het grootste staande fort in Armenië gelegen op de zuidelijke hellingen van de berg Aragats, op een driehoekige kaap waar de rivieren Arkashen en Amberd samenkomen. Amberd betekent "een fort in de wolken", een passende naam gezien de hoogte op 2 300 m boven zeeniveau. Het landhuis en sommige delen van de muren werden in de 7e eeuw gebouwd door het adellijke huis van Kamsarakan. Vandaar loopt u verder naar beneden en tijdens de wandeling heeft u een prachtig uitzicht op de berg ARARAT. Tenslotte rijdt u terug naar Yerevan

Vertrek Yerevan

U wordt tijdig naar de luchthaven gebracht voor uw vlucht huiswaarts

De Reisroute

Onze keuze uit hotels in Armenie

Onze Dimsum Armenie reisspecialist kiest fijne liefst karakteristieke hotels uit voor u. Wilt u meer comfort of een verblijf op een écht onvergetelijke locatie? Kijk dan naar onze extra comfortabele opties.

  • Armenie, Yerevan, Hotel Aviatrans

   Centraal vlak bij het Plein van de Republiek gelegen 3 sterren hotel. Ruime, comfortabele modern ingerichte kamers met douche en toilet. Op loopafstand van tal van bezienswaardigheden. 

   Inbegrepen bij uw rondreis

  • Armenie, Sevan meer, Sevan Up Inn

   Vrij nieuw hotel gelegen aan het Sevan meer. De kamers zijn netjes en modern. In de tuin ligt een zwembad met prachtig uitzicht op het meer.

   Inbegrepen bij uw rondreis

  • Armenie, Goris, Hotel Mthnadzor

   Leuke standaard accommodatie met een tuin. Kamers met nette douche en toilet. Beschikt over een restaurant. Tevens kunt u in de tuin dineren.  Wi-fi aanwezig.

   Inbegrepen bij uw rondreis

  • Armenie, Jermuk, Hotel Verona

   Prettig, eenvoudig hotel in het kuuroord Jermuk.

   Inbegrepen bij uw rondreis

Excursies in Armenie

Deze optionele excursies zijn met zorg door onze reisspecialisten uitgekozen om nog meer beleving aan uw reis toe te voegen.

Armenië, Yerevan, Khor Virab excursie

 • € 30 per persoon

Armenië, Yerevan, Khor Virab excursie

€ 30 per persoon

Op een klein uur rijden van Yerevan ligt het fraai gelegen klooster van Khor Virab. Met slechts de Turkse grens als obstakel tussen het klooster en de imposante heilige berg Ararat. Oorspronkelijk was het een gevangenis waar Sint Gregorius de Verlichter gevangen zat. Hij slaagde er in het jaar 301 in om de koning tot christen en Armenië tot het christendom te bekeren. Deze excursie zonder gids duurt een halve dag; heeft u liever ene lokale gids erbij dan kost dit € 40,- p.p. extra

Armenië, Yerevan, Echmiatzin en Zvartnots

 • € 30 per persoon

Armenië, Yerevan, Echmiatzin en Zvartnots

€ 30 per persoon

Op een half uurtje rijden van Yerevan ligt bij het stadje Echmiadzin de belangrijkste kathedraal van het land. Al in de 4e eeuw werd hier, op de plek van een oude tempel, één van de eerste christelijke kerken ter wereld gebouwd. De kathedraal is de zetel van de Katholikos, het hoofd van de Armeense kerk. Probeer uw bezoek aan Echmiadzin op een zondagochtend te plannen. Dan vindt er namelijk een indrukwekkende dienst van enkele uren plaats. Ook al kunt u de dienst waarschijnlijk niet echt; het prachtige gezang en de drukte in en om de kerk zijn fascinerend om te horen en te zien. Op andere dagen trekt de kathedraal verschillende Armeense pelgrims van heinde en verre.Op weg naar of terugkerend van Echmiadzin kunt u bij Zvartnots, wat letterlijk hemelse engelen betekent, de restanten van de kathedraal uit de 7e eeuw bekijken. Deze aan de Heilige Joris gewijde kathedraal was ooit de grootste van het land en zou Echmiadzin moeten overtreffen. Waarschijnlijk werd het ronde bouwwerk in de 10e eeuw verwoest door een aardbeving. De overgebleven zuilen geven nog een goed beeld van de grootsheid. Bij helder weer is de ruïne met  op de achtergrond de berg Ararat een imposant plaatje.Deze excursie zonder gids duurt een halve dag. Maakt u de excursie liever met een gids erbij dan kost dit € 40,-p.p. extra.

Armenië, Goris, Tatev klooster en Khndzoresk

 • € 50 per persoon

Armenië, Goris, Tatev klooster en Khndzoresk

€ 50 per persoon

Vanuit Goris (of Sissian) kunt u deze dagvullende excursie maken. ’s Ochtends wordt u naar het beroemde 9e eeuwse klooster van Tatev gebracht. Dit dramatisch gesitueerde klooster biedt een spectaculair uitzicht op de omringende bergen. Het staat dan ook niet voor niets op Unesco’s lijst van Werelderfgoeden. In de middag bezoekt u het dorpje Khndozresk, dat veel weg heeft van Cappadocië in Turkije. Hier kunt u ook een wandeltocht maken. 

Armenië, Haghpat, wandeling met lokale gids

 • € 25 per persoon

Armenië, Haghpat, wandeling met lokale gids

€ 25 per persoon

Samen met een lokale wandelgids wandelt u door de prachtige Debed canyon van het ene door Unesco beschermde klooster naar het andere. Haghpat betekent hoge muur en wanneer u voor het klooster staat, zult u begrijpen waarom. De akoestiek in het klooster is bijzonder en het is erg fotogeniek. het klooster van Sanahin was met name bekend vanwege zijn school voor kalligrafie. Geniet verder van de fraaie omgeving tijdens een ontspannen wandeling.

Bouwstenen

Heeft uw ruimte voor nog meer beleving? Dan kunt u uw reis naar Armenie uitbreiden met de volgende bouwstenen:

Tbilisi en Yerevan stedentrip

 • 7 dagen
 • vanaf € 550 per persoon

Armenie Meet a Local bouwsteen

 • 2 dagen
 • vanaf € 0 per persoon

Selfdrive in Armenië: reis per huurauto

 • dagen
 • vanaf € 0 per persoon

Reissom

Armenie Wandelreis

15 dagen

vanaf €3995,-

Reissom vanaf € 3995,- per persoon, op basis van twee personen in een tweepersoonskamer.

Het arrangement is inclusief:

 • accommodatie in Dimsum standaard hotels / guesthouses inclusief ontbijt
 • verblijf op Mt. Aragats in tenten
 • diner tijdens meerdaagse trek (dag 56, 811)
 • alle maaltijden tijdens beklimming Mt. Aragats
 • ACprivéauto met chauffeur volgens reisschema
 • lokale wandelgidsen op dag 2 t/m 6
 • Engelssprekende wandelgidsen dag 7 t/m 14
 • ticket Tatev kabelbaan

Het arrangement is exclusief:

 • internationale vlucht
 • overige niet genoemde maaltijden en drankjes
 • entreegelden
 • fooien voor chauffeurs en gidsen
 • persoonlijke uitgaven
 • optionele bij te boeken excursies
 • toeslag (optionele) comfortabele hotels

Offerte aanvragen

Ontvang onze nieuwsbrief

Uw e-mail adres:

Cookies en privacy

De website van Dimsum Reizen maakt gebruik van cookies. Deze cookies onderscheiden we in de categorieën functionele, analytische, advertentie en Social Media Cookies.

Cookiebeleid Dimsum Reizen
Privacy policy

Social media