Tbilisi en Yerevan stedentrip

Reis naar de hoofdsteden van Georgië en Armenië

Deze individuele reis combineert de twee hoofdsteden van Georgië en Armenië. U begint de reis in Tbilisi. In deze veelzijdige stad valt van alles te doen en de stad nodigt ook uit tot leuke excursies in de omgeving. Vervolgens reist u naar Yerevan in Armenië. Gelegen aan de voet van Mt. Ararat zult u zich ook in deze stad geen moment vervelen.

Duurzaam op reis in Georgië: Hoe doen wij dat?

Natuurlijk kan de reis ook in omgekeerde volgorde gemaakt worden

Wilt u alle drie de hoofdsteden van de Kaukasus landen zien; kijk dan bij deze reis inclusief Baku

Lees meer

Reis naar de hoofdsteden van Georgië en Armenië

Deze individuele reis combineert de twee hoofdsteden van Georgië en Armenië. U begint de reis in Tbilisi. In deze veelzijdige stad valt van alles te doen en de stad nodigt ook uit tot leuke excursies in de omgeving. Vervolgens reist u naar Yerevan in Armenië. Gelegen aan de voet van Mt. Ararat zult u zich ook in deze stad geen moment vervelen.

Duurzaam op reis in Georgië: Hoe doen wij dat?

Natuurlijk kan de reis ook in omgekeerde volgorde gemaakt worden

Wilt u alle drie de hoofdsteden van de Kaukasus landen zien; kijk dan bij deze reis inclusief Baku

Kort Reisplan Tbilisi en Yerevan stedentrip (7 dagen / 6 nachten)

Dag 1: Aankomst Tbilisi

Dag 2: Tbilisi

Dag 3: Tbilisi

Dag 4: Tbilisi - Yerevan

Dag 5: Yerevan

Dag 6: Yerevan

Dag 7: Vertrek Yerevan

Sfeerafbeelding afbeelding 400

Kort reisplan & reisbeschrijving

Kies een dag

Aankomst Tbilisi

straatbeeld tbilisi georgie 5

Tbilisi is de hoofdstad van Georgië en mooi gelegen aan de rivier de Koera. De oude stad van Tbilisi telt verschillende bezienswaardigheden op loopafstand van elkaar. Zo kunt u de 13e eeuwse Metekhi kerk bezoeken. Vanaf Metekhi wandelt u naar de oude zwavelbaden, gelegen bij een oude karavanserai en moskee. Hiervandaan wandelt u verder naar het Narikala fort uit de 4e eeuw. Vervolgens bezoekt u de Joodse synagoge, de 6e eeuwse Sioni kathedraal en de 6e eeuwse Anchiskhati kerk. In één wandeling ziet u dus christelijke, joods een islamitische invloeden.

Tbilisi

kathedraal tbilisi georgie reizen 3

Bezoek bijvoorbeeld het National Art Museum met z’n prachtige collectie juwelen. Geniet verder van de fantastische uitzichten en kies ervoor om aan het einde van de dag te flaneren over de imposante Rustaveli boulevard, de belangrijkste straat van de stad. In het oude centrum zijn tal van restaurantjes en andere uitgaansgelegenheden waar u de avond zonder problemen door kan komen.

Tbilisi

georgie tbilisi dimsum reizen 5

Nog een dag in Tbilisi. Misschien tijd om eens een excursie in de omgeving te maken? Wat dacht u van een dagtocht naar de wijnnregio Kakhetie met z'n vele wijnkelders, kerken en kloosters. Of gaat u liever de Georgian Military Highway op naar Kazbegi, een van de bergreuzen van de Kaukasus.

Tbilisi - Yerevan

40 yerevan cascade

U verrruilt het ene land voor het andere. U reist via de Sadakhlo grens naar Yerevan in Armenie. Onderweg ervaart u al dat Armenië toch weer een heel ander land is dan de noorderbuur. Daar waar Georgië zich duidelijk op Europa richt, heeft Armenië nog goede banden met Rusland, maar ook bijv. met Iran.

Yerevan

59 echmiadzin

Bezoek zeker een aantal van de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad, waaronder het centrale Republieksplein (waar ooit een Lenin standbeeld stond) en de voedselmarkt. Liefhebbers moeten zeker naar de Matenadaran; een beroemde bibliotheek vol eeuwenoude Armeense manuscripten en het monument ter herinnering aan de genocide van begin 20e eeuw. Op de Vernisage markt kunt u allerlei souvenirs en prullaria inslaan. Bij helder weer heeft u overal vandaan zicht op de imponerende berg Ararat. Het beste uitzicht heeft u vanaf het standbeeld ‘Moeder Armenië’.

Yerevan

dimsum reizen naar de kaukasus stedentrip tbilisi en yerevan georgi en armeni

Nog een dag in Yerevan. Boek een van de leuke excursies om de omgeving van Yerevan te verkennen. Wilt u naar Echmiatzin, het hoofd van de Armeense kerk, of liever naar Garni en Geghard, de beroemde kloosters? Of toch het klooster van Khor Virab aan de voet van Mt. Ararat bezoeken..

Vertrek Yerevan

dimsum reizen naar de kaukasus yerevan armeni

Vandaag komt er een einde aan uw stedentrip naar Tblisi en Yerevan. Reist u terug naar huis of gaat u op verdere verkenning door Armenië of Georgië? 

De Reisroute

Onze keuze uit hotels in Armenië

Onze Dimsum Armenië reisspecialist kiest fijne liefst karakteristieke hotels uit voor u. Wilt u meer comfort of een verblijf op een écht onvergetelijke locatie? Kijk dan naar onze extra comfortabele opties.

  • Georgië, Tbilisi, Hotel Sharden

   Goed en rustig, maar toch centraal in het oude stadsdeel gelegen 3*** hotel. Nette, schone en comfortabele kamers met douche en toilet. Het kleinschalige hotel ligt op loopafstand van de meeste bezienswaardigheden en van verschillende restaurants.

   Inbegrepen bij uw rondreis

  • Armenie, Yerevan, Hotel Aviatrans

   Centraal vlak bij het Plein van de Republiek gelegen 3 sterren hotel. Ruime, comfortabele modern ingerichte kamers met douche en toilet. Op loopafstand van tal van bezienswaardigheden. 

   Inbegrepen bij uw rondreis

  • Armenie, Yerevan, Hotel Hrazdan

   15 verdiepingen tellend hotel met zwembad. Rustig gelegen aan de gelijknamige rivier, maar toch op loopafstand van het centrum van de stad. 

   Inbegrepen bij uw rondreis

  • Georgië, Tbilisi, Tiflis Palace

   Dit luxe hotel ligt in het hart van de oude stad van Tbilisi. Vlakbij de zwavelbaden, onder het historische Narikala fort. Het hotel biedt goede service, luxe kamers en heeft  verschillende bars en restaurants. Op het dak van het hotel kunt u ’s ochtends ontbijten of ’s avonds een drankje drinken en genieten van een panoramisch uitzicht over de oude stad met zijn labyrint aan smalle straatjes en traditionele Georgische huizen.

   + € 30per persoon per nacht

Excursies in Armenië

Deze optionele excursies zijn met zorg door onze reisspecialisten uitgekozen om nog meer beleving aan uw reis toe te voegen.

Georgie, Tbilisi, stadswandeling

 • € 50 per persoon

Georgie, Tbilisi, stadswandeling

€ 50 per persoon

Maak samen met een Engelssprekende gids een stadswandeling door Tbilisi. U wandelt dan langs kerkjes, synagogen en moskeeën, door schilderachtige straatjes en langs de Mtkvari rivier. U bezoekt de 13e eeuwse Metekhi kerk en het Narikali fort uit de 4e eeuw. Hiervandaan wandelt u verder naar de zwavelbaden, gelegen bij een oude karavanserai en moskee. Vervolgens bezoekt u de Joodse synagoge, de 6e eeuwse Sioni kathedraal en de 6e eeuwse Anchiskhati kerk. In deze wandeling ziet u dus zowel christelijke, joodse als islamitische invloeden. Naast de oude stad ligt het mondaine gedeelte van de stad, rondom de Rustaveli boulevard en het Vrijheidsplein.Duur : 3 à 4 uur

Georgie, Tbilisi, dagtocht Kazbegi (Stepantsminda)

 • € 100 per persoon

Georgie, Tbilisi, dagtocht Kazbegi (Stepantsminda)

€ 100 per persoon

Maak een uitstapje naar Stepantsminda (bij Mt. Kazbegi) en het prachtig gelegen Gergeti Drie-eenheidskerkje. U reist over de beroemde Georgian Military Highway richting de grens met Rusland. Een prachtige tocht dwars door de Kaukasus. Onderweg passeert u de 17e eeuwse kloosterburcht van Ananuri en het belangrijkste wintersportgebied van Georgië bij Gudauri. Via de 2380 meter hoge Jvari Pass en een fraaie vallei bereikt u het stadje Kazbegi, oftewel Stepantsminda, de laatste plaats voor de grens met Rusland. Vanuit Stepantsminda heeft u een uitzicht op de mooist gelegen kerk van de Kaukasus, de Gergeti Drie-eenheid kerk. Het silhouet van de kerk tekent zich af tegen de indrukwekkende piek van Mt. Kazbeg (5033 meter). Wandelliefhebbers kunnen een mooie tocht maken naar deze spectaculair gelegen kerk. In de loop van de middag reist u terug naar Tbilisi, waar u tegen de avond aankomt. Een lange, maar mooie dagtrip vanuit de hoofdstad. Wilt u meer van de omgeving zien dan kunt u deze excursie ook met een overnachting in Kazbegi boeken. Vraag uw reisspecialist naar de mogelijkheden.

Georgie, Tbilisi, dagtocht Kakheti

 • € 100 per persoon

Georgie, Tbilisi, dagtocht Kakheti

€ 100 per persoon

Een leuke, dag vullende excursie vanuit de hoofdstad naar de wijnregio Kakhetië met auto en chauffeur en Engels sprekende gids. U ziet het oude, gerenoveerde en ommuurde stadje Sighnaghi. Vlakbij ligt het Bodbe klooster. Telavi is het grootste stadje van de regio. In de omgeving liggen de Alaverdi kathedraal en de Akademie van Ikalto. Natuurlijk bestaat de mogelijkheid om meer te leren over de Georgische wijnen en de eeuwenoude wijnproductie. Natuurlijk kunt u dan proeven van de gemaakte wijnen. Wilt u een heerlijke, typische Georgische lunch bij mensen thuis dan is dat mogelijk  voor € 20,- p.p. Aan het einde van de middag keert u weer terug naar Tbilisi.

Armenië, Yerevan, Garni en Geghard

 • € 30 per persoon

Armenië, Yerevan, Garni en Geghard

€ 30 per persoon

Op een uurtje rijden oostwaarts van Yerevan ligt bij Garni een Romeinse zonnetempel daterend uit de eerste eeuw. Nadat Armenië zich in de vierde eeuw tot het christendom bekeerde werden veel tempels verwoest. Deze bleven gespaard omdat het inmiddels de zomerresidentie van de koninklijke familie was geworden. In de restanten van het badhuis is een goed bewaard gebleven mozaïek te bezichtigen. Mooi gelegen op de rand van een steile kloof biedt het tevens een fraai uitzicht over de omgeving en de Azat-rivier. In de kloof kunt u een wandeling maken.    Enkele kilometers voorbij Garni ligt het grottenklooster van Geghard. Dit klooster uit de vierde eeuw ligt aan de rand van een bergwand en is gedeeltelijk ook in die wand gebouwd. De donkere in de rotsen uitgeholde kapellen zorgen voor een geweldige akoestiek en bijzondere lichtinval. Volgens de overlevering werd de speer (‘geghard’) die Jezus doorstak hier bewaardDeze excursie zonder gids duurt een halve dag. Maakt u deze excursie liever met een gids dan kost dit € 40,- p.p. extra.

Armenië, Yerevan, Khor Virab excursie

 • € 30 per persoon

Armenië, Yerevan, Khor Virab excursie

€ 30 per persoon

Op een klein uur rijden van Yerevan ligt het fraai gelegen klooster van Khor Virab. Met slechts de Turkse grens als obstakel tussen het klooster en de imposante heilige berg Ararat. Oorspronkelijk was het een gevangenis waar Sint Gregorius de Verlichter gevangen zat. Hij slaagde er in het jaar 301 in om de koning tot christen en Armenië tot het christendom te bekeren. Deze excursie zonder gids duurt een halve dag; heeft u liever ene lokale gids erbij dan kost dit € 40,- p.p. extra

Armenië, Yerevan, Echmiatzin en Zvartnots

 • € 30 per persoon

Armenië, Yerevan, Echmiatzin en Zvartnots

€ 30 per persoon

Op een half uurtje rijden van Yerevan ligt bij het stadje Echmiadzin de belangrijkste kathedraal van het land. Al in de 4e eeuw werd hier, op de plek van een oude tempel, één van de eerste christelijke kerken ter wereld gebouwd. De kathedraal is de zetel van de Katholikos, het hoofd van de Armeense kerk. Probeer uw bezoek aan Echmiadzin op een zondagochtend te plannen. Dan vindt er namelijk een indrukwekkende dienst van enkele uren plaats. Ook al kunt u de dienst waarschijnlijk niet echt; het prachtige gezang en de drukte in en om de kerk zijn fascinerend om te horen en te zien. Op andere dagen trekt de kathedraal verschillende Armeense pelgrims van heinde en verre.Op weg naar of terugkerend van Echmiadzin kunt u bij Zvartnots, wat letterlijk hemelse engelen betekent, de restanten van de kathedraal uit de 7e eeuw bekijken. Deze aan de Heilige Joris gewijde kathedraal was ooit de grootste van het land en zou Echmiadzin moeten overtreffen. Waarschijnlijk werd het ronde bouwwerk in de 10e eeuw verwoest door een aardbeving. De overgebleven zuilen geven nog een goed beeld van de grootsheid. Bij helder weer is de ruïne met  op de achtergrond de berg Ararat een imposant plaatje.Deze excursie zonder gids duurt een halve dag. Maakt u de excursie liever met een gids erbij dan kost dit € 40,-p.p. extra.

Bouwstenen

Heeft uw ruimte voor nog meer beleving? Dan kunt u uw reis naar Armenië uitbreiden met de volgende bouwstenen:

Armenie Meet a Local bouwsteen

 • 2 dagen
 • vanaf € 0 per persoon

Selfdrive in Armenië: reis per huurauto

 • dagen
 • vanaf € 0 per persoon

Beklimming Mt. Aragats

 • 3 dagen
 • vanaf € 240 per persoon

Reissom

Tbilisi en Yerevan stedentrip

7 dagen

vanaf €550,-

Reissom vanaf € 550,- per persoon, op basis van twee personen in een tweepersoonskamer.

Het arrangement is inclusief:

 • accommodatie in Dimsum standaard hotels inclusief ontbijt
 • diner bij verblijf in homestays/familie guesthouses
 • privé transfers: naar / van luchthaven
 • privé transfer Tbilisi Yerevan

Het arrangement is exclusief:

 • overige niet genoemde maaltijden en drankjes
 • tips en fooien
 • persoonlijke uitgaven
 • entreegelden bezienswaardigheden tenzij anders vermeld
 • optionele bij te boeken excursies (zie tabblad excursies)
 • toeslag (optionele) comfortabele hotels (zie tabblad hotels)

Offerte aanvragen

Ontvang onze nieuwsbrief

Uw e-mail adres:

Cookies en privacy

De website van Dimsum Reizen maakt gebruik van cookies. Deze cookies onderscheiden we in de categorieën functionele, analytische, advertentie en Social Media Cookies.

Cookiebeleid Dimsum Reizen
Privacy policy

Social media

Facebook Flickr Twitter Instagram Youtube