Thailand Reizen Tips | Reistips Thailand | Dimsum Reizen

Praktische reistips voor een reis naar en in Thailand

Praktische reistips voor een rondreis naar Thailand

Geldzaken
In Thailand wordt betaald met de Thaise baht (THB). Een euro staat gelijk aan ongeveer 40 Bath. Kijk voor de actuele koers van de Thaise baht op www.oanda.com. Voorafgaande uw reis hoeft u geen Thaise baht te kopen. U vindt bijna overal pinautomaten waar u gewoon met uw bankpas (met Cirrus teken) geld kunt pinnen. Houdt u er rekening mee dat u in het noorden tijdens een trekking of op een klein bountyeiland niet kunt pinnen. U dient dan van te voren geld te pinnen in een stad. Credit cards worden op veel plekken geaccepteerd, met name Visa en Mastercard. Verder adviseren wij om wat euro’s mee te nemen voor het geval de pinautomaten onverhoopt storing hebben.

U kunt van tevoren al vreemde valuta online bestellen door onze samenwerking met het GWK. Lees verder.

Tijdsverschil
Tijdens onze zomertijd is het in Thailand 5 uur later.Tijdens onze wintertijd is het in Thailand 6 uur later.

Gezondheid
Inentingen voor Thailand zijn niet verplicht, maar over het algemeen worden vaccinaties tegen Hepatitis A en DTP aanbevolen. Voor meer informatie over de benodigde vaccinaties raden wij u aan contact op te nemen met een medische instelling als de GGD of uw huisarts.

Electriciteit
Het stroomnet is in Thailand is 220 volt, neem een wereldstekker mee om uw fototoestel en telefoon op te laden.

Telefonie

Bellen met uw mobiele telefoon in Thailand is vaak geen probleem. Houd er rekening mee dat bellen naar Nederland prijzig is. In internetcafés kunt u gebruik maken van bellen via internet.

Meer info?
Lees dan verder op de Thailand pagina van het Landenkompas en de ANVR.