Thailand Visum | Thailand reisdocumenten | Dimsum Reizen

Thailand Visa: Welke reisdocumenten heb je nodig voor een reis door Thailand?

Reisdocumenten Thailand

Thailand Visum

Reizigers die Thailand willen bezoeken dienen er zelf zorg voor te dragen te beschikken over de juiste reisdocumenten. Hieronder vindt u informatie over de benodigde reisdocumenten zoals bekend op moment van schrijven. 

Voor een reis naar Thailand heeft u een paspoort nodig. Dit paspoort moet minimaal nog zes maanden geldig zijn na terugkomst van de reis. Nederlandse en Belgische paspoorthouders hebben een visumvrijstelling van 30 dagen bij binnenkomst in Thailand via een luchthaven. 

Bij binnenkomst via een luchthaven wordt een stempel in het paspoort geplaatst en de door u ingevulde aankomstkaart wordt erin geniet. Hierop wordt een stempel gezet met de datum wanneer u het land weer moet verlaten. Deze aankomstkaart moet u goed bewaren en is nodig om Thailand weer te kunnen verlaten. Als u een open retourticket, een enkele reis of een ticket voor langer dan 30 dagen hebt, moet u een visum regelen voordat u naar Thailand gaat.

Reizigers die langer dan 30 dagen willen blijven, dienen wel vóór aankomst in Thailand over een visum te beschikken. Dit visum kunt u regelen bij de Thaise ambassade in Den Haag. Een Thailand visum regelen kan lastig en tijdrovend zijn en neemt vaak 14 tot 16 dagen in beslag. Spoedaanvragen zijn niet altijd mogelijk. Wilt u de aanvraag direct door de ambassade laten verzorgen, dan dient u een bezoek te brengen aan het volgende adres: Thaise Ambassade, Laan Copes van Cattenburg 123, 2585 EZ Den Haag, 070-3452088. De openingstijden zijn van maandag tot en met vrijdag van van 9.30 tot 12.00 uur en 14.00 tot 17.00 uur. Het is ook mogelijk uw visum te regelen bij het Thaise consulaat in Amsterdam.

Indien u over land Thailand binnenkomt heeft u slechts een visumvrijstelling voor 15 dagen! Als u langer dan 15 dagen wilt blijven, moet u van te voren een visum voor meer dagen en meerdere binnenkomsten regelen.