Kathmandu - Kathmandu vallei -Pokhara - Chitwan - Paro - Thimphu - Punakha - Bumthang

bijzondere combinatie van twee landjes in de Himalaya
hoogtepunten van beide landen
leuke traditionele overnachtingsplekken (of bij mensen thuis)
mogelijkheden voor dagwandelingen en/of meerdaagse trektochten
maak een festival mee in Bhutan


Ingeklemd tussen de grootmachten China en India liggen Nepal en Bhutan tussen de hoogste pieken ter wereld. Qua omvang en natuurschoon zijn ze vergelijkbaar; toch zijn er grote verschillen tussen het hindoeïstische Nepal en het boeddhistische Bhutan. Ontdek de koningssteden van de Kathmandu vallei en het natuurschoon rond Pokhara en in het Chitwan National Park. De indrukwekkende dzongs zijn de belangrijkste bezienswaardigheden in het koninkrijkje Bhutan. Ontmoet in beide landen ook de vriendelijke bevolking door bijvoorbeeld samen met ze te koken of in hun eenvoudige huizen te overnachten.

Lees meer

Kathmandu - Kathmandu vallei -Pokhara - Chitwan - Paro - Thimphu - Punakha - Bumthang

bijzondere combinatie van twee landjes in de Himalaya
hoogtepunten van beide landen
leuke traditionele overnachtingsplekken (of bij mensen thuis)
mogelijkheden voor dagwandelingen en/of meerdaagse trektochten
maak een festival mee in Bhutan


Ingeklemd tussen de grootmachten China en India liggen Nepal en Bhutan tussen de hoogste pieken ter wereld. Qua omvang en natuurschoon zijn ze vergelijkbaar; toch zijn er grote verschillen tussen het hindoeïstische Nepal en het boeddhistische Bhutan. Ontdek de koningssteden van de Kathmandu vallei en het natuurschoon rond Pokhara en in het Chitwan National Park. De indrukwekkende dzongs zijn de belangrijkste bezienswaardigheden in het koninkrijkje Bhutan. Ontmoet in beide landen ook de vriendelijke bevolking door bijvoorbeeld samen met ze te koken of in hun eenvoudige huizen te overnachten.

Kort Reisplan Nepal en Bhutan Reis (17 dagen / 16 nachten)

Dag 1: Aankomst Kathmandu

Dag 2: Kathmandu / stadsexcursie

Dag 3: Kathmandu - Chitwan NP

Dag 4: Chitwan / excursies inclusief

Dag 5: Chitwan - Pokhara

Dag 6: Pokhara

Dag 7: Pokhara - Kathmandu

Dag 8: Kathmandu / vlucht naar Paro, transfer Thimpu

Dag 9: Thimpu

Dag 10: Thimpu - Punakha

Dag 11: Wangdue - Trongsa

Dag 12: Trongsa - Bumthang

Dag 13: Bumthang

Dag 14: Bumthang / vlucht naar Paro

Dag 15: Paro / bezoek Tijgernestklooster

Dag 16: Paro / vlucht naar Kathmandu

Dag 17: Kathmandu vertrek

Kort reisplan & reisbeschrijving

Kies een dag

Aankomst Kathmandu

Bij aankomst in de Nepalese hoofdstad wordt u opgewacht door een vertegenwoordiger van de lokale agent. Afhankelijk van uw aankomsttijd kunt u op eigen gelegenheid of met een lokale gids een eerste verkenning van de stad gaan maken. Wandel bijvoorbeeld al eens naarhet Durbar plein met z'n prachtige gebouwen, huis van de godin Kumari en het oude paleis. De wijk Thamel is bij reizigers vooral bekend als winkel- en restaurant walhalla.

Kathmandu / stadsexcursie

Een hele dag om de Nepalese hoofdstad te verkennen. Uiteraard mag een bezoek aan het beroemde Durbar plein met z'n vele tempels en het koninklijk paleis niet ontbreken. De Swayambunath is de beroemde stoepa met de karakteristieke ogen, die zowel boeddhistische als hindoeïstische kenmerken heeft. Vanaf de 'apentempel', zoals de stupa ook wel genoemd wordt heeft u een prachtig uitzicht over de stad en de omgeving. De tempels en ghats van Pashupatinath, net iets buiten Kathmandu gelegen zijn goed in combinatie met die andere stupa, Bodnath, te bezoeken. De aan Shiva gewijde Pashupatinath tempel is een van de meest heilige hindoetempels van het land en vergelijkbaar met Varanasi in India. Jaarlijks komen vele tienduizenden pelgrims deze tempel bezoeken. Nabij de tempel vindt u aan de ghats (de trappen naar het water) de crematieplek, waar ook de koninklijke familie nog niet zo heel lang geleden gecremeerd is.Niet ver hier vandaan ligt de boeddhistische stupa van Bodnath, een plek waar veel Tibetaanse vluchtelingen leven. Deze stupa is een van de grootste stupa's ter wereld die in de loop van de middag steeds meer gelovige Tibetanen trekt. Zij komen hier, al draaiend met hun gebedsmolens, voor hun dagelijkse pelgrimsrondje 'kora'. Vergeet de vele andere pleintjes en tempeltjes die de stad rijk is niet. En wandel door de wijk Thamel op zoek naar de leukste souvenirs en kom heerlijk tot rust in een van de vele restaurantjes / dakterrassen waar deze wijk bekend om staat.

Kathmandu - Chitwan NP

U verlaat de Nepalese hoofdstad om de prachtige natuur van Nepal te gaan ontdekken. Natuurlijk staat het land bekend om haar imposante bergen, maar eerst reist u naar de laagvlakte van het Chitwan Nationaal Park. Deze regio is ook een stukje warmer en tropischer dan de rest van Nepal. Onderweg kunt u al genieten van de prachtige landschappen en het veranderende landschap. In Chitwan kunt u kiezen uit een ruim opgezette middenklasse accommodatie met kleine villa's aan de rand van het park of overnachtingen bij mensen thuis in de Barauli community homestay. De lokale bewoners van het dorp horen tot de Tharu stam; u beschikt over een eigen lodges met privé badkamer. U leert zo meer over de lokale cultuur van deze stam. Uw lodge wordt beheert door één  vrouw uit de lokale gemeenschap. 

Chitwan / excursies inclusief

Het Chitwan nationaal park en haar landelijke omgeving bieden verschillende activiteiten om de dag goed door te komen. Zo is het mogelijk om met een gids een wandeling in het park te maken. Grote kans dat u een neushoorn 'spot', apen, herten en ander wild komt u zeker tegen. Wie echt geluk heeft kan zelfs een van de overgebleven tijgers spotten. Ook kan u kanotochten door de jungle maken en/of op een olifant op zoek gaan naar diezelfde neushoorns. 's Ochtends bestaat de mogelijkheid om in de rivier mee te helpen de olifanten te wassen. U bezoekt dan ook het 'Elephant Breeding Centre'. Een bijzondere, en in ieder geval lokale, manier om de omgeving te kijken is per ossenwagen. Hiermee kunt u ook stops maken in de klein en leuke dorpjes van de Terai. Op een van de avonden kan u nog een Tharu dansvoorstelling bijwonen. Volop keuze dus.

Chitwan - Pokhara

U verlaat de lage landschappen weer voor de bergen bij Pokhara. Tijdens de rit kunt u weer genieten van prachtige uitzichten op de rotsen en de Madi rivier tot u aankomt bij de Seti vallei. De route is zo'n 160 km lang en de rit duurt rond de 5 uur. Eenmaal aangekomen in Pokhara wordt u naar uw hotel gebracht. De rest van de dag heeft u ter vrije besteding en kunt u op eigen gelegenheid al de stad gaan verkennen. Pokhara heeft een ruim aanbod aan restaurants en cafés. Tevens zijn vele souvenirwinkeltjes 's avonds ook nog geopend. Een gezellige stad om te verblijven.

Pokhara

Een rustdag in het relaxte Pokhara om even bij te komen van de afgelopen dagen. Een fiets huren kan ook. Een mooie tocht door de omgeving, langs het Phewa meer bijvoorbeeld of richting het Begnasmeer, waar u met enig geluk de bergreuzen in het meer gespiegeld ziet. De bossen rond Pokhara zijn een paradijs voor de vogelaars. U kunt ook het stadje verkennen en enkele tempels bekijken. Ook zijn er vele souvenirwinkeltjes waar u lekker kunt rondkijken. Of een dagje ontspannen kan natuurlijk ook!

Pokhara - Kathmandu

Per privétransfer reist u vanaf Pokhara naar Kathmandu. Via de Prithvi highway u uit de Seti vallei door de heuvels waarbij u uitzicht heeft in de diepe rotskloven, rivieren en hangbruggen. Dit is de drukste weg door Nepal, dus geniet vooral van de prachtige uitzichten over de bergen en focus u niet op het drukke verkeer. De afstand is zo'n 205 km maar de reis kan tot 6 uur duren.

Kathmandu / vlucht naar Paro, transfer Thimpu

Vandaag verlaat u Nepal en begint de reis in Bhutan. Vanaf Kathmandu vliegt u in een uur naar Paro, dwars over - bijna door - de Himalaya. Het uitzicht (bij helder weer) strekt zich uit vanaf het Karakorum gebergte tot diep in Tibet. U ziet bergreuzen als de Mount Everest (8848 meter) op de grens van Nepal en Tibet en de Kanchenjunga (8598 meter) in Sikkim. Zodra het toestel de daling inzet naar Paro, wordt u links en rechts omgeven door de groene en beboste hellingen. U ziet de eerste huisjes op de steile bergwanden en passeert rakelings de dzong van Paro. De landing in de vallei, waarbij het toestel er als het ware ‘in’ zakt, is een hele belevenis. Bij aankomst op de stijlvolle en kleine luchthaven maakt u kennis met de Bhutanese gids en chauffeur die u de komende dagen door het land zullen begeleiden. Vanaf Paro rijdt u in een uur of twee naar Thimpu, de hoofdstad van Bhutan.

Thimpu

Hoewel Thimpu tegenwoordig een echte stad is, doet de sfeer nog steeds dorps en kleinschalig aan. Bezoek tijdens uw verblijf in Thimpu zeker het grote boogschietstadion waar meestal wel wedstrijden plaatsvinden, het is de nationale sport in Bhutan en een wedstrijd trekt altijd veel bekijks. Ook kunt u een van de vele kloosters of de nationale Vredes Chorten bekijken. Maar het is ook leuk om gewoon even lekker wat door de stad te wandelen, in de hoofdstraat zijn tal van winkeltjes en pleintjes waar u vanaf een bankje het dagelijkse leven kunt gadeslaan. Natuurlijk kunt u ook de imposante dzong van Thimpu bezichtigen. Deze dzong herbergt de werkvertrekken van de koning, wiens paleis er schuin tegenover ligt. De veiligheidscontrole voor een bezoek aan de dzong van Thimpu zijn dan ook een stuk strenger dan elders in het land. Een dzong is een typisch Bhutanese bouwwerk dat u gedurende de reis door Bhutan in veel plaatsen kunt bewonderen. Het is een gefortificeerde nederzetting en herbergt zowel de provinciale geestelijke als wereldlijke macht. Een soort abdij en provinciehuis ineen dus. De Bhutanese mannen moeten bij het betreden van de dzong hun traditionele sjaal dragen waaruit hun rang blijkt (bijvoorbeeld burger of ambtenaar), ook mogen ze de dzong alleen binnengaan in hun verplichte Bhutanese kledij en met leren schoenen. Hoewel u de meeste dzongs tegenwoordig als toerist mag bezoeken, kunt u nooit in alle gedeelten komen, er zijn altijd ruimtes waarin gewerkt wordt of heilige ruimtes die afgesloten zijn. Gelukkig blijft er vanaf de binnenpleinen genoeg over om te bewonderen. Toeristen hoeven zich niet aan kledingvoorschriften te houden, maar uiteraard dient u wel decent gekleed te gaan.

Thimpu - Punakha

Vanaf de Thimpu vallei begint de stijging naar de Dochu La pas (3140 meter). Niet alleen is de pas bezaaid met stupa’s en gebedsvlaggen, bij helder weer heeft u ook een prachtig uitzicht over de Himalaya. Onderweg naar Punakha passeert u het klooster Chimi Lhakhang gebouwd door de ‘Divine Madman’, een legendarisch figuur uit de Bhutanese geschiedenis. Hij was ervan overtuigd dat een losbandig leven met veel plezier de weg naar nirvana openlegt. Overal in het land ziet u fallussymbolen geschilderd op de muren en deuren van de huizen, een herinnering aan het wilde liefdesleven van deze populaire heilige van Bhutan. Bij voldoende tijd kunt u naar het klooster wandelen, een half uurtje vanaf de weg.  Na ongeveer 4 uur rijden komt u aan in Punakha, waar u de dzong meteen ziet liggen. Het is een van de mooiste en belangrijkste van het land, prachtig gesitueerd bij de samenvloeiing van twee rivieren. Omdat Punakha een stuk lager ligt dan Thimpu is het er doorgaans ook warmer. Eeuwenlang diende het dan ook als winterresidentie voor de Koninklijke familie. En nog steeds verhuist het religieuze centrum van Thimpu in de winter naar de dzong van Punakha. Met een beetje geluk kunt u naar binnen om de prachtige gebedshal te bewonderen. Niet alle ruimtes zijn altijd toegankelijk, maar er blijft altijd genoeg over om te bezichtigen.

Wangdue - Trongsa

U reist verder naar de Pele La pas (3420 meter), waar u een mooi uitzicht hebt op de Black Mountains. Hier zijn ook regelmatig yaks te zien. Een uurtje verder rijdt u langs de chörten van Chendebji, een Nepalese stupa die sterk doet denken aan de Swayambunath in Kathmandu. Eindpunt van de dag is Trongsa waar u de grootste dzong van het landkunt bezoeken. Deze dzong is prachtig gelegen, hoog tegen de berg. Overal vanuit het stadje heeft u er mooi zicht op. De dzong is een actief administratief en religieus centrum en kan daardoor niet altijd vanbinnen worden bezocht. De aanblik is echter al indrukwekkend en het dorpje zelf is leuk om even doorheen te wandelen. Ook kunt u tegenwoordig de wachttoren bezoeken, gelegen boven de dzong.

Trongsa - Bumthang

Meteen na Trongsa begint een stijging naar de Yotong La pas (3425 meter), een uur klimmen. Dan is het nog een uur of twee rijden naar de Bumthang vallei. Bumthang is eigenlijk een verzamelnaam voor de vier valleien in centraal Bhutan; Chokhor, Tang, Ura en Chumey. De belangrijkste bezienswaardigheden zijn te vinden in Chokhor en wanneer men het over Bumthang heeft bedoelt men vaak Chokhor. Jakar is het grootste plaatsje en basis voor verschillende wandelingen in de vallei. Ook het dorpje zelf is de moeite waard om even wat doorheen te wandelen, een restaurantje te bezoeken of om te winkelen. Uiteraard vindt u ook hier een dzong, die van Jakar. Het bouwwerk met hoge, imponerende muren ligt aan de rand van de stad in de bergen en biedt een mooi uitzicht over de wijde omgeving. Vanuit Jakar zijn diverse kloosters bezoeken. Ook het stadje zelf is de moeite waard om even wat doorheen te wandelen, een restaurantje te bezoeken of om wat te winkelen.

Bumthang

Deze dag leent zich uitstekend voor een mooie wandeling door de vallei en onderweg een aantal kloosters/tempels te bezoeken. De wandeling is grotendeels vlak; maar niet-wandelaars kunnen ook gebruik maken van de auto en de chauffeur. De Jambay Lhakhang is een van de oudste tempels van Bhutan (7e eeuw) en volgens de overlevering een van de 108 tempels die de Tibetaanse koning Songtsen Gampo op een dag liet bouwen. Een van de meest indrukwekkende kloosters is de Kurjey Lhakhang, bestaande uit drie tempels. Eén van deze tempels is in opdracht van de koningin-grootmoeder gebouwd. In de tempel bevindt zich een heilige grot waarin Guru Rinpoche gemediteerd zou hebben, nadat hij de demonen versloeg en Bhutan het Tibetaans boeddhisme bracht. De koningen liggen hier begraven in de drie stoepa's op het terrein. Een wandeling van zo’n twee uur voert langs diverse kloosters en weer terug naar Jakar. Onderweg passeren we Tamshing Goemba en Konchogsum Lhakhang, waar u natuurlijk ook een kijkje kan nemen.

Bumthang / vlucht naar Paro

U wordt naar de luchthaven gebracht voor de vlucht naar uw volgende stop: Paro. Paro is een klein en sfeervol provinciestadje gelegen in een mooie vallei te midden van rijstvelden. Aan de rand van Paro ligt de Paro dzong, een vierkant bouwwerk dat u via een ophaalbrug betreedt. Het is een ingenieus bouwwerk met diverse binnenplaatsen, tempels en administratieve ruimtes. Het zal u vast niet verbazen dat deze prachtige dzong het decor vormde voor de beroemde film ‘Little Buddha’ van Bernardo Bertolucci. Vlak boven de dzong ligt het Nationaal Museum, gevestigd in de oude wachttoren (ta dzong) behorende bij de dzong van Paro. Het is een interessant museum en in de vele ronde gangen zijn vele kunstschatten te bewonderen. Het geheel geeft een mooi overzicht van de geschiedenis en het dagelijkse leven in Bhutan.

Paro / bezoek Tijgernestklooster

Niet ver buiten Paro ligt Taktshang Goemba, het Tijgernestklooster. Door zijn spectaculaire ligging, hangend aan een steile rotswand, is dit verreweg het beroemdste klooster van Bhutan. Het is een mooie, maar pittige wandeling naar het klooster. Het pad loopt vrijwel non-stop bergopwaarts. Na ongeveer een uur bereikt u het eerste uitzichtpunt bij het theehuis. Hier kunt u onder het genot van een drankje genieten van het uitzicht op het klooster aan de overkant. Eventueel kunt u tot aan het theehuis ook per paard naar boven, maar bespreek dit dan wel van tevoren met uw gids zodat die dat op tijd kan regelen. Liefhebbers kunnen vanaf het theehuis nog verder wandelen om het klooster zelf te bezoeken. Het pad voert dan verder over in de rotsen uitgehouwen trappetjes, omgeven door wapperende gebedsvlaggen. Bij betreding van het klooster dient u uw tas en camera af te geven, want u mag binnen niet fotograferen. Ook dient u respectvol gekleed te gaan, dus geen blote armen en benen, en het liefst niks nauwsluitends. Zorg dat u wat kleingeld paraat houdt, zodat u in de tempels eventueel een kleine donatie kunt doen, net als de lokale bevolking. U kunt diverse ruimtes in het klooster bezichtigen, waaronder de grot waarin Guru Rinpoche drie maanden zou hebben gemediteerd. Tijdens een brand in 1998 werden grote delen van het klooster verwoest, maar deze grot bleef op wonderbaarlijke wijze vrijwel onbeschadigd. Het klooster is inmiddels weer helemaal heropgebouwd.

Paro / vlucht naar Kathmandu

Vandaag wordt u naar de luchthaven van Paro gebracht voor de terugvlucht naar Kathmandu. Eenmaal aangekomen in Kathmandu heeft u de rest van de dag ter vrije besteding. U kunt eventueel via Delhi huiswaarts vliegen

Kathmandu vertrek

Vandaag wordt u naar de luchthaven van Kathmandu gebracht voor uw terugreis.

De Reisroute

Onze keuze uit hotels in Nepal

Onze Dimsum Nepal reisspecialist kiest fijne liefst karakteristieke hotels uit voor u. Wilt u meer comfort of een verblijf op een écht onvergetelijke locatie? Kijk dan naar onze extra comfortabele opties.

  • Nepal, Kathmandu, Traditional Comfort hotel

   Het Traditional Comfort hotel is centraal gelegen in Kathmandu op loopafstand van de wijk Thamel. Het hotel is sfeervol ingericht met liefde voor de traditionele Newari architectuur- stijl en - tradities. Uiteraard ook voorzien van alle moderne gemakken zoals nette badkamers, airconditioning en tv. De kamers zijn ruim opgezet en hebben comfortabele bedden. Het hotel beschikt over een uitstekend restaurant met heerlijke lokale gerechten en gaaf dakterras met mooi uitzicht.

   Inbegrepen bij uw rondreis

  • Nepal, Kathmandu, Marshyangdi hotel

   Gelegen op slechts twee kilometer afstand van het beroemde Durbar plein en de Swayambhunath tempel vindt u het comfortabele Marshyangdi hotel. Het hotel is in traditionele Nepalese stijl ingericht, de kamers hebben een zithoek en uitzicht over de stad.Er is ook gratis WIFI beschikbaar. In de sfeervolle hoteltuin worden barbecues geserveerd. Bij het restaurant kunt u tevens terecht voor heerlijke Indiase-, Chinese en continentale gerechten. Bestel 's avonds een drankje bij de gezellige Khurkiri bar. Een comfortabel verblijf als uitvalsbasis om Kathmandu te verkennen. 

   Inbegrepen bij uw rondreis

  • Nepal, Chitwan, Jungle Villa Resort

   Het prachtige wildlife Jungle Villa Resort heeft een prachtige ligging in het groen bij het Chitwan Nationaal Park. Het resort is gelegen aan de oever van de Rapti rivier. Er zijn verschillende cottages die comfortabel zijn ingericht. Er is airco en een privébalkon. Vanuit het hotel worden diverse jungle activiteiten georganiseerd. Bij het hotelrestaurant kunt u terecht voor gerechten uit de Nepalese, Indiase en Chinese keuken.

   Inbegrepen bij uw rondreis

  • Nepal, Pokhara, Mt. Kailash resort

   Het Mt. Kailash resort is centraal gelegen in Pokhara, tegenover het Fewa meer en op loopafstand van vele bezienswaardigheden. Het hotel is ruim opgezet en heeft een mooi buitenzwembad. De kamers zijn modern ingericht en van alle gemakken voorzien. Het ontbijtbuffet is uitgebreid. In het gehele hotel is gratis WIFI aanwezig.

   Inbegrepen bij uw rondreis

  • Bhutan, Thimphu, Kuenphen Rabten Resort

   Het resort ligt dicht bij het bewaarde traditionele dorp in de stad Thimphu op een afgelegen terrein. Dit nieuwe resort is geïnspireerd door een concept van liefde, geluk en geschiedenis van Bhutan, wat terug te zien is in alle aspecten van het hotel zoals traditionele schilderkunst maar ook in de dienstverlenging en omgeving. Het hotel beschikt over een klein café, een conferentiezaal, een karaokelounge en een meditatiecentrum. Alle kamers bevatten airconditioning, een werktafel, snelle internetverbinding, een TV, een telefoon en centrale verwarming.

   Inbegrepen bij uw rondreis

  • Bhutan, Thimphu, Namgay Heritage

   Leuk, centraal in de hoofdstad gelegen hotel in traditioneel Bhutanese stijl. De nette, ruime comfortabele kamers hebben douche en toilet. Het hotel kent een goed restaurant en heeft een spa, fitnessruimte en zelfs een binnenzwembad.

   Inbegrepen bij uw rondreis

  • Bhutan, Thimphu, Thimphu Towers

   In het hart van Thimphu, de hoofdstad van Bhutan is dit hotel gelegen met uitzicht op Clock tower Square en het Changlimithang Stadium. Het hotelgebouw met zeven verdiepingen en pure traditionele architectuurgevel is het hoogste gebouw dat boven de rest op het stadsplein uittorent. De kamers beschikken over een privé badkamer, een inloopdouche, een TV, WiFi, een föhn, roomservice, verwarming en wake up calls. U kunt gebruik maken van het fine dining restaurant voor ontbijt, lunch en diner evenals het café en de bar. 

   Inbegrepen bij uw rondreis

  • Bhutan, Trongsa, Yangkhil resort

   Het Yangkhill hotel ligt tegen een berg iets buiten de stad en heeft een prachtig uitzicht over de imposante en kleurrijke Dzong van Trongsa. Het hotel is zo geplaatst dat alle kamers naar de dzong gericht staan. De houten constructie van het hotel is kleurrijk beschilderd. Kamers zijn eenvoudig en zijn voorzien van de gebruikelijke houten plafonds en lambrisering. In de tuin kunt u zich rustig terugtrekken en genieten van het mooie uitzicht!

   Inbegrepen bij uw rondreis

  • Bhutan, Bumthang, Rinchenling Lodge

   Sfeervolle, persoonlijke lodge in het Choekhor deel van de Bumthang vallei. De in traditionele lokale stijl en modern ingerichte kamers beschikken over een nette douche met toilet. In de keuken gebruikt men veel lokale producten. Hotel beschikt over een Hot Stone Bath. 

   Inbegrepen bij uw rondreis

  • Bhutan, Bumthang, Yugharling Resort

   Prettig onderkomen in de Bumthang vallei gebouwd met lokale materialen en met het oog op duurzaamheid. Vanuit het hotel heeft u een mooi uitzicht op de vallei en de rivier. Het resort is gebouwd op modderstenen. De traditionele schilderingen op de ramen en deuren zijn gemaakt van plantaardige verfstoffen. Het hotel beschikt over roomservice, restaurant, een bar, een conference hal, een spa, een lounge, een altaar en een wasserette. De ruime kamers zijn traditioneel ingericht en zijn voorzien van goede bedden, een schone douche en toilet.

   Inbegrepen bij uw rondreis

  • Bhutan, Paro, Naksel Boutique & Spa

   Een van de mooiste hotels in Bhutan. Dit 5-sterren boutique hotel is van natuurlijk materialen gebouwd. De zeer ruime kamers zijn onderverdeeld in bungalows van 4 kamers en zijn sfeervol ingericht. De service is uitstekend, het restaurant, met uitzicht op de bergen, heeft een prima keuken en voor ontspanning brengt u een bezoekje aan de spa.

   + € 100 per persoon per nacht

  • Bhutan, Thimphu, Hotel Druk

   Een fijn 4-sterrenhotel wat beschikt over allerlei faciliteiten, zoals een fitnesscentrum, spa- en wellnesscentrum en een bar. Alle kamers zijn voorzien van uitzicht op de bergen, gratis WiFi en een balkon. In het restaurant van het hotel kunt u genieten van Indiase, Chinese, Bhutanese gerechten.

   + € 100 per persoon per nacht

  • Bhutan, Punakha, RKPO Green Resort

   Dit 4-sterrenresort beschikt over alle voorzieningen die u zich kan wensen. Na een lange reisdag kunt u op het dakterras of in de koffiebar zitten om uit te rusten. Naast een tuin en een speeltuin kun je ook gebruik maken van de fietsverhuur.Alle kamers zijn voorzien van airco, gratis WiFi, badklamer met apart bad, flatscreen en thee- en koffiefaciliteiten.

   + € 100 per persoon per nacht

Excursies in Nepal

Deze optionele excursies zijn met zorg door onze reisspecialisten uitgekozen om nog meer beleving aan uw reis toe te voegen.

Nepal, Meet a Local!, Pokhara, Kooklesje Momo’s maken en eten!

 • € 35 per persoon

Nepal, Meet a Local!, Pokhara, Kooklesje Momo’s maken en eten!

€ 35 per persoon

Als u op reis gaat in Nepal zult u vast en zeker meerdere keren de heerlijke Nepalese versie van een dumpling eten, de momo’s! Uiteraard smaakt een lokaal gerecht altijd het lekkerst wanneer het is klaargemaakt door een local uit eigen land, Nepal is hier geen uitzondering op, maar wie weet komt u na de kookles wel achter de geheimen van de Nepalese keuken!  Tijdens de kookles leert u hoe u zelf heerlijke momo’s kunt maken. U krijgt stap voor stap uitleg over hoe u deze delicatessen kunt maken. Als eerste wordt het deeg gemaakt, daarna de groentevulling en als laatste krijgt u de perfecte techniek van het uitrollen van het deeg in een halve maan vorm uitgelegd.  Zodra de momo’s klaar zijn kunt uw eigen Nepalese creatie proeven! Inclusief: kookles, salade, drankje, toetje. Exclusief: vervoer van- en naar locatie. 

Bhutan - Meet a Local! - Fiets en lunch bij familie thuis in de Bhumtang Vallei

 • € 45 per persoon

Bhutan - Meet a Local! - Fiets en lunch bij familie thuis in de Bhumtang Vallei

€ 45 per persoon

Stap vandaag, samen met uw gids, op de fiets en ontdek de Bhumtang Vallei op eigen tempo. Vanuit het centrum van Jakar maakt u een leuke tocht langs de Chamkhar Chu rivier. U fietst over onverharde wegen, door kleine dorpjes en passeert een aantal mooie tempels waar u natuurlijk even binnenwippen kan. U passeert ook een van de oudste tempels van het land, Jampey Lhakhang, en de tempel waar de koninklijke familie geregeld verblijft: Kurjey Lhakhang. Bij familie Tshomo wordt vervolgens een traditionele Bhutaanse lunch klaargemaakt met gerechten als shamudathi, shakan en natuurlijk het welbekende emadatsi (groene of rode pepers met kaas). De maaltijd wordt afgesloten met een kopje Ara, het lokale antwoord op onze jenever. De fietstocht duurt minimaal een halve dag, afhankelijk van de afstand die u zelf wilt afleggen. Bespreek dat van te voren met uw gids. En hoewel Bhutan erg bergachtig is, fietst u hier op relatief vlak terrein en hoeven er geen grote hoogteverschillen overbrugd te worden.

Bouwstenen

Heeft uw ruimte voor nog meer beleving? Dan kunt u uw reis naar Nepal uitbreiden met de volgende bouwstenen:

Kathmandu starter

 • 4 dagen
 • vanaf € 235 per persoon

Nepal Helambu lodge trek

 • 6 dagen
 • vanaf € 795 per persoon

Annapurna Poon Hill trek

 • 5 dagen
 • vanaf € 375 per persoon

Reissom

Nepal en Bhutan Reis

17 dagen

vanaf €4795,-

Reissom vanaf € 4795,- per persoon, op basis van twee personen in een tweepersoonskamer.

Het arrangement is inclusief:

 • accommodatie in Dimsum standaard hotels inclusief ontbijt
 • privévervoer in auto met chauffeur volgens reisschema
 • alle maaltijden inbegrepen tijdens verblijf in Bhutan, inclusief koffie en thee
 • Engels sprekende gids in Bhutan
 • vlucht Druk Air Kathmandu – Paro v.v.
 • vlucht Druk Air Bumthang Paro
  en voor Indreshwar Tempel (Panauti), Bhaktapur & Changu Narayantempel (Nepal)
 • alle entreegelden en excursies inclusief in Bhutan
 • alle beschreven excursies en entreegelden in Nepal

Het arrangement is exclusief:

 • internationale vlucht
 • overige niet genoemde maaltijden en drankjes (frisdranken, water en alcohol zijn exclusief in Bhutan)
 • tips en fooien
 • persoonlijke uitgaven
 • overige entreegelden bezienswaardigheden

Offerte aanvragen

Ontvang onze nieuwsbrief

Uw e-mail adres:

Cookies en privacy

De website van Dimsum Reizen maakt gebruik van cookies. Deze cookies onderscheiden we in de categorieën functionele, analytische, advertentie en Social Media Cookies.

Cookiebeleid Dimsum Reizen
Privacy policy

Social media