Nepal Visum | Nepal reisdocumenten | Dimsum Reizen

Nepal Visa: Welke reisdocumenten heb je nodig voor een reis door Nepal?

Reisdocumenten Nepal

Nepal Visum

Reizigers die Nepal willen bezoeken dienen er zelf zorg voor te dragen te beschikken over de juiste reisdocumenten. Hieronder vindt u informatie over de benodigde reisdocumenten zoals bekend op moment van schrijven.
 
Voor een reis naar Nepal heeft u een paspoort nodig. Dit paspoort moet minimaal nog zes maanden geldig zijn na terugkomst van de reis. Tevens heeft u een visum nodig voor Nepal. Er zijn twee mogelijkheden om het visum voor Nepal aan te vragen:

1. Bij aankomst op de luchthaven van Kathmandu
Het visum voor Nepal kunt u aan de grens en op de luchthaven van Kathmandu krijgen. De kosten zijn afhankelijk van de duur van uw verblijf in Nepal (zie hieronder) en dienen ter plaatse afgerekend te worden in cash Amerikaanse dollars.
Vergeet u daarnaast niet om 2 pasfoto’s mee te nemen !!

Kosten van het Nepalese visum:

- multiple entry 15 dagen:  US$  25,- 
- multiple entry 30 dagen:  US$  40,-
- multiple entry 90 dagen:  US$ 100,-

LET OP: Het is sinds enige tijd niet meer mogelijk op de luchthaven een papieren aanvraagformulier in te vullen. U dient dat van tevoren online te doen (www.nepalimmigration.gov.np). Deze digitale aanvraag blijft 15 dagen in het systeem van Nepal immigration staan. Zijn deze 15 dagen bij uw aankomst in Nepal verlopen, dan dient u ter plaatse opnieuw digitaal uw aanvraag te doen.

2. Voor vertrek uit Nederland
Wij raden echter aan het visum voor Nepal voor vertrek in Nederland aan te vragen. Uit ervaring weten we dat het erg druk kan zijn bij de douane voor het verkrijgen van een visum en dat de wachttijd buiten het hoogseizoen al oploopt tot een uur! De kosten voor het regelen van een visum vooraf zijn iets hoger, maar is zeker de moeite waard. Bij aankomst kunt u met een visum zo doorlopen! 
Het visum dient aangevraagd te worden bij het Consulaat Generaal voor Nepal in Nederland.

Kosten voor het Nepalese visum in Nederland aangevraagd:

- multiple entry 15 dagen:  €  45,-
- multiple entry 30 dagen:  €  65,-
- multiple entry 90 dagen:  € 125,-

Extra informatie
- Aanvraagtermijn: 1 dag. Indien u € 2,50 bij betaald wordt het visum direct voor u  klaargemaakt en kunt u er op wachten bij het Consulaat
- Benodigdheden: paspoort, aanvraagformulier, 1 pasfoto, kopie vliegticket/reisbevestiging
- Voldoende contant en liefst gepast geld. Pinnen kan niet.
- Kinderen onder 10 jaar (dus t/m 9 jaar) gratis visum. Alleen administratiekosten € 2.50.
- Bijzonderheden: toeristen mogen maximaal 150 dagen per jaar in Nepal verblijven