Myanmar Reviews | Myanmar Reizigerservaringen | Dimsum Reize

Feedback van Myanmar Reizigers bij onze Myanmar Reviews.

Wat vonden andere reizigers van Birma?

Myanmar Reviews | Klanten Ervaringen over onze Myanmar Reizen


We kunnen natuurlijk heel veel zeggen over onze reizen, maar liever laten we de mensen aan het woord die de afgelopen jaren met ons mee zijn geweest!

November 2018

"Wij willen jullie complimenteren voor de perfecte
organisatie van onze reis. Overal waar we kwamen werden we opgewacht door de chauffeur en/of gids. We hebben nooit lang op ze hoeven te wachten of naar ze te zoeken. Bijzonder goede service! Wij hebben Myanmar ervaren als een bijzonder prettig land om te reizen. Zeer vriendelijke bevolking, prachtige tempels en mooie natuur. Ook het contrast tussen het platteland en de steden zoals Mandalay, Bagan en Yangon is erg interessant en de moeite waard.

Enkele hoogtepunten voor ons waren: de boottochten over het Inle meer, de Stoepa’s bij Indein, het nonnenklooster in Sagaing, een trekking waarbij wij in gesprek raakten met een lokale boer en monnik in het plaatselijke klooster, het bezoek aan Pindaya en de grotten in de Poe Winn Heuvels. Als ik dit schrijf is de genoemde selectie wellicht wat willekeurig. Maar we zijn erg tevreden en kijken terug op een geweldige ervaring!"

Februari, 2018

"Onze reis in Myanmar was uitstekend georganiseerd. Door middel van bouwstenen hebben wij de reis zelf naar onze wensen samengesteld.
Tijdens de reis werden de excursies volgens afspraak uitgevoerd. Ook het vervoer naar de luchthavens, hotels, boot en excursies waren uitstekend geregeld.
De overnachtingen tijdens onze reis waren in prima middenklasse hotels."

December 2017

"Ik wil Dimsum Reizen heel hartelijk bedanken voor het organiseren van deze geweldige reis. Alles was voortreffelijk georganiseerd: goede gidsen, goede hotels en goede logistiek.  Ik heb in een week heel veel van dit prachtige land kunnen zien en meemaken. Ik zal in de toekomst zeker nog vaker mijn reis door jullie laten organiseren."

November 2017

“We hebben een prachtige reis achter de rug! Myanmar is een mooi land en de mensen zijn zeer vriendelijk.

Wij zijn te spreken over Onze gids Ma NweNi. Zij was zeer doortastend en volhardend en heeft voor ons een ballonvaart geregeld: geweldig! En de gids die met ons meekwam van Kalaw naar Inle lake had echt aandacht voor het maken van fotostops. Vaak zei hij op de juiste momenten: “this is what tourists like”.  

Sommige hotels  sprongen er voor ons uit: Het Tai House Resort in Hsipaw had zeer attent personeel. Nadat wij belangstelling hadden getoond voor een Full Moon dansgroep, werd er gergeld dat de danseressen het restaurant in kwamen om te dansen! Ook het  Aquarius Inn in Nyaung Shwe was een waar 'home away from home'. Het personeel was zeer behulpzaam met het maken van plannen en het regelen van uitjes en iedere middag kregen wij thee met fruit in de tuin.

Wij zijn zeer tevreden over de organisatie door Dimsum. In de toekomst zouden wij weer met Dimsum naar Azië willen!“

Februari 2017

hierbij wil ik je laten weten dat mijn partner en ik een fantastische reis gehad hebben in Myanmar! Niet alleen is het land onvergetelijk, de reis was ook prima georganiseerd.  

De route (4 plekken) is ons goed bevallen. Het was een afwisselende reis en we hebben in 16 dagen veel gezien en gedaan. Ter plekke hadden we niets vooraf georganiseerd, en dat bleek ook niet nodig. Met hulp van hotelpersoneel konden we alles prima zelf regelen.  

Reis: de binnenlandse vluchten en de transfers verliepen goed. Eén klein minpuntje was dat we niet op de hoogte waren gebracht van een flinke vertraging van de vlucht van Ngapali naar Yangon, waardoor we enkele uren onnodig vroeg op het vliegveld waren. Voor het overige liep het hele reisschema op rolletjes, en waren de chauffeurs behulpzaam en aardig.  

Hotels: alle 4 de hotels waren prima, ook het eten was overal goed. Goede bedden, goed sanitair.    

Bedankt voor jullie goede zorgen, en we zullen DimSum zeker aanbevelen!

Februari 2017

Samengevat: onze reis was echt fantastisch. Wát een land. We hebben zelden een reis gehad die ons op deze manier van hoogtepunt naar hoogtepunt bracht. Heel bijzonder waren de beide trekkings, die van Kalaw naar Inle en twee dagen in Kengtung, allebei juweeltjes in onze reis. Bij beide trekkings waren de gidsen echt fantastisch. Ze spraken goed Engels, wisten veel te vertellen en waren  heel open, zelfs over politiek en andere gevoelige kwesties. Hulde aan beide heren!  

De gids die met ons meereed van Mandalay naar Pindaya daarentegen had heel weinig toegevoegde waarde. Het heeft geen zin om op die tocht een gids mee te nemen. De rit naar Pindaya was schitterend. Het is een idee om dat standaard aan te bieden.  

De chauffeur die we in Mandalay (en van Mandalay naar Pindaya) hadden, was goed, in mijn ogen beter dan de gids. We willen jullie graag meegeven dat het de moeite waard is om de omgeving rondom Mandalay in het programma op te nemen. Het is vrij uitgestrekt, de toeristische hoogtepunten liggen ver uit elkaar en zonder auto was het ons niet gelukt om alles te zien.  Ook bij het Inle lake bood de "chauffeur" die ons na de trekking naar het hotel bracht, aan om ons een extra dag rond te varen. Ook dat was heel erg de moeite waard en zouden wij zeker adviseren om in het programma op te nemen.  

In Bagan was het inchecken voor de ballonvaart spannend. De chauffeur vertelde ons dat het bureau schuin tegenover het hotel zat, maar dat bleek een ander ballonvaart bedrijf. Toen moesten we in het donker nog halsoverkop fietsen huren om nog in te kunnen checken. Dat is gelukt en de vaart zelf was meer dan fantastisch. al met al een heel bijzondere vakantie, waar we nog met heel veel plezier aan terugdenken.

November 2016

" De reis was zeer geslaagd! De logistieke ondersteuning was werkelijk perfect. Iedereen steeds keurig op tijd, zeer vriendelijk en behulpzaam, goede zorg voor personen en bagage. Gaandeweg besef je dat je echt kan rekenen op een ondersteunende organisatie in een land dat je totaal niet kent en een speciale reputatie heeft is dat toch wel een geruststelling. De hotels waren uiteraard van een zeer goed niveau en de service was navenant. Vooral de keuze van de hotels was uitstekend en dat gaf een meerwaarde aan de vakantie. Het gaf ons een 'rond de klok' vakantiegevoel. Dit bevestigt mij dat Dimsum zeer goed weet waar ze mee bezig zijn en een rijke ervaring hebben in Azië. Het personeel in Myanmar was ook zeer bijzonder vriendelijk, correct en behulpzaam dat ie een meerwaarde! Mijn vrouw heeft nog kunnen genieten van een persoonlijke kookles, omringd door de chef en drie hulpkoks en een ruime delegatie van het personeel in plaatselijke klederdracht, geweldig! Dat we voor bestemmingen in Azië het best bij onze Noorderburen kunnen aankloppen wisten we al langer, en dat heeft Dimsum alleen maar bevestigd. We zijn in alle opzichten tevreden met jullie aanpak,dat geldt ook voor de aanloopfase waarin jullie gevat en prompt een uitstekend reisvoorstel in elkaar hebben gedraaid. Voor een volgende Azië reis komen we terug bij Dimsum aankloppen."

februari 2016

"Beste Susanne,

We hebben een prachtige reis gemaakt! Daarom geef ik graag een reactie op je vragen.

We hebben geen contact met de lokale agent gehad, maar alles was perfect geregeld, goede info over de volgende dag telkens in hotels etc. Goede gidsen, de wandelgids was erg voorkomend en gastvrij en regelde een prima onderdak, en wist veel te vertellen onderweg. De gids naar Mount Popa gaf ook veel achtergrond info en had leuke stops onderweg. Chauffeurs: allemaal opvallend goed, voorkomend, helpend met bagage, verfrissingdoekjes, water, stipt op tijd en het belangrijkste: ze reden heel rustig en beschaafd, je voelde je echt goed bij ze op de achterbank! Ze spraken wel vaak nauwelijks Engels, maar dat wisten we van te voren en was geen enkel probleem, hoogstens jammer omdat je wat meer met ze zou willen kunnen praten onderweg.  

Hotels zonder uitzondering erg goed! Rustige ligging, goede bedden en goed sanitair, handig bijna overal een kluisje, prima service overal, schoon, sfeervol (de meesten), fijne zwembaden. Fijn ook dat het bijna allemaal bungalow-kamers waren, met een deur direct naar buiten en eigen zitje buiten, is heel prettig. Ook (vaak ook goede) wifi, bijna overal.    

We hebben echt een reis op maat kunnen laten maken, goede keuze in hotels en vervoer, snelle reacties bij vragen over de mail, uitgebreide info, prima!     

We hadden een goede afwisseling van grote steden en platteland, van hitte en wat koeler in de bergen, van verschillende sferen en hoogtepunten, van cultuur en natuur, van luxe tot de trekking, allerlei vervoer (trein was super, boot naar Bagan ook, vliegen was comfortabel, wandelen was geweldig) etc.   

Kortom: we hebben een heel mooie reis gemaakt, veel indrukwekkends gezien, gedaan en meegemaakt, heel aardige mensen, prima georganiseerd! Heel veel dank daarvoor."

Februari 2016

"Hallo Susanne, 
wij zijn vanmorgen thuisgekomen vanuit Myanmar waar wij genoten hebben, het was een fantastische reis, zowel het land is geweldig, de mensen zijn zeer vriendelijk en behulpzaam en de organisatie was perfect. Kortom alles verliep zoals gepland en wij werden zeer goed verzorgd."

februari 2016

"Beste Susanne,

De kwaliteit van de lokale agent was prima: er werd met ons meegedacht ( bijvoorbeeld: een geplande excursie in Mandalay werd aangepast aan onze wensen), de chauffeurs reden goed en waren steeds prima op tijd. De gidsen spraken allen voldoende Engels om ons veel wetenswaardigheden te vertellen.

De kwaliteit van de hotels was geweldig! We hebben ons regelmatig afgevraagd hoe het kon, dat we voor de prijs van ons arrangement in zúlke uitstekende hotels konden overnachten. Waarschijnlijk heeft jullie agent in Myanmar, vaste afspraken met de hotels waar wij verbleven? We hebben regelmatig gecheckt of we niet in 'regeringshotels' verbleven, dat vonden we belangrijk. Nergens bleek dat dat wél het geval was.

We zijn meer dan tevreden over de organisatie van Dimsum. We gaan graag nog een keer naar Myanmar en laten onze reis hoogstwaarschijnlijk weer door Dimsum organiseren."

januari 2016

"Beste susanne,

Nog bedankt voor de organisatie van onze geweldige reis naar Myanmar!

Voor ons was het bezoek van Amarapura, Sagaing en Ava het hoogtepunt. Dit door de gids Khaing die ons echt kennis heeft laten maken met de cultuur en goed wist aan te voelen wat we leuk vonden om te weten.De trekking staat meteen daarachter op nummer 2. Ook een bijzondere ervaring, mede door onze gidsen.

Al met al dus heerlijk en indrukwekkend. Voor mij de beste reis tot nu toe. Dus bedankt voor het regelen, het heeft ons een relaxte vakantie bezorgd die goed bij ons paste."

januari 2016

"Allereerst willen we even kwijt dat we heel erg hebben genoten van de reis naar Myanmar. Wat een overweldigend mooi land. De door jullie georganiseerde reis is vrijwel vlekkeloos verlopen en we zijn ronduit blij dat we hem door jullie hebben laten uitstippelen. Gewoon heel erg goed gedaan! Vanaf de aankomst tot de terugkomst in Yangon stonden de gidsen en chauffeurs klaar om ons op te vangen en ons als prins en prinses door dit gouden land te loodsen."

December 2015

"Mijn echtgenote heeft jou al laten weten dat we een pracht van een reis hebben gehad en erg genoten hebben. Zo goed als alles liep op rolletjes. Chapeau, voor Dim-Sum en voor de lokale partner! Dus echt per saldo een veruit overwegend, zeer positief oordeel. Ook jij persoonlijk hebt 'a great job’ gedaan, Susanne. Echt ‘the extra mile’."

December 2015

"We hebben een fantastische reis gehad, dat kunnen we echt wel zeggen.

Chauffeurs waren allemaal fantastisch. Gidsen waren heel goed, behalve om Loikaw te bezoeken. Dat is ons dus een beetje tegengevallen. We hadden een gids uit Kalaw. Met hem hebben we ook de trektocht in Kalaw gedaan en die was fantastisch. 

Op het Inle Lake hadden we een upgrade naar ‘Golden Island Cottage’. Heel mooi gelegen trouwens, maar we hadden een huisje helemaal achteraan. Daar huisden voornamelijk aziaten die er werkten of die men kende en zodoende was de kamer helemaal niet zoals we er ons een voorstelling van hadden gemaakt. Geen zon, douche werkte bijna niet, enfin, de badkamer was gammel.....dus niet zo leuk voor de meerprijs die we betaalden. Maar de manager had het wel door, denken we, want bij ons laatste etentje aldaar hebben we een fles wijn aangeboden gekregen.

De route (voor het grootste gedeelte heb ik die zelf bepaald) , was heel goed en afwisselend. Een reis om niet te vergeten en een heel aangenaam klimaat de tijd dat wij er waren. Bedankt."