Tibet Mount Kailash Privé reis | Tibet reizen | Dimsum

Avontuurlijke individuele reis naar Mount Kailash. Laat uw ideale Tibet rondreis samenstellen door Dimsum Reizen.

Avontuurlijke reis naar de Heilige Berg Kailash

Avontuurlijke tocht
Kailash en Manasarovar
Snelle zuid route
Everest basecamp

Reis mee naar een van de heiligste plaatsen op onze aardbol: Mount Kailash. De berg wordt ook wel de zetel van Shiva genoemd of " het centrum van ons universum ''. Vast staat dat Mount Kailash onder andere voor zowel boeddhisten als hindoes een zeer heilige berg is. U kunt er ook individueel naar toe! Door een meer dan fantastisch landschap, langs kleine nederzettingen en door woest hoogland. Een reis voor mensen die tegen een stootje kunnen!

Lees meer

Avontuurlijke reis naar de Heilige Berg Kailash

Avontuurlijke tocht
Kailash en Manasarovar
Snelle zuid route
Everest basecamp

Reis mee naar een van de heiligste plaatsen op onze aardbol: Mount Kailash. De berg wordt ook wel de zetel van Shiva genoemd of " het centrum van ons universum ''. Vast staat dat Mount Kailash onder andere voor zowel boeddhisten als hindoes een zeer heilige berg is. U kunt er ook individueel naar toe! Door een meer dan fantastisch landschap, langs kleine nederzettingen en door woest hoogland. Een reis voor mensen die tegen een stootje kunnen!

Reisplan Tibet Mt. Kailash reis (21 dagen / 20 nachten)

Dag 1 aankomst Chengdu
Dag 2 Chengdu - Lhasa
Dag 3 Lhasa / excursie Drepung en Sera
Dag 4 Lhasa / excursie Potala en Jokhang
Dag 5 Lhasa - Gyantse
Dag 6 Gyants - Shigatse
Dag 7 Shigatse - Sakya
Dag 8 Sakya - Dzongba
Dag 9 Dzongba - Manasarovar
Dag 10 Manasarovar - Darchen / Mt. Kailash
Dag 11 kora Mt. Kailash
Dag 12 kora Mt. Kailash
Dag 13 kora Mt. Kailash - Menshi
Dag 14 Menshi - Tsada
Dag 15 Tsada / bezoek Tsaparang en Tholing
Dag 16 Tsada - Paryang
Dag 17 Paryang - Lao Tingri
Dag 18 Lao Tingri - Rongbuk (Mt. Everest)
Dag 19 Rongbuk - Kyrong / via Paiko Tso
Dag 20 Kyrong - Trishuli
Dag 21 Trishuli - Kathmandu
Dag 22 vertrek Kathmandu

Wilt u persoonlijk reisadvies van onze Tibet reisspecialist Michel?

Wij bellen u op het afgesproken tijdstip. Komt u langs op kantoor, dan staat de koffie al klaar!

Kort reisplan & reisbeschrijving

Kies een dag

Dag 1 aankomst Chengdu

Dag 1 aankomst Chengdu

In de loop van de dag komt u aan in Chengdu, waar u van de luchthaven wordt opgehaald en naar het hotel in de stad wordt gebracht.
Chengdu is de hoofdstad van Sichuan, de dichtst bevolkte provincie van China. Die enorme bevolking heeft Sichuan vooral te danken aan de vruchtbaarheid van de bodem; dit is de rijstschuur van het land.
Waar de stad vroeger gedomineerd werd door de vele theehuizen, is het nu een moderne metropool met glimmende winkelcentra en vele wolkenkrabbers. Gelukkig zijn er ook nog oude straatjes met theehuizen te vinden, vooral langs de Jian Jiang rivier. Ook zijn er in Chengdu verschillende interessante tempels te bezoeken. Vlak buiten de stad ligt het beroemde Panda Research Centrum. De reuzenpanda’s wonen in de bamboewouden van de provincie Sichuan. In dit rehabilitatiecentrum kunt u kennismaken met deze unieke dieren. Verder is de stad ook bekend om de pittige Sichuan-keuken, één van de vier hoofdkeukens binnen de Chinese gastronomie.

Dag 2 Chengdu - Lhasa

Dag 2 Chengdu - Lhasa

U vliegt naar Gongkar, de luchthaven nabij Lhasa. Hiervandaan is het een uurtje rijden naar Lhasa.
Nog steeds is Lhasa het kloppend hart van Tibet. Veel - heel veel - Tibetanen vanuit de verste uithoeken van Tibet komen naar hun hoofdstad op pelgrimstocht om de Jokhang tempel, het heilige centrum voor de Tibetaanse gelovige, te bezoeken. U ziet dan ook veel pelgrims uit Amdo en Kham, vaak prachtig gekleed in het centrum van Lhasa lopen.
Het oude centrum van Lhasa wordt gedomineerd door het Potala paleis, de eeuwenoude verblijfsplaats van de Dalai Lama’s en nog steeds een van de meest imponerende bouwwerken ter wereld.

Dag 3 Lhasa / excursie Drepung en Sera

Dag 3 Lhasa / excursie Drepung en Sera

Vandaag maakt u een excursie per auto naar de kloosters van Drepung en Sera. Het Drepung klooster ligt acht kilometer ten westen van Lhasa. Het bestaat uit een reeks witte gebouwen die opgestapeld zijn tegen de Gyengbuwudze berg. Drepung is gesticht in 1416 en was ooit het grootste en rijkste klooster ter wereld. Ook politiek is Drepung lange tijd een invloedrijk centrum geweest. Als u geluk heeft dan kunt u hier nog een dienst bijwonen met reciterende monniken, rinkelende bellen, schallende trompetten en doffe monotone trommelslagen. Het Nechung klooster, dat op twintig minuten lopen van Drepung ligt, is zeker een bezoek waard. Hier huisde eeuwenlang het staatsorakel van Tibet die invloed had op alle staatsbeslissingen. De wandeling van Drepung naar Nechung is zeker de moeite waard. U volgt een stuk van de kora van Drepung tezamen met vele pelgrims en uitzichten over de vallei van Lhasa.

Sera ligt drie kilometer ten noorden van Lhasa aan de voet van de Tatipu-heuvel. Het is kleiner dan Drepung, maar was ooit bijna even rijk en machtig. Sera was beroemd om z’n tantrisch onderwijs. ‘s Middags kunt u soms een bijeenkomst in de ‘debattuin’ meemaken. Tientallen monniken staan hier met elkaar te debatteren, wat met veel handgeklap gepaard gaat.

Dag 4 Lhasa / excursie Potala en Jokhang

Dag 4 Lhasa / excursie Potala en Jokhang

Onder begeleiding van een gids bezoekt u te voet de Jokhang, Barkhor en het Potala paleis.

Een van de mooiste plaatsen om met het religieuze Tibetaanse leven kennis te maken is de Barkhor. Het plein, de heilige Jokhang Tempel, de markt en de pelgrimsroute om de tempel zijn altijd druk. Het pelgrimscircuit is vol winkels, kraampjes en straatverkopers die gebedsvlaggen, bontmutsen, tempelklokken, gebedssnoeren, thanka’s, beelden, schoenen, yakboter en nog veel meer verkopen. Vooral ‘s morgens en in de namiddag is het zo druk dat u vanzelf met de pelgrims in de goede richting loopt, namelijk met de klok mee.
De Jokhang Tempel is tussen 638 en 647 gebouwd in opdracht van koning Songtsen Gampo om er een boeddhabeeld in te plaatsen die naar Tibet werd gebracht als de bruidschat van koningin Bhrikuti, zijn Nepalese bruid. Na zijn dood zou in opdracht van zijn andere bruid, de Chinese prinses Wencheng, het boeddabeeld Jowo Sakyamuni vanuit de Ramoche Tempel hier naar zijn overgebracht. Tot op de dag van vandaag staat dit imposante boeddhabeeld, bezaaid met edelstenen, in de Jokhang als middelpunt van de pelgrimage.

Uiteraard bezoekt u ook het indrukwekkende Potalapaleis. Nog steeds bepaalt het Potala Paleis met z’n dertien verdiepingen en meer dan 117 meter hoge muren, het stadsbeeld van Lhasa. De Potala is de winterresidentie van de Dalai Lama’s. Het complex bestaat uit een wit en een rood paleis met een klein geel gebouw ertussen. Het witte paleis was voor seculier gebruik. Het bevat woonvertrekken, kantoren, het seminarium en de drukkerij. Het rode paleis met haar vele tempels had een religieuze functie. Naast talloze tempels bevat het rode paleis ook gouden tombes van vorige Dalai Lama’s. Deze tombes worden nog steeds bezocht door duizenden pelgrims die hier hun yakboter offeren. De yakboterlampjes branden hier in overvloed.
Naast de audiëntie hal, vindt u op de bovenste verdieping de slaapvertrekken van de huidige Dalai Lama, zijn studeervertrekken en een kleine bibliotheek. Verder kunt u over de binnenplaats wandelen waar vroeger grote religieuze festivals werden gehouden. Helaas is deze binnenplaats vandaag de dag meestal leeg, op een enkele pelgrim of toerist na.
Even buiten de Potala, in de heuvel Chagpo Ri, ligt Palha Lupuk. Deze grot staat bekend om beeldhouwwerken gehouwen uit de rotsen. De meeste beelden zijn boddhistava’s waarvan sommige zo’n 1000 jaar geleden uit de rots gehouwen zijn.

Dag 5 Lhasa - Gyantse

Dag 5 Lhasa - Gyantse

U begint aan een prachtige tocht over de Friendship Highway. Een uurtje buiten Lhasa begint de beklimming van de Khamba-pas (4694 meter) vanwaar u een prachtig uitzicht heeft over het Yamdrok Tso. U daalt af en reist enige tijd langs dit prachtige turkooizen en heilige meer. Bij de 5010 meter hoge Karo pas heeft u uitzicht op het glinsterend witte ijs van de gelijknamige gletsjer. Talloze wapperende gebedsvlaggen en een klein tempeltje markeren de top van de pas. U daalt vervolgens naar Gyantse.

Het op 3950 meter gelegen Gyantse heeft van alle steden in Centraal-Tibet het beste haar Tibetaanse karakter behouden. Op historisch en cultureel gebied is Gyantse een belangrijke plaats, want u kunt er de enige overgebleven Newari Chorten (stoepa) in Tibet bezoeken. De Pango Chorten of Kumbum is gebouwd in 1427 en een fraai voorbeeld van vijftiende eeuwse Newari-kunst. De Newari’s van de Kathmandu Vallei in Nepal waren vroeger veel gevraagde kunstenaars in onder meer Tibet en Bhutan. Boven het stadje uit torent de dzong (fort) van Gyantse.

Dag 6 Gyantse - Shigatse

Dag 6 Gyantse - Shigatse

U verlaat het stadje Gyanste en rijdt dwars door een belangrijke landbouwgebied van Centraal-Tibet. In het juiste seizoen ziet u de Tibetanen hun land bewerken of oogsten. Onderweg kunt u desgewenst een stop maken bij het Shalu klooster. Dit kleine kloostertje heeft een karakteristiek Chinees dak en prachtige muurschilderingen.
’s Middags komt u aan in Shigatse, een van de grootste Tibetaanse steden. Shigatse ligt op een hoogte van 3900 meter vlakbij de samenvloeiing van de Yarlong Zangbo en de Nyangchu Rivier. Deze op één na grootste stad van Tibet heeft slechts een klein authentiek gedeelte kunnen behouden dat rond de ingang van het Tashilhunpo Klooster ligt. Dit imposante klooster is in 1447 gesticht door Zongkapa’s neef en discipel Gedundrub die tevens de eerste Dalai Lama was. Later werd Tashilhunpo de zetel van de Panchen Lama. U kunt het klooster bezoeken en volg ook zeker de pelgrims op de kora rond het klooster, die u o.a. langs de thangamuur brengt. Hier wordt tijdens grote festivals een reusachtige thanka (Tibetaanse rolschildering) uitgerold.

Dag 7 Shigatse - Sakya via Phuntsholing

Dag 7 Shigatse - Sakya via Phuntsholing

Het is ongeveer een halve dag rijden naar Sakya dat 154 kilometer ten zuidwesten van Shigatse ligt. Opnieuw steekt u een hoge pas over, de Tso La (4950 meter). Na de pas neemt u de afslag naar Sakya, voor een bezoek aan dit prachtig gelegen dorp. Vanuit de verte steekt een ommuurd fortachtige gebouw al hoog de lucht in. Dit is het Sakya-klooster. Het klooster van de vroeger zeer machtige Sakyapa-sekte is de vernieling tijdens de Culturele Revolutie grotendeels bespaard gebleven. De unieke bibliotheek en de oude wandschilderijen zijn daardoor nog in vrij goede staat.
Het klooster en ook de huizen in het dorp zijn allemaal in rode en witte verticale banen geverfd, hieraan is de Sakya-stroming binnen het Tibetaanse boeddhisme te herkennen. Sakya is verder een slaperig dorpje, waar de mannen wat rondhangen bij de biljarttafels of door het dorp crossen op hun motors, en waar de kinderen zich vooral vermaken met de toeristen.

Indien mogelijk, bezoekt u e onderweg het klooster van Phuntsholing, gelegen aan de rand van de zandduinen. Het laatste deel van de weg naar Phuntsholing is in slechte staat. Het prachtig gelegen klooster was ooit het centrum van de Jonangpa-orde. Ooit een machtige kloosterorde, maar nu grotendeels verdwenen uit Centraal-Tibet. Bij voldoende tijd kunt u een wandeling van twee uur maken naar de ruïnes van de Jonangpa Kumbum, ooit het centrum van de Jonangpa-orde en vergelijkbaar met de Kumbum in Gyantse.

Dag 8 Sakya - Dzongba

Dag 8 Sakya - Dzongba

Na het ontbijt vertrekt u richting het Lang Tso-meer, waar u mooie foto's kunt maken. Vervolgens rijdt u over een redelijk goede weg verder naar Saga (Kyakyaru). Hier kunt u lunchen en eventueel alvast wat inkopen doen voor tijdens de kora. Aan het begin van de avond komt u aan in Dzongba, waar u zult overnachten in een zeer eenvoudig onderkomen met minimale voorzieningen.

Dag 9 Dzongba - Manasarovar

Dag 9 Dzongba - Manasarovar

U rijdt verder over een geasfalteerde weg naar het heilige Manasarovar meer (4560 meter). Onderweg passeert u de hoge passen Mayum La (5211 meter) en Pochenkong La (5150 meter). Het uitzicht vanaf de laatste pas over het schitterende meer en de vlakte met in de verte Mt. Kailash zijn werkelijk betoverend. Het Manasarovar-meer word beschouwd als een van de mooiste meren van Tibet en is heilig voor zowel boeddhisten als hindoeïsten. U overnacht in het dorpje Chiu, nabij het kleine maar prachtige klooster (4645 meter).

Dag 10 Manasarovar - Darchen

Dag 10 Manasarovar - Darchen

U reist naar Darchen (4560 meter), een kleine nederzetting van grote betekenis. Dit is de plaats waarvanuit de kora rondom Mount Kailash gelopen wordt. Er staan slechts enkele gebouwen en een aantal tenten. Voor drie religies is Mount Kailash een heilige berg, het boeddhisme, het hindoeïsme en het böngeloof. Vanuit heel Tibet, maar ook vanuit India komen jaarlijks duizenden pelgrims op deze berg af, allemaal om de kora te lopen. Elke kora lopen betekent een stap dichterbij het nirvana. De berg wordt mount Meru in het hindoeïsme genoemd en zou bewoond worden door Shiva. De Tibetanen noemen de berg Kang Rinpoche, de Heilige Juweel van Sneeuw. Rondom de berg ontspringen 4 van de belangrijkste Aziatische rivieren; de Indus, de Brahmaputra (in Tibet Yarlung Tsangpo geheten), de Sutlej en de Ganges.
Vanuit Darchen heeft u ook een prachtig zicht op de Indiase bergreus Gurling Mandata (7728 meter).

Dag 11 kora Mount Kailash

Dag 11 kora Mount Kailash

U loopt de driedaagse kora rondom Mount Kailash, een zware wandeling over grote hoogte. Maar tevens een buitengewoon indrukwekkende ervaring om tezamen met pelgrims rondom deze heilige berg te lopen. De bagage wordt door yaks gedragen. De feitelijke kora begint bij Tarboche, waar bij de vlaggenstok het jaarlijkse Saga Dawa festival wordt gehouden. De eerste dag is een lange, maar relatief makkelijke dag wandelen. Onderweg overnacht u in kleine kloostertjes of in tenten, ergens tegenover de noordflank van Mount Kailash.

Dag 12 kora Mount Kailash

Dag 12 kora Mount Kailash

De tweede dag van de kora is het langst en het zwaarst. U loopt vandaag van Dirapuk Gompa naar Zutulpuk Gompa, waarbij u de 5600 meter hoge Dolma La-pas moet oversteken. Na een vroeg en eenvoudig ontbijt begint het stijgen al direct gestadig. U passeert een veld waar pelgrims kledingstukken, nagels en haren achterlaten. Daarna begint het echte werk, namelijk de beklimming van de helling van de Dolma La. Vaak moet een deel van de route door de sneeuw afgelegd worden. Bovenop de pas wapperen natuurlijk de gebruikelijke gebedsvlaggen in de wind. Ongeveer anderhalf uur na de top komt u aan bij Shapje Datok, waar een theehuis is en er even uitgerust kan worden. Tot aan Shapje Datok zijn er geen gelegenheden om wat te eten of te drinken. Tijdens de afdaling passeert u een aantal kleine en eveneens heilige bergmeertjes. De afdaling vanaf de pas wordt overigens vaak als erg pittig beschouwd, vooral wanneer er sneeuw en ijs ligt. Vanaf Shapje Datok naar Zutulpuk Gompa is het nog een kleine vier uur lopen over een relatief gemakkelijk en breed pad. Onderweg komt u nog langs een of twee theehuizen.

Dag 13 kora Mt. Kailash - Menshi

Dag 13 kora Mt. Kailash - Menshi

De laatste dag van de kora is, afgezien van de hoogte, een gemakkelijke dag. U loopt nu weer richting de vlakte waar Darchen ligt. Het laatste traject naar Darchen hoeft doorgaans niet meer te voet afgelegd te worden, maar kan tegenwoordig per bus.

Na een korte stop in Darchen, om te lunchen en eventueel een douche te nemen in het badhuis, rijdt u meteen door naar Menshi (Möntser). Vanaf Darchen is het nog ongeveer een uur rijden (ca. 65 km) over een goede geasfalteerde weg. Na aankomst in het guesthouse in Menshi, heeft u nog tijd om het Thirtapuri-klooster te bezoeken.

Dag 14 Menshi - Tsada

Dag 14 Menshi - Tsada

U rijdt naar het plaatsje Tsada (ook wel Zanda / Tsamda), de uitvalsbasis om de imponerende ruines van de vroegere hoofdsteden van het Guge koninkrijk te bezoeken. De omgeving is prachtig, een bizar maanlandschap, waar de Sutlej rivier doorheen kronkelt. In deze omgeving lag ooit het beroemde rijk van Guge met de hoofdsteden Tsaparang en Tholing.

Dag 15 Tsada / bezoek Tsaparang en Tholing

Dag 15 Tsada / bezoek Tsaparang en Tholing

Vandaag bezoekt u de ruïnes van Tsaparang en Tholing. Houdt er rekening mee dat u ter plaatse nog entreegelden moet betalen en dat deze erg hoog zijn.
Het klooster van Tholing, zeer indrukwekkend gelegen, was ooit het belangrijkste klooster van het Guge rijk. Er zijn nog enkele gebouwen intact die bezocht kunnen worden. Bij Tsaparang ziet u de oude citadel, zo mogelijk nog indrukwekkender dan Tholing. Ook vindt u er eeuwenoude muurschilderingen.

Dag 16 Tsada - Paryang

Dag 16 Tsada - Paryang

Vanaf Tsada rijdt u via dezelfde route als op de heenweg terug naar Paryang (Baryang). Halverwege luncht u in de buurt van Horchu. In totaal bent u vandaag ongeveer negen uur aan het reizen, waarbij u weer volop kunt genieten van prachtige vergezichten. U moet een aantal rivieren oversteken en bij zware regenval kan dit voor vertragingen zorgen. Paryang (4750 meter) is een stoffig plaatsje waar verder niet veel te beleven is. U overnacht er in een basic onderkomen, met minimale faciliteiten.

Dag 17 Paryang - Lao Tingri

Dag 17 Paryang - Lao Tingri

Vanaf Paryang vervolgt u de geasfalteerde weg naar Saga (ca. 240 km.), een redelijk grote plaats waar u zult stoppen voor de lunch. Na Saga rijdt u over een goede, onverharde weg verder via Gang Tang La (4800 meter) en Peikhu Tso meer naar Lao Tingri. Bij goed weer heeft u een mooi zicht op de Shisha Pangma (8013 meter), de hoogste berg in Tibet.

Het laatste stuk van vandaag rijdt u weer over de Friendship Highway.

Dag 18 Lao Tingri - Rongbuk

Dag 18 Lao Tingri - Rongbuk

Vanuit Lao Tingri rijdt naar Rongbuk, een prachtige route over hoge passen. Vanaf de 5220 meter hoge Gyatso-pas heeft u voor het eerst vol uitzicht op ‘s werelds hoogste bergen zoals de Mount Everest, Lhotse, Makalu en Cho Oyu. Na Xegar bereikt u de ingang van het Qomolangma Nature Preserve, het natuurpark waarin de Mount Everest ligt. Door het park lopen alleen onverharde paden; het reizen gaat hier moeizaam, maar is zeker de moeite waard. Na de Pang La (5120 meter) te zijn overgestoken komt u steeds dichter bij de majestueus voor ons opdoemende bergen.
Na deze ruige rit komt u aan in het kleine dorp Rongbuk aan de voet van het First Mount Everest Base Camp (4980 meter). Vanaf het plaatsje is het nog ongeveer 4 km naar het tentenkamp (lopend, of met uw vervoer); vanaf hier vertrekken shuttlebusjes naar het basiskamp (ca. 20 minuten rijden).

In Rongbuk kunt u eventueel een klein kloostertje bezoeken of u kunt gewoon gezellig rond de kachel kruipen in het restaurant naast het guesthouse. Met een kopje thee genieten terwijl de laatste zonnestralen de Mount Everest oranje kleuren… U kunt het slechter treffen! Het hangt uiteraard van de weersgesteldheid af of u haar al dan niet in volle glorie kunt aanschouwen.
U overnacht in Rongbuk in het Rongbuk Guesthouse, een van de beste overnachtingsplaatsen in dit gebied, maar nog altijd erg eenvoudig. U verblijft deze nacht op grote hoogte en dat is zeker voelbaar aan de ijle en koude lucht.

Dag 19 Rongbuk - Kyrong via Paiko Tso

Dag 19 Rongbuk - Kyrong via Paiko Tso

Over een prachtige weg met zicht op enkele van de hoogste bergen ter wereld reist u richting de grens met Nepal. U passeert het wonderschone Paiko Tso meer, turquoise water omgeven door witte pieken op grote hoogte. U overnacht in de Lower Kyrong vallei.

Dag 20 Kyrong - Trishuli

Dag 20 Kyrong - Trishuli

Een avontuurlijke tocht brengt u over de grens naar Nepal. U reist naar de Tibetaanse grensplaats Kyrong en neemt afscheid van gids en chauffeur. Via een hangbrug wandelt u naar de overkant. Na de douaneformaliteiten daalt u langzaam, over een hobbelige weg, Nepal in. U overnacht in het plaatsje Trishuli.

Dag 21 Trishuli - Kathmandu

U rijdt verder naar Kathmandu, wat ook het eindpunt van deze reis.

Onze keuze hotels

Onze Dimsum Tibet reisspecialist kiest fijne liefst karakteristieke hotels uit voor u. Wilt u meer comfort of een verblijf op een écht onvergetelijke locatie? Kijk dan naar onze extra comfortabele opties.

  Tibet, Lhasa, Yak Hotel

  Een sfeervol hotel in traditionele stijl, midden in het centrum van Lhasa. Gelegen op loopafstand van het Barkhorplein. Het hotel beschikt over één van de gezelligste restaurants van Lhasa; het bekende Dunya Restaurant.

  Inbegrepen bij uw rondreis

  Tibet, Lhasa, Yak Hotel

  Een sfeervol hotel in traditionele stijl, midden in het centrum van Lhasa. Gelegen op loopafstand van het Barkhorplein. Het hotel beschikt over één van de gezelligste restaurants van Lhasa; het bekende Dunya Restaurant.

  Tibet, Samye, Samye Hotel

  Eenvoudig hotel met standaardkamers. Op loopafstand van Samye klooster.

  Inbegrepen bij uw rondreis

  Tibet, Samye, Samye Hotel

  Eenvoudig hotel met standaardkamers. Op loopafstand van Samye klooster.

  Tibet, Gyantse, Yeti hotel

  Sfeervol, eenvoudig standaard hotel in Gyantse. Momenteel beste hotel in de stad. Het hotel is in traditioneel-Tibetaanse stijl gebouwd.

  Inbegrepen bij uw rondreis

  Tibet, Gyantse, Yeti hotel

  Sfeervol, eenvoudig standaard hotel in Gyantse. Momenteel beste hotel in de stad. Het hotel is in traditioneel-Tibetaanse stijl gebouwd.

  Tibet, Shigatse, Manasarovar Hotel

  Centraal gelegen hotel met comfortabele kamers.

  Inbegrepen bij uw rondreis

  Tibet, Shigatse, Manasarovar Hotel

  Centraal gelegen hotel met comfortabele kamers.

  Tibet, Sakya, Manasarovar Hotel

  Centraal gelegen standaard hotel in centrum van Sakya.

  Inbegrepen bij uw rondreis

  Tibet, Sakya, Manasarovar Hotel

  Centraal gelegen standaard hotel in centrum van Sakya.

  China, Chengdu, Wenjun Mansion Hotel

  Sfeervol hotel, in Chinese courtyard stijl gebouwd. Gelegen in leuke straat met veel restaurants, winkeltjes en op loopafstand van een park waar regelmatig Sichuan opera-voorstellingen plaatsvinden. De dichtstbijzijnde metrohalte is slechts 150 meter lopen.

  De kamers zijn in traditioneel Chinese stijl ingericht en beschikken allemaal over een fijne badkamer, een zithoekje en wifi. In de gezellige binnenplaats van het hotel kunt u lekker eten of gewoon even relaxen met een kopje koffie. 

  Inbegrepen bij uw rondreis

  China, Chengdu, Wenjun Mansion Hotel

  Sfeervol hotel, in Chinese courtyard stijl gebouwd. Gelegen in leuke straat met veel restaurants, winkeltjes en op loopafstand van een park waar regelmatig Sichuan opera-voorstellingen plaatsvinden. De dichtstbijzijnde metrohalte is slechts 150 meter lopen.

  De kamers zijn in traditioneel Chinese stijl ingericht en beschikken allemaal over een fijne badkamer, een zithoekje en wifi. In de gezellige binnenplaats van het hotel kunt u lekker eten of gewoon even relaxen met een kopje koffie. 

  Nepal, Bhaktapur, Khwapa Chhen Guesthouse

  Het kleinschalige Khwapa Chhen Guesthouse is zeer centraal gelegen in het historische deel van Bhaktapur, met o.a. een goed restaurant dat uitkijkt over het beroemde Durbar Square. Het hotel heeft ook een heel fijn dakterras met uitzicht op het plein en de daken van oud Bhaktapur! Perfect! De kamers zijn sfeervol maar eenvoudig ingericht in Nepalese stijl. 

  Inbegrepen bij uw rondreis

  Nepal, Bhaktapur, Khwapa Chhen Guesthouse

  Het kleinschalige Khwapa Chhen Guesthouse is zeer centraal gelegen in het historische deel van Bhaktapur, met o.a. een goed restaurant dat uitkijkt over het beroemde Durbar Square. Het hotel heeft ook een heel fijn dakterras met uitzicht op het plein en de daken van oud Bhaktapur! Perfect! De kamers zijn sfeervol maar eenvoudig ingericht in Nepalese stijl. 

Extra comfortabele opties voor uw verblijf in Tibet

  China, Chengdu, Buddha Zen Hotel

  Het Buddha Zen Hotel is een erg sfeervol, kleinschalig hotel op een perfecte locatie in het centrum van Chengdu. Het is gebouwd in een mooie, traditionele Chinese courtyard-stijl en gelegen in een leuke buurt met veel winkels en restaurants. Bovendien is het op loopafstand van de beroemde Wenshu tempel met z'n sfeervolle theehuis.
  De kamers zijn zeer comfortabel, hebben een fijne douche en sommige beschikken zelf over een leuk balkonnetje. Er is een prima ontbijtbuffet, behulpzaam Engelssprekend personeel en een mooie spa. Dit is een heerlijk hotel!

  + €15 per persoon per nacht

  China, Chengdu, Buddha Zen Hotel

  + €15 per persoon per nacht

  Het Buddha Zen Hotel is een erg sfeervol, kleinschalig hotel op een perfecte locatie in het centrum van Chengdu. Het is gebouwd in een mooie, traditionele Chinese courtyard-stijl en gelegen in een leuke buurt met veel winkels en restaurants. Bovendien is het op loopafstand van de beroemde Wenshu tempel met z'n sfeervolle theehuis.
  De kamers zijn zeer comfortabel, hebben een fijne douche en sommige beschikken zelf over een leuk balkonnetje. Er is een prima ontbijtbuffet, behulpzaam Engelssprekend personeel en een mooie spa. Dit is een heerlijk hotel!

Uw reis uitgestippeld

Excursies

Lhasa en Omringende kloosters

Lhasa - Samye - Drepung - Sera - Tsetang - Yumulagang
 • 7 dagen
 • €895 per persoon

Tsurpu klooster van de Zwarte Kappen

Tibet reis naar Tsurpu klooster
 • 2 dagen
 • €295 per persoon

Centraal China: Xiahe Labrang

Centraal noord: Tibetaans cultuurgebied, Binglingsi grotten en het prachtige Labrang Klooster
 • 4 dagen
 • €315 per persoon

Reissom

Tibet rondreis naar Mount Kailash

21 dagen
vanaf €4195,-

Reissom vanaf € 4195,- per persoon, op basis van twee personen in een tweepersoonskamer.

Het arrangement is inclusief:
- accommodatie in Dimsum standaard hotels / eenvoudige guesthouses
- privétransfers op basis van auto met chauffeur en Engelssprekende gids
- permit Mt. Kailash en Everest Basecamp
- vlucht Chengdu - Lhasa

Het arrangement is exclusief:
- internationale vlucht
- maaltijden en drankjes
- fooi chauffeur en gids
- entreegelden
- yaks en yakherder voor bagage tijdens kora
- optionele bij te boeken excursies (zie tabblad excursies)
- toeslag (optionele) comfortabele hotels (zie tabblad hotels)

In offertemandje

Reissom

Tibet rondreis naar Mount Kailash

exclusief internationale vluchten

Reissom vanaf € 4195,- per persoon, op basis van twee personen in een tweepersoonskamer.

Het arrangement is inclusief:
- accommodatie in Dimsum standaard hotels / eenvoudige guesthouses
- privétransfers op basis van auto met chauffeur en Engelssprekende gids
- permit Mt. Kailash en Everest Basecamp
- vlucht Chengdu - Lhasa

Het arrangement is exclusief:
- internationale vlucht
- maaltijden en drankjes
- fooi chauffeur en gids
- entreegelden
- yaks en yakherder voor bagage tijdens kora
- optionele bij te boeken excursies (zie tabblad excursies)
- toeslag (optionele) comfortabele hotels (zie tabblad hotels)

Toevoegen aan offertemandje

Nog meer inspiratie voor uw reis

U kunt nu direct een offerte aanvragen of deze reis toevoegen aan uw offertemandje en weer verder plannen of inpsiratie opdoen.

Verder plannen

Klaar om op reis te gaan naar Tibet?
onze reisspecialist maakt uw reis verder 100% op maat!

Reistips

Last minute tips en tricks

Bekijk alle tips

Reistips

>
Toegevoegd aan offertemandje

Tibet rondreis naar Mount Kailash

21 dagen

Avontuurlijke reis naar de Heilige Berg Kailash

€ 4195 per persoon

Maak uw reis compleet!

Bekijk de adviezen van onze reisspecialist om uw reis naar Tibet onvergetelijk te maken!

Bouwstenen

  Top van de Wereld Tibet reis

  Over de Friendship Highway heen en weer naar Lhasa
  • 6 dagen
  • €1295 per persoon

  Saga Dawa Festival reis

  Heiligste festival van Tibet
  • 3 dagen
  • € per persoon

  Centraal China: Xiahe Labrang

  Centraal noord: Tibetaans cultuurgebied, Binglingsi grotten en het prachtige Labrang Klooster
  • 4 dagen
  • €315 per persoon

Ontvang onze nieuwsbrief!

Uw e-mail adres:

Cookies en privacy

De website van Dimsum Reizen maakt gebruik van cookies. Deze cookies onderscheiden we in de categorieën functionele, analytische, advertentie en Social Media Cookies.

Cookiebeleid Dimsum Reizen
Privacy policy