Wat vonden andere reizigers van Tibet?

Tibet Reviews | Klanten Ervaringen over onze Tibet Reizen


We kunnen natuurlijk heel veel zeggen over onze reizen, maar liever laten we de mensen aan het woord die de afgelopen jaren met ons mee zijn geweest!

Juni, 2024

Zoals gevraagd hierbij een terugkoppeling van onze reis naar Tibet en Nepal. In het kort; prachtig! Heel mooie dingen gezien op gebied van cultuur en natuur. Leuke contacten gehad met de Tibetanen. Ondanks de overheersing door China toch redelijk open gespreken kunnen voeren (buiten het beeld van de alom aanwezige camera's ) Hotels waren overal goed, op sommige plekken zelfs zeer goed.

Juli 2024

De chauffeur en gids waren heel adequaat en correct. Zij waren op de achtergrond aanwezig en regelden alles heel soepel. We hebben contact gehad met de agent in Kunming daar mijn dochter later arriveerde en dit contact was ook heel adequaat en vriendelijk. De Tibet Permit bracht de agent in goed overleg naar het hotel.

- Opvallend genoeg waren de hotels buiten de grote steden comfortabel en recent vernieuwd. De hotels in Lhasa en Shigatse daarentegen waren wel erg outdated.

- De organisatie was prima geregeld en zorgvuldig gedaan.

- De route was iets anders dan bij vergelijkbare reizen en dat beviel uitstekend. Ik besef dat we niet alle voor de hand liggende grote kloosters hebben bezocht maar dat was geen probleem, integendeel. Met name de eerste nacht in Samye met de twee kloosters was een goede zet.

De lange rit naar het Nam Tso meer was goed te doen (8 uur in de auto)

- In het Mount Everest gebied zijn de wegen wel verhard inmiddels. WeChat is onontbeerlijk in Tibet. 

- Ik verwacht inderdaad dat ik nog terugkom bij Dimsum reizen. We denken eraan met het hele gezin te gaan naar Midden Mongolie en Peking of inderdaad - hoe weet u dat? - de Balkan. Zo’n privéchauffeur en gids is wel heel comfortabel. Maar we zijn ook gewend zelfstandig te reizen, ik weet nog niet wat het wordt.

Met groet, en nogmaals veel dank voor het organiseren, onze wensen werden heel soepel en adequaat opgepakt.

september 2017

Keurige ontvangst op het vliegveld van Chengdu; chauffeur stond te wachten met een bordje met mijn naam. De chauffeur sprak weinig tot geen Engels, maar wist een boodschap via zijn smartphone in het Engels door te geven, keurig allemaal. Wenjun hotel is fantastisch, de hulpvaardigheid, goede uitspraak van het Engels, goede bedden, fantastische ligging, een minpuntje geen lift.
Het Yak hotel in Lhasa is goed, maar een ster minder, harde bedden, ook geen lift, moeizaam Engels, wel een goede hulpvaardigheid, en een leuke bar/restaurant met Nederlandse exploitatie en een fantastische ligging. De chauffeur en gids in Lhasa zijn prima, minpuntje is de uitspraak van het Engels van de gids daar moet hij nog aan werken, maar verder uitstekend, heel hulpvaardig en wist heel veel.
Over het programma van Dimsum ben ik tevreden, precies wat ik gevraagd heb. Complimenten voor de organisatie, ik heb het erg naar mij zin gehad.
De hoogte bezorgde mij in Lhasa wat hoofdpijn en slapeloosheid, maar dat deed geen afbreuk aan mijn plezier beleving van de vakantie. Ik denk na over mijn volgende reisdoel, en daarbij denk ik voor de organisatie in de 1e plaats aan Dimsum.
Hartelijk dank voor een fijne vakantie.

Juli 2017

"De reis was geweldig! We hebben er erg van genoten. Hartelijk dank voor de organisatie hiervan. Alles klopte. De kwaliteit van de lokale agenten, gidsen en chauffeurs ware prima, iedereen was er op tijd. De hotels waren volgens verwachting. We zijn erg tevreden over de organisatie en service van Dimsum Reizen. We zullen in de toekomst zeker opnieuw voor Dimsum kiezen. Op onze verlanglijst staan nog de bergvokeren in Zuid China, Bhutan en het noorden van India." 

Augustus 2016

"Woensdag terug gevlogen vanuit Chengdu en nu weer thuis. We kijken terug op een fantastische reis, Tibet heeft grote indruk op ons gemaakt. De gids (Jimmy) heeft hier een enorme bijdrage aan geleverd. Veel kennis, heel zorgzaam, altijd vriendelijk. Het afscheid was best emotioneel. De ander bestemmingen waren prima. De hotels waren binnen de mogelijkheden goed en met name op prima plekken. Al met al zijn we zeer enthousiast."

Tibet en Nepal, juli 2014

"Onze reis was in één woord geweldig!
Allergrootste pluspunt was de zeer professionele en zorgzame gids in Tibet. Ook de chauffeur heeft bijgedragen aan een prima reis, met een open sfeer en waarbij we ons steeds veilig voelden. ( zijn alle gidsen zo goed, of hebben we ook hiermee geluk gehad?)

De agent in Lhasa heeft op ons verzoek en zonder extra kosten een wijziging in het schema aangebracht; we hebben het Nam Tso meer als dagtocht bezocht en zijn daar niet blijven slapen omdat we niet al vroeg in de reis op grotere hoogte een nacht wilden doorbrengen. Door het bewolkte weer vielen deze dag en het meer ook wat tegen, dus wat ons betreft de juiste keus. Ook de gids en chauffeurs in Nepal waren professioneel en behulpzaam.

De hotels waren goed (maar we hebben uiteraard geen vergelijkingsmateriaal). De meer Tibetaanse hotels hadden onze voorkeur, i.t.t. de duidelijk Chinese zoals in Tsenang en Shigatse. Slapen in het guesthouse ( koud maar schoon) en niet in het tentenkamp bij het Mt Everest basecamp was ook een prima keus. De kou daar viel tegen en maakt de kans op ziek worden duidelijk groter. We hadden ook hier geluk en hebben even de bergen kunnen zien, nadat het hier 4 dagen lang geregend had!

De route was mooi van opbouw, zowel qua hoogte als wat inhoud betreft, met enkele zeer oude en originele bezienswaardigheden ( Yumbalang, Mindroling, Samye met nog 2 dagen feestelijkheden!) voordat je hoogtepunten als Potala en Jokhang te zien krijgt. Een om niet-duidelijke reden afgesloten weg maakte dat we Dorje Drak niet hebben gezien.
Dat het paardenfestival in Gyantse alsnog niet doorging was wel een teleurstelling, juist omdat we zelf al twijfels hadden geuit maar van verschillende kanten te horen kregen dat het wel zou plaatsvinden tijdens ons verblijf daar.

Een minpuntje was de zeer vroege vlucht uit Chengdu, waardoor we erg moe op onze 1ste dag op hoogte aankwamen (maar waarschijnlijk zat de latere vlucht al vol door onze late boeking?)

Al met al dus een prima georganiseerde reis naar een ‘moeilijk’ land. We zullen Dimsum zeker ook aan anderen aanbevelen.
Nogmaals dank voor de organisatie op zo’n korte termijn."

Tibet en Nepal, 2015

"Je bent ons net voor met je vragen; wij hadden in het weekend een mailtje willen sturen over onze ervaringen.

Wij hebben een prachtige reis gehad, die heel veel indrukken heeft achtergelaten. Hele goede mooie indrukken. We kwamen in een totaal andere wereld, of eigenlijk moet ik zeggen twee werelden, wat we ervoeren ook nog eens een groot contrast tussen Tibet en Nepal.

Alles is correct en nagenoeg probleemloos verlopen. Wij hebben een perfecte organisatie ervaren. Altijd en overal waren gidsen, chauffeurs en auto’s precies op de goede tijd op de goede plek. Steeds meer nam onze verbazing toe dat het zo consequent en zo in detail was georganiseerd. Dit geldt voor zowel Tibet als Nepal.

We hebben steeds uitstekende gidsen gehad (ook nog een keer privé voor een paar uur): zeer voorkomend, zeer informatief en breed georiënteerd.
Hetzelfde geldt voor de chauffeurs: vertrouwenwekkend rijdend, correct en voorkomend.

We hebben alle locaties als zeer interessant ervaren, met daarin ook een paar zeer positieve uitschieters, met name Giantse en Sakya. We zijn content zoals dit was georganiseerd, maar achteraf had ik in beide plaatsen wel een nacht extra willen blijven.

De ovenachting in Benighat hebben we als een beetje overbodig ervaren. Op zich zaten we in een prima resort, maar ons doel om onderweg “met het platteland en de plattelandsbevolking kennis te maken” kwam niet echt uit de verf.

De kwaliteit van de hotels vonden we over het algemeen goed, soms zelfs zeer goed en van een hoog niveau. Een enkele keer minder, met name de Snow Leopard in Tingri, maar toch alleszins passend in de aard van de reis. De simpele eenvoud van bijvoorbeeld Sakya sprak ons aan, ondanks dat er maar een paar uur warm water was en de elektriciteit soms uitviel. De elektrische dekens hebben we daar als heel authentiek ervaren.

We zijn zeer tevreden over Dimsum, over de organisatie en de opzet van de reis.
Wat de toekomst zal brengen, gaan we volgend jaar eens bekijken."

Mei 2014

"De reis was grandioos! Heel speciaal. Bedankt voor alles.
 
René in het Yak hotel stond ons goed te woord. We hoorden pas ter plekke dat het Retingklooster niet toegankelijk was, waar we 2 nachten zouden verblijven. Hij zei dat het klooster niet bereikbaar was en ook dat het daar toch te primitief/vies zou zijn om te logeren. Daarin had hij wel gelijk, we zijn er langs gereden om even te bezoeken en het was idd een rotzooi daar – en bovendien under construction. Zijn advies was dus goed en hij gaf ons een mooi alternatief (shamballa hotel in drigung). Het was misschien fijn geweest om dat van te voren nog te horen in Nederland....ipv ter plekke pas. Dan hadden we iets beter kunnen overwegen wat we wilden.

Prima kamers en bedden en schoon. Alleen het hotel in damxung (wat we hebben genomen ipv het guesthouse in Namtso) was goed, maar het ontbijt niet erg appetijtelijk (slappe rijstepap). We wilden dus eerst in Namtso overnachten maar i.v.m. de kou en de hoogte daar van afgezien. Wel heel netjes dat we daar een refund van kregen. Ik zou echter reizigers niet meer adviseren daar te overnachten want het is een rommeltje op dat plein. 
 
Alles was geregeld, we zijn overal goed opgehaald en weggebracht etc.. Ook alles op tijd voor elkaar met permit etc. terwijl we wat laat waren met boeken.""De kwaliteit van de lokale agenten, gidsen en chauffeurs waren naar onze mening goed. De gids in Tibet regelde het noodzakelijke en liet ons verder onze eigen gang gaan. We hebben geen opmerkingen over de organisatie van Dimsum Reizen; was goed. Als we in de toekomst naar dat gedeelte van Azië willen reizen, zullen we zeker het aanbod van Dimsum bekijken aangezien ons deze reis hartstikke goed bevallen is."

--------------

"Wij zijn weer terug op Nederlandse boden en willen jullie even laten weten dat alles prima was geregeld. We hebben genoten van de reis. Het leek in eerste instantie een kleine teleurstelling toen wij de eerste dag in Beijing al te horen kregen dat de softsleepers in de trein waren omgeruild voor hardsleepers….dacht dat ik alles toch op tijd had geregeld en dan de eerste dag dit al. Maar inderdaad China is geen Europa, kan gebeuren en alles is prima opgelost en afgehandeld. Perfect. Die hardsleepers zijn trouwens prima te doen. Wij vonden het zelfs in die coupe’s gezelliger dan bij de softsleepers. Mooie ervaring, geen last van hoogteziekte. Op een gegeven moment wordt er zuurstof in de coupe’s geblazen."

--------------

"Het Lhasa hotel is inderdaad schitterend. Trip met de Landcruiser was echt te gek. Prima chauffeur en gids."

Ontvang onze nieuwsbrief

Uw e-mail adres:

Cookies en privacy

De website van Dimsum Reizen maakt gebruik van cookies. Deze cookies onderscheiden we in de categorieën functionele, analytische, advertentie en Social Media Cookies.

Cookiebeleid Dimsum Reizen
Privacy policy

Social media

Facebook Flickr Twitter Instagram Youtube