Reizen met het gezin: bijzondere excursies

Maak uw individuele familiereis compleet met de bijzondere excursies van Dimsum Reizen

Dimsummetjes; bijzondere excursies

Maak uw individuele familiereis compleet met onze bijzondere excursies. Dimsum Reizen heeft speciaal voor haar gezinsreis leuke excursies en activiteiten, ofwel Dimsummetjes, samengesteld voor uw kinderen van alle leeftijden.
 
Omdat u met uw eigen gezin reist zijn de activiteiten geheel aan te passen naar uw wensen. Niet alle kinderen vinden hetzelfde eten lekker, hebben dezelfde interesses tijdens een stadstour of kunnen even ver fietsen. De excursies die we aanbieden zijn daarom dan ook vaak aan te passen zodat het alle leeftijden en interesses aanspreekt. Zo zal een stadstour door Hanoi met kleine kinderen er wat anders uit zien dan een stadstour met pubers!

Kids Stadsspeurtochten

In Beijing (China),  Hanoi (Vietnam), en Hongkong kun je met een kidsspeurtocht de stad gaan verkennen. In Beijing kun je de oude Beijing hutong-steegjes ronddwalen op zoek naar oude verhalen van weleer onder bezielde begeleiding van een sinoloog (iemand die de Chinese taal en cultuur bestudeerd heeft) die al jaren in Beijing woont en de stad op haar duimpje kent.
In Tokyo (Japan)  kun je in een wandel-  of fietstocht met onze enthousiaste Dustin op zoek naar het moderne en het traditionele Tokyo.

Ga dus samen op zoek naar naamstenen voor oude Chinese koopmanshuizen in hutong-steegjes, wierookspiralen in oude verborgen tempels in Hongkong, haaienvinnen in apotheken, goudvissen in zakjes, gifgroene bonenpasta snoepjes in Tokyo en Vietnamese pannenkoeken!

Kids Fruitspeurtochten!

Dimsum geeft u naast de excursies ook de gelegenheid om zelf met uw kinderen het land te ontdekken aan de hand van een speurtocht.
 
U kent het wel: “Mama, wat is dit voor fruit? Groeit deze vrucht aan een boom of aan een struik”? En dan moet u uw kind het antwoord vaak schuldig blijven. Met deze speurtocht gaan u kinderen zelf opzoek naar de antwoorden en krijgen ze een leuke indruk van verschillende lokale, exotische fruitsoorten met daarbij grappige en educatieve wetenswaardigheden. En u als ouder leert er ook nog van! Een onvergetelijk avontuur voor jong en oud!
 
Indien u uw reis bij Dimsum Reizen boekt, ontvangt u bij uw reispapieren een kleurrijke speurtocht. Deze speurtocht is speciaal gemaakt om kinderen op een leuke manier iets te leren over fruit en ze in contact te brengen met de mensen die het fruit verkopen in Azië.

In Indonesië, Cambodja, Maleisië, Birma, Vietnam en China kunt u ook een lokale gids boeken die samen met uw kinderen de markt op gaat met deze fruitspeurtocht om zo nog meer te leren over tropisch fruit! Zoeken en proeven maar!

Bijvoorbeeld:

Indonesie, Bali, Munduk, Kruid en fruit speurtocht
Op markten en stalletjes langs de kant van de weg heeft u vast al opgestapeld fruit zien liggen. Vruchten die u vast wel kent, zoals ananas en watermeloen, maar ook onbekende soorten. Veel hiervan komen uit de vruchtbare binnenlanden van Munduk. U gaat vandaag samen met uw gezin en gids een wandeling over de plantages van Munduk maken. U gaat hier op zoek naar kruiden en fruit aan de hand van het “ fruitspeurboekje”. Met deze speurtocht krijgen kinderen spelenderwijs contact met de lokale bevolking en leren ze op een leuke manier iets over het fruit en kruiden die hier groeien. Een onvergetelijk avontuur voor jong en oud!
 

Actie voor Pubers

Met Actie voor Pubers vervelen uw pubers zich niet tijdens uw rondreis!
We kunnen spannende maar verantwoorde activiteiten voor ze boeken als white water rafting (Sumatra, Bali) , tubing (Sri lanka, Sumatra)  (op een grote een binnenband je mee laten voeren over de rivier), danslessen (Bali) , mountain biken, rotsklimmen, pelgrimsbergen beklimmen, kayaking, raften, paardrijden ( China), stand up paddling, wind surfing, buggy riding, raften  (Bali), vulkaan beklimmen (Java).

Heeft u interesse ; geef het aan bij uw offerte aanvraag.

Meet a local met uw kinderen!

Onze Meet a local - activiteiten zijn beslist een aanrader: zo kunt u samen met uw kids op bezoek bij een familie thuis met wie u samen kookt, eet of thee drinkt. U maakt persoonlijk contact en uw kinderen zien en beleven hoe mensen aan de andere kant van de wereld wonen en leven. Wie weet houden ze contact!

Enkele Meet a local voorbeelden:

Sri Lanka, meet a local!, - kokkerellen in Kandy
n Ontdek de Sri Lankaanse keuken tijdens een uniek bezoek aan een familie uit een dorp vlakbij de stad Kandy. Eerst brengt u samen een bezoekje aan de lokale markt om de ingrediënten te kopen.  U bent vervolgens van harte uitgenodigd mee te helpen in de keuken en u leert hoe u zelf een overheerlijke curry maakt met diverse kruiden en specerijen. Zo maakt u op een bijzondere en persoonlijke manier kennis met de Sri Lankaanse cultuur en keuken. Een ervaring waar u thuis nog lang van kunt nagenieten!

China - meet a local! - bezoek aan Chinese kalligrafie-leraar thuis
Onze kalligrafie-leraar woont in één van de buitenwijken van Beijing, in een heel gewoon appartement. Meester Gui is een bijzondere man, op klassieke wijze geschoold. Hij beheerst verschillende stijlen kalligrafie en speelt fluit. Tijdens een bezoek aan zijn huis krijgen u en uw kids een inkijkje in hoe klassieke Chinese cultuur nog steeds onderdeel is van het leven van de Chinezen. En natuurlijk leert hij u ook een paar mooie traditionele karakters schrijven!

Vietnam- meet a local! Koken bij een Vietnamese familie in Hanoi
U wordt om 16:30 uur opgehaald bij uw hotel. U wandelt samen met uw lokale gids door de Old Quarter die bekend staat om de “ 36 guild streets”. Het is al een hele beleving om door deze smalle en oude straatjes te wandelen. Vele straten zijn genoemd naar de producten die ze verkopen in de straat. U passeert de Dong Xuan markt en komt uiteindelijk aan bij de “ Dormer steels Bridge” (ook wel Long Bien Bridge genoemd). U steekt vervolgens de red river over. U zult merken dat de buurt waar u nu doorheen wandelt een stuk rustiger is in vergelijking met de Old Quarter. U bezoekt hier een lokale markt waar de gids alles zal vertellen over de verschillende producten en bereiding van het Vietnamese eten. Na een korte wandeling komt u aan bij het huis van de Vietnamese familie. U maakt kennis en gaat samen koken. Vervolgens eet u samen met deze lokale familie, een unieke ervaring!!!

Onder het tabblad excursies per bestemming  zijn deze activiteiten herkenbaar aan de speciale meet - a - local-stempel.