Koreaanse Sools

Wie Zuid-Korea bezoekt, komt al snel in aanraking met sools – een verzamelnaam voor traditionele alcoholische dranken. De bekende varianten zoals soju en makgeolli worden steeds bekender, en zelfs hier in de Toko kun je tegenwoordig deze drankjes kopen. Maar ook minder bekende soorten als takju, yakju en cheongju behoren tot de Koreaanse Sools. Elke soort heeft een eigen bereidingswijze, smaakprofiel én gebruiksmoment met bijbehorende rituelen. Vaak worden deze dranken gemaakt van rijst, water en nuruk (een natuurlijk fermentatiemiddel), en vormen ze al eeuwenlang een belangrijk onderdeel van rituelen, maaltijden en sociale bijeenkomsten. In de afgelopen jaren is de interesse in ambachtelijke en regionale sools toegenomen, zowel in Zuid-Korea zelf als internationaal.

Een goede reden dus om tijdens je bezoek aan Zuid-Korea eens dieper in deze wereld te duiken! 

 

Makgeolli, Soju & Anju

Makgeolli is een Koreaans alcoholisch drankje dat er om bekend staat, in tegenstelling tot de meeste drank, een aantal elementen te bevatten die goed zijn voor de gezondheid. Het melkachtige, gebroken, witte en licht bruisende drankje is zacht en wat zoetig van smaak en daarbij erg verfrissend. 

Soju is een Koreaanse variant op wodka en kent allerlei smaken. Beide dranken drinken lekker weg door het lage alcoholpercentage en door de frisheid. Maar ook onbekendere Sools zoals Bokbunja (fruitwijn) en Cheongju (rijstwijn) komen vandaag op tafel. 

Onmisbaar hierbij zijn lekkere gerechten die worden afgestemd op de verschillende Sools. Deze gerechten worden Anju genoemd: hapjes en snacks die goed gaan bij bovenstaande alcoholische dranken. Denk hierbij aan gerechten zoals een kimchi pannenkoek, viskoekjessoep of bulgogi. Anju staat voor ‘bar food’ maar is eigenlijk veel meer dan dat: het bevat een breed scala aan gerechten – van lichte hapjes tot stevigere maaltijden. 

Anju is onlosmakelijk verbonden met de Koreaanse "drankcultuur," die vaak draait om sociale bijeenkomsten, vriendschappen en netwerken. Het eten van Anju tijdens het drinken wordt gezien als een manier om de effecten van alcohol te verzachten en om langer te kunnen genieten zonder snel dronken te worden. De keuze van Anju hangt vaak af van het soort alcohol dat wordt gedronken en je gids zal er voor zorgen dat de Anju en Sools goed op elkaar af worden gestemd.

 

Onze populairste Zuid-Korea rondreizen

Zuid-Korea Rondreis Traditioneel en Modern

Super trendy steden in combinatie met traditie, rust en cultuur op het platteland
  • 8 dagen
  • vanaf €1795 per persoon

Zuid-Korea Hoogtepunten reis op onze manier

Een eerste kennismaking met veelzijdig Zuid-Korea
  • 12 dagen
  • vanaf €2550 per persoon

Zuid-Korea Compleet op onze Manier

Een compleet verzorgde Zuid-Korea rondreis uit uw dromen!
  • 20 dagen
  • vanaf €3395 per persoon

Alle bestemmingen

Ontvang onze nieuwsbrief

Uw e-mail adres:

Cookies en privacy

De website van Dimsum Reizen maakt gebruik van cookies. Deze cookies onderscheiden we in de categorieën functionele, analytische, advertentie en Social Media Cookies.

Cookiebeleid Dimsum Reizen
Privacy policy

Social media

Facebook Flickr Twitter Instagram Youtube