Wat je moet bestellen in Chengdu? De keuze is zó groot dat je al honger krijgt van het menu alleen. Gelukkig is daar de ultieme oplossing: een foodtour.
In knalrode tuktuks racen we door de stad. Onze eerste stop: kleine streetfood-sensaties zoals ‘egg baked cake’, ‘strange flavor potato’ en — jawel — ‘fragrant spray fermented dumpling’ (klinkt spannend, smaakt top). Alles is verrassend lekker en het kost serieuze wilskracht om me niet meteen helemaal vol te proppen.
Dan komt de sweet water noodle… en daar gáát m’n zelfbeheersing. Glibberige slierten, zoet, pittig, hartig — gewoon comfortfood op z’n best.
Onze laatste stop is een druk, rumoerig restaurant waar de chaos de gezelligheid is. Alles en iedereen schreeuwt vrolijk door elkaar heen en schalen met lekkers kletteren op tafel. Gelukkig is er een ronde tafel voor ons gereserveerd. Binnen een paar minuten staat die zó vol dat je het tafelblad nauwelijks meer ziet.
Fish flavor eggplant, watering mouth chicken, twice cooked pork — het vliegt allemaal over de tafel. En voor de echte durfals is er als slotstuk een… rabbithead.
Alles wordt weggespoeld met een koud Chinees biertje, en terwijl wij nog nagenieten en uitbuiken, wordt het restaurant alweer leeggemaakt. Stoelen schuiven, tafels worden afgeveegd, de vloer krijgt een veger — en dan keert ineens de rust weer terug.
De website van Dimsum Reizen maakt gebruik van cookies. Deze cookies onderscheiden we in de
categorieën functionele, analytische, advertentie en Social Media Cookies.