Oezbekistan Visum | Oezbekistan reisdocumenten | Dimsum Reiz

Oezbekistan Visa: Welke reisdocumenten heb je nodig voor een reis door Oezbekistan?

Reisdocumenten Oezbekistan

Oezbekistan Visum

Reizigers die Oezbekistan willen bezoeken dienen er zelf zorg voor te dragen te beschikken over de juiste reisdocumenten. Hieronder vindt u informatie over de benodigde reisdocumenten zoals bekend op moment van schrijven.
 
Voor een reis naar Oezbekistan heeft u een paspoort nodig. Het paspoort moet minimaal nog drie maanden geldig zijn na terugkomst van de reis. Tevens heeft u een visum nodig voor Oezbekistan.

Het visum kunt u voor vertrek aanvragen of bij aankomst op de luchthaven Tashkent. In het laatste geval dient u in het bezit te zijn van een uitnodigingsbrief welke Dimsum Reizen voor u kan regelen nadat u uw reis geboekt heeft. Neem hiervoor contact op met onze reisspecialist.
 
Visum aanvraag voor vertrek
U kunt ervoor kiezen het visum voor Oezbekistan zelf te regelen bij de ambassade van Oezbekistan in Brussel. U kunt dit echter ook uitbesteden aan een visumdienst, die daarvoor uiteraard bemiddelingskosten in rekening brengt. Zij gaan dan voor u naar de betreffende ambassade, staan vervolgens in de rij om uw aanvraag in te dienen, en halen ten slotte uw paspoort-met-visum ook weer bij de ambassade op. Dit scheelt u een hoop rompslomp.
 
Indien u uw visum wilt laten regelen door een visumdienst, dan kunt u dit aangeven bij boeking van uw reis. Dimsum Reizen brengt u dan naast de consulaire kosten voor het Oezbeekse visum (momenteel
€ 80,- voor een single entry visum, met een maximum verblijf van 30 dagen) óók de bemiddelingskosten van die visumdienst (€ 35,- per persoon per visum), alsmede de verzendkosten voor het aangetekend terugsturen van uw paspoort (€ 15,- per zending) in rekening.

Online aanvraag
Het is ook mogelijk uw visum online aan te vragen. Dit kunt u doen via de site van Oezbekistan e-visum. Een elektronisch visum is na datum van uitgifte 90 geldig voor een verblijf van 30 dagen in Oezbekistan. Het betreft hier enkel een single entry. 
De betaling verloopt via creditcard en u kunt het visum uiterlijk 3 werkdagen voor vertrek aanvragen.

Visumprocedure
Indien u bij boeking aangeeft dat u het regelen van uw visum via Dimsum Reizen wilt laten lopen, dan treft u de visumkosten (incl. bemiddelings- en verzendkosten) op uw Dimsum factuur aan. Tevens ontvangt u dan tegelijk met uw factuur een visumvoucher, met daarop o.a. de contactgegevens van de visumdienst waarmee we samenwerken.
 
Het visumvoucher stuurt u dan samen met een print van het (online) ingevulde visumformulier voor Oezbekistan en de overige documenten, zoals vermeld in de visumhandleiding Oezbekistan, op naar het adres op dit voucher.
 
Hieronder de downloadbestanden die u nodig heeft:
Oezbekistan visumhandleiding
 
We willen u er graag nadrukkelijk op wijzen dat u altijd zélf verantwoordelijk bent voor het correct invullen en het op tijd aanleveren van de benodigde formulieren en documenten; controleert u alstublieft ook altijd goed of het verkregen visum de juiste data en gegevens bevat. Dimsum Reizen kan in geen enkel geval verantwoordelijk worden gesteld voor de gevolgen van foutief ingevulde formulieren, noch voor onjuist of te laat afgegeven visa.