Georgië Reviews | Georgië Reizigerservaringen | Dimsum Reize

Feedback van Georgië Reizigers bij onze Georgië Reviews.

Wat vonden andere reizigers van Georgië en Armenië?

Georgië Reviews | Klanten Ervaringen over onze Georgië Reizen


We kunnen natuurlijk heel veel zeggen over onze reizen, maar liever laten we de mensen aan het woord die de afgelopen jaren met ons mee zijn geweest!

Rondreis Azerbeidzjan, Georgië en Armenië juli/augustus 2019

"Op de eerste plaats onze complimenten voor de manier waarop de reis naar Azerbeidzjan, Georgië en Armenië was geregeld. Het moet niet meevallen om met drie verschillende organisaties een sluitend construct te maken, maar dat is je wel gelukt!

We hebben twee gidsen gehad, een in Baku en een in Yerevan. Beiden van prima niveau. Saleh, de gids in Baku, bleek zonder zakelijk oogmerk langer beschikbaar dan de halve dag waarvoor hij was ingepland. Hij sprak beter Duits dan Engels. Voor ons geen probleem.
De gids in Yerevan, een vrouw van wie mij de naam niet is bijgebleven, sprak vloeiend Engels en heeft ons een korte stadstour gegeven. De tour was kort, omdat wij door de prima ligging van ons hotel (Aviatrans) al een deel van de beoogde tour zelf hadden gedaan.

De chauffeurs waren zo afwisselend als de verschillende landen! Verschillende sprake redelijk tot goed Engels. Dat hadden we niet verwacht! Hun rijstijl varieerde ook, maar we hebben ons geen moment onveilig gevoeld. Een van de chauffeur gidste ons ook, en het wij denken dat wij voor hem goed oefenmateriaal zijn geweest! Met de ene chauffeur hadden we een betere klik dan met de ander. Maar dat kom je overal tegen.

De gebruikte hotels waren het algemeen prima.  Dimsum zou voor de accommodatie aan Lake Sevan ook eens naar de noordzijde (de andere kant) van het meer kunnen kijken. Er wordt daar voldoende ontwikkeld. Opvallend vonden wij dat in alle gevallen de locatie van de hotels uitstekend was. 

We mogen stellen dat we zeer  tevreden zijn over de organisatie door Dimsum Reizen!"

Juli 2019

We zijn zeer tevreden over alle facetten van de reis. Van offerte tot boeken en tot de reis zelf. Vooral de communicatie na het missen van onze vlucht hebben wij als zeer prettig en deskundig ervaren. We hadden het gevoel dat Dimsum er alles aan deed om onze reis met een prettig gevoel af te sluiten. Alle hotels waren zeer goed. Vooral het hotel bij Genadi in Sighnaghi hebben wij als zeer prettig ervaren. In het hotel in Sevan was de kamer erg vochtig.

Onze Georgische chauffeur sprak redelijk goed Engels en liet ons graag meer van het land zien. Veel informatie ontvangen en veel leuke gesprekken met hem gevoerd. Reed rustig en op één momenten na geen gevaarlijke situaties gecreëerd. Heeft zelfs als gids gefungeerd tijdens onze hike door Trusso Valley. In Armenië hadden we vaker contact met agent omdat chauffeur bijna geen Engels sprak. Op deze manier konden we perfect met de chauffeur praten en tijden afspreken als we met de chauffeur er niet uit kwamen. Chauffeur sprak bijna geen Engels maar vaak lukte het ons om er toch uit te komen. Reed rustiger dan zijn Georgische collega en was erg vriendelijk.

De verzorgde  reisbescheiden boden voldoende extra informatie over beiden landen. Informatie was tijdens onze reis erg handig om bij de hand te hebben.

Max en Nicole

Augustus 2018

"We hebben een mooie reis gemaakt door Georgië en Armenië en we zijn erg tevreden over de organisatie door Dimsum Reizen. Er was voldoende en correcte communicatie. Ook de lokale agent in Georgië had extra inspanningen geleverd voor service. De informatie was erg goed, de transfers stonden overal op tijd klaar en ze hadden zelfs een simkaart voor ons geregeld. 

We zijn tevreden over de gemaakte route, achteraf gezien hadden we misschien toch voor een land gekozen en die dan ten gronde bekeken. Anderzijds hebben wij continue vergelijkingen gemaakt die nuances aanbrengen die anders niet ervaren worden. De door jullie geselecteerde hotels/guesthouses waren een ‘ervaring’ voor doorgewinterde reizigers als wij zijn. Onze keuzes werden door Dimsum correct vertaald in logies. We wisten wat we konden verwachten en we hadden alles wat we nodig hadden: een comfortabel bed, netheid en eigen douche en toilet. De guesthouses waar ook het diner inbegrepen was waren echte goede keuzes. Al met al een erg mooie reis!"

augustus 2018

We moeten echt nog even bekomen van deze prachtige en zeer indrukwekkende reis.
Het begon al in Tbilisi waar  van alles door elkaar te zien was  zowel qua gebouwen als mensen...Daarna volgden in een hoog tempo de meest prachtige landschappen, gebouwen en dorpjes..Vooral de bijzondere, toevallige ontmoetingen met de mensen overtroffen onze verwachtingen...Op een gegeven moment kreeg ik zelfs een solo operaconcert van een Grieks-Orthodoxe priester... Ik heb het land in mijn hart gesloten en hoop er ooit nog eens terug heen te kunnen ...

De chauffeur krijgt echt alle lof! Als ik ooit terug ga,vraag ik zeker voor dezelfde persoon! Hij was niet alleen een goeie chauffeur, maar was ook zeer aardig en ondanks zijn beperkte Engelse kennis, deed hij zijn best om met Google translate van alles duidelijk te maken, tot zelfs hele verhalen uit de geschiedenis van het land !Hij voelde ook precies aan wat wij mooi vonden en stopte voor ons heel vaak bij mooie uitzichten of dorpjes... De agent zelf werd gebeld als iets veranderd werd en hij zeker wou zij dat dat oké was (bv. door regenval moesten we halverwege de weg naar David Gareja omkeren) en het was ook geruststellend dat we deze konden bellen in nood (maar dat is niet nodig geweest).

Wij hadden in Stepantsminda een guesthouse en voor de rest hotels, dat was oké, maar persoonlijk en achteraf gezien, gaat mijn voorkeur uit naar guesthouses (persoonlijker en eenvoudiger). De route was zeker oké, zeker voor een eerste kennismaking met het land, maar ook daar persoonlijk en achteraf gezien, vond ik de minst toeristische plekjes soms het  aantrekkelijkst (Tabaskurimeer was fantastisch! Maar hou het even voor jezelf want anders leggen ze er dadelijk weer een toeristische weg voor auto's naartoe zoals ze nu aan het doen waren naar de Gergetikerk in Stepantsminda waardoor de plek helaas zijn charme voor een deel verliest..)

En ja, als ik nog eens de kans krijg om een reis naar Azië te maken, contacteer ik jullie weer, Ook vond ik het contact met u via de mail heel prettig en duidelijk en als ik ooit weer met DimSum reis, hoop ik dat weer via u te kunnen doen. Dank voor alles!

augustus 2018

De kwaliteit van de gidsen en chauffeurs was goed, met name onze gids/chauffeur heeft goed zijn best gedaan om er een mooie reis van te maken. Ook de kwaliteit van de hotels was prima, de guesthouses in het bijzonder (waren erg leuk/gezellig). Bijzonder verblijven vonden wij met name de  Tusheri Tower en in  Mestia de homestay.

De organisatie van Dimsum was uitstekend. De route is ons erg goed bevallen. Met afwisseling in het aantal dagen dat je op een bestemming zit. De berggebieden hebben ons het meest aangesproken. De nachttrein was een goede toevoeging aan de reis. De gids in Gudauri kon ook geen Engels maar deed wel echt zijn best om met translate zaken uit te leggen en had daardoor echt een toegevoegde waarde naast het wijzen van de weg.

De reis en organisatie is ons goed bevallen. Mochten we richting Azië gaan dan zou ik zeker contact opnemen.

Augustus 2018

Dit was de derde reis die jullie voor ons hebben georganiseerd (na Uzbekistan en Iran) en dat is ons wederom uitstekend bevallen. Prima gidsen (en chauffeurs) in beide landen, goed geïnformeerd, bekend met de omgeving en goed engels sprekend. Vluchten en vervoer zonder problemen.

Het programma was voldoende afwisselend, maar de component ‘oude kerken' is wel wat dominant in het geheel. Meer niet-kerkelijke historie zou het programma kunnen helpen, evenals wat meer lichamelijke activiteit. Zo was de trail die wij hebben gelopen in de Trusokloof magnifiek, in de indrukwekkende Hoge Kaukasus. Ook de beide hoofdsteden zijn voldoende interessant om ruimschoots tijd aan te besteden. Of het zuiden van Armenië nog iets kan toevoegen aan het programma kunnen wij niet beoordelen.   In elk geval wederom veel dank voor de goede organisatie van deze reis.

juli 2018

"We zijn terug van een prachtige reis door Georgië. Alles was prima geregeld en wat een prachtig en bijzonder land. Toen we aankwamen stond onze gids en chauffeur op ons te wachten. Hij heeft ons overal naar toe gebracht. Hij reed ontzettend veilig en rustig. Hij was altijd op tijd en vertelde van alles over de dingen die we zagen. We konden overal stoppen en niks was hem te veel. De hotels waren divers maar dat was leuk. In de guesthouses was het eenvoudig maar de ontvangst was heel hartelijk. We hebben genoten van het eten.Het waren vele kilometers door een heel afwisselend landschap. We hebben er van genoten.
Dank voor de organisatie, namens ons alle 4."

Juli 2018

"We hebben een mooie reis gemaakt door Georgië met onze familie. Wij zijn dan ook zeer tevreden over de organisatie door Dimsum Reizen. De lokale agent in Georgië heeft haar werk zeer goed voorbereid en gezorgd voor een goede ontvangst op het vliegveld en in de diverse hotels.   

Over het algemeen was de kwaliteit van de hotels goed en naar onze tevredenheid. We zijn ook zeker tevreden over de gemaakte route. Kritisch bekeken zouden we 1 nacht extra in Mestia boeken en 1 nacht minder in Tbilisi, maar dat is ook persoonlijk.'"

Juni 2018

"We zijn terug van een fantastische reis door Georgië en Azerbeidzjan en ik wil jullie hartelijk bedanken voor de goede organisatie! De chauffeurs stonden altijd ruim op tijd klaar en hebben ons soepel naar de bestemmingen gebracht. Ook de hotels bevielen goed. Ik denk dat de kans groot is dat we nog eens met jullie op reis gaan, bijvoorbeeld naar Kirgizië / Oezbekistan of Iran. Nogmaals bedankt. " 

Georgië en Armenië, oktober 2017

" Onze chauffeur waren erg goed, ze hebben ons veilig overal naartoe gereden. verder spraken ze Engels, wat in die contreien vrij uitzonderlijk bleek te zijn. Ook deden de chauffeurs er alles aan om het je naar de zin te maken en ons wat extra's te laten zien. Vooral het Room's hotel in Tbilisi was erg goed! We zijn erg tevreden met de organisatie vanuit Dimsum. Alles was goed geregeld en het contact ( op het kantoor in Utrecht) voorafgaand aan het boeken was ook erg prettig en zinvol omdat we zo een beter beeld van de mogelijkheden hebben gekregen. 

Het was een leuke route door afwisselende landschappen. In de toekomst zullen we zeker nog eens met jullie op pad gaan! Er staan nog vele bestemmingen uit jullie aanbod op ons wensenlijstje  o.a. japan, Bhutan, de 'Stannen', Mongolië en Rusland. Nogmaals dank voor het regelen van de reis!  "

Georgië, april 2016

"De bestemmingen waren top (vooral Tbilisi sprak ons aan), de hotels goed tot uitstekend (het hotel in Yerevan bood ongekend grote kamers met nota bene een zithoek) en bijzonder centraal gelegen. De chauffeurs waren steeds stipt en betrouwbaar en de organisatie ter plaatse door Dimsum Reizen en de lokale vertegenwoordigers verliep opvallend soepel. Al met al een zeer positieve kennismaking met Dimsum Reizen waar we graag een vervolg aan geven zodra wij het onderling eens zijn over de volgende bestemming."

Georgië, juli

"Dank! We hebben echt een prachtige reis gehad en een voor ons onbekend deel van de wereld leren kennen. De landen hebben onze verwachtingen ruimschoots overtroffen en we hebben de bestemmingen inmiddels ook al aan diverse mensen aangeraden.Verder was alles conform afspraak, gidsen en chauffeurs stonden op tijd klaar, wisten overal van en hadden benodigde documenten(treintickets) bij de hand. Top. Kwaliteit van de hotels was ok. Locatie in beide gevallen erg goed maar kamers niet heel bijzonder. Uiteindelijke organisatie goed. Gevoel achteraf is dat we een prachtige reis hebben gemaakt en echt iets hebben "ontdekt"."

Ontvang onze nieuwsbrief!

Uw e-mail adres:

Cookies en privacy

De website van Dimsum Reizen maakt gebruik van cookies. Deze cookies onderscheiden we in de categorieën functionele, analytische, advertentie en Social Media Cookies.

Cookiebeleid Dimsum Reizen
Privacy policy