Reizen met Gezin: ervaringen van families in Azie

Reizigerservaringen van een familie vakantie door Azie

Wat vonden andere reizigers van hun familiereis?


Familie Reizen Reviews | Klanten Ervaringen over onze Familie Reizen


We kunnen natuurlijk heel veel zeggen over onze reizen, maar liever laten we de mensen aan het woord die de afgelopen jaren met ons mee zijn geweest!
Indonesië, September 2017

"Wij hebben genoten van de hele mooie en goed georganiseerde vakantie! Alles is goed verlopen. Ook onze dochter heeft erg genoten. 

De lokale agent had alles goed geregeld. Gidsen en chauffeurs waren prima op tijd en ook goed. Pak Lisa heeft ons vooral erg goed door de bergen geleid. Prima chauffeur! Ook zeer plezierig in de omgang. De gidsen spraken goed Engels en hebben ons goed begeleid, zoals bij de mountainbike tocht en in Toraja land.

We hebben genoten van de lunches bij de lokale mensen en deze waren ook heel aardig. De hygiëne van de lunches was ook goed! Het eten gedurende de hele reis was gevarieerd en van goede kwaliteit. Ook de kwaliteit van de verschillende hotels was over het algemeen goed. Voornamelijk de Villa's in de rijstvelden waren geweldig!

We hebben zeker interesse om nog eens met Dimsum te reizen. Top geregeld en met lokale mensen, wat ons zeer aanspreekt."
Indonesië, juli 2017

“Wij hebben een geweldige vakantie gehad! De kwaliteit van de chauffeurs was heel goed. Elke keer waren ze stipt op tijd en hebben ze ons keurig naar onze volgende bestemming gebracht. We hebben overigens maar twee keer contact gehad met de lokale agent, waar we erg tevreden over waren. Beide keren dat wij contact met haar zochten handelde en antwoordde ze heel snel. De geboekte hotels waren prima! Stuk voor stuk mooie accommodaties met erg vriendelijk personeel.  Wij zijn erg tevreden over Dimsum als reisorganisatie. Alles was goed geregeld, en de gekozen route en planning was perfect. Genoeg rust voor onze 3 kleintjes maar genoeg afwisseling door de verschillende bestemmingen. “
China, juli 2017

Laat ik zeggen dat we écht een SUPER vakantie hebben gehad. We hebben het echt ontzettend leuk gehad en oh oh oh wat zijn we trots op ons dochtertje. Die heeft het helemaal fantastisch gedaan de afgelopen drie weken.   

Bejing Super hotel, een prachtige ligging in echt een fantastische leuke straat in Bejing. Goed (Engels) sprekend personeel. Goed restaurant. (heel leuk ook met onze dochter) Enige hotel overigens zónder internet-ban. (top) Je kon hier gewoon op google, Facebook, Gmail enz. Heel tevreden dus. Ook de transfer was helemaal goed geregeld.  Excursie naar de muur en het zomerpaleis waren goed. Goede gids (vrouw). Sprak goed Engels, vriendelijk.

Pingyao Transfer wederom top geregeld Hotel was super. Allemaal aardige vrouwen. Goed ontbijt, mooie kamer, ruime badkamer. Ook helemaal prima om hier gewoon lekker twee dagen zelf rond te slenteren. Heel veel te zien/doen. Top stadje!  Treinreis naar Xi'an was ook prima. Leuk om een keer in zo'n snelle trein te zitten!   

Chengdu
Ze hadden onze kamer ge-upgrade. Een prachtige kamer dus!! Waardoor we over dit hotel niks te klagen hebben... haha Nee, eerlijk.. goed sprekend Engels personeel, goed restaurant, leuk authentiek. Top! - De excursie naar de panda's was goed. De gids sprak erg goed Engels. Was een leuke excursie!  Tijdens en na de excursie had de gids het de hele tijd over een vriend die graag foto's van onze dochter wilde maken omdat hij fotograaf was en of dit ons leuk leek. Wij dachten dat dit een 'verkooppraatje' was en dat we dan flink moesten betalen. Toch namen we de 'gok' en bleek het simpelweg gewoon waar en hebben we een hele leuke (gratis) fotoshoot gehad. Was erg leuk...  

Yangshuo Super hotel. (!)  Sprookjesachtig... Persoonlijk was écht helemaal super. Allemaal leuke jonge meiden die helemaal weg waren van onze dochter. Elke dag speelde ze met haar, verzorgde haar, ontzorgde ons door haar te vermaken als wij rustig wilde eten, zorgde voor kinderzitje op de fiets, enz. enz. Helemaal top!  

We zijn HEEL ERG tevreden met Dim-Sum. We willen jullie enorm bedanken. Het was echt een SUPER vakantie. Ook echt te doen met een kleintje. De komende dagen gaan we de foto's uitzoeken, tassen opruimen en nagenieten! Bedankt...  Bedankt...  Bedankt...
Cambodja,september 2016

"Beste Joeri,

We hebben echt een fantastische vakantie gehad, waarin we heel veel hebben gezien en meegemaakt.  

Wij zijn heel tevreden over de agent/gidsen/chauffeurs. Iedereen was attent en correct. Speciaal leuk vonden wij de chauffeur van Siem Reap tot Phnom Penh (Sakon), die ons ook veel vertelde over Cambodja. Ook de gidsen in Battambang (Lea en Tin) die heel veel wisten te vertellen en extra moeite deden. De gids in Phnom Penh, (Syphat) viel op doordat hij allerlei leuke dingen bedacht om onze kinderen meer bij de rondleiding te betrekken.

De lokale agent  kwam kort na aankomst langs voor informatie en afstemming. Hij was heel goed bereikbaar per whatsapp. Hij heeft een aantal vragen heel snel opgepakt, wat we prettig en flexibel vonden (bijv. eerder opgehaald worden vanuit Sihanoukville).     

Over de hotels waren wij ook tevreden. Vooral de kinderen vonden het heel fijn om te kunnen zwemmen."
Sri Lanka, juli 2016

"We waren erg tevreden over onze lokale gids/chauffeur. We landden vroeg en waren supersnel door de douane en bagage heen, maar er stond al iemand te wachten namens de lokale organisatie en we werden snel naar de auto geloodst. Manjula, onze chauffeur en gids had veel informatie en liet dat ook goed aansluiten bij onze belangstelling. Hij kon ons veel achtergrondinformatie geven over de verschillende plaatsen die we bezochten en leerde ons tussendoor ook veel over het boeddhisme. En verder was hij een vaardig chauffeur (ook meegenomen). Extra service was dat hij veel foto's heeft genomen tijdens de trip die we bij thuiskomst in onze mailbox vonden.   

Hotels waren allemaal prima. Vanzelfsprekend van variabele kwaliteit omdat in sommige streken toerisme nog weinig ontwikkeld is. Maar kwaliteit was overal voldoende en we hebben vooral genoten van onze upgrade naar Vil Uyana in Sigiriya. Een dure optie maar heel bijzonder, we waren heel blij dat we dat gekozen hadden. Ook waren we blij met onze upgrade naar een villa in Tangalle. 

Omdat we de route in omgekeerde volgorde maakten, vanwege onze late aankomst in Colombo, was de eerste week relatief druk met trips en activiteiten en de laatste week een stuk rustiger. Denk dat de gebruikelijke route dus inderdaad logischer is, maar geen spijt van onze keuze. En verder waren we erg tevreden met de service van DimSum. Mochten we nog een keer een reis naar Azië plannen dan komen we zeker terug."
Sri Lanka, juli 2016

"De reis was geweldig. We hebben ontzettend genoten van het land, de cultuur en de variatie. Voordelen voor ons waren de relatief korte reistijden, de grote afwisseling en de tijd voor ontspanning. Echt heel prettig om met kinderen te doen.   

De chauffeur was heel goed. Hij was vriendelijk, luisterde goed naar onze wensen en zeer behulpzaam. Hij sprak niet heel goed Engels maar voldoende om ons wegwijs te maken en praktische zaken te bespreken. Belangrijk pluspunt voor ons was zijn rijstijl, we voelden ons erg veilig bij hem. Zeker iemand om aan te raden als chauffeur.  

Lokale gidsen voor zover we die hebben gehad waren goed. Als het kon zijn we zelf op pad gegaan zonder gids. We hebben eigenlijk alleen voor wandelingen in de bergen gebruikt gemaakt van een gids en dat waren hele mooie tochten.   

De organisatie was uitstekend; we hebben niet alle activiteiten uit het programma gedaan. Maar dat was prima omdat we zelf konden kiezen.. Ook over de route zijn we zeer tevreden. We waren wel erg blij dat we extra rustdagen hadden ingelast. 

Al met al een hele mooie reis, die we zeker aan anderen aan zouden raden. We zullen zeker kijken waar jullie nog meer reizen naar toe aanbieden.   

Bedankt namens ons allemaal."
Japan, mei 2016

"Ik wil jullie graag laten weten dat we een mooie reis hebben gehad en dat alles goed georganiseerd was.

De fiets tocht en de Meet-A-local in Osaka was perfect! Ik heb met mijn oudste zoon ook nog een keer een racefiets gehuurd en we zijn vanuit Osaka naar een tempel in de bergen gefietst. Super leuk! De fietstocht naar de wasabi farm in Matsumoto was trouwens ook top!"
China, juli 2016

"Ja, het was geweldig! We hebben genoten. Heel erg bedankt dat je een en ander zo goed geregeld hebt! Het was een luxe dat ik nu niet zelf alles hoef te regelen zoals ik normaal wel doe. Heerlijk, gewoon staan, lopen en mensen komen vanzelf naar je toe omdat jij dit allemaal zo georganiseerd hebt. Perfect!!!  

Vooral Tracy in Chengdu was een topgids! (de overige gidsen waren ook prima). Tracy was heel betrokken en een kwebbelkous. Zij heeft ons veel inzicht gegeven in de manier van leven in China. We hebben leuke gesprekken gehad. Zij was ook erg nieuwsgierig naar onze manier van leven. ze was ook heel erg gericht op de kinderen, dit was fijn voor de kinderen. Carol en Wendy in Beijing waren ook betrokken bij de kinderen (en ons). 

De chauffeurs waren prima, hoe jonger ze waren hoe gevaarlijk en opgewonden de rijstijl :-) maar echt oké hoor. Altijd een half uur te vroeg, we hebben nooit moeten wachten. (wij zijn zelf ook altijd een half uur te vroeg) 

Echt prima, in Beijing helemaal top. Zo luxe heb ik nog nooit een hotel gehad. In yangshuo ook echt aan te raden, wat een gezellige en mooi inn en wat een lieve meiden die dit hotel runden, lekker eten en goed verstaanbaar Engelse bediening. De andere hotels waren ook oké. 

Omdat we vegetarisch eten was het altijd even zoeken naar eten maar we zijn hierdoor wel op de meest verrassende eetgelegenheden gestuit. Vooral in Xian….jeetje wat een lekker en bijzonder eten hebben we hier gehad. Een jongen van het hotel heeft ons hierheen gebracht. Prima service bij alle hotels! 

Heel erg tevreden, zoals ik al eerder zei vind ik echt dat jij je werk heel erg goed en snel doet. Ook fijn dat je zo hebt meegedacht mbt stoelen in vliegtuig. Ik ga weer sparen. Nu voor 2 weken, ook ergens in zuid, zuid-oost Azië. Over 2 jaar hoop ik alles bij elkaar te hebben, dus als je ideeën hebt, graag!"
Java en Bali, juli 2016

"De reis was fantastisch. We zijn inderdaad vanmorgen weer in Nederland teruggekomen.

De gidsen en chauffeurs waren goed. De gidsen deden hun best om ons leuke dingen te laten zien en niet altijd de meest gebruikelijke plekken. De chauffeurs waren aardig en probeerde ons ook altijd weer wat te vertellen of te laten zien. De lokale agent had alles prima verzorgd en alles was op tijd.  

Hotels waren prima. Bandung viel iets uit de toon. Het ontbijt was erg summier of je moest Indisch willen eten. Hadden problemen met warm water ( werd elke keer  wel weer snel opgelost!) en omdat het zwembad min of meer inpandig was veel muggen in de avond.   

Gili was top! Heerlijk strand en veel gesnorkeld. Laatste hotel op Bali was ook een oase van rust. Met behulp van hotel daar nog twee dagen een auto met chauffeur gehad om omgeving nog wat te verkennen.    

Complimenten hoe jullie dit voor ons geregeld hebben precies hoe wij het wilde. Zeker zullen wij in de toekomst met volgende reizen indien mogelijk weer van jullie diensten gebruik maken. We zullen jullie ook aanbevelen bij anderen. Onze volgende verre reis wordt waarschijnlijk Maleisië. Nogmaals dank voor het verzorgen van deze onvergetelijke reis."
Sri Lanka, april 2015

"We hadden een hele goede chauffeur/gids. Hij reed goed en veilig,sprak redelijk goed Engels, wist veel te vertellen over het land en alle bezienswaardigheden, was flexibel en helemaal geweldig met de kinderen. Zijn naam was Asoka en ik zou hem van harte aanbevelen aan andere reizigers. 

Heel tevreden over de organisatie. Altijd makkelijk en snel contact gehad met jou Lucy, en je hebt super goed ingeschat waar wij naar op zoek waren. Ook het programma was op een enkele uitzondering na perfect afgestemd op onze kleine kids. Wij gaan hopelijk nog heel veel mooie reizen maken, dus ik kom in de toekomst graag weer bij jullie terug."
Japan, juli 2015

"Bij deze onze "terugkoppeling" van onze Japan reis. Misschien wat aan de late kant, maar nu is alles goed bezonken. 

Allereerst hebben we enorm genoten en kijken met een heel goed gevoel terug op de reis. We waren blij dat we niet in Tokio zijn begonnen, maar zijn daar zijn geëindigd. Na een vliegreis is het heel prettig om maar kort in een bus naar het hotel te zitten.

De hotels waren prima: het slapen bij mensen thuis in Tsumago is een echte aanrader. Prima bevallen. Ook het slapen in het klooster of een Japans hotel was een leuke afwisseling. Alhoewel de slaapmatjes voor ons westerlingen wat dun waren.

Het reizen per trein en bus is prima geregeld. Ons advies is koffers op wieltjes, beter dan rugzakken. Ook omdat het erg warm is. Een min-puntje: Het zou het prettig zijn als je na een vliegreis gelijk naar je hotelkamer kon. Dit kon pas na 14.00 uur lokale tijd: onze kinderen en ook wij vielen zo'n beetje om van de slaap. Maar misschien is dat helemaal niet mogelijk. Over het algemeen waren de hotel/overnachtingsplekken goed te vinden, behalve die in Tsumago, deze was niet in Tsumago, maar buiten het dorpje. Slapen in het klooster was een belevenis: echter mijn zoon zei dat zijn kussen uit bakstenen bestond, die van ons trouwens ook. Het klooster waar wij sliepen was qua schoongemaakt zijn de minste van de reis. De matten waarop je sliep, hadden ook geen aparte hoes, niet echt heel hygiënisch. Dat waren de min/verbeter puntjes.

Een echte aanrader is ook met excursie met Dustin in Tokio. Echt super!!
Kortom een superreis, wat we dit jaar gaan doen, weten we nog niet precies."
China, september 2015

"We hebben een fantastische reis gehad, veel gezien en veel beleefd! De afwisseling van excursies, reisdagen en vrij te besteden dagen was erg goed opgezet. Ik was ook heel blij dat we alle transfers van te voren geregeld hadden, als je om zes uur 's morgens op een station aankomt, is het toch wel erg fijn om opgewacht te worden! 

Zowel de gidsen als de chauffeurs hebben prima werk gedaan, het voelde heel luxe om zo met privégids en chauffeur op stap te zijn! Wandeling door Beijing was heel leuk, veel informatie en een heel gezellige ochtend gehad. In Beijing was de gids Nelinda, aardig meisje, deed het prima. Bij de ontvangst heb ik alles met haar doorgenomen en duidelijk aangegeven welke transfers we hadden en tijden gevraagd, liep allemaal prima volgens schema.
De naam van de chauffeur weet ik niet, maar was ook een aardige jongen. Sprak geen woord Engels, maar was heel enthousiast als hij ons op een druk station weer gevonden had ;-) 
De naam van de gids in Tianjin weet ik niet meer, maar hij was ook prima en goed verstaanbaar, leuk om ook zo'n stad met heel andere sfeer dan Beijing te zien, chauffeur en auto ook goed.In Xi'An hadden we Lily, ook heel kundig en aardige meid, chauffeur ook weer goed en luxe auto met zelfs flesjes water voor onderweg.
In Luoyang was het David Lee, ook heel professioneel en heel goed Engelssprekend, ook weer prima chauffeur en luxe auto.

Bamboo Garden: Heel leuk hotel, sfeervol, prachtige tuin, mooie kamer, goed restaurant, heel
goed gelegen, metro vlakbij en je voelt je gelijk helemaal in Beijing.
Tianyuan Kui Guesthouse in Pingyao: Ben ik persoonlijk helemaal stuk van, zo sfeervol, zo leuk! Heel aardig personeel, vroegen diverse keren of we de treinkaartjes al hadden en of de transfer al geregeld was, je bagage kan wel even in de waskamer, als je erg vroeg aankomt en de kamer is nog niet klaar doe je een tukje in de gelagkamer, helemaal leuk. En ook het eten was er prima!
Bell Tower Hotel: Even een cultuurschok na dat gezellige guesthouse ;-). Ineens een luxe hotel in een grote stad, maar prima gelegen zo tussen de Bell en Drum tower, een levendig plein voor de deur en op loopafstand van de stadsmuur. 

Bent u tevreden over de organisatie door Dimsum Reizen? 
Heel tevreden, alles was heel goed geregeld en prima advies gekregen. Goed evenwicht in excursies, reisdagen en zelf in te vullen dagen. Bijvoorbeeld na de drukke week in Beijing en tussen twee nachttreinen in, de twee dagen ter eigen besteding in Pingyao.Heel tevreden over de samenstelling van de reis, goed rekening gehouden met onze wens om ivm familiebezoek veel tijd in Beijing door te brengen en toch heel veel gezien!

In en om Beijing teveel om op te noemen, Pingyao is een heel leuke plaats met ook van alles te zien, Xi'An weer heel iets anders, maar ook mooie dingen gezien en natuurlijk de hele stadsmuur overgefietst, de Longmen grotten en rivier vond ik prachtig. De nachttreinen waren een belevenis op zich (soms vind je een paar Chinezen in je bed!), maar alle treinreizen waren prima te doen.

Ik heb intussen DimSum al aan veel mensen aanbevolen en zal zeker aan jullie denken als er weer een grote reis op het programma staat. Bedankt voor jullie organisatie, wij hebben een "Wereldreis" gehad!"
Indonesië, augustus 2015

"We zijn gisteren teruggekomen van onze vakantie uit Indonesië en we hebben het geweldig naar onze zin gehad. Ook was alles prima georganiseerd, zodat we geen verrassingen hadden. Daarvoor onze complimenten.

Wij vonden de kookexcursie overigens erg leuk. Het was een kennismaking met het echte Bali, weg van de toeristische topplaatsen en midden in de prachtige natuur. Het was erg leuk om door de “moestuin” te wandelen en te zien waar alle ingrediënten vandaan komen en ze in ruwe vorm te kunnen proeven. Het koken was weliswaar niet heel erg uitdagend, omdat alles al erg goed voorbereid was, maar dat vonden wij geen bezwaar. Wel krijg je goed te zien hoe een aantal typische Balinese gerechten worden bereid. De setting van een klein clubje deelnemers (in ons geval 8 personen) creëert een gezellige sfeer en geeft voldoende mogelijkheid voor het stellen van vragen en het uitwisselen van ervaringen. 

Kortom als we weer naar Bali zouden gaan, zouden we dit beslist nog een keer doen. Nogmaals mijn dank voor de prima organisatie en we zullen zeker weer DimSum overwegen als we in de toekomst overwegen een verre reis te gaan boeken."
Vietnam: juli 2015

Hallo mensen van Dim Sum,Allereerst bedankt voor de fijne reis en de goede organisatie.* Agent; Prima, gastvrij, meedenkend. Zo hebben we een kleine aanpassing in het programma gedaan toen er een tyfoon bij Halong Bay was. (en lekker eten;-)* Chauffeurs; Prima. Geen waaghalzen* Gidsen; Overal ook tevreden. Meer dan tevreden over Tin, de gids in Sapa en omgeving. Anticipeerde goed op ons gezin en onze wensen. Wist veel van de diverse minderheidsgroepen. Iets minder tevreden over de gids in Hue. Deze gids was wat vaag en liet keuzes aan ons die voor ons lastig waren; bv na aankomst op het vliegveld werd ons meteen gevraagd of we de fietstocht in de stad wel wilde maken. Het leek de gids een zware opgave voor de kinderen en gevaarlijk. Tja, wat is dan wijs? Uiteindelijk hebben we een klein stukje gefietst. Achteraf denken wij (misschien een tip voor volgende reizigers) dat fietsen in de omgeving goed te doen is en zelfs erg leuk, maar in de stad zelf was het idd behoorlijk opletten.* Hotels; Boutique Hotel uitstekend, alleen jammer dat je na zo'n lange reis uren moet wachten voordat je op de kamer kunt. Sapa en Bac Ha beiden basic maar wel oké. In Sapa was het beddengoed niet echt schoon. In Bac Ha was het ontbijt heel minmaal. Ancient House Resort en Cassia Cottage op Phu Quoc sfeervol en gezellig. Fijn zo'n eigen huisje bij cassia cottage voor het hele gezin. Majestic in Ho Chi Min city heerlijk voor een nachtje (maar dat mag natuurlijk ook wel voor een wat duurder hotel)* Organisatie Dim Sum: Zoals gezegd prima, alles liep volgens plan. Heerlijk reizen zo.* Route; Halong Bay viel ons wat tegen. Jammer dat we hier niet wat verder weg van het massa toerisme konden varen. We hadden gehoopt wat meer tussen al die eilandjes door te kunnen varen om de sfeer te ervaren. Ook de grot was wel erg toeristisch. Het programma was erg strak gepland met, ...dat dan weer wel; heerlijk eten!De dag vanuit Sapa terug in Hanoi had voor ons niet gehoeven. Meteen door naar Hue was voor ons beter geweest, waardoor we bv een dag langer in Hue of Ho Chi Min City hadden kunnen zijn. Nu was het een beetje een verloren dag.Vietnam: juli 2014We hebben een geweldige vakantie gehad.We hebben meer regen gehad dan we gewend zijn in het regenseizoen, maar daar kan Vietnam niets aan doen. We vonden het een bijzonder land.De kwaliteit van de hotels was prima. De afwisseling tussen homestays en hotels was ook erg leuk. Het resort op Phu Quoc is een ontdekking.De organisatie door Dim Sum was ook prima. Dank daarvoor!! Voor een volgende verre vakantie kloppen we zeker weer bij jullie aan. De route:Een aantal dagen hebben we wel erg veel in de auto gezeten. Op papier was de afstand dan wel niet lang, maar als je maar 25km/uur kunt rijden dan duurt de reis eindeloos. Verder was het wellicht beter geweest om na Ba Be naar Sa Pa te gaan i.p.v. via Cao Bang 'rechtsom'. De 2 dagen in de auto na Ba Be vonden we m.n. wat lang.Verder was de route prima. Al met al hebben we een hele leuke vakantie gehad.

----------------------------------------

We hebben een geweldige vakantie gehad.We hebben meer regen gehad dan we gewend zijn in het regenseizoen, maar daar kan Vietnam niets aan doen. We vonden het een bijzonder land.De kwaliteit van de hotels was prima. De afwisseling tussen homestays en hotels was ook erg leuk. Het resort op Phu Quoc is een ontdekking.De organisatie door Dim Sum was ook prima. Dank daarvoor!! Voor een volgende verre vakantie kloppen we zeker weer bij jullie aan. De route:Een aantal dagen hebben we wel erg veel in de auto gezeten. Op papier was de afstand dan wel niet lang, maar als je maar 25km/uur kunt rijden dan duurt de reis eindeloos. Verder was het wellicht beter geweest om na Ba Be naar Sa Pa te gaan i.p.v. via Cao Bang 'rechtsom'. De 2 dagen in de auto na Ba Be vonden we m.n. wat lang.Verder was de route prima. Al met al hebben we een hele leuke vakantie gehad.
Cambodja: augustus 2014

We hebben het heerlijk gehad. Hierbij onze evaluatie:Lokale agent was uitstekend. We hebben drie keer hulp nodig gehad en het werd direct opgepakt en opgelost. We hebben drie keer een gids gehad. In Pnom Pen een dame: geweldig vooral onze dochter was dol op haar omdat ze ook echt dingen met haar deed (en dat scheelt enorm als je museum en paleis etc bezoekt). In Batambang meneer Kim: zeer kundig en gepassioneerd, iets minder voor onze dochter maar verder prima. Verder hadden we meneer Som die onze chauffeur was voor een week. Waar er gegidst moest worden werd er een gids van de "site" zelf ingehuurd. Deze mensen zijn niet ingespeeld op een gezin en ratelen vaak heel veel informatie op. Gelukkig gebeurde dit maar twee keer (een keer onderweg met meneer Som bij een tempelcomplex en een keer in Kep, waar we de Countrytour hadden). Dan is het echt even "uitzitten". Omdat het maar twee keer was, was het zeker niet erg, maar een volgende keer zouden we de gidsen skippen. De TukTukchauffeur in Phnom Pen was heel goed. De chauffeur van Pnom Pen naar Battambang en naar Siem Reap sprak heeeel slecht engels. Lastig als je naar het toilet moet. Of als hij langs iets gaat waar je een foto van wilt maken. Meneer Kim (van Siem Reap tot aan Kep) was geweldig. Complimenten voor deze meneer!De chauffeur van Kep naar Phnom Pen was ok.Hoe was de kwaliteit van de gebruikte hotels? Goed.We raden twee hotels echt af:1.Het Kabiki in Phnom Pen, de kamer is een soort hok en er is veel geluid vanuit de receptie vanaf 6 uur 's ochtends (heel vervelend als je net bent gearriveerd incl JetLag). We denken dat er zeker mensen zijn die dit hotel overigens prima vinden. Maar het was niet voor ons. We hebben ook een nacht in de Teahouse verbleven is net wat prettiger, voor drie nachten denk ik minder, maar voor 1/2 nachten voor ons zeker beter dan Kabiki. Hier is de afrader denken we wel subjectief.2. Sambor Village in Kampong Thom. Hier was het voor ons alle zeilen bijzetten: de klamboes zijn gehesen, de wiggen zijn op de deuren gezet, alles is gesprayd met anti-insecten repellent door ons, de noodmatrassen die we bij ons hebben als een bed te klam/vies/bedbugs hebben, hebben we gebruikt. We hebben handdoeken voor de deurdrempels gezet om de hagedissen en kikkers buiten te houden. etc. Het ziet er leuk uit, maar het herinnert ons aan onze backpackers-tijd waar je voor een euro ergens sliep maar eigenlijk meer kampeerde. Ontbijt en zwembad waren ook geen aanrader. Toen we de auto instapten zeiden we: blij dat we weg gaan. Echt Afrader.Bij 1 hotel hebben een tip:1. Rajabori Villa's: De bungalows zien er goed uit en de staf is vriendelijk maar het ontbreken van airco, dat het op een eiland ligt en ook dat het op zonnecellen draait is iets waarvan wij denken dat het handig is om dit expliciet bij je klanten te melden. Daar zitten nl wel consequenties aan vast.Drie hotels raden we echt aan:1. Siddharta in Siem Reap, heerlijk familiehotel: goede kamers: ruim en met heerlijk plaatsje voor de kamer waar je kunt vertoeven, lekker zwembad, geweldig vriendelijke en behulpzame staf2. Mayura Hill resort, Geweldige Kamers/bungalows!!! luxe en ruim, heerlijk. Aanrader!3. Villa Romonea, tja.. dit is iets aparts. Prachtig uitzicht, prachtige villa, vriendelijke staf, ruime kamers. we hadden de eerste twee nachten het huis voor onszelf en dat was helemaal top. Het is wel zo dat het pand aan onderhoud toe is, maar het is wel een aanrader! Bent u tevreden over de gemaakte route?Jazeker. Was een mooie opbouw. Het werd steeds relaxter en we hebben genoten van de tijd die we 's ochtends hadden om gewoon samen te zijn en gewoon rond te dwalen op de lek waar we waren. Enigs stukje waar mogelijk een verbeterpunt zit: we hadden een nacht in Kampong Cham, daar is eigenlijk niets te doen en hierdoor hadden we de volgende dag een hele lange rit naar Kep. Dit hebben we onderweg ook gewijzigd (directe aanleiding was het hotel en niet de afstand hoor!), we zijn doorgereden naar Phnom Pen, dankzij de hulp van de lokale agent. Dat beviel ons eigenlijk veel beter. Dit was voor ons de eerste keer dat we hulp hebben ingeschakeld en het is ons heel goed bevallen! We weten nog niet waar de volgende reis heen gaat. Mogelijk niet naar Azie, maar als wel dan bellen we jullie zeker, dan denken we aan Maleisie of Sri Lanka.Dank jullie wel voor de goede zorgen!
China: juli 2014

De kwaliteit van de gidsen is goed, het tempo ligt soms aan de hoge kant. Ze lijden je naar de hoogtepunten, maar soms willen wij ook gewoon net even op een ander plekje kijken of blijven hangen. Logisch als het je werk is, maar leek soms een beetje over snel vertrekken en snel klaar en op tijd weer naar huis. Het was ook bijzonder leuk dat Leo de gids in Beijing goed nederlands sprak en ook de jongens goed bij de verhalen kon betrekken. De meeste agenten hebben we niet gezien. Er was 1 keer dat we op een station stonden te wachten en niemand met onze naam zagen en hebben gebeld en toen bleek de chauffeur de verkeerde namen doorgekregen te hebben en was dus wel aanwezig (van Guilin naar Yangshuo). Ook was er 1 chauffeur die als een gek reed van Yangshuo naar Ping’an, de rest reed netjes. We weten dat de meeste chauffeurs volgens onze maatschaven als gekken rijden in China, dus eigenlijk reedt de rest juist netjes en volgens onze “normale” standaard. Verder had iedereen altijd netjes de treinkaartjes en bracht ons naar de hotels en hoef je je over dergelijke zaken geen zorgen te maken en niet te zoeken. Wat ons opviel is wel dat we erg vroeg bij de treinstations en vliegvelden werden afgeleverd en daar vervolgens echt moesten rondhangen totdat je weggaat en we liever dan langer in het hotel waren gebleven of in de plaats hadden rondgelopen. De hotels waren goed en ze waren er gastvrij en behulpzaam. Alleen in het hotel in Ping’an hadden we kakkerlakken. Sommige hotels zoals in HongKong en het Holliday Inn zijn voor onze maatstaven zelfs erg lux.In Chengdu en Yangshuo zaten veel nederlanders, maar ook leuk voor de jongens om even met nederlandse kinderen te praten en te spelen tussendoor. Wat je echt anderen moet aanraden in Yangshuo is het modderbad in de Water Cave. Wij hadden fietsen vanaf het hotel naar de rivier (onder begeleiding) dan met de bamboevlotten een tocht tussen de karstgebergten (voor de kinderen een watergevecht met andere vlotten onderweg) dan fietsen naar de watercave een korte rondleiding door deze druipsteengrotten, waar je alles mag aanraken (in tegenstelling tot de grotten in europa) en dan het modderbad waar je drijft en de hotsprings in de grot zelf en fietsen terug. Was echt een topdag!

--------------------

We hebben een prima reis gehad! Indrukwekkend met heel veel variatie. Alles was goed georganiseerd en we hebben heel erg genoten. Bedankt voor het regelen van alles. - Hoe was de kwaliteit van de lokale agent / gidsen / chauffeurs?Prima. Meestal werden we de avond van te voren gebeld door de chauffeur met de vraag hoe laat we wilden vertrekken. In Ping An was de chauffeur die ons naar de nachttrein zou brengen 3 kwartier te laat en omdat we in een file terechtkwamen waren we ongeveer 3 kwartier van te voren bij de nachttrein. Ging dus net goed. Wellicht wel goed om bij de informatie aan te geven welke chauffeur via welke contactpersoon is te benaderen. Dat is niet altijd duidelijk. - Hoe was de kwaliteit van de gebruikte hotels?Prima. Vooral Wumu was heel mooi gelegen. Tip: in Wumu minstens 3 nachten boeken, omdat anders de reistijd niet in verhouding staat tot de tijd die je er bent. Omdat vanwege kosten om het Nationaal Park heen gereden moet worden, ben je al gauw 5 uur onderweg. Wumu is echt een pareltje!! - Bent u tevreden over de organisatie door Dimsum Reizen?Ja, zondermeer - Bent u tevreden over de gemaakte route?Ja, met als tip om Wumu iets langer te boeken - Zou u in de toekomst nogmaals met Dimsum Reizen op pad gaan en in welke bestemmingen bent u geïnteresseerd?We zijn in het algemeen gewend om zelf onze reizen helemaal voor te bereiden. In geval van China zou ik iedereen aanraden om het via een constructie te doen die wij ook hebben gedaan. We zullen jullie van harte aanbevelen. Als we zelf weer voor een dergelijke constructie zouden kiezen, dan staan jullie zeker bovenaan om te benaderen.

--------------------

Wij hopen dat u een mooie reis heeft gehad vol onvergetelijke herinneringen!Dat is zeker het geval, het is ons allemaal goed bevallen - de kinderen willen volgend jaar wel weer naar China :) - Hoe was de kwaliteit van de lokale agent / gidsen / chauffeurs?Prima, helemaal geen klachten over rijstijl of iets dergelijks. - Hoe was de kwaliteit van de gebruikte hotels?Heel goed. Luxe boven verwachting, iets minder was ook prima geweest. - Bent u tevreden over de organisatie door Dimsum Reizen?Ja, dat ging heel goed. Ik miste alleen soms wat praktische informatie, bijvoorbeeld over de geschatte duur van een transfer, en de tip om vooral voldoende contanten mee te nemen (er was zowel in Wumu als Suhe als Shaxi geen mogelijkheid om te pinnen, dat had heel lastig kunnen worden). - Bent u tevreden over de gemaakte route?Zeker. Wumu is echt fantastisch en Shaxi heel bijzonder. Op de andere plekken hebben we ons ook uitstekend vermaakt. - Zou u in de toekomst nogmaals met Dimsum Reizen op pad gaan en in welke bestemmingen bent u geïnteresseerd?Dat zou goed kunnen, en dan wordt het vast weer China!
Sri Lanka: juli 2014

De kwaliteit van de chauffeur en vaak ook onze gids (behalve op de grote sites zoals de leeuwenrots) was goed. Lalith was ontzettend leuk en aardig voor de kinderen en we hadden al snel een band. Zijn engels was redelijk, soms hadden we even wat tijd nodig om elkaar te begrijpen maar dat maakte het ook wel weer leuk. Lalith was ook flexibel en als we het programma om wilde gooien dan was dat nooit een probleem. We hebben drie keer contact gehad met de lokale agent (via onze chauffeur). Dit was een belletje aan ons om te vragen of we tevreden waren met de reis tot nu toe en met de dienstverlening van Lalith. Belletjes hebben we erg op prijs gesteld. De kwaliteit van de gebruikte hotels was goed tot zeer goed. Enige hotel/kamer waar we zelf iets minder enthousiast over waren was het hotel in Kandy. Dat wil zeggen de kamer want het hotel was echt prima. De kamer was echt aan renovatie toe. Paste niet helemaal bij de uitstraling van het hotel. We vonden de variatie in hotels ook heel erg leuk. Boutique hotels, cabana's, hotels met huisjes. Het maakte het erg afwisselend.De organisatie door Dimsum Reizen was erg goed. Alles klopte, we hebben nergens naar om hoeven te kijken. Erg fijn.
Sri Lanka: juli 2015

De kwaliteit van de chauffeur en vaak ook onze gids (behalve op de grote sites zoals de leeuwenrots) was goed. Lalith was ontzettend leuk en aardig voor de kinderen en we hadden al snel een band. Zijn engels was redelijk, soms hadden we even wat tijd nodig om elkaar te begrijpen maar dat maakte het ook wel weer leuk. Lalith was ook flexibel en als we het programma om wilde gooien dan was dat nooit een probleem. We hebben drie keer contact gehad met de lokale agent (via onze chauffeur). Dit was een belletje aan ons om te vragen of we tevreden waren met de reis tot nu toe en met de dienstverlening van Lalith. Belletjes hebben we erg op prijs gesteld. De kwaliteit van de gebruikte hotels was goed tot zeer goed. Enige hotel/kamer waar we zelf iets minder enthousiast over waren was het hotel in Kandy. Dat wil zeggen de kamer want het hotel was echt prima. De kamer was echt aan renovatie toe. Paste niet helemaal bij de uitstraling van het hotel. We vonden de variatie in hotels ook heel erg leuk. Boutique hotels, cabana's, hotels met huisjes. Het maakte het erg afwisselend.De organisatie door Dimsum Reizen was erg goed. Alles klopte, we hebben nergens naar om hoeven te kijken. Erg fijn.
Sri Lanka: mei 2015

De kwaliteit van de chauffeur annex gids was formidabel. Ook had onze chauffeur hele leuke eigen initiatieven waardoor we heel wat van de bevolking te weten zijn gekomen, zoals eten bij de locals, in de tempels de gebruiken en offers mee te maken , ga zo maar door.Over de organisatie zijn we tevreden, al wil ik wel een suggestie aan de hand doen om mensen die naar Sri Lanka gaan te adviseren om schoolspullen voor dorpsscholen mee te nemen en/of daar in te kopen, vooral kleurboeken en potloden, dit omdat vooral de scholen in achteraf gebieden daar een tekort aan hebben.Ook wil ik vermelden dat de taart voor de verjaardag van mijn dochter onovertroffen heerlijk was, het personeel heeft er veel werk van gemaakt om een onvergetelijk ontbijt te maken en de tafel zo te versieren dat het een feestelijk geheel werd. Nog hartelijk bedankt daarvoor. De route was dusdanig dat we genoeg tijd tussendoor hebben gehad om alles rustig te kunnen bekijken en alle gelegenheid hadden om met de bevolking kennis te maken. De chauffeur was daar ook toe bereid om dingen uit te leggen en te laten zien. Niet een moment hebben we het gevoel gehad te moeten haasten om naar een andere activiteit/bezienswaardigheid te gaan. Wel hadden we achteraf een dag langer in Negombo willen blijven, of wat langer de tijd gehad om meer van dit stadje te zien. Nu hebben we daar niet al te veel tijd voor gekregen,waardoor ook het zwembad wat bij het hotel aanwezig was een beetje overbodig bleek te zijn.Wij hebben van een heerlijke vakantie genoten en kijken daar met plezier naar terug! Het heeft onze verwachtingen overtroffen.
Sri Lanka: april 2015

Zondag zijn we teruggekeerd uit Sri Lanka. We hebben een fantastische reis gemaakt waarvoor ik Dimsum graag wil bedanken. Programma en hotels waren voortreffelijk.Graag vermeld ik ook aan jullie onze enorme waardering voor de chauffeur Rathnayake. Hij heeft ons op uiterst correcte en vriendelijke wijze begeleid en bovendien nog op een aantal andere bezienswaardigheden gewezen die zeer de moeite waard waren (bijv. Mihintale). Daarnaast heeft hij mijn vrouw en dochters aan prima adressen geholpen voor kleding en juwelen in Kandy. Nogmaals dus heel veel dank.
China: april 2013

Wij zijn afgelopen vrijdag met ons gezin teruggekomen van onze geweldige reis naar China. Een reis helemaal op maat gemaakt voor ons, Annalot heeft echt super rekening gehouden met al onze wensen. De hotels waren goed, met name het Lee Garden appartment in Beijing is ons onzettend goed bevallen. Je zit overal dichtbij, winkelstraat en metro en hebt echt superveel ruimte in het appartement.
China: april 2015

Om te beginnen hebben we een prachtige China- reis gehad, alles was goed georganiseerd.We zijn erg tevreden.We moeten echt even bij komen van de hectiek en alle indrukken.Samen met onze dochter hebben we het heerlijk gehad, wat geweldig dat je alles voor haar hebt kunnen regelen.Dat ze bij ons in Beijing in het Hotel kon verblijven was prima voor elkaar. Er is een bed bij gezet en dat was in orde. Bedankt voor de extra moeite!
Sri Lanka: februari 2015

We zijn laaiend enthousiast over onze reis.Niet alleen wij maar de kinderen ook.En dat is ook fijn om te horen.De lokale agent was uitstekend: er was tijdens de reis een klein misverstand en dat hebben ze perfect opgelost. Onze chauffeur Janaka, onze chauffeur en gids tegelijk, was perfect. Hij wist heel veel en breed te vertellen over zijn eigen land (geloof, cultuur , natuur, dieren, verhalen, geschiedenis, wetens waardigheden etc) liet ons de belangrijke plekken zien, dacht met ons mee, loodste ons veilig door het verkeer (met name in Columbo was dit nodig) en heeft steeds in goed overleg met ons vastgesteld wat we wilden doen. Bovendien prettig in de omgang en altijd correct. Deze eerste ervaring met Dimsum was erg positief. We hebben nog geen specifieke bestemmingen in ons hoofd. Als er een aanleiding voor is, dan zullen we zeker Dimsum Reizen benaderen.
Reizigerservaringen



China:

Wij hebben een fantastische reis in China gehad. Uiteindelijk is het bezoek aan het kinderthehuis van onze dochter doorgegaan en heel warm verlopen, er mochten zelf foto's gemaakt worden en men maakte tijd voor ons vrij om de omgeving te laten zien en ons uit te nodigen voor de lunch, heel byzonder. Het is toch goed geweest alles om te gooien,wij zijn door jullie en de organisatie in China hierbij heel goed geholpen. Wij zijn op alle fronten heel erg tevreden over de organisatie van de reis, alles is zonder problemen verlopen en overal was alles in orde.Met name de kleine guesthouses hadden onze voorkeur (Onze dochter was iedere keer weer zeer blij als alles gewoon en normaal was, (geen hotelboys bij de ingang en de liften enzo) er poezen en hondjes over de binnenplaats of op het erf liepen en men niet zo formeel was. Dat was onze voorkeur
ook, maar dat is niet overal mogelijk helaas. Dus; complimenten !!!!" 
 
--------------------

Vietnam:

De lokale agent in Hanoi, Vietnam was supergastvrij en interessant om verhalen mee uit te wisselen. Overige gidsen ook zeer prettig en kundige personen. De chaffeurs prima, we zijn overal veilig en heelhuids opgehaald en aangekomen.
 
--------------------

Vietnam:

Overal zijn we erg tevreden over de organisatie, we zijn blij dat we zo een mooie persoonlijke eigen reis door heel Vietnam hebben kunnen maken met onze twee kinderen. Erg fijn dat jullie mee hebben gedacht en geadviseerd over route, mogelijkheden en hotels etc.
Doordat een groot deel van de 'regel'dingen vooraf geregeld en vastgelegd waren bleef er optimaal de tijd over om het land te leren kennen en te genieten van het prachtige vietnam. En daarbij voor de kinderen (en onszelf) ook voldoende tijd om lekker te relaxen, rusten en zwemmen.
Nogmaals bedankt voor de goede organisatie en wie weet tot ziens!

--------------------

Cambodja:

Onze gids in Cambodja was allerhartelijkst, alles lag klaar, de bustickets waren geregeld en zij hield vinger aan de pols toen er iets geregeld moest worden. Onze route was heel mooi . We hebben het gevoel het uiterste eruit gehaald te hebben met drie kinderen bij ons. Dus ook hier niets dan tevredenheid over. Dan rest ons alleen nog om Dimsum en jou en je collega’s in het bijzonder te complementeren met de organisatie. Wij hebben zelden zo’n goed georganiseerde reis gehad. De gidsen stonden iedere keer al klaar als wij aankwamen waardoor wij met de kinderen direct konden instappen. Dit geldt voor zowel het traject in Vietnam als Cambodja. Kortom niets dan lof.

-------------------- 
 
Vietnam:

Palmeiland in Vietnam vonden de kinderen helemaal geweldig. Het was inderdaad een prachtige plek. Snorkelen bij het rif was geweldig.

--------------------

Indonesie:

Gisteren zijn wij teruggekeerd van onze familiereis door Indonesie. Wij hebben daar 3 fantastische weken doorgebracht, waar wij vele boeiende
indrukken hebben opgedaan. Voor het samenstellen en de organisatie van de reis willen wij U hartelijk danken en complimenteren.'' 

--------------------

Vietnam:

Alweer bijna 3 weken terug zijn wij nog steeds met onze
hoofdjes in Vietnam. We hebben een geweldige reis gehad. Wat een mooi land en wat een aardige mensen!
We hebben bijzonder genoten!
Allereerst bedankt voor de goede organisatie van de reis.
Ook de ontmoeting van Dzung was prima, hij was heel goed
geinformeerd door jou en we hadden een gezellige avond met
hem. We hebben overigens alle 3 de avonden in Hanoi bij hem in het restaurant gegeten. Heerlijk!
De hotels waren prima.
 
De gidsen die we hadden waren van grote meerwaarde! Omdat ze
ons buiten alle bezienswaardigheden ontzettend veel verteld hebben over hun leven, hun families en het leven van de vietnamezen.
M.n. ons bezoek aan cat cat village en een kijkje in het
huis van onze gids heeft diepe indruk op ons gemaakt.
We genoten van de trots en het geluk van de dorpsbewoners en
hun manier van leven met zoveel aandacht en zorg voor elkaar.
Maar ook de stadsgidsen en de twee Mekong gidsen gaven ons
inkijk in het leven in de stad en in hun familie. Van hen hoorden we ook veel over de ontwikkelingen, politiek en welvaart in Vietnam.
Wij zijn zo blij dat we deze reis met z'n vieren konden
maken.
En met het programma zoals jullie het aangeboden hebben. Het was een heel goede mix van stad, platteland en rust.
Met name jullie programma met weinig Ho Chi Minh en veel
noorden (Sapa en Bac Ha) is grandioos, ik had het bij geen enkele andere reisorganisatie zo gevonden!!
Wel moeten we je vertellen dat Halong Bay de pier van
Scheveningen in het kwadraat is. De Jonk zelf was geweldig leuk, heerlijk gegeten en een
goede hut.
 
We hebben een geweldige reis gehad en lopen nog steeds af
als wekkers als iemand vraagt hoe het was. Ook dromen we nog
vietnamieieies,
En DIMSUM reizen noemen we er altijd bij!!

--------------------
 

de natuur in met het gezin!