Turkmenistan Visum | Turkmenistan reisdocumenten | Dimsum

Turkmenistan Visa: Welke reisdocumenten heb je nodig voor een reis door Turkmenistan?

Reisdocumenten Turkmenistan

Turkmenistan Visum

Reizigers die Turkmenistan willen bezoeken dienen er zelf zorg voor te dragen te beschikken over de juiste reisdocumenten. Hieronder vindt u informatie over de benodigde reisdocumenten zoals bekend op moment van schrijven.
 
Voor een reis naar Turkmenistan heeft u een paspoort nodig. Het paspoort moet minimaal nog zes maanden geldig zijn na terugkomst van de reis. Tevens heeft u een visum nodig voor Turkmenistan.
 
U kunt ervoor kiezen het visum voor Turkmenistan zelf te regelen bij de betreffende ambassade in Brussel. U kunt dit echter ook uitbesteden aan een visumdienst, die daarvoor uiteraard bemiddelingskosten in rekening brengt. Zij gaan dan voor u naar de betreffende ambassades, staan vervolgens in de rij om uw aanvraag in te dienen, en halen ten slotte uw paspoort-met-visa ook weer bij de ambassades op. Dit scheelt u een hoop rompslomp.
 
NB  Aangezien het verkrijgen van een visum voor de meeste Centraal-Aziatische landen een gecompliceerde aangelegenheid is, die - zeker indien u meerdere landen in de regio aandoet - een accurate planning vereist, raden we ten zeerste aan het regelen van de benodigde visa uit te besteden aan een visumdienst.
 
Indien u uw visa wilt laten regelen door een visumdienst, dan kunt u dit aangeven bij boeking van uw reis. Dimsum Reizen brengt u dan naast de consulaire kosten voor de visa (die per land verschillen) óók de bemiddelingskosten van die visumdienst (€ 35,- per persoon per visum), alsmede de verzendkosten voor het aangetekend terugsturen van uw paspoort (€ 15,- per zending) in rekening.
 
Uitnodigingbrieven en permits
Om een visum voor Turkmenistan te verkrijgen is tevens een uitnodigingsbrief vereist, welke Dimsum Reizen voor u kan regelen, nadat u uw reis geboekt heeft.
Wij kunnen helaas géén losse uitnodigingsbrieven verzorgen !!

Visumprocedure
Indien u bij boeking aangeeft dat u het regelen van uw visa via Dimsum Reizen wilt laten lopen, dan treft u de visakosten (incl. bemiddelings- en verzendkosten) op uw Dimsum factuur aan. Tevens ontvangt u dan tegelijk met uw factuur een visumvoucher, met daarop o.a. de contactgegevens van de visumdienst waarmee we samenwerken.

Het visumvoucher stuurt u dan samen met de ingevulde visumformulieren voor de betreffende landen en de overige documenten, zoals vermeld in de visumhandleidingen, op naar het adres op dit voucher.
 
Hieronder de downloadbestanden voor Centraal-Azië:

- Turkmenistan visumaanvraagformulier
Turkmenistan visumhandleiding
 
We willen u er graag nadrukkelijk op wijzen dat u altijd zélf verantwoordelijk bent voor het correct invullen en het op tijd aanleveren van de benodigde formulieren en documenten; controleert u alstublieft ook altijd goed of het verkregen visum de juiste data en gegevens bevat. Dimsum Reizen kan in geen enkel geval verantwoordelijk worden gesteld voor de gevolgen van foutief ingevulde formulieren, noch voor onjuist of te laat afgegeven visa.