Saoedi Arabië Internationale Groepsreis

Over the Heritage Road van Riyadh naar Al Ula

Ontdek de hoogtepunten van Saoedi-Arabië in een internationaal gezelschap. U begint de reis in de de moderne hoofdstad Riyadh en rijdt overland naar de sfeervolle havenstad Jeddah. Onderweg bezoekt u eeuwenoude woestijnsteden als Buraidah en Hail en natuurlijk het onbetwiste hoogtepunt van Saoedi-Arabie; Al Ula met z'n vele monumenten in een wonderschoon woestijnlandschap. Door de betoverende Wadi Deisah reist u naar Tabuk, waar ook veel moois te bezoeken valt in de woestijn en dan verder naar de heilige stad Medinah.Data :

18-27 september 2024
25 sep - 4 oktober 2024
16-25 oktober 2024
13-22 november 2024
4-13 december 2024
23 december -1 januari 2025
8 - 17 januari 2025
29 januari - 7 februari 2025
19-28 februari 2025
9 -18 april 2025

Aantal personen : maximaal 16


Lees meer

Over the Heritage Road van Riyadh naar Al Ula

Ontdek de hoogtepunten van Saoedi-Arabië in een internationaal gezelschap. U begint de reis in de de moderne hoofdstad Riyadh en rijdt overland naar de sfeervolle havenstad Jeddah. Onderweg bezoekt u eeuwenoude woestijnsteden als Buraidah en Hail en natuurlijk het onbetwiste hoogtepunt van Saoedi-Arabie; Al Ula met z'n vele monumenten in een wonderschoon woestijnlandschap. Door de betoverende Wadi Deisah reist u naar Tabuk, waar ook veel moois te bezoeken valt in de woestijn en dan verder naar de heilige stad Medinah.Data :

18-27 september 2024
25 sep - 4 oktober 2024
16-25 oktober 2024
13-22 november 2024
4-13 december 2024
23 december -1 januari 2025
8 - 17 januari 2025
29 januari - 7 februari 2025
19-28 februari 2025
9 -18 april 2025

Aantal personen : maximaal 16


Kort Reisplan Saoedi Arabië Internationale Groepsreis (10 dagen / 9 nachten)

Dag 1: Aankomst Riyadh

Dag 2: Riyadh

Dag 3: Riyadh - Buraidah via Ushaiger

Dag 4: Buraidah - Hail via Jubbah

Dag 5: Hail - Al Ula

Dag 6: Al Ula / excursie Wadi Deisah

Dag 7: Al Ula - Medinah

Dag 8: Medinah - Jeddah

Dag 9: Jeddah

Dag 10: Vertrek

Sfeerafbeelding saoedi arabie the road to al ulajpeg

Kort reisplan & reisbeschrijving

Kies een dag

Aankomst Riyadh

saoedi arabie riyadh kingdom tower

U komt aan op de moderne luchthaven van Riyadh, de hoofdstad van Saoedi-Arabië. Na de grensformaliteiten wordt u van de luchthaven opgehaald en naar het voor u geboekte hotel gebracht. Riyadh is de modernste stad van het land en – na Cairo – de grootste stad in de Arabische wereld. De souq bevindt zich in de oude stad van Riyadh en vormt een groot contrast met de moderne wijken. Afhankelijk van de vluchttijden kunt u 's avonds alvast op eigen gelegenheid Riyadh by Night verkennen. Bezoek bijvoorbeeld de iconische Kingdom Tower, een wolkenkrabber van 305 meter hoog, om een goede indruk te krijgen van de omvang van Riyadh. Het gebouw heeft een skybridge waarvandaan u een mooi uitzicht heeft over de moderne stad.

Riyadh

saoedi arabie diriyah 2

Vandaag staat een stadsexcursie op het programma. U begint de dag met een bezoek de oude stadswijk Diriyah, die we momenteel wegens renovatie alleen van de buitenkant kunnen bezoeken. l Diriyah is een historische oase gelegen aan de oevers van Wadi Hanifa. Al-Dir'iyah wordt beschouwd als een van de belangrijke politieke en historische plaatsen in Saoedi-Arabië. Dit was de oorspronkelijke thuisbasis van de Saudische koninklijke familie en de eerste hoofdstad van het land, van 1744 tot 1818. Ooit was Al Dariyah een florerende woestijnstad en diende het lang als historisch kruispunt voor vele pelgrims en handelaren. Binnen de lemen stadsmuren bevond zich het Al Turaif district, de wijk waar ook de Koninklijke familie woonde. Tijdens de Wahhabi oorlog in 1818 viel Al Diriyah en werd de hoofdstad echter verplaatst naar de nabijgelegen nederzetting Riyadh. De ruïnes van Al Turaif zijn in 2010 uitgeroepen tot Werelderfgoed door Unesco en sindsdien wordt er met man en macht gewerkt aan een restauratieplan om de historische verhalen weer tot leven te brengen. Het Murraba paleis is een van de belangrijkste gebouwen gebouwd door koning Abdul-Aziz. Het Murraba paleis diende als huisvesting voor de familie van de koning. Het gebouw werd uit uitsluitend lokale bouwmaterialen opgetrokken in de traditionele Najid-stijl. Tijdens een korte documentaire in het Masmak-museum leert u over de geschiedenis van de verovering van het fort door Koning Abdul Aziz wiens speerpunt nog steeds ingebed in de houten poort te zien is.  U slingert door het labyrint van straten die Riyadh's meest beroemde traditionele winkelsouq Dirah vormen. De Dira Souq staat bekend om het brede aanbod aan oude koperen voorwerpen waaronder zilveren dolken, zilveren bedoeïenen sieraden en jurken. Bij binnenkomst in de souq is de geur van sandelhout het eerste dat u op zal vallen. Mocht u een antiek tapijt willen aanschaffen tijdens uw reis door Saoedi-Arabië dan is dit de plek waar u moet zijn. U sluit de excursie af met een bezoek aan het Nationaal Museum van Saoedi-Arabië opgericht in 1999. Dit museum maakt deel uit van het historische koning Abdul-Aziz Centrum in Riyadh. Einde van de dag bezoek aan het iconische Kingdom centrum met z'n skybridge.

Riyadh - Buraidah via Ushaiger

saoedi arabie ushaiger 2

U verlaat Riyadh en reist naar Buraidah. Onderweg bezoekt het 'lemen dorp' Ushaiger. Het dorp heeft zeven wijken en heeft vele palmbomen en boomgaarden die prachtig geïntegreerd zijn in het doolhof van paden. U heeft de mogelijkheid om te wandelen langs de schaduwrijke en charmante paden die slingeren tussen de 400 lemen huizen en 25 moskeeën die het dorp herbergt. Enkele van de huizen dragen nog steeds de naam van de families die hier van oorsprong woonden. Halverwege de middag komt u aan in Buraidah. U checkt in en kunt vervolgens het indrukwekkende Al Oqilat museum bezoeken. Het museum vertegenwoordig het cultureel erfgoed van het Saoedische volk en weerspiegelt duizenden jaren aan historische objecten.

Buraidah - Hail via Jubbah

saoedi arabie buraidah kamelenmarkt

U bezoekt de kamelenmarkt van Buraidah, een waar spektakel deze grootste kamelenmarkt van het Midden-Oosten. Vervolgens reist u verder naar Ha’il. Dit is een uur of drie rijden. Vanuit Hail bezoekt u de opgravingen bij Jubbah, de beroemdste rotskunstsite in Saoedi-Arabië. Jubbah staat genoteerd op de UNESCO-werelderfgoedlijst. De rotstekeningen van Jibal Umm Sinman bestaan uit verschillende figuren die over een lange periode zijn gemaakt. De oudste tekeningen zijn naar verwachting zo’n 10.000 jaar oud. In Jubbah bevinden zich twee van de meest karakteristieke rotstekeningen in Saoedi-Arabië. Na het bezoek aan Jubbah rijdt u verder naar eindbestemming Ha’il, dat al eeuwenlang de toegang tot de woestijn. Ook is het al eeuwenlang een pleisterplaats voor pelgrims op weg naar Mekka en Medinah, dankzij de strategische ligging en de nabijheid van voldoende water. Bij aankomst in Hail bezoekt u, voordat u incheckt in het hotel het al-Qishlah fort. Dit zgn. ‘modderfort’ is gebouwd in 1940, met als doel de troepen te huisvesten die het noordelijke deel van het koninkrijk beschermde. Houdt er rekening mee dat dit een lange dag is.

Hail - Al Ula

saoedi arabie al ula hegra 2

Vandaag rijdt u naar Al Ula, een uur of 5 rijden. 

Na aankomst in Al Ula kunt u bijkomen van de lange reis of alvast op eigen gelegenheid alvast wat verkennen. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan de oude stad van Al Ula, ook bekend als Ad-Deerah, een traditioneel Arabisch dorp waar de mensen van de oase zo'n 8 eeuwen geleden naartoe verhuisden. Het werd gebouwd op een hoger deel van de vallei om vrij te zijn van de overstromingen die kunnen optreden tijdens het regenseizoen. Ook leuk is het om een wandeling te maken door de palmtuinen van Al Ula.

Tegen zonsondergang bezoeken jullie de Elephant Rock.  Een van de meest iconische rotsformaties in de woestijn hier is Elephant Rock, ook bekend als Jabal AlFil, een van Al Ula's vele geologische wonderen. In tegenstelling tot de sierlijke, met de hand gesneden gevels van de nabijgelegen Nabataean-graven van Hegra, zijn de "stam" en het "lichaam" van dit monolithische beest van rode zandsteen, uitgehouwen door natuurlijke krachten - miljoenen jaren van wind- en watererosie. 

Al Ula / excursie Wadi Deisah

saoedi arabie wadi deisah 2

Vandaag een tocht door prachtige landschappen met bezoek aan de Wadi al Dissa. Onze reis naar Wadi Al Dissa in de buurt van Tabuk, zal ongeveer 2 uur en een half tot 3 uur duren. Als we de vallei bereiken genieten we van een picknick lunch. Na lunch maken we een wandeltocht in deze prachtige vallei en verkennen we Wadi Dissah, een 15 kilometer lange canyon die door de Jebel Qaraqir loopt, een zandsteenmassief dat ongeveer 80 kilometer ten zuiden van de stad Tabuk ligt. Dit natuurwonder was lange tijd een goed bewaard geheim onder ontdekkingsreizigers, voordat de weg die naar de nabijgelegen stad Dissah werd aangelegd en satellietbeelden beschikbaar waren voor het publiek, waardoor het vrij moeilijk te vinden en te bereiken was. Het eerste opvallende kenmerk van deze wadi is zijn afmeting: aan de oostelijke ingang van de canyon zijn de zijrotsen al hoger dan 100 meter, maar bij de westelijke ingang is de kloof tussen de bodem van de wadi en de hoogste kliffen maar liefst 500 meter! Het is daar, vanaf de massieve rotspieken, die aan beide zijden van de canyon staan, dat men het meest dramatische landschap van deze magische plaats. Het tweede - en meest onverwachte - verbazingwekkende kenmerk van Wadi Qaraqir is een waterstroom die door het westelijke deel loopt van de canyon in de richting van de stad Dissah. Als je Wadi Qaraqir vanaf de oostelijke ingang verkent, zul je overvloedige palmbomen die op natuurlijke wijze langs de bedding van de wadi groeien. Maar eenmaal halverwege de canyon komt het ondergrondse water het hele jaar het hele jaar door. Het resultaat is een weelderige vegetatie van 3 meter hoog gras, talrijke palmbomen en struiken, bloeiend tussen de majestueuze kliffen van de canyon! Na een bezoek aan de Wadi, reizen we terug naar Al Ula.

Al Ula - Medinah

saoedi arabie medinah 3

U bezoekt  u de meest populaire historische site in Saoedi-Arabië, Madain Saleh. Madain Saleh betekent de "steden van Saleh" naar de naam van de profeet Saleh die probeerde het oude volk van Thamoed tot de islam te bekeren. Maar deze naam werd pas gebruikt tijdens de Ottomaanse bezetting van de Hejaz, terwijl de mensen die deze stad bouwden, de Nabateeërs, het Hijra noemden. Madain Saleh bestaat uit 111 monumentale graven, waaronder 94 versierd met majestueuze gevels op de zandstenen massieven van het gebied, vooral de Jibal Ithlib. De kleinste tombe is amper 2,7 meter hoog, maar de grootste bereikt een indrukwekkende 21,5 meter! Madain Saleh was de tweede grootste stad van het Nabatean koninkrijk, waarvan de hoofdstad Petra was (in het huidige Jordanië), waar de Nabateeërs meer dan 600 graven hebben gemaakt. Er zijn echter nog veel meer fascinerende archeologische vindplaatsen, die getuigen van een eeuwenoude beschaving in het gebied, dankzij het ondergrondse water dat al millennia beschikbaar is.

Houdt u er rekening mee dat deze tours worden uitgevoerd door Al Ula Tourism Board en niet door onze eigen agent. Inhoud en tijdschema van de tours liggen bij de Al Ula Tourism Board, de enige instantie die deze tours mag uitvoeren.
 Na de lunch reizen we in een uur of vier naar een van de heiligste steden in de islamitische wereld, Medinah. Tot voor kort gesloten voor niet-moslims, maar sinds kort kunt u de stad bezichtigen. Het enige dat niet kan is de moskeeën zelf in, maar er blijft genoeg te zien.

Medinah - Jeddah

saoedi arabie jeddah al balad 3

U maakt een stadsexcursie in deze bijzondere stad. De eerste stop is het Medina-museum,  dat de oude spoorlijn bevat die vroeger de mensen helemaal naar de stad bracht Damascus naar Medina. Vervolgens een bezoek aan de grote Chief market vol lokale lekkernijen, zoals 'Kabli' -  een gerecht van rijst en lam..  Tenslotte bezoekt u Qiba Street, die twee moskeeën verbindt, de grote moskee en de Qiba-moskee, beide met een belangrijke plaats in de islamitische geschiedenis. De grote moskee staat op de plek waar het huis was waar de profeet Mohammed woonde, de tweede is de eerste moskee ooit gebouwd. Na uw excursie pakt u de trein naar Jeddah, 2 uur rijden in een moderne snelle trein.

Jeddah

saoedi arabie jeddah corniche 3

Jeddah betekent ‘grootmoeder’, een naam die de stad te danken heeft aan de overtuiging dat Eva daar begraven zou worden. Jeddah is het commerciële hart van Saoedi-Arabië en traditioneel de haven waar pelgrims uit de hele Islamitische wereld per boot aankomen, op weg naar de heilige steden Medinah en Mekka. U bezoekt het historisch centrum, de wijk Al-Balad, waar zich oude Ottomaanse huizen bevinden. De oude wijk staat genoteerd op de werelderfgoedlijst van UNESCO en staat bekend om zijn in koraal gebouwde huizen. Het Nasif-huis is een van de weinige gerestaureerde historische gebouwen en dateert uit het midden van de 19e eeuw. Het vijf verdiepingen tellende gebouw biedt de bezoekers een zeldzame kans om de mix van traditionele architectuur met moderniteit te ervaren. Ook bezoekt u de ‘Oude Moskee’ dat zo’n 300 jaar geleden is gebouwd, maar nog steeds in gebruik is.Waar Al-Balad nog meer om bekend staat, zijn de heerlijke restaurants en snackbarretjes. U proeft heerlijke lokale snacks en dranken, zoals ‘Sobia’ – een drankje gemaakt van brood. Een andere populaire snack is ‘Balilah’, bestaande uit bonen en augurken. Met een goed gevulde maag vervolgt u uw tour door Al Balad en loopt u langs de eerste school van heel Saoedi Arabië  en het eerste hotel van Jeddah waarbij de architectuur is gemixt met Italiaanse invloeden. De tour eindigt in een lokaal restaurant waar heerlijke specialiteiten op de menukaart staan. Smullen maar!

Vertrek

De Reisroute

Onze keuze uit hotels in Saoedi-Arabië

Onze Dimsum Saoedi-Arabië reisspecialist kiest fijne liefst karakteristieke hotels uit voor u. Wilt u meer comfort of een verblijf op een écht onvergetelijke locatie? Kijk dan naar onze extra comfortabele opties.

  • Saoedi Arabië, Buraidah, Best Western Plus Hotel 4*

   Het Best Western hotel ligt heel centraal. Het hotel biedt kamers met airconditioning, tv en gratis WiFi. Het ontbijt is goed en er is ook gratis privéparkeergelegenheid, mocht u met een huurauto reizen. 's Ochtends wordt er een heerlijk continentaal ontbijt geserveerd in het restaurant.

   Inbegrepen bij uw rondreis

  • Saoedi Arabië, Al Ula, Sahary Al Ula Resort 4*

   Middenin de woestijn van Al Ula is het bijzondere Sahary Al Ula Resort gevestgid. Ondanks dat het een 'Camp' wordt genoemd, hoeft u niet te kamperen. Er zijn hier namelijk 80 sfeervolle huisjes gevestigd die voorzien zijn van airco, gratis WiFi en een eigen badkamer. Vanuit uw bed kijkt u zo uit op de eeuwenoude rotsen en de woestijn. Er is een buitenzwembad aanwezig en een heerlijk restaurant die lokale en internationale gerechten serveert. 

   Inbegrepen bij uw rondreis

  • Saoedi Arabië, Medinah, Gacine hotel

   Inbegrepen bij uw rondreis

  • Saoedi Arabië, Riyadh, Warwick Hotel

   Warwick Riyadh is een 4-sterrenhotel in het stadscentrum van Riyadh. Dichtbij het nieuwe metrostation en het Faisalia Centre, biedt het hotel ook gemakkelijke toegang tot belangrijke bezienswaardigheden. Moderne, ruime kamers en unieke architectuur worden gecombineerd met eersteklas voorzieningen, waaronder een restaurant op het dak en een luxe spa.

   + € per persoon per nacht

  • Saoedi Arabië, Jeddah, Hyatt House

   Het Hyatt House is een comfortabel hotel gelegen in hartje centrum. Het is een heerlijke keuze om in stijl te genieten van alle luxe die het hotel biedt. Zo is er een zwembad, een fitness club en een restaurant in het complex te vinden, zodat u niet meer naar buiten hoeft als u daar geen zin in heeft.

   + € per persoon per nacht

  • Saoedi Arabië, Ha'il, Millennium Hotel 5*

   Het Millennium Hotel in Ha'il is modern een 5* hotel gelegen nabij de universiteitswijk, en niet in de stad zelf. De kamers zijn groot en voorzien van comfortabele bedden, ruime badkamer en apart zithoekje. Er is een binnen en buitenzwembad aanwezig, een tennisbaan en als u de stad niet meer in wilt voor eten, kunt u terecht in het restaurant dat internationale gerechten serveert.

   + € onbekendper persoon per nacht

Bouwstenen

Heeft uw ruimte voor nog meer beleving? Dan kunt u uw reis naar Saoedi-Arabië uitbreiden met de volgende bouwstenen:

Reissom

Saoedi Arabië Internationale Groepsreis

10 dagen

vanaf €3795,-

Reissom vanaf € 3795,- per persoon, op basis internationale groepsreis / twee personen in een tweepersoonskamer.

Het arrangement is inclusief:

 • accommodatie in Dimsum standaard hotels (tenten in Al Ula) met ontbijt
 • transfers
 • vervoer voor gehele route
 • Engelssprekende gids
 • 3 x lunch (Riyadh, Wadi Deisah, and Ula)
 • 2 x diner (Ula, Jeddah)


Het arrangement is exclusief:

 • internationale vlucht
 • visum Saoedi Arabië a 494 SAR
 • overige niet genoemde maaltijden en drankjes
 • tips en fooien
 • persoonlijke uitgaven
 • entreegelden bezienswaardigheden tenzij anders vermeld

Offerte aanvragen

Ontvang onze nieuwsbrief

Uw e-mail adres:

Cookies en privacy

De website van Dimsum Reizen maakt gebruik van cookies. Deze cookies onderscheiden we in de categorieën functionele, analytische, advertentie en Social Media Cookies.

Cookiebeleid Dimsum Reizen
Privacy policy

Social media

Facebook Flickr Twitter Instagram Youtube