Oman Compleet Reis

Complete rondreis door Oman inclusief Dhofar

Door wadi's crossen
Met 4wd over de Snake canyon
wandelen in de bergen
Grand canyon van Oman
Slapen in de zandduinen
Bezoek Dhofar regio in Zuid-Oman
Rub al Khali woestijn

Deze stoere reis door Oman brengt u door de ruigste en mooiste gebieden van Oman. U wandelt door wadi's en reist met uw landcruiser door deze rivierbeddingen. Veel hogerop reist u naar de Jebel Shams, de hoogste berg van het land, waar u wandelt over de Balkonroute langs de 'Grand Canyon' van Oman.
U reist over de adembenemend mooie Snake canyon en door de Wadi Bani Awf, misschien wel de mooiste route door Oman en langs de legendarische wierookroute.
Natuurlijk slaapt u in de zandduinen van de Rub al Khali woestijn in het zuiden en bezoekt u de hoofdstad Muscat en de stad Salahah met zijn mooie stranden in het zuiden

Aanpassingen in de route en het aantal dagen is uiteraard mogelijk. Wij maken uw reis persoonlijk 100% op maat!

Lees meer

Complete rondreis door Oman inclusief Dhofar

Door wadi's crossen
Met 4wd over de Snake canyon
wandelen in de bergen
Grand canyon van Oman
Slapen in de zandduinen
Bezoek Dhofar regio in Zuid-Oman
Rub al Khali woestijn

Deze stoere reis door Oman brengt u door de ruigste en mooiste gebieden van Oman. U wandelt door wadi's en reist met uw landcruiser door deze rivierbeddingen. Veel hogerop reist u naar de Jebel Shams, de hoogste berg van het land, waar u wandelt over de Balkonroute langs de 'Grand Canyon' van Oman.
U reist over de adembenemend mooie Snake canyon en door de Wadi Bani Awf, misschien wel de mooiste route door Oman en langs de legendarische wierookroute.
Natuurlijk slaapt u in de zandduinen van de Rub al Khali woestijn in het zuiden en bezoekt u de hoofdstad Muscat en de stad Salahah met zijn mooie stranden in het zuiden

Aanpassingen in de route en het aantal dagen is uiteraard mogelijk. Wij maken uw reis persoonlijk 100% op maat!

Kort Reisplan Oman Compleet Reis (13 dagen / 12 nachten)

Dag 1: Aankomst Muscat

Dag 2: Muscat - Al Hamra via Wadi Bani Awf en Snake canyon

Dag 3: Al Hamra / Jebel Shams en balkonroute

Dag 4: Al Hamra - Nizwa via Jabrin en Bahla

Dag 5: Nizwa - Wahiba Sands

Dag 6: Wahiba Sands - Ras al Jinz via Wadi Bani Khalid

Dag 7: Ras al Jinz - Wadi Shab - Muscat

Dag 8: Muscat / excursie Daymaniyat eilanden / Salalah

Dag 9: Salalah / excursie Mirbat en Wadi Darbat

Dag 10: Salalah - Rub al Khali woestijn via wierookroute

Dag 11: Rub al Khali - Salalah

Dag 12: Salalah

Dag 13: Vertrek Salalah

Sfeerafbeelding oman compleet reis dimsum reizen

Kort reisplan & reisbeschrijving

Kies een dag

Aankomst Muscat

oman compleet reis 3

U komt aan op de luchthaven van Muscat. Na de grensformaliteiten wordt u van de luchthaven opgehaald en naar uw hotel gebracht. U kunt Muscat op eigen gelegenheid verkennen of een stadsexcursie bijboeken. Bezoek bijvoorbeeld het Bait Al Zubair Museum (vrijdags gesloten), waar u een korte introductie krijgt over de geschiedenis en ontwikkeling van Oman. Een must is Mutrah met de waterkant van de Corniche, de vismarkt en de kleurrijke Muttrah Souq. Ookdoe moeite waard is het  prachtige Al Alam Palace, het officiële paleis van  Sultan Qaboos, geflankeerd door de 16e-eeuwse Portugese forten Mirani & Jalali.

Muscat - Al Hamra via Wadi Bani Awf en Snake canyon

oman offroad adventure 3

Het avontuur begint. Via de schitterende Wadi Bani Awf rijden jullie naar het schilderachtige bergdorp Bilad Sayt. Voordat jullie met de avontuurlijke tocht door de wadi beginnen, kunt u het fort van Nakhl bezoeken, een van de grootste van Oman. Vlakbij hierbij zijn ook de warmwaterbronnen en dadeltuinen van Nakhl.  Langzaam rijdt u na Bilad Sayt de Wadi Bani Awf uit en klimt steeds hoger via een duizelingwekkende weg. De vergezichten worden steeds mooier. Niet voor niets wordt dit ook wel de Snake canyon gekomen. Eenmaal boven rijden jullie naar Hamra. Hier wordt overnacht en kunt u de dorpjes Al Hamra en Misfah bezoeken. Bij Misfah kunt u een mooie wandeling door de dadelpalmplantages maken.

Al Hamra / Jebel Shams en balkonroute

jebel shams oman dimsum reizen 5

U rijdt verder de bergen in naar de Jebel Shams, de hoogste berg van Oman. Langzaam rijdt u verder omhoog tot u bij de Jebel Shams aankomt. Hier heeft u een prachtig uitzicht over een canyon. Liefhebbers kunnen hier de mooie balcony route lopen, een wandeling langs de richel van de canyon. De wandeling gaat over dezelfde weg heen als terug, dus u kunt zelf kiezen hoe lang u wilt lopen. De totale wandeling is een uur of drie.

Al Hamra - Nizwa via Jabrin en Bahla

oman flydrive reis

U daalt weer af vanuit Al Hamra en kunt onderweg naar Nizwa enkele imposante forten bezoeken. In Jabrin kunt u een van de mooiste forten van Oman bezoeken. Het fort is een mooi voorbeeld van de Omaanse plafondschilderkunst en prachtig uitgevoerd houtsnijwerk. In Bahla staat eveneens een van de bekendste forten van Oman, niet voor niets op de UNESCO lijst van Werelderfgoederen gezet. 's Middags komt u aan in Nizwa, de hoofdstad van het binnenland. Nizwa is de geboorteplaats van de Islam in het Sultanaat Oman. Bekende bezienswaardigheden in Nizwa zijn het beroemde Round Tower Fort, gebouwd in de 17e eeuw, de met de hand gesneden "Khanjars" (dolken) en zilveren sieraden met ornamenten. Het stadje komt elke vrijdag helemaal tot leven wanneer de vrijdagse veemarkt in de Souq plaatsvindt - een markt die u niet mag missen en waar u uw ogen uit zult kijken.

Nizwa - Wahiba Sands

wahiba sands oman 2

's Ochtends nog tijd om Nizwa te verkennen en dan op naar de Wahiba Sands.  De Wahiba Sands is een enorme massa van golvende rode en witte zandduinen die een hoogte van tot wel 200 meter bereiken. Ook biedt de woestijn een verscheidenheid aan flora en fauna. Omringd door de steeds veranderende patronen van de duinen maakt u de mooiste foto's en tijdens een rit over de duinen lijkt het alsof u in een achtbaan zit. De Wahiba Sands is ook de thuisbasis van de traditionele bedoeïenenstam die bekend staan om hun gastvrijheid en hun kennis van de woestijn. U slaapt vanavond in de woestijn in een van de resorts die u heeft uitgekozen. Tip: u laat voordat u de woestijn inrijdt lucht uit uw banden lopen bij een benzinepomp in een van de dorpjes die toegang verlenen tot de zandwoestijn. U krijgt hierover meer informatie mee op reis.

Wahiba Sands - Ras al Jinz via Wadi Bani Khalid

ras al jinz schildpadden 4

's Ochtends wakker worden in de adembenemende stilte van de woestijn. En dan langzaam weer op pad, naar de volgende wadi. U rijdt naar de Wadi Bani Khalid, waar u prachtig kunt wandelen en zwemmen in een turquoise blauwe pool. Zorg dat u vroeg vertrekt want het is een paar uur heen en terug lopen naar de pool. Laat u vooraf informeren of het veilig is de wadi in te gaan in verband met het plotseling vollopen van de wadi bij regenval. In de loop van de middag verder naar Ras al Jinz. Hier kunt u het Ras Al Jinz Scientific Centre bezoeken waar de reuzenschildpadden hun eieren leggen op het strand of zijn het juist de baby's die uit het ei komen en hun weg zoeken naar de zee. Dit is helemaal afhankelijk van het seizoen.

Ras al Jinz - Wadi Shab - Muscat

wadi shab oman dimsum reizen 6

U keert terug naar Muscat, maar nog de volle dag om van alles te zien onderweg. U reist langs het blauwe water van de Golf van Oman, afgewisseld met ongerepte witte stranden. Eerste stop is  Sur, de plek waar 'dhows' worden gemaakt. Deze houten boten varen al eeuwenlang over de Indische Oceaan. Een aanrader is om een stop te maken bij de  Wadi Shab waar zoetwater uit de bergen stroomt en samenvloeit met het zoutwater van de zee. Met een bootje steekt  over en vervolgens kunt u een eind de wadi inlopen. Omgeven door majestueuze kliffen en rotsformaties geniet u van de natuurlijke schoonheid van de vallei. Kiest u ervoor om een wandeling te maken, neem dan zeker 3 uur de tijd. Aan het einde van de wandeling moet u door het water waden om uiteindelijk bij grotten en een waterval uit te komen Vervolgens kunt u de Bimmah Sinkhole bezoeken, een spectaculaire kalksteenkrater gevuld met blauwgroen water. Tenslotte passeert u het vissersdorp Quriyat. De kans is groot dat u hier flamingo's en adelaars kunt zien aan een stroompje in het binnenland.

Muscat / excursie Daymaniyat eilanden / Salalah

daymaniyat eilanden oman 3

Vandaag gaat u een heel andere kant van Oman verkennen, de onderwaterwereld. U vaart naar de Daymaniyat-eilanden, een groep van rotsachtige eilanden met schilderachtige stranden. Onderweg heeft u grote kans om dolfijnen te spotten en in het juiste seizoen zelfs walvishaaien. Bij de eilanden kunt u snorkelen, er is schitterend gekleurd en levend koraal, grote scholen vissen en een grote kans om te zwemmen tussen de schildpadden! En natuurlijk kunt u ook even op een van de stranden luieren. 's Avonds vliegt u naar Salalah in de regio Dhofar in Zuid-Oman.

Salalah / excursie Mirbat en Wadi Darbat

jebel safari oman 2 2

Vandaag maakt u een uitstapje de bergen in en bezoekt u het havenplaatsje Mirbat. U rijdt via de kust, waarbij u onderweg de opgravingen van oude havens bezoekt. Hiervandaan voeren schepen met ladingen wierook naar India en Afrika. U bezoekt het vissersdorpje Taqa, een oude stad met een interessant kasteel omgeven door wachttorens en Taqa stenen huizen. Vervolg uw weg naar Khor Rori kreek, de plaats van de verwoeste stad Samhuram en de hoofdstad van de oude Arabische wierookhandel. Opgravingen hebben het bewijs geleverd van een oude stad met handelsverbindingen over zee met bestemmingen in het Verre Oosten en zelfs met het verre Griekenland. In Taqah liggen vissers en vogels op het strand te wachten tot de scholen sardienen dichterbij komen. Het plaatsje staat bekend om z'n visvangst. Zodra grote scholen sardienen dichtbij de kust komen, varen de vissers uit en proberen grote zwermen vogels een visje mee te pikken. Vervolgens rijdt u van de kust naar het plateau van de Jebel Samhan. Dit is een natuurreservaat waar de zeldzame Arabische luipaard rondstruint. Die zult u niet zien, wel vele kamelen en koeien die hier grazen. En in het dorre landschap staan een paar verdwaalde baobabbomen en met een beetje geluk staat de prachtige woestijnroos in bloei. Eenmaal bovenop het plateau heeft u een prachtig vergezicht over de bergen en de kust.'s Zomers is alles hier groen, tijdens de kareef. Dat is de moesson die hier het hele landschap groen tovert. Tenslotte daalt u af naar Wadi Darbat, een van de bekendste wadi's van het land. Kamelen grazen aan de oevers en lopen sloom door het water. Een heerlijke plek om verkoeling te zoeken. Liefhebbers kunnen wandelingen door de wadi maken. Vervolgens bezoekt u Mirbat. Dit vervallen havenplaatsje zou een enorme attractie kunnen zijn. Eeuwenoude huizen, een oud fort, een rijk verleden, een mooie haven en een heerlijk strand. Maar de stad is vervallen, de huizen zijn in staat van ontbinding. Daardoor de nodige charme, maar wat zou het anders zijn als de huizen opgeknapt werden. Een boetiek hotel, een restaurant, een café. Het zou de trekpleister van Dhofar worden. Nu ligt het in al zijn charme te rusten in het rijke verleden van de wierookhandel.

Salalah - Rub al Khali woestijn via wierookroute

kamperen in de woestijn oman 2 2

Vandaag begint het avontuur; u maakt een tweedaagse tocht de woestijn in waarbij u een nacht in de woestijn kampeert. U volgt de oude wierookroute en begint uw tocht met een bezoek aan Wadi Dawka, een van de mooiste wadi's in Dhofar. Vervolgens bezoekt u een vallei met wierookbomen en de eeuwenoude stad Ubar. Tenslotte rijdt u de woestijn in en al snel zult u omringd zijn door een eindeloze zee van zandduinen. Ergens midden in die duinen, in de omgeving van Hashman worden de tenten neergezet en kunt u genieten van een zonsondergang over de zandduinen. Het diner wordt geserveerd bij een kampvuur onder de sterrenhemel.

Rub al Khali - Salalah

oman dhofar fayzayeh beach 2 2

Het is zeker aan te raden vroeg op te staan om te genieten van de zonsopkomst over de duinen in de woestijn. Na het ontbijt rijdt u naar Wadi Malhit waar u op zoek kunt gaan naar kristallen. Vervolgens bezoekt u de nederzettingen Bithna - Qafa en de Wadi Aydam. Na de lunch in Ajdarawt rijdt u naar Shaat. Hier bevinden zich enorme rotskliffen die 800 meter boven de oceaan uitsteken. In de loop van de dag komt u aan bij het strand van Fazayah. U kunt hier zwemmen en langs het strand wandelen. Einde van de dag terugkeer naar Salalah.

Salalah

salalah dhofar oman dimsum reizen 2

Een vrije dag in Salalah om te genieten van het strand als afsluiter van deze rondreis door Oman.

Vertrek Salalah

De Reisroute

Onze keuze uit hotels in Oman

Onze Dimsum Oman reisspecialist kiest fijne liefst karakteristieke hotels uit voor u. Wilt u meer comfort of een verblijf op een écht onvergetelijke locatie? Kijk dan naar onze extra comfortabele opties.

  • Oman, Salalah, Beach resort

   Goed gelegen 3** hotel aan het strand. Eenvoudige kamers, zwembad en een prachtig strand voor de deur. Het hotel heeft geen alcohol-licentie, maar het Crowne Plaza dat er naast ligt wel. Daar kunt u desgewenst heen lopen voor een 'sundowner'. 

   Inbegrepen bij uw rondreis

  • Oman, Wahiba Sands, Arabian Nights

   Mooi resort midden in de zandduinen van de Wahiba Sands. U overnacht in huisjes en dit resort is een van de weinige in de omgeving met een zwembad.

   Inbegrepen bij uw rondreis

  • Oman, Muscat, Fort Guesthouse

   Sfeervol guesthouse gelegen vlakbij de corniche in Mutrah, Muscat. Dit guesthouse is in Omanitische stijl gebouwd met sfeervolle kamers en een mooi dakterras met koffiebar. Het guesthouse is een van de weinige accommodaties nabij de corniche en souk van Muscat.

   Inbegrepen bij uw rondreis

  • Oman, Al Hamra, Jebel Shams Resort

   Het resort is bovenop de hoogste berg van Oman gebouwd en de meest verbazingwekkende zonsondergangen kunnen vanaf hier worden ervaren. Het uitzicht op de Grand Canyon vanaf het Jebel Shams Resort is geweldig, ideaal gelegen op slechts enkele minuten lopen van de Canyon voor fantastische trekking- en mountainbiketochten. Het resort biedt chalets aan in Oosterse stijl of kamers met mountain view

   Inbegrepen bij uw rondreis

  • Oman, Nizwa, Antique Inn

   Antique Inn is een bijzonder sfeervolle accommodatie in Omaanse stijl. Het ligt in de oude binnenstad op 200 meter van het fort en op 400 meter van de soek van Nizwa. Personeel is erg behulpzaam. Ontbijt kan genuttigd worden op het dakterras met uitzicht op de tuin. Het hotel biedt verder gratis WiFi en privéparkeergelegenheid en alle kamers hebben een eigen badkamer.

   Inbegrepen bij uw rondreis

  • Oman, Ras Al Jinz, Ras Al Jinz Reserve

   U overnacht in het Ras AL Jinez Turtle Reserve. Gelegen in het unieke landschap van woestijn, groene oases, ruige bergen en een ongerepte kustlijn van de Indische Oceaan. U slaapt in een luxe eco-tent met airconditioning. Alle tenten hebben een eigen badkamer en zithoek.

   Inbegrepen bij uw rondreis

  • Oman, Sur, Sur Plaza Hotel

   In de pittoreske stad Sur, van oorsprong een vissersdorpje, ligt het sfeervolle Sur Plaza hotel. De kamers zijn keurig verzorgd. Het hotel ligt op een klein stukje rijden van het centrum van Sur, waar u de boulevard en de houten boten scheepswerf kunt bezoeken. In de tuin ligt een fijn terras waar u kunt ontbijten en diner en heerlijk buiten-zwembad. In het restaurant worden gerechten uit de continentale, Indiase, Arabische en Chinese keuken geserveerd. Het hotel organiseert ook livemuziek en amusement. 

   Inbegrepen bij uw rondreis

  • Oman, Salalah, Crowne Plaza Hotel

   Comfortabel 5** hotel aan het strand in Salalah. Dit hotel beschikt over alle faciliteiten, waaronder meerdere zwembaden, een mooi strand en een goed restaurant, waar u van de zonsondergang kunt genieten.Tevens is er een tennisbaan en een fitness centrum.

   + € 75per persoon per nacht

  • Oman, The View, Al Hamra

   In een rustige omgeving tussen de valleien ligt of eigenlijk beter ‘hangt’ het luxueuze eco-resort ‘The View’ boven Al Hamra. Het resort doet zijn naam goed recht want het biedt adembenemende uitzichten over de Al Hamra vallei. Vanuit de Infinity Pool is dat toch echt genieten.... Ook is het er mogelijk om buiten te dineren zodat u optimaal kan genieten van de prachtige omgeving.

   + € onbekendper persoon per nacht

  • Oman, Muscat, Mysk al Mouj

   Mooi nieuw hotel in de hippe wijk van Muscat rondom de haven Al Mouj, waar zich diverse gezellige restaurants bevinden. Strand is niet ver weg en vanuit de haven kunt u eenvoudig snorkeltrips maken. Het hotel heeft een dakterras met zwembad.

   + € 75per persoon per nacht

Excursies in Oman

Deze optionele excursies zijn met zorg door onze reisspecialisten uitgekozen om nog meer beleving aan uw reis toe te voegen.

Oman, Muscat, Twilight Dhow Cruise (3 uur)

 • € 95 per persoon

Oman, Muscat, Twilight Dhow Cruise (3 uur)

€ 95 per persoon

Geniet van een relaxte dhow (vissersboot) cruise met zonsondergang langs de kustlijn van Muscat.Tijdens de cruise kunt u de prachtige kust van Muscat bekijken door de ogen van oude zeelieden die eeuwenlang deze route hebben bevaren.Tijdens de cruise worden transfers van en naar Muscat city hotels verzorgd. Ook worden Kahwa (Omaanse koffie), water, dadels en frisdranken aan boord geserveerd. Kortom, een heerlijke manier om te ontspannen en te genieten van het prachtige uitzicht op de kust van Muscat!Deze cruise is alleen beschikbaar op maandag, donderdag, vrijdag en zaterdag

Bouwstenen

Heeft uw ruimte voor nog meer beleving? Dan kunt u uw reis naar Oman uitbreiden met de volgende bouwstenen:

Musandam verlenging

 • 3 dagen
 • vanaf € 450 per persoon

Woestijn tocht Rub al Khali

 • 2 dagen
 • vanaf € 295 per persoon

Woestijn en Strand tocht Rub al Khali

 • 3 dagen
 • vanaf € 675 per persoon

Reissom

Oman Compleet Reis

13 dagen

vanaf €,-

?Reissom vanaf € ,- per persoon, op basis van twee personen in een tweepersoonskamer.

Het arrangement is inclusief:

 • accommodatie in Dimsum standaard hotels
 • prive transfers: ... , ... , ...
 • overig vervoer: ... , ... , ...
 • ...

Het arrangement is exclusief:

 • overige niet genoemde maaltijden en drankjes
 • tips en fooien
 • persoonlijke uitgaven
 • entreegelden bezienswaardigheden tenzij anders vermeld
 • optionele bij te boeken excursies (zie tabblad excursies)
 • toeslag (optionele) comfortabele hotels (zie tabblad hotels)

Offerte aanvragen

Ontvang onze nieuwsbrief

Uw e-mail adres:

Cookies en privacy

De website van Dimsum Reizen maakt gebruik van cookies. Deze cookies onderscheiden we in de categorieën functionele, analytische, advertentie en Social Media Cookies.

Cookiebeleid Dimsum Reizen
Privacy policy

Social media

Facebook Flickr Twitter Instagram Youtube