Meet a local Mongolië | Dimsum Reizen

Persoonlijke excursies in Mongolië, kookcursussen, fietstochten en ontmoetingen in Mongolië.

Meet a Local in Mongolië

Persoonlijke ontmoetingen tijdens uw reis!

Onze meet a local - activiteiten zijn beslist een aanrader: zo kunt u op bezoek bij mensen thuis met wie u samen kookt , eet of thee drinkt. U maakt persoonlijk contact en ziet hoe de mensen wonen en leven. Of u ontmoet mensen op straat terwijl u op een krukje met ze kletst, ruikt, proeft en deelt tijdens een van onze Streetfoodtours. Voor u het weet is de avond te kort en wordt het een ontmoeting die voor het leven bijblijft!

Onder het tabblad excursies zijn deze activiteiten herkenbaar aan de speciale meet a local - stempel. 

We hebben de volgende meet a local - activiteiten opgenomen in ons Mongolië-aanbod:

Mongolië - Meet a local! - Paardrijden met de lokale bevolking


Om Mongolië echt te ervaren zoals de Mongolen leven, moet het land per paard verkend worden. Op diverse plaatsen in Mongolië kunnen we een 2-3 daags pakket organiseren waarbij u kunt paardrijden in de omgeving. Dit kan bijvoorbeeld bij het Khovsgol Meer, het Terelj park en het Terkhiin Tsagaan meer. U slaapt in tenten, die zijn opgesteld nabij een Mongoolse familie die de paarden verhuurt. U rijdt 2 - 5 uur paard per dag. U eet mee met de nomaden, leeft echt een aantal dagen met de nomaden in de overweldigende natuur van Mongolië.Mongolië - Meet a local! - Samen 'leven' met nomaden

Een unieke ervaring om Mongolië te verblijven is om enkele dagen bij en met nomaden te leven. Zo ervaart u het echte leven van nabij.  U overnacht in de ger bij de familie, of indien u prefereert in een eigen tent die vlakbij de ger staat. U neemt deel aan het dagelijks leven, het vee verzorgen, melken, paardrijden, eten maken. Kortom, een echte 'Meet a Local' ervaring. U kunt zo'n 2-3 daags verblijf op meerdere plaatsen in uw reis inpassen, o.a. bij het Khovsgol meer, Ugii Meer, Khustai Nationaal Park, het Terkhiin Tsagaan meer en het Terelj Nationaal Park.

Bijvoorbeeld:

Verblijf Ugii Meer: buiten de begaande paden!
De gastheer van deze familie is Naaya, hij woont hier met zijn vrouw dochter in gers . Hij is ongeveer 65 jaar oud. Tijdens de zomer komen hun kleinkinderen naar hun plek bij het Ugii Meer. Samen kunt u Naaya helpen met het melken van de koeien en schapen , schapen drijven koken  ... Ugii is ook zeer goede plek om te vissen. 

Mongolië - Meet a local! - Beleef Mongolië op de rug van een kameel

Op diverse plaatsen in Mongolië kunnen we een kamelentocht van 2-3 dagen voor u organiseren. We kunnen dit o.a. organiseren bij de Khongor zandduinen, in de Gobi woestijn en de Khogno Khan bergen.
U rijdt 2-4 uur op een kameel per dag en overnacht in tenten, die zijn opgezet bij de gers van uw gastgezin, die de kamelen verzorgen. Samen met een gids maakt u de tochten door de steppen en/of woestijn. Behalve de ervaring van het kameelrijden, leert u ook van nabij het leven van de Mongoolse nomaden meemaken. Een echte 'Meet a Local' ervaring.

Mongolië - Meet a local! - Wandeltochten door het paradijselijke landschap

Mongolië is een paradijs voor wandelaars. De ongerepte en uitgestrekte natuur nodigt uit tot lange wandeltochten. Op diverse plaatsen in Mongolië kunnen we 2-3 daagse wandeltochten organiseren die u kunt toevoegen aan uw rondreis. Dit kan bij het Khovsgol meer, het Terkhiin Tsagaan meer, Uran Togool en de Altai bergen. U slaapt in tenten die zijn neergezet nabij een Mongoolse nomadenfamilie. Zo leert u ook het leven van de Mongoolse nomaden van nabij kennen.