Mangistau Reis Kazachstan

Magisch Woestijn Landschap

unieke landschappen in het westen van Kazachstan
vervoer op privébasis
begeleiding van een ervaren gids (en Engels sprekende begeleiding)
verblijf in hotel, tenten en yurts
veel maaltijden inclusief


In het westen van Kazachstan, landinwaarts vanaf de Kaspische Zee vindt u de regio Mangistau. Hier vindt u een bizar woestijnlandschap vol grillig geërodeerde rotsformaties en bergketens. Deze bodem van wat ooit de Tethys oceaan was, is een soort geologisch openluchtmuseum. U bezoekt ondergrondse moskeeën, zoutmeren en het fameuze Ustyurt Plateau.

Om in Aktau te geraken kunt u een binnenlandse vlucht nemen van Almaty of Nur Sultan (voorheen Astana). Of gebruik maken van een lange nachtelijke treinrit vanuit Turkestan. 

Lees meer

Magisch Woestijn Landschap

unieke landschappen in het westen van Kazachstan
vervoer op privébasis
begeleiding van een ervaren gids (en Engels sprekende begeleiding)
verblijf in hotel, tenten en yurts
veel maaltijden inclusief


In het westen van Kazachstan, landinwaarts vanaf de Kaspische Zee vindt u de regio Mangistau. Hier vindt u een bizar woestijnlandschap vol grillig geërodeerde rotsformaties en bergketens. Deze bodem van wat ooit de Tethys oceaan was, is een soort geologisch openluchtmuseum. U bezoekt ondergrondse moskeeën, zoutmeren en het fameuze Ustyurt Plateau.

Om in Aktau te geraken kunt u een binnenlandse vlucht nemen van Almaty of Nur Sultan (voorheen Astana). Of gebruik maken van een lange nachtelijke treinrit vanuit Turkestan. 

Kort Reisplan Mangistau Reis Kazachstan (7 dagen / 6 nachten)

Dag 1: Aankomst Aktau

Dag 2: Aktau - Bozzhira / via Beket Ata

Dag 3: Bozzhira - Sor Tuzbair zoutmeer / via Mt. Bokty

Dag 4: Sor Tuzbair - Ethno Village "Kogez"

Dag 5: Ethno Village 'Khogez" / dagtocht Shumanay Airakty vallei en Mt. Sherkala

Dag 6: Ethno Village "Khogez" - Aktau / via Torish, Kapamsay kloof en Shakpak Ata

Dag 7: Aktau vertrek

Sfeerafbeelding mangistau kazachstan

Kort reisplan & reisbeschrijving

Kies een dag

Aankomst Aktau

aktau kazachstan

Bij aankomst in Aktau, gelegen aan de Kaspische Zee, wordt u opgehaald door een auto met chauffeur en naar het geboekte hotel gebracht. Aktau is niet alleen een belangrijk centrum voor de olie- en gaswinning, maar ook toegangsoord tot de Mangistau regio. Indien de tijd het toelaat, afhankelijk van uw aankomsttijd, kunt u de stad gaan verkennen. Bezienswaardigheden zijn o.a. een museum, een orthodoxe kerk en een watersysteem, waarbij het zoute water van de Kaspische Zee wordt gefilterd tot zoet water.

Aktau - Bozzhira / via Beket Ata

shakpakata moskee

Na het ontbijt verlaat u Aktau en gaat u op weg naar het Ustyurt Plateau. Onderweg bezoekt u de uit de 18e eeuw stammende ondergrondse moskee van Beket-Ata. Deze moskee neemt een speciale plaats in de moslimwereld in. Het is een heilige plaats, die in dezelfde rij ligt als de belangrijkste begraafplaatsen van Mohammed en Kozhahmet. Het hele jaar door komen pelgrims hier om hun ziel te openen. men gelooft dat één vermelding van de naam Beket Ata in een gesprek problemen kan voorkomen. Daarbij kan een gebed in de moskee een wonder doen. U reist vandaag naar de vallei van Boszhira. Hier heeft u diverse uitzichtpunten met prachtige vergezichten over de rotsformaties van het Ustyurt plateau. U reist van uitzichtpunt naar uitzichtpunt. Bij het laatste uitzichtpunt wordt gekampeerd. U kunt hier nog een mooie wandeling maken en genieten van de zonsondergang, waarna u in de loop van de nacht getrakteerd zal worden op een fraaie sterrenhemel. 

Bozzhira - Sor Tuzbair zoutmeer / via Mt. Bokty

ustyurt plateau kazachstan

Sta vroeg op om van de zonsopkomst te genieten. Na het kampeerontbijtje reist u verder naar Mount Bokty, een fantastische alleenstaande berg op de weidse vlakte in de vorm van een piramide. Vervolgens reist u naar het zoutmeer van Tuzbair, gelegen op het Ustyurt plateau. Vanaf de zoutkliffen aan de rand van het meer heeft u een mooi panorama over het westelijke Ustyurt plateau. Na aankomst in de Tuzbair wordt de tent opgezet en regelt de crew het diner in deze prachtige omgeving. Ook nu bestaat de mogelijkheid voor ene korte wandeling voor en/of na het eten. geniet hier ook weer van de prachtige weidse en stille omgeving en de sterrenhemel.

Sor Tuzbair - Ethno Village "Kogez"

ustyurt kazachstan

Sor Tuzbair biedt u zeker ook 's ochtends een fantastisch panorama over de kliffen van het Ustyurt-plateau. Op deze plek wordt de klif van het Ustyurt-plateau gebroken door een 'waterval' van klei - kalksteen en kalkachtige trappen. Gelegen aan de voet van een enorme moeras, hier genaamd sor. Sor Tuzbair is dan ook een ideale plek voor liefhebbers van prachtige natuurlandschappen. U kunt een mooie wandeling door de fraaie omgeving maken. Neem zeker goed schoeisel, een zonnebril, een hoofddeksel, water en een camera mee. De omgeving biedt ruim de gelegenheid voor het maken van de mooiste plaatjes. Vanaf de hoogte van het plateau opent zich een panorama naar de resterende bergen, bergkammen en kliffen met diepe steile lagunes. U reist vandaag verder naar het toeristen yurt kamp Kogez. Hier ziet u hoe de Kazachse nomaden in hun yurts leven en wonen.

Ethno Village 'Khogez" / dagtocht Shumanay Airakty vallei en Mt. Sherkala

boszhira kazachstan

U maakt vanuit het yurtenkamp in Kogez een mooie dagtocht door de vallei, die bij de bevolking bekend staat onder de naam  Airakty-Shumanay. U ziet eeuwenoude bergrelicten die oprijzen als majestueuze middeleeuwse kastelen. Het landschap met enorme stenen stamt vermoedelijk van de oceaanbodem van de eeuwenoude Tetrys oceaan.De vallei heeft een enorme omvang en biedt een prachtig landschap van geërodeerde rotsformaties  Langs de zijkanten van de Airakty-berg zijn op blokken krijtgesteente gekraste tekeningen te zien, een van de onderzoekers noemde ze "Steppe-symfonieën".  Vervolgens rijdt u naar de geel-witte berg van Sherkala, een natuurlijk fenomeen die er volgens de lokale bevolking uitziet als een gigantische yurt. U overnacht weer in de traditionele yurt bij Kogez.

Ethno Village "Khogez" - Aktau / via Torish, Kapamsay kloof en Shakpak Ata

Vandaag keert u, weer langs een adembenemende route, terug naar Aktau. Onderweg stopt u bij de zogenaamde 'vallei met de ballen' Torysh. Hier bevinden zich tientallen bolvormige rotsformaties in het landschap. Naast toeristen en wetenschappers zijn de rotseformaties populair bij 'ufologen'. U bezoekt vervolgens de ondergrondse moskee Shakpak ata uit de 10e eeuw, waarschijnlijk de meest indrukwekkende van de ondergrondse moskeeën in deze regio. De muren zijn versierd met diep ingesneden Arabische inscripties, gebeeldhouwde zuilen, raar verweerde nissen en tekeningen van paarden en handen. De klif is bezaaid met begraafnissen en eronder bevindt zich een necropolis met meer dan 2000 graven. Via de bijzonder smalle en 70 m hoge Kapamsay kloof reist u vervolgens terug naar Aktau. Hier wordt u naar het geboekte hotel gebracht.

Aktau vertrek

nur sultan stadsexcursie kazachstan rondreis dimsum reizen

U wordt naar de luchthaven / treinstation gebracht voor het vervolg van uw reis.

De Reisroute

Onze keuze uit hotels in Centraal Azië

Onze Dimsum Centraal Azië reisspecialist kiest fijne liefst karakteristieke hotels uit voor u. Wilt u meer comfort of een verblijf op een écht onvergetelijke locatie? Kijk dan naar onze extra comfortabele opties.

  • Geen standaard hotels beschikbaar voor deze bouwsteen
  • Geen comfortabele hotels beschikbaar voor deze bouwsteen

Excursies in Centraal Azië

Deze optionele excursies zijn met zorg door onze reisspecialisten uitgekozen om nog meer beleving aan uw reis toe te voegen.

Kazachstan, Almaty, Big Almaty Lake

 • € onbekend per persoon

Kazachstan, Almaty, Big Almaty Lake

€ onbekend per persoon

Tijdens deze excursie gaat u de Kazachse natuur in. Het prachtige ‘Big Almaty Lake’ ligt op zo’n 30 kilometer van Almaty, op een hoogte van 2511 meter in een kloof van de Almatinka rivier. Na aankomst zoekt u een leuk plekje om te picknicken terwijl u kunt genieten van het uitzicht op de Big Almaty bergtop van 3681meter hoog. Wilt u hier een wandeling maken dan kunt u optioneel een wandelgids bijboeken. In verband met de mogelijke controles van de grenspolitie is het niet aan te raden hier individueel te wandelen.

Kazachstan, Almaty, bezoek Medeo schaatsbaan

 • € onbekend per persoon

Kazachstan, Almaty, bezoek Medeo schaatsbaan

€ onbekend per persoon

De meest hooggelegen ijsbaan ter wereld, die ligt in Kazachstan. Het Medeo-complex bevindt zich vlakbij de stad Almaty op een hoogte van 1691 meter boven zeeniveau. Vanaf de schaatsbaan heeft u prachtig uitzicht op de toppen van de Zailiysky Ala Tau-bergen. Door zijn gunstige ligging tussen twee bergwanden is de baan in de vorige eeuw menigmaal het toneel geweest van spectaculaire wedstrijden.De ijslaag op de ijsbaan is op basis van puur hooggebergtewater zonder zoutmengsel, wat zorgt voor een speciale schaatssnelheid en zachtheid. Als de wind in het stadion ging circuleren kon het voorkomen dat schaatsers gedurende de hele ronde meewind hadden. In combinatie met het snelle ijs stonden wedstrijden in Medeo altijd garant voor snelle tijden en er werden dan ook regelmatig wereldrecords verbroken. De meeste internationale wedstrijden worden vandaag de dag in Nur-Sultan gehouden maar de inwoners van Almaty brengen hier graag hun tijd door. Voor een mooi uitzicht over de schaatsbaan en omgeving kunt u de Medeo-dam beklimmen.  Het is maar liefst 842 traptreden naar boven, maar het uitzicht is zeker de moeite waard.

Kazachstan, Almaty, stadswandeling met gids

 • € onbekend per persoon

Kazachstan, Almaty, stadswandeling met gids

€ onbekend per persoon

Maak samen met Engelssprekende gids een wandeling door de voormalige hoofdstad van Kazachstan. Almaty is prachtig gelegen aan de rand van het Tien Shan gebergte. Het is een groene stad, met veel parken. Tijdens deze excursie bezoekt u onder andere het Panfilov Park. Dit park is gebouwd in 1975 om de 30-jarige overwinning van het Sovjetvolk in de Grote Patriottische Oorlog te herdenken (oftewel de overwinning op de Duitsers in de Tweede Wereldoorlog). In het park staat ook de beroemdste kathedraal van het land, de Zenkov Kathedraal. De gele kathedraal is kleurrijk versierd en ook van binnen is de Russisch-orthodoxe kathedraal rijk versierd. Het gebouw is het op drie na grootste houten bouwwerk ter wereld. 

Kazachstan, Nur-Sultan, stadswandeling met gids

 • € onbekend per persoon

Kazachstan, Nur-Sultan, stadswandeling met gids

€ onbekend per persoon

Kazachstan, Nur-Sultan, bezoek Burabay Nationaal Park

 • € onbekend per persoon

Kazachstan, Nur-Sultan, bezoek Burabay Nationaal Park

€ onbekend per persoon

In de omgeving van de Kazache hoofdstad liggen verschillende mooie natuurparken zoals het Burabay Nationale park. Het park omvat 14 grote meren en verschillende kleine meren. De bekendste meren zijn Bolshoye en Maloye Chebachye Schuchye, Schuchye, Borovoye en Maibalyk. Het park is prachtig door de combinatie van de bergen, blauwe meren en dennenbossen en beschikt over rotsformaties gevormd door de zon, wind en regen. U heeft de hele dag in dit park om de verschillende bezienswaardigheden te ontdekken en te wandelen. Tegen een toeslag kunt u het park ook tijdens een paardrijftocht verkennen.

Kazachstan, Nur-Sultan, bezoek Alzhir

 • € onbekend per persoon

Kazachstan, Nur-Sultan, bezoek Alzhir

€ onbekend per persoon

Op 40 kilometer van Nur-Sultan ligt het Alzhir herdenkingscomplex ter nagedachtenis aan het concentratiekamp gebouwd in 1938. Het kamp werd stopgezet in 1953 na de dood van Stalin. Tijdens de Stalin-jaren was het gebied ten westen van Nur-Sultan het grondgebied van het beruchte Alzhir kamp voor vrouwen en kinderen van mannen die elders waren opgepakt als verraders van het moederland. Een transportwagen, een replica-wachtpost en foto’s en bezittingen van gevangenen herinneren aan deze tijd van het Gulag-systeem in Kazachstan. In 15 jaar tijd werden zo’n 20.000 vrouwen uit verschillende regio’s van de USSR naar het kamp gebracht. Het herdenkingscomplex werd in 2007 geopend ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de repressies van Stalin.

Kazachstan, Nur-Sultan, bezoek Korgalzhyn National Park

 • € onbekend per persoon

Kazachstan, Nur-Sultan, bezoek Korgalzhyn National Park

€ onbekend per persoon

Als afwisseling van het moderne centrum van de Kazachse hoofdstad kunt u een uitstapje maken de natuur in. Tijdens deze excursie bezoekt u het Korgalzhyn nationaal park, opgericht in 1968 en onderdeel van de UNESCO Werelderfgoedlijst. Het park herbergt meer dan 300 wilde dierensoorten waaronder zeldzame Siberische witte kraanvogels, de Dalmatische pelikaan en de visarend van Pallas. Ook wordt het park bewoond door de roze flamingo van Kazachstan.

Bouwstenen

Heeft uw ruimte voor nog meer beleving? Dan kunt u uw reis naar Centraal Azië uitbreiden met de volgende bouwstenen:

Kirgizië: Sary Chelek trektocht

 • 6 dagen
 • vanaf € 1075 per persoon

Turkmenistan avontuur reis

 • 5 dagen
 • vanaf € 975 per persoon

Kazachstan: Almaty

 • 3 dagen
 • vanaf € 150 per persoon

Reissom

Mangistau Reis Kazachstan

7 dagen

vanaf €1745,-

Reissom vanaf € 1745,- per persoon, op basis van twee personen in een tweepersoonskamer.

Het arrangement is inclusief:

 • accommodatie in Dimsum standaard hotel in Aktau inclusief ontbijt
 • overnachtingen in tenten, yurts inclusief ontbijt, lunch, diner
 • transfers bij aankomst en vertrek in Aktau
 • privévervoer in auto met chauffeur
 • begeleiding door lokale Russisch sprekende gids met Engelssprekende vertaler
 • entreegelden bezienswaardigheden
 • 1 l mineraal water per persoon dag

Het arrangement is exclusief:

 • binnenlandse vluchten
 • overige niet genoemde maaltijden en drankjes
 • fooien voor chauffeurs en begeleiding
 • persoonlijke uitgaven
 • optionele bij te boeken excursies (zie tabblad excursies)
 • toeslag (optionele) comfortabele hotels (zie tabblad hotels)

Offerte aanvragen

Ontvang onze nieuwsbrief

Uw e-mail adres:

Cookies en privacy

De website van Dimsum Reizen maakt gebruik van cookies. Deze cookies onderscheiden we in de categorieën functionele, analytische, advertentie en Social Media Cookies.

Cookiebeleid Dimsum Reizen
Privacy policy

Social media

Facebook Flickr Twitter Instagram Youtube