Roemenië Reis

ongerept plattelandsleven

Ontdek Roemenië en ga terug in de tijd. Op het platteland van Roemenië kunt u heerlijk onthaasten en lijkt het of de tijd heeft stil gestaan. Ontdek de schitterende regio's van Maramures, Bucovina en Transsylvanie. Slaap in traditionele dorpen, maak lange wandelingen door ongerepte natuur en maak kennis met het Roemeense boerenleven. U begint de reis in Cluj-Napoca en reist direct door naar Breb, gelegen in een van de meest traditionele regio's van Europa; Maramures. Na verkenning van deze regio verder naar Bucovina, wereldberoemd om z'n eeuwenoude kerkjes met beschilderde muren vol fresco's. Daarvandaan reist u verder naar Transsylvanië waar u oude Saksische dorpen bezoekt om uiteindelijk via Sibiu weer terug te keren in Cluj- Napoca.

Deze reis kan geheel op maat worden aangepast aan uw wensen.


Lees meer

ongerept plattelandsleven

Ontdek Roemenië en ga terug in de tijd. Op het platteland van Roemenië kunt u heerlijk onthaasten en lijkt het of de tijd heeft stil gestaan. Ontdek de schitterende regio's van Maramures, Bucovina en Transsylvanie. Slaap in traditionele dorpen, maak lange wandelingen door ongerepte natuur en maak kennis met het Roemeense boerenleven. U begint de reis in Cluj-Napoca en reist direct door naar Breb, gelegen in een van de meest traditionele regio's van Europa; Maramures. Na verkenning van deze regio verder naar Bucovina, wereldberoemd om z'n eeuwenoude kerkjes met beschilderde muren vol fresco's. Daarvandaan reist u verder naar Transsylvanië waar u oude Saksische dorpen bezoekt om uiteindelijk via Sibiu weer terug te keren in Cluj- Napoca.

Deze reis kan geheel op maat worden aangepast aan uw wensen.


Kort Reisplan Roemenië Reis (10 dagen / 9 nachten)

Dag 1: Cluj-Napoca - Breb

Dag 2: Breb – Sapanta – Sighetu Marmatiei – Breb

Dag 3: Breb – Ieud – Sucevita

Dag 4: Sucevita – Moldovita – Sucevita

Dag 5: Sucevita – Agapia – Bicaz Gorges – Lacu Rosu

Dag 6: Lacu Rosu – Viscri

Dag 7: Viscri

Dag 8: Viscri – Sibiu – Sibiel

Dag 9: Sibiel – Cluj

Dag 10: vertrek Cluj- Napoca

Sfeerafbeelding Roemenie Plattelandsreis

Kort reisplan & reisbeschrijving

Kies een dag

Cluj-Napoca - Breb

Guesthouse Breb, Maramures

Aankomst in Cluj, de traditionele hoofdstad van de regio Transsylvanië, die vandaag de dag wordt beschouwd als een van de belangrijkste culturele, academische en commerciële centra van Roemenië. Haal de huurauto op en rijd noordwaarts naar de Maramures regio, naar Breb dorp, voor diner en overnachting in een lokaal pension.

Breb – Sapanta – Sighetu Marmatiei – Breb

Begraafplaats Roemenie

Ontdek het dorp in de ochtend. Rijd vervolgens naar het dorp Sapanta, de thuisbasis van een van de meest opmerkelijke bezienswaardigheden van Roemenië, de unieke 'Vrolijke Begraafplaats' van Ion Stan Patras. Patras was een plaatselijke kunstenaar en dichter die in de jaren 1930 begon met het snijden van een reeks decoratieve kruisen en grafstenen die in woord en beeld het leven van de overledenen weergaven. Deze kleurrijke grafstenen waren bedekt met foto's en grappige anekdotes, waardoor de plaats een gevoel van feest kreeg in plaats van verdriet, een traditie die tot op de dag van vandaag wordt voortgezet door de studenten van Patras. In de namiddag gaat u naar Sighetu Marmatiei voor een bezoek aan het Monument van de Slachtoffers van het Communisme - vroeger een politieke gevangenis tijdens het communisme. In de avond keert u terug naar Breb voor het diner en overnachting.

Breb – Ieud – Sucevita

Plattelandsleven Bucovina

Vervolg uw route naar het oosten. Stop in Ieud om de houten UNESCO-kerk te zien en steek dan de Karpaten over via de Prislop-pas naar de Bucovina-regio - beroemd om zijn beschilderde kloosters, meesterwerken van Byzantijnse kunst waarvan de buitenkant is versierd met uitgebreide 15e- en 16e-eeuwse fresco's. Zeven van deze opmerkelijke gebouwen werden in 1993 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO geplaatst. Zeven van deze opmerkelijke gebouwen werden in 1993 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO geplaatst. De weg voert door de Gouden Bistrita Vallei en door enkele prachtige voorbeelden van typisch Noord-Moldavische dorpen, waarvan de huizen prachtig versierd zijn met traditionele bloemen- en zoömorfische symbolen. Overnachting en traditioneel diner in het dorp Sucevita, in een traditioneel gerestaureerd huis.

Sucevita – Moldovita – Sucevita

Geverfde eieren Roemenie

's Ochtends rijdt u naar Moldovita voor een bezoek aan het Oosters-orthodoxe klooster van het dorp, een prachtig 16e-eeuws gebouw dat Byzantijnse en Gotische invloeden mengt en dat als een van de weinige kerken versierd is met de beroemde Moldavische stijl van buitenschilderingen. Daarna kunt u een wandeling van ongeveer 4 uur maken met een prachtig uitzicht over de Moldovita vallei. Na deze wandeling kunt u een workshop beschilderde eieren bezoeken in Moldovita. Hoewel beschilderde eieren vaak worden geassocieerd met verschillende culturen, is de kunst van beschilderde eieren in Bucovina bijzonder opmerkelijk. Bucovina staat bekend om zijn levendige en ingewikkelde eischildertraditie, die diep geworteld is in de lokale gebruiken en symboliek. Deze versierde eieren, die in het Roemeens "pysanky" of "ouă încondeiate" worden genoemd, worden zorgvuldig vervaardigd met behulp van een was-afdrukmethode. Deze decoratieve eieren worden prominent tentoongesteld tijdens feestelijke gelegenheden zoals Pasen. Het ambacht weerspiegelt het rijke artistieke erfgoed van de regio en toont zowel vaardigheid als creativiteit die generaties lang is doorgegeven. In de namiddag keert u terug naar uw accommodatie in Sucevita.

Sucevita – Agapia – Bicaz Gorges – Lacu Rosu

Onderweg in Bucovina

Na het ontbijt bezoekt u het Sucevita klooster - waarschijnlijk het grootste en mooiste van alle beschilderde kloosters in de regio - voordat u zuidwaarts het landschap van Moldavië intrekt, een route die u door een reeks prachtige traditionele dorpen voert, vol met originele architectuur: Agapia, Varatec, Valea Arini en Valea Seaca. Rijd dan verder naar de dramatische kalkstenen vergezichten van de Bicaz Gorges voordat u ons hotel voor de nacht bereikt, in Lacu Rosu.

Lacu Rosu – Viscri

Viscri

U kunt enkele uren wandelen in het Hasmas National Park, waarvan de hellingen nog vol zijn van het pastorale leven en oude rituelen, witte kalkstenen rotsen, groene vlakke weiden, bezaaid met kleine meertjes en omzoomd door donkere naaldbossen. Afhankelijk van uw fysieke conditie en het weer kunt u beslissen welke van de vele wandelingen het meest geschikt voor u is. 's Middags rijdt u naar Transsylvanië en het Saksische dorp Viscri (Deutschweisskirche). Dit is een van de vele Duitse nederzettingen die verspreid liggen tussen de dichte eikenbossen die deze heuvels bedekken. In de12e eeuw vestigden Duitse kolonisten zich hier op uitnodiging van de Hongaarse koning. Ze vestigden zich in de vruchtbare valleien en brachten een feodale samenleving met zich mee die in de dorpen floreerde tot de komst van het Rode Leger in 1944. De Duitse kolonisten zijn nu grotendeels verdwenen (hoewel u wel bij één van hen verblijft), maar ze hebben een culturele erfenis achtergelaten die nog steeds goed te zien is in de prachtige architectuur van de regio, vooral in de middeleeuwse versterkte kerken die het platteland doorkruisen. Diner en overnachting in een traditioneel Saksisch huis.

Viscri

Paardenkar Roemenie

In de ochtend kunt u per paardenkoets een tocht maken door de omringende heuvels en misschien enkele van de plaatselijke ambachtslieden ontmoeten. Picknick lunch tijdens de rit en vervolgens bezoekt ue Viscri's prachtige 12e eeuwse versterkte kerk, een gebouw waarvan de ontwikkeling die van haar Saksische inwoners weerspiegelde. Naarmate de noodzaak zich voordeed, werd de kerk in de tussenliggende eeuwen uitgebreid en versterkt met torens en verdedigingsmuren die tot het einde van de 18e eeuw nog steeds werden aangevuld. Het is interessant om te weten dat koning Karel III twee oude Saksische huizen kocht en ze in hun oude glorie liet herstellen ten behoeve van bezoekers aan het gebied. Diner en overnachting zoals de vorige avond, in een traditioneel Saksisch huis.

Viscri – Sibiu – Sibiel

Sibiu, Roemenie

Na het ontbijt rijdt u in westelijke richting naar Sibiu, de voormalige Culturele Hoofdstad van Europa in 2007. De goed bewaard gebleven middeleeuwse oude stad heeft kleurrijke huizen, geplaveide straten en pleinen zoals het Grote Plein (Piața Mare). Opmerkelijke bezienswaardigheden zijn het Brukenthal Nationaal Museum, gehuisvest in een barok paleis, en de Raadstoren met panoramisch uitzicht. Sibiu staat bekend om zijn culturele evenementen, waaronder het befaamde Sibiu International Theatre Festival. Tijd om de stad te ontdekken en in de namiddag vertrekt u naar Sibiel voor een traditioneel diner en overnachting in een gasthuis, bij de lokale bevolking.

Sibiel – Cluj

Cluj Napoca, Roemenie

Vandaag gaat u op weg naar Alba Iulia, een belangrijke plaats in de geschiedenis van Roemenië omdat het de plaats was waar de Roemeense vorstendommen en Transsylvanië zich verenigden om Roemenië te vormen na de Eerste Wereldoorlog. De stad is ook de thuisbasis van een van de best bewaarde Vauban-forten in Europa. Rijd verder naar de zoutmijn van Turda - hier wordt al sinds de Romeinse tijd zout gewonnen; de zoutmijn die u vandaag ziet dateert uit de 17e eeuw en is nu een echt historisch museum van de zoutwinning. Het is onlangs gerenoveerd en wordt door Business Insider beschouwd als "De coolste ondergrondse plek ter wereld". In de namiddag komt iaan in Cluj, de voormalige hoofdstad van Transsylvanië. Overnachting in een centraal gelegen hotel.

vertrek Cluj- Napoca

Roemeense maaltijd

Tijd om Cluj te ontdekken, een bruisend cultureel en educatief centrum. De stad wordt gekenmerkt door een mix van historische charme en moderne energie, met een goed bewaard gebleven middeleeuwse oude stad met bezienswaardigheden zoals de Sint-Michaëlskerk. Cluj is de thuisbasis van de Babes-Bolyai-universiteit, een van de grootste en oudste in Centraal-Europa, en koestert een jeugdige sfeer met een bloeiende kunst- en uitgaansscène. Bekend om zijn festivals, waaronder het Transylvania International Film Festival of de muziekfestivals Untold en Electric Castle, is Cluj een boeiende bestemming waar traditie en het hedendaagse leven naadloos in elkaar overgaan. Transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht.

De Reisroute

Onze keuze uit hotels in Roemenie

Onze Dimsum Roemenie reisspecialist kiest fijne liefst karakteristieke hotels uit voor u. Wilt u meer comfort of een verblijf op een écht onvergetelijke locatie? Kijk dan naar onze extra comfortabele opties.

  • Roemenië, Breb, guesthouse Marioara

   Guesthouse Marioara ligt in het dorp Breb, in de regio Maramure?. De accommodatie biedt fietsverhuur, een grote tuin en een gemeenschappelijke eetruimte. Er is gratis WiFi beschikbaar in het hele gebouw en er is privéparkeergelegenheid.De praktisch ingerichte kamers hebben een balkon en een eigen badkamer met een douche. 

   Inbegrepen bij uw rondreis

  • Roemenië, Bucovina, Casa Poveste

   "The Story House" (Casa Poveste) is gelegen in het noordelijke deel van het Rarau-massief, in de vallei van de Sandru-rivier en biedt zijn gasten een oase van rust midden in de natuur. Het landgoed heeft een oppervlakte van ongeveer 2 hectare en omvat een vijver waar u op karpers en goudvissen kunt vissen, een terras met barbecue en een 'ren' (een speciaal soort oven) evenals een speeltuin voor kinderen en parkeergelegenheid. Het diner is met typische gerechten uit Boekovina, vers bereid met natuurlijke producten afkomstig van onze eigen boerderij, maar ook van lokale producenten. De jacuzzi en sauna zorgen voor elk moment voor wat ontspanning. 

   Inbegrepen bij uw rondreis

  • Roemenië, Lacu Rosu, hotel Lacu Rosu

   Hotel Lacu Rosu ligt temidden van een schilderachtig landschap, op loopafstand van het meer van Lacu Rosu. Wifi is aanwezig in alle openbare ruimtes en er is gratis parkeergelegenheid. De kamers van het Lacu Rosu beschikken over een balkon, satelliet-tv en een koelkast. De eigen badkamers zijn uitgerust met een douche en gratis toiletartikelen. In het restaurant of op het terras kunt u genieten van verschillende traditionele Roemeense en Hongaarse specialiteiten en internationale gerechten.

   Inbegrepen bij uw rondreis

  • Roemenië, Viscri, Traditional Saxon peasant house

   De charmante Romaanse kerk uit de 13e eeuw van het mooie dorp Viscri verheft zich boven de glooiende heuvels en de traditionele sfeer die in eeuwen niet is veranderd. Mensen leven nog steeds van hun landbouw en veeteelt, hoewel de ontwikkeling van het toerisme een nieuwe activiteit in het dorp heeft geïntroduceerd. Veel boeren transformeren nu hun traditionele authentieke Saksische huizen tot prachtige en gastvrije gastenverblijven.

   Inbegrepen bij uw rondreis

  • Roemenië, Sibiu, Hotel Imparatul Romanilor

   Welkom in dit hotel waar de geschiedenis terugkeert naar de negentiende eeuw. Dit charmante hotel werd in 1895 gereconstrueerd en is een architectonisch monument met een onschatbare culturele waarde. Uw verblijf wordt een reis door de tijd met beroemde persoonlijkheden uit de geschiedenis: Carol XII van Zweden, keizer Jozef II, Johannes Brahms, Johann Strauss, Franz Liszt, Karl Karstens, Roman Herzog, Johannes Rau, mevrouw Danielle Mitterand, koning van België: Albert II. Betreed een wereld van discrete elegantie en verfijning

   Inbegrepen bij uw rondreis

  • Roemenië, Cluj, Lol & Lola

   Elke kamer in het hotel heeft zijn eigen persoonlijkheid, een uniek en gedurfd ontwerp en is toegewijd aan een van de passies die ons leven kleur geven. Fotografie, film, gastronomie, mode, dans, sport of welke andere passie dan ook, u vindt ze zeker in een van de 20 kamers van ons hotel. Gelegen op minder dan 10 minuten lopen van het stadscentrum, maar tegelijkertijd beschut van de dagelijkse drukte, bieden de kamers u comfort en een onvergetelijke ervaring.

   Inbegrepen bij uw rondreis

  • Geen comfortabele hotels beschikbaar voor deze rondreis

Bouwstenen

Heeft uw ruimte voor nog meer beleving? Dan kunt u uw reis naar Roemenie uitbreiden met de volgende bouwstenen:

Reissom

Roemenië Reis

10 dagen

vanaf €1595,-

Reissom per persoon, op basis van twee personen in een tweepersoonskamer.

Het arrangement is inclusief:

• 9 nachten in tweepersoonskamer in agro-tourismo verblijven, boerderijen en hotels, inclusief ontbijt
• 1 picnic lunch in Viscri  (dag 7) en 7 diners met eigen gestookte brandy en wijn in Breb, Sucevita, Viscri en Sibiel (dag 1, 2, 3, 4, 6, 7 en 8)
• Huurauto B klasse (Dacia Logan, Renault Clio, VW Polo of vergelijkbaar) voor gehele reis
• road book
• 24/7 assistentie van lokale agent


Het arrangement is exclusief:

• internationale vlucht
• entreegelden
• brandstof en parkeerkosten
• ter plekke te betalen deposit voor huurauto
• paardenkar Viscri
• overige maaltijden
• fooien 
• persoonlijke uitgaven


Offerte aanvragen

Ontvang onze nieuwsbrief

Uw e-mail adres:

Cookies en privacy

De website van Dimsum Reizen maakt gebruik van cookies. Deze cookies onderscheiden we in de categorieën functionele, analytische, advertentie en Social Media Cookies.

Cookiebeleid Dimsum Reizen
Privacy policy

Social media

Facebook Flickr Twitter Instagram Youtube