Familiereis Roemenie

Roemenië met kinderen, huurauto en veel activiteiten

Lekker wandelen in de Karpaten
Varen in de Donau Delta
Bruine beren van dichtbij bewonderen in Transsylvanië
Op zoek naar het kasteel van Dracula
Raften en kanoën
Alle vrijheid met uw eigen huurauto

Deze Roemenië familiereis is voor gezinnen die niet vies zijn van wat actie: verdiep u zeker eens in de onbekende bestemming Roemenië! Het land herbergt een ware Europese wildernis waar beren, wolven en lynxen ronddwalen en de landschappen vol oude kastelen, middeleeuwse plaatsjes, uitgestrekte wouden en bergketens komen zo uit een sprookjesboek! Deze actieve Familiereis laat u op de allerleukste manier kennismaken met dit mysterieuze maar ook hartelijke land.

Aanpassingen in de route en het aantal dagen is uiteraard mogelijk. Wij maken uw reis persoonlijk 100% op maat!

Lees meer

Roemenië met kinderen, huurauto en veel activiteiten

Lekker wandelen in de Karpaten
Varen in de Donau Delta
Bruine beren van dichtbij bewonderen in Transsylvanië
Op zoek naar het kasteel van Dracula
Raften en kanoën
Alle vrijheid met uw eigen huurauto

Deze Roemenië familiereis is voor gezinnen die niet vies zijn van wat actie: verdiep u zeker eens in de onbekende bestemming Roemenië! Het land herbergt een ware Europese wildernis waar beren, wolven en lynxen ronddwalen en de landschappen vol oude kastelen, middeleeuwse plaatsjes, uitgestrekte wouden en bergketens komen zo uit een sprookjesboek! Deze actieve Familiereis laat u op de allerleukste manier kennismaken met dit mysterieuze maar ook hartelijke land.

Aanpassingen in de route en het aantal dagen is uiteraard mogelijk. Wij maken uw reis persoonlijk 100% op maat!

Kort Reisplan Familiereis Roemenie (12 dagen / 11 nachten)

Dag 1: Boekarest

Dag 2: Boekarest - Magura via Rasnov en Bran

Dag 3: Magura / wandelen

Dag 4: Magura - Viscri via Zarnesti en Fagaras

Dag 5: Viscri

Dag 6: Viscri - Brasov via Sighisoara en Prejmer

Dag 7: Brasov

Dag 8: Brasov - Buzau regio

Dag 9: Buzau - Tulcea

Dag 10: Boottocht Donau delta

Dag 11: kanotocht Donau delta

Dag 12: Tulcea - Boekarest

Sfeerafbeelding familiereis roemenie

Kort reisplan & reisbeschrijving

Kies een dag

Boekarest

historisch centrum boekarest

*Wist je dat... het zwaarste gebouw ter wereld in de hoofdstad Boekarest ligt? Het parlementspaleis telt wel 1.000 kamers en 40 liften en in de westvleugel van het gebouw is het Nationaal Museum van Moderne Kunst gevestigd. U komt aan op de luchthaven van Boekarest. U wordt opgehaald en naar uw centraal gelegen hotel gebracht.  Boekarest, de hoofdstad van Roemenië is een zeer kosmopolitische en contrastrijke stad. Het is het economisch en cultureel centrum en de grootste stad van het land, met ongeveer 2 miljoen inwoners.  U ziet allerlei vormen van architectuur: een mix van historische gebouwen met invloeden van de Franse architectuur of gebouwd in de neoromaanse stijl, de "arbeiderswijken" met hoge kubieke blokken of de megalomane officiële gebouwen uit de communistische tijd, en de nieuwe glasconstructies die in de laatste jaren zijn ontwikkeld. Vandaag kun je het megalomane paleis van Ceausescu bezoeken, diverse musea of misschien is het juist lekker om naar de thermen van Boekarest te gaan, een waterparadijs voor groot en oud.

Boekarest - Magura via Rasnov en Bran

kasteel van dracula roemenie

's Ochtends wordt uw huurauto bezorgd bij het hotel en kan het avontuur beginnen. U rijdt naar de regio Transsylvanië. Onderweg kunt u stoppen bij citadel van Rasnov, gebouwd rond het jaar 1215, op een strategische locatie, die de toegangsroute naar Transsylvanië op de Rasnoava vallei bewaakt. Volgende stop is het kasteel van Bran, ook bekend als het Kasteel van Dracula. Dit is een prachtig 14e eeuws kasteel, gebouwd om de passage tussen de twee Roemeense provincies te bewaken: Walachia in het zuiden en Transsylvanië in het noorden. Het werd in de 20e eeuw in zijn oude glorie hersteld door de koninklijke familie van Roemenië.   's Avonds komt u aan in het hooggelegen dorp Magura, gelegen tussen de twee nationale parken, Bucegi en Piatra Craiului.

Magura / wandelen

magura roemenie

Vandaag kunt u lekker de benen strekken en gaan wandelen in de mooie omgeving van Magura. Ook al ligt Magura slechts op 1350 meter, toch biedt het een mooi uitzicht op het de wijde omgeving. Er zijn veel mogelijkheden om vandaag de dag te wandelen, afhankelijk van uw wensen, conditie en weersomstandigheden.

Magura - Viscri via Zarnesti en Fagaras

bruine beer roemenie

U kunt een bezoek brengen aan het berenopvang centrum van Zarnesti, het grootste dierenwelzijnscentrum van Europa, dat beren herbergt die uit gevangenschap zijn gered. Het reservaat ligt in eiken- en hazelaarsbossen in de Karpaten boven de stad Zarnesti in Transsylvanië. Hier klimmen de beren in bomen, zwemmen ze in poelen en voeden ze zich met vegetatie. Voor velen van hen, die al sinds hun jeugd gevangen zijn, is het een nieuwe en opwindende ervaring.  Meer dan 130 beren vonden er hun thuis. De rondleidingen worden begeleid door getrainde dierenwelzijnsexperts en u kunt de bruine beren van dichtbij bekijken. Volgende stop is Fagaras om de 14e eeuwse vesting te bezoeken en vervolgens naar Viscri. U bevindt zich nu in een traditionele plattelandsomgeving vol Saksische dorpen met prachtige, gekleurde boerderijen. Een van de mooiste dorpen is Viscri, een Saksisch dorp dat op de UNESCO-erfgoedlijst staat en een van de dorpen in Roemenië waar de Price of Wales een traditioneel huis bezit. Zelf overnacht u ook in een gerenoveerde Saksische boerenwoning.

Viscri

viscri roemenie

De hele dag om Viscri en omgeving te verkennen. 's Ochtends kunt u een ritje in paardenkoetsen rond het dorp maken en enkele lokale traditionele ambachtslieden aan het werk te zien. Tijdens de rit bezoekt u de versterkte kerk, een middeleeuwse kerk die is gebouwd om het dorp te verdedigen. Voor het tweede deel van de dag kunt u een fiets huren en een ritje maken op de charmante fietstochten die zijn gebouwd om de omgeving van Viscri en andere Saksische dorpen in de omgeving te verkennen. U kunt mountainbikes huren en krijgt een kaart mee, u kunt zelf zwaarte en lengte van de tocht bepalen.

Viscri - Brasov via Sighisoara en Prejmer

brasov roemenie rondreis

U rijdt naar een van de mooiste steden van het land, Sighisoara - een middeleeuwse citadel die op de UNESCO-lijst van het erfgoed staat, gebouwd door de Saksen, en die sinds zijn nederzetting onafgebroken bewoond is geweest. Eenmaal in Sighisoara kunt u een stadswandeling maken over de geplaveide straten en genieten van de middeleeuwse sfeer. U kunt het huis bezoeken waar Vlad Tepes - (de Roemeense heerser, ook bekend als Dracula) werd geboren. Vervolgens reist u verder naar Prejmer voor een bezoek aan de prachtige 15e eeuwse versterkte kerk in gotische stijl die op de UNESCO-lijst staat.  Eindbestemming vandaag is Brasov - een van de grote steden van Transsylvanië. Ook bekend als Kronstadt vanwege de aanwezigheid van Duitse kolonisten sinds de 12e eeuw. Deze prachtige Middeleeuwse stad is omring door de toppen van de Zuidelijke Karpaten en heeft een prachtige binnenstad met gotische, barokke en renaissance-architectuur.  Als een van de zeven ommuurde middeleeuwse Saksische burchten en de ligging op het kruispunt van de handelsroutes tussen het Ottomaanse Rijk en West-Europa, is Brasov door de eeuwen heen een populaire bestemming geweest.

Brasov

roemeense maaltijd

Een dag om Brasov en omgeving te verkennen. Lekker slenteren door het centrum of toch iets actievers? Een optie is Park Aventura, in de buitenwijken van Brasov. Het avonturenpark is een plek voor buitensporten en vrijetijdsactiviteiten. Het heeft ziplines, boomladders, springplekken enz.  Het heeft 15 routes met verschillende moeilijkheidsgraden en leeftijdscategorieën. Een andere optie is de 7 Ladders Canyon in Piatra Mare Massif, een spectaculaire canyon gelegen op ongeveer 1000 m hoogte, met 7 kenmerkende watervallen tussen 2,5 m en 20 m hoog.  U kunt afdalen op de spectaculaire zipline die over de canyon gaat.

Brasov - Buzau regio

moddervulkanen roemenie

U reist vandaag naar de regio Buzau waar jullie 's middags gaan raften op de Buzau rivier

Buzau - Tulcea

boot in de donau delta roemenie

De grootste natuurlijke attractie van Roemenie is de Donau delta, die de komende dagen op het programma staat. Om het belang van het gebied beter te snappen eerst een bezoek aan het Donaudelta-museum in Tulcea.  De Donaudelta, biosfeerreservaat op de UNESCO-werelderfgoedlijst, herbergt meer dan 1200 plantensoorten, 300 vogelsoorten en 45 soorten zoetwatervissen in de talrijke meren en moerassen.  Dit is een gebied van zeldzame en ongerepte schoonheid, waar de lokale bevolking een traditionele manier van leven behoudt terwijl de natuur de reiziger een unieke ervaring biedt. Met de lokale ferry steekt u over vanaf Tulcea, waar u in een lokale homestay overnacht.

Boottocht Donau delta

roemenie donau delta

De komende dagen kunt u de Donau delta verkennen op de beste manier, vanaf het water. Er is geen betere manier om de Donaudelta te ontdekken, dan in een kleine, stille boot, op kanalen en meren met tientallen vogelsoorten en specifieke flora.  Onder begeleiding van een gespecialiseerde gids vaart u door dit waterrijke gebied, op je eigen ritme, en stop je om de natuur te bewonderen, uit te rusten en foto's te maken wanneer je maar wilt.

kanotocht Donau delta

donau delta roemenie

Vandaag gaan jullie zelf de Donau delta verkennen, per kano. In je eigen tempo kun je door de vele waterwegen van de Donau delta peddelen

Tulcea - Boekarest

Tijd om de Donau delta te verlaten. Per ferry terug naar Tulcea, waarvandaan u per auto terugkeert naar Boekarest. Hier eindigt de reis en nemen jullie de vlucht naar huis

De Reisroute

Onze keuze uit hotels in Roemenie

Onze Dimsum Roemenie reisspecialist kiest fijne liefst karakteristieke hotels uit voor u. Wilt u meer comfort of een verblijf op een écht onvergetelijke locatie? Kijk dan naar onze extra comfortabele opties.

  • Geen standaard hotels beschikbaar voor deze rondreis
  • Geen comfortabele hotels beschikbaar voor deze rondreis

Excursies in Roemenie

Deze optionele excursies zijn met zorg door onze reisspecialisten uitgekozen om nog meer beleving aan uw reis toe te voegen.

Roemenië, Brasov, kookworkshop

 • € 50 per persoon

Roemenië, Brasov, kookworkshop

€ 50 per persoon

Breng een gedenkwaardige avond door bij een lokale familie in het centrum van Brasov en leer hoe u traditioneel Roemeens eten kookt. U kunt van tevoren aangeven of u liever vlees of vegetarisch wilt koken. De workshop duurt ongeveer 3 uur voor hoofdgerecht + dessert.

Bouwstenen

Heeft uw ruimte voor nog meer beleving? Dan kunt u uw reis naar Roemenie uitbreiden met de volgende bouwstenen:

Reissom

Familiereis Roemenie

12 dagen

vanaf €1450,-

Reissom vanaf € 1450,- per persoon, op basis van gezin (2 volwassenen / 2 kinderen)

Het arrangement is inclusief:

 • accommodatie in Dimsum standaard hotels inclusief ontbijt 
 • twee picknick lunches (Magura en Viscri)
 • zeven diners (dag Magura, Viscri en Donau delta)
 • huurauto dag 2-12 (b-klasse Dacia logan of vergelijkbaar)
 • toegangspermit voor Donau delta
 • twee dagen Donau delta (een dag boottocht met gids, een dag kanoën)
 • privé transfers: luchthaven hotel Boekarest v.v.
 • rafting dag 8
 • 24 uur telefonische support

Het arrangement is exclusief:

 • internationale vlucht
 • overige niet genoemde maaltijden en drankjes
 • tips en fooien
 • persoonlijke uitgaven
 • kosten voor lokale ferry in Donau delta
 • paardentocht per huifkaar Viscri
 • entreegelden bezienswaardigheden tenzij anders vermeld
 • optionele bij te boeken excursies (zie tabblad excursies)
 • toeslag (optionele) comfortabele hotels (zie tabblad hotels)

  NB: indien u deze reis niet per huurauto wilt maken, maar met een auto met chauffeur/gids is dit ook mogelijk. Meerkosten op aanvraag

Offerte aanvragen

Ontvang onze nieuwsbrief

Uw e-mail adres:

Cookies en privacy

De website van Dimsum Reizen maakt gebruik van cookies. Deze cookies onderscheiden we in de categorieën functionele, analytische, advertentie en Social Media Cookies.

Cookiebeleid Dimsum Reizen
Privacy policy

Social media

Facebook Flickr Twitter Instagram Youtube