Goroka Festival reis - Join in

Sepik - Highlands - Mt Hagen - Goroka - Rabaul

In 9 dagen maakt u kennis met de hoogtepunten van Papua Nieuw Guinea. Na aankomst in Port Moresby begint u de reis op het eiland New Britain met z'n vulkanen en onderwaterwereld.

Een chartervlucht brengt u naar de Sepik rivier, waar u vanuit de Karawari lodge deze immense jungle met z'n eeuwenoude cultuur gaan verkennen. Vervolgens terug naar de Centrale Hooglanden met een bezoek aan Mt. Hagen en de Goroka show. Dit is een van de bekendste sing sings van het land. Indrukwekkende dansfeesten, waarbij de hooglanders zichzelf beschilderen en kleurig uitdossen. Tijdens deze zgn. sing sings komen vele stammen in de meest exotische uitdossingen naar het festival.

U maakt deel uit van een internationaal gezelschap op deze reis.

Dag 1 van deze reis vindt plaats op 12 september, u vertrekt op 21 september 2020. Uiteraard kunnen we deze reis ook geheel op maat samenstellen. 

De groep bestaat uit minimaal 4, maximaal 9 personen.

Lees meer

Sepik - Highlands - Mt Hagen - Goroka - Rabaul

In 9 dagen maakt u kennis met de hoogtepunten van Papua Nieuw Guinea. Na aankomst in Port Moresby begint u de reis op het eiland New Britain met z'n vulkanen en onderwaterwereld.

Een chartervlucht brengt u naar de Sepik rivier, waar u vanuit de Karawari lodge deze immense jungle met z'n eeuwenoude cultuur gaan verkennen. Vervolgens terug naar de Centrale Hooglanden met een bezoek aan Mt. Hagen en de Goroka show. Dit is een van de bekendste sing sings van het land. Indrukwekkende dansfeesten, waarbij de hooglanders zichzelf beschilderen en kleurig uitdossen. Tijdens deze zgn. sing sings komen vele stammen in de meest exotische uitdossingen naar het festival.

U maakt deel uit van een internationaal gezelschap op deze reis.

Dag 1 van deze reis vindt plaats op 12 september, u vertrekt op 21 september 2020. Uiteraard kunnen we deze reis ook geheel op maat samenstellen. 

De groep bestaat uit minimaal 4, maximaal 9 personen.

Kort Reisplan Goroka Festival reis - Join in (10 dagen / 9 nachten)

Dag 1: Aankomst Port Moresby / vlucht Rabaul

Dag 2: Rabaul

Dag 3: Rabaul

Dag 4: Rabaul - Port Moresby

Dag 5: Port Moresby- Karawari via Mt. Hagen

Dag 6: Karawari / verkenning Sepik rivier

Dag 7: Karawari / Mt. Hagen

Dag 8: Dag 8/9 Goroka Festival

Dag 9: Mt Hagen - Port Moresby / vertrek

Sfeerafbeelding goroka festival reis

Kort reisplan & reisbeschrijving

Kies een dag

Aankomst Port Moresby / vlucht Rabaul

rabaul papoea nieuw guinea reis

U komt aan in de hoofdstad van Papua Nieuw Guinea, Port Moresby.   U vliegt door van Port Moresby naar Rabaul, gelegen in het noordoosten, op het eiland 'New Britain'. Een vlucht van anderhalf uur brengt u over de Pacifische Oceaan naar Bismarck archipel. De vlucht laat u al het spectaculaire landschap van Papua Nieuw Guinea zien met z'n ondoordringbare bergen en jungle, omringd door een fantastische kustlijn. New Britain is een ideaal startpunt voor een verkenning van het Melanesische eilandleven. U overnacht in een fijn resort. U kunt de rest van de dag lekker luieren of misschien wilt u de omgeving al wel op eigen gelegenheid verkennen.

Rabaul

baining vuurdans rabaul papua nieuw guina

Rabaul ligt aan de voet van de actieve Tavurvur vulkaan, die in 1994 en 2014 (kleinschaliger) tot uitbarsting kwam. De hele omgeving, inclusief de Simpson baai werd bedekt onder een laag as en lava. U kunt de desolate omgeving van de vulkaan bezoeken, een bizar maanlandschap dat u niet direct met Papoea Nieuw Guinea zult associëren. In de Tweede Wereldoorlog is hier veel gevochten en was Rabaul een belangrijke basis voor de Japanners. Veel herinnert hier dan ook aan WOII, waaronder diverse scheepswrakken in de baai, de bunker van admiraal Yamamoto en het Japanese Peace Memorial.  Vandaag bezoekt u veel plekken die aan deze periode herinneren. U begint met een bezoek aan het Kokopo oorlogsmuseum. U bezoekt Japanse bunkers en tunnels, een oud ziekenhuis en commandopost. Ook brengt u een bezoek aan de omgeving van de Tavurvur vulkaan inclusief de warmwaterbronnen. Vraag per plekke naar de mogelijkheden om een van de lokale vuurdansen te aanschouwen, de zgn. Baining Fire dance. Dit is een van de meest indrukwekkende dansen die u in Papoea Nieuw Guinea zult zien. Er wordt een groot vuur aangestoken. Als het vuur goed brandt, beginnen de dansers, al slaand met de stokken op een bamboetrom, te zingen. Een voor een komen de dansers tevoorschijn. Sommige dansers zijn zwart geschilderd en hebben een rode punthoed met een pluim van een meter of twee. Ze komen één voor één, dragen pakken van bladeren en grote maskers van eendenkoppen. Allemaal zijn ze anders. Ze dansen een poosje voor het orkest, alleen of in kleine groepjes. Daarna dansen ze om het vuur in een kring. Als het vuur alleen nog maar gloeit, lopen de dansers er door heen en schoppen de sintels alle kanten op.

Rabaul

vulkaan new britain

Vandaag bezoekt u de schitterende Mioko baai waar u onder meer een lokale markt bezoekt.  U kunt lunchen op het strand bij Kakabon, waar u ook kunt zwemmen. Vervolgens kunt verder naar Little Pigeon, waar gesnorkeld kan worden.

Rabaul - Port Moresby

U vliegt vandaag terug naar de hoofdstad van Papoea Nieuw Guinea. U kunt bijvoorbeeld het vogelpark met paradijsvogels bij de Pacific University bezoeken.

Port Moresby- Karawari via Mt. Hagen

sepik rivier

Een charter vlucht brengt u naar het gebied van de Sepik rivier. U vliegt over een van de meest onherbergzame gebieden ter wereld. Na landing wordt u per boot naar de Karawari lodge gebracht, de basis om de komende twee dagen de Sepik te verkennen.  Langs de rivier liggen talloze dorpjes waar de tijd 100 jaar heeft stilgestaan. De bewoners langs de Sepik staan bekend om hun unieke stijl van houtsnijwerk. Deze kunst is nauw verbonden met spirituele gedachten, Elke snijwerk heeft een verhaal en elk verhaal onthult de fascinerende spirituele overtuigingen van de Sepik volk. Er worden vele verschillende lokale talen gesproken. Veel dorpjes liggen in de buurt van prachtige grottenstelsels. U kunt daarna weer per boot alvast de rivier op om enkele dorpjes te verkennen.

Karawari / verkenning Sepik rivier

sepik rivier reis

De hele dag gaat u per boot op verkenning bij de dorpjes langs de Sepik rivier. Dit is een van de meest geïsoleerde delen van Papoea Nieuw Guinea. Maak kennis met het fantastische houtsnijwerk, de animistische rituelen en het traditionele leven in de dorpen. Liefhebbers kunnen in alle vroegte mee op verkenning van de jungle op zoek naar exotische vogels, waaronder uiteraard de paradijsvogel. De vele stammen rondom de Sepik rivier spreken tezamen zo'n 250 verschillende talen. Tot begin 20e eeuw waren koppensnellers hier nog de normaalste zaak ter wereld. In elk dorp is een centraal huis, het 'mannen huis' waar de belangrijkste beslissingen genomen worden. Jongens worden hier tot mannen geïnitieerd en de geesten worden te vriend gehouden. De belangrijkste geest is de krokodil, de riviergod. De Karawari lodge ligt in het oostelijk deel van de Sepik rivier.

Karawari / Mt. Hagen

mudmen papua nieuw guinea

Per chartervlucht keert u terug naar de Centrale Hooglanden.  De grootste stad hier is Mt. Hagen. U slaapt iets buiten Mt. Hagen op de Rondon ridge met een prachtig uitzicht over de Waghi vallei. Hier leeft de Melpa stam, pas ontdekt in de jaren 30 van de 20e eeuw, toen Australische goudzoekers deze omgeving begonnen te ontginnen. De mensen verbouwen al sinds mensenheugenis zoete aardappels. Ook hier in de omgeving kunt u weer op zoek naar paradijsvogels, 10 verschillende soorten leven er in de jungle rondom de lodge waar u slaapt. U kunt ook een natuurwandeling maken in de omgeving van uw lodge.

Dag 8/9 Goroka Festival

goroka festival papoea nieuw guinea 2

De komende twee dagen vliegt u heen en weer met het chartervliegtuig (20 minuten vliegen) tussen Mt. Hagen en Goroka om het beroemde Goroka festival te bezoeken, een van de meest spectaculaire festivals in Azië. Tijdens deze tweedaagse sing sing (elk jaar in september) komen 1000 leden van zo'n 70 verschillende stammen naar Goroka om twee dagen te zingen en dansen. Een waar paradijs voor fotografen. Ga er 's ochtends vroeg al heen, dan ziet u hoe de leden van de diverse stammen zich optuigen met hoofdtooien met de veren van exotische vogels, hun gezichten en lichamen beschilderen. En dan begint het spektakel, vele muziek en dansvoorstellingen. Overal ziet u groepen mensen, dansend en zingend, uitgerust met pijl en boog, met veren, met maskers, met peniskokers, met lipschotels, met kleikoppen, met zonnebrillen, met bamboefluiten, met schelpen, met kettingen, met neusbeentjes of – bladeren, met trommels, met speren.

Mt Hagen - Port Moresby / vertrek

Een vlucht van Air Niugini brengt u weer naar de hoofdstad Port Moresby. Hiervandaan kunt u uw reis vervolgen.

De Reisroute

Onze keuze uit hotels in Papoea Nieuw Guinea

Onze Dimsum Papoea Nieuw Guinea reisspecialist kiest fijne liefst karakteristieke hotels uit voor u. Wilt u meer comfort of een verblijf op een écht onvergetelijke locatie? Kijk dan naar onze extra comfortabele opties.

  • Papoea Nieuw Guinea, Sepik, Karawari Lodge

   Op een van de meest geïsoleerde plekken van Papoea Nieuw Guinea, midden in de jungle rondom de Sepik rivier, ligt de Karawari lodge, slechts bereikbaar per charter vliegtuig. De lodge beschikt over 10 bungalows, heeft eigen boten om de Sepik te verkennen en z'n eigen generator. Vanaf de verandah vanaf het hoofdgebouw heeft u een prachtig uitzicht over het omringende regenwoud.

   Inbegrepen bij uw rondreis

  • Papoea Nieuw Guinea, Mt. Hagen, Rondon Ridge

   Iets buiten Mt. Hagen ligt de Rondon Ridge, een nieuwe lodge met uitzicht over de Centrale Hooglanden. Het hotel heeft 22 kamers en ligt 40 minuten van de stad en een uur van de luchthaven van Mt. Hagen. Rondom de lodge liggen vele wandelroutes door het regenwoud. Ga op zoek naar orchideeën en/of paradijsvogels.

   Inbegrepen bij uw rondreis

  • Papoea Nieuw Guinea, Rabaul, Kokopo Beach resort

   Het Kookpo beach resort is een prettig resort, gelegen op het eiland New Britain. Het hotel ligt aan Blanche Bay en heeft schitterende uitzichten op New Ireland, de Duke of York eilanden en de vulkanen rondom Rabaul. U overnacht in sfeervolle bungalows. Vanuit het hotel zijn diverse excursies bij te boeken, verkenning van de omgeving en duik- en snorkel trips.

   Inbegrepen bij uw rondreis

  • Papoea Nieuw Guinea, Port Moresby, Stanley Hotel

   Comfortabel, modern opgezet hotel in Port Moresby. Groot zwembad om heerlijk te ontspannen.

   Inbegrepen bij uw rondreis

  • Geen comfortabele hotels beschikbaar voor deze rondreis

Bouwstenen

Heeft uw ruimte voor nog meer beleving? Dan kunt u uw reis naar Papoea Nieuw Guinea uitbreiden met de volgende bouwstenen:

New Britain

 • 3 dagen
 • vanaf € 695 per persoon

Madang strandverlenging

 • 4 dagen
 • vanaf € 1995 per persoon

Kimbe Bay

 • 4 dagen
 • vanaf € 635 per persoon

Reissom

Goroka Festival reis - Join in

10 dagen

vanaf €7995,-

Reissom vanaf € 7995,- per persoon, op basis van twee personen in een tweepersoonskamer.

Het arrangement is inclusief:

 • accommodatie in Dimsum standaard hotels op basis van logies en ontbijt
 • privé transfers: luchthaven hotel v.v.
 • charter vlucht Mt. Hagen Karawari , Karawari Mt. Hagen, Mt Hagen Goroka Mt Hagen 2 x
 • entreegelden
 • excursies volgens programma
 • lunch en diner
 • lokale gidsen

Het arrangement is exclusief:

 • internationale vlucht
 • reisbegeleiding
 • overige niet genoemde maaltijden en drankjes
 • tips en fooien
 • persoonlijke uitgaven
 • Air Niugini vlucht Port Moresby Rabaul v.v. en Port Moresby Mt. Hagen v.v.

Offerte aanvragen

Ontvang onze nieuwsbrief

Uw e-mail adres:

Cookies en privacy

De website van Dimsum Reizen maakt gebruik van cookies. Deze cookies onderscheiden we in de categorieën functionele, analytische, advertentie en Social Media Cookies.

Cookiebeleid Dimsum Reizen
Privacy policy

Social media

Facebook Flickr Twitter Instagram Youtube