Bangladesh Delta en Cultuur reis

Rocket Steamer - Sunderbans - Khulna - Puthia - Paharpur

Deze reis laat u kennis maken met het de grootste rivierdelta ter wereld, het mangrove woud van de Sundarbans en de culturele hoogtepunten in het westen van Bangladesh. U maakt een tocht met een van s' werelds oudste raderstoomboten, een unieke belevenis. In de hoofdstad Dhaka kijkt u ook uw ogen al uit, overal riksja's om u heen. Eenmaal in het zuiden aangekomen, geniet u van de rust van het platteland. Wandel over de rijstvelden, maar geniet ook van de eeuwenoude moskeeën en monumenten die u hier vindt.
Een afwisselende reis naar een van de meest indrukwekkende gebieden van Bangladesh.

Lees meer

Rocket Steamer - Sunderbans - Khulna - Puthia - Paharpur

Deze reis laat u kennis maken met het de grootste rivierdelta ter wereld, het mangrove woud van de Sundarbans en de culturele hoogtepunten in het westen van Bangladesh. U maakt een tocht met een van s' werelds oudste raderstoomboten, een unieke belevenis. In de hoofdstad Dhaka kijkt u ook uw ogen al uit, overal riksja's om u heen. Eenmaal in het zuiden aangekomen, geniet u van de rust van het platteland. Wandel over de rijstvelden, maar geniet ook van de eeuwenoude moskeeën en monumenten die u hier vindt.
Een afwisselende reis naar een van de meest indrukwekkende gebieden van Bangladesh.

Kort Reisplan Bangladesh Delta en Cultuur reis (11 dagen / 10 nachten)

Dag 1: Dhaka - Rocket Steamer

Dag 2: Rocket Steamer (River Delta) - Khulna via Bagerhat

Dag 3: Mongla / excursie Sundarbans

Dag 4: Mongla - Khulna

Dag 5: Khulna - Rajshahi

Dag 6: Rajshahi

Dag 7: Rajshahi – Bogra, via Puthia & Mahastangarh

Dag 8: Bogra / excursie Paharpur

Dag 9: Bogra – Rangpur / excursie Kantanagar Tempel

Dag 10: Rangpur - Dhaka

Sfeerafbeelding bangladesh individuele reis

Kort reisplan & reisbeschrijving

Kies een dag

Dhaka - Rocket Steamer

02 dhaka 2

U wordt afgehaald van de luchthaven en krijgt vervolgens een korte excursie door het oude stadsgedeelte van Dhaka. U bezoekt bijvoorbeeld het Lalbagh Fort, een 17e eeuws Moghul-paleis dat vandaag de dag een oase van rust midden in de stad is. Vooral populair als ontmoetingsplek van de lokale jeugd. Alhoewel het merendeel van de bevolking islamitisch is, is er ook ruimte voor een Hindoestaanse tempel: Dhakeswari Tempel. Een eerste kennismaking eindigt in het winkelcomplex Newmarket. Hier is van alles te koop en heerst er een gezellige sfeer. Op de bovenste verdieping is de textielafdeling erg kleurrijk en fotogeniek. Hier worden de doeken en kleden nog ouderwets met blokken voorzien van hun patroon.


Vervolgens gaat u aan boord van de traditionele stoomraderboot de Rocket. Dit is een van de oudste nog actieve raderboten in Azië. U vaart richting zuidwesten en het stadje Mongla.

Rocket Steamer (River Delta) - Khulna via Bagerhat

paddle steamer

U vaart 's ochtends door 's werelds grootste delta en ziet het rivierdorpsleven van Bangladesh. U vaart door een gebied waar de Ganges en de Brahmaputra samenvloeien in de oceaan. Deze twee rivieren herbergen meer water dan alle Europese rivieren bijelkaar. 

Rond het middaguur stapt u van boord in Hularhat. U bezoekt de lokale markt, altijd een drukte zeker in een havenstadje als Hularhat.

Onderweg naar Khulna bezoekt u Bagerhat. Dit door de Unesco beschermde stadje kent namelijk verschillende bijzondere moskeëen uit de middeleeuwen. De meest bijzondere en fraaiste is de zogenaamde '60-koepelige moskee'; deze Shai Gumbad moskee telt eigenlijk 77 koepels en ziet er uit als een versterkt fort. U bezoekt evenens het mausoleum van Khan Jahan Ali en nog enkele andere 15e eeuwse moskeeën zoals de 9-koepelige moskee en kleinere moskeëen met 1 koepel. De moskeëen liggen in een fraaie landelijke omgeving en doordat er veel pelgrims komen is er altijd wat te beleven. Einde van de middag komt u aan in Khulna, waar u in een keurig middenklasse hotel overnacht.

Mongla / excursie Sundarbans

bangladesh reis mongla dimsum reizen

's Ochtends rijdt u naar Mongla, om daar over te stappen voor een boottocht door de Sundarbans. Dit unieke natuurgebied is 's wereld grootste mangrove bos en thuisbasis van de Bengaalse tijger en veel ander wild en tropische vogels. Onderweg kunt u enkele keren uitstappen om korte wandelingen te maken. U bezoekt ook enkele vissersdorpjes.


U overnacht in een Sundarbans eco cottage.

Mongla - Khulna

12 bahergat 60 koepel moskee 3

's Ochtendsbezoekt u nog enkele dorpjes in de Sundarbans en vervolgens rijdt u terug naar Khulna.  Onderweg nog een stop bij een garnalenboerderij en enkele marktjes. Einde van de middag komt u aan in Khulna, waar u in een keurig middenklasse hotel overnacht.

Khulna - Rajshahi

08 puthia tempel stad 2

U reist van Khulna naar Rajshahi, een mooie tocht over het platteland van Bangladesh. Hier bezoekt u het mausoleum van Lalon Shah en het huis van de beroemde dichter Rabindaranath Tagore. Natuurlijk wordt er tijd gemaakt om een muziekvoorstelling bij te wonen.
Volgende stop is de prachtige tempelstad van Puthia. Tussen het groen en langs de oevers van verscheidene meertjes/waterpoelen liggen hier diverse Hindoeïstische paleizen uit de 16e eeuw van de Raja van Puthia. De paleizen zijn ook hier weer gebouwd in terracotta en contrasteren mooie met de groene omgeving. Veel versieringen op en in de gebouwen; in de Bhubaneshwar Shiva tempel bevindt zich de grootste lingam van het land. Dit is ook het meest opmerkelijke bouwwerk van dit mooie paleisstadje. Bijzonder ook hier dat men de bezienswaardigheden alleen deelt met de kleurrijke bevolking, die nieuwsgierig of vrolijk spelend (kinderen) toekijken.
's Middags komt u aan in de historische stad Rajshahi, gelegen vlakbij de Indiase grens, en kunt een wandeling maken aan de oevers van de Padma rivier.

Rajshahi

bd oude man 2

U bezoekt de omgeving van Rajshahi. U rijdt naar Gaud (Chapal Nababgonj) bekend in Bangladesh om de moskeeen. Bijvoorbeeld de vlakbij de grens gelegen, moskee van Choto Sona, de Darasbari moskee en madrassah en de Khonia Dighji moskee.Na de lunch keert u terug naar Rajshahi en bezoekt daar het Barendra research museum (een van de beste van Bangladesh). Rajshahi is een belangrijk zijdeproductie centrum aan de grens met India. Natuurlijk bestaat de mogelijkheid om een zijdefabriek te bekijken en het proces van rups tot zijde van nabij te bekijken. ’s Avonds kunt u een wandeling langs de Padma rivier maken..

Rajshahi – Bogra, via Puthia & Mahastangarh

04 tangail 3

Vandaag reist u noordwaarts richting Bogra. Geniet van het mooie, groene platteland van Bangladesh. Overal is er wat te zien en zijn mensen onderweg. De lokale bevolking is erg kleurrijk en geeft tal van fotomomenten.
's Middags bezoekt u de beroemde boeddhistische tempels van Mahasthangarh, stammend uit de 3de eeuw.

Bogra / excursie Paharpur

07 paharpur 2

U bezoekt de hele dag de beroemdste archeologische site van Bangladesh; het beroemde boeddhistische complex van Paharpur. Dit boeddhistische kloostercomplex stamt uit de tijd van de Pala-dynastie (7de tot 12de eeuw). Het ruïne complex ligt mooi en rustig in een landelijke omgeving en was het grootste boedhistische bouwwerk ten zuiden van de Himalaya. Groter dan bijvoorbeeld Borobodur in Indonesië.

Bogra – Rangpur / excursie Kantanagar Tempel

05 kantanagar 3

U reist naar Rangpur, om daar het Tajhat paleis te bezoeken, een van de mooiste Rajbaris in Bangladesh. Ook bezoekt u de mooie Kali Mandir en het beroemde Carmichael college. 's Middags bezoekt u de Kantanagar tempel, een van de mooiste hindoe tempels van Bangladesh, gebouwd in 1652 door de beroemde Maharaja van Dinajpur. De tempel ligt op uurtje rijden en is een van de mooiste voorbeelden van de terracotta architectuur die in Bangladesh zo gebruikelijk was. De muren van het complex kennen prachtige afbeeldingen van goden, mensen, beesten en bloemmotieven. De makers hadden een bijzondere fantasie resulterend in bijzonder beeldhouwwerk.

Rangpur - Dhaka

Na het ontbijt keert u terug naar Dhaka via de Jamuna Setu (de grootste brug van Bangladesh). Eind van de middag komt u aan in Dhaka.

De Reisroute

Onze keuze uit hotels in Bangladesh

Onze Dimsum Bangladesh reisspecialist kiest fijne liefst karakteristieke hotels uit voor u. Wilt u meer comfort of een verblijf op een écht onvergetelijke locatie? Kijk dan naar onze extra comfortabele opties.

  • Bangladesh, Khulna, City Inn Hotel

   Goed hotel, met uitstekende service in het hart van dit stadje. Kamers zijn ruim en cormfortabel. Nette, schone douche en toilet op de kamer.

   Inbegrepen bij uw rondreis

  • Bangladesh, Rajshahi, Parjatan Motel

   Eenvoudig door de overheid gerund hotel. Kamers zijn klein, maar netjes. Beste beschikbaar in de omgeving.

   Inbegrepen bij uw rondreis

  • Bangladesh, Bogra, Naz Garden Hotel

   Ruim opgezet hotel aan de rand van het stadje Bogra. Het enige internationale 4* hotel met zwembad van het noordwesten van Bangladesh. Keurige kamers met douche en toilet. Goed restaurant.

   Inbegrepen bij uw rondreis

  • Bangladesh, Dhaka, Hotel Dhaka Garden Inn

   Keurig middenklasse hotels met ruime kamers in de populaire wijk Banani. Hotel heeft een goed restaurant, maar in de omgeving liggen diverse andere eetgelegenheden.

   Inbegrepen bij uw rondreis

  • Bangladesh, Rocketsteamer

   Een van de meest nostalgische overnachtingen in Bangladesh, aan boord van een honderd jaar oude radarboot. Verwacht niet al te veel luxe. Normaal gesproken boeken we de eerste klas cabine's. Dit is een cabine met 2 eenvoudige bedden, een wastafel en een ventilator. De toiletten zijn gemeenschappelijk, een douche is er niet.Er is een dining room, waar de maaltijden genuttigd worden en een winkeltje waar u frisdrank (geen alcohol) en wat snacks kunt kopen.

   Inbegrepen bij uw rondreis

  • Bangladesh, Dhaka, Hotel Sarina

   Luxe hotel met uitstekende kamers met schone douche en toilet. Gelegen in de populaire wijk Banani, met verschillende hotels en restaurants. het hotel kent een uitstekend buffet restaurant.

   + € 40per persoon per nacht

  • Bangladesh, Dhaka, Dhaka Regency (luchthaven)

   Goed luxe hotel, met ruime en moderne kamers; niet ver van de luchthaven gelegen. Ideaal hotel voor een nachtelijke aankomst of (vroeg) vertrek. Het hotel heeft een uitstekend restaurant.

   + € 45per persoon per nacht

  • Bangladesh, Dhaka, Pan Pacific Sonargaon

   Comfortabel 5* hotel, centraal gelegen in de stad. Uitstekende ruime kamers met goede sanitaire voorzieningen. Ruim opgezte hotel met zwembad. Groten der aarde (b.v. Kofi Anan, de Clintons, de koninklijke familie van Bhutan) gingen u al voor in dit naar zeggen beste hotel van de stad.

   + € 65per persoon per nacht

Excursies in Bangladesh

Deze optionele excursies zijn met zorg door onze reisspecialisten uitgekozen om nog meer beleving aan uw reis toe te voegen.

Bangladesh, Kakran, Meet-a-Local

 • € 55 per persoon

Bangladesh, Kakran, Meet-a-Local

€ 55 per persoon

Op deze meet-a-local excursie maakt u kennis met het Bengaalse dorpsleven. U bezoekt het dorpje Kakran (een klein uurtje buiten Dhaka). Dit dorp ligt dicht bij Savar en kan worden bereikt per boot. Het merendeel van de inwoners van dit dorp zijn pottenbakkers, stammend uit de tijd dat er op grote schaal potten en gebruiksvoorwerpen gemaakt werden van klei. Nu zijn er slechts enkele families die leven van het potten bakken. U zult versteld staan over de eeuwenoude wijze waarop de potten nog steeds gebakt worden. U ontmoet een pottenbakkers familie en gaat samen met hen een lunch bereiden. Samen loopt u naar de markt om inkopen te doen en met leden van de familie bereidt u een traditionele Bengaalse maaltijd. 's Middags uiteraard ook nadere kennismaking met de tradionele wijze van pottenpakken.In de namiddag keert u terug naar het hotel met een onvergetelijke ervaring over een traditioneel Bengaals gezin.NB, de excursie kan vanuit Dhaka, maar ook vanuit Bandarban, Khulna en Srimongol georganiseerd worden.

Bangladesh, Ruposhi, Meet-a-Local

 • € 55 per persoon

Bangladesh, Ruposhi, Meet-a-Local

€ 55 per persoon

Ruposhi / Noapara dorp ligt aan de oever van de rivier Sitalakhya en is de volksmond beter bekend als Jamdhanee dorp, want de meeste inwoners zijn betrokken bij het weven van Jamdhani sari's  en shawls. Het weven van de Jamdhani stoffen gebeurt nog op traditionele wijze met de hand. Tijdens het weven creëren de wevers het patroon uit hun hoofd, waardoor elke sari er anders uitziet.U wordt 's middags opgehaald en rijdt in anderhalf uur naar het dorp. Daar ontmoet u uw gastfamilie die het hele weefproces zal uitleggen. Vervolgens gaat u naar de markt om inkopen te doen en gaat u samen een traditionele Bengaalse maaltijd bereiden. Einde van de dag keert u weer terug naar uw hotel.U kunt deze excursie vanuit Dhaka, maar ook vanuit Bandarban, Khulna of Srimongol ondernemen.

Bouwstenen

Heeft uw ruimte voor nog meer beleving? Dan kunt u uw reis naar Bangladesh uitbreiden met de volgende bouwstenen:

Dhaka; stad en platteland

 • 5 dagen
 • vanaf € 795 per persoon

Noordoost Bangladesh reis

 • 5 dagen
 • vanaf € 885 per persoon

Noordwest Bangladesh reis

 • 5 dagen
 • vanaf € 925 per persoon

Reissom

Bangladesh Delta en Cultuur reis

11 dagen

vanaf €1995,-

Reissom vanaf € 1995,- per persoon, op basis van twee personen in een tweepersoonskamer.

Het arrangement is inclusief:

 • accommodatie in Dimsum standaard hotels inclusief ontbijt
 • prive transfers luchthaven hotel v.v.
 • prive vervoer per AC minibus voor gehele reis
 • eerste klas cabine Rocketsteamer
 • permits en excursie Sundarbans
 • alle excursies en entreegelden volgens programma
 • Engelssprekende gids voor gehele reis

Het arrangement is exclusief:

 • overige niet genoemde maaltijden en drankjes
 • tips en fooien
 • persoonlijke uitgaven
 • optionele bij te boeken excursies (zie tabblad excursies)
 • toeslag (optionele) comfortabele hotels (zie tabblad hotels)

Offerte aanvragen

Ontvang onze nieuwsbrief

Uw e-mail adres:

Cookies en privacy

De website van Dimsum Reizen maakt gebruik van cookies. Deze cookies onderscheiden we in de categorieën functionele, analytische, advertentie en Social Media Cookies.

Cookiebeleid Dimsum Reizen
Privacy policy

Social media

Facebook Flickr Twitter Instagram Youtube