Albanië Comfortabel Reis

bezoek Albanie vanuit comfortabele hotels

Albanie is zich aan het ontwikkelen tot een van de meest verrassende bestemmingen van Europa. En niet voor niets; met relatief kleine afstanden vindt u een gevarieerdheid aan landschappen, van de ruige Albanese Alpen tot de schitterende kustlijn. Ook het binnenland is verrassend mooi met pittoreske steden als Berat en Gjiorkaster en natuurwonders als het 'blauwe oog'.  

Het is nu ook mogelijk om Albanië op een comfortabele manier te bezoeken. U slaapt in 4 en 5** hotels en kunt hiervandaan de omgeving verkennen. Bij deze reis overnacht in de hoofdstad Tirana, aan de kust in het gezellige Dhermi en in de sfeervolle plaatsjes Gjirokaster en Berat.

Aanpassingen in de route en het aantal dagen is uiteraard mogelijk. Wij maken uw reis persoonlijk 100% op maat!

Lees meer

bezoek Albanie vanuit comfortabele hotels

Albanie is zich aan het ontwikkelen tot een van de meest verrassende bestemmingen van Europa. En niet voor niets; met relatief kleine afstanden vindt u een gevarieerdheid aan landschappen, van de ruige Albanese Alpen tot de schitterende kustlijn. Ook het binnenland is verrassend mooi met pittoreske steden als Berat en Gjiorkaster en natuurwonders als het 'blauwe oog'.  

Het is nu ook mogelijk om Albanië op een comfortabele manier te bezoeken. U slaapt in 4 en 5** hotels en kunt hiervandaan de omgeving verkennen. Bij deze reis overnacht in de hoofdstad Tirana, aan de kust in het gezellige Dhermi en in de sfeervolle plaatsjes Gjirokaster en Berat.

Aanpassingen in de route en het aantal dagen is uiteraard mogelijk. Wij maken uw reis persoonlijk 100% op maat!

Kort Reisplan Albanië Comfortabel Reis (12 dagen / 11 nachten)

Dag 1: Aankomst Tirana

Dag 2: Tirana - Shköder

Dag 3: Shköder / Komani Lake

Dag 4: Shköder - Berat

Dag 5: Berat

Dag 6: Berat - Gjirokaster

Dag 7: Gjirokaster

Dag 8: Gjirokaster - Dhermi

Dag 9: Dhermi

Dag 10: Dhermi

Dag 11: Dhermi - Tirana

Dag 12: Tirana vertrek

Sfeerafbeelding albani comfortabel reis

Kort reisplan & reisbeschrijving

Kies een dag

Aankomst Tirana

tirana albanie dimsum reizen selfdrive 3

Na aankomst op Tirana International Airport wordt u opgewacht door een Engelssprekende gids. Deze brengt u naar uw centraal gelegen hotel in het centrum. De rest van de dag om Tirana te verkennen. Vroeger was Tirana saai en grijs, maar na de communistische tijd heeft er een internationale bloei plaatsgevonden en is het een levendige, kleurrijke metropool geworden met een unieke sfeer. Tirana is fascinerend en vertegenwoordigt zowel het verleden als de toekomst van Albanië. Erg leuk is om een bezoek te brengen aan het Bunk'Art museum, een immense ondergrondse stad, waarvandaan Enver Hoxha het land controleerde. Het geeft een goed beeld van de paranoia, waaronder Albanië decennialang gebukt ging.Hier vlakbij kunt u met een kabelbaan naar Mt. Djati voor een mooi uitzicht over de omgeving.

Tirana - Shköder

Vandaag begint u met uw tocht door Albanië. Onderweg naar Shkodër kunt u een stop maken bij het beroemdste restaurant van het land: Mrizi I Zanave. Het ligt verborgen in een schitterend landschap en u kunt er fantastisch lunchen. In dit milieubewuste restaurant zijn alle producten afkomstig van lokale families in de omgeving. Na uw lunchstop rijdt u verder naar Shkodër, de grootste stad in Noord-Albanië en het voormalige culturele en economische centrum van het land dat gezien de ligging getuige is geweest van veel oorlogsgebeurtenissen. U kunt hier een bezoek brengen aan het Museum of Photography dat is gewijd aan de pionier van de Balkanfotografie: Pjeter Marubi. Ook de moeite waard is het Rozafa kasteel met een prachtig uitzicht op de Buna en de Drin rivier. Dit Rozafa kasteel is ook bekend als een van de locaties uit Wie is de Mol in Albanie.

Shköder / Komani Lake

Een vrije dag om de Albanese wildernis te ontdekken. Een must-see is het schitterende Komani Lake en een bootexcursie over dit meer is dan ook zeker een aanrader.

Shköder - Berat

berat albanie dimsum reizen selfdrive compleet 3

Vandaag rijden u door naar Berat, een unieke Albanese stad met typisch Ottomaanse architectuur. Onderweg kunt u een stop maken bij een familie-wijngaard waar u aangenaam kunt kennismaken met het wijnerfgoed van Albanië tijdens een kleine proeverij.  Wat de stad Berat bijzonder maakt, is dat er al eeuwenlang verschillende religieuze en culturele gemeenschappen naast elkaar leven. In de namiddag kunt u de stad op eigen gelegenheid verkennen. Bezoek bijvoorbeeld het Kala-fort, gebouwd in de 18e eeuw en opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Berat

berat 20

De hele dag om Berat en omgeving verder te verkennen. U kunt desgewenst ook een kookcursus doen in deze gezellige stad.

Berat - Gjirokaster

blue hole albanie

Vandaag weer op pad, naar het pittoreske stadje Gjirokaster. Onderweg kunnen jullie diverse stops maken. 's Middags kunt het Gjirokastra verkennen met haar indrukwekkende architectonische stijl die typerend is voor de Ottomaanse periode.De oude stad Gjirokastra staat bekend als een goed bewaard gebleven stad met authentieke architectuur en het fort dat uitkijkt over de hele stad. De oude huizen met leien daken en prachtige oude houten gevels leunen tegen de hellingen van de heuvels. Het is een magische stad op een heuvel prachtig beschreven door de meeste beroemde schrijver van Albanië, Ismail Kadare. Voor Albanezen is de stad ook synoniem met de voormalige dictator Enver Hoxha, die hier werd geboren en ervoor zorgde dat de stad relatief goed bewaard bleef onder zijn heerschappij.Er is genoeg te zien, niet alleen in deze bijzondere stad, maar in de hele regio. Heel dicht bij de oude stad ligt Përmet, de rozenstad die wordt doorkruist door de Vjosa-rivier, de enige wilde rivier in Europa. Een andere interessante onontgonnen regio is Tepelena, met geschiedenis en prachtige canyons en watervallen.

Gjirokaster

albanie reis

Vandaag verkent u op eigen gelegenheid de stad Gjirokastra met haar indrukwekkende architectonische stijl die typerend is voor de Ottomaanse periode.  Ook kunt u een uitstapje maken naar het dorp Kelcyrë waar ueen kleine boerderij op het platteland kunt bezoeken. De boerderij ligt aan de voet van de Trebeshine-berg in een groene omgeving die rijk is aan rivieren, meren, canyons en bossen. Uw gastheer laat u kennismaken met het plattelandsleven en neemt u mee op een kleine wandeling in de ongerepte natuur van zijn dorp. Bovendien zijn hier ontzettend veel leuke excursies te ondernemen die u van tevoren ook via ons vast kunt reserveren. Kijk tussen onze excursies voor alle mogelijkheden!

Gjirokaster - Dhermi

klooster van ordenica 2 3

In de ochtend en rijdt dan in zuidelijke richting naar de Albanese Riviera. Onderweg kunt u het klooster van Ardenica bezoeken. Dit klooster gebouwd in de 13e eeuw is één van de mooiste orthodoxe monumenten in Albanië. U bezoekt hier ook de ruïnes van de oude stad Apollonia. Deze stad werd in 588 voor Christus gesticht door Griekse kolonisten uit Corfu en door de Corinthiërs.   U vervolgt uw reis via de Albanese Rivièra richting de stad Vlora waar de Albanese onafhankelijkheid begon. Bezoek hier het Zvërnec-klooster dat is gelegen op een klein eilandje en enkel toegankelijk is via een klein houten ponton.  In de loop van de middag rijdt u naar Dhermi, een kleine en schilderachtige Albanese badplaats

Dhermi

gjippe canyon dimsum reizen 2

Komende dagen zijn om te genieten van het strand aan de Albanese Riviera. U kunt lekker luieren aan het strand, maar er zijn ook diverse excursiemogelijkheden. U kunt boottochtjes maken, een aanrader is naar de Gjipe canon, kanoën op zee of zelfs gaan duiken. Uiteraard kunt u ook een keer de binnenlanden inrijden op zoek naar verlaten kerken, schilderachtige dorpjes. Of ga langs de kust op zoek naar de vele bunkers die in Albanië in de communistische tijd geplaatst zijn.

Dhermi

Een laatste vrije dag in Dhermi ter besteding. U kunt ook zuidwaarts rijden en een stop maken bij het Ali Pasha kasteel en het strand van Kakomë, één van de meest ongerepte stranden van het land. Of bezoek Saranda, de grootste badplaats van Albanië of juist de kleine badplaats Ksamil.

Dhermi - Tirana

tirana albanie 2

U keert terug naar Tirana. Aan u de keuze of u 's ochtends nog wat langer in Dhermi wilt blijven of al op tijd naar de Albanese hoofdstad reist.

Tirana vertrek

Vandaag reist u vanuit uw hotel in het centrum terug naar de luchthaven van Tirana. Hier pakt u het vliegtuig terug naar huis. 

De Reisroute

Onze keuze uit hotels in Albanië

Onze Dimsum Albanië reisspecialist kiest fijne liefst karakteristieke hotels uit voor u. Wilt u meer comfort of een verblijf op een écht onvergetelijke locatie? Kijk dan naar onze extra comfortabele opties.

  • Albanië, Gjirokastra, Rose Garden

   Rose Garden is gelegen in de karakteristieke stad Gjirokastra die wordt bescherm en op de UNESCO lijst staat. Geniet in Rose Garden van het buitenzwembad, de bar en de gemeenschappelijke lounge. De receptie en roomservice is 24 uur per dag beschikbaar.

   Inbegrepen bij uw rondreis

  • Albanië, Berat, Colombo

   Het beste hotel van de stad, het comfortabele en centraal gelegen hotel Colombo.

   + € onbekendper persoon per nacht

  • Albanië, Dhermi, Elysium

   Overnacht in stijl aan de Albanese Riviera. Dhermi is een van de gezelligste badplaatsen van Albanië. U overnacht in dit comfortabele 5** hotel met riant zwembad. Het hotel heeft een privé-strand.

   + € onbekendper persoon per nacht

  • Albanie, Tirana, Roger Hotel

   Comfortabel 5*** hotel midden in het centrum van Tirana. Er is een prachtige tuin en een lekker zwembad.

   + € onbekendper persoon per nacht

Bouwstenen

Heeft uw ruimte voor nog meer beleving? Dan kunt u uw reis naar Albanië uitbreiden met de volgende bouwstenen:

Reissom

Albanië Comfortabel Reis

12 dagen

vanaf €1895,-

Reissom vanaf € 1895,- per persoon, op basis van twee personen in een tweepersoonskamer.

Het arrangement is inclusief:

 • accommodatie in Dimsum comfortabele hotels met ontbijt
 • privé transfers: luchthaven hotel v.v.
 • huurauto (SUV) dag 211


Het arrangement is exclusief:

 • internationale vlucht
 • overige niet genoemde maaltijden en drankjes
 • tips en fooien
 • persoonlijke uitgaven
 • entreegelden bezienswaardigheden tenzij anders vermeld
 • optionele bij te boeken excursies (zie tabblad excursies)
 • toeslag (optionele) comfortabele hotels (zie tabblad hotels)

Offerte aanvragen

Ontvang onze nieuwsbrief

Uw e-mail adres:

Cookies en privacy

De website van Dimsum Reizen maakt gebruik van cookies. Deze cookies onderscheiden we in de categorieën functionele, analytische, advertentie en Social Media Cookies.

Cookiebeleid Dimsum Reizen
Privacy policy

Social media

Facebook Flickr Twitter Instagram Youtube