Zuid-Korea Fly Drive Reis | Per huurauto door Zuid-Korea | Dimsum Reizen

Geniet van Optimale Vrijheid door per eigen huurauto Zuid-Korea te verkennen. Reis geheel op maat samen te stellen bij Dimsum Reizen

Zuid-Korea: Jeollado Natuur en Cultuur

Op deze reis door het zuidwesten van Zuid-Korea krijgt u een uitgebreide indruk van de diversiteit van misschien wel de mooiste natuurregio van Zuid-Korea, Jeollado. Het genieten van de mooie natuur wordt afgewisseld met steden en traditionele dorpen als Oenam-ri bij Asan. U verblijft een nacht in de Hwaeomsa tempel in het idyllische Jirisan gebergte waar u een meditatieprogramma volgt. U beleeft op deze reis het slapen op traditionele wijze in Koreaanse Hanok.

Een volledig aangeklede en begeleide rondreis dus waarin u in korte tijd werkelijk de vele gezichten van Zuid- Korea van dichtbij leert kennen!

Deze rondreis kan worden uitgebreid met de bouwsteen Jeju Do Island.

Fotocredits: Korea Tourism Organization & Dimsum Reizen

Lees meer
Sluiten

Jeollado cultuur en natuur met privé chauffeur

Op deze reis door het zuidwesten van Zuid-Korea krijgt u een uitgebreide indruk van de diversiteit van misschien wel de mooiste natuurregio van Zuid-Korea, Jeollado. Het genieten van de mooie natuur wordt afgewisseld met steden en traditionele dorpen als Oenam-ri bij Asan. U verblijft een nacht in de Hwaeomsa tempel in het idyllische Jirisan gebergte waar u een meditatieprogramma volgt. U beleeft op deze reis het slapen op traditionele wijze in Koreaanse Hanok.

Een volledig aangeklede en begeleide rondreis dus waarin u in korte tijd werkelijk de vele gezichten van Zuid- Korea van dichtbij leert kennen!

Deze rondreis kan worden uitgebreid met de bouwsteen Jeju Do Island.

Fotocredits: Korea Tourism Organization & Dimsum Reizen

Kort reisplan
& reisbeschrijving

Dag 1 aankomst Seoul

Bij aankomst op de luchthaven neemt u zelf de Airprt Express limousine bus praktische info krijgt u) en wordt u zo naar uw hotel in het centrum van Seoul gebracht. Vervolgens maakt u op eigen gelegenheid een stadstour door deze metropool. Allereerst bezoekt u het Gyeongbokgung Palace. Dit paleis was het hoofdpaleis en woning van de koninklijke familie tijdens de Joseon-dynastie (1392-1910).  De wisseling van de wacht kunt u bijwonen om 10:00, 13:00 en 15:00 (gesloten op dinsdag).  

Vanaf hier kunt u een wandeling maken naar de wijk Samcheongdong, die een geheel eigen charme uitstraalt. Kleine coffeeshops, boetiekjes, antiekwinkels en kunstgalerijen, gecombineerd met een prachtige natuur, resulteert in een prachtig landschap dat u uitnodigt om hier te blijven hangen en weg te dromen. Wandel door de steegjes en geniet van uw vrije tijd. Binnen een paar minuten lopen kunt u Bukchon Hanok Village bereiken.  

Dit dorp is de thuisbasis van honderden traditionele huizen, de zogenaamde hanok die dateren uit de Joseon-dynastie. De naam Bukchon, betekent letterlijk vertaald ‘noordelijke dorp’. Tegenwoordig functioneren veel van deze Hanoks als cultureel centrum, guesthouses, restaurant en theehuizen, die bezoeker de kans geven om zich onder te dompelen in de Koreaanse traditionele cultuur.

Dag 2 Seoul - Asan voor bezoek aan Oeam-Ri

Vandaag haal u de auto op en bezoekt u onderwerg bijvoorbeeld een Koreaans Oncheon-hotspring. Bij Onyang Oncheon Land kunt u niet alleen de helende werking van het water, maar ook de meest bekende vrijetijdsbesteding onder Koreanen ervaren. U kunt hier ook een bezoek brengen aan een jimjilbang, een Koreaanse sauna. Anders dan in andere landen draagt u een shirt en broek in de sauna.  

Het Oeam-ri Folk Village is eigendom van de familie van de oprichter Ye-an Lee, die zich hier ongeveer 500 jaar geleden vestigde. Er zijn ongeveer 86 Giwa en stro huizen met smalle stenen omheiningen ertussen.  Overal in de steegjes en in de voortuinen van de huisjes ziet u verschillende soorten bomen, zoals abrikoos- en kastanjebomen. Bezoekers kunnen genieten van de unieke sfeer en kunnen ook een slokje proberen van een heerlijke Lotusbloem likeur of Yusil wijn.  

Afhankelijk van het seizoen kunt u optioneel meedoen aan verschillende activiteiten in het dorp, zoals bijvoorbeeld het planten van rijst of het oogsten van zoete aardappels.  

Om het Koreaanse leven compleet te ervaren overnacht u optioneel (met meerprijs) in een traditioneel Koreaans huis, een Hanok. Tegen toeslag  kunt u mogelijk genieten van een Koreaanse barbecue.

Dag 3 Asan - Jeonju

Vandaag rijdt u richting Jeonju, een van Koreas ‘slow cities’, waar u niet alleen de Koreaanse traditie maar ook de Koreaanse levensstijl ervaart. U gaat rechtstreeks naar het traditionele Hanok Village Jeonju, met meer dan 800 traditionele Koreaanse Hanok huizen. Terwijl de rest van de  stad is geïndustrialiseerd, behoudt het Hanok dorp zijn historische charme en tradities. Dit Hanok dorp is vooral door de unieke bogen in het dak, gericht naar de hemel.  

In het dorp heeft u de mogelijkheid om de authentieke Koreaanse keuken te ervaren. Neem een hap van de heerlijke Mandu (dumplings) met een verfrissent pompoen-rijst drankje. Probeer ook eens de  beroemde Jeonju Unsuk kaas op een stokje. Eet u liever in een restaurant, ga dan naar een van de Babimbap restaurants. Jeonju is de ‘geboorteplaats’ van de beroemde Babimbap schotel.      

Tevens bevindt zich in dit dorp de Jeondong kathedraal, gebouwd in Europese Romaanse stijl in 1914. De kathedraal behoort tot een van de mooiste en oudste kathedralen van de Jeollado provincie.  Vervolgens bezoekt u de Gyeonggijeon schrijn, opgericht in 1410. De schrijn werd gedeeltelijk verwoest tijdens de Japanse invasie van 1592 tot 1598. Het huidige bouwwerk wer in 1614 gerenoveerd.  

U overnacht in een 4 * hotel of in een Traditionele Hanok.

Dag 4 Jeonju - Mt. Jirisan

U bezoekt vandaag Damyang, de stad van bamboe. Hier gaat u naar het Juknokwon Bamboo Park, geopend in 2003. Een parcours strekt zich uit over 2,2 kilometer. Onderweg komt u kunstmatige watervallen en lotusvijvers tegen.  

Vervolgens gaat u op weg naar de Hwaeomsa tempel. De tempel Hwaeomsa is een heilige plaats van verlichting op de berg Jirisan, die heilig is voor de lokale bevolking. De tempel werd opgericht tijdens het bewind van Koning Baekjae Seong  door een Indiase monnik genaamd Ven. Yeongi. Door zijn 1500 jaar geschiedenis, heeft Hwaeomsa niet alleen de leer van Boeddha intact gehouden, maar ook de Koreaanse geschiedenis, cultuur en traditie. In overeenstemming met deze lange geschiedenis, heeft de tempel vele culturele middelen, en kan zelfs worden beschouwd als het "Schat pakhuis van Jirisan".

U verblijft in Jirisan in K hotel maar u kunt er ook voor kiezen mee te draaien met het Tempelprogramma en daar te overnachten (tegen meerprijs).

Tempelprogramma:
15:00- 15:30 Check in & omkleden
15:30 - 16:00 Introductie in het tempel leven
17:00 - 17:30 Diner
18:30 - 19:00 Avondceremonie
19:00 - 21:00 Vrije tijd
21:00 - 21:30 Tijd om te slapen
03:00 - 03:30 Wake up
03:30 - 04:00 Ochtendceremonie
04:00 - 06:00 Vrije tijd
06:00 - 06:30 Ontbijt
06:30 - 07:30 Gemeenschappelijk werk
07:30 - 08:30 Vrije tijd
08:30 - 09:30 Thee met een monnik
11:30 - 12:00 Lunch

Dag 5 Jirisan - Suncheon - Gwangju

De velden in Suncheon zijn bedekt met riet die hoger zijn dan een volwassen man. Het is de grootste kolonie van riet in Korea. Het beeld van het hele veld zwaaiend in de wind, is net zo schitterend als golven op zee. Onder moerasgebieden in de wereld, is Suncheonman Bay bekend voor het aantrekken van zeldzame volgers, zoals de monnikskraanvogel, de Witnek-kraanvogel, de  witte ooievaar, de zwartgezicht lepelaar en de scholekster zijn hier te spotten.  Ongeveer 140 soorten vogels zijn te vinden in het eco-park.  

De Daehan Dawon in Boseong is de mooiste groene thee plantage in Korea. Niet alleen was het geselecteerd als één van de top 50 plaatsen om te bezoeken in Korea door CNNGo, het was ook uitgekozen als een van de 31 prachtigste bezienswaardigheden op de planeet door CNN. De eindeloze hellingen van mooie thee bomen geeft bezoekers één van de meest pittoreske taferelen in heel Korea. De weg die leidt naar Daehan Dawon Plantation is erg mooi, vol groene thee velden en cederbomen. Bomen van 20 meter hoog zijn geplant en gelijkmatig verdeeld langs beide zijden van de weg. Ongeveer 300 meter van de weg ziet u  een markt met lokale producten. Als u verder langs de weg voorbij de markt gaat, komt u bij een kleine vijver met nabijgelegen cafés en restaurants.  

Boseong biedt een verscheidenheid aan gerechten bereid met groene thee. Deze heerlijke en gezonde gerechten variëren van eenvoudige dranken tot meer vullende maaltijden, zoals groene thee Jajang-myeon (noedelschotel overgoten met een dikke saus gemaakt van chunjang (zoute zwarte soja plakken)), koude groene thee noedels, en groene thee tteokgalbi (kort gegrilde rib vlees pasteitjes). Bij de Dawon Lounge kunnen bezoekers ijs en shakes  proberen, allemaal gemaakt met de groene thee, geproduceerd op de boerderij.  

U overnacht in Gwangju.

Dag 6 Gwangju - Seoul

Vandaag reist u terug naar Seoul en levert u uw auto in.

U kunt er vandaag ook voor kiezen om een van onze leuke excursies in Seoul bij te boeken of uw reis te verlengen met de bouwsteen Jeju Island.

Dag 7 vertrek Seoul

Vandaag eindigt uw reis.

Kort reisplan ( 7 dagen / 6 nachten)

Dag 1 aankomst Seoul 
Dag 2 Seoul - Asan 
Dag 3 Asan - Jeonju 
Dag 4 Jeonju - Mt. Jirisan 
Dag 5 Jirisan - Suncheon - Gwangju 
Dag 6 Gwangju - Seoul 
Dag 7 vertrek Seoul

Offerte aanvragen

Nog meer inspiratie voor uw reis

U kunt nu direct een offerte aanvragen of deze reis toevoegen aan uw offertemandje en weer verder plannen of inpsiratie opdoen.

Verder plannen

Onze keuze hotels

Onze Dimsum Zuid-Korea reisspecialist kiest fijne liefst karakteristieke hotels uit voor u. Wilt u meer comfort of een verblijf op een écht onvergetelijke locatie? Kijk dan naar onze extra comfortabele opties.

Geselecteerd door onze Zuid-Korea reisspecialist

  Zuid-Korea, Seoul, L 7 Myeongdong

  Dit lifestyle hotel kent een gezellige sfeer en is gelegen in het hart van de stad. Toeristische plekken als het Gyeongbokgung Paleis en Namsan Mountain zijn dichtbij gelegen. Na een drukke dag kunt genieten in de foot spa terwijl u een prachtig uitzicht heeft op de bergen.

  Inbegrepen bij uw rondreis

  Zuid-Korea, Seoul, L 7 Myeongdong

  Selectie Dimsum Hotels | rondreis

  Dit lifestyle hotel kent een gezellige sfeer en is gelegen in het hart van de stad. Toeristische plekken als het Gyeongbokgung Paleis en Namsan Mountain zijn dichtbij gelegen. Na een drukke dag kunt genieten in de foot spa terwijl u een prachtig uitzicht heeft op de bergen.

  Zuid-Korea, Asan, Hanok Stay Punkdeokgotaek

  U slaapt op matrassen op de grond. Dat klinkt spartaans maar dat valt mee. Het is er schoon en redelijk comfortabel. U heeft een gedeelde badkamer. De hanok- huizen zijn van hout gebouwd op een stenen plateau. Deze huizen worden in de winter verwarmd door een ingenieus systeem; het huis wordt verwarmd door te stoken in het stenen plateau onder het huis en door tunnels wordt de warmte verspreid over de vertrekken. Een vloerverwarming dus.

  Inbegrepen bij uw rondreis

  Zuid-Korea, Asan, Hanok Stay Punkdeokgotaek

  Selectie Dimsum Hotels | rondreis

  U slaapt op matrassen op de grond. Dat klinkt spartaans maar dat valt mee. Het is er schoon en redelijk comfortabel. U heeft een gedeelde badkamer. De hanok- huizen zijn van hout gebouwd op een stenen plateau. Deze huizen worden in de winter verwarmd door een ingenieus systeem; het huis wordt verwarmd door te stoken in het stenen plateau onder het huis en door tunnels wordt de warmte verspreid over de vertrekken. Een vloerverwarming dus.

  Zuid-Korea, Jeonju, Hanok Stay Byeolbit Swimteo

  U slaapt op matrassen op de grond. Dat klinkt spartaans maar dat valt mee. Het is er schoon en redelijk comfortabel. In deze Hanok heeft u uw eigen badkamer. De hanok- huizen zijn van hout gebouwd op een stenen plateau. Deze huizen worden in de winter verwarmd door een ingenieus systeem; het huis wordt verwarmd door te stoken in het stenen plateau onder het huis en door tunnels wordt de warmte verspreid over de vertrekken. Een vloerverwarming dus.

  Inbegrepen bij uw rondreis

  Zuid-Korea, Jeonju, Hanok Stay Byeolbit Swimteo

  Selectie Dimsum Hotels | rondreis

  U slaapt op matrassen op de grond. Dat klinkt spartaans maar dat valt mee. Het is er schoon en redelijk comfortabel. In deze Hanok heeft u uw eigen badkamer. De hanok- huizen zijn van hout gebouwd op een stenen plateau. Deze huizen worden in de winter verwarmd door een ingenieus systeem; het huis wordt verwarmd door te stoken in het stenen plateau onder het huis en door tunnels wordt de warmte verspreid over de vertrekken. Een vloerverwarming dus.

  Zuid-Korea, Jirisan, Hwaeomsa tempel

  De Hwaeomsa tempel  is een heilige plaats van verlichting op de berg Jirisan, die heilig is voor de lokale bevolking. De tempel werd opgericht tijdens het bewind van Koning Baekjae Seong  door een Indiase monnik genaamd Ven. Yeongi. Door zijn 1500 jaar geschiedenis, heeft Hwaeomsa niet alleen de leer van Boeddha intact gehouden, maar ook de Koreaanse geschiedenis, cultuur en traditie. In overeenstemming met deze lange geschiedenis, heeft de tempel vele culturele middelen, en kan zelfs worden beschouwd als het "Schat pakhuis van Jirisan".

  Inbegrepen bij uw rondreis

  Zuid-Korea, Jirisan, Hwaeomsa tempel

  Selectie Dimsum Hotels | rondreis

  De Hwaeomsa tempel  is een heilige plaats van verlichting op de berg Jirisan, die heilig is voor de lokale bevolking. De tempel werd opgericht tijdens het bewind van Koning Baekjae Seong  door een Indiase monnik genaamd Ven. Yeongi. Door zijn 1500 jaar geschiedenis, heeft Hwaeomsa niet alleen de leer van Boeddha intact gehouden, maar ook de Koreaanse geschiedenis, cultuur en traditie. In overeenstemming met deze lange geschiedenis, heeft de tempel vele culturele middelen, en kan zelfs worden beschouwd als het "Schat pakhuis van Jirisan".

  Zuid-Korea, Gwangju, Hotel B

  Net hotel nabij het centrum van Gwanju. De kamers hebben een eigen badkamer en zijn van alle gemakken voorzien. Op korte afstand van 5-18 Memorial Park, Kimdaejoong Convention Center en het Guus Hiddink Stadion.

  Inbegrepen bij uw rondreis

  Zuid-Korea, Gwangju, Hotel B

  Selectie Dimsum Hotels | rondreis

  Net hotel nabij het centrum van Gwanju. De kamers hebben een eigen badkamer en zijn van alle gemakken voorzien. Op korte afstand van 5-18 Memorial Park, Kimdaejoong Convention Center en het Guus Hiddink Stadion.

Extra comfortabele opties voor uw verblijf in Zuid-Korea

Uw reis uitgestippeld

Aanbevolen excursies voor deze rondreis

Onze Zuid-Korea reisspecialist kiest met zorg fantastische excursies voor u uit. Bekijk hier wat we te bieden hebben en voeg ze direct toe aan het offertemandje

Excursies

Zuid-Korea, Seoul, Hansik (traditioneel Koreaans) Diner

excursie

De traditioneel Koreaanse keuken gaat uit van de filosofie dat ons voedsel en onze medicijnen de zelfde herkomst hebben. De Koreaanse keuken draait dan ook om natuurlijk gezonde gerechten die bol staan van de vitamines en mineralen zonder de afkomst te verloochenen. De variëteit in de Koreaanse keuken kent zijn weerga niet en dat moet u gewoon proeven! Groentes, vis en vlees worden op talloze manieren gefermenteerd, gepekeld, gestoomd, gefrituurd  en gebakken. En dit alles in kleine prachtig opgemaakte porties.
Of het nu Jongga cuisine - gerechten doorgegeven van generatie tot generatie in een zelfde clan-   of de Keizerlijke keuken betreft, u zult een traditioneel Koreaans diner  niet snel vergeten.

Zuid-Korea, Seoul, Dongdaemun Market Street Food Tour

excursie

Dongdaemun Market staat vooral bekend om de kleding die er te koop ligt, maar uw enthousiaste gids weet wel beter: hemels streetfood is de echte reden om deze markt te bezoeken! De gids vertelt u alles over de ingrediënten en lekkere hapjes die u hier kunt vinden, en welke de locals nou ook echt niet kunnen laten liggen. Probeer bijvoorbeeld de Jeon (Koreaanse stijl hartige pannenkoeken), tteokbokki (pittige rijstkoeken), of misschien wel de traditionele Koraanse alcohol – soju en makgeolli. Met deze excursie leert u alles wat er te leren valt over deze Koreaanse lekkernijen.

De excursie is in een klein groepje met Engelssprekende gids, en duurt ongeveer 3 uur.
*Tip: de tour is inclusief een aantal hapjes, maar mocht u toch nog wat meer willen proeven is het aan te raden cash geld mee te nemen.

€ 55

Zuid-Korea, Seoul, Historische Wandeltour Deoksugung Paleis & Jeongdong

excursie

Deze ongeveer 2,5 uur durende wandeltour is met name een onmisbaar onderdeel voor cultuur- en geschiedenisliefhebbers! Een professionele Engelssprekende gids vertelt u dynamische verhalen over de transitie periode van de laat 19e eeuw tot vroege 20e eeuw in Seoul, en brengt deze periode zo voor u tot leven. U bezoekt Deoksugung Paleis en de Jeongdong Outdoor Library of Modern Korean History, en leert ondertussen alles over onder andere het einde van de Joseon dynastie, de Japanse bezetting, diplomatieke betrekkingen met het Westen en het begin van het moderne Korea.  

Inclusief: Engelssprekende gids, entree Deoksugung Paleis
Exclusief: Maaltijden

€ 45

Zuid-Korea, Seoul, Jeju eiland 2-daagse ontdekkingstocht

excursie

Ontdek in twee dagen alles wat het eiland Jeju aan (natuur)pracht te bieden heeft:

Dag 1: U begint de dag met een stevige wandeling van ongeveer 2 uur naar de top van Mt. Halla (Seokgulan route). Deze hoogste berg van Zuid-Korea biedt niet alleen uitzicht over het eiland, maar is ook begroeid met vele weelderig groene bomen en als u geluk heeft, kleurrijke azalea’s. Hierna bezoekt u de Manjanggual cave, een fascinerende lavatunnel die op de UNESCO lijst staat en onder andere thuis is voor een aantal zeldzame diersoorten en aparte rotsformaties. U eindigt de dag met nog meer natuurschoon: een zigzaggend trappen pad omhoog naar Seongsan Ilchulbong Peak, een enorme vulkanische krater met opstaande randen als een kroon. Dit is ook dé plek voor een spectaculaire zonsondergang!

Dag 2: Uw tweede dag begint naast de heldere zee op het zandstrand van Hyeopjae Beach. Dit wordt gevolgd door de Cheonjiyeon waterval, een 22 meter hoge waterval waarvan gezegd wordt dat deze uit de hemel lijkt te vallen. U loopt hierna over de Seonimgyo brug die over deze waterval gebouwd is, een decoratieve, felgekleurde brug met aan beide zijdes de 7 nimfen uit een bekende Koreaanse legende. Deze nimfen dalen, net als de waterval, af uit de hemel. Na de wandeling over de brug brengt u een bezoek aan de Jusangjeolli klif, bestaande uit bijna geometrisch gevormde stenen pilaren. Als afsluiter van uw toer over het eiland bezoekt u de Jeongbang waterval, nog één prachtexemplaar dat ook nog eens de enige in Azië is die rechtstreeks in de zee valt.

Inclusief: 2-daagse privétour met Engelssprekende gids/chauffeur, pick up & drop off bij uw hotel

€ per persoon o.b.v. 2 personen

Zuid-Korea, Seoul, Seoul City Fietstour

excursie

Met deze fietstour gaat u op avontuur in het centrum van Seoul. In 3,5-4 uur tijd fietst u door wijkjes waar de tourbussen niet komen, om het authentieke Seoul te ontdekken! De iconische stops onderweg zijn onder andere: 
- Gwanghwamun Square    (Seoul's grote plein)   
- Gwanghwamun     (de poort van Gyeongbokgung Palace)   
- Blue House Fountain    (interessante plaats m.b.t. de Korean Politiek)   
- Local Lunch Place    (allerlei opties aan Street Food)   
- Bukchon Hanok Village     (het oude en het nieuwe - beste foto spot)   
- Jogye Temple     (vredig monument in een bruisende stad)   
- Chunggye Stream    (dé plek voor de Koreaanse zakenman om te ontspannen)   
- Deoksugung Palace    (prachtig stenen straatje) 

Onderweg is er genoeg tijd voor foto's en een lunchpauze.

Inclusief: Engelssprekende gids, reisgidsje, foodie's restaurant lijst

Let op: minimum leeftijd 16 jaar

€ per persoon o.b.v. 2 personen

Zuid-Korea, Seoul, Traditional Performance Arts Voorstelling

excursie

Woon een voorstelling bij die u alles aan traditionele Koreaanse kunsten laat zien, in een prachtig bijpassend gebouw. De voorstellingen worden al sinds 1981 opgevoerd door artiesten van de Korea Cultural Heritage Foundation, en zijn dé manier om in contact te komen met de verschillende soorten dansen, zang, en theatervormen van het oude Korea.

Tijdens de show kunt u onder andere genieten van:
- Ogomu (dans met vijf drums)
- Arirang (volkszang)
- Seonnyeo dance (engelen/feeën dans)
- Shinawi (traditionele muziek)
- Taepyeongseongdae (vredesdans)
- Pansori (verhaalvertelling met muzikale begeleiding)
- Fan dance (waaierdans)
- Poongmulnori (energieke drum, zang en dans combinatie)

Deze voorstelling geeft u niet alleen een kijkje in de Koreaanse cultuur, maar maakt uw reis ook meteen een stuk kleurrijker (letterlijk en figuurlijk)!

De voorstelling bestaat uit twee delen : 1e deel - 18:00 - 19:00, 2e deel 20:00 - 21:00. Het eerste gedeelte van de voorstelling wordt opgevoerd mits er tenminste 30 toeschouwers zijn.

€ 55 per persoon

Seoul

Zuid-Korea, Seoul, Hansik (traditioneel Koreaans) Diner

 • excursie

Zuid-Korea, Seoul, Hansik (traditioneel Koreaans) Diner

excursie |

De traditioneel Koreaanse keuken gaat uit van de filosofie dat ons voedsel en onze medicijnen de zelfde herkomst hebben. De Koreaanse keuken draait dan ook om natuurlijk gezonde gerechten die bol staan van de vitamines en mineralen zonder de afkomst te verloochenen. De variëteit in de Koreaanse keuken kent zijn weerga niet en dat moet u gewoon proeven! Groentes, vis en vlees worden op talloze manieren gefermenteerd, gepekeld, gestoomd, gefrituurd  en gebakken. En dit alles in kleine prachtig opgemaakte porties.
Of het nu Jongga cuisine - gerechten doorgegeven van generatie tot generatie in een zelfde clan-   of de Keizerlijke keuken betreft, u zult een traditioneel Koreaans diner  niet snel vergeten.

jeju

Zuid-Korea, Seoul, Jeju eiland 2-daagse ontdekkingstocht

 • excursie
 • € per persoon o.b.v. 2 personen

Zuid-Korea, Seoul, Jeju eiland 2-daagse ontdekkingstocht

excursie | € per persoon o.b.v. 2 personen

Ontdek in twee dagen alles wat het eiland Jeju aan (natuur)pracht te bieden heeft:

Dag 1: U begint de dag met een stevige wandeling van ongeveer 2 uur naar de top van Mt. Halla (Seokgulan route). Deze hoogste berg van Zuid-Korea biedt niet alleen uitzicht over het eiland, maar is ook begroeid met vele weelderig groene bomen en als u geluk heeft, kleurrijke azalea’s. Hierna bezoekt u de Manjanggual cave, een fascinerende lavatunnel die op de UNESCO lijst staat en onder andere thuis is voor een aantal zeldzame diersoorten en aparte rotsformaties. U eindigt de dag met nog meer natuurschoon: een zigzaggend trappen pad omhoog naar Seongsan Ilchulbong Peak, een enorme vulkanische krater met opstaande randen als een kroon. Dit is ook dé plek voor een spectaculaire zonsondergang!

Dag 2: Uw tweede dag begint naast de heldere zee op het zandstrand van Hyeopjae Beach. Dit wordt gevolgd door de Cheonjiyeon waterval, een 22 meter hoge waterval waarvan gezegd wordt dat deze uit de hemel lijkt te vallen. U loopt hierna over de Seonimgyo brug die over deze waterval gebouwd is, een decoratieve, felgekleurde brug met aan beide zijdes de 7 nimfen uit een bekende Koreaanse legende. Deze nimfen dalen, net als de waterval, af uit de hemel. Na de wandeling over de brug brengt u een bezoek aan de Jusangjeolli klif, bestaande uit bijna geometrisch gevormde stenen pilaren. Als afsluiter van uw toer over het eiland bezoekt u de Jeongbang waterval, nog één prachtexemplaar dat ook nog eens de enige in Azië is die rechtstreeks in de zee valt.

Inclusief: 2-daagse privétour met Engelssprekende gids/chauffeur, pick up & drop off bij uw hotel

Seoul

Zuid-Korea, Seoul, Seoul City Fietstour

 • excursie
 • € per persoon o.b.v. 2 personen

Zuid-Korea, Seoul, Seoul City Fietstour

excursie | € per persoon o.b.v. 2 personen

Met deze fietstour gaat u op avontuur in het centrum van Seoul. In 3,5-4 uur tijd fietst u door wijkjes waar de tourbussen niet komen, om het authentieke Seoul te ontdekken! De iconische stops onderweg zijn onder andere: 
- Gwanghwamun Square    (Seoul's grote plein)   
- Gwanghwamun     (de poort van Gyeongbokgung Palace)   
- Blue House Fountain    (interessante plaats m.b.t. de Korean Politiek)   
- Local Lunch Place    (allerlei opties aan Street Food)   
- Bukchon Hanok Village     (het oude en het nieuwe - beste foto spot)   
- Jogye Temple     (vredig monument in een bruisende stad)   
- Chunggye Stream    (dé plek voor de Koreaanse zakenman om te ontspannen)   
- Deoksugung Palace    (prachtig stenen straatje) 

Onderweg is er genoeg tijd voor foto's en een lunchpauze.

Inclusief: Engelssprekende gids, reisgidsje, foodie's restaurant lijst

Let op: minimum leeftijd 16 jaar

BELEEF Zuid-Korea MET DIMSUM REIZEN

Ter inspiratie presenteren wij hier unieke rondreizen, bouwstenen, activiteiten en extra comfortabele hotels. Met onze vijf soorten belevingsactiviteiten wordt uw reis gegarandeerd ingericht naar uw smaak.

Persoonlijke ontmoetingen op niet-commerciele basis.

Meet a local

Meet a local

Voer voor foodies; streetfoodtours, kookles, toprestaurants bezoeken etc.

Foodies

Foodies

Avontuurlijk en off the Beaten Track

Ruig

Ruig

Hike, bike, raft etc.

Actief

Actief

Massages, yoga, zen, hot stone , slow travel

Mindful

Mindful

Meer tips voor uw Zuid-Korea reis

Meet a local

Foodies

Ruig

Actief

Mindful

Slapen in een traditioneel Koreaans huis

 • bouwsteen
 • 2 dagen
 • €65

Trend en traditie in de metropool

 • bouwsteen
 • 3 dagen
 • €145

Snel van Zuid-Korea naar Japan of andersom

 • bouwsteen
 • 2 dagen
 • € Prijs op aanvraag

Reissom

7 dagen | vanaf €1560,-

Reissom vanaf € 1560,- per persoon, op basis van twee personen in een tweepersoonskamer.

Het arrangement is inclusief:
- 6 nachten accommodatie in Dimsum standaard hotels*** en **** inclusief ontbijt 
- 5 dagen (dag 2 tm 6) Self drive in een Hyundai Avante 4-deurs (automaat)

Het arrangement is exclusief:
- overige niet genoemde maaltijden en drankjes
- een Engelssprekende gids (wel op aanvraag mogelijk)
- tips en fooien
- persoonlijke uitgaven
- het is mogelijk om andere hotels te vervangen door een Hanok Stay op aanvraag of juist andersom; hanok te vervangen door westerse hotels.
- entreegelden bezienswaardigheden / activiteiten beschreven in dag tot dag
- optionele bij te boeken excursies (zie tabblad excursies)
- toeslag (optionele) comfortabele hotels (zie tabblad hotels)
- seizoenstoeslag

In offertemandje

Reissom

Zuid-Korea: Jeollado Natuur en Cultuur

exclusief internationale vluchten

Reissom vanaf € 1560,- per persoon, op basis van twee personen in een tweepersoonskamer.

Het arrangement is inclusief:
- 6 nachten accommodatie in Dimsum standaard hotels*** en **** inclusief ontbijt 
- 5 dagen (dag 2 tm 6) Self drive in een Hyundai Avante 4-deurs (automaat)

Het arrangement is exclusief:
- overige niet genoemde maaltijden en drankjes
- een Engelssprekende gids (wel op aanvraag mogelijk)
- tips en fooien
- persoonlijke uitgaven
- het is mogelijk om andere hotels te vervangen door een Hanok Stay op aanvraag of juist andersom; hanok te vervangen door westerse hotels.
- entreegelden bezienswaardigheden / activiteiten beschreven in dag tot dag
- optionele bij te boeken excursies (zie tabblad excursies)
- toeslag (optionele) comfortabele hotels (zie tabblad hotels)
- seizoenstoeslag

Toevoegen aan offertemandje

Nog meer inspiratie voor uw reis

U kunt nu direct een offerte aanvragen of deze reis toevoegen aan uw offertemandje en weer verder plannen of inpsiratie opdoen.

Verder plannen

Klaar om op reis te gaan naar Zuid-Korea?
onze reisspecialist maakt uw reis verder 100% op maat!

In offertemandje

Reistips

Last minute tips en tricks

Bekijk alle tips

Reistips

>

toegevoegd aan offertemandje

Zuid-Korea: Jeollado Natuur en Cultuur

7 dagen
Seoul-Asan-Jeonju-Mt. Jirisan-Suncheon-Gwangju-Seoul Self Drive

€ 1560

Maak uw reis compleet!

Bekijk de adviezen van onze reisspecialist om uw reis naar Zuid-Korea onvergetelijk te maken!

Bouwstenen

  Bezoek aan zwaarbewaakte grens tussen Noord- en Zuid-Korea

  • bouwsteen
  • 1 dagen
  • €90

  Vulkanen, watervallen en stranden

  • bouwsteen
  • 3 dagen
  • €245

  Snel van Zuid-Korea naar Japan of andersom

  • bouwsteen
  • 2 dagen
  • € Prijs op aanvraag

Excursies

  Seoul

  Zuid-Korea, Seoul, Hansik (traditioneel Koreaans) Diner

  • excursie
  • dagen

  Zuid-Korea, Seoul, Hansik (traditioneel Koreaans) Diner

  |

  De traditioneel Koreaanse keuken gaat uit van de filosofie dat ons voedsel en onze medicijnen de zelfde herkomst hebben. De Koreaanse keuken draait dan ook om natuurlijk gezonde gerechten die bol staan van de vitamines en mineralen zonder de afkomst te verloochenen. De variëteit in de Koreaanse keuken kent zijn weerga niet en dat moet u gewoon proeven! Groentes, vis en vlees worden op talloze manieren gefermenteerd, gepekeld, gestoomd, gefrituurd  en gebakken. En dit alles in kleine prachtig opgemaakte porties.
  Of het nu Jongga cuisine - gerechten doorgegeven van generatie tot generatie in een zelfde clan-   of de Keizerlijke keuken betreft, u zult een traditioneel Koreaans diner  niet snel vergeten.

  seoul

  Zuid-Korea, Seoul, Dongdaemun Market Street Food Tour

  • excursie
  • dagen
  • €55

  Zuid-Korea, Seoul, Dongdaemun Market Street Food Tour

  | € 55

  Dongdaemun Market staat vooral bekend om de kleding die er te koop ligt, maar uw enthousiaste gids weet wel beter: hemels streetfood is de echte reden om deze markt te bezoeken! De gids vertelt u alles over de ingrediënten en lekkere hapjes die u hier kunt vinden, en welke de locals nou ook echt niet kunnen laten liggen. Probeer bijvoorbeeld de Jeon (Koreaanse stijl hartige pannenkoeken), tteokbokki (pittige rijstkoeken), of misschien wel de traditionele Koraanse alcohol – soju en makgeolli. Met deze excursie leert u alles wat er te leren valt over deze Koreaanse lekkernijen.

  De excursie is in een klein groepje met Engelssprekende gids, en duurt ongeveer 3 uur.
  *Tip: de tour is inclusief een aantal hapjes, maar mocht u toch nog wat meer willen proeven is het aan te raden cash geld mee te nemen.

  Seoul

  Zuid-Korea, Seoul, Historische Wandeltour Deoksugung Paleis & Jeongdong

  • excursie
  • dagen
  • €45

  Zuid-Korea, Seoul, Historische Wandeltour Deoksugung Paleis & Jeongdong

  | € 45

  Deze ongeveer 2,5 uur durende wandeltour is met name een onmisbaar onderdeel voor cultuur- en geschiedenisliefhebbers! Een professionele Engelssprekende gids vertelt u dynamische verhalen over de transitie periode van de laat 19e eeuw tot vroege 20e eeuw in Seoul, en brengt deze periode zo voor u tot leven. U bezoekt Deoksugung Paleis en de Jeongdong Outdoor Library of Modern Korean History, en leert ondertussen alles over onder andere het einde van de Joseon dynastie, de Japanse bezetting, diplomatieke betrekkingen met het Westen en het begin van het moderne Korea.  

  Inclusief: Engelssprekende gids, entree Deoksugung Paleis
  Exclusief: Maaltijden

  jeju

  Zuid-Korea, Seoul, Jeju eiland 2-daagse ontdekkingstocht

  • excursie
  • dagen
  • € per persoon o.b.v. 2 personen

  Zuid-Korea, Seoul, Jeju eiland 2-daagse ontdekkingstocht

  | € per persoon o.b.v. 2 personen

  Ontdek in twee dagen alles wat het eiland Jeju aan (natuur)pracht te bieden heeft:

  Dag 1: U begint de dag met een stevige wandeling van ongeveer 2 uur naar de top van Mt. Halla (Seokgulan route). Deze hoogste berg van Zuid-Korea biedt niet alleen uitzicht over het eiland, maar is ook begroeid met vele weelderig groene bomen en als u geluk heeft, kleurrijke azalea’s. Hierna bezoekt u de Manjanggual cave, een fascinerende lavatunnel die op de UNESCO lijst staat en onder andere thuis is voor een aantal zeldzame diersoorten en aparte rotsformaties. U eindigt de dag met nog meer natuurschoon: een zigzaggend trappen pad omhoog naar Seongsan Ilchulbong Peak, een enorme vulkanische krater met opstaande randen als een kroon. Dit is ook dé plek voor een spectaculaire zonsondergang!

  Dag 2: Uw tweede dag begint naast de heldere zee op het zandstrand van Hyeopjae Beach. Dit wordt gevolgd door de Cheonjiyeon waterval, een 22 meter hoge waterval waarvan gezegd wordt dat deze uit de hemel lijkt te vallen. U loopt hierna over de Seonimgyo brug die over deze waterval gebouwd is, een decoratieve, felgekleurde brug met aan beide zijdes de 7 nimfen uit een bekende Koreaanse legende. Deze nimfen dalen, net als de waterval, af uit de hemel. Na de wandeling over de brug brengt u een bezoek aan de Jusangjeolli klif, bestaande uit bijna geometrisch gevormde stenen pilaren. Als afsluiter van uw toer over het eiland bezoekt u de Jeongbang waterval, nog één prachtexemplaar dat ook nog eens de enige in Azië is die rechtstreeks in de zee valt.

  Inclusief: 2-daagse privétour met Engelssprekende gids/chauffeur, pick up & drop off bij uw hotel

  Seoul

  Zuid-Korea, Seoul, Seoul City Fietstour

  • excursie
  • dagen
  • € per persoon o.b.v. 2 personen

  Zuid-Korea, Seoul, Seoul City Fietstour

  | € per persoon o.b.v. 2 personen

  Met deze fietstour gaat u op avontuur in het centrum van Seoul. In 3,5-4 uur tijd fietst u door wijkjes waar de tourbussen niet komen, om het authentieke Seoul te ontdekken! De iconische stops onderweg zijn onder andere: 
  - Gwanghwamun Square    (Seoul's grote plein)   
  - Gwanghwamun     (de poort van Gyeongbokgung Palace)   
  - Blue House Fountain    (interessante plaats m.b.t. de Korean Politiek)   
  - Local Lunch Place    (allerlei opties aan Street Food)   
  - Bukchon Hanok Village     (het oude en het nieuwe - beste foto spot)   
  - Jogye Temple     (vredig monument in een bruisende stad)   
  - Chunggye Stream    (dé plek voor de Koreaanse zakenman om te ontspannen)   
  - Deoksugung Palace    (prachtig stenen straatje) 

  Onderweg is er genoeg tijd voor foto's en een lunchpauze.

  Inclusief: Engelssprekende gids, reisgidsje, foodie's restaurant lijst

  Let op: minimum leeftijd 16 jaar

  Seoul

  Zuid-Korea, Seoul, Traditional Performance Arts Voorstelling

  • excursie
  • dagen
  • €55 per persoon

  Zuid-Korea, Seoul, Traditional Performance Arts Voorstelling

  | € 55 per persoon

  Woon een voorstelling bij die u alles aan traditionele Koreaanse kunsten laat zien, in een prachtig bijpassend gebouw. De voorstellingen worden al sinds 1981 opgevoerd door artiesten van de Korea Cultural Heritage Foundation, en zijn dé manier om in contact te komen met de verschillende soorten dansen, zang, en theatervormen van het oude Korea.

  Tijdens de show kunt u onder andere genieten van:
  - Ogomu (dans met vijf drums)
  - Arirang (volkszang)
  - Seonnyeo dance (engelen/feeën dans)
  - Shinawi (traditionele muziek)
  - Taepyeongseongdae (vredesdans)
  - Pansori (verhaalvertelling met muzikale begeleiding)
  - Fan dance (waaierdans)
  - Poongmulnori (energieke drum, zang en dans combinatie)

  Deze voorstelling geeft u niet alleen een kijkje in de Koreaanse cultuur, maar maakt uw reis ook meteen een stuk kleurrijker (letterlijk en figuurlijk)!

  De voorstelling bestaat uit twee delen : 1e deel - 18:00 - 19:00, 2e deel 20:00 - 21:00. Het eerste gedeelte van de voorstelling wordt opgevoerd mits er tenminste 30 toeschouwers zijn.