Zuid-Korea steden en tempels in 8 dagen reis | Zuid Korea reis | Dimsum

Zuid-Korea steden en tempels in 8 dagen reis. Seoul- Haeinsa temple- Gyeongju-Busan-Jeju. Laat uw ideale Zuid Korea reis op maat samenstellen door Dimsum Reizen.

Zuid-Korea steden met verblijf tempel- 8 dagen

Inclusief verblijf in beroemde Haeinsa tempel met programma en in een traditioneel Koreaanse Hanok

Reis naar Zuid-Korea en beleef de supertrendy metropool Seoul met haar wolkenkrabbers, rijke appartementen en moderne architectuur naast de serene rust van het bergachtige platteland. Geniet ondertussen van de vele springlevende boeddhistische en confucianistische tradities die het land rijk is. Op deze achtdaagse reis krijgt u een goede indruk van de grote steden, de vele UNESCO bezienswaardigheden en niet te vergeten het vredige tempelleven in Zuid-Korea. Het verblijf in tempel Haeinsa, de wandeling op de berg Gayasan en een verblijf in een traditioneel Hanok huis in Gyeongju maakt de reis af!  

Kort reisplan

1   aankomst Seoul 
2   Seoul 
3   Seoul - Hapcheong Haeinsa Tempel 
4   Haeinsa - Gyeongju
5   Gyeongju 
6   Gyeongiu -  Busan   
7   Busan – Gamcheon Cultural Village  
8   Busan - KTX Seoul of ferry Fukuoka

Lees meer
Sluiten

Verrassend Zuid-Korea

Inclusief verblijf in beroemde Haeinsa tempel met programma en in een traditioneel Koreaanse Hanok

Reis naar Zuid-Korea en beleef de supertrendy metropool Seoul met haar wolkenkrabbers, rijke appartementen en moderne architectuur naast de serene rust van het bergachtige platteland. Geniet ondertussen van de vele springlevende boeddhistische en confucianistische tradities die het land rijk is. Op deze achtdaagse reis krijgt u een goede indruk van de grote steden, de vele UNESCO bezienswaardigheden en niet te vergeten het vredige tempelleven in Zuid-Korea. Het verblijf in tempel Haeinsa, de wandeling op de berg Gayasan en een verblijf in een traditioneel Hanok huis in Gyeongju maakt de reis af!  

Kort reisplan

1   aankomst Seoul 
2   Seoul 
3   Seoul - Hapcheong Haeinsa Tempel 
4   Haeinsa - Gyeongju
5   Gyeongju 
6   Gyeongiu -  Busan   
7   Busan – Gamcheon Cultural Village  
8   Busan - KTX Seoul of ferry Fukuoka

Kort reisplan
& reisbeschrijving

Dag 1 Aankomst Seoul

Welkom in Zuid Korea! Bij aankomst op de luchthaven wordt u opgewacht door uw chauffeur en naar uw centraal gelegen hotel gebracht.  De rest van de dag heeft u  vrij te besteden in deze bruisend metropool. Seoul is een gigantische grote stad die doorsneden wordt door de grote indrukwekkende Hangan rivier. Ten noorden van Hangan vindt u nog delen van de oude stadsmuren waarbinnen het centrum van Seoul zich bevindt. Hier ligt het stadhuis in de beroemde wijk Myeong-dong. Het beroemde Gyeongbok Paleis, het Nationaal Museum,Changdeok Paleis en de Namdaemun winkelbuurt en avondmarkt bevinden zich allemaal hier.
De sjieke en trendy Gangnam wijk (ja inderdaad van de beroemde popsong) bevindt zich aan de zuidkant van de rivier.

* Eventueel kunnen wij ook een privé transfer voor u regelen zodat u door een chauffeur naar uw hotel wordt gebracht. Uiteraard zijn hier wel extra kosten aan verbonden. Geeft u het door aan de reisspecialist?

Dag 2 Seoul

U heeft vandaag een vrije dag (optioneel is een Engelssprekende gids te boeken die u meeneemt door Seoul; u bepaalt zelf het programma vooraf maar in overleg). Indien u het Gyeongbok Paleis bezoekt raden we u aan dit in de ochtend te doen om zo de wisseling van de wacht mee te maken. Elke dag - al honderden jaren lang - vindt hier de traditionele wisseling plaats*. Een aanrader is aansluitend een bezoek aan het Nationaal Museum en de prachtige tuin van het Changdeok Paleis. Dit laatste kan enkel indien u zich enkele dagen van te voren aanmeldt. Onze agent kan u daarbij helpen.
De Bukchon buurt met de traditionele houten en zeer dure Hanok huizen is leuk om in de middag door te wandelen en in de avond kunt u bijvoorbeeld de Namdaemun winkelbuurt en avondmarkt bezoeken.

* Performance Times Sumunjang (Royal Guard) Changing Ceremony 
10:00, 14:00 / 20 minutes per ceremony  Gwanghwamun Gate Guard-on-Duty Performance  11:00, 13:00 / 10 minutes per ceremony  Sumungun (Gatekeeper) Military Training (outside Hyeopsaengmun Gate) 09:30, 13:30 / 15 minutes per ceremony.Time schedule is subject to change

Dag 3 Seoul - Haeinsa Tempel (UNESCO)

Vandaag begint uw rondreis door het land van de ochtendrust. U vertrekt in de ochtend naar de Haeinsa tempel in de bergen bij Hapcheon ,alwaar u een zeer bijzonder verblijf zult ervaren. De tempel werd opgericht in het derde jaar van koning Ae-Jang's bewind (802), door de monniken Suneung en Ljung. De naam 'Haein' is afkomstig van de uitdrukking Haeinsammae van de Hwaeomgyeong (de boeddhistische bijbel), wat 'de werkelijk verlichte wereld van Boeddha en onze natuurlijke onbesmette geest' betekent. Samen met de Tripitaka Koreana, zijn ongeveer 200 privé schatten vastgelegd in de Haeinsa Tempel, die sinds december 1995 als universeel cultureel erfgoed zijn benoemd, om zijn vele culturele eigenschappen en historische overblijfselen. De houten blokken waar de afdrukken van de boeddhistische leer op staan, zijn 68 cm breed, 24,5 cm lang en 3 cm dik met hout aan elk uiteinde om het evenwicht te behouden en lak om corrosie te voorkomen.

Na aankomst bij de tempel kunt u zich inschrijven om deel te nemen aan het programma van de tempelstay. Tijdens uw verblijf kunt u leren mediteren, zult u een traditionele theeceremonie ervaren en krijgt u meer informatie over de geschiedenis van de tempel. Het volledige tempelprogramma vindt u hier.

Dag 4 Haeinsa Tempel - Gyeongju

Na het afronden van het tempelprogramma, waaronder een traditionele ochtendceremonie, kunt  u nog - optioneel- het National Park van Mt. Gaya San in. U wandelt de berg op zonder begeleiding. Neem goede schoenen mee met profiel! Deze berg is beroemd om zijn vele bergtoppen met een hoogte van meer dan 1000 m. De Gaya San bergketen strekt zich uit van Taebaeksan tot het westen. Gaya San kent elk seizoen werkelijk prachtige landschappen met in het voorjaar de kersenbloesems, azalea's en de koninklijke azalea's die u onderweg naar de Haeinsa Tempel in dit jaargetijde kan zien. U geniet hier van het heldere water en de groene bomen in de zomer, de glorieuze tinten van de herfstbladeren in de herfst en een prachtig besneeuwd landschap in de winter. 

Vervolgens reist u per taxi terug naar Daegu en neemt u de trein naar Gyeongju. De stad Gyeongju, gelegen ten zuidoosten van het Koreaanse schiereiland, wordt niet voor niets een openluchtmuseum genoemd. Gyengju, ooit bekend als Sorabeol, is de voormalige hoofdstad van het oude Silla Koninkrijk, evenals het Verenigd Koninkrijk Silla (57 v. Chr. – 935). Na de val van het glorieuze Silla Koninkrijk in 935 kreeg de stad zijn huidige naam, Gyeongju. De stad vertegenwoordigt het centrum van de boeddhistische cultuur in Zuid-Korea. Zelfs vandaag de dag bestaat de stad voor een heel groot deel aan historische bezienswaardigheden, waarvan er zes door UNESCO erkend zijn als werelderfgoed.  De rest van de middag is ter vrije besteding om deze prachtige stad te gaan verkennen.

Dag 5 Gyeongju

Vandaag heeft u een vrije dag ter besteding om Gyengju te gaan verkennen. Dit kunt u op eigen gelegenheid doen, maar u kunt ook een dagexcursie boeken. Zie de excursie-tab voor de mogelijkheden. U kunt onder andere lokale lekkernijen proberen tijdens een streetfoodtour, een aardewerk-cursus volgen of een theeceremonie bijwonen. 

Breng ook een bezoek aan de bekende Seokguram grot op het Bulguska tempel complex en de gelijknamige tempel. Seokguram, gelegen op de Tohamsan-berg, is een granietstenen tempel gebouwd in een grot. De officiële naam is Seokguram Seokgul en werd in 1995 door de UNESCO aangewezen als werelderfgoed. Hier kunt u de mysterieuze Boeddha die in de grot staat bewonderen. Deze wordt vandaag de dag beschouwd als één van de culturele hoogtepunten tijdens een bezoek aan Zuid-Korea. Vanaf de tempel heeft u verder een mooi uitzicht op de Japanse Zee.

Als u besluit om niet de Seokguramgrot te gaan kunt u er ook voor kiezen om direct een taxi naar de Bulguksa tempel te reizen vanaf uw hotel. Dit duurt ongeveer 35 minuten. De Bulguska tempel staat bekend als een meesterwerk van de boeddhistische kunst en architectuur. De tempel is gebouwd tijdens de gouden eeuw van de boeddhistische kunst in het Silla koninkrijk. U heeft ook de mogelijkheid om een nachtje in deze tempel te overnachten, een unieke ervaring! U volgt dan een 1 daags tempelprogramma. Wees er op voorbereid dat de dag van een Koreaanse monnik begint om 5:00 uur of als het even 'mee' zit om 3: 30 uur in de ochtend. De meeste tempelprogramma’s beginnen om 14:00 uur tot de volgende dag 14:00 uur.

Dag 6 Trein Guongju - Busan

Na het ontbijt en check-out is het tijd om afscheid te nemen van het huis van historische relikwieën en een nieuwe dag vol avonturen te verwelkomen. U reist verder naar Busan per trein.

Busan is een bruisende rijke stad. Het is rijk geworden om de internationale scheepsbouw en de grote haven. U ziet verschillende scheepswerven waar joekels van schepen in liggen die door verschillende bedrijven worden gebouwd (bijv. Hyundai).
Busan heeft een mooie skyline langs de boulevard met stylish restaurants en een gezellig strand. Vooral 's avonds leeft de boel op met veel eettentjes op straat en goede restaurants met uitzicht op de stad in lichtjes.

Overdag is een bezoek aan de bekende vismarkt Jagalchi een absolute must. De meest bevreemdende zeewezens zwemmen en dobberen hier rond in kleurrijke plastic bakken al wachtend op hun koper. Zee-ananas en zwemmende - tja het kan niet anders worden beschreven- penissen zijn hier de delicatessen naast veel soorten inktvis, kogelvis en de kostbare abalone!

Per bus (of geboekt prive vervoer) kunt u de mystieke Haedong Yonggungsa Tempel, gelegen in het noord-oostelijke deel van de stad Busan, de tweede grootste stad van Korea. De tempel werd gebouwd in 1376 door de grote boeddhistische leraar bekend als Naong gedurende de Goryeo dynastie. Haesu Gwaneum Daebul (Zeewater Grote Godin Boeddha), Daeungjeon Main Sanctuary, Yongwangdang Shrine, Gulbeop boeddhistische Sanctum (ingesloten in een grot) en een drie verdiepingen tellende pagode met vier leeuwen kunnen allemaal bezocht worden. De tempel ligt op rotspunten met uitzicht over de oceaan.

Dag 7 Busan

Vandaag kunt u bijvoorbeeld op eigen gelegeneheid (of geboekt prive vervoer) naar het UN Memorial Cemetery, dat VN-soldatien eert uit 16 landen die werden gedood in de strijd tijdens de Koreaanse Oorlog van 1950 - 1953. Dit serene park strekt zich uit over een grasvlakte van 135.000 m2. Enkele bezienswaardigheden en gedenktekens zijn onder ander: Memorial Service Hall, Memorabilia Hall, 2 Turkse Monumenten, Grieks Monument, Australisch Monument, British Common Wealth Monument en 2 vijvers.

Na meer te leren over de donkere periode van Korea's geschiedenis, zal een lichter programma volgen. U bent op weg richting Taejongdae Observatorium. Taejongdae vertegenwoordigt Busan, en is vooral bekend om zijn rots strand. Taejongdae is ook beroemd om het ritueel van het bidden voor regen. Op dagen met heldere lucht kunt u Japan's Tsushima Island zien vanuit het observatorium. 

Als laatste kunt u een bezoek brengen aan Gamcheon Culture Village, ookwel 'Machu Picchu van Busan' genoemd. 

Dag 8 Trein Busan - Seoul / vertrek

Met de KTX hogesnelheidstrein reist u naar de internationale luchthaven van Soeul voor vertrek terug naar Amsterdam of Brussel.

Fotocredits: Korea Tourism Organization & Dimsum Reizen

Offerte aanvragen

Nog meer inspiratie voor uw reis

U kunt nu direct een offerte aanvragen of deze reis toevoegen aan uw offertemandje en weer verder plannen of inpsiratie opdoen.

Verder plannen

Onze keuze hotels

Onze Dimsum Zuid-Korea reisspecialist kiest fijne liefst karakteristieke hotels uit voor u. Wilt u meer comfort of een verblijf op een écht onvergetelijke locatie? Kijk dan naar onze extra comfortabele opties.

Geselecteerd door onze Zuid-Korea reisspecialist

  Zuid-Korea, Seoul, L 7 Myeongdong

  Dit lifestyle hotel kent een gezellige sfeer en is gelegen in het hart van de stad. Toeristische plekken als het Gyeongbokgung Paleis en Namsan Mountain zijn dichtbij gelegen. Na een drukke dag kunt genieten in de foot spa terwijl u een prachtig uitzicht heeft op de bergen.

  Inbegrepen bij uw rondreis

  Zuid-Korea, Seoul, L 7 Myeongdong

  Selectie Dimsum Hotels | rondreis

  Dit lifestyle hotel kent een gezellige sfeer en is gelegen in het hart van de stad. Toeristische plekken als het Gyeongbokgung Paleis en Namsan Mountain zijn dichtbij gelegen. Na een drukke dag kunt genieten in de foot spa terwijl u een prachtig uitzicht heeft op de bergen.

  Zuid-Korea, Hapcheon, Haeinsa Temple Stay

  Een uniek verblijf in de Haeinsa tempel. 

  Inbegrepen bij uw rondreis

  Zuid-Korea, Hapcheon, Haeinsa Temple Stay

  Selectie Dimsum Hotels | rondreis

  Een uniek verblijf in de Haeinsa tempel. 

  Zuid-Korea Lucywon Gyeongju Hanok guesthousee

  Een keertje slapen in een traditionele Koreaanse setting doe je hier. Het huis is een traditioneel Koreaans stijl met hout gebouwd rond een binnenplaats. In de volksmond een Hanok. De kamers liggen rond deze binnenplaats. U slaapt op een matras op de grond. Deze vloer is verwarmd in de koude seizoenen met de traditionele onsol vloerverwarming. Dit is typisch Koreaans. WC en douche heeft u op de kamer maar houdt er rekening mee dat het wat klein is. De wanden zijn van hout dus redelijk gehorig. Het guesthouse ligt op een uitstekende locatie. De bezienswaardigheden in de omgeving zijn goed te bereiken.

  Inbegrepen bij uw rondreis

  Zuid-Korea Lucywon Gyeongju Hanok guesthousee

  Selectie Dimsum Hotels | rondreis

  Een keertje slapen in een traditionele Koreaanse setting doe je hier. Het huis is een traditioneel Koreaans stijl met hout gebouwd rond een binnenplaats. In de volksmond een Hanok. De kamers liggen rond deze binnenplaats. U slaapt op een matras op de grond. Deze vloer is verwarmd in de koude seizoenen met de traditionele onsol vloerverwarming. Dit is typisch Koreaans. WC en douche heeft u op de kamer maar houdt er rekening mee dat het wat klein is. De wanden zijn van hout dus redelijk gehorig. Het guesthouse ligt op een uitstekende locatie. De bezienswaardigheden in de omgeving zijn goed te bereiken.

  Zuid-Korea, Busan, Best Western Haeundae

  Dit moderne 3*** hotel ligt vlakbij het strand van Haeundae, het mooiste strand van Korea. De ruime kamers creëren een rustige atmosfeer. Vanuit de kamer heb je uitzicht over de traditionele markt.  

  Inbegrepen bij uw rondreis

  Zuid-Korea, Busan, Best Western Haeundae

  Selectie Dimsum Hotels | rondreis

  Dit moderne 3*** hotel ligt vlakbij het strand van Haeundae, het mooiste strand van Korea. De ruime kamers creëren een rustige atmosfeer. Vanuit de kamer heb je uitzicht over de traditionele markt.  

Extra comfortabele opties voor uw verblijf in Zuid-Korea

Uw reis uitgestippeld

Aanbevolen excursies voor deze rondreis

Onze Zuid-Korea reisspecialist kiest met zorg fantastische excursies voor u uit. Bekijk hier wat we te bieden hebben en voeg ze direct toe aan het offertemandje

Excursies

Zuid-Korea, Seoul, Hansik (traditioneel Koreaans) Diner

excursie

De traditioneel Koreaanse keuken gaat uit van de filosofie dat ons voedsel en onze medicijnen de zelfde herkomst hebben. De Koreaanse keuken draait dan ook om natuurlijk gezonde gerechten die bol staan van de vitamines en mineralen zonder de afkomst te verloochenen. De variëteit in de Koreaanse keuken kent zijn weerga niet en dat moet u gewoon proeven! Groentes, vis en vlees worden op talloze manieren gefermenteerd, gepekeld, gestoomd, gefrituurd  en gebakken. En dit alles in kleine prachtig opgemaakte porties.
Of het nu Jongga cuisine - gerechten doorgegeven van generatie tot generatie in een zelfde clan-   of de Keizerlijke keuken betreft, u zult een traditioneel Koreaans diner  niet snel vergeten.

Zuid-Korea, Seoul, Dongdaemun Market Street Food Tour

excursie

Dongdaemun Market staat vooral bekend om de kleding die er te koop ligt, maar uw enthousiaste gids weet wel beter: hemels streetfood is de echte reden om deze markt te bezoeken! De gids vertelt u alles over de ingrediënten en lekkere hapjes die u hier kunt vinden, en welke de locals nou ook echt niet kunnen laten liggen. Probeer bijvoorbeeld de Jeon (Koreaanse stijl hartige pannenkoeken), tteokbokki (pittige rijstkoeken), of misschien wel de traditionele Koraanse alcohol – soju en makgeolli. Met deze excursie leert u alles wat er te leren valt over deze Koreaanse lekkernijen.

De excursie is in een klein groepje met Engelssprekende gids, en duurt ongeveer 3 uur.
*Tip: de tour is inclusief een aantal hapjes, maar mocht u toch nog wat meer willen proeven is het aan te raden cash geld mee te nemen.

€ 55

Zuid-Korea, Seoul, Historische Wandeltour Deoksugung Paleis & Jeongdong

excursie

Deze ongeveer 2,5 uur durende wandeltour is met name een onmisbaar onderdeel voor cultuur- en geschiedenisliefhebbers! Een professionele Engelssprekende gids vertelt u dynamische verhalen over de transitie periode van de laat 19e eeuw tot vroege 20e eeuw in Seoul, en brengt deze periode zo voor u tot leven. U bezoekt Deoksugung Paleis en de Jeongdong Outdoor Library of Modern Korean History, en leert ondertussen alles over onder andere het einde van de Joseon dynastie, de Japanse bezetting, diplomatieke betrekkingen met het Westen en het begin van het moderne Korea.  

Inclusief: Engelssprekende gids, entree Deoksugung Paleis
Exclusief: Maaltijden

€ 45

Zuid-Korea, Seoul, Jeju eiland 2-daagse ontdekkingstocht

excursie

Ontdek in twee dagen alles wat het eiland Jeju aan (natuur)pracht te bieden heeft:

Dag 1: U begint de dag met een stevige wandeling van ongeveer 2 uur naar de top van Mt. Halla (Seokgulan route). Deze hoogste berg van Zuid-Korea biedt niet alleen uitzicht over het eiland, maar is ook begroeid met vele weelderig groene bomen en als u geluk heeft, kleurrijke azalea’s. Hierna bezoekt u de Manjanggual cave, een fascinerende lavatunnel die op de UNESCO lijst staat en onder andere thuis is voor een aantal zeldzame diersoorten en aparte rotsformaties. U eindigt de dag met nog meer natuurschoon: een zigzaggend trappen pad omhoog naar Seongsan Ilchulbong Peak, een enorme vulkanische krater met opstaande randen als een kroon. Dit is ook dé plek voor een spectaculaire zonsondergang!

Dag 2: Uw tweede dag begint naast de heldere zee op het zandstrand van Hyeopjae Beach. Dit wordt gevolgd door de Cheonjiyeon waterval, een 22 meter hoge waterval waarvan gezegd wordt dat deze uit de hemel lijkt te vallen. U loopt hierna over de Seonimgyo brug die over deze waterval gebouwd is, een decoratieve, felgekleurde brug met aan beide zijdes de 7 nimfen uit een bekende Koreaanse legende. Deze nimfen dalen, net als de waterval, af uit de hemel. Na de wandeling over de brug brengt u een bezoek aan de Jusangjeolli klif, bestaande uit bijna geometrisch gevormde stenen pilaren. Als afsluiter van uw toer over het eiland bezoekt u de Jeongbang waterval, nog één prachtexemplaar dat ook nog eens de enige in Azië is die rechtstreeks in de zee valt.

Inclusief: 2-daagse privétour met Engelssprekende gids/chauffeur, pick up & drop off bij uw hotel

€ per persoon o.b.v. 2 personen

Zuid-Korea, Busan, Koreaanse kookworkshop met marktbezoek

excursie

Heeft u altijd al meer willen weten over de Koreaanse keuken? Met deze excursie leert u niet alleen om verschillende Koreaanse specialiteiten te bereiden, u doet dit met de meest verse ingrediënten van de lokale markt! In een klein groepje onder begeleiding van een echte (Engelssprekende) kookfanaat bezoekt u de kleurrijke lokale markt(en) van Busan, en komt u van alles te weten over de lokale voedselcultuur. De ingrediënten die u hier oppikt verwerkt u in een aantal gerechtjes die u uiteraard daarna meteen kunt oppeuzelen!

Inclusief: transport van markt(en) naar kookstudio, ingrediënten en keukengerei

€ per persoon

Zuid-Korea, Seoul, Seoul City Fietstour

excursie

Met deze fietstour gaat u op avontuur in het centrum van Seoul. In 3,5-4 uur tijd fietst u door wijkjes waar de tourbussen niet komen, om het authentieke Seoul te ontdekken! De iconische stops onderweg zijn onder andere: 
- Gwanghwamun Square    (Seoul's grote plein)   
- Gwanghwamun     (de poort van Gyeongbokgung Palace)   
- Blue House Fountain    (interessante plaats m.b.t. de Korean Politiek)   
- Local Lunch Place    (allerlei opties aan Street Food)   
- Bukchon Hanok Village     (het oude en het nieuwe - beste foto spot)   
- Jogye Temple     (vredig monument in een bruisende stad)   
- Chunggye Stream    (dé plek voor de Koreaanse zakenman om te ontspannen)   
- Deoksugung Palace    (prachtig stenen straatje) 

Onderweg is er genoeg tijd voor foto's en een lunchpauze.

Inclusief: Engelssprekende gids, reisgidsje, foodie's restaurant lijst

Let op: minimum leeftijd 16 jaar

€ per persoon o.b.v. 2 personen

Zuid-Korea, Seoul, Traditional Performance Arts Voorstelling

excursie

Woon een voorstelling bij die u alles aan traditionele Koreaanse kunsten laat zien, in een prachtig bijpassend gebouw. De voorstellingen worden al sinds 1981 opgevoerd door artiesten van de Korea Cultural Heritage Foundation, en zijn dé manier om in contact te komen met de verschillende soorten dansen, zang, en theatervormen van het oude Korea.

Tijdens de show kunt u onder andere genieten van:
- Ogomu (dans met vijf drums)
- Arirang (volkszang)
- Seonnyeo dance (engelen/feeën dans)
- Shinawi (traditionele muziek)
- Taepyeongseongdae (vredesdans)
- Pansori (verhaalvertelling met muzikale begeleiding)
- Fan dance (waaierdans)
- Poongmulnori (energieke drum, zang en dans combinatie)

Deze voorstelling geeft u niet alleen een kijkje in de Koreaanse cultuur, maar maakt uw reis ook meteen een stuk kleurrijker (letterlijk en figuurlijk)!

De voorstelling bestaat uit twee delen : 1e deel - 18:00 - 19:00, 2e deel 20:00 - 21:00. Het eerste gedeelte van de voorstelling wordt opgevoerd mits er tenminste 30 toeschouwers zijn.

€ 55 per persoon

seoul

Zuid-Korea, Seoul, Dongdaemun Market Street Food Tour

 • excursie
 • €55

Zuid-Korea, Seoul, Dongdaemun Market Street Food Tour

excursie | € 55

Dongdaemun Market staat vooral bekend om de kleding die er te koop ligt, maar uw enthousiaste gids weet wel beter: hemels streetfood is de echte reden om deze markt te bezoeken! De gids vertelt u alles over de ingrediënten en lekkere hapjes die u hier kunt vinden, en welke de locals nou ook echt niet kunnen laten liggen. Probeer bijvoorbeeld de Jeon (Koreaanse stijl hartige pannenkoeken), tteokbokki (pittige rijstkoeken), of misschien wel de traditionele Koraanse alcohol – soju en makgeolli. Met deze excursie leert u alles wat er te leren valt over deze Koreaanse lekkernijen.

De excursie is in een klein groepje met Engelssprekende gids, en duurt ongeveer 3 uur.
*Tip: de tour is inclusief een aantal hapjes, maar mocht u toch nog wat meer willen proeven is het aan te raden cash geld mee te nemen.

jeju

Zuid-Korea, Seoul, Jeju eiland 2-daagse ontdekkingstocht

 • excursie
 • € per persoon o.b.v. 2 personen

Zuid-Korea, Seoul, Jeju eiland 2-daagse ontdekkingstocht

excursie | € per persoon o.b.v. 2 personen

Ontdek in twee dagen alles wat het eiland Jeju aan (natuur)pracht te bieden heeft:

Dag 1: U begint de dag met een stevige wandeling van ongeveer 2 uur naar de top van Mt. Halla (Seokgulan route). Deze hoogste berg van Zuid-Korea biedt niet alleen uitzicht over het eiland, maar is ook begroeid met vele weelderig groene bomen en als u geluk heeft, kleurrijke azalea’s. Hierna bezoekt u de Manjanggual cave, een fascinerende lavatunnel die op de UNESCO lijst staat en onder andere thuis is voor een aantal zeldzame diersoorten en aparte rotsformaties. U eindigt de dag met nog meer natuurschoon: een zigzaggend trappen pad omhoog naar Seongsan Ilchulbong Peak, een enorme vulkanische krater met opstaande randen als een kroon. Dit is ook dé plek voor een spectaculaire zonsondergang!

Dag 2: Uw tweede dag begint naast de heldere zee op het zandstrand van Hyeopjae Beach. Dit wordt gevolgd door de Cheonjiyeon waterval, een 22 meter hoge waterval waarvan gezegd wordt dat deze uit de hemel lijkt te vallen. U loopt hierna over de Seonimgyo brug die over deze waterval gebouwd is, een decoratieve, felgekleurde brug met aan beide zijdes de 7 nimfen uit een bekende Koreaanse legende. Deze nimfen dalen, net als de waterval, af uit de hemel. Na de wandeling over de brug brengt u een bezoek aan de Jusangjeolli klif, bestaande uit bijna geometrisch gevormde stenen pilaren. Als afsluiter van uw toer over het eiland bezoekt u de Jeongbang waterval, nog één prachtexemplaar dat ook nog eens de enige in Azië is die rechtstreeks in de zee valt.

Inclusief: 2-daagse privétour met Engelssprekende gids/chauffeur, pick up & drop off bij uw hotel

Seoul

Zuid-Korea, Seoul, Traditional Performance Arts Voorstelling

 • excursie
 • €55 per persoon

Zuid-Korea, Seoul, Traditional Performance Arts Voorstelling

excursie | € 55 per persoon

Woon een voorstelling bij die u alles aan traditionele Koreaanse kunsten laat zien, in een prachtig bijpassend gebouw. De voorstellingen worden al sinds 1981 opgevoerd door artiesten van de Korea Cultural Heritage Foundation, en zijn dé manier om in contact te komen met de verschillende soorten dansen, zang, en theatervormen van het oude Korea.

Tijdens de show kunt u onder andere genieten van:
- Ogomu (dans met vijf drums)
- Arirang (volkszang)
- Seonnyeo dance (engelen/feeën dans)
- Shinawi (traditionele muziek)
- Taepyeongseongdae (vredesdans)
- Pansori (verhaalvertelling met muzikale begeleiding)
- Fan dance (waaierdans)
- Poongmulnori (energieke drum, zang en dans combinatie)

Deze voorstelling geeft u niet alleen een kijkje in de Koreaanse cultuur, maar maakt uw reis ook meteen een stuk kleurrijker (letterlijk en figuurlijk)!

De voorstelling bestaat uit twee delen : 1e deel - 18:00 - 19:00, 2e deel 20:00 - 21:00. Het eerste gedeelte van de voorstelling wordt opgevoerd mits er tenminste 30 toeschouwers zijn.

BELEEF Zuid-Korea MET DIMSUM REIZEN

Ter inspiratie presenteren wij hier unieke rondreizen, bouwstenen, activiteiten en extra comfortabele hotels. Met onze vijf soorten belevingsactiviteiten wordt uw reis gegarandeerd ingericht naar uw smaak.

Persoonlijke ontmoetingen op niet-commerciele basis.

Meet a local

Meet a local

Voer voor foodies; streetfoodtours, kookles, toprestaurants bezoeken etc.

Foodies

Foodies

Avontuurlijk en off the Beaten Track

Ruig

Ruig

Hike, bike, raft etc.

Actief

Actief

Massages, yoga, zen, hot stone , slow travel

Mindful

Mindful

Meer tips voor uw Zuid-Korea reis

Meet a local

Foodies

Ruig

Actief

Mindful

Bezoek aan zwaarbewaakte grens tussen Noord- en Zuid-Korea

 • bouwsteen
 • 1 dagen
 • €90

lijst van volks - en religieuze feesten op reis

 • bouwsteen
 • 1 dagen

Snel van Zuid-Korea naar Japan of andersom

 • bouwsteen
 • 2 dagen
 • € Prijs op aanvraag

Reissom

8 dagen | vanaf €795,-

Reissom vanaf € 795,- per persoon, op basis van twee personen in een tweepersoonskamer.

Het arrangement is inclusief:
- accommodatie in Dimsum keuze hotels inclusief ontbijt (behalve in de Hanok in Gyeongju, geen ontbijt verstrekt) 
- privé transfer van luchthaven Seoul - hotel (en v.v.)
- luchthaventransfer service: Seoul Gimpo-luchthaven - Seoul Hotel (dag 8)
- Meet & Greet lokale agent in het hotel na aankomst 
- Haeinsa Tempelverblijf met maaltijden en tempelprogramma (zie beneden voorbeeld) *
-  KTX sneltreintickets van Seoul naar Daegu, Gyeongju - Busan, Busan - Seoul
- Treintickets Daegu - Gyeongju reserveringen
 - Dimsum Informatiepakket bij reisbescheiden

* een andere tempel kan ook; bijvoorbeeld Bulguksa Tempel in Gyeongju.

Het arrangement is exclusief:
- seizoenstoeslagen (afhankelijk van vertrekdatum)
- lokale Engelstalige gids per dag
- overige niet genoemde maaltijden en drankjes
- tips en fooien
- persoonlijke uitgaven
- entreegelden bezienswaardigheden tenzij anders vermeld
- optionele bij te boeken excursies (zie tabblad excursies)
- toeslag (optionele) comfortabele hotels (zie tabblad hotels)

Haeinsa Tempelprogramma:
Als voorbeeld van het strikte programma van een tempelverblijf hebben we de Haeinsa Tempel bij Daegu genomen. (Andere tempels hebben een wake up call om 3: 00 of 4: 30 uur)

15:30 – 16:00 Registration 
16:00 – 16:30 Temple Manners 
16:30 – 17:00 Temple Tour 
17:10 – 17:40 Dinner 
17:40 – 18:10 Evening Ceremony  
19:00 – 20:00 Tea Time with Monk  
21:00 ~           Light out 
03:00~            Wake up (02:50 Summer program) 
03:17 – 04:00 Morning Ceremony 
04:10 – 05:00 108 prostration & Meditation
06:10 – 07:10 Breakfast & Communal Work 
07:00 – 08:00 Temple Tour 
08:30 – 10:00 Buddhist Rosary of 108 Beads Making
10:00 – 11:00 Free Time
11:10 – 12:00 Lunch  
12:30 ~          Temple Stay Closing Time

In offertemandje

Reissom

Zuid-Korea steden met verblijf tempel- 8 dagen

exclusief internationale vluchten

Reissom vanaf € 795,- per persoon, op basis van twee personen in een tweepersoonskamer.

Het arrangement is inclusief:
- accommodatie in Dimsum keuze hotels inclusief ontbijt (behalve in de Hanok in Gyeongju, geen ontbijt verstrekt) 
- privé transfer van luchthaven Seoul - hotel (en v.v.)
- luchthaventransfer service: Seoul Gimpo-luchthaven - Seoul Hotel (dag 8)
- Meet & Greet lokale agent in het hotel na aankomst 
- Haeinsa Tempelverblijf met maaltijden en tempelprogramma (zie beneden voorbeeld) *
-  KTX sneltreintickets van Seoul naar Daegu, Gyeongju - Busan, Busan - Seoul
- Treintickets Daegu - Gyeongju reserveringen
 - Dimsum Informatiepakket bij reisbescheiden

* een andere tempel kan ook; bijvoorbeeld Bulguksa Tempel in Gyeongju.

Het arrangement is exclusief:
- seizoenstoeslagen (afhankelijk van vertrekdatum)
- lokale Engelstalige gids per dag
- overige niet genoemde maaltijden en drankjes
- tips en fooien
- persoonlijke uitgaven
- entreegelden bezienswaardigheden tenzij anders vermeld
- optionele bij te boeken excursies (zie tabblad excursies)
- toeslag (optionele) comfortabele hotels (zie tabblad hotels)

Haeinsa Tempelprogramma:
Als voorbeeld van het strikte programma van een tempelverblijf hebben we de Haeinsa Tempel bij Daegu genomen. (Andere tempels hebben een wake up call om 3: 00 of 4: 30 uur)

15:30 – 16:00 Registration 
16:00 – 16:30 Temple Manners 
16:30 – 17:00 Temple Tour 
17:10 – 17:40 Dinner 
17:40 – 18:10 Evening Ceremony  
19:00 – 20:00 Tea Time with Monk  
21:00 ~           Light out 
03:00~            Wake up (02:50 Summer program) 
03:17 – 04:00 Morning Ceremony 
04:10 – 05:00 108 prostration & Meditation
06:10 – 07:10 Breakfast & Communal Work 
07:00 – 08:00 Temple Tour 
08:30 – 10:00 Buddhist Rosary of 108 Beads Making
10:00 – 11:00 Free Time
11:10 – 12:00 Lunch  
12:30 ~          Temple Stay Closing Time

Toevoegen aan offertemandje

Nog meer inspiratie voor uw reis

U kunt nu direct een offerte aanvragen of deze reis toevoegen aan uw offertemandje en weer verder plannen of inpsiratie opdoen.

Verder plannen

Klaar om op reis te gaan naar Zuid-Korea?
onze reisspecialist maakt uw reis verder 100% op maat!

In offertemandje

Reistips

Last minute tips en tricks

Bekijk alle tips

Reistips

>

toegevoegd aan offertemandje

Zuid-Korea steden met verblijf tempel- 8 dagen

8 dagen
Seoul- Haeinsa temple- Gyeongju Hanok verblijf-Busan

€ 795

Maak uw reis compleet!

Bekijk de adviezen van onze reisspecialist om uw reis naar Zuid-Korea onvergetelijk te maken!

Bouwstenen

  Slapen in een traditioneel Koreaans huis

  • bouwsteen
  • 2 dagen
  • €65

  lijst van volks - en religieuze feesten op reis

  • bouwsteen
  • 1 dagen

  Trend en traditie in de metropool

  • bouwsteen
  • 3 dagen
  • €145

Excursies

  Seoul

  Zuid-Korea, Seoul, Hansik (traditioneel Koreaans) Diner

  • excursie
  • dagen

  Zuid-Korea, Seoul, Hansik (traditioneel Koreaans) Diner

  |

  De traditioneel Koreaanse keuken gaat uit van de filosofie dat ons voedsel en onze medicijnen de zelfde herkomst hebben. De Koreaanse keuken draait dan ook om natuurlijk gezonde gerechten die bol staan van de vitamines en mineralen zonder de afkomst te verloochenen. De variëteit in de Koreaanse keuken kent zijn weerga niet en dat moet u gewoon proeven! Groentes, vis en vlees worden op talloze manieren gefermenteerd, gepekeld, gestoomd, gefrituurd  en gebakken. En dit alles in kleine prachtig opgemaakte porties.
  Of het nu Jongga cuisine - gerechten doorgegeven van generatie tot generatie in een zelfde clan-   of de Keizerlijke keuken betreft, u zult een traditioneel Koreaans diner  niet snel vergeten.

  seoul

  Zuid-Korea, Seoul, Dongdaemun Market Street Food Tour

  • excursie
  • dagen
  • €55

  Zuid-Korea, Seoul, Dongdaemun Market Street Food Tour

  | € 55

  Dongdaemun Market staat vooral bekend om de kleding die er te koop ligt, maar uw enthousiaste gids weet wel beter: hemels streetfood is de echte reden om deze markt te bezoeken! De gids vertelt u alles over de ingrediënten en lekkere hapjes die u hier kunt vinden, en welke de locals nou ook echt niet kunnen laten liggen. Probeer bijvoorbeeld de Jeon (Koreaanse stijl hartige pannenkoeken), tteokbokki (pittige rijstkoeken), of misschien wel de traditionele Koraanse alcohol – soju en makgeolli. Met deze excursie leert u alles wat er te leren valt over deze Koreaanse lekkernijen.

  De excursie is in een klein groepje met Engelssprekende gids, en duurt ongeveer 3 uur.
  *Tip: de tour is inclusief een aantal hapjes, maar mocht u toch nog wat meer willen proeven is het aan te raden cash geld mee te nemen.

  Seoul

  Zuid-Korea, Seoul, Historische Wandeltour Deoksugung Paleis & Jeongdong

  • excursie
  • dagen
  • €45

  Zuid-Korea, Seoul, Historische Wandeltour Deoksugung Paleis & Jeongdong

  | € 45

  Deze ongeveer 2,5 uur durende wandeltour is met name een onmisbaar onderdeel voor cultuur- en geschiedenisliefhebbers! Een professionele Engelssprekende gids vertelt u dynamische verhalen over de transitie periode van de laat 19e eeuw tot vroege 20e eeuw in Seoul, en brengt deze periode zo voor u tot leven. U bezoekt Deoksugung Paleis en de Jeongdong Outdoor Library of Modern Korean History, en leert ondertussen alles over onder andere het einde van de Joseon dynastie, de Japanse bezetting, diplomatieke betrekkingen met het Westen en het begin van het moderne Korea.  

  Inclusief: Engelssprekende gids, entree Deoksugung Paleis
  Exclusief: Maaltijden

  jeju

  Zuid-Korea, Seoul, Jeju eiland 2-daagse ontdekkingstocht

  • excursie
  • dagen
  • € per persoon o.b.v. 2 personen

  Zuid-Korea, Seoul, Jeju eiland 2-daagse ontdekkingstocht

  | € per persoon o.b.v. 2 personen

  Ontdek in twee dagen alles wat het eiland Jeju aan (natuur)pracht te bieden heeft:

  Dag 1: U begint de dag met een stevige wandeling van ongeveer 2 uur naar de top van Mt. Halla (Seokgulan route). Deze hoogste berg van Zuid-Korea biedt niet alleen uitzicht over het eiland, maar is ook begroeid met vele weelderig groene bomen en als u geluk heeft, kleurrijke azalea’s. Hierna bezoekt u de Manjanggual cave, een fascinerende lavatunnel die op de UNESCO lijst staat en onder andere thuis is voor een aantal zeldzame diersoorten en aparte rotsformaties. U eindigt de dag met nog meer natuurschoon: een zigzaggend trappen pad omhoog naar Seongsan Ilchulbong Peak, een enorme vulkanische krater met opstaande randen als een kroon. Dit is ook dé plek voor een spectaculaire zonsondergang!

  Dag 2: Uw tweede dag begint naast de heldere zee op het zandstrand van Hyeopjae Beach. Dit wordt gevolgd door de Cheonjiyeon waterval, een 22 meter hoge waterval waarvan gezegd wordt dat deze uit de hemel lijkt te vallen. U loopt hierna over de Seonimgyo brug die over deze waterval gebouwd is, een decoratieve, felgekleurde brug met aan beide zijdes de 7 nimfen uit een bekende Koreaanse legende. Deze nimfen dalen, net als de waterval, af uit de hemel. Na de wandeling over de brug brengt u een bezoek aan de Jusangjeolli klif, bestaande uit bijna geometrisch gevormde stenen pilaren. Als afsluiter van uw toer over het eiland bezoekt u de Jeongbang waterval, nog één prachtexemplaar dat ook nog eens de enige in Azië is die rechtstreeks in de zee valt.

  Inclusief: 2-daagse privétour met Engelssprekende gids/chauffeur, pick up & drop off bij uw hotel

  Busan

  Zuid-Korea, Busan, Koreaanse kookworkshop met marktbezoek

  • excursie
  • dagen
  • € per persoon

  Zuid-Korea, Busan, Koreaanse kookworkshop met marktbezoek

  | € per persoon

  Heeft u altijd al meer willen weten over de Koreaanse keuken? Met deze excursie leert u niet alleen om verschillende Koreaanse specialiteiten te bereiden, u doet dit met de meest verse ingrediënten van de lokale markt! In een klein groepje onder begeleiding van een echte (Engelssprekende) kookfanaat bezoekt u de kleurrijke lokale markt(en) van Busan, en komt u van alles te weten over de lokale voedselcultuur. De ingrediënten die u hier oppikt verwerkt u in een aantal gerechtjes die u uiteraard daarna meteen kunt oppeuzelen!

  Inclusief: transport van markt(en) naar kookstudio, ingrediënten en keukengerei

  Seoul

  Zuid-Korea, Seoul, Seoul City Fietstour

  • excursie
  • dagen
  • € per persoon o.b.v. 2 personen

  Zuid-Korea, Seoul, Seoul City Fietstour

  | € per persoon o.b.v. 2 personen

  Met deze fietstour gaat u op avontuur in het centrum van Seoul. In 3,5-4 uur tijd fietst u door wijkjes waar de tourbussen niet komen, om het authentieke Seoul te ontdekken! De iconische stops onderweg zijn onder andere: 
  - Gwanghwamun Square    (Seoul's grote plein)   
  - Gwanghwamun     (de poort van Gyeongbokgung Palace)   
  - Blue House Fountain    (interessante plaats m.b.t. de Korean Politiek)   
  - Local Lunch Place    (allerlei opties aan Street Food)   
  - Bukchon Hanok Village     (het oude en het nieuwe - beste foto spot)   
  - Jogye Temple     (vredig monument in een bruisende stad)   
  - Chunggye Stream    (dé plek voor de Koreaanse zakenman om te ontspannen)   
  - Deoksugung Palace    (prachtig stenen straatje) 

  Onderweg is er genoeg tijd voor foto's en een lunchpauze.

  Inclusief: Engelssprekende gids, reisgidsje, foodie's restaurant lijst

  Let op: minimum leeftijd 16 jaar

  Seoul

  Zuid-Korea, Seoul, Traditional Performance Arts Voorstelling

  • excursie
  • dagen
  • €55 per persoon

  Zuid-Korea, Seoul, Traditional Performance Arts Voorstelling

  | € 55 per persoon

  Woon een voorstelling bij die u alles aan traditionele Koreaanse kunsten laat zien, in een prachtig bijpassend gebouw. De voorstellingen worden al sinds 1981 opgevoerd door artiesten van de Korea Cultural Heritage Foundation, en zijn dé manier om in contact te komen met de verschillende soorten dansen, zang, en theatervormen van het oude Korea.

  Tijdens de show kunt u onder andere genieten van:
  - Ogomu (dans met vijf drums)
  - Arirang (volkszang)
  - Seonnyeo dance (engelen/feeën dans)
  - Shinawi (traditionele muziek)
  - Taepyeongseongdae (vredesdans)
  - Pansori (verhaalvertelling met muzikale begeleiding)
  - Fan dance (waaierdans)
  - Poongmulnori (energieke drum, zang en dans combinatie)

  Deze voorstelling geeft u niet alleen een kijkje in de Koreaanse cultuur, maar maakt uw reis ook meteen een stuk kleurrijker (letterlijk en figuurlijk)!

  De voorstelling bestaat uit twee delen : 1e deel - 18:00 - 19:00, 2e deel 20:00 - 21:00. Het eerste gedeelte van de voorstelling wordt opgevoerd mits er tenminste 30 toeschouwers zijn.