Wit-Rusland Klimaat | Wit-Rusland Weer | Dimsum Reizen

Wit-Rusland Klimaat en weer. Wat is de beste reisperiode voor Wit-Rusland?

Beste Reisperiode Wit-Rusland

Wit-Rusland Klimaat | Wit-Rusland weer

Wit-Rusland heeft een gematigd landklimaat, met koele, vochtige winters en warme zomers. De beste tijd om Wit-Rusland te bezoeken is van mei tot september voor het warmste weer van het jaar en de langste uren zonneschijn.

Zomer in Wit-Rusland
De zomer in Wit-Rusland is behoorlijk warm en het wordt meestal warmer als je van het noordwesten naar het zuidoosten reist. In feite variëren de maximale temperaturen van 20/21 ° C in de noordwestelijke steden tot 23/24 ° C in de centrale gebieden (inclusief Minsk) tot 24/25 ° C in het zuid-oosten.
Tijdens de zomer wisselen hete perioden elkaar af met koele periodes.

Winter in Wit-Rusland
De winter in Wit-Rusland is koud, met temperaturen die normaal onder het vriespunt (0 ° C) liggen, zelfs overdag gedurende een paar maanden. De westelijke steden (zoals Brest, Hrodna) zijn minder koud en hebben een gemiddelde temperatuur in januari van ongeveer -3 ° C, terwijl ze in oostelijke richting het gemiddelde bereik van -4,5 ° C in Minsk, tot bijna -7 ° C in de oostelijke gebieden.
In het oostelijke deel van het land is het land ongeveer een maand langer met sneeuw bedekt dan in het westelijke deel: ongeveer vier maanden in plaats van drie maanden. Tijdens de koudste periodes (eind januari, februari) kan de temperatuur dalen tot -30 ° C.