Persoonlijke reistips over Reizen door Tibet

Op deze pagina vindt u een aantal persoonlijke tips van onze medewerkers. Zij hebben allemaal regelmatig in Tibet gereisd en weten natuurlijk waar de indrukwekkendse kloosters zijn, de mooiste bergmeren, de meest fantastische routes, de leukste hotels en het lekkerste eten.

Namtso meer

Een van de mooiste plekken in Tibet is toch wel het Namtso meer. Zeker als het weer mee zit. Ik was er in oktober, het leek er even op of ik er niet naar toe kon, de pas was al dichtgesneeuwd. Maar de gok genomen en ter plaatse konden we de pas toch over. Er was een strakblauwe lucht, de bergen lagen vol versgevallen sneeuw, enkele pelgrims liepen nog een rondje om de tempel en de laatste nomaden waren aan het verkassen. Niet alleen letterlijk, maar ook figuurlijk een van de hoogtepunten van een reis door Tibet. Wim van Ginkel

Dunya restaurant, Lhasa

In Lhasa en toch even het gevoel hebben thuis te komen. Dat is het Dunya restaurant. Er wordt heerlijk gekookt, of je nu Tibetaans yakvlees wilt, een vegetarische maaltijd of 'gewoon' patat met pindasaus, het staat allemaal tegen schappelijke prijzen op het menu. Er wordt lekkere muziek gedraaid, in de bar is het altijd gezellig en de service is top. Wim van Ginkel

Mount Kailash

Ooit heb ik de tocht naar Mount Kailash mogen ondernemen. Zetel van Shiva; centrum van het universum voor de Tibetaanse boeddhist. Het werd voor mij een tocht van vier weken door surrealistisch landschap, voortgedreven door de schaduw van wolken en lichte zonnestralen, dwars door sterk stromende rivieren, over gammele bruggetjes, gevoed met gedroogd yakvlees. En ik kwam er. Om daarna de omgang van 53 kilometer te lopen, om de heilige Berg Kailash heen, twee en een halve dag lopen met de pelgrims mee. Zij op katoenen slofjes, ik op Nikes. En ik kwam er. Een tocht die in mijn geheugen is gegrift. Voor mij de tocht der tochten. Om het barre, het ruwe, het onverwoestbare. Om de nietige ik in die grote leegte, omringd met Tibetanen die me hun kleed boden wanneer ik het moeilijk had. Daarom. - Christel van Bree

Ontvang onze nieuwsbrief

Uw e-mail adres:

Cookies en privacy

De website van Dimsum Reizen maakt gebruik van cookies. Deze cookies onderscheiden we in de categorieën functionele, analytische, advertentie en Social Media Cookies.

Cookiebeleid Dimsum Reizen
Privacy policy

Social media