Rondreis Thailand Compleet | Thailand Reizen | DIMSUM Reizen - Inleiding

Reis van noord naar zuid Thailand tijdens deze 19-daagse rondreis. Een prachtige rondreis door Thailand boekt u bij Dimsum Reizen. Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan.

Rondreis Thailand Compleet

Met deze comfortabele reis reist u in 19 dagen van noord naar zuid Thailand. U begint de reis in metropool Bangkok, waar een bezoek aan het fascinerende Chinatown en de nachtmarkt zeker niet mogen ontbreken. Hierna reist u verder naar 'de brug over de River Kwai' en naar koningsstad Ayutthaya, vanwaar u per nachttrein verder reist de sfeervolle stad Chiang Mai. U gaat op jungle avontuur in de prachtige omgeving van deze stad en reist middels een binnenlandse vlucht naar het zuiden van Thailand. In het Khao Sok Nationaal Park gaat u op safari en tenslotte bezoekt u het prachtige eiland Koh Mook waar u kunt snorkelen of heerlijk kunt luieren op het strand.

Lees meer Offerte aanvragen In offertemandje

Complete rondreis van Noord naar Zuid Thailand

Met deze comfortabele reis reist u in 19 dagen van noord naar zuid Thailand. U begint de reis in metropool Bangkok, waar een bezoek aan het fascinerende Chinatown en de nachtmarkt zeker niet mogen ontbreken. Hierna reist u verder naar 'de brug over de River Kwai' en naar koningsstad Ayutthaya, vanwaar u per nachttrein verder reist de sfeervolle stad Chiang Mai. U gaat op jungle avontuur in de prachtige omgeving van deze stad en reist middels een binnenlandse vlucht naar het zuiden van Thailand. In het Khao Sok Nationaal Park gaat u op safari en tenslotte bezoekt u het prachtige eiland Koh Mook waar u kunt snorkelen of heerlijk kunt luieren op het strand.

Kort reisplan (19 dagen / 18 nachten)

Dag 1 aankomst Bangkok
Dag 2 Bangkok / fietstour
Dag 3 Bangkok 
Dag 4 Bangkok - River Kwai
Dag 5 River Kwai
Dag 6 River Kwai - Ayutthaya
Dag 7 Nachttrein Ayutthaya - Chiang Mai
Dag 8 aankomst Chiang Mai
Dag 9 Chiang Mai
Dag 10 Chiang Mai - Jungle Mae Sapok
Dag 11 Jungle Mae Sapok - Chiang Mai
Dag 12 Vlucht Chiang Mai - Surat Thani - Khao Sok Nationaal Park 
Dag 13 Khao Sok Nationaal Park / volle dag op het meer
Dag 14 Khao Sok Nationaal Park
Dag 15 Khao Sok - Pakmeng - ferry Koh Mook
Dag 16 Koh Mook
Dag 17 Koh Mook
Dag 18 Koh Mook
Dag 19 vertrek Koh Mook

Kort reisplan
& reisbeschrijving

dag 1 aankomst Bangkok

Op het vliegveld Suvarnabhumi wordt u opgewacht door onze vertegenwoordiger. De transfer naar het hotel gaat per airconditioned minivan. Voordat u naar het hotel gaat maakt u eerst een korte stop bij het kantoor van onze lokale agent in Thailand waar de reis nog even met u doorgenomen wordt onder het genot van kopje koffie.   Tijdens de rit naar het hotel doet u al uw eerste indrukken op van de immense metropool Bangkok. Zodra de uitgestrekte buitenwijken plaats maken voor de vele knetterende tuk-tuks, kleurrijke eetstalletjes en overal glimlachende Thai waant u zich al direct in een andere wereld.Na het inchecken heeft u de rest van de dag ter vrije besteding om zelf de omgeving te verkennen en nieuwe indrukken op te doen en te genieten van een echte Thaise maaltijd.

dag 2 bangkok / fietstour

Fietsen in Bangkok, het klinkt misschien een beetje vreemd, maar het is echt mogelijk en vandaag stapt u zelf op de fiets om deze Aziatische metropool te verkennen ! Na ontbijt gaat u op eigen gelegenheid v.v. naar het opstappunt van de beroemde Bangkok fietstour waar u zich om uiterlijk 13:00 uur dient te melden. Na een kopje koffie stapt u op de fiets. Tijdens deze fietstocht komt u op plaatsen waar bijna geen toeristen komen.U fietst door smalle steegjes langs kleine plaatselijke marktjes, langs huisjes onder de grote tolwegen en u zult een geheel ander beeld krijgen van Bangkok en haar inwoners. Vervolgens gaat men met een boot naar ‘de longen van Bangkok’ aan de overzijde van de Chao Phraya rivier. Hier begint een ware oase van rust en groen waar fruitplantages afgewisseld door typisch Thaise huizen de boventoon voeren. Bijna geen auto’s, geen winkelcentra en geen hoogbouw en u krijgt het gevoel dat u op honderden kilometers van Bangkok bent. Snack en drinken inbegrepen.

dag 3 bangkok

Deze dag is ter vrije besteding en het zal in Bangkok geen enkel probleem zijn om deze dag in te vullen. Eigenlijk moeten we zeggen Krung Thep (Stad der Engelen), want zo noemen de Thai zelf hun bruisende hoofdstad. Bezoek bijvoorbeeld de bekendste tempels van Bangkok: het Grand Palace met de Wat Phra Kaew (Tempel van de Smaragden Boeddha) waar zich het belangrijkste Boeddhabeeldje van het land bevindt; Wat Pho met de zeer vereerde en reusachtige liggende Boeddha; Wat Arun (Tempel van de Dageraad) met zijn indrukwekkende, meer dan 70 meter hoge prang (toren), en Wat Benchamabophit die bekend staat om zijn elegante, witte marmeren verschijning en de grote collectie Boeddhabeelden die op de binnenplaats te vinden zijn.

Of neem eens een kijkje in het fascinerende Chinatown en neem vervolgens een taxi naar de nachtmarkt in de omgeving van Silom Road. Of bekijk Bangkok eens van het hoogste gebouw van Thailand: de Baiyoke Tower. Op de 84ste verdieping heeft u een waanzinnig uitzicht (en u kunt er ook lunchen of dineren). Vervolgens wandelt u van hier naar de lokale markt van Pratunam of kunt u een taxi nemen naar de meest luxe winkelcentra in de omgeving van Siam Square. Met name Siam Paragon met haar overdadigheid aan luxe en het MBK (Mahboonkrong) zijn aanraders. Hier ziet u wederom een geheel andere kant van de stad en verblijft u tussen de Thaise middle- en upperclass. ’s Avonds kunt u de spectaculaire Siam Niramit theatershow (inclusief diner) bijwonen.

Dag 4 Bangkok - River Kwai

Rond 07.30 uur wordt u opgehaald vanuit de lobby van uw hotel in Bangkok. De tocht gaat eerst de Mae Klong markt die zijn bekendheid heeft gekregen door de trein die dwars door de markt rijd. Bij dit schouwspel zal u van de ene in de andere verbazing vallen! Hierna gaan we verder naar naar de wereldberoemde drijvende markt, Damnoen Saduak.

De lunch is vervolgens in Kanchanaburi waarna de gids u op het boemeltreintje naar Kanchanaburi zet. De spoorlijn begint waar nu de beruchte “Birma Spoorlijn” ophoudt. Gelukkig rijdt de trein heel voorzichtig over de gevaarlijk uitziende houten viaducten, zodat u goed van de vergezichten kunt genieten. Hierna gaan we naar de aanlegplaats vanwaar een longtail boot u over de River Kwai naar het Floatel brengt. Het Floatel zijn op bamboevlotten gebouwde bungalows midden in de jungle.

dag 5 River Kwai

Na het ontbijt (inbegrepen), wordt de tour voortgezet naar het natuurreservaat waarin zich de beroemde Erawan watervallen bevinden. Hier heeft u gelegenheid te zwemmen in een van de 7 “terrassen” waaruit de watervallen bestaan. Ook kunt u langs de watervallen omhoog lopen, een behoorlijke klim, maar zeker de moeite waard. Na de lunch staat een stukje historie op het programma. U gaat naar de “Bridge Over De River Kwai”. Daarna bezoekt u het oorlogsmuseum en de oorlogsbegraafplaats. Deze dag eindigt in het Royal River Kwai Resort, een heerlijk hotel net buiten het dorp aan de rivier. De lunch is vandaag inclusief.

dag 6 River Kwai - Ayutthaya

Deze ochtend heeft u vrij te besteden. In de middag bezoekt u de de hoogste Chedi ter wereld in Nakhom Pathom. Daarna reist u verder naar Ayutthaya waar u overnacht.

Ayutthaya is de vroegere hoofdstad van Thailand (1350 - 1767). In totaal regeerden 33 koningen vanuit Ayutthaya over Siam. Het was de grote bloeitijd van de Thai Cultuur en Ayutthaya was volgens diverse beschrijvingen een zeer indrukwekkende stad met prachtige gebouwen. Iedere koning bouwde namelijk een paleis en vaak ook nog eens meerdere tempels. Ayutthaya werd in 1767 door de Birmezen belegerd, ingenomen en voor een groot deel verwoest. Daardoor verplaatste de nieuwe Siamese koning toentertijd zijn hoofdstad naar Bangkok. 

Dag 7 nachttrein Ayutthaya - Chiang Mai

Door zijn rijke historie is Ayutthaya verkozen door Werelderfgoed door Unesco; er is dan ook veel te zien! Vandaag kunt u op eigen gelegenheid deze stad ontdekken. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan het zomerpaleis van de koning, zo'n twintig kilometer ten zuiden van Ayutthaya. Of bezoek de prachtige ruïnes zoals de Wat Phra Mahahathat. De omvang van dit complex is werkelijk gigantisch. U kunt hier dan ook gemakkelijk een halve dag voor uittrekken. Indien uw bezoek aan Ayutthaya in het weekend valt, raden we u ook zeker aan om naarde Talad Gong Khong markt te gaan, waar u een stapje terug in de tijd doet. Hier vindt u diverse lokale producten zoals verse groenten, en proeft u de sfeer van het dagelijks leven van het oude Ayutthaya. 

Tegen de avond brengt het hotel u naar het treinstation in Ayutthaya voor de reis naar het Noorden van Thailand. U reist 2de klas airconditioning.

dag 8 Chiang Mai

In de ochtend komt u aan op het treinstation van Chiang Mai ook wel genoemd “Roos van het Noorden” genoemd waar u wordt opgehaald en naar het hotel gaat en de rest van de dag vrij te besteden hebt. Chiang Mai is de op één na grootste stad van Thailand. De sfeer is er gemoedelijk en thuisvoelen zult u zich er zeker. Gedurende deze dagen kunt u de stad gaan verkennen!

Dag 9 Chiang Mai

Deze dag heeft u vrij te besteden. Welkom in het veelzijdige Chiang Mai. U kunt natuurlijk lekker luieren bij het zwembad van het hotel, maar u kunt ook heel eenvoudig op eigen gelegenheid een aantal beroemde attracties van deze stad bezoeken.   Hieronder valt zeker de Wat Phra Singh (de mooiste en één van de oudste tempels middenin het centrum van Chiang Mai) of de Wat Chedi Liam (de pyramide tempel van Chiang Mai), maar ook de prachtige wijds opgezette dierentuin aan de voet van de bergen, snakefarms, orchideeën-kwekerijen, en nog veel, veel meer. U kunt een tuk-tuk of ‘songtaew’ (pick-up truck met bankjes achterin) voor weinig geld voor een dag huren om deze bezienswaardigheden te bezoeken.  

Mocht u vrienden en familie bij thuiskomst culinair willen verrassen, dan is dit misschien een geschikte dag voor een cursus Thais koken. Voor de actievelingen is er onze welbekende ‘’heilige koe’’, de fiets, waarmee Chiang Mai en omstreken eens nader mee onder de loep kunnen worden genomen. Of breng een bezoek aan de vele nijverheidsbedrijfjes die Chiang Mai rijk is: de zijdewevers te San Kampaeng, de parasolmakers te Bor Sang en de houtsnijders in Chiang Mai.

Breng 's avonds ook zeker eens een bezoekje aan de levendige en kleurrijke avondmarkt in het centrum van de stad. Ga op zoek naar de perfecte souvenir, geniet van het lekkere eten op straat en de gezellige drukte om u heen.

Dag 10 Chiang Mai - Jungle mae sapok

Vanaf Chiang Mai is het een uur rijden om een stop te maken bij de lokale markt. Hier doet u samen met uw gids inkopen voor de aankomende dagen. Ondertussen geeft hij u graag uitleg over de vreemde producten die u hier kunt vinden. Hierna rijdt u verder naar het beginpunt van de trekking. De wandeltocht is afwisselend; door dorpjes en langs rijstvelden. Vergeet af en toe niet om u heen te kijken en om te genieten van de prachtige uitzichten! Tijdens de wandeltocht stopt u halverwege bij een waterval waar u in de gelegenheid bent om even uit te rusten en om te zwemmen. Als u weer zo ver bent, wandelt u verder richting de homestay waar u vanavond overnacht. De homestay is van de Karen Stam. Zij zijn te herkennen aan de felgekleurde kleding en een soort ‘handdoek’ die zij om hun hoofd dragen.  U slaapt vanavond in uw eigen kamer met een matras op de grond. Uiteraard zijn klamboe en lakens aanwezig. Het diner (inclusief) is altijd een heerlijke verrassing!

dag 11 Jungle Mae Sapok - chiang Mai

Na het ontbijt begint de wandeltocht naar de Mae Sapok watervallen waar
u heerlijk kunt zwemmen en ontspannen. Een picknick lunch wordt onderweg voor u klaargemaakt. Na de lunch wandelt u naar de rivier waar bamboevlotten worden klaargemaakt. Op deze primitieve vlotten zakt u een stuk de rivier af. Als het water niet te hoog is, kunt u ook zelf sturen! U stuurt enkel met een bamboestok die u in het water steekt. Na de riviertocht wordt u teruggebracht naar Chiang Mai en heeft u  de rest van de dag ter vrije besteding.

dag 12 vlucht Chiang Mai - Surat Thani / transfer naar Khao Sok Nationaal Park

Vandaag wordt u bij het hotel opgehaald en naar het vliegveld van Chiang Mai gebracht voor de vlucht naar Surat Thani. Bij aankomst wordt u opgewacht door uw chauffeur en wordt u naar het Khao Sok Nationaal Park gebracht. Na aankomst heeft u deze middag vrij te besteden en kunt u volop genieten van al het groen en dieren om u heen. 

dag 13 Khao Sok Nationaal Park

Vroeg in de morgen na het ontbijt gaat u het Cheow Lan meer op per longtail boot, een van de mooiste plekken op aarde, met meer dan 100 eilanden en torenhoge kalkstenen kliffen die uit het water herrijzen. Het meer is ook bekend als Chiew Larn en dieren zoals gibbons, neushoornvogels worden vaak gezien in de jungle langs het meer. Deze dag kunt u het prachtige landschap aanschouwen en er staan ook activiteiten op het programma zoals een wandeling door jungle, het verkennen van grotten, zwemmen, kanoen. Deze tour eindigt weer bij uw accomodatie waar u een diner heeft.

dag 14 Khao Sok Nationaal Park

Een vrije dag in het Khao Sok Nationaal Park. U kunt eventueel gaan kanoën, tuben, een kookcursus doen of een trekking door het tropische regenwoud maken.

dag 15 Khao Sok Nationaal Park - Pak Meng / boot naar Koh Mook

Na het ontbijt rijdt u naar de provincie Trat waar u naar de Pakmeng pier wordt gebracht, voor de ferry naar het eiland Koh Mook. Eenmaal aangekomen op het eiland Koh Mook, wordt u weer opgewacht en naar het hotel gebracht.

Dag 16 t/m 18 koh mook

Deze dagen zijn vrij te besteden op Koh Mook. Er zijn mogelijkheden genoeg om dit eiland te verkennen en snorkel activiteiten. Uiteraard kunt u ook gewoon lekker luieren op het strand.

dag 19 vertrek Koh Mook

Vandaag wordt u door het hotel naar de pier gebracht voor de ferry naar het het vasteland. U wordt naar Trang gebracht vanwaar terug vliegt naar Bangkok voor uw aansluitende vlucht.

Offerte aanvragen

Nog meer inspiratie voor uw reis

U kunt nu direct een offerte aanvragen of deze reis toevoegen aan uw offertemandje en weer verder plannen of inpsiratie opdoen.

Verder plannen

Onze keuze hotels

Onze Dimsum Thailand reisspecialist kiest fijne liefst karakteristieke hotels uit voor u. Wilt u meer comfort of een verblijf op een écht onvergetelijke locatie? Kijk dan naar onze extra comfortabele opties.

Wij hebben deze hotels voor u geselecteerd

Hier ziet u onze eerste keuze hotels. Wij kiezen middenklasse hotels, liefst boutique en op een prima locatie. Wilt u onze extra comfortabele hotels, upgrade dan hier naar een comfort hotel per plaats.

Extra comfortabele opties

Comfortabel hotel

Thailand, Bangkok, Pullman G Deluxe

+ |

Vanuit het Pullman G Deluxe hotel heeft u fantastisch uitzicht over de skyline van Bangkok. De hotelkamers beschikken ieder over ramen van de grond tot het plafond dus u kunt ontzettend ver kijken. Het hotel is op een paar minuten loopafstand gelegen van de Cao Phraya rivier, in de buurt van de grote shoppingmalls.  De kamers zijn ruim opgezet, luxe ingericht en er is airconditioning aanwezig. Er zijn twee restaurants, een cocktailbar en een wijnlounge waar u terecht kunt. Verder is er een buitenzwembad waarvandaan u kunt genieten van het uitzicht. Ook is er een fitnessruimte en een spa waar u diverse schoonheidsbehandelingen kunt ondergaan. 

Een toeslag voor dit hotel is op aanvraag. 

Comfortabel hotel

Thailand, Chiang Mai, Yaang Come Village

+ |

Yaang Come Village is een  authentieke Thaise vier-sterren accommodatie gelegen in het centrum van Chiang Mai. Het gehele complex is in met een moderne sfeervolle Thaise stijl ingericht. De kamers zijn ruim opgezet, beschikken allen over een balkon en zijn van alle gemakken voorzien. Er is een buitenzwembad, een jacuzzi en er zijn spa faciliteiten waar u diverse behandelingen kunt boeken. In het Yaang Come restaurant kunt u 's ochtends gebruik maken van het ontbijtbuffet. 's Avonds kunt u hier genieten van lokale- en internationale gerechten. 

Een toeslag voor dit hotel is op aanvraag.

Uw reis uitgestippeld

Aanbevolen exursies voor deze rondreis

Onze Thailand reisspecialist kiest met zorg fantastische excursies voor u uit. Bekijk hier wat we te bieden hebben en voeg ze direct toe aan het offertemandje

Excursies

Thailand, Bangkok, Historische food-tour in Bangrak

excursie

Tijdens deze tour nemen wij u mee om de geweldige smaken van het Thaise eten te ervaren en om enkele bezienswaardigheden in de culinaire wijk Bangrak te verkennen. Tijdens deze food-tour combineert off the beaten track sightseeing met heerlijk eten. Tijdens de tour ervaart u de cultuur van de familierestaurantjes die de wijk Bangrak zo populair hebben gemaakt. De wijk is een ware smeltkroes van allerlei culturen en streken van Thailand. U vindt hier dan ook verschillende Thaise delicatessen uit verschillende regio's. Terwijl u al wandelend de wijk verkent, ontmoet u ongetwijfeld enthousiaste restauranteigenaren en krijgt u van alles te proeven. De meeste families koken nog op basis van generaties oude, ambachtelijke recepten die van familie naar familie gaan. U bezoekt tevens fascinerende lokale bezienswaardigheden en zult merken dat deze wijk nog niet erg ontdekt is door toeristen. *

NB: Wij kunnen een transfer voor u regelen naar het startpunt van de Historische Foodtour. De kosten voor een transfer zijn op aanvraag.

Prijs van deze excursie is op aanvraag. 

Thailand, Bangkok, bijzonder Bangkok

excursie

Laat u meenemen op deze excursie langs de meest bijzondere plekken in Bangkok! U zult vandaag beginnen met een bezoek aan de zoutvlaktes waar u leert hoe er op traditionele manier zout wordt gewonnen. Hierna bezoekt u de Mae Klong markt, die zijn bekendheid heeft te danken aan de trein die dwars door de markt rijdt! U zult versteld staan van alle geuren en kleuren en de manier waarop hier handel wordt gedreven. Na het bezoekje aan deze levendige markt brengt u een bezoekje aan een nog specialere markt; de drijvende markt Damnoen Saduak, waar u per longtailboot een tocht maakt langs de kraampjes.

Na een heerlijke Thaise lunch, zult u uw weg vervolgen richting de Bencharong porselein fabriek. Bencharong is een traditionele vorm van Thaise keramiek, bekend om zijn multi-color hand geschilderde patronen. De geschiedenis van Bencharong begint in de tijd van de oude Thaise Koninkrijk Ayutthaya (1351-1767), waar de kunst werd gebruikt om huishoudelijke artikelen van het hof en van de adel te decoreren. The Het woord Bencharong ontleent zijn naam aan de Sanskrit panch rang betekenis “vijf kleuren”.

Aan het eind van de tour zult u de tempel Wat Bang Kung bekijken, waar u de prachtige banyan boom kunt aanschouwen die de kapel van de temple volledig omsluit. 

De prijs is inclusief lunch.

Prijs is op aanvraag.

Thailand, Bangkok, Bamboe Fietstocht

excursie

Deze fietstocht begint met een boottochtje over der Chao Phraya rivier, de zogenoemde "longen van Bangkok". U wordt welkom geheten met een lekker welkomstdrankje en zult samen met uw gids de juiste fiets uitzoeken, gemaakt van bamboe. 

In een ontspannen tempo fietst u door de groene jungle gevuld met vele palmen, mangroven en bananenbomen. Wellicht vangt u een glimp op van het prachtig blauwe ijsvogel of van een water-varaan die wel meer dan twee meter lang kan worden. 

Tijdens de fietstocht bezoekt u een klein dorpje waar u de vriendelijkheid van de lokale bevolking zult ervaren, een aantal tempels, traditionele huizen en een prachtig beschermd natuurgebied. Onder het genot van een koel drankje neemt u een korte pauze in het park en kunt u de gulzige meervallen voeren in de vijver.  Tijdens de fietstocht verteld uw gids u graag meer over de geschiedenis van dit unieke gebied, over de bevolkingen over de rijke flora en fauna. Het zal een dag vol met prachtige natuur, architectuur en authenticiteit worden!

De tour duurt een halve dag en de maaltijd is inbegrepen.
Transfer van / naar hotel is niet inbegrepen. 

Prijs is op aanvraag

Thailand, Chiang Mai, Thee plantage & Bergstammen

excursie

Via een auto tocht door de prachtige groene landschappen in het Mae Tang gebied, komt u aan bij de Araksa thee Plantage. Dit is één van Thailands oudste thee plantages en hier zult u leren hoe thee wordt geplukt en verwerkt.

Eenmaal aangekomen op de plantage zult u de locals ontmoeten, waarna zij u de processen en methodes uitleggen van het plukken / bewerken van thee. Daarna zal u met een plukker mee op pad gaan om de planten van dicht bij te bekijken en er over te leren. Als laatste gaat u naar de roosters waar men de theebladeren roostert en kneedt. Hierna is de thee klaar en mag u uiteraard de verschillende soorten thee proeven! 

Na uw bezoek gaat u naar een nabij gelegen Lisu Lodge village voor een overheerlijk lokale lunch. Hier maakt u kennis met de bewoners van een lokale stam die u graag over hun gebruiken vertellen. Een van de dorpelingen neemt u graag mee door het dorp en laat de diverse projecten zien waarmee zij een duurzaam bestaan proberen op te bouwen. Het is een prachtige omgeving tussen de rijstvelden.

De tour duurt een halve dag en is inclusief snacks en lunch.
Transfer van/naar hotel is inbegrepen. 

Prijs is op aanvrag.

Thailand, Chiang Mai, Authentieke kookcursus

excursie

Vandaag kunt u genieten van een echte authentieke kookervaring bij een lokale familie in Hangdong, wat op ongeveer een half uur rijden van Chiang Mai ligt. Deze dag zal u niet alleen leren hoe u traditioneel Thaise gerechten bereidt, maar zult u ook veel over de Noord-Thaise cultuur te weten komen. De manier van leven en alles over verschillende Thaise kruiden.het gezin toont hun tuin waar u uw ingrediënten selecteert die u later bij het koken gebruikt. U leert het geheim achter de Thaise keuken en u bent te gast bij een echte Thaise familie!

U zult vandaag  traditionele gerechten maken zoals Obb Kai, Nam Prik Ong, Phad Ma Khaue Yao, Tom Som Kai en Klauy Boud Chee.

Transfer van / naar uw hotel is inbegrepen

Prijs is op aanvraag. 

€ 45

Thailand, Bangkok, Bamboe Fietstocht

 • excursie

Thailand, Bangkok, Bamboe Fietstocht

excursie |

Deze fietstocht begint met een boottochtje over der Chao Phraya rivier, de zogenoemde "longen van Bangkok". U wordt welkom geheten met een lekker welkomstdrankje en zult samen met uw gids de juiste fiets uitzoeken, gemaakt van bamboe. 

In een ontspannen tempo fietst u door de groene jungle gevuld met vele palmen, mangroven en bananenbomen. Wellicht vangt u een glimp op van het prachtig blauwe ijsvogel of van een water-varaan die wel meer dan twee meter lang kan worden. 

Tijdens de fietstocht bezoekt u een klein dorpje waar u de vriendelijkheid van de lokale bevolking zult ervaren, een aantal tempels, traditionele huizen en een prachtig beschermd natuurgebied. Onder het genot van een koel drankje neemt u een korte pauze in het park en kunt u de gulzige meervallen voeren in de vijver.  Tijdens de fietstocht verteld uw gids u graag meer over de geschiedenis van dit unieke gebied, over de bevolkingen over de rijke flora en fauna. Het zal een dag vol met prachtige natuur, architectuur en authenticiteit worden!

De tour duurt een halve dag en de maaltijd is inbegrepen.
Transfer van / naar hotel is niet inbegrepen. 

Prijs is op aanvraag

Thailand, Bangkok, Historische food-tour in Bangrak

 • excursie

Thailand, Bangkok, Historische food-tour in Bangrak

excursie |

Tijdens deze tour nemen wij u mee om de geweldige smaken van het Thaise eten te ervaren en om enkele bezienswaardigheden in de culinaire wijk Bangrak te verkennen. Tijdens deze food-tour combineert off the beaten track sightseeing met heerlijk eten. Tijdens de tour ervaart u de cultuur van de familierestaurantjes die de wijk Bangrak zo populair hebben gemaakt. De wijk is een ware smeltkroes van allerlei culturen en streken van Thailand. U vindt hier dan ook verschillende Thaise delicatessen uit verschillende regio's. Terwijl u al wandelend de wijk verkent, ontmoet u ongetwijfeld enthousiaste restauranteigenaren en krijgt u van alles te proeven. De meeste families koken nog op basis van generaties oude, ambachtelijke recepten die van familie naar familie gaan. U bezoekt tevens fascinerende lokale bezienswaardigheden en zult merken dat deze wijk nog niet erg ontdekt is door toeristen. *

NB: Wij kunnen een transfer voor u regelen naar het startpunt van de Historische Foodtour. De kosten voor een transfer zijn op aanvraag.

Prijs van deze excursie is op aanvraag. 

Thailand, Bangkok, bijzonder Bangkok

 • excursie

Thailand, Bangkok, bijzonder Bangkok

excursie |

Laat u meenemen op deze excursie langs de meest bijzondere plekken in Bangkok! U zult vandaag beginnen met een bezoek aan de zoutvlaktes waar u leert hoe er op traditionele manier zout wordt gewonnen. Hierna bezoekt u de Mae Klong markt, die zijn bekendheid heeft te danken aan de trein die dwars door de markt rijdt! U zult versteld staan van alle geuren en kleuren en de manier waarop hier handel wordt gedreven. Na het bezoekje aan deze levendige markt brengt u een bezoekje aan een nog specialere markt; de drijvende markt Damnoen Saduak, waar u per longtailboot een tocht maakt langs de kraampjes.

Na een heerlijke Thaise lunch, zult u uw weg vervolgen richting de Bencharong porselein fabriek. Bencharong is een traditionele vorm van Thaise keramiek, bekend om zijn multi-color hand geschilderde patronen. De geschiedenis van Bencharong begint in de tijd van de oude Thaise Koninkrijk Ayutthaya (1351-1767), waar de kunst werd gebruikt om huishoudelijke artikelen van het hof en van de adel te decoreren. The Het woord Bencharong ontleent zijn naam aan de Sanskrit panch rang betekenis “vijf kleuren”.

Aan het eind van de tour zult u de tempel Wat Bang Kung bekijken, waar u de prachtige banyan boom kunt aanschouwen die de kapel van de temple volledig omsluit. 

De prijs is inclusief lunch.

Prijs is op aanvraag.

BELEEF Thailand MET DIMSUM REIZEN

Ter inspiratie presenteren wij mooie bouwstenen, excursies en extra comfortabele hotels. Onze reisspecialisten maken uiteindelijk graag uw rondreis persoonlijk en 100% op maat.

Persoonlijke ontmoetingen op niet-commerciele basis.

Meet a local

Meet a local

Voer voor foodies; streetfoodtours, kookles, toprestaurants bezoeken etc.

Foodies

Foodies

Avontuurlijk en off the Beaten Track

Ruig

Ruig

Hike, bike, raft etc.

Actief

Actief

Massages, yoga, zen, hot stone , slow travel

Mindful

Mindful

Meer tips voor uw Thailand reis

Meet a local

Foodies

Ruig

Actief

Mindful

Koh Mook - Koh Ngai

 • bouwsteen
 • 7 dagen
 • €875 per persoon

Homestay in dorpje van de Lisu

 • bouwsteen
 • 2 dagen
 • €175 per persoon

idyllische eiland in de Andaman zee

 • bouwsteen
 • 4 dagen
 • €450 per persoon

Reissom

19 dagen | vanaf €2345,-

Reissom vanaf € 2345,- per persoon, op basis van twee personen in een tweepersoonskamer.

Het arrangement is inclusief:
- accommodatie in fijne Dimsum hotels incl. ontbijt
- lunch op dag 2, 4, 5, 6, 10,11 & 13
- diner op dag 4 & 10
- privé transfers van / naar de luchthaven
- privé vervoer incl. chauffeur op dag 4, 5, 6, 8, 10, 12 & 15
- binnenlandse vlucht Chiang Mai - Surat Thani
- binnenlandse vlucht Trang - Bangkok
- nachttrein Ayutthaya - Chiang Mai (2e klasse air slaapplek
- vermelde activiteiten o.b.v. een Engelssprekende gids

Het arrangement is exclusief:
- internationale vlucht
- overige niet genoemde maaltijden en drankjes
- tips en fooien
- persoonlijke uitgaven
- entreegelden bezienswaardigheden tenzij anders vermeld
- optionele bij te boeken excursies
- toeslag (optionele) comfortabele hotels

Offerte aanvragen In offertemandje

Reissom

Rondreis Thailand Compleet

exclusief internationale vluchten

Reissom vanaf € 2345,- per persoon, op basis van twee personen in een tweepersoonskamer.

Het arrangement is inclusief:
- accommodatie in fijne Dimsum hotels incl. ontbijt
- lunch op dag 2, 4, 5, 6, 10,11 & 13
- diner op dag 4 & 10
- privé transfers van / naar de luchthaven
- privé vervoer incl. chauffeur op dag 4, 5, 6, 8, 10, 12 & 15
- binnenlandse vlucht Chiang Mai - Surat Thani
- binnenlandse vlucht Trang - Bangkok
- nachttrein Ayutthaya - Chiang Mai (2e klasse air slaapplek
- vermelde activiteiten o.b.v. een Engelssprekende gids

Het arrangement is exclusief:
- internationale vlucht
- overige niet genoemde maaltijden en drankjes
- tips en fooien
- persoonlijke uitgaven
- entreegelden bezienswaardigheden tenzij anders vermeld
- optionele bij te boeken excursies
- toeslag (optionele) comfortabele hotels

Toevoegen aan offertemandje

Nog meer inspiratie voor uw reis

U kunt nu direct een offerte aanvragen of deze reis toevoegen aan uw offertemandje en weer verder plannen of inpsiratie opdoen.

Verder plannen

Klaar om op reis te gaan naar Thailand?
onze reisspecialist maakt uw reis verder 100% op maat!

Offerte aanvragen In offertemandje

Reistips

Last minute tips en tricks

Bekijk alle tips

Reistips